- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-06, 13:06   #4531
lexie42
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość

Odebrałam też wyniki na GBS (wiecie gin pobrał mi tylko z bożeny posiew) i tak mam coś takiego Staphylococcus koagulazo ujemny i lactobacillus. Przeczytałam w necie że z tym się nic nie robi, to 1 jest we florze bakteryjnej a to drugie to pałeczki kwasu mlekowego, antybiotykogramu nie oznaczono.
A paciorkowca GBS NIE WYCHODOWANO- tzn że dobrze Paciorkowca nie mam

Poziomkowa wysłałam mojego linka do fb-chyba dobrze?
Super, że nie masz GBS w którym tygodniu miałaś pobierane? Mi gin kazał iść w następnym tygodniu czyli dla mnie będzie to 35

A co do wizyt to ja mam co dwa tygodnie, ale to z racji L4, bo tylko na tyle mi wypisuje.
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 13:06   #4532
peachella
Rozeznanie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Ja dzisiaj zebrałam się z łóżka o 10 ogólnie jestem jakaś ospała

Pytacie co na obiad dzisiaj? ja wymyśliłam placki ziemniaczane z gulaszem. Dawno nie robiłam, a zawsze są takie na bogato

Nie robiłam odkąd zjadłam je jeszcze w 1 trymestrze i całe zwróciłam

Zawsze daję mięsko, paprykę, cebulę, pieczarki i na koniec ogórek kiszony/konserwowy pokrojony w kostkę i śmietanę. Bajka
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 13:08   #4533
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość

Pytacie co na obiad dzisiaj? ja wymyśliłam placki ziemniaczane z gulaszem. Dawno nie robiłam, a zawsze są takie na bogato

Zawsze daję mięsko, paprykę, cebulę, pieczarki i na koniec ogórek kiszony/konserwowy pokrojony w kostkę i śmietanę. Bajka
Też chciałam zrobić placki ziemniaczane dziś ale zrobię jutro lub w czwartek smaka narobilas więc trzeba
Stary 2015-10-06, 13:10   #4534
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość

Wyślę do Ciebie mojego męża on by z chęcią zjadł Twój obiad zamiast kotletów od teściowej
Stary 2015-10-06, 13:13   #4535
Soul89
Zadomowienie

Coś na poprawę humoru http://www.popularnie.pl/zdjecia-ciazowe/

Coś link nie chce z komórki wejść, po obiedzie wrzucę z lapka 😉

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013

Edytowane przez Soul89
Czas edycji: 2015-10-06 o 13:14
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 13:14   #4536
201604151126
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Super

Do mnie położna przychodzi już od 20 tc
Ja jutro mam wizytę, ciekawe czy będzie coś badać oprócz ktg.

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Świetnie
A ja mam taka położna w przychodni ze jak ide na wizytę to najpierw do niej i tylko miezy ciśnienie i wagę a ktg nigdy nie miałam i nigdy u mnie nie była tylko podpisuje za każdym razem kartkę ze przeprowadziła ze mną pogadanke o ciazy , dziecku a tak na prawdę nic mi nie mówi nic się nie nauczylam ani nie dowiedzialam, taki pić na wodę a na dodatek nawet deklaracji nie wypelnilam bo miałam inna położna z innej przechodni a do niej miałam się zapisac , i ostatnio przeglafalam ZIP a tam wpisana polozna.
201604151126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 13:17   #4537
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Super, że nie masz GBS w którym tygodniu miałaś pobierane? Mi gin kazał iść w następnym tygodniu czyli dla mnie będzie to 35

A co do wizyt to ja mam co dwa tygodnie, ale to z racji L4, bo tylko na tyle mi wypisuje.
Ja mialam pobierane w 34t4d czyli po mojemu 35 tydzień właśnie.

