Mamy marzec 2016. Część III - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-06, 16:42   #2131
mira81
Zadomowienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część III

Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość
jak ubrac dzieciaka w spio0chy ktore sa zapinane z tylu? D: widzialam takie sliczne z disnea w super cenie ale nie wzielam bo sie zastanawialam jak w to dziecko wsadzic mam
No wlasnie..ja tez widzialam zajefajne pizamki i spiochy ( dobrych francuskich firm w super cenie) ale wszystko zapinane z tylu..no nie kupie..bo nawet jesli jakos by mi sie udalo go w to upchac to naprawde odnosze wrazenie ze to bedzie sie odciskac na pleckach mimo bodziakow pod spodem..

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 16:50   #2132
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
jak ubrac dzieciaka w spio0chy ktore sa zapinane z tylu? D: widzialam takie sliczne z disnea w super cenie ale nie wzielam bo sie zastanawialam jak w to dziecko wsadzic mam
też dziś ładne widziałam, ale ze względu na zapinanie z tyły nie wzięłam

Na większe dziecko bez problemu bym kupiła, ale nie na noworodka.
Stary 2015-10-06, 16:50   #2133
Olgietka
Zakorzenienie

O matko... zacytowałam tyle postów, że mój wizaż chyba tego nie udźwignął i wszytko mi wywalił

Przede wszystkim ogromne kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!
emma kosz mojrzesza boski

Ja wczoraj kompletnie nie miałam humoru na nic... Także przepraszam za nieobecność
Stary 2015-10-06, 16:50   #2134
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nina1406 Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie
dzieć sobie rośnie, rączki znowu w górze, serduszko bije i znowu stwierdził że coś mu dynda między nogami więc chyba jednak muszę mu uwierzyć że będzie chłopak. wymiarów nie podał bo to była wizyta bez usg. ale i tak jestem szczęśliwa i zakochana w dzidzi z tej okazji wstąpiłąpiłam do sh i kupiłam szarego pajaca odpinanego na pleckach i szare grubsze spodenki takie dresowe r. 62 a i dostałam zwolnienie do 2 listopada więc na razie jest okej, posiedzę w domku. lekarz uspokoił mnie że ruchów ze względu że to moje pierwsze dziecko mogę się spodziewać gdzieś za ok. 2 tyg i żebym się tym nie martwiła. to chyba tyle z wizyty
emma śliczny ten kosz mojżesza, jak ja bym chciała mieć większe mieszkanie żeby móc go gdziekolwiek postawić
Nina gratulacje siusiaka..no ja tez dlugo dochodzilam do siebie jak mi lekarka powiedziala ze cos tam sie kryje miedzy nogami..wlasciwie to jak mi sie na nastepnej wizycie potwierdzi to chyba dopiero uwierze na 100% bo gdzies tam do konca nie mam pewnosci..chociaz nie powiem zebym sie rozczarowala..nazwalabym to zaskoczeniem po prostu

Stary 2015-10-06, 16:54   #2135
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
Ja wczoraj kompletnie nie miałam humoru na nic... Także przepraszam za nieobecność
hormony czy coś się stało?
Stary 2015-10-06, 16:56   #2136
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Nina gratulacje siusiaka..no ja tez dlugo dochodzilam do siebie jak mi lekarka powiedziala ze cos tam sie kryje miedzy nogami..wlasciwie to jak mi sie na nastepnej wizycie potwierdzi to chyba dopiero uwierze na 100% bo gdzies tam do konca nie mam pewnosci..chociaz nie powiem zebym sie rozczarowala..nazwalabym to zaskoczeniem po prostu

Ja też czekam na kolejne usg, które potwierdzi psiochę
I na początku.... nie, nie nazwę tego rozczarowaniem... ale zaskoczeniem właśnie.. Chyba bardziej spodziewałam się siusiaka i widziałam się w roli matki Zbyszka
A teraz to już bym tej mojej psioszki nie chciała na nic innego zamienić Więc niech się potwierdzi! Babcia szaleje z różowymi ciuszkami byłoby do gdybyśmy musiały wszystko na all wystawiać
Stary 2015-10-06, 16:58   #2137
mira81
Zadomowienie

Wogole od paru dniu brzuch mi rosnie jak na drozdzach..dzisiaj rano moj maz stwierdzil ze jeszcze wczoraj takiego nie mialam..no i ja sama widze ze kazdego dnia jest coraz wiekszy..

Stary 2015-10-06, 16:59   #2138
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ja Was pewnie jutro nadrobie, bo mam dzis troche spraw do zalatwienia na miescie.. chcialam Wam tylko napisac o moim wczorajszym bolu brzucha.. otoz caly dzien go czulam, bez przerwy, jeden wielki skurcz, scisk i w ogole ;/ caly dzien wmawialam sobie, ze to normalne, macica sie rozciaga itd ale po pracy juz zaczelam sie powaznie niepokoic, ze nie przechodzi mama pisala, zebym sie nie zastanawiala i jechala na ip lub zadzwonila do poloznej, bo taki bol raczej nie jest normalny. lekkie pobolewania, skurcze tak ale nie ciagly, nieprzerwany bol (sama nie wiem jak w pracy dalam rade). pojechalismy z mezem na ip o polnocy (zeszlo nam do 3! , dopiero wstalam i ledwo zyje), zrobili mi badania i okazalo sie, ze to infekcja pecherza!! znowu w ciazy. i znowu antybiotyk. zapalenie mialam juz kilka razy, ale nigdy nie objawialo sie bolem brzucha, raczej swedzeniem, pieczeniem i bolem przy oddawaniu moczu..ani bym nie pomyslala, ze to pecherz. dlatego radze nie czekac z zadnymi bolami i nie myslec, ze sa normalne kiedy cos niepokoi i zawsze je sprawdzac na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo, ale juz czarne scenariusze mialam przed oczami..
Jak czytałam to sama bylam wystraszona. Dobrze, że przyczyna wyjaśniona i jest ok jakieś usg Ci robili, widziałaś malucha?

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
to dobrze eeyesblue, że posłuchałaś intuicji. Właśnie tak trzeba, każdy większy niepokój lepiej rozwiać na wizycie lub ip, niż męczyć się i jeszcze doprowadzić się do gorszego stanu...

Któregoś dnia tutaj dziewczyny mówiłyście o piciu latte... spróbowałam w niedzielę, z dużą ilością mleka i udało się! żadnych mdłości! Już trzeci dzień z rana piję latte i jestem szczęśliwa, że kawunia znów smakuje życie jest piękniejsze
Ja w ciąży też piję z większą ilością mleka niż wcześniej. I masz rację, dzień z kawą jest od razu przyjemniejszy

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
TŻ ma niespodziewanie wolny dzień i idziemy oglądać obrączki
ale Wam fajnie super są przygotowania, wspaniały czas

Cytat:
Kawiarkę mam, ale nic do mleka.. Połazimy dzisiaj po mieście to się porozglądam za czymś niedrogim
w pracy robię sobie piankę do kawy trzęsąc butelką z mlekiem

Cytat:
Dziewczyny, a z innej beczki nosicie zaręczynowy razem z obrączka? Czy na różnych palcach?
ja noszę zaręczynowy z obrączką. Ale ja w ogóle jestem sroka, uwielbiam złotą biżuterię

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Dopiero dziś dodarł nasz kosz Mojżesza przepięknie się prezentuje!
Poszłam do przedszkola po Agatkę, powiedziałam jej, że był kurier i przywiózł to co ostatnio zamawiałyśmy, a ona "łóżeczko dla Oliwki?!". Jak tylko weszłyśmy do domu, wbiegła w butach do salonu i zaczęło się istne szaleństwopoukładała tam pluszaki i książeczki dla siostrzyczki. Powiedziała, że nie może się doczekać dzidziusia! wiem, że kiedy mała się urodzi to na pewno pojawi się nutka zazdrości ale puki co mała bardzo się cieszy i angażuje w przygotowania. Wczoraj opowiadała gościom jakie wybrała imię dla siostrzyczki, że z nią rozmawia przez brzuch i odda jej swoje grzechotki i pluszaczki
Ale piękna reakcja to już Oliwka na 100%?

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
Co do ZUSu to oczywiscie wyslalam pismo zeby wyjasnili mi sprawe. Nie moglam pojechac, bo mialam wtedy zwolnienie z jedynka/lezace. Odpowiedz dostalam dopiero wczoraj i wlasciwie nic z niej nie wyniki. Napisali tylko, ze musza dobrze dysponowac swoimi pieniedzmi i ze uznali ze musza sprawdzic moje zatrudnienie.
Dzisiaj szef moj dzwonil, ze byla kontrola. Kontroler pytal o milion rzeczy, ale byl mily i wszystko odbylo sie w dobrej atmosferze. Szef pokazal mu dowody mojej pracy, jakies tam reklamowki co robilam dla hoteli, faktury, dal ksero dyplomu i jeszzcze nie wiem co i tyle. Podobno w ciagu 3 tygodni bedzie decyzja czy mi zwroca pieniadze czy nie. I jak tu sie nie denerwowac?
trzymam kciuki, żeby Ci zwrócili całą zaległą kasę!

Cytat:
Melduję się po wizycie
dzieć sobie rośnie, rączki znowu w górze, serduszko bije i znowu stwierdził że coś mu dynda między nogami więc chyba jednak muszę mu uwierzyć że będzie chłopak. wymiarów nie podał bo to była wizyta bez usg. ale i tak jestem szczęśliwa i zakochana w dzidzi z tej okazji wstąpiłąpiłam do sh i kupiłam szarego pajaca odpinanego na pleckach i szare grubsze spodenki takie dresowe r. 62 a i dostałam zwolnienie do 2 listopada więc na razie jest okej, posiedzę w domku. lekarz uspokoił mnie że ruchów ze względu że to moje pierwsze dziecko mogę się spodziewać gdzieś za ok. 2 tyg i żebym się tym nie martwiła. to chyba tyle z wizyty
emma śliczny ten kosz mojżesza, jak ja bym chciała mieć większe mieszkanie żeby móc go gdziekolwiek postawić
skąd wie, że siusiak skoro nie robił usg? Super, że wszystko w porządku

a ja przeszłam dzisiaj 5km, z powrotem podjechał po mnie tż bo wracał z pracy, na szczęście trochę się naskakałam bo montował ochronę na komin i musiałam biegać góra dół podawać różne rzeczy, jak maleństwo spało to na bank się obudziło

co sądzicie o wózkach Jeto? Koleżanka ma i bardzo polecała jak z nią dzisiaj rozmawiałam.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 16:59   #2139
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak ubrać? Bardzo długo, dziecko i ty stracicie cierpliwość a spiochy nie będą ubrane... odradzam wszelkie takie zakupy, mega niepraktyczne!

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 16:59   #2140
nina1406
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja na 100 % uwierze na polowkowym :-D

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
też dziś ładne widziałam, ale ze względu na zapinanie z tyły nie wzięłam

Na większe dziecko bez problemu bym kupiła, ale nie na noworodka.
Zapinanie jest miekkie, nie powinno uciskac. Wzielam, zobaczymy czy sie sprawdzi 5 zl nie majątek więc jak okaże sie porażką to trudno.

Pani magister dietetyki
nina1406 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 17:00   #2141
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Wogole od paru dniu brzuch mi rosnie jak na drozdzach..dzisiaj rano moj maz stwierdzil ze jeszcze wczoraj takiego nie mialam..no i ja sama widze ze kazdego dnia jest coraz wiekszy..

mi też podskoczył na zdjęciach widzę to wyraźnie i w obcisłych bluzkach też już widać
Ale nie wiem czy teraz będzie rósł dalej czy znów stanie w miejscu
Stary 2015-10-06, 17:01   #2142
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
Co do ZUSu to oczywiscie wyslalam pismo zeby wyjasnili mi sprawe. Nie moglam pojechac, bo mialam wtedy zwolnienie z jedynka/lezace. Odpowiedz dostalam dopiero wczoraj i wlasciwie nic z niej nie wyniki. Napisali tylko, ze musza dobrze dysponowac swoimi pieniedzmi i ze uznali ze musza sprawdzic moje zatrudnienie.
Dzisiaj szef moj dzwonil, ze byla kontrola. Kontroler pytal o milion rzeczy, ale byl mily i wszystko odbylo sie w dobrej atmosferze. Szef pokazal mu dowody mojej pracy, jakies tam reklamowki co robilam dla hoteli, faktury, dal ksero dyplomu i jeszzcze nie wiem co i tyle. Podobno w ciagu 3 tygodni bedzie decyzja czy mi zwroca pieniadze czy nie. I jak tu sie nie denerwowac?
O matko teraz to się jeszcze bardziej kontroli boję bo ja jako sprzedawca nie mam takich dowodów obecności poza listą obecności :-\

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Zdrzemnelam się Trochę Ide wziasc kąpiel.
Ha ha ha ja też się właśnie obudziłam ;-) mój mąż zapisał właśnie do mnie jedyne słowo od soboty ILE??? :-D chodzi o kasę oczywiście...Ale śmieszy mnie to :-D
Dobra szoruje myć gary bo zmywary brak :-\
Stary 2015-10-06, 17:02   #2143
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na 100 % uwierze na polowkowym :-D

Zapinanie jest miekkie, nie powinno uciskac. Wzielam, zobaczymy czy sie sprawdzi 5 zl nie majątek więc jak okaże sie porażką to trudno.
ja się o zapięcie nie boje, że by gniotło, bo wątpie żeby robili coś co może dziecko małe uwierać, bardziej o sposób zakładania mi chodzi
Stary 2015-10-06, 17:02   #2144
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
hormony czy coś się stało?
Miło że pytasz
Trochę się wystraszyłam.... W sobotę wieczorem, jakimś mega cudem mąż zaciągnął mnie do łóżka Nie wiem, jak mu się udało, bo moje libido jest na poziomie -98
W niedzielę w nocy będąc w toalecie (doba po seksie) zauważyłam na papierze coś co mnie wystraszyło... (długi jak mały palec, mleczny, dość zwarty glut) Oczywiście spanikowałam i pomyślałam, że to czop
Całą noc nie spałam. Wczoraj zadzwoniłam do położnej... ale zanim się odważyłam to osiwiałam od stóp do głów.. Krwi nie było ani śladu, ja czuję się dobrze, Hela tańcuje, żadnych nadprogramowych bóli czy skurczy brak... Położna powiedziała, że to najpewniej sperma wymiksowana z moją wydzieliną [COLOR="rgb(255, 250, 205)"](a ta jest w ciąży mega obfita)[/COLOR]
Stary 2015-10-06, 17:05   #2145
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Miło że pytasz
Trochę się wystraszyłam.... W sobotę wieczorem, jakimś mega cudem mąż zaciągnął mnie do łóżka Nie wiem, jak mu się udało, bo moje libido jest na poziomie -98
W niedzielę w nocy będąc w toalecie (doba po seksie) zauważyłam na papierze coś co mnie wystraszyło... (długi jak mały palec, mleczny, dość zwarty glut) Oczywiście spanikowałam i pomyślałam, że to czop
Całą noc nie spałam. Wczoraj zadzwoniłam do położnej... ale zanim się odważyłam to osiwiałam od stóp do głów.. Krwi nie było ani śladu, ja czuję się dobrze, Hela tańcuje, żadnych nadprogramowych bóli czy skurczy brak... Położna powiedziała, że to najpewniej sperma wymiksowana z moją wydzieliną [COLOR="rgb(255, 250, 205)"](a ta jest w ciąży mega obfita)[/COLOR]
Jednak dochodzę do wniosku że biedne to jesteśmy z tymi ciążami...człowiek wiecznie się musi o coś martwić :-\
Stary 2015-10-06, 17:08   #2146
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Miło że pytasz
Olgietka czop nie jest mleczny tylko taki przezroczysty kisiel z nitkami krwi różowej. Na pewno Ci nie odszedł

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 17:08   #2147
Olgietka
Zakorzenienie

A jeśli chodzi o latte - ja mam taki ekspres.

I kocham go miłością dozgonną
Robi latte, cappucino, espresso, cafe lungo, podgrzewa mleko i samą wodę i mieli ziarna kawy... ten zapach... ... Nie wyobrażam sobie dnia bez kawusi
Stary 2015-10-06, 17:10   #2148
gosza82
Rozeznanie

No ja juz też po wizycie
Dziś było potwierdzenie mimo że maleństwo spało udało się sprawdzić i jest cipuchna

Olgietka ja także nie mogę w to uwierzyć gdyż cały czas miałam przeczucia na chłopaka

Wyniki wyszły mi w miarę ok tylko brak żelaza i mała anemia się wdarła

27.10 kolejna wizyta i to już będzie połówkowe
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 17:12   #2149
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
Jednak dochodzę do wniosku że biedne to jesteśmy z tymi ciążami...człowiek wiecznie się musi o coś martwić :-\
Ja wczoraj cały dzień ryczałam, że ja się nie nadaję do bycia ciężarówką moja histeryczna natura na pewno nie wpływa korzystnie na Helę
Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Olgietka czop nie jest mleczny tylko taki przezroczysty kisiel z nitkami krwi różowej. Na pewno Ci nie odszedł
To samo mi powiedziała położna - dopóki nie ma krwi nie powinnam się martwić. Nigdy nie widziałam czopa.... ale to wystraszyło mnie mega!

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
No ja juz też po wizycie
Dziś było potwierdzenie mimo że maleństwo spało udało się sprawdzić i jest cipuchna

Olgietka ja także nie mogę w to uwierzyć gdyż cały czas miałam przeczucia na chłopaka

kolejna psiocha Gratulacje!
Ja połówkowe mam już 15.10. i osiemnaście razy dziennie dochodzę do kalendarza sprawdzić ile jeszcze dni zostało
Stary 2015-10-06, 17:13   #2150
_polly_
Zakorzenienie

Zdrzemnęłam się żeby mi czas do wizyty szybciej minął.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 17:14   #2151
misia880
Zakorzenienie

Ja sobie kiedys ekspres kupie!! Na pewno, moze w przyszlym zyciu ale kupie haha
Moj maz kawy nie pija wcale nie lubi.
Ja uwielbiam kawy.. ale fajny ekspres to kolo 3 tys - musialabym 4 wyplaty odkladac i jesc chleb z woda haha

Ja zareczynowy nosze na lewej, mam z bialego zlota a obraczke na prawej mam w niej 3 brylanciki

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 17:15   #2152
gosza82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Abii84 Pokaż wiadomość
może miałaś robiony cukier tak po prostu?? na bank nie była to krzywa cukrowa bo do tego trzeba glukoze wypić.
Zgadza się Abii to było badanie tylko na cukier
Stary 2015-10-06, 17:16   #2153
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam kawy.. ale fajny ekspres to kolo 3 tys - musialabym 4 wyplaty odkladac i jesc chleb z woda haha

Ja zareczynowy nosze na lewej, mam z bialego zlota a obraczke na prawej mam w niej 3 brylanciki
Moze mamy ta sama..ja tez mam trzy brylanciki w obraczce Apart?

Stary 2015-10-06, 17:18   #2154
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Miło że pytasz
Nie dziwię Ci się, że się wystraszyłaś. Sama kiedyś coś podobnego przeżyłam
Dobrze, że masz położną, do której możesz w każdej chwili zadzwonić i że Cię uspokoiła No i najważniejsze, że Niuńka tańcuje w brzuszku, nie masz bóli i skurczy

Cytat:
No ja juz też po wizycie

Gratulacje

Ja połówkowe dopiero na początku listopada mam

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Co do ekspresu to my mamy zwykły przelewowy, ale kawa mi z niego smakuje Tylko mleko muszę dolewać, bo inaczej nie tknę kawy
Stary 2015-10-06, 17:19   #2155
mira81
Zadomowienie

Cytat:
No ja juz też po wizycie

Gratulacje )

Stary 2015-10-06, 17:19   #2156
m_moni
Zadomowienie

mam juz powoli dosyć... wczoraj tez rzygałam... ileż to można!
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 17:21   #2157
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość

No.. my za ten nasz daliśmy 4000zł jakieś trzy lata temu.. teraz pewnie jest tańszy ale nie żałuję Kawusia jest boska!

Ja noszę obrączkę na jednym palcu z pierścionkiem, który dostałam od mamy jak się dostałam do szkoły średniej Sentyment mam... a poza tym zaręczynowy ma dość dużą koronę na kamień i mi jakoś razem nie pasowało.. Zaręczynowy noszę na lewej ręce.
Dziewczyny z zagranicy? Na której ręce nosicie obrączki? Bo w Dk wszyscy noszą na lewej... a ja muszę wszystkim tłumaczyć, że na lewej w Polsce noszą wdowy
Stary 2015-10-06, 17:21   #2158
gosza82
Rozeznanie

Olgietka ja tak odliczam każdą wizytę do gin Ekspres mega!!! Ja miała clatronica ale strasznie głośno chodził.

Polly trzymam mocnoooooo kciuki bo wiem jak ważna jest dla Ciebie ta dzisiejsza wizyta ta chęć poznania płci
Stary 2015-10-06, 17:22   #2159
mira81
Zadomowienie

Cytat:
No.. my za ten nasz daliśmy 4000zł jakieś trzy lata temu.. teraz pewnie jest tańszy ale nie żałuję Kawusia jest boska!

Ja noszę obrączkę na jednym palcu z pierścionkiem, który dostałam od mamy jak się dostałam do szkoły średniej Sentyment mam... a poza tym zaręczynowy ma dość dużą koronę na kamień i mi jakoś razem nie pasowało.. Zaręczynowy noszę na lewej ręce.
Dziewczyny z zagranicy? Na której ręce nosicie obrączki? Bo w Dk wszyscy noszą na lewej... a ja muszę wszystkim tłumaczyć, że na lewej w Polsce noszą wdowy
We francji tez nosza na lewej a ja sie trzymam polskiej tradycji. Bralismy slub w polsce i na prawa reke mi maz obraczke zakladal wiec nie chce zmieniac

Stary 2015-10-06, 17:25   #2160
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:

Polly trzymam mocnoooooo kciuki bo wiem jak ważna jest dla Ciebie ta dzisiejsza wizyta ta chęć poznania płci
Super, że u Ciebie po wizycie wszystko ok.

Mam nadzieję, że kciuki pomogą, bo mam mega ciśnienie na poznanie płci, będę tam leżeć dopóki mi nie powie.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości