|
|
#3541 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3
Cytat:
Przepraszam kochana na tym tapatalku duzo postów mi umyka ![]() Np wczoraj jadłam na śniadanie bułkę (spr skład bo w niektórych jest mleko a w niektórych soja wiec kupuje w biedronce) z domowym dżemem i wędlina kupiona od gospodarza z wędzarnia (pytałam u Nowaka to taka najpopularniejsza u nas masarnia to bez soi była tylko metka Tylko na cos z czekolada mnie ciągnie chociażby biała a tak nic mi nie brakuje. Dzis na obiad mam pieczeń z sama sola i ziołami, jutro mysle klopsiki z indyka w sosie koperkowym (tz zabiele a sama w biednej wersji zjem). Na śniadanie mozna placuszki z banana miękkiego, maki i odrobiny wody. Kasza manna na wodzie i mleku kokosowym, ale troche musiałam zabić smak domowym sokiem. Na obiad jeszcze kurczak w sosie z mleczka kokosowego byle bez papryki i pieprzu jak nie jesz. Nie wiem czy jesz miód bo ja nie ale jak tak to udka w miodzie sa pyszne (z piekarnika - mieszasz miód, przyprawy jakie tam mozesz i olej, zostawiasz z kurczakiem w lodowce na kilka h i potem pieczesz w 190 stopniach). Chce tez spróbować jaglanej na mleku kokosowym/ryżowym. Zamiast kupować wędlin tez mozna upiec pieczeń i na zimno (ja tak robię bo moj gospodarz tylko w soboty sprzedaje no i mam do niego 100 km). Sałatka z mieszanki sałat, z prosciutto, ogórkiem i kuskusem... Na razie daje rade tylko cos słodkiego bym zjadła a nie mam pomysłu a te powyższe nie zaspakaJaja mnir ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
Szuu gratuluje pomyslow
|
|
|
|
#3543 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3545 |
|
Rozeznanie
|
Mnie też się dziecko popsulo i nocki ostatnio przewalone. Mała się budzi kilka razy w nocy a ze ze mnie leń i tż jeszcze nie ma to niunie biorę do siebie i z nią śpię. A jak wróci tż to nie wiem jak my spać będziemy.
Dziś mija 21 dni jak go nie ma także w piątek powinien wracac
|
|
#3546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za pomysły U nas była jedną pobudka o 2.30 i teraz po 7. Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to ja mówię, że 'widzi Pani, proszę się pytać pani Jadzi ona pani świetnie relację da co się u nas dzieje'. O jeżuuu, jak na mnie spojrzała Cytat:
![]() Jadła o 23, 1:50, 3.30, 5, 7.20
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj mam ochote dziecko na Allegro sprzedac
|
|
|
|
#3549 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
No fajnie by było jak by była przespana u nas od jakiegoś czasu mała budzi się kolo 4 i nie vhce spac tylko gada i strzela usmiechy. To jakby budzenie nawykowe powoli, chociaz mam nadzieje, że się myle i to tylko taki okres.Cytat:
![]() Pierożkowa wcale się nie dziwie,że się wpieniłas. Ja też nienawidze jak ktoś obcy, który nie zna mojego dziecka daje mi dobre rady. I też wogole jak mi jakies baby w wózek zaglądają i mam wrażenie, że męzczyzni akurat w tek kwestii są bardziej dyskretni. Chociaż moja to i tak mało w wozku siedzi. Szuu superowe pomysły kulinarne podziwiam za siłe i determinacje
|
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
Aż tak źle?
Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko zawaliło mnie z łóżka o 5. Na szczęście o 7 zasnął u siebie w łóżeczku, więc skorzystałam też
On się bawi na rozłożonej kanapie, ale chyba czas przenieść go na podłoge, bo się kręci wokół własnej osi Country, przesyłam dużo siły. Mi też jest ona potrzebna
|
#3552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tego z puszki (choć w kartonie też bywa). Nawet mój tz przeżyje sos zabielony mleczkiem kokosowym, pomimo że wychował się na śmietanie---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
jasne. Dzisiaj co chwilę była pobudka
|
||
|
|
|
#3553 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mnie też w☠☠☠☠iają ludzie komentujące.. Ciągle zaglądali do wózka o jej jakie malenstwo o jej gdzie ma czapkę. Noc tragiczna.. |
|||
|
|
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
wcieło mi cytaty
Ja z przewijaka korzystałam dwa razy. Mamy dość nisie łóżeczko (chyba ) albo ja jestem za wysoka, ale każda wizyta na przewijaku to była mega katorga dla moich pleców. służył jako półka na pieluchy i tetrowe. u nas cholernie zimno. W domu taki mróż że mam polarowe ciepłe spodnie i dwie bluzy. Małemu pierwszy raz rajstopy ubrałam plus cienkie spodenki. Leży na macie a tam jest zimniej. Przeraża mnie zima.. U nas w domu ogólnie jest bardzo chłodno zimą. ![]() Noc kiepska. Tż nie ma i chyba chlał w tej Wawie ale się nie przyznał. Mały co chwile podnosił nóżki do góry i szły bąki, widac było że sprawia mu to ból. Dałam sab S i mleko mm bo w piersiach zero.
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nocka niezła. Karmienie po północy i o piątej. Tylko jakoś mało pokarmu mam i nie wiem dlaczego.
Co do jedzenia to ja dopiero od niedawna częściej pozwalam sobie na zjedzenie czegoś niedietetycznego, nieduszonego, niegotowanego i duuuupa... Ciągle są zielone kupy chociaż żadnej chemii do gotowania nie używam... Tylko zioła, sól, pieprz, czosnek, cebula, papryka do smaku a i tak kupy brzydkie i ulewania od czasu do czasu... A może zielone kupy wcale nie są złe przy kp???
|
#3557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę sobie w piecu napalić, żeby ciepło było
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
hej!!!!
u noc nocka dziś średnia. małej znowu ta sapka wróciła, budziła się co chwilę, ssać nie mogła bo noc zapchany a nic nie da się odciągnąć gdzieś wysoko to siedzi
|
|
|
|
#3560 |
|
Zadomowienie
|
U nas nocka spoko, nawet tego już nie pisze bo widzę jak jest u Was i po co wqurzac.. wstała o 6 pospiewala swoje lalala i teraz wstalysmy.
Przedwczoraj wyrywalam zęba Ale dopiero dzisiaj daje się we znaki ![]() Ma któraś z Was chusteczki te velvet?? Podobno skład super
|
|
|
|
#3561 | ||
|
Konto usunięte
|
Daj do Cos na przechowanie
![]() Cytat:
![]() Za bardzo mi zalezy zeby teraz sie poddać. Jesli nie uda sie to przynajmniej bede wiedziała ze zrobiłam wszystko co mogłam ![]() Mi sie marzy rozszerzać po 6 mcu ale to jeszcze tyle czasu Cytat:
Dzieki za podpowiedz, nie pomyslałam Mam full puszekWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#3562 | |
|
Zakorzenienie
|
u nas też zimno, na szczęście tż napalił w nocy w centralnym. inaczej bym umarła
ja nie chce zapeszać, bo pewnie zaraz sie to znów zmieni, ale chyba mi sie troche dziecko naprawiło po tej szczepionce ![]() wczoraj po przyjściu do domu przespała sie godzinke i obudziła wesoła i spokojna i tak cały dzień . w nocy jadła tylko raz o 3 a potem śniadanie o 7 więc spoko ![]() dziś rano też była fajna, a teraz ma drzemke, ale pewnie znając życie- matka pochwaliła - to córka wstanie lewą nogą i bedzie królowa dramatyzmu..... Cytat:
masija, nie wiesz że takie panie Jadzie albo Halinki to zawsze wszystko wiedzą najlepiej? ![]() planuje dziś z małą jechać gdzieś do sklepu , bo za chwile nie bedzie miała w czym spać. prawie ze wszystkich pajacy mi powyrastała. chyba 1 dobry został a reszta ciśnie w paluchy i kuuurde sie wkurzyłam, chciałam teraz obiad gotować póki mała śpi a tu ciul- nie ma wody jak mi nie puszczą do 13 to na obiad kebaby.....
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
tnie stresuj sie dziołcha, my też palimy w centralnym, takie uroki mieszkania w domkach ....
i węgiel trzeba kupić i wogóle.... troche to męczące no ale coś za coś.... dobrze że z mojego tż-ta taki gospodarz i sie tym zajmuje - dzieki niemu od 3 lat nie byłam palić w piecu
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie też faceci palą, ale Tża nie ma jeszcze, a brat w pracy. Zimno mi było, więc napaliłam sama.
|
|
#3566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też mamy centralne i ja też nigdy się tym całym burdlem nie zajmuję 😉 tylko krzyczę jak mi zimno 😉
|
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas się pali zawsze. Bo mamy taki piec z podajnikiem który się prawie sam obsługuje. Trzeba mu tylko miału nasypać raz na czas i popiół wybrać. Ale od tego jest chłop w domu 😉
|
|
#3569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ej, poważnie! Ona nie mogłaby mieć innego imienia ![]() Ale jej mąż jest jeszcze 'lepszy' ![]() Btw. teoria żeby dać dziecku marchewkę zamiast owoców, żeby nie poznało od razu słodkiego rozbija się u mnie u Moja marchewka jest słodsza niż najsłodsze jabłka Aaa, zostawiłam Lenę w łóżeczku dałam zabawkę i poszłam wysuszyć włosy. Wchodzę za chwilę, patrzę a ten bąk śpi To dziecko mnie zadziwia dzień na dzień
|
|
#3570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My musimy sami wszystko robić i jak już jest naprawdę zimno to tylko raz na jakiś czas wygaszamy piec, żeby go wyczyścić, a tak to ciągle się pali, ale jeszcze nie palimy tak konkretnie.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:25.

jasne. Dzisiaj co chwilę była pobudka
) albo ja jestem za wysoka, ale każda wizyta na przewijaku to była mega katorga dla moich pleców. służył jako półka na pieluchy i tetrowe.