12.03.2015 II Kreski
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 13:18   #4538
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość

Padłam
Stary 2015-10-06, 13:23   #4539
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Jeśli tak po moge sie tym zająć i prosiłabym o namiary w wiadomości prywatnej jak was zaprosić... bedzie to duzo łatwiej dostępne niz klub, przy małym dziecku juz w ogole trudno bedzie komputer otworzyć, a te bez fb moze założyłyby konto do tych celów?
Już wysłałam wiadomość. Dzięki

Soul Ale słodkie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Jeszcze raz wrzucam zdjęcie wózka,już złożonego asystent tym razem zrobił głupią minę i się rozmazał. Już się nie mogę doczekać jak razem będą pozować
Wygląda bardzo ładnie - design i kolory
Jaki jest ten wózek w testowaniu?

Poznanianka Kurczę, podziwiam za taki aktywny tryb życia.
Plecy odpuściły?

Cytat:
Ja mam takie imię i nazwisko że w pracy zwykle jestem któraś z takim-we wszystkich firmach gdzie pracowałam był login imię.nazwisko i nr jeśli ktoś już taki był :p- dwa razy miałam nr 3 a raz 6!!
Ja miałam dość rzadkie nazwisko, po ślubie moja kombinacja imienno-nazwiskowa jest dość częsta. Łatwiej mi zginąć w tłumie, a i przy szukaniu pracy będzie mi trochę łatwiej się ukryć. Nie lubiłam momentów, kiedy pracodawcy sprawdzają kandydatów przez różne źródła.

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
dziewczyny a czy któraś z ws pytała o te kłucia i ciągnięcie u gin i to nie miało związku z szyjką czy jak? Czy ja coś przegapiłam ??
Ciągnięcie i kłucie miałam przed rewelacjami z szyjką - miałam zwiększyć dawkę magnezu albo zmienić go na lepiej przyswajalny.

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Ja nie mówię, że ta torba tania jest Tez wczoraj się wahałam czy to nie za dużo ale mąż powiedział, że na wózki zaoszczędzilismy, baza isofix i fotelik tez używany upolować to torbę mam wybrać jaka mi się podoba. A ja w sumie torebek nie noszę i nie miałabym w co się pakować
Ona chyba ma dużo przegródek, tak? Ogólnie ciężko o ładne torebki, które wytrzymają ogromną ilość akcesoriów i do tego będzie można je uporządkować. Dobry wydatek

Cytat:
Powiedzcie mi czy któraś z Was zaueażyła mniejszy apetyt u siebie ? Bo ja już miałam kilka razy taką sytucję, że np nie jadłam kolacji, bo miałam uczucie, że jestem nAjedzona 😶
Zauważyłam raczej mniejszą pojemność żołądka - Młody zagarnął tę przestrzeń życiową.
Przybieranie na wadze też u mnie wyhamowało - w ciągu 2 tygodni tylko 0,5kg na plusie.

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Co do tych sposobów na ułatwienie porodu to dostałam radę żeby się wstrzymać bo mimo że szyjka u mnie się trzyma to macica mocno już pracuje i się stawia (nawet podczas usg tak było). Następna wizytę mam 3.11 dopiero... Myślałam że na tym etapie to już częściej powinnam mieć wizyty.
Aż dziwne, bo przy tych objawach mogłabyś przyjść wcześniej

Cytat:
Napisane przez maartucha Pokaż wiadomość
O jej zdecydowanie mąż się ze mnie wczoraj śmiał jak jechałam do domu, że ciesze się jak by mnie zza krat wypuścili na wolność :P No nic limit szpitala wyczerpany, teraz tylko planuje wpaść i wypaść na porodzik :P
I tego się trzymajmy

Dzika Ropucha O, to ciekawie wyszło z położną Jak Ci się z nią rozmawiało?

Jestem po wizycie u lekarki. Szyjka się nie skraca, ale i tak mam odpoczywać. Opowiedziałam o sytuacji z regularnym bólem brzucha - powiedziała, że to typowe dla zagrożenia przedwczesnym porodem. Niestety w mojej sytuacji kwalifikuje się to od razu do wycieczki na IP. Jeśli któraś z Was tak miała, to może Wam się przyda.

Co do pizzy - mam taki patent, że ser (mozzarellę) daję zawsze na sos i wszystkie składniki na wierzchu. Ser wychodzi ciągnący, składniki wypieczone.

U mnie na obiad flaczki z boczniaków i pstrąg w marynacie teriyaki.
Na jutro będę przygotowywać zupę cebulową, uwielbiam

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 13:25   #4540
201604151126
Konto usunięte

Cytat:

Juz kiedyś ogladalam te zdjęcia i jak słyszę sesja z brzuszkiem to te zdjęcia mam przed oczami i jakieś obrzydzenie mnie bieze .
Stary 2015-10-06, 13:29   #4541
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Już wysłałam wiadomość. Dzięki

Soul Ale słodkie

Wygląda bardzo ładnie - design i kolory
Jaki jest ten wózek w testowaniu?

Plecy odpuściły?

Ja miałam dość rzadkie nazwisko, po ślubie moja kombinacja imienno-nazwiskowa jest dość częsta. Łatwiej mi zginąć w tłumie, a i przy szukaniu pracy będzie mi trochę łatwiej się ukryć. Nie lubiłam momentów, kiedy pracodawcy sprawdzają kandydatów przez różne źródła.

Ciągnięcie i kłucie miałam przed rewelacjami z szyjką - miałam zwiększyć dawkę magnezu albo zmienić go na lepiej przyswajalny.

Ona chyba ma dużo przegródek, tak? Ogólnie ciężko o ładne torebki, które wytrzymają ogromną ilość akcesoriów i do tego będzie można je uporządkować. Dobry wydatek

Zauważyłam raczej mniejszą pojemność żołądka - Młody zagarnął tę przestrzeń życiową.
Przybieranie na wadze też u mnie wyhamowało - w ciągu 2 tygodni tylko 0,5kg na plusie.

I tego się trzymajmy

Dzika Ropucha O, to ciekawie wyszło z położną Jak Ci się z nią rozmawiało?

Jestem po wizycie u lekarki. Szyjka się nie skraca, ale i tak mam odpoczywać. Opowiedziałam o sytuacji z regularnym bólem brzucha - powiedziała, że to typowe dla zagrożenia przedwczesnym porodem. Niestety w mojej sytuacji kwalifikuje się to od razu do wycieczki na IP. Jeśli któraś z Was tak miała, to może Wam się przyda.

Co do pizzy - mam taki patent, że ser (mozzarellę) daję zawsze na sos i wszystkie składniki na wierzchu. Ser wychodzi ciągnący, składniki wypieczone.

U mnie na obiad flaczki z boczniaków i pstrąg w marynacie teriyaki.
Zawsze chciałam spróbować zupy cebulowej, i nawet kupiłam sobie w takiej jadłodajni coś typu bar mleczny o Kurde tam to była zwykła jarzynowa tylko cebuli więcej. A ty jak robisz ?
Stary 2015-10-06, 13:29   #4542
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha

Corn Spoko babka ta położna, gadała i gadała i się pośmiała i o cyckach pogadałyśmy No na wsi to poczta pantoflowa działa,że nawet z domu nie trzeba wyłazić
O kurczę ale masz obiaaaaad!!! Pyyyycha ...
a ja mam zupe ziemniaczaną teściowej... hehehe

12.03.2015 II Kreski
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 13:37   #4543
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdalena111111 Pokaż wiadomość
A ja mam taka położna w przychodni ze jak ide na wizytę to najpierw do niej i tylko miezy ciśnienie i wagę a ktg nigdy nie miałam i nigdy u mnie nie była tylko podpisuje za każdym razem kartkę ze przeprowadziła ze mną pogadanke o ciazy , dziecku a tak na prawdę nic mi nie mówi nic się nie nauczylam ani nie dowiedzialam, taki pić na wodę a na dodatek nawet deklaracji nie wypelnilam bo miałam inna położna z innej przechodni a do niej miałam się zapisac , i ostatnio przeglafalam ZIP a tam wpisana polozna.
Tzn wizytę mam ale u gin
A położna jak przychodzi to tylko ciśnienie mi bada i serduszka Małej słucha ja deklarację mam u niej wypełnioną, więc chyba ok Czasem coś tam jej podpytam, ale ogólnie też nic wielkiego mi nie pomaga tym że przychodzi
Stary 2015-10-06, 13:40   #4544
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Robie porządki w szafach,miejsce na spacerówke, fotelik, może nawet bujaczek się zmieści. Wow, ile ubrań na mnie czeka żeby wrócić do starej figury
zmiesci CI sie spacerowka i fotelik w szafie? ja ledwo dziecięce ciuchy upchałam

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Czyli widzę że nie jestem sama z takimi rzadkimi wizytami. U mnie następna to będzie już 37 tc o ile dobrze liczę.

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
moja nastepna wizyta to tez 37, potem mam miec co dwa tyg

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-10-06, 13:42   #4545
201802011557
Konto usunięte

Hej dziewczyny. Dawno się nie odzywalam, ale czytam was codziennie☺ jakoś nie mam weny ani na nic ochoty, nic mi się nie chcę. Podczytywalam też mamuśki październikowe i się trochę przerazilam ze my następne do porodu. Zaczęłam dużo o tym myśleć i trochę się przerazilam mimo że mam już jeden poród za sobą😑
201802011557 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 13:53   #4546
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Zawsze chciałam spróbować zupy cebulowej, i nawet kupiłam sobie w takiej jadłodajni coś typu bar mleczny o Kurde tam to była zwykła jarzynowa tylko cebuli więcej. A ty jak robisz ?
Moja mama też taką robi, nigdy nie była to moja ulubiona zupa.
Ale odkąd sprobowałam tej francuskiej - przepadłam.
Robię wg tego przepisu - nie dodaję tylko koniaku (nigdy nie mam w domu), w ciąży wino zastępuję octem winnym.

Stary 2015-10-06, 13:57   #4547
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze robię tak na oko cebulę I ząbek czosnku podsmażam lekko na maśle później dodaje mrożone różyczki brokuła tak około 300G (ale zdarzało się i zrobić z 500 albo 200g) jeden ziemniak i to gotuje w około 800g wody I kostkę rosołową . miksuję dodaję śmietany lub serka topionego (zależy co akurat mam) i doprawiam bardzo mocno pieprzem tabasko albo papryczka chili i podaje z grzankami spotkałam się z wersją mniej kaloryczna i dodana maślanka, była dobra ale jakoś taki dziwny posmak był
Na moją cukrzycę to będzie za cięzkie, ale dzięki Najwyżej zmodyfikuje mój przepis na krem z kalafiora - po prostu dodam brokuła

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl
Plecy odpuściły?

Dziękuję, że pytasz Jak się położyłam spać to odpuściły. Teraz znów bolą, pachwiny też, bo się dziś nachodzilam... Ale teraz sobie odpoczne, dopiero przed 17 wychodzimy na szkołę rodzenia

Super, że na wizycie wszystko dobrze Ale mimo wszystko dużo odpoczywaj

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 14:01   #4548
fasterka90
Zadomowienie

czekooczekolada mała ma ubranka w komodzie swojej, póki co się mieszczą ale ledwo a jeszcze moja mama dużo kupiła i babcia dostała...
Swoje ubrania takie na codzień bluzki,spodnie itd mamy w innych szafkach. Dzisiaj swoje w które teraz się zmieszcze jedną nogą spakowałam do kartonu i dałam do szafy na górną półkę. W szafie zostały tylko jakieś garnitury,marynarki,sukie nki których używamy raz na rok, ta szafa i tak będzie zastanawiona wózkiem więc tam wrzuciłam siedzisko spacerówki,fotelik i udało się bujaczek upchać no a kurtki i bluzy wywaliłam do przedpokoju do szafy.

