|
|
#2041 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część III
zapisalam sie na usg polwkowe termin na 28 pazdziernik to chyba bede wtedy 21 tydzien jakos tak to chyba super
jak doplace 50 zl to jeszcze obejze dzidzi w 3d 4d i chyba dostane foty jakies tak jak ostatnio ale sie i tak zastanawiam jeszcze czy nie robic usg prywatnie z tym nagraniem na plyte bo chce pamiatke
|
#2042 |
|
Rozeznanie
|
tak naprawdę chyba pierwszy raz robiłam ale wydaje mi się że wyszedł ok, cebulę podsmażyłam na maśle a mięso przesmażyłam na oleju w garnku, potem dolałam 2 szkl wody, wrzuciłam liść laurowy i ziele angielskie i cebulę i się dusiło godzinę, myślałam, że będzie twarde ale po godzinie już prawie było ok wiec wrzuciłam kostkę wołową, dolałam trochę wody i wsypałam przyprawę do glaszu, do tego słodka papryka, ząbek czosnku i kawałek masła do zagęszczenia. no i to by było na tyle :P
|
|
|
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia nie wiem jak jest z umową na zastępstwo, ale chyba nie zwalniają ot tak w dniu powrotu starego pracownika? Bo to byłoby niezbyt fajne.
Na którą macie dziś wizyty? Ja mam na 16:20. Niby mówili, mi że będzie chłopiec, ale jeszcze nie ufam im na 100%
|
|
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
Ide do sklepu trzeba uzupełnić lodówkę.
|
#2045 |
|
Zadomowienie
|
dostala by wypowiedzenie pewnie miesiaczne i to napewno nie zaraz na drugi dzien wiec zdazyli by sie dowiedziec ze idziesz na l4
|
#2046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszyscy dzisiaj u mnie czekają na wynik usg, teściowie, rodzice, znajomi z pracy, no nie mogę ich zawieść jak to wczoraj w pracy powiedzieli "powodzenia jutro na skanowaniu Tośki!" Dobra, idę się ogarnąć i na ten spacer, dobrze że pogoda ładna
|
|
|
|
|
#2047 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
mama pisala, zebym sie nie zastanawiala i jechala na ip lub zadzwonila do poloznej, bo taki bol raczej nie jest normalny. lekkie pobolewania, skurcze tak ale nie ciagly, nieprzerwany bol (sama nie wiem jak w pracy dalam rade). pojechalismy z mezem na ip o polnocy (zeszlo nam do 3! , dopiero wstalam i ledwo zyje), zrobili mi badania i okazalo sie, ze to infekcja pecherza!! znowu w ciazy. i znowu antybiotyk. zapalenie mialam juz kilka razy, ale nigdy nie objawialo sie bolem brzucha, raczej swedzeniem, pieczeniem i bolem przy oddawaniu moczu..ani bym nie pomyslala, ze to pecherz. dlatego radze nie czekac z zadnymi bolami i nie myslec, ze sa normalne kiedy cos niepokoi i zawsze je sprawdzac na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo, ale juz czarne scenariusze mialam przed oczami..
|
|
|
|
#2048 |
|
Raczkowanie
|
Dobrze że wszystko w porządku z dzidzią, niestety ten pęcherz to w ciąży często dokucza, trzymam kciuki za wizyty oby maluszki się ujawniły, miłego dnia.
|
|
|
|
#2049 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za pierwszym razem wypiłam duszkiem ale w tej ciąży będę się wspomagać cytryną tak jak piszą dziewczyny ![]() Cytat:
![]() U mnie mięso z wczoraj z restauracji, muszę tylko ugotować ziemniaczki i zrobić surówkę ![]() Cytat:
za dzisiejsze poznanie płci!! O której masz usg??Dobrze, że posłuchałaś mamę
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
to dobrze eeyesblue, że posłuchałaś intuicji. Właśnie tak trzeba, każdy większy niepokój lepiej rozwiać na wizycie lub ip, niż męczyć się i jeszcze doprowadzić się do gorszego stanu...
Któregoś dnia tutaj dziewczyny mówiłyście o piciu latte... spróbowałam w niedzielę, z dużą ilością mleka i udało się! żadnych mdłości! Już trzeci dzień z rana piję latte i jestem szczęśliwa, że kawunia znów smakuje życie jest piękniejsze
|
#2051 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj zrobiłam dwa prania, teraz czekam aż wyschnie i będę prasować
![]() Obiad już mam też gotowy. Jednak trudno jest mi się przygotować do wyjścia,a musiałabym iść po wyniki do przychodni. Nie mogę doczekać się piątkowej wizyty u lekarza, choć trochę się denerwuję. |
|
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
Wspolczuje infekcji pecherza!
ale dobrze ze pojechalas i wszystko wyjasnione. Tak bol i stres z niewiedzy bylby pewnie silniejszy.Ja dzis wstalam o 11.30! Nie wiem jakim cudem tak dlugo pospalam.. teraz jestem glodna jak wilk i robie tosty ![]() Dzis wpadaja do nas znajomi poogladac zdjecia z wakacji bo jakos nie bylo okazji. Macie jakis pomysl na szybka tania 4 osobowa kolacje? Ja ide jutro na usg do tego mojego drugiego lekarza i pewmie wroce z fotka w 4d Moze pokaze buzie
|
|
|
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
Domowa pizza, wytrawna tarta, zapiekanki z kajzerek z pieczarkami, kiełbasą i serem, chińszczyzna, wrapy??
![]() zapiekanka makaronowa lub ziemniaczana
Córeczka Edytowane przez _emma Czas edycji: 2015-10-06 o 12:20 |
|
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ ma niespodziewanie wolny dzień i idziemy oglądać obrączki
|
|
|
|
#2057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gdzie chodziarz do lekarza? |
||
|
|
|
#2058 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty,oby maluszki sie pokazaly,albo utwierdzily wczesniej rozpoznana plec przepraszam ze tak z doskoku ostanie dni,ale najpierw choroba malej I moja,pozniej rocznica slubu,zaraz po urodziny tz a dzisiaj tesciowa przylatuje,wiec chate musialam troche lepiej ogranac ![]() postaram sie byc na biezaco w natepnym tygodniu Edytowane przez misia_25_26 Czas edycji: 2015-10-06 o 12:34 |
|
|
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A macie jakiś sprzęt do latte? Czy da się to obejść? |
|
|
|
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
ja w ogóle mam taki ręczny ekspres ciśnieniowy, który ma dyszę do spieniania mleka.
Ale jak jeszcze nie miałam to kawę robiłam w kawiarce a mleko spieniałam spieniaczem, jakiś taki mniej więcej miałam
|
#2061 |
|
Zadomowienie
|
Abii84 spróbuję następny raz Twojego przepisu
Kate Noir, Anteria, nina1406, moooniaaaa, _polly_ 3mam kciuki za wizyty dzisiaj Ale dzisiaj kumulacja ![]() eeyesblue też miałam zapalenie pęcherza, wstawałam po 5 razy w nocy i myślałam, że to normalne bo ciąża aż zrobiłam wszystkie badania w tym mocz i posiew (sama sobie zapłaciłam) pokazałam wyniki lekarzowi i też dostałam antybiotyk (już wybrałam), wszystko się uspokoiło. teraz biorę żurawinę z wit. C i mam pić dużo wody. i kontrolę sobie zrobię może jutro żeby na poniedziałek mieć wynik do lekarza. verrerie ja też bym poszła do ZUSu się spytać co z kasiorą bo to jest kpina żeby tyle czasu nie było żadnej odpowiedzi.
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam spieniacz do mleka, kupiłam kiedyś w biedronce.
O taki:
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
Kawiarkę mam, ale nic do mleka.. Połazimy dzisiaj po mieście to się porozglądam za czymś niedrogim
|
|
|
|
#2064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby wszystkie udane.![]() Moja wizyta dopiero na 19, a ja już chodzę po ścianach. ![]() Dla rozluźnienia zrobiłam sobie "dobrze" małymi zakupami internetowymi.
|
|
|
#2065 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam duzy ekspres cisnieniowy robi rozne kawy
i mieli sam ziarna. Pianka na pol kubka pycha zapraszam!
|
|
|
|
#2066 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
o faktycznie! To za wszystkie
|
|
|
|
#2068 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2069 |
|
Konto usunięte
|
No niestety tak jest w naszym społeczeństwie, każdemu wydaję się że praca w państwówce to wielkie cacy, wielkie szczęście, a pracować tam to wielki jedyny stres..A jak pójdziesz na NALEŻĄCE SIĘ L4 to jest traktowane niemał jak przestępstwo..A z drugiej strony trąbią- dzieci za mało się rodzi, niema komu na emeryturę pracować!!... echh
|
|
|
|
#2070 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

jak doplace 50 zl to jeszcze obejze dzidzi w 3d 4d i chyba dostane foty jakies tak jak ostatnio ale sie i tak zastanawiam jeszcze czy nie robic usg prywatnie z tym nagraniem na plyte bo chce pamiatke

mama pisala, zebym sie nie zastanawiala i jechala na ip lub zadzwonila do poloznej, bo taki bol raczej nie jest normalny. lekkie pobolewania, skurcze tak ale nie ciagly, nieprzerwany bol (sama nie wiem jak w pracy dalam rade). pojechalismy z mezem na ip o polnocy (zeszlo nam do 3!
, dopiero wstalam i ledwo zyje), zrobili mi badania i okazalo sie, ze to infekcja pecherza!! znowu w ciazy. i znowu antybiotyk. zapalenie mialam juz kilka razy, ale nigdy nie objawialo sie bolem brzucha, raczej swedzeniem, pieczeniem i bolem przy oddawaniu moczu..ani bym nie pomyslala, ze to pecherz. dlatego radze nie czekac z zadnymi bolami i nie myslec, ze sa normalne kiedy cos niepokoi i zawsze je sprawdzac 

za dzisiejsze poznanie płci!! O której masz usg??