Mamusie styczniowe 2016, cz. IV - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-07, 08:51   #2731
niunia_leyla
Rozeznanie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV

Gratki za nowe tygodnie.

Candy ja też się wybieram na te warsztaty, chociaż nie wiem czy siły znajdę bo w małym pokoju powoli kończy mi się remont i chciałam okno umyć, mam wizytę u gina a na dodatek obudziłam się przed 4 i nie mogłam usnąć.

Byłam wczoraj u babci obejrzeć co przywiozła mi od kuzynki (do siebie przyniosę po remoncie dopiero) mam 3 wielkie torby ubranek w różnych rozmiarach nawet do roczku, i 3 świetne kombinezony 1 newborn, 1 na ok roczek i taki wczesnowiosenny misiek.
No i mam dylemat bo chce mi jeszcze podarować taki kosz: http://babydeco.eu/pl/p/Koszyk-wikli...bialy-ALVI/979 i się zastanawiam czy go chcę no bo jak go dostane to nie opłaca mi się kupić kołyski a on niestety nie ma funkcji kołysania i sama nie wiem co robić. Jak nnie kupie kołyski to ok 300zł w kieszeni zostanie, ale znowu bez kołysania. No chyba że przytargam dębową kołyskę po moim tacie o coś takiego ale ładniej utrzymana (no tylko tatę do czyszczenia będę musiała zagonić) http://www.brocante.ayz.pl/index.php...=7&produkt=186 co zrobiłybyście na moim miejscu? ten koszyk wygląda naprawdę świetnie
Stary 2015-10-07, 09:10   #2732
pietrusiowata
Rozeznanie

Niunia_leyla na allegro można kupić takie bieguny do łóżeczka i chyba do kołyski (o ile dobrze kojarzę) i zamontować. Mi się ten kosz bardzo podoba. Sama myślałam o koszu Mojżesza. Tylko jeden mam z nim problem i innymi rzeczami dla dziecka - gdzie ja to będę potem trzymać. ... Chyba garaż pod miastem taniej kupię i będę składować
Stary 2015-10-07, 09:14   #2733
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

U nas też przewinęła się opcja kosza wiklinowego do spania, ale moje marzenia o kołysce i kolysaniu są na tyle bezcenne i mocne, że już machnęliśmy ręką na oszczędności w tej kwestii. I już leży w pudełku w salonie, tylko materac wybrać i w grudniu składamy
Na odnowę się nie decydowaliśmy bo cenowo wyszło by podobnie, poza tym staroci nie lubię. ..

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2015-10-07 o 09:15
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 09:30   #2734
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
A ja juz sie wyspalam mala chyba tez...
Tak wczoraj wstawialyscie zdjecia tych koszul i wyobrazcie sobie ze przez pol nocy mi sie snilo ze jestem najgorzej wygladajaca mamuska na porodowc. I bardzo zle sie z tym czulam. Nawet nie wiem czy przez sen nie plakalam bo jakies mokre oczy mialam jak sie obudzilam. Takze nie wiem czy nie poszukam innych koszul :-D
Mogę Cie pocieszyć, że prawie każda kobieta na porodówce ma taką samą koszulę (my leżałyśmy we 4 na sali i każda miała tą rozpinaną po bokach )

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
My się witamy w 28 tygodniu, czyli w 7 miesiącu i 3. trymestrze
Ja też się witam w 3. trymestrze! O jezuniu, a niedawno doszukiwałam się drugiej kreski

Idę sprzątać, dzisiaj zaplanowałam sobie generalne porządki

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 10:18   #2735
kogielmogiel
Rozeznanie

Ewusia, czarnula, uaoo gratki III trymestru, juz blizej niz dalej
Kciuki za dzisiejsze wizyty.
Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość

Dziś idę na warsztaty Mamo to ja. Czy one faktycznie trwają do 20:30 czy krócej?
Wczoraj byly w Krakowie do 21. Na koncu rozdaja jeszcze prezenty od sponsorów.
Ogolnie calkiem fajne warsztaty. Ciekawy wyklad o pierwszej pomocy i fotelikach,rytulalach dziecka, o zywieniu i kapieli. Trochę propagandy od sponsorów- palmers i enfamil ale jestem zadowolona.
Stary 2015-10-07, 10:36   #2736
kinga1701
Zakorzenienie

Gratuluję nowych tygodni, współczuję snów - Dotka Twój o klasowce to jakiś horror.

Cytat:
Dziewczyny z dietą - co zjeść w oczekiwaniu na posiłek, jeśli jestem głodna? Pomidor z cebulą może być? Albo jakieś inne warzywo?
Ja nie jestem głodna między posiłkami. Ale tak pomidor jest dobry, surowe warzywa spokojnie można zjeść. Ale nie można dopuścić do uczucia głodu, nie wiem co ile jesz, co 3h ? ? Może przesuń sobie na co 2,5 lub 2 dużo osób jada co 2.

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Wczoraj byly w Krakowie do 21. Na koncu rozdaja jeszcze prezenty od sponsorów.
Ogolnie calkiem fajne warsztaty. Ciekawy wyklad o pierwszej pomocy i fotelikach,rytulalach dziecka, o zywieniu i kapieli. Trochę propagandy od sponsorów- palmers i enfamil ale jestem zadowolona.
I co tam dają, pochwał się.

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

niunia jakbym miała wybrać między tym koszem, a tą kołyską co wstawiłaś, to bym wybrała kosz tylko dlatego że jest wyższy i nie trzeba będzie się do niego schylać milion razy.

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-10-07 o 10:34
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 10:37   #2737
candyyfloss
Zadomowienie

Kinga - ja jem co 3 godziny. Nie jest to tak, że umieram z głodu i ssie mnie w żołądku. Zjadłam pomidora ze świeżą cebulką. Chyba zamiast owsianki muszę przerzucić się na kanapki.

Edytowane przez candyyfloss
Czas edycji: 2015-10-07 o 10:38
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 10:43   #2738
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Kinga - ja jem co 3 godziny. Nie jest to tak, że umieram z głodu i ssie mnie w żołądku. Zjadłam pomidora ze świeżą cebulką. Chyba zamiast owsianki muszę przerzucić się na kanapki.
Właśnie może zamień sobie miejscami najpierw kromka chleba, później owsianka, ale jakieś tam jednorazowe uczucia lekkiego głody pewnie nie szkodzą.

I miałam zapytać po jakim czasie od przebudzenia mierzycie cukier? I po jakim czasie pierwsze śniadanie?
Stary 2015-10-07, 10:44   #2739
niunia_leyla
Rozeznanie

Kinga opcja jest taka albo kosz i ta kołyska albo nowa kołyska albo sam kosz

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Moja wewnętrzna skanera mówi bierz kosz a wewnętrzne nie będę kołysac mówi bierz kosz i stara kołyskę i szamacie pogubiłam
Stary 2015-10-07, 10:47   #2740
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Tylko pytanie czy odnowienie starej kołyski ci się opłaca?

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2015-10-07, 10:58   #2741
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Ale rzesko na dworze u nas dzis rano bylo tak:
-3st
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1444208209429.jpg (51,9 KB, 16 załadowań)

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 11:03   #2742
czarnulax
Zakorzenienie

magdusia pierwsze skrobanie szybek? U nas rano było +4, ale mąż już kilka dni temu musiał szyby skrobać i mówił że wcale nie było to lekko przymarznięte, tylko konkretne skrobanie

Gratuluję nowych tygodni
Stary 2015-10-07, 11:14   #2743
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Ale rzesko na dworze u nas dzis rano bylo tak:
-3st
O super, u nas jeszcze na miniusie nie ma
Stary 2015-10-07, 11:15   #2744
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Oj bylo skrobanko bylo. A zebyscie widzialy jaki TZ byl zdziwiony jak wyszedl przed dom:-D oczywiscie bylo "Kochanie nie wiesz gdzie jest nasza rekawica do skrobania?" musialo byc w nocy wiecej bo po 8 jeszcze byl sznon na trawie...

Serduszko malutkie

Stary 2015-10-07, 11:16   #2745
mojakaren
Zakorzenienie

ja wlaśnie nie wiem jak mój dzieć jest ułożony, zapytam na kolejnej wizycie za 2,5 tyg ale wydaje mi się, że ciągle w poprzek
Ale chyba czasu na przybranie pozycji to nasze dzieciaczki jeszcze maja mi aplikacja pokazuje, że główką do dołu układa się w trakcie 7 miesiąca.

baby montana wracasz do siebie i do pracy? czy uda Ci się przedłużyć L4? Jaki plan na potem?