Oglądałam te "śmieszne" a raczej straszne zdjęcia ciążowe. Czy tych rozstępów na zdjęciu nr 26 nie dało się jakoś wyretuszować?

cornflower wózek dla mnie jest ekstra,dzisiaj parę razy go przemieszczałam, po malutkim pokoju wycofać, zawrócić itd idzie jedną ręką
Ale masz pyszności na obiad, brzmi pysznie.
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 14:05   #4549
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Juz kiedyś ogladalam te zdjęcia i jak słyszę sesja z brzuszkiem to te zdjęcia mam przed oczami i jakieś obrzydzenie mnie bieze .
Nie przesadzajmy, można zrobić piękne, subtelne zdjęcia ciążowe. A takie zdjęcia biorę z przymrużeniem oka, coś w stylu "russian style" 😅 a ile takich kwiatków jest w tematyce ślubnej 😒

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Stary 2015-10-06, 14:14   #4550
201604151126
Konto usunięte

Cytat:
Nie przesadzajmy, można zrobić piękne, subtelne zdjęcia ciążowe. A takie zdjęcia biorę z przymrużeniem oka, coś w stylu "russian style" 😅 a ile takich kwiatków jest w tematyce ślubnej 😒

Właśnie twoje są sliczne , takie na łonie natury a w studio to chyba nic ciekawego nie da się zrobic .
Stary 2015-10-06, 14:17   #4551
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie twoje są sliczne , takie na łonie natury a w studio to chyba nic ciekawego nie da się zrobic .
Nie jestem za studiem, zdjęcia w plenerze można nawet zimą zrobić 😊 co innego zdjęcia noworodkowe, dziecięce tu trzeba zrobić w pomieszczeniu, ale nie musi to być kicz totalny wystarczy koc i śpiący maluch 😊

Aparatka od 15.04.2013
Stary 2015-10-06, 14:22   #4552
201604151126
Konto usunięte

Cytat:
Nie jestem za studiem, zdjęcia w plenerze można nawet zimą zrobić 😊 co innego zdjęcia noworodkowe, dziecięce tu trzeba zrobić w pomieszczeniu, ale nie musi to być kicz totalny wystarczy koc i śpiący maluch 😊

No właśnie dużo zależy od pomyslu , wyczucia smaku i prostoty no i fotografa bo wie jak uchwycić fajne ujęcie w fajnym swietle.
Stary 2015-10-06, 14:29   #4553
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Też chciałam zrobić placki ziemniaczane dziś ale zrobię jutro lub w czwartek smaka narobilas więc trzeba
placki są super
Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Wyślę do Ciebie mojego męża on by z chęcią zjadł Twój obiad zamiast kotletów od teściowej
haha, spoko, ach te teściowe

Co do zdjęć ciążowych....może przemilczę
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 14:32   #4554
Agusiek89
Wtajemniczenie

Dziewczyny w Intermarche jest promocja na proszek Lovela, 3.6kg za 27 zł
Stary 2015-10-06, 14:32   #4555
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Sama jestem fanką subtelnych zdjęć, w ubraniach.
Te zdjęcia znałam - są masakryczne Inwencja fotografa powala. Zupełnie nie rozumiem zjawiska malowania brzucha - straszne. Stawiam to na równi z tortami porodowymi - główka lalki wychylająca się z waginy.

Cytat:
Myślę, że się da. Widziałam bardzo ładne zdjęcia ciążowe par - najczęściej uwaga skupiona na nich albo na brzuszku. Ojciec obejmujący brzuszek, ręce na brzuchu lub z akcesoriami typu buciki lub inicjały dziecka. Tutaj możesz pooglądać kilka zdjęć, które wg mnie są bardzo ładne.

Stary 2015-10-06, 14:36   #4556
Soul89
Zadomowienie

Cornflower_girl: mamy podobny gust 😉 baardzo podobają mi się zdjęcia ciążowe takie w domowym zaciszu.. Delikatne światło, wszystko zrobione z takim wyczuciem, a jak już jest czarno biała fotka to się rozpływam 😁

Aparatka od 15.04.2013
Stary 2015-10-06, 14:36   #4557
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada

moja nastepna wizyta to tez 37, potem mam miec co dwa tyg
Pewnie u mnie będzie podobnie, czyli ostatnie 2 wizyty przed nami. Ale mi to zlecialo, a tak wyraźnie pamiętam wizytę na której miałam zakladana kartę ciąży jakby to było tydzień temu

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

Ja mam teraz dość rzadkie (noszone przez chyba ~600 osób) ale zabawne więc proszę się nie śmiać a jak córce damy to imię co chcemy to chyba będzie jedyną w Polsce.

U mnie też żołądek się zmniejszył, ale niestety waga rośnie. Od ostatniej wizyty czyli przez siodmy miesiąc przytylam 2.5 kg...

Moja lekarka chyba ma podejście, że dużo się zrobić nie da, a jakby było coś pilnego to lepiej jechać na IP niż czekać na wizytę.

Dobrze że szyjka już się nie skraca u Ciebie oby nie było więcej takich bólów.

Zupę cebulowa też lubię, robię taka z przepisu babci, jak krem, z goździkami i serem

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-10-06, 14:50   #4558
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Hej dziewczynki, ja tak na szybko po wizycie. Szyjka ma 1cm, mam odstawić wszystkie leki, oszczędzać się i wytrzymać do przyszłego wtorku leżąc bo gin chce żebym wytrzymała do 38tyg ukończonego Zuzia nadal ułożona pośladkowo i na cud już nie liczymy. GBS ujemny co mnie bardzo ucieszyło Pakuje dziś torbę tak na tip top bo teraz to już nie wiadomo co i kiedy Nadrobie obiecuje jutro bo dziś mężuś ma urodziny i chcemy po świętować

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 14:51   #4559
tylkokasia
Moderator

Zaraz Was nadrobię bo teraz tylko się chwalę. Przyszedł dziś wózek. Prezentuje się bardzo ładnie tylko wydaje mi się ogromny. A i wstawiam też kołderkę i podusię z allegro. Wybrałam najgrubszą i myślałam że będzie grubsza. Ale piękna jest.

Poza tym dziś u nas zakładają wodomierze (bo w Ie do tej pory woda była za darmo) i ulokowali się pod moim oknem (mieszkam na parterze). Wody nie można pić cały dzień. Ale też ani zmywać w zmywarce ani prać a ja mam stos ciuszków i kocyków do prania z paki co dziś dotarła.
Obiad też muszę jakiś szybki i prosty zrobić aby dużo wody nie trzeba było.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (643,7 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (412,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (583,9 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (477,3 KB, 29 załadowań)

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 15:01   #4560
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Zamówiliśmy wózek 😁 do 2 tygodni go odbierzemy, ale się jaram 😂

Poziomkowa89: Czekamy zatem 😊

Super Jaki wózek zamówiliście?

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki, ja tak na szybko po wizycie. Szyjka ma 1cm, mam odstawić wszystkie leki, oszczędzać się i wytrzymać do przyszłego wtorku leżąc bo gin chce żebym wytrzymała do 38tyg ukończonego Zuzia nadal ułożona pośladkowo i na cud już nie liczymy. GBS ujemny co mnie bardzo ucieszyło Pakuje dziś torbę tak na tip top bo teraz to już nie wiadomo co i kiedy Nadrobie obiecuje jutro bo dziś mężuś ma urodziny i chcemy po świętować
Jejku, to praktycznie lada moment Zuzia może się pojawić na świecie Nie masz już kolejnej wizyty? To była ostatnia, tak?

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Zaraz Was nadrobię bo teraz tylko się chwalę. Przyszedł dziś wózek. Prezentuje się bardzo ładnie tylko wydaje mi się ogromny. A i wstawiam też kołderkę i podusię z allegro. Wybrałam najgrubszą i myślałam że będzie grubsza. Ale piękna jest.

Poza tym dziś u nas zakładają wodomierze (bo w Ie do tej pory woda była za darmo) i ulokowali się pod moim oknem (mieszkam na parterze). Wody nie można pić cały dzień. Ale też ani zmywać w zmywarce ani prać a ja mam stos ciuszków i kocyków do prania z paki co dziś dotarła.
Obiad też muszę jakiś szybki i prosty zrobić aby dużo wody nie trzeba było.
Śliczny wózek i kołderka

cornflower_girl, kiedy masz następną wizytę?

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości