- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-06, 19:35   #4621
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

może Stefan? Tymon? Marceli?

mnie wzięło na Jagnę teraz, no ale u mnie żadna zmiana nie wchodzi w grę i się nawet nie odzywam
Stary 2015-10-06, 19:43   #4622
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Ja mam podobnie bo dla Dziewczynek mam wiele imion a dla chłopca było mi ciężko. Wchodziły tylko 4 typy - Jaś, Staś i Antoś oraz Tymon (to mój TZ chciał). Jaś i Staś TZ nie chciał bo jego dziadek i tata tak sie nazywają. Więc stanęło na Antosiu. Początkowo w rodzinie (szczególnie TZ) się nie podobało ale przywykli.
A Oliwka nasza od razu zaczęła mówić Antosiek więc nawet mowy nie było o zmianie. Ja więcej nie rozmyślałam nad tym i tyle.
Ps. Leon mi się podoba, Kuba i Filip oraz Szymon. Ale imiona w bliskiej rodzinie więc nie chciałam powielać.

Z Oliwką miała być najpierw Jagoda potem Oliwka a w końcu stwierdziłam że na porodówce zdecyduję (chociaż u mnie nie podaje sie imienia w szpitalu) i Oliwka wyszła.
Kuba to moj mąż, a szymon mi sie podoba ale w bliskiej rodzinie jest juz jeden w wieku leo.
Dziewczynce dałabym laura lub kornelia.

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
może Stefan? Tymon? Marceli?

mnie wzięło na Jagnę teraz, no ale u mnie żadna zmiana nie wchodzi w grę i się nawet nie odzywam
Stefan?? Nie rozwazałam choć nawet stylowe tymon mężowi nie odpowiadało na początku jak go pytałam, a marcela zna jakiegos głupiego wiec tez na nie.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 19:43   #4623
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
No ja do tza nie moge miec pretensji bo ostatnio zgadzał sie na wszystkie moje typy. Ale to ze mną cos nie tak. Chłopiece żadne prócz leona mi sie nie podoba i juz na wstępie mam przekonanie ze drugie dziecko bedzie miec imię takie sobie bo idealnego juz nie znajdę... przy dziewczynce byłoby łatwiej.

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Serio to tak działa ze po porodzie bede wiedzieć jakie? A jak nie?? No na razie jak lepszego nie znajdę to bedzie ignaś jako wersja awaryjna. Nie wiem czy znowu siedzieć w imienniku spędziłam juz nad tym tyle godzin ze szok.
My jeszcze niemamy imienia dla corki nie przejmuj sie , na cos w koncu sie zdecydujecie/i my tez

Dla syna mialam imie a teraz problem :p

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-10-06, 19:44   #4624
Soul89
Zadomowienie

U nas zostaje Szymon, jeste m bardziej do niego przekonana niż do Bartosza, ale kurcze mimo wszystko nie ma dla mnie idealnego imienia dla Chlopca

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 19:44   #4625
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
My jeszcze niemamy imienia dla corki nie przejmuj sie , na cos w koncu sie zdecydujecie/i my tez

Dla syna mialam imie a teraz problem :p
Jakie mialaś dla chłopca?

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-10-06, 19:44   #4626
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
No ja do tza nie moge miec pretensji bo ostatnio zgadzał sie na wszystkie moje typy. Ale to ze mną cos nie tak. Chłopiece żadne prócz leona mi sie nie podoba i juz na wstępie mam przekonanie ze drugie dziecko bedzie miec imię takie sobie bo idealnego juz nie znajdę... przy dziewczynce byłoby łatwiej.

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Serio to tak działa ze po porodzie bede wiedzieć jakie? A jak nie?? No na razie jak lepszego nie znajdę to bedzie ignaś jako wersja awaryjna. Nie wiem czy znowu siedzieć w imienniku spędziłam juz nad tym tyle godzin ze szok.

O to to. Ja mam dokladnie tak samo tylko ze z dziewczynka. Ciagle boje sie ze imie bedzie zle bo tylko Ninka jest fajne :P A co najgorsze, tz ma tak samo :-o Stanelo na Matyldzie ale tez cos mi pobakiwal ostatnio ze jakas znajoma ciotki tak dala na imie... Takze tez nie mowie ze na 100% bo i sama pewnosci nie mam. Oby ta wena spadla na mnie po porodzie tak jak mowicie
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 19:45   #4627
Kasiula8708
Rozeznanie

nadrobiłam was,uff ale się rozpisałyście

ja sie nie odzywałam bo jakoś zalatana jestem albo weny nie mam dziś robiliśmy masowo pierogi z teściową i babcią więc zeszło pół dnia,ale za to pierożki pycha

wreszcie ogarnęłam torbe do szpitala,brawo ja muszę tylko dopakować kilka pieluch tetrowych,sobie wodę do picia,kubek i sztućce i chyba już mogę jechać rodzić

dziewczyny super wózki my musimy czekać 3 tyg,mam nadzieję że obsuwy nie będzie

noce jak zwykle mam bezsenne,budzę się np 0 2 i nie mogę usnąć tak mnie nogi rwą,potem znowu siku i tak śpie na raty,czasem mam ochotę ryczeć bo kiedy ja sie wyspię???

poziomkowa pociesze cie też już nie jestem przekonana na bank co do Lenki może popatrzę jeszcze inne imiona,ale jak zaczęłam temat to tż się wkurzył że mam już nie kombinować
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 19:45   #4628
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Dziewczyny jeśli któraś chce dołączyć do tajnej grupy fb to proszę o prywatna wiadomość z linkiem do waszego profilu

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-10-06, 19:47   #4629
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Mi sie Tymek podoba

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Mikolaj tez i Kajetan
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 19:47   #4630
tylkokasia
Moderator

Kasiula8708 - przerąbane z tym spaniem. Wczoraj położyłam się o 23. O 1 jeszcze nie spałam a potem od 3 do 5. Po 7 już mnie Oliwka obudziła.
Wkurzam się bo po porodzie tym bardziej się nie wyśpię. Człowiek chce sobie odpocząć te ostatni tygodnie/dni i nie da się

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 19:51   #4631
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Tez nie spalam, ząb mnie bolał. Ale jutro juz dentysta to moze sie wyjaśni o co chodzi w tej mojej japie. Jednego juz zatruła a tu dalej żyć nie idzie.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-10-06, 19:52   #4632
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
Kasiula8708 - przerąbane z tym spaniem. Wczoraj położyłam się o 23. O 1 jeszcze nie spałam a potem od 3 do 5. Po 7 już mnie Oliwka obudziła.
Wkurzam się bo po porodzie tym bardziej się nie wyśpię. Człowiek chce sobie odpocząć te ostatni tygodnie/dni i nie da się

a no właśnie i jeszcze te głupie teksty innych- "wyśpij się na zapas teraz" kurczę jak bym mogła to bym właśnie spała ja mam o tyle dobrze że potem mogę spać i do 10 bo nie mam nic zobowiązującego na głowie,ale tak jak ty i inne mamusie z dzieciakami już tak nie poleżą,naprawdę szacun
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 19:58   #4633
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Moj leos śpi dłużej niz ja nieraz 10 to malo

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-10-06, 20:01   #4634
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
a no właśnie i jeszcze te głupie teksty innych- "wyśpij się na zapas teraz" kurczę jak bym mogła to bym właśnie spała ja mam o tyle dobrze że potem mogę spać i do 10 bo nie mam nic zobowiązującego na głowie,ale tak jak ty i inne mamusie z dzieciakami już tak nie poleżą,naprawdę szacun
Dla mnie to ranne wstawanie to jedna z gorszych rzeczy w macierzyństwie Tym bardziej jak jest maleńkie dziecko to nie ma opcji jeszcze 5 min tylko trzeba się zrywać bo maleństwo płacze.
Ja mam 3,5 latkę to z nią jest o tyle dobrze że sama korzysta z wc no i tak jest nauczona że do 8 rano nawet jak się o 6 obudzi to się bawi po cichu.
Dopiero o chyba 2latach przywykłam do wstawania rano.

Stary 2015-10-06, 20:06   #4635
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Ja od początku wstawałam przed leo. Nawet jak kolo 7 sie budził na kp to potem spał jeszcze 3 godziny a ja musiałam wstawać i oczekiwać połoznej czuje ze drugie da mi popalić w sprawie spania

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-10-06, 20:07   #4636
201802011557
Konto usunięte

Ja mam tak ze zasypiam ze zmęczenia szybko bo gdzieś koło 23, ale budzę się o 4 i nie mogę zasnąć, koło 7 mnie łamie na sen A tu trzeba zaraz wstawać dziecko prowadzić do szkoły. I tak chodzę taka zmęczona cały dzień. Od początku ciąży mam problem ze snem. To nie wiem kiedy ja się wyspie. Po porodzie to juz katastrofa bedzie😕 zazdroszczę tym co mogą sobie posypać i poleniuchowac do 10 chociaż😆
201802011557 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 20:36   #4637
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
Moj leos śpi dłużej niz ja nieraz 10 to malo
O jaaa cię... zazdroszczę nie przypominam sobie, kiedy którekolwiek z moich strzeliło sobie spanie do 10
Stary 2015-10-06, 20:37   #4638
fasterka90
Zadomowienie

Ja tam nie mam problemu ze wstawaniem. Nie jestem też jakaś niewyspana mimo że w nocy nie śpię i nie odsypiam w ciągu dnia. W nocy mi się po prostu nudzi Nie chce budzić tz więc tak leżę w ciemności i ciszy i próbuje się dużo nie wiercic.
Tz się śmiał już jak kupiliśmy psa że będę dobrą mamą bo nie miałam problemu żeby nawet o 3 się zerwać i lecieć z psem na dwór jak tylko się ruszył (dzięki temu za szczeniaka zrobił tylko 2kupy w domu,siku też bardzo szybko się nauczył trzymać).
Ostatnio koleżanka mi na dobranoc napisała "wyspijcie się" to powiedziałam że wyspie się chybs dopiero jak dzieciak pójdzie na studia :p ale w sumie nie mam na co narzekać
Z imion dla chłopców mi się podoba cześć z tych które juz były wymienione -Szymon, Marcel, ale też Igor (podobne do Ignasia), Daniel, Bartek...
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 20:47   #4639
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
O jaaa cię... zazdroszczę nie przypominam sobie, kiedy którekolwiek z moich strzeliło sobie spanie do 10
Ale twoje pewnie o normalnej porze sie klada

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Ja tam nie mam problemu ze wstawaniem. Nie jestem też jakaś niewyspana mimo że w nocy nie śpię i nie odsypiam w ciągu dnia. W nocy mi się po prostu nudzi Nie chce budzić tz więc tak leżę w ciemności i ciszy i próbuje się dużo nie wiercic.
Tz się śmiał już jak kupiliśmy psa że będę dobrą mamą bo nie miałam problemu żeby nawet o 3 się zerwać i lecieć z psem na dwór jak tylko się ruszył (dzięki temu za szczeniaka zrobił tylko 2kupy w domu,siku też bardzo szybko się nauczył trzymać).
Ostatnio koleżanka mi na dobranoc napisała "wyspijcie się" to powiedziałam że wyspie się chybs dopiero jak dzieciak pójdzie na studia :p ale w sumie nie mam na co narzekać
Z imion dla chłopców mi się podoba cześć z tych które juz były wymienione -Szymon, Marcel, ale też Igor (podobne do Ignasia), Daniel, Bartek...
Wlasnie ten igor mi juz tydzień chodzi po głowie

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-10-06, 20:48   #4640
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Czujecie jeszcze wyraźnie kopniaki czy tylko takie rozpychanie? Bo ja od jakiegoś czasu czuję tylko jak dziecko się rozpycha ale takich wyraźnych kopniaków już nie. Chyba ma mało miejsca.
Ja czuję wypychanie/rozpychanie , kopniaki są bardzo rzadko, jak już to pojedyncze.

