|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Cytat:
a tego nie widziałam, napisane takim małym druczkiem. kurde jakby mi nie bylo szkoda otwierac to bym opatrzyła jak to wyglada
|
|
|
|
|
#3332 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3333 |
|
Raczkowanie
|
popatrzeć może by i chciał ale nie jest mu to konieczne do szczęścia... no a jak był ze mną to akurat płeć nam stwierdzał i tż nie spodobało się że gin używał potocznych typu "cipeczka" i czuł się tam niekomfortowo... no i teraz ma uraz... ale z pobytu na porodówce jest baaardzo dumny i teraz też pewnie będzie chciał więc można wybaczyć
|
|
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro ide to bez sensu dzwonic.
Wyniki glukozy w normie. Pewnie kaze powtorzyc badanie. |
|
|
|
#3335 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
Ee tam, zmarnować się nie zmarnują, najwyżej sprzedam.
W rossku chciałam kupić termoopakowanie na butelkę za 15,99 ale były tylko dwa, różowe i niebieskie i niebieskie akurat miało jakiś felerny zamek A tak bym miała kolejną pozycję z listy do odhaczenia aachh lubię odhaczać ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- albo "specjalni" pracownicy dla mnie na korzyść
|
|
|
|
#3337 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co, jak leze na plecach to czasami mam krzywa ta piłkę na brzuchu, z jednej strony wieksze i twarde takie wypchane, to mała sie tak układa ? Też tak.macie ? A
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3338 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3340 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie ostatnio to coraz częściej obserwuje, czyli to młoda miejsca sobie szuka.
Oglądalam jakoś kilka odc tego programu o wrześniakach na 2, jakie maleńkie te dzieciaczki. Dziś sie zbulwersowalam jak pokazali jak położna myje dziecko pod kranem. Taka kruszyna a ona go tak jak.lalkę przewracala i pod kran wsadzala ;( jakoś tak nie delikatnie ;( |
|
|
|
#3341 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53016824]Sylwuska tak, dziecko kp jakby spało tak długo to po 6 godzinach trzeba budzić. Dziecko mm nie
[/QUOTE]A czemu tak ? Cytat:
Cytat:
ahhaahaha
|
|
#3342 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie zdaje się, że brzuch w miare równy, ale rozstępy mam z jednej strony dużo wieksze Edytowane przez dorosea Czas edycji: 2015-10-06 o 18:25 |
|
|
|
|
#3343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Krzywdy mu nie zrobi na pewno a i dziecko na szybkiej kapieli skorzysta Szybko bez bolu bez strachu i cacy
|
|
#3344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja narazie czuje tylko że pepek mam obolaly i wypchany, widocznie tam wokoło ta skóra delikatniejsza. ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Pewnie masz rację, jakoś tak z.boku patrząc oczami laika to strasznie wygląda ;/ |
|
|
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() One mają wprawę dlatego tak to robią- tak myślę ![]() Jak oglądałam Porody (czy jakoś tak) to tak samo z dzieciaczkami robiły.
|
|
#3346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pozatym wiele z nas pewnie po jakims czasie bedzie robilo podobnie z wprawa Wiele - wszystkie
|
|
#3347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja to bałam się wziąć na ręce chrześniaka mojego (brata synka) po urodzeniu, bałam się że mu krzywdę zrobię. Więc zielona mama tak to postrzega
|
|
|
|
|
#3348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że swoim dzieckiem będę jakoś tak intuicyjnie się obchodzić
|
|
#3349 |
|
Wtajemniczenie
|
Andriuszka ale ja też to tak postrzegam ale rozsądek mi swoje mówi hihi
Aniqa ja miałam 8 jak najmłodsza się urodziła ale też nie pamiętam nic.. Jadę do kumpeli zaraz :F będę się z babelina bawić półroczna
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżuuuu, ale mam wielkie cycki od paru dni i takie nabrzmiałe, jakbym miała zaraz doić
|
|
|
|
#3351 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje chcą wyskoczyć że stanika masakraaaa.
|
#3352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktoś jeszcze kupuje termoopakowanie? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Dziewczyny nie daje rady oddychać, naprawdę, normalnie się dusze i czuje, ze nie mogę wziąć pełnego wdechu, już od kilku dni tak mam, szczególnie wieczorem ;( to już tak zostanie??? Udusze się!! Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Łącznie z nieprzespanymi nocami...
|
|
#3354 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe czy one takie duże zostaną na długo po ciąży. Cytat:
mam to samo z oddychaniem, masakracja
|
||
|
|
|
#3355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Ja u siebie zauważyłam mega zmeczenie takie ogólne juz o dłuższych spacerach mogę pomarzyć wyprawa do sklepu to jak 10cio km spacer:/ |
|
|
|
|
#3356 | ||
|
Zadomowienie
|
Piekłam babeczki i wywaliło mi korek za plombą
Cytat:
Co do żelazka, spróbuj może do nagrzanej stopy przyłożyć szmatkę namoczoną w occie Cytat:
nie kupuję, przynajmniej na razie. Może dostanę, jak nie, pomyślimy o tym jak wrócę na studia, żeby tatuś mógł nakarmić małą np na spacerze. Ja cały czas liczę na to, ze ciepły bufet będę miała zawsze ze sobą :P |
||
|
|
|
#3357 |
|
Zadomowienie
|
Andriuszka tez tak mam, u nas to plecy
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3358 |
|
Raczkowanie
|
ja mam całkiem sporo ubranek na 56cm, a nawet mam parę na tiny baby 2,7kg. Mój pierwszy synek urodził się na 2,77 kg/52cm i nawet ubranka na 56cm były duże za niego, pamiętam,że całkiem długo mi wchodził w pajaca na 50cm, pomimo tego,że szybko przybierał na wadze. W tamtym tygodniu byłam u gina i mały w 28t1d miał wagę 950g, więc też wygląda,że olbrzymem nie będzie jak braciszek. Poza tym rozmawiałam wstępnie z ginem o cesarce, bo zależy mi tym razem na niej, więc jeśli zrobi mi ją z 1-2 tyg przed terminem to też z tego względu waga nie będzie spora. Pierwszy syn urodził się w dniu terminu.
Ja mam już głównie ciuszki, na 0-3 już nie mogę nic kupować bo mi się szafka nie zamyka nie planuję kupować laktatora, bo poprzednio się nie sprzydał, ktoś tu pisał o termoopakowaniu-też uważam to za zbędny wydatek, a już na pewno na etapie ciąży-jak jeżdziliśmy z synem to zazwyczaj w restauracji prosiliśmy o podgrzanie wody albo prosiliśmy o wrzątek np. żeby podgrzać zupkę w słoiczku..nooo..i mieliśmy też podgrzewazc (który na szczęście wciąż działa), który używaliśmy w domu, ale on też ma wtyczkę do auta, więc w podróży w ten sposób można było podgrzać wodę w butelce. Nie kupuję zestawu butelek-myślę,że kupię jedną 150ml-i tak zawsze myłam zaraz po jedzeniu, więc na "dzień dobry" więcej mi nie potrzeba. Mam zamiar kupić Lovi, bo taka mi się sprawdziła, miałam na początku Tomme Tippe ale nie jest taka wygodna w karmieniu taka kulka okrągła, poza tym jak kupiłam podgrzewacz uniwersalny to w nim się nie nie mieściła ta butelka...zmieniłam więc na Lovi i zostaliśmy z nią do końca karmienia butelką. Nie mieliśmy też sterylizatora, uważam za zbędny wydatek, przelewaliśmy butelki wrzątkiem i też było OK...gdzie w czasach naszych mam były sterylizatory:/ smoczek też kupię jeden, no chyba,że będzie jakiś korzystny dwupak. Ja nie wciskałam synu non stop smoczka do buzi, więc tak średnio go potrzebował, o dziwo bardziej się z nim oswoił jak był większy, niż właśnie na początku. W ogóle zauważyłam,że jeżeli chodzi o zakupy przy drugiej ciąży to wygląda zupełnie inaczej-jest o wiele mniej rzeczy, które czuję że muszę mieć, wiem już mniej więcej co się sprzydało, a co najzwyczajniej w świecie leżało. Z kosmetyków też stawiam na minimum-mam zamiar kupić żel do mycia ciała z Babydream bo ma dobre opinie, do pupy kupiłam już właśnie krem Nivea Baby taki w metalowym pudełeczku, w zanadrzu mam Sudocrem w razie "W". Ja syna nie smarowałam niczym po kąpieli, nie wymagał tego, nigdy nie miał suchej skóry, więc liczę,że przy tym maleństwie też nie będzie takiej potrzeby.Troszku chaotycznie pisze, ale tak jakoś mi się skojarzyło z tego co wyczytałam z ostatnich waszych wątków. |
|
|
|
#3359 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale chyba inne badanie powinny robić, a nie ten test, bo to tylko screening i mało miarodajny (jak zresztą widać). Cytat:
![]() Cytat:
I te nie jest macica na pewno, więc chyba młody robi takie kształty ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53016016]Kalusia idealnie jest rozmrażać w lodówce i później podgrzać. Jak mamy trochę mniej czasu to temperatura pokojowa. A jak się spieszymy na maxa to garnek wszystko zależy od tego ile mamy czasu ![]() Ja nigdy nie miałam jakiejś specjalnej ochoty na ![]() Mujer myślę, że podanie na zasadzie testu "głodne czy nie" raz nawet na jakiś czas, nie zaburzy laktacji... Są kobiety, które karmią mieszanie i długo im się udaje utrzymać laktację, są takie, których dziecko jeśli pozna mm to już piersi nie chce, bo tak fajnie nie leci, są też takie kobiety, którym dłuższa przerwa w karmieniu spowoduje zatrzymanie laktacji. A propo - babeczka mówiła jeszcze, że w nocy kp zazwyczaj co 3 godziny, może zdarzyć się też tak, że dziecko prześpi 6 godzin, ale tu ze względu na nawały pokarmu i utrzymanie prawidłowej, niezaburzonej laktacji jeśli miałaby być przerwa więcej jak 6h to powinno się wybudzić dziecko. No i mówiła też, żeby przy kp najlepiej pochować zegarki, żeby sobie samej nie robić presji pod tytułem "karmię co 2 godziny przez godzinę", bo to prosta droga do doła na temat kp... Sylwuska niestety tu trzeba przewidzieć mniej więcej kiedy dziecko może się zrobić głodne. Niemniej jak jesteś w domu, to i tak zanim podasz swoje odgrzane mleko to lepiej dziecko najpierw nakarmić prosto z cyca. A jak Ciebie nie ma i ktoś ma dziecko nakarmić to wydaje mi się, że właściwy moment na podgrzewanie jest wtedy, kiedy dziecko zaczyna wypluwać smoczek i robi to po kilku ciumknięciach kilka razy - tak mówiła, że też można sprawdzić właśnie czy dziecko głodne, czy ma po prostu chęć possać [/QUOTE]No generalnie wszystko jest indywidualne. A co do porad z SR czy takich tam, to widzę, zę zależy kto [prowadzi. Tak samo jak z ginami: każdy ma swoje wyznanie. Więc tutaj i tak pozostaje własny rozsądek. Ja nie widzę żadnych plusów w mm, chyba, że są wskazania medyczne. Nieważne, czy to jednorazowo, czy mieszanie czy whatever. Ale to jest moja opinia. Wiadomo - jestę dziwakię ;] |
|||
|
|
|
#3360 |
|
Konto usunięte
|
Adka, bo dłuższa przerwa niż 6 godzin może zaburzać laktację.
Ja nieraz jak oddycham i wezmę mocniej powietrze to mnie kłuje jakby w mostku. Parę razy to myślałam, że zawał mam ![]() Mujer wiesz akurat ta babeczka swoich 3 dzieci wykarmiła piersią i jest doradcą laktacyjnym, więc co nieco wie Ale jasne, każdy robi jak chce
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:49.

tylko ze cena się nie zgadzała bo 33 szt po 42 gr to 13,99. Czyli 22 szt powinny być za ok 9,20 a nie było takiej ceny
a tego nie widziałam, napisane takim małym druczkiem. kurde jakby mi nie bylo szkoda otwierac to bym opatrzyła jak to wyglada

ale podoba mi się to
A tak bym miała kolejną pozycję z listy do odhaczenia 

[/QUOTE]