Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-06, 20:57   #3511
Selis
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
No ja Laury też nie zostawiam, żeby nie było, że już patola na maksa ;-)

Jak rozmawiałam z ciocia, która jest pediatra to mówiła zeby podać jabłko to Laura musiałaby skończyć 4 miesiące. No ale stwierdziłam, że jak dam troszkę i będę obserwować to przecież nic jej nie powinno się stać (wiadomo matka mądrzejsza od lekarza haha). Dziś byliśmy na ważeniu i lekarz padł o postępy w kupie, to mówię że żadnych zmian i zaczynam rozszerzać dietę. Powiedział ze mam zacząć od marchwi, bo ugotowane warzywa korzeniowe super wpływają na zaparcia. Mam podawać przez dwa tygodnie i jeśli wszystko będzie ok, to dopiero wtedy, po 17 tygodniu podać jabłko. Wróciłam do domu, poczytalam trochę i okazało się ze faktycznie marchew reguluje procesy trawienne. Skoro więc dwie osoby - dwaj lekarze mówią mi żeby poczekać z jabłkiem do 4 miesiąca to tak zrobię.

Kazał zacząć od łyżeczki. Podałam ją i tak na 10 razy chyba, bo naprawdę po troszeczku i nie wiem czy jej smakowała. Krzywiła się strasznie, miny robiła boskie, myślałam że pęknę ze śmiechu, ale do kolejnej łyżeczki otwierała buzię. Nie potrafię jej rozgryźć;-)

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

No jest się czym chwalić. Masakra!!
Hehe, to super! Śmieszne te miny dzieci jak coś nowego dostają Franek przy pierwszej porcji tez miał niezła minę, a potem juz tylko mina typu "daaaawaaaaj"
Dwa dni z rzedu dostal marchewke i nie wiem czy teraz zrobić przerwę i dac np brokuła? Ty będziesz tylko marchewke dawała cały czas?
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 20:57   #3512
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Gotowałam pół marchewki haha :-(
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 20:58   #3513
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Hehe, to super! Śmieszne te miny dzieci jak coś nowego dostają Franek przy pierwszej porcji tez miał niezła minę, a potem juz tylko mina typu "daaaawaaaaj"
Dwa dni z rzedu dostal marchewke i nie wiem czy teraz zrobić przerwę i dac np brokuła? Ty będziesz tylko marchewke dawała cały czas?
Dawaj przez tydzień marchewkę bo jakby się coś działo to nie będziesz wiedziała co jest winowajca my jeszcze czekamy może ze miesiąc coś dostanie miałam zamiar dac jak będzie mieć 6msc s z racji z racji ze jest na mm to dam może wcześniej, MOŻE

Edytowane przez kaczuszka1986
Czas edycji: 2015-10-06 o 21:00
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 21:02   #3514
kejtiCe
Zakorzenienie

Ehhhh, M jak miłość propaguje dietę matki karmiącej i zakładanie dziecku czapki w pomieszczeniu
22.06.2015
Stary 2015-10-06, 21:02   #3515
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Nie sądzę, bo teraz jest już w miarę okej. Markotna jeszcze jest, ale to raczej normalne po szczepieniu.
U mnie objawilo sie 3h placzem i to jakies 3h po szczepieniu. Pediatra mowila ze moze bolec zastrzyk a potem juz powinien byc spokoj

Cytat:
Moja niunia waży już 5930 Jestem super zadowolona ze w końcu zaczęła ładnie przybierac I za nami dziś pierwsza marchewka

Mam pytanie do dziewczyn które mają przewijak taki na łóżeczko. Czy przebieracie na nich jeszcze swoje dzieci? Ja już musiałam wynieść na strych bo normalnie strach. Laura tak figa nogami, zapiera się o przewijak a dupę bierze do góry i się odpycha. Dwa ruchy i głowa juz za przewijakiem. Masakra.
A teraz gdy ja przewijam i ubieram na łóżku to gdy ją specjalnie zostawiłam to odjechała mi na 1,5 metra ;-) normalnie raczkuje na dupie ;-)
moja miala taki czas ze odpychala sie pietami a teraz spokoj. Lezy i zaczepia misie z karuzeli. Bardziej martwi mnie to ze ten przewijak bardzo wygina sie pod nia i nie wiem jak dlugo nam jeszcze posluzy
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 21:03   #3516
mycha_818
Zadomowienie

Dzięki za odpowiedzi, ale nosz kurde dziewczyny, ja Laury też nie spuszczałam z oka! Naprawdę wyszłam na mega patologię! ;-)

Po prostu mega mnie wkurzało że zanim zapięłam pampersa to musiałam go trzy razy podsuwać pod tyłek bo ona już zdążyła się z niego "wykopać" ;-)
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 21:03   #3517
mehja
Zakorzenienie

Kejti mówisz,że masz taką karuzelke jak Natalka? z ta niebieską kulą? śliczna jest! gdzie kupiłaś?
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 21:06   #3518
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Kejti mówisz,że masz taką karuzelke jak Natalka? z ta niebieską kulą? śliczna jest! gdzie kupiłaś?

tylko my mamy tą kulę założoną odwrotnie raczej..

http://www.fotosik.pl/zdjecie/296c8987b55ff0d2
w ten sposób to wygląda

dostaliśmy ją, ale na allegro jest - karuzela z kubusiem puchatkiem Tomy
22.06.2015
Stary 2015-10-06, 21:07   #3519
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Tak przez dwa tygodnie tylko marchewkę. Z tym ze kazał zwiększać dawkę od jednej łyżeczki do obiadku.

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Ehhhh, M jak miłość propaguje dietę matki karmiącej i zakładanie dziecku czapki w pomieszczeniu
Właśnie też o tym pomyślałam ;-)
Stary 2015-10-06, 21:10   #3520
Selis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Dawaj przez tydzień marchewkę bo jakby się coś działo to nie będziesz wiedziała co jest winowajca my jeszcze czekamy może ze miesiąc coś dostanie miałam zamiar dac jak będzie mieć 6msc s z racji z racji ze jest na mm to dam może wcześniej, MOŻE
To jest dobry pomysł wszędzie mówią/piszą inaczej mi wszyscy łącznie z lekarka proponowali żeby juz zaczynac i obserwuje Franka czy on jest gotowy i czy mu smakuje, nic ns siłę bo i tak mamy jeszcze czas, tym bardziej że my kp

Siła wizażu sprawila ze zostawilam na mjm i zobaczyłam naszego motyla z lamaze. Może Natalka nas podczytuje
Stary 2015-10-06, 21:10   #3521
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Moja sąsiadka urodziła chłopca 2 tygodnie przede mną i dzisiaj w sklepie chwalili się, że ich Mały dostaje już biszkopty..
Super niech wykupią mu od razu full pakiet u dentysty i dietetyka. Tak na przyszłość .
Stary 2015-10-06, 21:14   #3522
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
To jest dobry pomysł wszędzie mówią/piszą inaczej mi wszyscy łącznie z lekarka proponowali żeby juz zaczynac i obserwuje Franka czy on jest gotowy i czy mu smakuje, nic ns siłę bo i tak mamy jeszcze czas, tym bardziej że my kp

Siła wizażu sprawila ze zostawilam na mjm i zobaczyłam naszego motyla z lamaze. Może Natalka nas podczytuje
A jeszcze na łóżeczku wisiała poszewka i my mamy tą samą pościel
22.06.2015
Stary 2015-10-06, 21:15   #3523
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Moja niunia waży już 5930 Jestem super zadowolona ze w końcu zaczęła ładnie przybierac I za nami dziś pierwsza marchewka

Mam pytanie do dziewczyn które mają przewijak taki na łóżeczko. Czy przebieracie na nich jeszcze swoje dzieci? Ja już musiałam wynieść na strych bo normalnie strach. Laura tak figa nogami, zapiera się o przewijak a dupę bierze do góry i się odpycha. Dwa ruchy i głowa juz za przewijakiem. Masakra.
A teraz gdy ja przewijam i ubieram na łóżku to gdy ją specjalnie zostawiłam to odjechała mi na 1,5 metra ;-) normalnie raczkuje na dupie ;-)

ja nadal używam przewijaka i mam zamiar jeszcze dłuuugo z niego korzystać. Ale moja grzecznie na nim lezy

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
Tyle samo waży co Szymek
Mój robi to samo. Nadal przewijam, ale cały czas jestem przy nim, więc się nie boję.

Szuuu co Ty jesz na tej diecie? Ja już nie mam pomysłu, a też nie mogę nabiału, jajek i produktów z soją, orzechami i selerem.

Dzisiaj byliśmy u innej pediatry i mamy zrobić badanie moczu, kału na krew utajoną, pH i usg brzuszka.
Zmieniła też wit D i zwiększyła ilość, bo Szymek ma po prawej stronie miękką potylice.

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka

może ta lekarka wam pomoże. trzymam kciuki

Cytat:

czapkę widziałam ale nie słyszałam o co chodzi z dietą?

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość

moja miala taki czas ze odpychala sie pietami a teraz spokoj. Lezy i zaczepia misie z karuzeli. Bardziej martwi mnie to ze ten przewijak bardzo wygina sie pod nia i nie wiem jak dlugo nam jeszcze posluzy
a macie usztywniany przewijak? tam jest taka gruba deska...

Cytat:

chyba dziadek Kolęda podczytuje bo to on wyprawkę kupował
Stary 2015-10-06, 21:15   #3524
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Kaja - mi się wydaje że jak wyszły zmiany skórne to tydzień bez alergenu to za mało żeby one zeszły.
Ja dziś jadłam placki z jabłkami a tam jajo i Dominika ulewa...
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 21:17   #3525
kejtiCe
Zakorzenienie

Mehja, Ewa zrobiła dla Natalki na obiad ryż i powiedziała że to nie zaszkodzi Małej
22.06.2015
Stary 2015-10-06, 21:20   #3526
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie objawilo sie 3h placzem i to jakies 3h po szczepieniu. Pediatra mowila ze moze bolec zastrzyk a potem juz powinien byc spokoj
A to aż tak źle u nas nie było, był płacz ale nie trwał tak długo.

Moja też tak na pupie odjeżdża na przewijaku, mam go na komodzie pod ścianą, cały czas muszę uważać by baranka w ścianę nie zrobiła.
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 21:25   #3527
country111
Zakorzenienie

Cytat:
ja nadal używam przewijaka i mam zamiar jeszcze dłuuugo z niego korzystać. Ale moja grzecznie na nim lezy

może ta lekarka wam pomoże. trzymam kciuki

czapkę widziałam ale nie słyszałam o co chodzi z dietą?

a macie usztywniany przewijak? tam jest taka gruba deska...

U mnie jest bardziej dykta i sie ugina.

O motylu mialam to samo pisac

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
A to aż tak źle u nas nie było, był płacz ale nie trwał tak długo.

Moja też tak na pupie odjeżdża na przewijaku, mam go na komodzie pod ścianą, cały czas muszę uważać by baranka w ścianę nie zrobiła.
ostatnio przewrazliwiona jestem na tym punkcie. W sumie gdyby Pszczola tutaj nie napisala to bym nie wiedziala ze to nop
Stary 2015-10-06, 21:26   #3528
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie jest bardziej dykta i sie ugina.

O motylu mialam to samo pisac

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

ostatnio przewrazliwiona jestem na tym punkcie. W sumie gdyby Pszczola tutaj nie napisala to bym nie wiedziala ze to nop
Nie dziwię się, jakby moja tak płakała też bym była przewrazliwiona. Kiedy nast szczepienie? Wy na nfz czy te skojarzone?
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 21:33   #3529
Selis
Zadomowienie

Cytat:

Ojej, az tak to ja się nie znam
Stary 2015-10-06, 21:42   #3530
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Mehja, Ewa zrobiła dla Natalki na obiad ryż i powiedziała że to nie zaszkodzi Małej

nie ma co się dziwić, wiele ludzi wierzy w dietę matki karmiącej bo tak latami się wmawiało. Ta moja doradca lakt. mówiła, że wyciąga młode matki z ciemnoty i mroków niewiedzy czy jakoś tak

Ja sama będąc w ciąży też myślałam czy będę musiała trzymać dietę czy będę mogła jeść wszystko. Dopiero po przeczytaniu artykułów na ten temat dowiedziałam się, że nie ma to znaczenia (nie mówię o dzieciach z nietolerancją czy skazą bo tam jakoś inaczej jest)
Stary 2015-10-06, 21:54   #3531
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Nooo nie wyjdzie masło miało się stopic i razem z cukrem i sokiem z jabłek zawiązać ciasto ze składnikami sypkimi.
Jest coś takiego )) tak jak.i ser żółty weganski i proszek zastępujący jajka

Szuu a moze najzwyklejsze masło roślinne?

Cytat:
Moja sąsiadka urodziła chłopca 2 tygodnie przede mną i dzisiaj w sklepie chwalili się, że ich Mały dostaje już biszkopty..

Do nas rozszerzanie zbliża sie wielkimi krokami Julek pół roku skończy 10 listopada... Ja nie chceeeee

Cytat:
Dzięki za odpowiedzi, ale nosz kurde dziewczyny, ja Laury też nie spuszczałam z oka! Naprawdę wyszłam na mega patologię! ;-)

Po prostu mega mnie wkurzało że zanim zapięłam pampersa to musiałam go trzy razy podsuwać pod tyłek bo ona już zdążyła się z niego "wykopać" ;-)

Przewijanie Julka odkąd zrobił sie mobilny jest katorga... Wierzga tymi girami dupę do góry podnosi wygina sie i turla... Masakra

☠☠☠☠a ale sie dzisiaj wpienilam
Poszłam do centrum handlowego i zgłodniałam wiec kupiłam sobie sałatkę żre ja i mały jak go mały znudził sie leżeniem i zaczął jęczeć. Wyjęłam go i położyłam na brzuchu na kocyku na stoliku na co facet co siedział obok "potrafi pani ludziom krew w żyłach zmrozić" a ja wtf i pytam o co chodzi "to pani nie wie ze on sie moze przewrócić i z tego stołu spaść?" Ja na to ze on sie po pierwsze nie przewraca a po drugie siedzę 5 centymetrów od niego i blokuje go ręka na co on "on to moze zrobic błyskawicznie no ale cóż" i cos tam zaczął sie płuc pod nosem ale olałam
☠☠☠☠aaa!!! Jak ja nienawidzę po prostu ☠☠☠☠a nienawidzę jak ktoś sie przypierdala do tego co robię z moim dzieckiem jak będę miała ochotę to go nawet na lampie powieszę i dopóki krzywda mu sie nie będzie działa to nikomu nic do tego!!!!! Ten ☠☠☠any naród uważa ze każde niemowlę to jest dobro publiczne i moze sobie ☠☠☠☠a komentować. Jak mnie to w☠☠☠☠ia to masakra.
Ja rozumiem ze matka babka czy teściowa zwróci uwagę ale ☠☠☠☠a obcy dziad w centrum handlowym??????

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 22:06   #3532
201710041131
Konto usunięte

Tz dał masla i uratował ciacho, tylko znowu ja nie moge go jesc...

Roślinnego żadnego nie mieliśmy, no trudno

201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 22:08   #3533
Irmusia81
Zakorzenienie

Hehe, widzę że mjm rządzi 😉
Fajny chłopak z tego franka 😉
A to że ta malutka cały czas w czapeczce była mnie strasznie drażniło...

My w tym tygodniu na pewno odpuszczamy szczepienie ze względu na katar... A szkoda bo strasznie jestem ciekawa ile maly waży... Na tej wadze którą kupiłam nie mogę go dokladnie zważyć bo nogi zwisają mu na podłogę 😉

Na przewijaku też fika jak szalony! Zakładam mu pampka a ten myk! I już leży na boku😉
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 22:08   #3534
201710041131
Konto usunięte

Pierożek dokładnie- do pouczania każdy pierwszy, nie dziwie sie ze sie wkurzylas!

Stary 2015-10-06, 22:09   #3535
mehja
Zakorzenienie

Pierożku wiem, ludzie są wkurzający

Jak ostatnio było tak ciepło i młoda była bez czapki to babka jakaś podeszła i "o jaka śliczna. a gdzie ma czapkę?". Pytań o czapkę słyszałam ze dwadzieścia. Nie wiem co ludzie mają z tymi czapkami. Teraz rozumiem, jest zimno więc zakładam ale wcześniej, w te gorące dni? Powiedziałam do tż-a że jak mnie ktoś jeszcze zapyta o czapkę to mu przypierxxxxx
Stary 2015-10-06, 22:12   #3536
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
nie ma co się dziwić, wiele ludzi wierzy w dietę matki karmiącej bo tak latami się wmawiało. Ta moja doradca lakt. mówiła, że wyciąga młode matki z ciemnoty i mroków niewiedzy czy jakoś tak

Ja sama będąc w ciąży też myślałam czy będę musiała trzymać dietę czy będę mogła jeść wszystko. Dopiero po przeczytaniu artykułów na ten temat dowiedziałam się, że nie ma to znaczenia (nie mówię o dzieciach z nietolerancją czy skazą bo tam jakoś inaczej jest)

A ja znowu myślałam ze bede mogła wszystko, pierwsze co zjadłam po wyjściu ze szpitala to koszyk truskawek. A teraz mi tak ciezko z tymi zakazami...

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Pierożku wiem, ludzie są wkurzający

Jak ostatnio było tak ciepło i młoda była bez czapki to babka jakaś podeszła i "o jaka śliczna. a gdzie ma czapkę?". Pytań o czapkę słyszałam ze dwadzieścia. Nie wiem co ludzie mają z tymi czapkami. Teraz rozumiem, jest zimno więc zakładam ale wcześniej, w te gorące dni? Powiedziałam do tż-a że jak mnie ktoś jeszcze zapyta o czapkę to mu przypierxxxxx

Ja bym zgodnie z moja kulturalna natura powiedziała "we w dupie"

Stary 2015-10-06, 22:16   #3537
mehja
Zakorzenienie

Szuu no i chyba bym tak zaczęła odpowiadać ale teraz już małej zakładam czapkę więc się nikt nie przyczepi.

Prawdziwe matki lwice z nas
Stary 2015-10-06, 22:43   #3538
siacha_ck
Zakorzenienie

Szuuu odpiszesz mi na pytanie?

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
A ja znowu myślałam ze bede mogła wszystko, pierwsze co zjadłam po wyjściu ze szpitala to koszyk truskawek. A teraz mi tak ciezko z tymi zakazami...

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Z tą dietą to też bym nie pomyślała, że będę musiała coś obstawiać. Tym bardziej, że córkę karmiłam i nic jej nie było, a poza tym żadne z nas nie jest alergikiem.

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 23:12   #3539
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Szuu a moze najzwyklejsze masło roślinne?

Do nas rozszerzanie zbliża sie wielkimi krokami Julek pół roku skończy 10 listopada... Ja nie chceeeee

Przewijanie Julka odkąd zrobił sie mobilny jest katorga... Wierzga tymi girami dupę do góry podnosi wygina sie i turla... Masakra

☠☠☠☠a ale sie dzisiaj wpienilam
Poszłam do centrum handlowego i zgłodniałam wiec kupiłam sobie sałatkę żre ja i mały jak go mały znudził sie leżeniem i zaczął jęczeć. Wyjęłam go i położyłam na brzuchu na kocyku na stoliku na co facet co siedział obok "potrafi pani ludziom krew w żyłach zmrozić" a ja wtf i pytam o co chodzi "to pani nie wie ze on sie moze przewrócić i z tego stołu spaść?" Ja na to ze on sie po pierwsze nie przewraca a po drugie siedzę 5 centymetrów od niego i blokuje go ręka na co on "on to moze zrobic błyskawicznie no ale cóż" i cos tam zaczął sie płuc pod nosem ale olałam
☠☠☠☠aaa!!! Jak ja nienawidzę po prostu ☠☠☠☠a nienawidzę jak ktoś sie przypierdala do tego co robię z moim dzieckiem jak będę miała ochotę to go nawet na lampie powieszę i dopóki krzywda mu sie nie będzie działa to nikomu nic do tego!!!!! Ten ☠☠☠any naród uważa ze każde niemowlę to jest dobro publiczne i moze sobie ☠☠☠☠a komentować. Jak mnie to w☠☠☠☠ia to masakra.
Ja rozumiem ze matka babka czy teściowa zwróci uwagę ale ☠☠☠☠a obcy dziad w centrum handlowym??????

Ale się porządnie wkurzyłaś! Tylko przeczytałam a wyczuwam Twój ton wypowiedzi ;-) Ale nie dziwię się wcale a wcale. Tez nienawidzę takich ludzi... Przeslij

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość

Haha dokładnie jak mój brat. Jego tekst ;-) On się w ogóle nigdy nie pieprzy, zawsze mówi co myśli. Nieraz normalnie żal mi ludzi którzy mu się narażą ;-)
Stary 2015-10-07, 00:43   #3540
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dziwię się, jakby moja tak płakała też bym była przewrazliwiona. Kiedy nast szczepienie? Wy na nfz czy te skojarzone?
Na nfz. W pon jedziemy do poradni w szpitalu, ma byc zaszczepiona czyms innym. Zobaczymu. Tym razem jedziemy w 3

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Hehe, widzę że mjm rządzi 😉
Fajny chłopak z tego franka 😉
Na koncu w normalnych ciuchach niezle sie prezentowal te Franek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości