|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe - część II
Cytat:
dobrze ze wszystko ok..
|
|
#2912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze ze nie mam TV, takie programy nie na moje nerwy..
Młoda dzisiaj chyba z całego mojego stresu tak sie rusza, że szok. Ogolnie jest mega spokojna jak jej starsza siostra była, ale dzisiaj daje do wiwatu. I od jakiegos tygodnia wypina sie tak, ze prawa czesc brzucha mi sterczy. Zawsze po prawej stronie twarda kula - na glowe za duze wiec obstawiam ze to plecy i dupka
|
|
|
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba ja bierze mójniepokoj i stres nawet na sama mysl ze jutro musze zadzwonić na recepcje ![]() jejeku zeby było wszystko ok z tym moim cukrem i nie musiała bym jeszcze raz robic te badania i umawiać terminy ![]() ![]() ![]() siedze jak głupia i pisze na kartce jak to powiedziec po niemiecku
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich
Ja po raz pierwszy melduję się na wątku ![]() Napisałam się mega długaśnego posta, którego gdzieś mi wcięło... a w ogóle pomyliłam wątki i chciałam się zapisać na wątek styczniowy zamiast lutowy. Jak widać jakaś zakręcona dzisiaj jestem ![]() Termin mam na 22.02.2016 i jestem ciekawa, czy jest tu ktoś z Bielska-Białej, lub ktoś kto planuje poród w klinice Eskulap w Bielsku-Białej? Czy już poczyniłyście jakieś przygotowania do przyjęcia nowego członka rodziny? Bo ja przyznaję, że nie mam nic kupione i nawet jeszcze się nie orientuję co i jak. Jakoś nie potrafię się zmobilizować, żeby rozejrzeć się choćby za szkołą rodzenia. Najbardziej skupiam się teraz na zdrowiu, bo miałam ostatnio parę przygód. Niestety nabawiłam się kontuzji ręki (tzw. zespół cieśni nadgarstka) a ze względu na ciąże nie mogłam przyjmować żadnych leków, tylko okłady i bandaż elastyczny. Chirurg mi powiedział, że jak to nie pomoże, to skieruje mnie na założenie ortezy do dnia porodu, więc perspektywa była mało atrakcyjna. Do tego jakby było mało, jak 3 tygodnie temu zemdlałam w przychodni i niestety upadłam, to dodatkowo tą rękę sobie obtarłam w łokciu i przy okazji duupsko, tak że moja kość ogonowa do tej pory mnie boli... Ale po miesiącu usztywniania bandażem i oszczędzania ręki od tygodnia mogę już cokolwiek tą ręką robić i strasznie się cieszę, bo to prawa ręka a jestem praworęczna... chociaż zaczynałam dochodzić już do perfekcji w malowaniu rzęs lewą ręką hahahaAle na ręce nie koniec. W poniedziałek byłam na wizycie u ginekologa i znowu zemdlałam. Na szczęście tym razem zdążyłam usiąść, więc nie upadłam na podłogę. Przytomność straciłam siedząc na krześle w poczekalni. Mój mąż później sobie żartował, że wyglądałam zabawnie z otwartymi oczami i otwartą buzią Ginekolog skierował mnie do kardiologa.Kardiologa zaliczyłam we wtorek - zrobiła mi EKG i w sumie nic nie powiedziała jak ono wyszło, a ja z tego wszystkiego głupia nie zapytałam. Zleciła mi badanie moczu i krwi, m.in. potas, sód, tsh i ogólnie morfologię. Zrobiłam dzisiaj - jutro wyniki. A w poniedziałek mają mi założyć holter, który przez 24 godziny będzie monitorował pracę serca. Oprócz tego kardiolog skierowała mnie do neurologa i już się boję, co on wymyśli. Co wy o tym wszystkim myślicie, bo ja zgłupiałam. Z jednej strony lepiej dmuchać na zimne, ale z drugiej strony moja mamuśka, która jest pielęgniarką i pracuje w zawodzie w innym mieście, powiedziała mi, że dla niej to jest dziwne, że 2 razy zemdlałam i kardiolog nawet nie zaczekała na wyniki krwi a już "z grubej rury" skierowała mnie na holter. A holter niestety kosztuje 150 zł i pewnie lekarz też na tym zarabia. Kurczę czuję się przez to jak jakaś inwalidka wojenna Dodam, że dla mnie zdrowie dzieciaczka jest teraz najważniejsze. Już i tak się na początku ciąży martwiłam, bo lekarz mojego męża powiedział, że jego wada słuchu niestety jest wrodzona i dziecko ma 50% szans na jej odziedziczenie. Do tej pory myśleliśmy, że jego wada jest nabyta i dopiero w tym roku kiedy mąż zdecydował się na zakup 2 aparatów słuchowych podczas badań wyszło, że wada jest wrodzona. ech mam nadzieję, że ten post nie wsiąknie
|
|
|
|
#2916 |
|
perfumoholiczka
|
U mnie dziś też troszkę stresu, jutro wizyta, a pojutrze kończy mi sie umowa a ja zielona, bez znajomości języka i nie wiem co dalej, a każdy mi mówi co innego. Aż mnie głowa rozbolała od myślenia.. Jeszcze te śmieszne wibracje od niedzieli, mam nadzieję że to nic złego...
|
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kończę umowę za miesiąc i niby wiem co dalej ale i tak na samą myśl że. Musze tonę papierów załatwić robi mi się nie dobrze ![]() Ale jakoś to będzie
|
|
#2918 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Indobrze robisz Cytat:
Bede trzymac kciuki. Pamietaj ze bedzie dobrze nie jestes sama jakos to bedzie!na pewno dobrzeCytat:
damybrade kto jal nie my
|
|
#2919 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie to samo z wypinaniem ))A w dodatku już na 100% wiem,że ona reaguje na Tusię. Zawsze jak Tusia jest blisko i coś mówi, i przyłoży rączkę, t malutka kopie. Dzisiaj się przez to poryczałam I zrobiłam Tusi na pamiątkę zdjęcia jak się tuli do brzuszka. Strasznie to słodkie![]() Cytat:
A co do sr to chodziłam na Wyspiańskiego i bardzo polecam ale wiem,ze w Wojewódzkim tez jest fajnie![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2015-10-07 o 22:51 |
||||
|
|
|
#2920 |
|
Zadomowienie
|
Ja z kolei jutro jadę do endokrynologa musze wstać przed piąta żeby do miasta dojechać na 7:00 do laboratorium i wtedy w mieście czekać do 12 żeby odebrać wyniki (o ile pani się zgodzi zrobić wyniki w ten sam dzień na 11:30) i na wizytę. Pol dnia tam spędzę ale czego się nie robi dla dobra Maleństwa
Mykam spać żeby rano jakoś wstać. Mamusiaczek gratuluję wizyty Lamia wszystkiego najlepszego! Dobranoc do jutra Mamusie ☺
|
#2921 |
|
Raczkowanie
|
Sasia to miłego pobytu w PL
Lamia 100 lat !!!! Ja mam urodziny dosłownie 4 dni przed planowanym porodem bede rycząca 30tka haha Butterflay przykro mi. Wazne ze mężowi nic sie nie stało . Straszne to jest. Wystarczy sekunda... A tak wogole nie mogłam sie dzis powstrzymać i kupiłam pierwszy chlopczykowy zakup |
|
|
|
#2922 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zbieram sie juz do pracy i bede dzwonic ![]() ![]() trzymac kciuki prosze ![]() ![]() ![]() po pracy sie odezwe i dam znac co z tego wyszło ![]()
|
|
#2925 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale w sumie uniseks, dziewczyna też by pochodziła takie bandamki są fajne jak dzieć się ślini![]() ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Cytat:
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
jestem kto za mną tęsknił ? Wczoraj po południu pojechaliśmy do teściów...Wróciliśmy przed 19 i praktycznie dzieci od razu do spania a my kolację i trochę tv i też do spania. nadrabiałam dopiero teraz. M na zakupach, obiad mam z wczoraj...Wyprałam wczoraj wszystko co miałam do prania tak że mam luz
|
|
|
|
#2927 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
Mami uwielbiam tą piosenkę
|
|
|
|
#2929 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczynki za życzenia
Ale całe szczęście mam cały rok żeby się psychicznie przygotować A z tym że moje dziecko wstydliwe jest zdążyłam się pogodzić i po prostu zacznę kupować uniseksy Zajrzałam wczoraj do h&m i zakochałam się w tych wszystkich beżach, kremach i bieli Motyl twój M ma szczęście- żeby tylko ubezpieczyciel się wywiązał, bo u nas trwało to wszystko miesiącami, jak nam w zeszłym roku jakiś idiota auto skasował... Czarnooka trzymam kciuki.... |
|
|
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
Lamia to jeszcze spóźnione 100 lat ode mnie
|
|
|
|
#2931 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() J a przeliczam to na tabliczki czekolady. Moje póki co waży tyle co 3 tabliczki ![]() Dzisiaj mam trochę lipny humor. W niedzielę robię urodziny młodej i moja teściowa chce przywieźć ze sobą teściową drugiego syna. Bo synowi urodziło się dziecko to od razu przyjadą do stolycy zaliczyć wizytę. Tylko, że to będzie obca osoba dla mojej najbliższej rodziny. A i ja z TZ-tem ją nie bardzo trawimy bo ma specyficzne poczucie humoru. Jeszcze żeby była lubiana czy coś to czemu nie, ale naprawdę... Nie chcę jej. Nie wiem jak wypersfadować ten pomysł, żeby nikogo nie urazić. Nie wiem dlaczego jestem postawiona przed faktem prawie dokonanym. To pierwsza sprawa a druga to taka, że teściowie jadą w odwiedziny po 3 tygodnaich od narodzin a u mnie byli po prawie 3 miesiącach. I pamiętam jak wtedy było mi cholernie przykro, bo już w szpitalu u wszystkich moich współlokatorek były na chwilę rodziny z jednej i z drugiej strony a mnie tylko moja mama i tata odwiedzali. Wygadałam się. Proszę o wsparcie/kopnięcie/postawienie do pionu bo nawet nie mam do kogo gęby otworzyć w tej sprawie.
|
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
Badzia popieram...przeciez to zupełnie obca kobieta...i nie rozumiem w ogóle tego typu zwalania obcych komuś na głowę...jeszcze w dodatku jak bedzie impreza urodzinowa...
|
|
|
|
#2933 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
|
|
#2934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja niestety jestem taka sama, wiec po prostu bym się zgodziła. Także nawet nie wiem co doradzić Badzi...
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Badzia wiesz jak to z teściami- olać ich ważne ze Twoja rodzina jest blisko! Jak teście fajni to super, ale jeśli nie najlepiej z nimi to trudno ich starta. Bardziej szkoda mi twojego tz bo to jednak jego rodzice ![]() A z ta dodatkowa osoba to przegięli pale. Powiedz wprost ze to uroczystość dla najbliższej rodziny i wolelibyście by przyszli sami Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Ja ostatnio hardcore w pracy. Ale dzis postanowiłam ze nie bede sobie psuć humoru i stresowac sie i zazynac w pracy szczególnie teraz w ciąży! Także jestem wlasnie na lunchu i mam dla was czas od razu lepszy humor jak człowiek przestaje sie głupotami przejmować ![]() Dzis mamy rocznice z tz i idziemy świętować ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Ej gdzie jesteście Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#2936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2937 |
|
Rozeznanie
|
Badzia ja bym się nie przejmowała i po prostu powiedziała teściowej co myślisz... Twój dom- twoje zasady....
Ja to najlepszego z okazji rocznicy ![]() Objadłam się budyniem waniliowym i teraz mi niedobrze A tak mi smakował
|
|
|
|
#2938 |
|
Zadomowienie
|
Miałam wam wczoraj napisać a raczej pochwalic moim tż i moim paskudnym charakterem
Poprosiłam go wczoraj jak jechał do sklepu żeby kupił mi bawarie piwko 0% bo miałam ochotę na jakiś sens filmowy kupił owszem . Był po 12 h pracy potem przewoził z kolegą coś tam bo mamy kombi a że to jego przyjaciel pomógł mu po pracy potem na te zakupy pojechał no i kupił mi piwko , bylo juz po 21 a ja sie wkurzyłam na siebie że nie powiedziałam mu zeby kupił jakieś chipsy do piwka no i nie miałam na dzisiaj już nic słodkiego do kawki . Coś dam pomruczałam do siebie i poszłam pod prysznic a jak wróciłam to juz cały stół był zawalony słodyczami no i chipsy . On się kiedyś przeze mnie wykończy jestem paskuda nie mam litości , choć wcale go nie prosiłam Anielska cierpliwość
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny.
Lola no anioł tez twój tz ;D extra ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#2940 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
Czyli jest ze mną wszystko ok. Jeszcze jak TŻ z pracy wróci to przedyskutujemy to.Mnie moja praca nauczyła być twardym,stawiać na swoim,rozpychać się i być roszczeniowym. Ale wśród rodziny to własnie jestem taka miękka dupa i te dwa światy w jednej osobie czasem się gryzą.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:11.

dobrze ze wszystko ok..