Ja mam już na dziś dosyć
Ledwo doszłam do domu, tak pachwiny mnie bolały... Przed wyjściem na szkołę rodzenia zjadłam płatki z mlekiem i usta mi tak spuchly, że wyglądałam jak po botoksie Szybko wypilam wapno, ale cały czas były spuchniete. W torebce miałam hydrocortison , ale mąż powiedział, żeby jeszcze poczekać i najwyżej wziąć jak nie będzie mijać. Ale powoli się zmniejszalo, więc nie wzięłam. Ale tak z 2h trzymało
A jak wróciliśmy do domu to mieliśmy kartkę w drzwiach (anonim), że pies szczekal niby od 8 do 17.30, co jest totalna głupota, bo owszem ja wychodziłam o 8.15 na to ktg, ale wróciłam o 13 do domu. A na SR wychodzilismy z mężem o 16.30 i wróciliśmy około 18:15...

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 21:08   #4641
olilina
Zakorzenienie

Nie jestem w stanie nadrobić.
Wpadłam tylko napisać, że niestety jesteśmy w szpitalu na patologii z podejrzeniem hipotrofii..
Pozdrawiam Was i życzę dużo zdrówka każdej.
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 21:11   #4642
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Staś w ogole mi nie odpowiada ignas jest na pierwszym miejscu nadal no ale bez przekonania

tak próbowałam używać tego imienia i jakos nadal nieswojo mi z nim.

No wiem ze juz ostatni gwizdek

Tzn decyzji nie ma jeszcze, ale na zaświadczeniu dochód wyszedł większy niz to zakładałam.
Jeszcze pity pogubiłam a z nich więcej by można sie dowiedzieć. Jak sie stary dowie to bedzie mi brynczal bo ja wszystkie dokumenty itp gubie

U tz w pracy wczoraj dostał kolega odmowę bo dochód na osobę nie może przekroczyć 650zł. A to chyba w całej Polsce tak jest ??

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
poziomkowa może dopiero jak urodzisz,zobaczysz, przytulisz Małego to wpadnie Ci jakieś idealne imię wiadomo, imię spędza sen z powiek ale naprawdę nie musimy mieć wybranego przed porodem. Mi tz też już znowu na Kaje zaczyna marudzić ale ja już nie odpuszczę. Nie poruszam tematu, nie mówimy już znowu po imieniu,tylko "Mała". Mam nadzieję że po porodzie po prostu nie będzie się kłócić. Chociaż kiedyś w żartach powiedział że to on będzie szedł do USC i ostatnie zdanie do niego należy, ale myślę że takiego świństwa nie zrobi...

Ja też tak myślę że jak spojrze na moją kruszynke to samo imię mi do głowy wpadnie

Cytat:
Ja mam podobnie bo dla Dziewczynek mam wiele imion a dla chłopca było mi ciężko. Wchodziły tylko 4 typy - Jaś, Staś i Antoś oraz Tymon (to mój TZ chciał). Jaś i Staś TZ nie chciał bo jego dziadek i tata tak sie nazywają. Więc stanęło na Antosiu. Początkowo w rodzinie (szczególnie TZ) się nie podobało ale przywykli.
A Oliwka nasza od razu zaczęła mówić Antosiek więc nawet mowy nie było o zmianie. Ja więcej nie rozmyślałam nad tym i tyle.
Ps. Leon mi się podoba, Kuba i Filip oraz Szymon. Ale imiona w bliskiej rodzinie więc nie chciałam powielać.

Z Oliwką miała być najpierw Jagoda potem Oliwka a w końcu stwierdziłam że na porodówce zdecyduję (chociaż u mnie nie podaje sie imienia w szpitalu) i Oliwka wyszła.
A ja znowu dla chłopca mam wiele a dla dziewczynki żadnego pewnego tak chciałam Bruna a Brunchilda odpada
Stary 2015-10-06, 21:16   #4643
wonderka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Wpadłam tylko napisać, że niestety jesteśmy w szpitalu na patologii z podejrzeniem hipotrofii..
Kobieto, trzymajcie się dzielnie. Odzywaj się jak tylko możesz. Uściski.

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Ja w pendolino lecę do stolicy. Słaby mam tutaj zasięg ale doczytałam coscie napisały przez cały dzień. Gratuluję zakupów.

Do mnie doszła torba. Jest boska, dokładnie taka jak na zdjęciach. Mężowi tez się podoba.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 21:17   #4644
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Trzymam kciuki oby wszystko wyszło po twojej myśli.
Stary 2015-10-06, 21:17   #4645
Soul89
Zadomowienie

Cytat:

Dużo zdrówka dla Was Wszystko będzie dobrze !

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 21:22   #4646
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Olilina trzymam za was kciuki

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
U tz w pracy wczoraj dostał kolega odmowę bo dochód na osobę nie może przekroczyć 650zł. A to chyba w całej Polsce tak jest ??

Ja też tak myślę że jak spojrze na moją kruszynke to samo imię mi do głowy wpadnie

A ja znowu dla chłopca mam wiele a dla dziewczynki żadnego pewnego tak chciałam Bruna a Brunchilda odpada

a ma niepełnosprawne dziecko? Bo to chyba kwota dla rodzin z chorym dzieckiem. No nie wiem w sumie musze isc z tym do opieki. Ale przydałyby sie pity które zgubiłam

Ja bym mogła dac kornel skoro chcialam kornelie, ale tez mi nie pasuje

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Kobieto, trzymajcie się dzielnie. Odzywaj się jak tylko możesz. Uściski.

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Ja w pendolino lecę do stolicy. Słaby mam tutaj zasięg ale doczytałam coscie napisały przez cały dzień. Gratuluję zakupów.

Do mnie doszła torba. Jest boska, dokładnie taka jak na zdjęciach. Mężowi tez się podoba.
Super ze torbą spełnia wasze oczekiwania. Ja z mojej tez jestem bardzo zadowolona

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-10-06, 21:23   #4647
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Olilina trzymam za was kciuki

a ma niepełnosprawne dziecko? Bo to chyba kwota dla rodzin z chorym dzieckiem. No nie wiem w sumie musze isc z tym do opieki. Ale przydałyby sie pity które zgubiłam

Ja bym mogła dac kornel skoro chcialam kornelie, ale tez mi nie pasuje

Super ze torbą spełnia wasze oczekiwania. Ja z mojej tez jestem bardzo zadowolona
Nie, ma dwóch zdrowych synów.

A może Maksym ?
Stary 2015-10-06, 21:24   #4648
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Ja czuję wypychanie/rozpychanie , kopniaki są bardzo rzadko, jak już to pojedyncze.

Ja mam już na dziś dosyć
Ledwo doszłam do domu, tak pachwiny mnie bolały... Przed wyjściem na szkołę rodzenia zjadłam płatki z mlekiem i usta mi tak spuchly, że wyglądałam jak po botoksie Szybko wypilam wapno, ale cały czas były spuchniete. W torebce miałam hydrocortison , ale mąż powiedział, żeby jeszcze poczekać i najwyżej wziąć jak nie będzie mijać. Ale powoli się zmniejszalo, więc nie wzięłam. Ale tak z 2h trzymało
A jak wróciliśmy do domu to mieliśmy kartkę w drzwiach (anonim), że pies szczekal niby od 8 do 17.30, co jest totalna głupota, bo owszem ja wychodziłam o 8.15 na to ktg, ale wróciłam o 13 do domu. A na SR wychodzilismy z mężem o 16.30 i wróciliśmy około 18:15...
Mi też spuchł dziś język - nie wiem po czym ale szybko przeszło.
Co do tej kartki to brak słów. Też w PL to przerabiałam. I tak jak u Ciebie godziny naciągane. Współczuję nerwów.

Cytat:
O matko a co to? sorry za ignorancję ale nie wiem. W każdym razie powodzenia i zdrowia

Stary 2015-10-06, 21:25   #4649
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymaj się Oby wszystko było ok

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 21:29   #4650
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Olilina, napisz coś więcej, skąd takie podejrzenie? Po usg? Mam nadzieję że to podejrzenie okaże się nieprawdziwe i z dzidziusiem jest wszystko w porządku trzymaj się dzielnie!

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości