Mamusie październikowe 2015, część 8 :) ! - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-07, 13:59   #4231
sabonka123
Rozeznanie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 8 :) !

Dziewczyny te które urodziły. Czy was też bolą kości, tzn wzgorek łonowy i tak w środku? Mam co chwilę takie jakby prądy i nie wiem czy to normalne.

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 14:01   #4232
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Ja jutro mam na 9 kazaly przyjsc wczesniej to szybciej wejde do gabinetu , jestem pewna ze wejde po 10.. bo lekarz przychodzi zazwyczaj o 10 :/ i ciekawa jestem skoro gabinet jest od 9 to czy bede miala nr 1
Ostatnio mialam 2 jeszcze nigdy nie mialam 1.
Tylko lipa bo nie mam samochodu i chyba bede musiala isc na piechote a to kawalek drogi , u nas autobusy jezdza co godzine i znajac moje szczescie bedzie autobus o 7.50 i o 8.50 tym drugim sie spoznie a pierwszym bede czekac :/

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Czyżby fcb :
Stary 2015-10-07, 14:02   #4233
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
myślałam, że jest
Nie jest, pisałyśmy już, że chodzi o stosunek główki do miednicy, a nie o wagę. Może być duże dziecko ze zgrabną główką i odwrotnie, 3 kilo dziecka nie do wypchnięcia.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Dziewczyny te które urodziły. Czy was też bolą kości, tzn wzgorek łonowy i tak w środku? Mam co chwilę takie jakby prądy i nie wiem czy to normalne.
Wzgórek i mam coś w rodzaju zakwasów w brzuchu
Stary 2015-10-07, 14:06   #4234
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
No coś Ty
Poważnie? Mój wrażliwiec chce tak jak poprzednio być do czasu aż zaczną się parte i wtedy się ewakuować
Nie wiem jak to bedzie narazie jest mega zestresowany to masz pierwszy raz wtedy stal za szybą i czekal nawet nie wiedzialam ze moze byc przy cc

Cytat:
przykro mi, że na koniec ciąży jeszcze musiałaś trafić na jakiegoś zje..a, rozumiem rozchwianie emocjonalne, ja mam to samo, może nie płaczę, ale jestem przerażona tym co mnie w niedługim czasie czeka i jak moje życie się odmieni, a jeżeli chodzi o sposób porodu to tu niestety musisz już zaufać lekarzom, pamiętaj tylko, że cc Ci od tak nie zrobią tylko jak będzie konieczność...

Ty to się umiesz ustawić i wiedziałaś kiedy w ciążę zajść, niech zgadnę wigilia w tym roku też wypadała i teściów???

ja tak po badaniu wczorajszym miałam, zaraz po troszeczkę brudziłam, później nic, a dziś od nowa taki budyń czekoladowy w majtach, a po wcześniejszym badaniu to żywa krew szła...

i frytki

własnie chcę sobie kupić, to takie normalne herbatki ekspresowe z pokrzywą sobie wziąść?!?!?!

GOSIEK GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!

niech zgadnę przymierzyłaś tą sexy sukienkę

będzie dobrze, musisz dać sobie trochę czasu

Dziewczynki a dlaczego KasiaPruszkow miała cc??? bo już nie będę nadrabiać, a widzę, że coraz więcej cc przybywa...

Ja byłam w poniedziałek u jednej lekarki, wczoraj u drugiej i niestety obie zgodnie powiedziały, żebym się przed szereg nie wyłamywała tym rodzeniem SN skoro mam predyspozycje do cc moja szyjka ani drgnęła a za tydzień mam TP, powiedziały, że widzą to w czarnych barwach aby chciała współpracować podczas porodu i w najlepszym wypadku urodzę naturalnie, a w najgorszym postrzela mi szyjka a i tak zrobią cc, więc powiedziałam, że w takim razie niech będzie robimy cc, przynajmniej może mi te wstrętne żylaki nie popękają tak więc w następnym tygodniu, najpóżniej w środę będę mamusią i zaczyna mnie przerażać ten fakt

dziewczyny i teraz pytanie, kiedy szpital po urodzeniu wydaje jakiś dokument, że się dziecko urodziło, żeby jechać do USC i jak długo się czeka na akt urodzenia????

a gdzie tam w sukience zle nie wygladam
Mysle ze Tz jej gadal mama , mama i sie nauczyla

Cytat:
Napisane przez Doorisska Pokaż wiadomość
Wody odeszły. 3cm. Póki co daje rade

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka

o to chyba dobrze?
A podali Ci oxy czy samo poszlo?

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
Heloł

czytam, czytam i doczytać nie mogę

Co do tej krwi z piersi, to taka żywo-czerwona, oczywiście nie dużo ale przy przyciśnięciu leci właśnie krew :/

Mała mnie wczoraj tak kopała, że szok, a dzisiaj mega spokojna, aż się niepokoję, na szczęście dzisiaj idę na KTG to jej posłucham.
Niby się wyspałam, ale jestem taka zmulona, że oczy same się zamykają. Dzisiaj TP, śmiesznie widzieć w tych wszystkich aplikacjach ciążowych 0 dni do porodu. Jutro mam termin wyznaczony przez gina (moim zdaniem błędnie wyliczony) ale sobie wmawiam, że jeszcze jestem przed terminem Mam zamiar dzisiaj wprowadzić całe 5s zobaczymy czy dam radę. W ogóle też mam nos zatkany od paru dni, myślałam, że coś mnie bierze, ale w sumie innych objawów nie mam, więc może to ten katar ciężarnych? Wkurza mnie to tak, że szok, wszędzie utykam chusteczki

Oglądałam, w sumie nic ciekawego się nie dowiedziałam, trochę to brzmi groźnie z tym niedotlenieniem i niewydolnym łożyskiem :/ ale mam nadzieję, że żadnej z nas to nie spotka.

Nie martw się u mnie też cisza z czopem i skurczami... też staram się wysypiać i korzystać z tych ostatnich chwil sam na sam.

Biedaczko, na pewno z godziny na godzinę będziesz się czuła lepiej. Mnie też ten katar wykańcza:/ A co do małej na pewno jej krzywdy nie zrobiłaś, ja też mam takie schizy jak się przewracam z boku na bok i czasami tak spadnę na łóżko i boję się, że ją wgniatam, ale rusza się dalej nie ma co się bać, mają jeszcze amortyzację w brzuchu.

Ile??? O kurde ja tylko witaminy 2 szt. no i wiesiołka jak nie zapomnę. A musisz jeszcze brać te leki na nadciśnienie?
Co do tej "mody" to ludziom palma odbija..

Nie martw się Kochana będzie dobrze, ważnie że byśmy były pod opieką, mi już zwisa ten szpital, jakby mieli mnie położyć, najważniejsze zdrowie niuni, a tak w szpitalu KTG i USG bez łaski...Głowa do góry Byle tylko nasze dzieciaczki były już z nami niedługo.

Coś się szykuje, ale chyba póki nie ma żywej krwi ani skurczy czekaj spokojnie.

A Twój mąż jedzie na misje???

Super, że wszystko ok, widzisz jak z tą wagą bywa, ja staram się o tym nie myśleć. Co do tej pomyłki, to ostatnio słyszałam, że pomylili lasce tygodnie i właśnie jakoś w 36 wywoływali poród bo myśleli, że jest po terminie!! Ja właśnie na tyle razy co byłam na IP to nie widziałam jeszcze laski "do porodu".

Mój tak ma ciągle:P Coś tam głośniej szurne czy kaszlne a on "wszystko w porządku"??? "jedziemy??" ) Ciekawa jestem jak to zniesie :P

Sabonka będzie dobrze, początki podobno zawsze takie są.Pamiętam, że i tak Ci zazdrościmy szybkiego porodu i tego, że masz niunię przy sobie a Ty masz to już za sobą

Gosiek GRATULACJEEEEEEEE!!!

niby go zapisali na jakis Son ale ponoc to istnieje tylko na papierku , z tego co wiem to przez 3 lata nie pojedzie nigdzie bo teraz mial jechac w pazdzierniku ale odmowil :P

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Daisy, waga dziecka nie jest wskazaniem do cc.
Kiedys slyszalam ze jezeli dziecko duze i pierwsze to robia CC

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Moja jak na zlosc nie chce spac , tesc nie pomysli i lazi mi po pokoju bo mu cos w tv nie dziala i mi kable przestawia :/
A musze za obiad sie brac
Dzis lasania
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 14:06   #4235
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Dorisska kciuki!
Stary 2015-10-07, 14:09   #4236
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie jest, pisałyśmy już, że chodzi o stosunek główki do miednicy, a nie o wagę. Może być duże dziecko ze zgrabną główką i odwrotnie, 3 kilo dziecka nie do wypchnięcia
Z tego co czytałam to wskazaniem jest i niewspółmierność i waga powyżej 4,5kg, ale tyle to mam nadzieję kluska już nie wyhoduje sobie
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 14:12   #4237
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Z tego co czytałam to wskazaniem jest i niewspółmierność i waga powyżej 4,5kg, ale tyle to mam nadzieję kluska już nie wyhoduje sobie
Powyżej 4,5, omg...
Stary 2015-10-07, 14:16   #4238
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Czyżby fcb :
Stary 2015-10-07, 14:22   #4239
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Tylko pytanie czy to będzie działało wstecz, czy dopiero od daty wprowadzenia. Nie sądzę że to pierwsze, bo to by było bardzo niesprawiedliwe.
No nie wiem pogrzebałam troche i takie info znalazłam

wydłuża okres wykorzystywania urlopu ojcowskiego do ukończenia przez dziecko 2 roku życia
OBECNIE:
Pracownikowi, który został tatą przysługuje urlop ojcowski, niezależnie od urlopu macierzyńskiego mamy dziecka.
 Urlop ojcowski wynosi 2 tygodnie i można go wykorzystać w dowolnym czasie od narodzin dziecka do ukończenia przez nie 1 roku życia, a więc również w czasie korzystania przez mamę dziecka z podstawowego lub dodatkowego urlopu macierzyńskiego.

OD NOWEGO ROKU:
Wymiar urlopu ojcowskiego będzie wynosił do dwóch tygodni, jednak pracownik, który został tatą będzie miał więcej czasu na jego wykorzystanie, bo aż do ukończenia przez swoje dziecko 24 miesiąca życia. Będzie miał również możliwość podzielenia urlopu na 2 części i skorzystania z każdej z nich w wybranym przez siebie momencie.

nie ma nic na temat 3 tyg.

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
No ciekawe ile moj będzie ważył. Bo coś jeszcze nie ma ochoty ruszyć tyłka

offtop. Czy któraś z was używa kosmetyków eucerin? Podobno wycofują sie z PL bo nie są na 1 miejscu w sprzedaży dermokosmetyków. Dobra, lece na jakiś spacer.
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 14:26   #4240
Engi1980
Przyczajenie

Question Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 8 :) !

Drogie październikowe mamusie, gratuluję Wam ! Dziś dowiedziałam się, że zostanę mamusią i choć urodzę za 7 miesięcy to czuję się taka jakby.. październikowa <3 Powiedzcie mi proszę, bo moja przyjaciółka "natłukła" mi ciążowych mądrości do głowy - jestem pionierką, to będzie moja pierwsza kruszynka czy to prawda, że lakier do włosów szkodzi dziecku, gdy go wdycham? <ciach reklama>

Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640
Czas edycji: 2015-10-28 o 21:30
Engi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 14:28   #4241
kasia_aa
Zadomowienie

heloo heloo
byłam rano na mieszkanku troszke zacząć sprzątac, jutro zaczynam 38 tydz wiec juz chyba nic strasznego się nie wydarzy jakbym tak przez przypadek urodziła (żarcik), a tak poważnie to musze to jakos tam ogarniać pomału, ale zaczyna wyglądać tam już jak w domu

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
w jedna nie ma szans, obie sie nie domykają... ;/
aleś napakowała

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Jestem po obchodzie. Lekarze nie dają mi wielkich szans na poród siłami natury, ale i tak podadzą oxy, bo trochę wierzą w to, ze coś to pomoże na moja szyjkę. Ale i tak kazali sie nastawić na CC. Tż jest tym przerażony, bo to jednak operacja i wierzył w to, ze urodzę SN. Mnie tez sie nie uśmiecha CC, ale jak takie bedą wskazania medyczne, to trudno. Byle córka wyszła szcześliwie na świat.
o rany rany :/ trzymam kciuki żeby wszystko dobrze poszło!!

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
No tylko sex nas może uratować:P

U was też tak szaro, buro??
Szukam inspiracji na dzisiejszy obiad... ktoś coś?
u mnie dziś piękna pogoda!!! a jaki mam dobry humor! te hormony to jednak masakra jakaś jak Boga kocham! wczoraj bym płakała cały dzień a dziś jestem całą w skowronkach czy to się nie skończy białym kaftanem to ja nie wiem

na obiad nie mam kompletnie pomysłu wiec ugotuje sobie ryz i zjem z cukrem i masełkiem, mój tz pewnie pójdzie na kebaba. ale nie dam rady gotować i sprzątać:/

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość

ja dziś szłam odprowadzić synka do przedszkola w wiatrówce męża, bo w niej chociaż jestem w stanie się zapiąć ; p
i to jest myśl!!

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Nie oddam gołąbków mamusi Może później poczuję smak. Takie pyszne robi moja mama. Zresztą innych nie jadam nawet heheh bo się brzydze mięsa jak nie wiem co tam zmielone. Kotletów mielonych też nigdzie nie tknę. Gdzieś jak jestem to jadam tylko pierś kurczaka i schabowy najwyżej, a tak to się brzydze. Ja nawet z wędliny jak jest milimetr tłustego to odkrajam
ja też ufam najbardziej swojej kuchni a moje mielone są takie pyszne!

nie doczytałam jeszcze kilku stron ale musze pędzić po młodego
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 14:35   #4242
Amelie04
Zakorzenienie

Nienawidze swojej szyjki wredna malpa....

Wiec tak po wizycie Maly okruszek wazy ok 3kg, wymiary z usg na 2tyg do tylu....termin z usg wyszedl mi na 1 listopada mam nadzieje, ze nikt sie tym kierowal nie bedzie ;( glowka 32,7 cm czyli taka ok.
A szyjka wredna pinda nie zmienila sie od poprzedniej wizyty, skrocona, rozwarcie na 1cm. Zbadal mnie mocniej i teraz mnie boli.
W sobote mam sie stawic na IP na 10. Zbada mnie i zobaczy czy cos sie ruszylo i jak da rade to urodze w sobote, a jesli nie to za tydzien w piatek....
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 14:38   #4243
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Hahahahahha ty i te twoje określenia odpowiedzi na pytanie nie znam :P

My dziś idziemy do urzędu po akt nienarodzonego dziecka... bo jako, ze nie jesteśmy małżeństwem to wolę to mieć...
Tez to mamy i położna wypisując książeczkę zdrowia stwierdziła, ze bardzo dobrze, bo potem nie będziemy musieli nic zmieniać w papierach, a to może być problematyczne.

Cytat:

Kciuki. Oby szybko i sprawnie poszło.

Masakra, tak mi sie dzisiaj dłuży, ze zaraz jajo tu zniosę . Staram sie zając czymś, ale tak czy siak wolno ten czas leci. Byle wytrwać do piątku .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2015-10-07, 14:41   #4244
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Oglądam powtórke 600 gramó szczęśćia..widze, że sie nie patyczkują jesli chodzi o mycie...
Stary 2015-10-07, 14:51   #4245
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:

Wiec tak po wizycie Maly okruszek wazy ok 3kg, wymiary z usg na 2tyg do tylu....termin z usg wyszedl mi na 1 listopada mam nadzieje, ze nikt sie tym kierowal nie bedzie ;( glowka 32,7 cm czyli taka ok.
A szyjka wredna pinda nie zmienila sie od poprzedniej wizyty, skrocona, rozwarcie na 1cm. Zbadal mnie mocniej i teraz mnie boli.
W sobote mam sie stawic na IP na 10. Zbada mnie i zobaczy czy cos sie ruszylo i jak da rade to urodze w sobote, a jesli nie to za tydzien w piatek....
A czemu chca abys tak wczesnie urodzila? TP masz dopiero za 10dni
Stary 2015-10-07, 15:00   #4246
Amelie04
Zakorzenienie

Agatko, latwiej mi bedzie, bo mam waska i krotka miednice. Ale lekarz powiedzial ze jesli szyjka nie ruszy po dzisiejszym badaniu to w sobote tylko mnie zbada i do domu,

W ogole jak mnie dzisiaj zbadal mocniej to nie bolalo mnie tylko poczulam uklucie tam w srodku ale az krzyknelam, bo wrocil mi obraz poprzedniego porodu jak mi rozrywali szyjke az do krwi, teraz siedze i becze, bo tak sie boje , ze bedzie to samo, ze nie dostane ZZO i umre z bolu. Boze ja nie chce rodzic ;( ;( ;(
Stary 2015-10-07, 15:07   #4247
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
No to teraz o mnie
W szpitalu dostałam w rejestracji kartę i bardzo oględną informację gdzie mam iść - w efekcie 10min błądziłam jak głupia, bo jakiś analfabeta tak pooznaczał numery pomieszczeń
Byłam trzecia na ktg, weszłam po 1,5h. Na zapisie tętno kluski wariowało, ale w zakresie normy. Potem wizyta i śmiesznie wyszło, bo lekarz mnie zbadał szybko i już chciał się żegnać, jak zapytałam czy sprawdzi wagę dziecka, bo duże wychodzi. On na to, że bliżej terminu porodu sprawdzimy, a ja że przecież termin jutro Gin oczy szeroko otworzył, bo położna pomyłkowo mu zapisała że mam 36t6d zamiast 39t6d więc USG mi zrobił i przepływy i wody ok, a kluska nie chce ważyć mniej niż 4kg. Dał mi opis tego usg i kazał przyjść na kolejne w poniedziałek, a jakby nic nie ruszyło to w przyszły czwartek kładę się na oddziale

Aha w międzyczasie przyszła młoda dziewczyna w ciąży, ze skurczami do porodu. Jak ona strasznie na tych skurczach wrzeszczała i płakała tragedia. I ten jej chłopak/mąż taki biedny przerażony był.

No to cierpliwości życzę
Toska moja znajoma urodziła dziewczynkę 4,5 kg i naturalnie teraz mała ma 12 mcy i normalnie wygląda, tylko nie wyrabiała z ciuchami. Mała szybko rośnie
Mówiła mi że nawet nie czuła jak jej córeczka wychodziła.
Także będzie dobrze

Cytat:

czekamy na relację z porodu

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
a jednak

Cytat:

Czemu w sobotę chcą Ci coś już robić ?
Amelie przynajmniej masz rozwarcie, u mnie wszystko pozamykane.
Ale nie ma co się nakręcać OAZA SPOKOJU i trzeba myśleć że się rozkreci
Stary 2015-10-07, 15:25   #4248
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Agatko, latwiej mi bedzie, bo mam waska i krotka miednice. Ale lekarz powiedzial ze jesli szyjka nie ruszy po dzisiejszym badaniu to w sobote tylko mnie zbada i do domu,

W ogole jak mnie dzisiaj zbadal mocniej to nie bolalo mnie tylko poczulam uklucie tam w srodku ale az krzyknelam, bo wrocil mi obraz poprzedniego porodu jak mi rozrywali szyjke az do krwi, teraz siedze i becze, bo tak sie boje , ze bedzie to samo, ze nie dostane ZZO i umre z bolu. Boze ja nie chce rodzic ;( ;( ;(
Skoro lekarz Cie zapewnial ze bedzie ok to mysle ze tak bedzie
U Ciebie to nawet bylo by lepiej wywolac aby zdazyli podac zzo
Nie stresuj sie tylko bo to nie dobre
Stary 2015-10-07, 15:27   #4249
Amelie04
Zakorzenienie

Maggie napisalam wyzej. Ale lekarz powiedzial, ze nie chce mi podawac oxy tylko moze przez badanie cos ruszy.
Agatko mam nadzieje, ze bedzie dobrze, ale czuje ze pewnie w sobote nic z tego bedzie..
Stary 2015-10-07, 15:29   #4250
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Niud czyli ile po terminie kłada Cię na patologie? Ja w piątek mam ktg w przychodni jeszcze.
Jutro mija dokładnie tydzień od terminu, więc taki standard.

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
niud nie rycz, będzie dobrze!

Cytat:
Gosiek urodzila !!!!

Sms :

" 11.10 2620g 50 dluga"
Gosiek GRATULACJE !!!

Cytat:
Ojoj trzymaj się

Cytat:
przykro mi, że na koniec ciąży jeszcze musiałaś trafić na jakiegoś zje..a, rozumiem rozchwianie emocjonalne, ja mam to samo, może nie płaczę, ale jestem przerażona tym co mnie w niedługim czasie czeka i jak moje życie się odmieni, a jeżeli chodzi o sposób porodu to tu niestety musisz już zaufać lekarzom, pamiętaj tylko, że cc Ci od tak nie zrobią tylko jak będzie konieczność...

Cytat:
odblokuj kolejkę to może i mój się ruszy
To rozwarcie po oxy czy sam poszło ?

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
Nie martw się Kochana będzie dobrze, ważnie że byśmy były pod opieką, mi już zwisa ten szpital, jakby mieli mnie położyć, najważniejsze zdrowie niuni, a tak w szpitalu KTG i USG bez łaski...Głowa do góry Byle tylko nasze dzieciaczki były już z nami niedługo.
Tak sobie tłumaczę, że idę do tego szpitala żeby być pod opieką no i w sumie w końcu, żeby wyciągnąć już jakkolwiek tego mojego leniwego grzdyla.

Cytat:
Jest, jak szacowana waga dziecka przekracza 4,5 kg.

Cytat:
Masakra, tak mi sie dzisiaj dłuży, ze zaraz jajo tu zniosę . Staram sie zając czymś, ale tak czy siak wolno ten czas leci. Byle wytrwać do piątku .
Mam nadzieję, że do piątku to już będziesz po wszystkim.
Rozmawiałaś o tej szyjce z lekarzami, czy będą Ci ją jakoś rozwierać ?

Dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia, jakoś się generlanie uspokoiłam, chwilowo hormony mi odpuściły.
Pogadałam jeszcze z koleżanką która miała wywoływany poród i w sumie też jestem spokojniejsza, bo wiem że po oxy dostanę zzo więc jest szansa że przeżyję Muszę tylko przypilnować i tak się dogadać z doktorkami.

A Wiktor tam mi wierci w grażynie, że zaczynam mieć go po mału dość, czy on nie rozumie, że to matkę boli ?
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 15:32   #4251
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Jutro mija dokładnie tydzień od terminu, więc taki standard.

Gosiek GRATULACJE !!!

odblokuj kolejkę to może i mój się ruszy
To rozwarcie po oxy czy sam poszło ?

Tak sobie tłumaczę, że idę do tego szpitala żeby być pod opieką no i w sumie w końcu, żeby wyciągnąć już jakkolwiek tego mojego leniwego grzdyla.

Jest, jak szacowana waga dziecka przekracza 4,5 kg.

Mam nadzieję, że do piątku to już będziesz po wszystkim.
Rozmawiałaś o tej szyjce z lekarzami, czy będą Ci ją jakoś rozwierać ?

Dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia, jakoś się generlanie uspokoiłam, chwilowo hormony mi odpuściły.
Pogadałam jeszcze z koleżanką która miała wywoływany poród i w sumie też jestem spokojniejsza, bo wiem że po oxy dostanę zzo więc jest szansa że przeżyję Muszę tylko przypilnować i tak się dogadać z doktorkami.

A Wiktor tam mi wierci w grażynie, że zaczynam mieć go po mału dość, czy on nie rozumie, że to matkę boli ?

W piątek lub poniedziałek idę pod oxy. Jak to nie pomoże, to bedą ciąć. Najważniejsze, ze oxy dostanę tylko raz. Chyba ze to cos ruszy moja szyjkę to więcej razy, ale lekarze każą sie nastawiać na CC.

Stary 2015-10-07, 15:32   #4252
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jestem w stanie was nadrobić. Mam ciężkie noce i jestem wykończona, dziś Amanda ładnie zasnęła w końcu w łóżeczku 3 godziny sukces... wiec miałam czas trochę ogarnąć ale idzie mi to slimaczym tempem bo mam okropne zadyszki. Wczoraj płakałam pół nocy bo nie mogłam sobie poradzić i naprawdę podziwiam kobiety, które mają już małe dzieci. Ja bym chyba wyszła z domu i juz nie wróciła. Dziś super dzień dzidzia aniołek, oby tak już zostało.

No i gratulacje świeżo upieczonym mamusiom
Też pewnie będę ryczeć po nocach Trzeba się nauczyć siebie
Cytat:

MAm nadzieję, ze już po

Cytat:
JAk to nie? Szwagierka miała CC właśnie przez to, że Kacper przekroczył 4,5 kg więc jest, ale może nie wszędzie to uznają

Cytat:
Teeee wracaj do pozytywnego myślenia. Będzie dobrze teraz. Na pewno Cę ni ezmaltretują. Położna się Tobą zajmie i lekarz plus ZOO. Żyć nie umierać
Stary 2015-10-07, 15:33   #4253
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, młoda mi zaczyna linieć, to chyba ta pierwsza zmiana naskórka...natłuszczać to, czy pozwolić na złuszczenie?
Nie smaruj, i tak zlezie, a na sucho zlezie ładniej i szybciej
Cytat:
dziewczyny i teraz pytanie, kiedy szpital po urodzeniu wydaje jakiś dokument, że się dziecko urodziło, żeby jechać do USC i jak długo się czeka na akt urodzenia????
Ja dostałam w drugiej dobie w szpitalu wezwanie do USC na określony dzień i godzinę - na 2 tygodnie później
Cytat:

Aaaaaaaaa dostałaś oxy, tak? KCIUKI!!!

Cytat:
Mnie spojenie nie bolało, ale brzuch strasznie, a jeszcze kaszlałam - wrażenie jakby całe podwozie miało mi wypaść na glebę
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2015-10-07 o 15:51
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 15:47   #4254
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Mnie spojenie nie bolało, ale brzuch strasznie, a jeszcze kaszlałam - wrażenie jakby całe podwozie iało i wypaść na glebę
Tez strasznie kaszle ale akurat mi to tam nie doskwiera. Brzuch nie boli ale najgorzej właśnie te spojenie i zadyszki. I ciągle chce mi się "dwójkę" :p wszyscy się ze mnie śmieją ze może mam jeszcze jedno dziecko w brzuchu :p

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 15:50   #4255
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
W piątek lub poniedziałek idę pod oxy. Jak to nie pomoże, to bedą ciąć. Najważniejsze, ze oxy dostanę tylko raz. Chyba ze to cos ruszy moja szyjkę to więcej razy, ale lekarze każą sie nastawiać na CC.
Ja właśnie jakoś nie kumam jak to jest że idziesz pod oxy mimo zamkniętej szyjki, skoro ponoć są sposoby na jej rozwarcie ? No nic może jakimś cudem będę jutro mądrzejsza Zadzwonię jutro ze szpitala to mojej lekarki i każe sobie wszystko wytłumaczyć
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 15:52   #4256
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Nie smaruj, i tak zlezie, a na sucho zlezie ładniej i szybciej
Czekałam na Twoją odp OK
Cytat:
Napisane przez Oliath
Mnie spojenie nie bolało, ale brzuch strasznie, a jeszcze kaszlałam - wrażenie jakby całe podwozie iało i wypaść na glebę
U mnie najgorzej jest jak się śmieję - brzuch mi telepie jak galareta No i boli, mięśnie, kości, dobrze że chociaż szew zdjęty, chociaż czuję, że muszę uważać na to mejsce.
Stary 2015-10-07, 15:54   #4257
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie jakoś nie kumam jak to jest że idziesz pod oxy mimo zamkniętej szyjki, skoro ponoć są sposoby na jej rozwarcie ? No nic może jakimś cudem będę jutro mądrzejsza Zadzwonię jutro ze szpitala to mojej lekarki i każe sobie wszystko wytłumaczyć
Niud, bo oxy powoduje skurcze, które mogą dopiero ZACZĄĆ rozwierać szyjkę - jak u mnie - już pisałam, że mi nic z szyjką nie robili i dopiero w trakcie kroplówki zaczęłam moją drogę od zero do 10 cm którą pokonałam dwukrotnie (z Lalą jako drugi poród i Wikingiem jako czwarty) równo w godzinę 10 minut bez nacinania i pęknięcia, więc to możliwe
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 15:54   #4258
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Maggie napisalam wyzej. Ale lekarz powiedzial, ze nie chce mi podawac oxy tylko moze przez badanie cos ruszy.
Agatko mam nadzieje, ze bedzie dobrze, ale czuje ze pewnie w sobote nic z tego bedzie..
Ta ja tez zaczynam miec czarne mysli ale wam tego nie pisze bo jeszcze wszystkie zaczniemy panikowac
Stary 2015-10-07, 15:57   #4259
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:

Ja tez dokładnie nie wiem, czy dadzą sama oxy czy oxy plus cos na szyjkę. Szczerze mówiąc, ważne ze w ogóle zaczną cos robić . Jak dla mnie dają oxy, żeby nie było, ze od razu tną, bo jednak dystocja szyjkowa o której mi dzisiaj ordynator mówił występuje wtedy, kiedy mimo skurczów rozwarcie nie idzie. Wiec najpierw muszę mieć jakieś skurcze, żeby mogli mieć wskazanie do CC. A jak to lekarz dzisiaj powiedział 'może cos ruszy, ale pani jest z tych, ze raczej nic nie ruszy'. Główka mojego dziecka nawet jeszcze nie jest w kanale rodnym, tylko dość wysoko .

Stary 2015-10-07, 15:58   #4260
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Klepałam wcześniejszego posta zanim ujrzałam Twój nowy wpis
W takim razie trzymam kciuki, żeby coś lekarz wskórał

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości