|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Benita o 10
![]() Co do kp- to tak jak mowilam, nie planuje jak to bedzie Wyjdzie w praniu. Watpie ze bedzie tak ze bedzie mi sie chcialo odciagac i tz karmienie zostawiac. Chociaz opcja odciagniecia do butelki rax dziennie zeby dziecko umialo tez z butli jesc jest kuszaca
|
|
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, parę dni mnie nie było. Tydzień w Krynicy minął nam ekspresowo, ale piękna pogoda spacery i widoki zrobiły swoje i mój nastrój z dobrego zmienił się w świetny i tak bez zmian. Przyszedł nam narożnik, czekamy na łóżeczko i materac, kupiliśmy też wanienkę ze stelażem (używka za 40 zł) Od szwagierki dostałam walizkę ciuchów w rozm. 56-74, od poniedzialku czeka mnie pranie i prasowanie.
Przepraszam że nie cytuję ale ledwo nadrobiłam ten tydzień, poza tym jakoś tematy kp i inne ciążowe odsunęłam od siebie bo nie chcę się niepotrzebnie martwić. Gratuluję udanych wizyt, widziałam że HALWAYA ma już wyznaczony termin - współczuję insuliny. Właśnie zaliczam glukozę drugi raz, bo ostatnie badanie to sobie mogę wsadzić w d... Jak to lekarz stwierdził. Jutro badania prenatalne. Aha i jeszcze jedna rzecz: Może któraś z was byłaby zainteresowana. Dostałam sporo kombinezonów, mam trzy które teoretycznie są na 0-3 m ale rozmiarowo takie jak kombinezon ze smyka 68, mogę się podzielić. Piszcie na pw to wyślę więcej fotek a tu tylko poglądowe
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
Rudaska ja chętnie odkupię jeden bo mam braki w kombinezonie i nie mogę nic sensownego znaleźć
A to są zimowe tak? Dziewczyny żeby dostać się na giełdę odzieżowa trzeba mieć jakąś kartę? |
|
|
|
#3394 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kartę? Pierwsze słyszę, może w większych miastach. ---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:30 ---------- Cytat:
ładne kombinezony Ja też temat kp odsuwam póki co, bo nie chce martwić sie na zapas. Zobaczymy w praniu jak to wyjdzie i co bede potrzebowac. ---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ---------- Potwierdzam, też sie zbieram żeby kupić i same takie babcine te cyckonosze. A jak ładne to drogie. Trzeba bedzie zainwestować, ale tak jak mówisz, po porodzie jak bedzie wiadomo jaki docelowo rozmiar bedzie. |
||
|
|
|
#3395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten niebieski w gwiazdki jest taki kurteczkowy, ocieplany z polarkiem. Taki sam tylko inny kolor zostawiłam sobie na zimę. Ten biały może nie wygląda, ale też jest bardzo ciepły w środku jest taki biały miś a na zewnątrz wełna. Nadaje się do wózka ale pod kocyk, bo na pewno nie na deszcz. A ten brązowy jest w sumie najcieńszy ale też fajny miś taki na wcześniejszą wiosnę. Nie są poplamione podarte ani nic
|
|
#3396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w połowie msca też zamierzam dopiąć torby do szpitala. Choć im dalej tym mam już wieksze zmęczenie materiały tematyka ciuchow i zakupow ciazowych. Pierscionki noszę nadal. Ale są dni że kostki i palce trochę też puchną. Wogóle te obrzeki w ciąży są czasami ;/ z tym akurat lipa |
|
|
|
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3398 |
|
Zadomowienie
|
A my dziś chyba pojedziemy do kina na film Marsjanin, chętnie bym to obejrzała.
Była któras z Was na seansie ? Jak wrażenia? |
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
Jak wrócę do domu i się ogarnę po tych badaniach to napiszę do ciebie na pw
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3401 |
|
Raczkowanie
|
To chyba się spotkamy bo ja się wybieram choć nie wiem czy dotrę (trochę źle się czuję).
Dzień dobry 😄 Z Wami nie da się być na bieżąco 😔 Jakoś nie mam czasu ostatnio żeby czytać codziennie i robią mi się straszne zaległości. Staram się jakoś nadrabiać ale cześć też niestety pomijam 😔 Czy Wam też się robi słabo podczas USG? Byliśmy wczoraj na 3D i po paru minutach musiałam się przekręcić lekko na bok bo na plecach myślałam że zemdleje, aż się lekarz wystraszył. A Wy byłyście na 3D? Ogólnie fajnie tak zobaczyć małą choć była cały czas bokiem i miała rączki przy nosku. I chyba trochę za szybko rośnie bo termin przyspieszył mi o 11 dni (na 20.12) a ja chciałam do 2016 doczekać... 😉 Czy Wasze też tak szybko przybierają? Właśnie sprawdziłam od ostatniego USG (11dni wcześniej) 260g urosła i ma już 1360! W 27t5d! Jak tak dalej pójdzie to będzie miała z 5kg jak się urodzi 😱 zaczynam się bać 😨
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
Ifcia dzieci mogą przybierać po 200g na tydzień teraz, ale nie jest powiedziane że co tydzień. Mój w zeszły piątek ważył 1 kg, ciekawe jak jutro. I mam bardzo ruchliwe dziecko. Ruchy czuję odkąd otworzę oczy do momentu aż zasnę, nie wiem kiedy to dziecko śpi. I przy wypchany bardziej raz z jednej raz z drugiej strony
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
Ifcia może nie tyle co słabo na usg, co od leżenia na plecach mi się robi słabo i źle
|
|
|
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak nie mam. Chociaz zobacze dzis.
Dziewczyny z racji ze jestem na granicy z zelazem to powiedzcie mi co bierzecie? Bo watpie ze dam rade sokami z buraka. Zeby mi zaparc nie robilo i ladnie wyrownywalo poziom |
|
|
|
#3405 |
|
Zadomowienie
|
Ehh znowu mnie migrena dopadla jak na poczatku ciazy :/ od wczoraj mnie trzyma a rano mam wrazenie jeszcze gorzej w nocy bralam apap ale nie pomoglo zaraz zaaplikuje apap plus kawa moze to cos da:/
Wszystko pewnie przez durna zmiane pogody bo za oknem slabo to wyglada:/ |
|
|
|
#3406 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Wyspalam sie nawet. Tylko raz albo dwa wstawałam wiec uważam to za sukces
![]() Chyba choroba mnie ominie. Troche tylko gardło drapie Ale zimno rano. Tylko 2 stopnie. Masakra. Mala jak rano uslyszala nasze glosy zaczela sie wiercić. Fajnie tak. Rudaska ja ten bialy kombinezon bym bliżej poznala
|
#3407 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3408 |
|
Konto usunięte
|
Adka tego nie wiem. Może być różnie chyba, bo laktator mniej ściągnie niż dziecko.
Wojniann Twój synek mistrz! Rudaska ja mam też takie ruchliwe dziecko, wystarczy że oczy otworzę, a on zaczyna dyskotekę. Z mężem śpimy osobno, bo razem się nie możemy poukładać, dzisiaj rano do niego poszłam się potulić to mały go skopał aż rękę zbierał ![]() Torby będę miała 2, jedna dla mnie jedna dla małego. I 3 mała w domu z rzeczami na wyjście. Ifcia położna na sr mówiła, żeby trzymać się terminu om i pierwszego usg, bo później to są indywidualne sprawy i jak tak się zaczyna ten termin przyspieszać, to się babki denerwują, że już powinny rodzić a tu nic. I stąd masowe wywoływania porodów, co wcale dobre nie jest. Wstałam o 7 i dospałam z mężem do teraz to lubię ![]() Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3409 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kciuki za glukoze i jutrzejsze badania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Ja w nocy nie czułam się najlepiej, znowu bolała mnie mocno głową, ale jakoś przeszlo na szczęście ![]() Dzisiaj pokazuje mi 1 stopień na dworze i wiatr trochę jest, więc chyba zimno ;/ Kurczę Wy już tu o torbach, a ja torby jeszcze nie zamówiłam i tej komody jeszcze nie mam, a też bym chciała zabrać się za ubranka, ale w tym tyg jedziemy z Tz jeszcze raz obejrzeć wózki i może się już zdecydujemy i chciałabym zobaczyć też łóżeczka komody w tym sklepie i wanienke, bo też mają i jeśli nie będzie nic sensownego, to zamawiam już na necie, nie będę czekać do ostatniej chwili.Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||||||
|
|
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
Fionka napiszę na pw
Ifcia jakby co jesteś druga Gryzelda jak się w nocy tż do mnie plecami odwraca i ja się do niego przytulę to mi mówi że go Igor po plecach pół nocy kopie
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja biore ferrum lek i witaminy ciazowe. Plus sok z buraka ale juz patrzec na niego nie moge Tak czy siak czuje ze po 19 wyladuje w szpitalu przez to zelazo. |
|
|
|
|
#3412 |
|
Konto usunięte
|
Sylwuska ja kupiłam 2 staniki na allegro bawełniane na początek. Nie są usztywniane, fiszbinę mają tylko pod spodem i dopóki mi się laktacja nie unormuje to zamierzam tylko tych używać.
A i zapomniałam Wam napisać, że przyszły moje koszule. Kupiłam te za 16.50 na allegro, wzięłam xxl i są akurat kończą się przed kolanem, luzu jeszcze trochę mam na brzuszek, więc jest git. Materiał też fajny ![]() Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie lezalam z 10 min w bezruchu i zastanawialam.sie czy dzis sroda czy czwartek...
Ciazowy kalafior powrocil ze zdwojona sila
|
|
|
|
#3414 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jako takiego 3d nie robie, ale gin mi pokazuje buźke małego w 3d podczas normalnego usg |
|||
|
|
|
#3415 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3416 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
ale pogoda za oknem nie mogeeee Ale mój nastrój nie taki zły w sumie. Myślami jestem przy remoncie. Muszę tzta wyciągnąć płytki obejrzeć w sklepie poszukać jakiejś promocji ale najpierw muszę wiedzieć ile metrów potrzebujemy. Ostatnio udało mi się z głupiego wyrwać promocje na pół ceny A może i teraz coś wyrwe ciekawego. Jeszcze mam chwile będę śledzić sklepy na bieżąco; ) Jeśli chodzi o leżenie na plecach nie przeszkadza mi nic. Mogę leżeć; ) Gryzia na pewno laktator ściągnie mniej ale z drugiej strony Y warto budzić dziecko - trzeba dopisać do listy na sr ![]() Czubasek kalafior jaki dzień mam to od poniedziałku nie wiem co się dzieje dnia mi brakuje. . Masakra. Dobra trzeba się ogarnąć do roboty Buźki laski miłego dnia !
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
GRYZELDA cos takiego?
http://allegro.pl/i4913637085.html?b...2,1&bi_c=64376 To niezły deal z koszulami zrobiłaś, ja swoje po 50 zł kupiłam, ale jestem z nich zadowolona, są ładne, ze może i pozniej będę w nich spala ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3418 |
|
Zadomowienie
|
Hejka w środę!
Coraz ciężej mi. I coraz trudniej się wyspać. Eh, mam tyle planów na dzisiaj. Właściwie te plany to są od poniedziałku, ale przybrać się nie mogłam ![]() Co do obrączki, to ja podobnie jak Gryzelda. Od lipca schowana w pudełeczku w szafce, bo palce mi puchły tak, że ten z obrączką to myślałam że wybuchnie. A teraz już nawet nie wejdzie na palec ![]() Mam zamiar w tym tygodniu ogarnąć się z rzeczami dla Młodego - poprać, poprasować i poukładać w szafkach. W końcu mam nadzieję, że za max 2 miesiące będzie już z nami ![]() Dzisiaj przynajmniej słońce świeci, ale strasznie zimno. Eh, jesień już. Ale wolę tak niż jakby jeszcze miał deszcz padać.
|
#3419 |
|
Zadomowienie
|
Do kiedy zamierzacie prowadzić auto w ciąży ? Internety krzyczą ze po 30 tygodniu nie można prowadzić ? Faktycznie odpuszczacie? Mam 13.10 zawieść mamę do lekarza więc tak sie zastanawiam czy słuchać tych zaleceń. Jak sie czuje na siłach to chyba można ?
|
|
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
Morning. Nadrobilam wczorajszy dzien i dzisiejszy ranek.. ale weny do pisania nie mam. Spac mi się dalej chce, bo córka juz mnie o 8:00 obudziła, że jest głodna. Zrobilam jej kanapki, dalam miskę malin, herbatkę w kubeczku.. włączyłam bajki i jak wyrodna matka pojde dalej drzemac
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:06.

ładne kombinezony 

i tej komody jeszcze nie mam, a też bym chciała zabrać się za ubranka, ale w tym tyg jedziemy z Tz jeszcze raz obejrzeć wózki i może się już zdecydujemy i chciałabym zobaczyć też łóżeczka komody w tym sklepie i wanienke, bo też mają i jeśli nie będzie nic sensownego, to zamawiam już na necie, nie będę czekać do ostatniej chwili.
ale pogoda za oknem nie mogeeee