Mamusie październikowe 2015, część 8 :) ! - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-07, 13:19   #4201
sabonka123
Rozeznanie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 8 :) !

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Kochana, musicie się poznać z maleńką, zrozumieć swoje potrzeby, a to wymaga trochę czasu, ale już niedługo będzie super.... zobaczysz... a póki co życzę siły i wytrwałości... a ma ci kto pomóc póki co?

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Kochana na pewno jak już się poznacie będzie o wiele lepiej Musicie się nauczyć siebie, początki są zawsze ciężkie A Twój Tż jak się sprawuję?? Ma wolne, pomaga?
Mąż bardzo pomaga, sprząta, gotuje, jest na każde zawołanie. Ma teraz nade mną opiekę i chce od razu wziąć tacierzynskie. Ale już powoli się docieramy z malutką

Kurde przez pół godziny pisałam wam o moim porodzie i wpis przepadł wrrr!!!

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 13:23   #4202
Amelie04
Zakorzenienie

Sabonka pisz jeszcze raz chetnie poczytam

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Kurde gadalam z facetka w poczekalni wygladala na 40lat nie wiedzialam ze ona w ciazy a ona ze termin na 28lutego ma... Pierwsze dziecko urodzila martwe w 5msc.. Jeju jak mi sie przykro zrobilo.

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Elve jesli chodzi o schodzaca skorke, moja Ala tez tak miala i smarowalam jej te miejsca kremem nivea takim od pierwszych dni po kapieli.. Mozna oliwka. Ale zdania sa na ten temat podzielone ....
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 13:26   #4203
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Mąż bardzo pomaga, sprząta, gotuje, jest na każde zawołanie. Ma teraz nade mną opiekę i chce od razu wziąć tacierzynskie. Ale już powoli się docieramy z malutką

Kurde przez pół godziny pisałam wam o moim porodzie i wpis przepadł wrrr!!!

No to super, że tak pomaga Dobrze, że mieszkam z teściowa więc o jedzenie się nie martwię..bo inaczej raczej z głodu bym padła
Stary 2015-10-07, 13:30   #4204
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
A ja jestem po ostatnim KTG w przychodni - ostatni raz widziałam tego z☠☠☠anego doktorka, jutro kładę się do szpitala na patalogie ((( Najgorsze jest to że pewnie przed weekendem nic się nie wydarzy, a to czego najbardziej nie chce to CC next week ;( Nie mam pomysłu co mam dziś robić, żeby produktywnie spędzić ten ostatni dzień. Ryczeć mi się chce ale siedzę w galerii popijając kawkę to jakoś powstrzymuje się ledwo o łez i tak wszyscy się na mnie gapią i bez nich

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
przykro mi, że na koniec ciąży jeszcze musiałaś trafić na jakiegoś zje..a, rozumiem rozchwianie emocjonalne, ja mam to samo, może nie płaczę, ale jestem przerażona tym co mnie w niedługim czasie czeka i jak moje życie się odmieni, a jeżeli chodzi o sposób porodu to tu niestety musisz już zaufać lekarzom, pamiętaj tylko, że cc Ci od tak nie zrobią tylko jak będzie konieczność...

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
A u nas zresztą w tym roku kolej na groby mojego męża czyli w drugą stronę niż moich i tym bardziej się cieszę, że mam wytłumaczenie
Ty to się umiesz ustawić i wiedziałaś kiedy w ciążę zajść, niech zgadnę wigilia w tym roku też wypadała i teściów???

Cytat:
Dziewczyny śluz mi leci taki podbarwiony krwią z niteczkami krwi Co jest grane? Nie czuję rzadnych skurczów. Może to po badaniu wczorajszym?
ja tak po badaniu wczorajszym miałam, zaraz po troszeczkę brudziłam, później nic, a dziś od nowa taki budyń czekoladowy w majtach, a po wcześniejszym badaniu to żywa krew szła...

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Ide kupic popcorn na dzisiejsza noc
i frytki

Cytat:
A pamiętasz, że na laktację też pokrzywa dobra? JA piję jedną dziennie, bo nie mam żadnej herbatki na laktację
własnie chcę sobie kupić, to takie normalne herbatki ekspresowe z pokrzywą sobie wziąść?!?!?!

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Gosiek urodzila !!!!

Sms :

" 11.10 2620g 50 dluga"
GOSIEK GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Moje dziecko oglada shreka zobaczyla fione i mowi mama :O
niech zgadnę przymierzyłaś tą sexy sukienkę

Cytat:
Nie jestem w stanie was nadrobić. Mam ciężkie noce i jestem wykończona, dziś Amanda ładnie zasnęła w końcu w łóżeczku 3 godziny sukces... wiec miałam czas trochę ogarnąć ale idzie mi to slimaczym tempem bo mam okropne zadyszki. Wczoraj płakałam pół nocy bo nie mogłam sobie poradzić i naprawdę podziwiam kobiety, które mają już małe dzieci. Ja bym chyba wyszła z domu i juz nie wróciła. Dziś super dzień dzidzia aniołek, oby tak już zostało.

No i gratulacje świeżo upieczonym mamusiom
będzie dobrze, musisz dać sobie trochę czasu

Dziewczynki a dlaczego KasiaPruszkow miała cc??? bo już nie będę nadrabiać, a widzę, że coraz więcej cc przybywa...

Ja byłam w poniedziałek u jednej lekarki, wczoraj u drugiej i niestety obie zgodnie powiedziały, żebym się przed szereg nie wyłamywała tym rodzeniem SN skoro mam predyspozycje do cc moja szyjka ani drgnęła a za tydzień mam TP, powiedziały, że widzą to w czarnych barwach aby chciała współpracować podczas porodu i w najlepszym wypadku urodzę naturalnie, a w najgorszym postrzela mi szyjka a i tak zrobią cc, więc powiedziałam, że w takim razie niech będzie robimy cc, przynajmniej może mi te wstrętne żylaki nie popękają tak więc w następnym tygodniu, najpóżniej w środę będę mamusią i zaczyna mnie przerażać ten fakt

dziewczyny i teraz pytanie, kiedy szpital po urodzeniu wydaje jakiś dokument, że się dziecko urodziło, żeby jechać do USC i jak długo się czeka na akt urodzenia????
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 13:33   #4205
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Elve jesli chodzi o schodzaca skorke, moja Ala tez tak miala i smarowalam jej te miejsca kremem nivea takim od pierwszych dni po kapieli.. Mozna oliwka. Ale zdania sa na ten temat podzielone ....
No właśnie wiem że są różne opinie, dlatego pytam tu U mnie nie ma "tych miejsc", ona obłazi ze skóry WSZĘDZIE - ręce, nogi,szyja, plecy...no rasowe linienie I nie wiem czy to zostawic zeby sobie zlazło, czy jednak puścić w ruch oliwkę albo bepanthen... jak smarować,to całą.

W ogóle dzisiaj mamy dzień "po co spać w łóżeczku, skoro u mamy na brzuchu jest fajniej" - bosz..
Stary 2015-10-07, 13:37   #4206
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
No to super, że tak pomaga Dobrze, że mieszkam z teściowa więc o jedzenie się nie martwię..bo inaczej raczej z głodu bym padła
No mój wybitnie nie gotuje ale nie narzekam - stara się :d

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
dziewczyny i teraz pytanie, kiedy szpital po urodzeniu wydaje jakiś dokument, że się dziecko urodziło, żeby jechać do USC i jak długo się czeka na akt urodzenia????
Przy wypisie dostajesz

Dzidziuś 10.10.2015
Stary 2015-10-07, 13:38   #4207
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie dzis piękne słoneczko od rana, złota jesień
Przejde sie chyba na goracą czekoladę do Starbucksa i przy okazji po znicze bo fajne widziałam w Piotr i Paweł a wykupią mi potem no i po porodzie nie będę miała raczej do tego głowy. W ogóle sie zastanawiam, czy w tym roku pojade na 1 listopada na groby, bo to 100km czyli 200 w dwie strony w jeden dzien a cos Mlody nie chce wychodzic i im później tym mniejsza szansa że naucze sie na tyle go ogarniac zeby porwac sie na taka wycieczke

A wczoraj znow byly sexy i co? Nico, ani jeden skurczyk po rosi: Ale chociaz dobrze mi sie spalo, pierwsza noc od dawna co sie nie budzilam i nie mialam koszmarow
Ja w tym roku na pewno nie jadę na groby choć mam blisko 25km ale ja odwiedzam rodziców prawie co mc jedynie u reszty nie będę. Nie wyobrażam sobie z takim maluszkiem w ten tłok iść :niee:
Stary 2015-10-07, 13:38   #4208
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
No właśnie wiem że są różne opinie, dlatego pytam tu U mnie nie ma "tych miejsc", ona obłazi ze skóry WSZĘDZIE - ręce, nogi,szyja, plecy...no rasowe linienie I nie wiem czy to zostawic zeby sobie zlazło, czy jednak puścić w ruch oliwkę albo bepanthen... jak smarować,to całą.

W ogóle dzisiaj mamy dzień "po co spać w łóżeczku, skoro u mamy na brzuchu jest fajniej" - bosz..
Nie możesz zadzwonić do położnej, która do ciebie przychodziła i zapytać?

Dzidziuś 10.10.2015
Stary 2015-10-07, 13:39   #4209
Doorisska
Rozeznanie

Wody odeszły. 3cm. Póki co daje rade

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-10-07, 13:41   #4210
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam krople ale guzik dają:/ Na chwilę odetka a zaraz znowu. W dodatku ten katar taki piekący w gardle:/

Ja tylko zobaczysz, że coś ciąga nosem to goń do częstego mycia rąk i won od CIebie, bo naprawdę choroba teraz jest 100 razy gorsza niż normlanie

To ja jak leżę i wstaję to się boję, że Jej coś zrobię.Tak jak w nocy się wystraszyłam

A ja nie lubię sałetek gdzie indziej. JAkieś zawsze mdłe i dziwne. Ja lubię jak jest cebulka, por, jabłko, kukurydza i groszek, sporo musztardy i świeżo dodawany majonez. Dlatego dodaję do cąłości musztardy i do lodówki, a majonez przed podaniem
No kurde i mi narobiła ochoty na sałatkę

No i co się czepia?
Jej to Ciebie mega wzięło to chorobsko. ..
Obyś szybko wyzdrowiala
Stary 2015-10-07, 13:41   #4211
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Daisy, ja w szpitalu dostałam tylko wypisy, zaświadczenie o ciąży i porodzie i książeczkę zdrowia dzidziola, a w USC akt urodzenia załatwili od ręki,kwadrans to trwało.

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Nie możesz zadzwonić do położnej, która do ciebie przychodziła i zapytać?
Jakoś kuźwa...nie mam ochoty
Stary 2015-10-07, 13:41   #4212
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
USG mi zrobił i przepływy i wody ok, a kluska nie chce ważyć mniej niż 4kg.
masakra, ona będzie ogromna :strach-drzwi:
ty chcesz rodzić SN?!?!?!?

Cytat:
Dziewczyny, młoda mi zaczyna linieć, to chyba ta pierwsza zmiana naskórka...natłuszczać to, czy pozwolić na złuszczenie?
Linieć?!?!?! wariatka, ja bym smarowała, niby mówią, że nie, ale wczoraj z kuzynką z Niemiec gadałam i tam smarują całe dzieci oliwą z oliwek dobrej jakości...

Cytat:
Ma teraz nade mną opiekę i chce od razu wziąć tacierzynskie. Ale już powoli się docieramy z malutką
super, że mąż pomaga, a tacierzynskiego niech nie bierze, bo prawdopodobnie w następnym roku zamiast 2 tygodni będą 3

Cytat:
Pierwsze dziecko urodzila martwe w 5msc.. Jeju jak mi sie przykro zrobilo
moja najlepsza przyjaciółka w tamtym miesiącu przeszła to samo, a ja ją tak namawiałam, żeby się o dzidziusia postarała... jest mi jej tak strasznie szkoda, że jak się z nią widzę to najchętniej bym mój brzuch ciążowy schowała do szafy takie rzeczy nie powinny się w ogóle dziać...
Stary 2015-10-07, 13:42   #4213
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Doorisska Pokaż wiadomość
UUUUUUUUUU !!!!!!!!!!!
Stary 2015-10-07, 13:42   #4214
amelia177
Rozeznanie

Heloł

czytam, czytam i doczytać nie mogę

Co do tej krwi z piersi, to taka żywo-czerwona, oczywiście nie dużo ale przy przyciśnięciu leci właśnie krew :/

Mała mnie wczoraj tak kopała, że szok, a dzisiaj mega spokojna, aż się niepokoję, na szczęście dzisiaj idę na KTG to jej posłucham.
Niby się wyspałam, ale jestem taka zmulona, że oczy same się zamykają. Dzisiaj TP, śmiesznie widzieć w tych wszystkich aplikacjach ciążowych 0 dni do porodu. Jutro mam termin wyznaczony przez gina (moim zdaniem błędnie wyliczony) ale sobie wmawiam, że jeszcze jestem przed terminem Mam zamiar dzisiaj wprowadzić całe 5s zobaczymy czy dam radę. W ogóle też mam nos zatkany od paru dni, myślałam, że coś mnie bierze, ale w sumie innych objawów nie mam, więc może to ten katar ciężarnych? Wkurza mnie to tak, że szok, wszędzie utykam chusteczki

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
a w ddtvn bedzie o przenoszonej ciązy ; p coś dla nas
Oglądałam, w sumie nic ciekawego się nie dowiedziałam, trochę to brzmi groźnie z tym niedotlenieniem i niewydolnym łożyskiem :/ ale mam nadzieję, że żadnej z nas to nie spotka.

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Wkurzacie mnie. Mi to nawet czop jeszcze nie wypadl no i w piatek lub sobote bede musiala po zwolnienie sie znow wybrac jesli ktos mi jeszcze wypisze. Póki co korzystamy z tż z ostatkow spania. On zaczyns prace o 11. Wiec tak do 9 sobie dosypiamy, pozniej kawa w lozku i tak zaczynam dzien
Nie martw się u mnie też cisza z czopem i skurczami... też staram się wysypiać i korzystać z tych ostatnich chwil sam na sam.

Cytat:
Rany czuję się jakby mnie ktoś walnął w łeb czymś cięzkim. Taka otłumaniona. Mam nadzieję, ze dziś Gabi nie będzie chciała wyjść i da mamusi dojść do siebie. Czekam z niecierpliwością do 10, bo o tej biorę antybiotyk i może będzie lepiej
W ogóle jak w nocy wstawałam siku to tak się podniosłam niefortunnie że strasznie zabolało coś w środku. Nie wiem czy Gabi tak się ułożyła i sobie Ją wcisnęłam w przeponę albo wątrobą czy coś tam, ale dalej trochę boli:/ Mam nadzieję, ze nic Jej nie zrobiłam. Kurde Ona już mi sie tam nie mieści w środku
Biedaczko, na pewno z godziny na godzinę będziesz się czuła lepiej. Mnie też ten katar wykańcza:/ A co do małej na pewno jej krzywdy nie zrobiłaś, ja też mam takie schizy jak się przewracam z boku na bok i czasami tak spadnę na łóżko i boję się, że ją wgniatam, ale rusza się dalej nie ma co się bać, mają jeszcze amortyzację w brzuchu.

Cytat:
O ja pierd... Właśnie policzyłam ile tabletek teraz biorę dziennie. 31!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:e eek: No i co się dziwić, że nie chce mi jeść już

Widziałyście w DDTVN pokaz mody z ludzkimi dodatkami? Co za głupota
Ile??? O kurde ja tylko witaminy 2 szt. no i wiesiołka jak nie zapomnę. A musisz jeszcze brać te leki na nadciśnienie?
Co do tej "mody" to ludziom palma odbija..

Cytat:
A ja jestem po ostatnim KTG w przychodni - ostatni raz widziałam tego zâ˜☠â˜☠â˜☠anego doktorka, jutro kładę się do szpitala na patalogie ((( Najgorsze jest to że pewnie przed weekendem nic się nie wydarzy, a to czego najbardziej nie chce to CC next week ;( Nie mam pomysłu co mam dziś robić, żeby produktywnie spędzić ten ostatni dzień. Ryczeć mi się chce ale siedzę w galerii popijając kawkę to jakoś powstrzymuje się ledwo o łez i tak wszyscy się na mnie gapią i bez nich
Nie martw się Kochana będzie dobrze, ważnie że byśmy były pod opieką, mi już zwisa ten szpital, jakby mieli mnie położyć, najważniejsze zdrowie niuni, a tak w szpitalu KTG i USG bez łaski...Głowa do góry Byle tylko nasze dzieciaczki były już z nami niedługo.

Cytat:
Dziewczyny śluz mi leci taki podbarwiony krwią z niteczkami krwi Co jest grane? Nie czuję rzadnych skurczów. Może to po badaniu wczorajszym?
Coś się szykuje, ale chyba póki nie ma żywej krwi ani skurczy czekaj spokojnie.

Cytat:
Moje dziecko oglada shreka zobaczyla fione i mowi mama :O

Cytat:
Tz musi isc na szczepienia na misje jakas cala seria , my jestesmy przeciwko szczepionka i troche jestem zla ze mu wcisjaja jakis syf... jeszcze jest przeziebiony.
A Twój mąż jedzie na misje???

Cytat:
No to teraz o mnie
W szpitalu dostałam w rejestracji kartę i bardzo oględną informację gdzie mam iść - w efekcie 10min błądziłam jak głupia, bo jakiś analfabeta tak pooznaczał numery pomieszczeń
Byłam trzecia na ktg, weszłam po 1,5h. Na zapisie tętno kluski wariowało, ale w zakresie normy. Potem wizyta i śmiesznie wyszło, bo lekarz mnie zbadał szybko i już chciał się żegnać, jak zapytałam czy sprawdzi wagę dziecka, bo duże wychodzi. On na to, że bliżej terminu porodu sprawdzimy, a ja że przecież termin jutro Gin oczy szeroko otworzył, bo położna pomyłkowo mu zapisała że mam 36t6d zamiast 39t6d więc USG mi zrobił i przepływy i wody ok, a kluska nie chce ważyć mniej niż 4kg. Dał mi opis tego usg i kazał przyjść na kolejne w poniedziałek, a jakby nic nie ruszyło to w przyszły czwartek kładę się na oddziale

Aha w międzyczasie przyszła młoda dziewczyna w ciąży, ze skurczami do porodu. Jak ona strasznie na tych skurczach wrzeszczała i płakała tragedia. I ten jej chłopak/mąż taki biedny przerażony był.
Super, że wszystko ok, widzisz jak z tą wagą bywa, ja staram się o tym nie myśleć. Co do tej pomyłki, to ostatnio słyszałam, że pomylili lasce tygodnie i właśnie jakoś w 36 wywoływali poród bo myśleli, że jest po terminie!! Ja właśnie na tyle razy co byłam na IP to nie widziałam jeszcze laski "do porodu".

Cytat:
Hahha az mi sie przypomnialo wczoraj Tz poszedl do kuchni i krzyknelam cos za nim juz nie pamietam powiedzmy : kochanie picie a on leci do mnie co, co hahah i taki przerazony... myslal ze rodze
Mój tak ma ciągle:P Coś tam głośniej szurne czy kaszlne a on "wszystko w porządku"??? "jedziemy??" ) Ciekawa jestem jak to zniesie :P

Sabonka będzie dobrze, początki podobno zawsze takie są.Pamiętaj, że i tak Ci zazdrościmy szybkiego porodu i tego, że masz niunię przy sobie a Ty masz to już za sobą

Gosiek GRATULACJEEEEEEEE!!!

Aniołek 11.03.2015

Edytowane przez amelia177
Czas edycji: 2015-10-07 o 14:13
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 13:44   #4215
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Moj też juz jest tak nisko, ze gin po wzgórku głowicą mi jezdzil zeby w ogole na usg zobaczyc glowke. No i ciagle jak sie rusza to czuje to wiercenie w szyjke.
Tak samo mam. Czasami takie lekkie fajne smyranko, nie wiem może to rączka ale więcej takich bolesnych to pewnie wierci glowka )
Stary 2015-10-07, 13:44   #4216
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
masakra, ona będzie ogromna :strach-drzwi:
ty chcesz rodzić SN?!?!?!?
Ej no nie obrażaj mojej malutkiej córeczki

Co do porodu to nie mam żadnych wskazań do CC, więc nie mam wyboru sposobu porodu
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 13:46   #4217
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja jestem po ostatnim KTG w przychodni - ostatni raz widziałam tego z☠☠☠anego doktorka, jutro kładę się do szpitala na patalogie ((( Najgorsze jest to że pewnie przed weekendem nic się nie wydarzy, a to czego najbardziej nie chce to CC next week ;( Nie mam pomysłu co mam dziś robić, żeby produktywnie spędzić ten ostatni dzień. Ryczeć mi się chce ale siedzę w galerii popijając kawkę to jakoś powstrzymuje się ledwo o łez i tak wszyscy się na mnie gapią i bez nich

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Ooo proszę rozkręca się !!!!
Stary 2015-10-07, 13:46   #4218
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Przy wypisie dostajesz
kurde, dopiero?!?!? czyli mój mąż zamiast posiedzieć z nami w domu będzie jeździł po urzędach, księgowych i ubezpieczalniach czyli mam go z głowy jeden dzień myślałam, że wydadzą taki dokument wcześniej, aby mógł to załatwić jak jeszcze będziemy w szpitalu...

Cytat:
3mam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!1

Cytat:
Daisy, ja w szpitalu dostałam tylko wypisy, zaświadczenie o ciąży i porodzie i książeczkę zdrowia dzidziola, a w USC akt urodzenia załatwili od ręki,kwadrans to trwało.
ale od razu po urodzeniu czy też przy wypisie?!?!?!
Stary 2015-10-07, 13:48   #4219
natalitka1988
wkręcona :)

Cytat:

super, że mąż pomaga, a tacierzynskiego niech nie bierze, bo prawdopodobnie w następnym roku zamiast 2 tygodni będą 3
:
pierwsze słyszę... gdzie to wyczytałaś?
Stary 2015-10-07, 13:50   #4220
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
zadzwoniłam do gina i mówi bym jutro podeszła to mi wypisze skierowanie na ktg to w przyszłym tyg pójdę, bo fakt wyleciało mu to z głowy ;p

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

a co do wit D to ponoć dobrze jest brać po porodzie również, bo niestety dużo witamin tracimy, organizm jest osłabiony, do tego karmienie piersią... podaje się ją dziecku, ale mamy też powinny nią zażywać
Dobrze wiedzieć z ta witamina
Stary 2015-10-07, 13:50   #4221
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
My załatwiliśmy wszystko po moim wyjściu ze szpitala.
Stary 2015-10-07, 13:50   #4222
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Gosiek urodzila !!!!

Sms :

" 11.10 2620g 50 dluga"
ale maluszek okruszek ))
Stary 2015-10-07, 13:51   #4223
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
No ja też nie słyszałam.
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 13:51   #4224
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
Powodzenia!!!

Cytat:
kurde, dopiero?!?!? czyli mój mąż zamiast posiedzieć z nami w domu będzie jeździł po urzędach, księgowych i ubezpieczalniach czyli mam go z głowy jeden dzień myślałam, że wydadzą taki dokument wcześniej
My jeździliśmy razem niunie spakowalismy i juz. Uwielbia jeździć samochodem :p

Dzidziuś 10.10.2015
Stary 2015-10-07, 13:54   #4225
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Ej no nie obrażaj mojej malutkiej córeczki

Co do porodu to nie mam żadnych wskazań do CC, więc nie mam wyboru sposobu porodu
nawet jak Twoja "malutka" córeczka będzie ważyć 4 kg to też Ci każą SN rodzić???????????????????
przeraża mnie to... oddałaby trochę mojej córeczce, bo to to dopiero kurdupelek będzie...

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
nieoficjalnie mi o tym dziś księgowy powiedział, że jeżeli mozemy poczekać z tacierzyńskim to warto, bo przymierzają się do zmiany od 2016roku

Cytat:
My załatwiliśmy wszystko po moim wyjściu ze szpitala.
oki dzieki za odp

Cytat:
My jeździliśmy razem niunie spakowalismy i juz. Uwielbia jeździć samochodem :p
no ja po CC to raczej nie pojeżdżę
Stary 2015-10-07, 13:55   #4226
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Daisy, waga dziecka nie jest wskazaniem do cc.
Stary 2015-10-07, 13:58   #4227
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
nawet jak Twoja "malutka" córeczka będzie ważyć 4 kg to też Ci każą SN rodzić???????????????????
przeraża mnie to... oddałaby trochę mojej córeczce, bo to to dopiero kurdupelek będzie...
Taka waga nie jest wskazaniem do CC, chyba że kobieta jest np. drobna i ma wąską miednicę.
Gin stwierdził, że skoro młodego 3820g urodziłam SN to i 4kg kluski dam radę
U mnie CC niespecjalnie też jest wskazane przez małopłytkowość.

Dziewczyny zdycham. Niby normalnie dzisiaj chodziłam i wszystko było ok, a teraz po powrocie z łażenia i badania jak się na trochę położyłam, to tak mnie boli spojenie i okolica, że ledwo mogę wstać i do łazienki dojść :/
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 13:59   #4228
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Daisy, waga dziecka nie jest wskazaniem do cc.
myślałam, że jest

zmykam na wioskę, bo jeszcze sobie ostanie maliny na sok zamówiłam
Stary 2015-10-07, 13:59   #4229
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Daisy 85
nieoficjalnie mi o tym dziś księgowy powiedział, że jeżeli mozemy poczekać z tacierzyńskim to warto, bo przymierzają się do zmiany od 2016roku
Tylko pytanie czy to będzie działało wstecz, czy dopiero od daty wprowadzenia. Nie sądzę że to pierwsze, bo to by było bardzo niesprawiedliwe.
Stary 2015-10-07, 13:59   #4230
natalitka1988
wkręcona :)

Cytat:
kurde, dopiero?!?!? czyli mój mąż zamiast posiedzieć z nami w domu będzie jeździł po urzędach, księgowych i ubezpieczalniach czyli mam go z głowy jeden dzień myślałam, że wydadzą taki dokument wcześniej, aby mógł to załatwić jak jeszcze będziemy w szpitalu...

3mam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!1

Moja koleżanka mówiłaa, ze jak jej maż przyjechał po nich już do domu to wziął to ze szpitala i pojechał po akt urodzenia a ona w tym czasie dziecko ubrała itp...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości