|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8
U mnie niby 14 ale leje od rana, wieje, paskudna jesienna szaruga
|
|
#2012 | |
|
Raczkowanie
|
Cash - oprócz tego co już dziewczyny pisały, argentin t spray
Koperco - dzięki, odp Cytat:
![]() Moja dziś idzie na rekord - 1h 20min zasypiania. Trzymajcie mnie. Hania tez się już tak wierci, ze przewijanie to wyzwanie. Ona ogólnie wszędzie jak tylko może to w sekunde przekreca się na brzuch. Przewijak na lozeczku zaczyna się robić niebezpieczny. |
|
|
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
Ada do ubierania to masakra - nienawidzi, zazwyczaj kończy sie wiskiem, nie lubi tez oczyszczania noska. A jak jej pieluszkę zmieniam to zawsze walczy z odkładam który pod dupka leży- łapie go ciągnie i do dzioba
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiak-mogę też do Ciebie wpaść na kawę? rzadko pijam, ale dziś ta pogoda działa na mnie jakoś usypiająco ..;/
|
#2015 | ||||||
|
Konto usunięte
|
dopiero nadrabiam na raty, bo taka happy sobie hasam po mieszkaniu
sie choroby dwubiegunówej przy Hance dorobie, jeden dzień doł i padaka, następny pod sufitem Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Skok? opowiadają dzieciaki swoim przyjaciołom albo Aniołom Stróżom przeżycia dnia chyba. nocna psychoterapia niemowlaka
|
||||||
|
|
|
#2016 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi chodziło o zabezpieczenia zimowe Ale to tez super opcja- męża trzeba sie słuchać jak dobrze gada ![]() Cytat:
Kilka warstw ciuchów wynakazlam w szafie taki misiowy kombinezon- brzydki troche, ale może ubiorę i cienkim kocyczkiem zakryje 😝Cytat:
Przepraszam! To było ostatni raz ![]() Cytat:
Myślę że napewno. ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
Świetna ta dekoracja, niewiem kurcze jak by było lepiej- szkoda ze niemasz wszystkich opcji zwizualizowanych ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
Do mnie też możesz- tylko że ja mam dzbanek Inki najwyżej doleje filiżankę kawki z ekspresu
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
Violka-moja ubierania rękawów tez nienawidzi, ale udaje mi sie ja jakos zając śpiewaniem 'jestesmy Jagódki' - uwielbia to i sie zawsze śmieje
poza tym wygłupiam sie i strzelam rożne miny, tez sie kręci na maksa ale jak mnie obserwuje to jakos w miarę sprawnie nam idzie
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Tamtum verde jeszcze ![]() W moim też i jeszcze ogonem macha Moja mama kiedyś kupiła na olx ![]() Cytat:
![]() A ja dalej nie wiem jak wprowadzać jajko, żółtkio czy co tam i jak nabiał wprowadzać. Czytałam tylko, że bielucha dawać ale kiedy i w jakiej ilości Jajka to dla mnie czarna magia...
|
|
|
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
Viola-dobra to do Ciebie tez wpadam
A miałam sie Ciebie pytać czy uzupełniasz ten album Dziewczynka ja postanowiłam, ze dzis wieczorem sie wezmę bo mam zaległości
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
Ah... obecnie moje antysmoczkowe dziecko zrobiło sobie smoczka z mojego prawego cycka. Tak mnie sut boli, że to głowa mała, lewy służy tylko do jedzenia, a do uspokojenia, spania no i jedzienia też tylko prawy
To sobie moje dziecię wymysliło. Maltan w ruch idzie bo mam ją lekko poorana już
|
|
|
|
#2021 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2022 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
staram się wyglupiac jak MADZIXX, wtedy jakoś idzie ![]() [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53024373]dopiero nadrabiam na raty, bo taka happy sobie hasam po mieszkaniu sie choroby dwubiegunówej przy Hance dorobie, jeden dzień doł i padaka, następny pod sufitem jejuuu, jak cudownie wrrrrr. i co jej zrobiłaś? głowa jeszcze boli? jak następna wizyte zapowie, to kartke wywies na drzwiach, że śpicie wspólczuję migreny, moze to przez przesilenie jesienne takie częste... mogliby jzu cos na te migreny wynaleźc, dużo ludzi miewa. i brawa dla męża, taki mąż to skarb. wszystkiego najlepszego, kolejnych stu lat w miłości i oby Ci maż wkurzanie Ciebie jak najlepiej potem wynagradzał ![]() te same dylematy mam z cyckiem, TZ dzis kupi jakiś smoczek symetryczny, będę mała probowac uczyć zalapać. i w weekend jakąś wielgaśna maskotke chyba jej kupię do przytulania. Bo jej krolik się za bardzo rozimprezował, złe towarzystwo to jest o! kolejny imprezowicz Skok? opowiadają dzieciaki swoim przyjaciołom albo Aniołom Stróżom przeżycia dnia chyba. nocna psychoterapia niemowlaka [/QUOTE]Moja jak zmęczona, to juz nic nie pomaga, ani zmiana zabawy, pozycji ani przytulanie, a w łóżku tez ryk. No nie dogodzisz :P Madzixx - fajne to! Hm nie wiem czy z bialym tłem będzie ładnie. Ciężko sobie zwizualizowac. |
|
|
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
Hej 😚
Hania no to gratki zaraz będzie zabek 🙌 😃 Majka biedny Julek 😖 pewnie marny apetyt przez te ząbki ma.. Koperco dzięki że napisałaś o tej osłonce, to już wiem że śpiworek kupie. Viola ja kombinezonu raczej wcale nie kupię, mam ocieplane portki, dokupie jeszcze jakieś no i śpiworek do wózka ciepły. Madzixx fajna ta ramka i opcja kolorystyczna o której piszesz też 😉 Pavlinecka masakra kobieta z Twojej tesciowej 😒 a botki świetne kupilas 😊 Mąż wyszedł z małą na spacer i po 5min wrócili 😂 ponoć wieje strasznie mocny i zimny wiatr brrr zaczyna się jesień 😒
|
#2024 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cos wydusi a konczy się tymi ze mu nozki do brzuszka dociskam żeby dorobił :/ Cytat:
Cytat:
Ta ze zdj.ladna i Twój typ tez będzie ok Rano tyle było teraz 7 Cashmere - ja na gardło stosuje tantum verde, tynsal spray i gardimax spray. Zdarzyło się neo angin. Gossip - na spacery jednoczesciiwy. Do auta kurtka. Juz po lekarzu. Byla pediatra i stażysta. Osluchowo czysto. Gardlo lekko czerwone. Wirus. Oscilococinum zaleciła, clemastine i tantum verde. Dicirtinef do noska i inhalacje. Bede stosować inhalacje, tantum wit.c i dicortinef plus probiotyki. Reszty nie. Usnal Julus.
|
|
#2025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też zagaduje, ale średnio pomaga, przy ubieraniu zwłaszcza na dwór bo to czapa kurtka chustka pod szyje i zazwyczaj mowię : już już już hehe i tak się płaczem kończy, ale przechodzi na klatce![]() Cytat:
Dobrze że pytasz wieki do niego nie zaglądałam Muszę w końcu jakieś zdjęcia Adriankowe wydrukować. A ja miałam spytać jak Ci sie sprawdza odkurzacz ? Ja prawie codziennie używam- do okruchów po ciastkach fenomenalny albo kłębków kurzu w rogach- wogole ze stołu lubię nim sprzątać
|
|
#2026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojciec wydzwania i mówi ze w szpotalu jest, podobno mu coś strzyknęło w kręgosłupie... taaa... pewnie się z kimś polał, albo nawalony się przewrócił. Eh... obrze, że jest w DE nie musze iść go odiwedzać. Może będzie szansa, że nie przyjedzie na chrzest. |
|
|
|
|
#2027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja albumu nie uzupełniam za bardzo. Ide wpisać wage i drugi ząbek ![]() Ja rękawy ubueram miwiwc gdzue jest rączka? Wyglupiam się i jak widac raczke to caluje i mówię oooo tu jest rączka. Robie z siebie pajaca. Trochę pomaga
|
|
#2028 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny te co maja termometr microlife jak przestawic na stopnie celcjusza bo nie wiem jakim sposobem mierzy mi w F ?
|
|
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny!!! Mamy zęba !!!
wlasnie sie zorientowałam, jak Ala sie bawiła moim palcem i wsadziła do środka a tam poczułam cos ostrego ![]() jupi ![]() taka mała ostra kreska na dziąsle to juz wyrżnięty nie?
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe u nas pajacowanie jednej osoby nie pomaga. Najlepiej jak mama i tata razem się wydurniaja, Zosia dostała ostatnio taką różową biedronke - pianinko, która poza melodiami wydaje odgłosy zwierząt, ale strasznie śmieszne są, jest np. żyrafa (ja kojarzę tylko odgłos zdychajacej żyrafy z suth parku 😀, generalnie straszny mamy ubaw z tego ustronstwa), tata udaje rapera, które trzyma biedrone na ramieniu jak "bum boxa" i tancuje, a ja ubieram. Wtedy udaje się bezboleśnie przez to przejść. Inaczej jest ciężko 😜
|
|
|
|
#2031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u nas nadal nic ;/ A bidak ślini się teraz na potęgę ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
U nas tż się wydurnia, robi miny i zagaduje a ja ubieram
|
||
|
|
|
#2032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście żartuje 😃 gratuluję zęba i zazdroszczę, że tak bezobjawowo poszło! U nas jeszcze nic... Ale jak narazie tez nic nie zapowiada zębów. Ja podobno pierwszego zęba powitałam jak miałam 8 miesięcy, teoretycznie Zosia ma jeszcze czas 😃 |
|
|
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
GOSSIP tak. Spodnie plus rajstopki ale nie zagrube zeby wlasnie nie zagotowac w aucie.
MADZIX u mnie tez 3 st byly. wpadaj na kawe gratki zebaVIOLKA Aaaa nie zajarzylam.. ja mam spiwor w kompecie z wozkiem wiec luz, kombi kupilam teraz na grupie z reserved a kurtke z pol roku temu w lumpie z next jak nowa
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
U nas śliny tez bardzo dużo, ale nic innego zębów nie zapowiada.
|
|
|
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratki 👏😊
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
u nas jszcze białe dziąsło w miejscu chyba prawej jedynki, marudzenie, wpychanie wsyztskiego do buzi i łapania sie za uszka
|
|
|
|
#2037 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To fajnie że nie jest rak źle. Kurujcie się. Ciekawa jestem ile ta kurtka mi posłuży, ale wydaje dię duuużo narazie, gorzej jak Ada skokowo urośnie ![]() Cytat:
Odkurzacz taki ręczny. Mi czasem niechce sie robić pajaca bo ubieranie wtedy długo trwa, czasem ubieram jak płacze rach ciach podnoszę i już lepiej ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
O matko! Jeśli to ząb to gratuluje Ali Spokoju przy wyjściu Geatulacje👏🏻---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
Jak jesteśmy we dwójkę to u nas tak samo ) i mówi zabije Cię jak mnie nagrasz hehe
|
|
#2038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyszedł z zaskoczenia jak u nas ![]() To wirus wiec leki to wspomagacz tylko. Samo musi przejść Cytat:
|
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas tez było zimno, tz walczy o życie w domu, a ja Maje poszłam zaprowadzić do szkoly i zalozylambtylko sweter...myślałam, że Zamarzyl przy 3 stopniach |
|
|
|
|
#2040 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To zapalona narciarka z Ciebie Cytat:
Snowboard za to tak trzeba będzie odkurzyc deskę w tym roku. W tamtym roku ciąża, dwa lata temu słaba zima więc nie pojezdzilam. Teraz trzeba będzie nadrobić jazdę i grzane piwko na stoku
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.

próbuje nadrobić ale ciężko mi idzie, mieliśmy wczoraj rocznicę ślubu a wy skrobalyscie chyba jak najete

Skok? opowiadają dzieciaki swoim przyjaciołom albo Aniołom Stróżom przeżycia dnia chyba. nocna psychoterapia niemowlaka 

Ślubujemy: 21.10.2017
To sobie moje dziecię wymysliło. Maltan w ruch idzie bo mam ją lekko poorana już 

jupi