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Spoko, mnie TZ obudzil o 5:15 zebym Letrox zazyla, a ja do niego: 'dobrze, że mnie obudziles, bo mialam klasówkę z angielskiego'
hahahah ciekawe jaką ocenę dostałaś

dziewczyny gratuluję Wam III trymestru, matko, ale ten czas zasuwa! III trym to już naprawdę poważna sprawa

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 11:24   #2746
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
A co do ostatniej wizyty to lekarz mówił że Mały jest ułożony główką do dołu, tak jest od początku. Ja pytałam się czy to źle a on mówi że to wszystko może się zdarzyć może się obrócić jeszcze.
A wasze maleństwa jakie mają ułożenie? Czarnula pisała jak widziałam że jej Mała jest głową do góry. To znaczy że jeśli się nie obróci to jest wskazanie do cc?
na razie jeszcze sie obraca co chwila
mój był ostatnio ułożony główką, ale sam dr powiedział, ze bardzo prawdopodobne że jakbyśmy za 0,5 godziny usg robili to leżałby zupełnie inaczej już
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
aa ewusia miałam pogratulować, bo to już III trymestr u Ciebie

i dla Ciebie gratulacje dziś
Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Aaa musze sie pochwalic moja szynszylowa parka doczekala sie pierwszego potomstwa. Zostalam babcia!!

Cytat:
A ja juz sie wyspalam mala chyba tez...
Tak wczoraj wstawialyscie zdjecia tych koszul i wyobrazcie sobie ze przez pol nocy mi sie snilo ze jestem najgorzej wygladajaca mamuska na porodowc. I bardzo zle sie z tym czulam. Nawet nie wiem czy przez sen nie plakalam bo jakies mokre oczy mialam jak sie obudzilam. Takze nie wiem czy nie poszukam innych koszul :-D

mnie się dziś śniło ze Mały się już urodził i nic dla niego nie mieliśmy, tzn mieliśmy to co teraz mamy czyli tyle co nic
chyba zaczyna mi się włączać panika ze nie zdążymy, to ten 3 trymestr tak na mnie działa
Cytat:
Ewusia - za 7 miesiąc. Ale to leci....

Cytat:

Dziś idę na warsztaty Mamo to ja. Czy one faktycznie trwają do 20:30 czy krócej?
tyle trwają na pewno, a mogą jeszcze dłużej, jak sie np rozdanie nagród przeciągnie
My byliśmy o 21 w domu ( a mieliśmy bardzo blisko)

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Aaaa jeszcze jedno czy na pierwsza strone mozna dodac mi imie Wojtus.
się robi
Cytat:
O nieee... A ja muszę wrócić na kolację, żeby zjeść o stałej porze
nie musisz, bez przesady
ja codziennie jem o innych porach, bo zależy o której wstanę i jak mi się dzień ogólnie ułoży i nic mi sie diabetolog do tego nie przyczepiła. Ważne żeby jeść regularnie i nie dopuszczać do uczucia głodu. Jak jestem poza domem i wiem ze w międzyczasie zgłodnieje to mam np przy sobie pieczywo chrupkie albo owoc żeby zjeść sobie jako przekąskę
Cytat:
Dziewczyny z dietą - co zjeść w oczekiwaniu na posiłek, jeśli jestem głodna? Pomidor z cebulą może być? Albo jakieś inne warzywo?
jasne, warzywa zawsze mogą być
ja jem właśnie warzywa, albo owoc (jeśli to nie jest wieczór), albo np kilka orzechów, albo chleb chrupki, albo jogurt, czy 0,5 szklanki maślanki
Dużo jest opcji
Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość

Ja też się witam w 3. trymestrze! O jezuniu, a niedawno doszukiwałam się drugiej kreski

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Idę sprzątać, dzisiaj zaplanowałam sobie generalne porządki
ja jakbym zaplanowała generalne porządki to na planie by się to skończyło
zazdroszczę osobom które mimo zaawansowanej ciąży mają siłę na takie rzeczy ja po posprzątaniu połowy łazienki (druga połowę sprząta TŻ bo ja już nie daję rady się tak schylić) mam dość i leże 0,5 godziny
Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Ewusia, czarnula, uaoo gratki III trymestru, juz blizej niz dalej

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość

I miałam zapytać po jakim czasie od przebudzenia mierzycie cukier? I po jakim czasie pierwsze śniadanie?
Ja wstaję, idę do toalety, następnie mierzę cukier na czczo, idę robić sobie śniadanie i godzinę po zjedzeniu śniadania znowu mierzę. Zazwyczaj wychodzi to ok 1,5 godziny po zmierzeniu na czczo, bo przygotowanie śniadania i go zjedzenie ok 0,5 godziny mi zajmuje

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 11:32   #2747
kinga1701
Zakorzenienie

O właśnie chodziło mi na czczo bo na początku leżałam jeszcze z 30 min może czasem więcej zanim poszłam zmierzyć cukier. A wyczytałam ze powinno się mierzyć do 30 min od wstania bo później się już sam podnosi i nie wiedziałam jak to dokładnie jest. I śniadanie tez jadłam jakaś godzinę po oburzenie, ale chyba muszę to jednak przyspieszyć.
Stary 2015-10-07, 11:40   #2748
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Wlasnie mama do mnie dzwonila ze szwagier mial wypadek podobno caly przod auta skasowany. Cale szczescie ze bez malej jechal i siostry. Oby tylko jemu nic nie bylo... Masakra co za newsy z samego rana:-(

Serduszko malutkie

Stary 2015-10-07, 11:45   #2749
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie mama do mnie dzwonila ze szwagier mial wypadek podobno caly przod auta skasowany. Cale szczescie ze bez malej jechal i siostry. Oby tylko jemu nic nie bylo... Masakra co za newsy z samego rana:-(
kurde, ale nieprzyjemne wieści :/ oby szwagier wyszedł bez szwanku...

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2015-10-07, 11:53   #2750
Dotka90
Zakorzenienie

Magdusia, o kurczę, to zdrówka dla szwagra!

My się wczoraj dowiedzieliśmy, że umarła ciocia mojego męża - siostra mojej teściowej, babeczka 56 lat, pewnie w piątek będzie pogrzeb..
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 11:54   #2751
candyyfloss
Zadomowienie

Ja nie mierzę cukru na czczo, bo na razie szkoda mi pasków. Ale ja nigdy z nim problemów nie miałam, bo nawet teraz na badaniach wyszedł bardzo dobrze. Jak dostanę receptę, to będę mierzyć na czczo. Na razie mierzę po każdym posiłku (nawet tych mniejszych), żeby sprawdzić jak mój organizm reaguje.

Koleżanka natomiast powiedziała, żebym zmierzyła cukier ok. 3:00 w nocy, żeby sprawdzić czy jest w normie, bo to też podobno ważne. I miałam 85, więc ok.

Aaa - jak po zjedzeniu czegoś słodkiego mam cukier w normie, to nie oznacza że mogę jeść coś słodkiego codziennie? Wczoraj spróbowałam takich kuleczek w czekoladzie w towarzystwie 1/4 grejpfruta i kanapki z rzodkiewką i miałam cukier 95.
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 12:14   #2752
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
O właśnie chodziło mi na czczo bo na początku leżałam jeszcze z 30 min może czasem więcej zanim poszłam zmierzyć cukier. A wyczytałam ze powinno się mierzyć do 30 min od wstania bo później się już sam podnosi i nie wiedziałam jak to dokładnie jest. I śniadanie tez jadłam jakaś godzinę po oburzenie, ale chyba muszę to jednak przyspieszyć.
zdecydowanie lepiej jak najszybciej po wstaniu śniadanie zjeść
Cytat:
o rany, oby to nic groźnego....
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

My się wczoraj dowiedzieliśmy, że umarła ciocia mojego męża - siostra mojej teściowej, babeczka 56 lat, pewnie w piątek będzie pogrzeb..
w wieku moich rodziców... masakra
Cytat:
Ja nie mierzę cukru na czczo, bo na razie szkoda mi pasków. Ale ja nigdy z nim problemów nie miałam, bo nawet teraz na badaniach wyszedł bardzo dobrze. Jak dostanę receptę, to będę mierzyć na czczo. Na razie mierzę po każdym posiłku (nawet tych mniejszych), żeby sprawdzić jak mój organizm reaguje.

Koleżanka natomiast powiedziała, żebym zmierzyła cukier ok. 3:00 w nocy, żeby sprawdzić czy jest w normie, bo to też podobno ważne. I miałam 85, więc ok.

Aaa - jak po zjedzeniu czegoś słodkiego mam cukier w normie, to nie oznacza że mogę jeść coś słodkiego codziennie? Wczoraj spróbowałam takich kuleczek w czekoladzie w towarzystwie 1/4 grejpfruta i kanapki z rzodkiewką i miałam cukier 95.
pójdziesz do diabetologa to da Ci zalecenia
Ja nie mogę jeść słodyczy w ogóle, tak jak pisałam, raz na czas kostkę gorzkiej czekolady i obserwować cukier po niej Nie wiem jak to się ma do dobrych wyników cukru, ja bym nie ryzykowała, no ale ja już mam swoje własne zalecenia, może to od czegoś zależy
W nocy też miałam testowo zmierzyć, powinno by powyżej 60 wtedy

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 12:25   #2753
mojakaren
Zakorzenienie

dziewczyny co myslicie o jedzeniu grzybów w ciązy?
wczoraj udało się kilka nazbierać i dzisiaj siostra robi z nich sos, ale mój TŻ wręcz nie pozwolił mi jeść bo kiedyś się naczytał, że kobitka w ciazy zjadła zupę grzybową i chyba trafiła na jakiegoś niestrawnego bo straciła dziecko.. podobno w przypadku grzybów to co nie zaszkodzi kobiecie może zaszkodzić dziecku..

zaznaczę, że mój TŻ absolutnie nie jest typem panikarza, który miałby obsesję na punkcie czego nie wolno, dlatego dał mi do myslenia tymi grzybami...

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2015-10-07, 12:31   #2754
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
ja jakbym zaplanowała generalne porządki to na planie by się to skończyło
zazdroszczę osobom które mimo zaawansowanej ciąży mają siłę na takie rzeczy ja po posprzątaniu połowy łazienki (druga połowę sprząta TŻ bo ja już nie daję rady się tak schylić) mam dość i leże 0,5 godziny

Ja właśnie skończyłam pokój nasz sypialniano-dzienny, no prawie bo zostało jeszcze odkurzanie. W szafkach pięknie ułożone, ah w końcu nie będę niczego szukać. Teraz idę sprzątać małej pokój, będzie hardkor . Połowę zabawek muszę powyrzucać, mam nadzieje, że obejdzie się bez krzyków jak przyjdzie z przedszkola
Jestem tak głodna, że aż mi nie dobrze.. :/ Czekam na tż niech on zrobi obiad ja dziś nie mam czasu na gotowanie

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
dziewczyny co myslicie o jedzeniu grzybów w ciązy?
wczoraj udało się kilka nazbierać i dzisiaj siostra robi z nich sos, ale mój TŻ wręcz nie pozwolił mi jeść bo kiedyś się naczytał, że kobitka w ciazy zjadła zupę grzybową i chyba trafiła na jakiegoś niestrawnego bo straciła dziecko.. podobno w przypadku grzybów to co nie zaszkodzi kobiecie może zaszkodzić dziecku..

zaznaczę, że mój TŻ absolutnie nie jest typem panikarza, który miałby obsesję na punkcie czego nie wolno, dlatego dał mi do myslenia tymi grzybami...
Jem je prawie codziennie w różnej postaci mniam mniam. Kilka razy miałam zupę grzybową zrobioną, grzybki z jajkami, w śmietanie mmm pychotka! I sosik grzybowy.
Teraz w sezonie u mnie na grzyby chodzi cała rodzina i mi zawsze podrzucą. Kilka razy też byłam z tż i córką

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 12:31   #2755
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

KAREN, myślę, że dobrze rozpoznany grzyb i odpowiednio przyrządzony nie powinien zaszkodzić. Nie wiem, ja już jadłam pieczarki, kurki, zupy na grzybach i sosy. Dietetyczka nie zanegowała. ..

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2015-10-07, 12:42   #2756
Dotka90
Zakorzenienie

Mojakaren, ja jadłam grzyby, ale tylko w knajpie.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 12:47   #2757
kinga1701
Zakorzenienie

Magdusia mam nadzieje, że szwagrowi nic poważnego się nie stało

mojakaren własnie wczoraj się zastanawiałam nad tym i szukałam informacji i wyniki że jak z większością można jeść, ale żeby nie przesadzać no chyba, że to pieczarki są to spokojnie w kg można jeść

Przyszła mi ta darmowa płyty z ćwiczeniami mięśni dna miednicy dla kobiet w ciąży o po porodzie, jakieś ulotki i wkładka. Wam też już przyszła?
Stary 2015-10-07, 12:55   #2758
czarnulax
Zakorzenienie

Ja jak na razie w ciąży to tylko pieczarki jadłam.
magdusia mam nadzieje, że nic poważnego się nie stało.
Stary 2015-10-07, 13:39   #2759
tygrysek83
Zadomowienie

Jakoś mało dziś piszecie.
Ja leżę w szpitalu bo mam jakies dziwne bóle w okolicy nerki. Tak od 6 rano próbują mnie zdiagnozować. Masakra. Jako że jestem na SOR to nawet nie ma posiłków.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 13:54   #2760
kinga1701
Zakorzenienie

Tygrysek współczuję i jeszcze tak długo to trwa. Daj koniecznie znacz od czego ten ból i na czym stanęło. Trzymaj się i oby szybko zdiagnozowali.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości