|
|
#2851 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe - część II
Cytat:
u nas to samo miałam taaaaakie plany na dzisiaj a nie mogę się zebrać do obierania ziemniaków na kluchy taki leń w tyłku dobrze że w pracy nie muszę być A ty lecisz czy jedziesz ? a jak lecisz to z którego lotniska ? tanie loty macie? ... ja z Bristolu latam choć od 2 lat samochodem jeździmy
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2853 |
|
Zadomowienie
|
Figa widzę że u nas całkiem podobnie
|
#2854 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zalezy kochana od wielu rzeczy. Mialas nadwage przed ciaza? Bo jesli mialas to akurat dobrze ze narazie nie przybierasz. Pomysl ze nasze maluszki waza ok 300g w tym momencie. A ja potrafie kilogram przytyc I kilogram zgubic w ciagu doby wiec te 300g poprostu ginie. Ja przytylam 3kg ale ja nie mialam absolutnie zadnej nadwagi I w 10tc musialam zmienic tryb zycia na bardziej osiadly bo mi zadyszka I wzdecia zyc nie dawaly. I to odrazu odbilo sie na wadze. Ale to I tak mniej przytylam niz w poprzedniej ciezy wiec sie nie martwie. Ty tez nie powinnas, tak naprawde dopiero w 3 trymestrze powinno zaczac sie przybieranie na wadze.Cytat:
Lece bo sama. Normalnie tez jezdzimy samochodem, ale sama to nie pojade bo troche dlugo za kolkiem dla ciezarnej. Poza tym wychaczylam bilet w obie strony za 67 funtow z luton do lublina wiec spoko. Do Bristolu to chyba masz daleko co? Bo ja do Luton tak poltorej godziny a laduje w PL pod domem ![]() Ogarnelam kopytka zeby mieli na pare dni jak mnie nie bedzie. Zrobie jeszcze jakies kotlety na dzisiaj, ogarne chate, spakuje sie I lece. |
||
|
|
|
#2855 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
23 tydzień zaczynam wiec do końca myśle ze znów dobije 23 kg jak to było z córka będę kuleczka
|
|
|
|
|
#2856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Odgrzewane kopytka, takie zarumienione, do tego dobry sos, duszone chude mięsko, pychota. Szkoda tylko, że mnie mięso słabo w ciąży wchodzi. Ogarniaj temat, bo potem na wariata będziesz gonić z zadyszką :/. Spokojnego lotu i lądowania . Fajnie, że z lotniska masz blisko z domu w PL. Daj znać jak dolecisz
|
|
#2857 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
chociaż do szpitala na początek kupie cos typowo dla chłopca on i muszę kupic stanik na większy bo jak usiądę to fiszbiny zaczynaja sie wpijac pewnie czekają mnie jeszcze ze dwie takie wymiany
|
|
|
|
|
#2858 | |
|
Rozeznanie
|
MamaKarolci zajmiesz sie malenstwem to zgubisz kilogramy
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
No widzisz, to dobrze ze nie przybierasz Bardzo mi to pomoglo w walce z moja tarczyca wiec polecam jak juz urodzisz I dojdziesz do siebie.Wlasnie lece sie pakowac bo bedzie tak jak mowisz. Bede latac z zadyszka I jezorem do pasa
|
|
|
|
|
#2859 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sądzę, że przy dwójce dzieci, to szybko zapomnisz o nadprogramowych kilogramach. Nie dołuj się. A ja postaram się już nie marudzić w tym temacie.
|
|
#2860 |
|
Rozeznanie
|
Lola jakby co to w klubie dalam info o cc w UK dla ciebie
|
|
|
|
#2861 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Oboje z mężem lubimy. Młodej kupi się rikszę i będziemy śmigać we trójkę, jak już będzie odpowiedni na to czas. W gruncie rzeczy jestem dobrej myśli. Jak wylądujesz, pewnie wieczorem to gwarantuję, że nie odpoczniesz jutro jak rodzina weźmie Cię w obroty .
|
|
#2862 |
|
MamaKarolci28
|
[QUOTE=siasia13;53025830]MamaKarolci zajmiesz sie malenstwem to zgubisz kilogramy
W 10 tygodni zrzucilam 19 kg, bez większego wysiłku było lato wiec duzo spacerowałam z wozeczkiem, piłam duzo wody i waga sama spadała , brzuch naprawdę ładnie sie wciągnął ( nosiłam ten pas poporodowy) zero rozstępów , pózniej waga jak zaklęta stanęła i te 4kg zostały . |
|
|
|
#2863 |
|
Zadomowienie
|
Nawet ci już odpisałam . Dzięki jeszcze raz
Spokojnego lotu ja do Bristolu mam 2,5 h ale latam do Krakowa lub Katowic a tam juz 40 min i jestem w domku Co do kg to zostawie to bez komentarza u mnie juz kilka na plus Ale co tam nie patrze na to myśle o dzidzi a nie o sobie I ciągle to powtarza nie wiem czy naczytał się że trzeba tak mówić kobiecie w ciąży czy faktycznie mu się podoba
|
#2864 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2865 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2866 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny
ja ten kompot wygląda super smakowicie, a robiłaś może w jakiejś innej wersji bez imbiru i goździków? Za Imbirem nie przepadam, a na goździki mam uczulenie dlatego się zastanawiam co by można dodać w zamian.Miniaczek gratuluję chłopca! Z podanych przez Ciebie opcji najbardziej podoba mi się Hubert, jestem zwolenniczką polsko brzmiących imion. Siasia udanego lotu! Na długo do pl? Hermi u mnie ok 6 kg na plusie. U mnie pogoda brzydka dzieciaki już lepiej, po dwóch dniach po katarze ani śladu za to mnie strasznie gardło boli i widzę że nie wybijam się dzisiaj bo też nic mi się nie chcę.
|
|
|
|
#2867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=MamaKarolci28;53026 006] Cytat:
Bo u Ciebie pewnie to była w większości woda. Moja gin mówiła,że niektore tak tyją z niczego i po prostu mają tendencję do zbierania się wody w organizmie w trakcie ciąży.
|
|
#2868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wagi to ja jejestem 23tdz2dz i mam ponad 3 na plus wiec jest ok. Mysle ze nie ma co sie orzejmowac jesli narazie malo co sie przybywa. Potem bedziemy narzekac Ja dzięki za przepis
|
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
Boskoooo... właśnie mi małż dzwonił,że pajac na nim wymusił pierwszeństwo i ma ćwierć auta skasowane...
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślałam, że moje 6kg to sporo, ale widzę, że nie tylko ja tak mam. Przy czym w pierwszej ciąży w sumie 17kg, więc mam zamiar więcej nie mieć tym razem. Wtedy nie miałam problemów z tarczycą to ładnie zeszło, a co będzie teraz zobaczymy....
|
|
|
|
#2871 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z Małgosią przytyłam 17 kg. Zrzuciłam wszystko ale później sobie pofolgowałam i tą ciążę zaczęłam +8kg w stosunku do tamtej. Cytat:
Współczuję Mam nadzieję, że nic mu się nie stało.Byłam na pobraniu, dostałam z☠☠☠ę, że tak późno (mimo, że w czasie). Chciałam się na wizytę zapisać- na cały październik nie ma miejsc a na listopad nie ma grafiku. Moja przychodnia
|
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2873 |
|
Raczkowanie
|
O! Został poruszony temat wagi... hmmm u mnie w 21t1d było +6kg. Aż się boję co pokaże za dwa tygodnie, widzę po porcjach że organizm potrzebuje więcej. Nie ma co się nimi przejmować, najważniejsze aby Dzieci były zdrowe. W pierwszej pojedynczej ciąży przytyłam łącznie 30kg ale jadłam za dziesięciu
|
|
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
tak, tak,oczywiście: gdyby jemu się coś stało to przezywałabym to, a nie auto
|
#2875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tż co innego, jak mu auto obiłam bo mi facet wymusił pierwszeństwo to mi do tej pory wypomina... a minęło kilka lat i po aucie już śladu nie ma, bo i tak na złom poszło... |
|
|
|
|
#2876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Grunt że tż cały i zdrowy , najgorzej będzie teraz bez auta znam toooo
|
|
#2877 | ||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=butterfly20;5302622 0]poki co nie ma co pokazywać, bo próbuję się zdecydować na kolorystykę i jakieś wzory przewodnie
![]() Cytat:
U mnie to raczej sam tluszcz byl Ja przytylam w ciazy 13kg, z czego w szpitalu zostawilam moze ze 4, a reszte przynioslam do domu. Ale jak poszlam na macierzynski w 8mc to siedzialam z kuzynem I tylko sobie nowe przekaski nawzajem donosilismy Waga mi potem nie chciala spasc az zaczelam cwiczyc I schudlam 18kg z wagi z dnia porodu ![]() Cytat:
No nie ma to jak debila spotkac na drodze. Szkoda auta ale najwazniesze ze Tz w jednym kawalku ![]() Ogarnelam pakowanie I dostalam super kataru. Mam uczulenie na kurz I roztocza a w naszej sypialni jest od jakis dwoch albo trzech tygodni cos co mnie poprostu do szalu doprowadza I nie wiem co. Jak wroce to jeszcze upiore zaslony bo nie wiem juz gdzie ten kurz siedzi ![]() Teraz musze zrobic pare kotletow, pojsc po corke I bede w sumie gotowa. |
||
|
|
|
#2878 |
|
Rozeznanie
|
Melduję się po wizycie
364 g żywej wagi. Zmierzyliśmy nawet stópki, mają 3 cm długości Badania wszystkie super- dostałam skierowanie na krzywą cukrową i usg tarczycy. I uwaga...... Moje dziecko nadal pozostaje niespodzianką Przy okazji załatwiłam to usg tarczycy na piątek i byłam w szpitalu, załatwić termin na usunięcie gradówki u Michała. Okazało się że zanim skierują go na zabieg, musimy pójść do przyszpitalnej poradni i muszę pojechać po jeszcze jedno skierowanie do lekarza rodzinnego Skutek taki że dopiero 15 a ja już padam z nóg... Do tego nieśmiało się przyznam, że równo 29 lat temu o godzinie 21.50 przyszłam na świat Po 36 h godzinach porodu... Niech żyją geny Jeżeli idzie o wagę to ja do tej pory mam 6,5 kg na plusie. Moim celem jest mniej niż 30 Motyl szczęście że mężowi nic się nie stało, a ludzie jeżdżą jak totalne barany. Dzisiaj pod szpitalem by mnie babsko rozjechało, bo nie raczyła popatrzeć czy ktoś po chodniku nie idzie. Po co- ona jedzie.... Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2015-10-07 o 15:33 |
|
|
|
#2879 |
|
Zadomowienie
|
Baterrfly20 dobrze ze z Tż wszystko, wiadomo auta szkoda ale to rzecz nabyta
co do wagi ja mam 3kg na plusie ale zaczynałam z nadwagą wszystko wina tarczycy ale tyje pół kg na 3 tyg wiec chyba nie będzie źle mam nadzieje najważniejsze że maluszek zdrowo rośnie
|
#2880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:04.

Nie cierpie rano wstawac do tego w taka pogode. U nas w UK jest okropnie, mrzy, wieje, jest szaro buro I ponuro 
u nas to samo miałam taaaaakie plany na dzisiaj a nie mogę się zebrać do obierania ziemniaków na kluchy 

23 tydzień zaczynam wiec do końca myśle ze znów dobije 23 kg jak to było z córka 

za to mnie strasznie gardło boli i widzę że nie wybijam się dzisiaj bo też nic mi się nie chcę.
Mam nadzieję, że nic mu się nie stało.