|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 8 :) !
Cytat:
Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
|
|
#4412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A lekarze nie widzieli na usg owinięcia pępowiną? Bo mi gin na wizycie to sprawdza i mówi wprost, ze owiniety nie jest wiec to chyba widac
|
|
#4413 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tz pewnie w szoku byl rano ![]() Cytat:
|
|
#4414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)))Pisz gdzie chcesz myślę, że wyłapie że to o opis porodu a ja nie z takich co i tak przeczytają, traumatyczne rzeczy z natury rzeczy omiajam i wypycham z umysłu ![]() Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4415 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4416 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w dniu TP
![]() Cytat:
![]() Syrop z cebuli się robi, inhalacje już za mną, a czosnek, miód i cytrynę dopisałam mamie do listy zakupów. Kurde no pewnie wszystko przez to bieganie z młodym do przychodni co dwa dni :/ Aaaa cudny jak zawsze Cytat:
No i mamy pierwszego prawdziwego kluska wątkowego ![]() Cytat:
Kochana raz jeszcze serdecznie gratuluję Jednak matczyna intuicja nie zawodzi Ja właśnie dlatego jestem upierdliwa i na każdej wizycie gnębię lekarzy i wypytuję o wszystko i nie daję się spławić, bo wolę o jedno czy dwa badania za dużo zrobić, ale być spokojna, na ile się da
|
|
#4417 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja juz pod ktg z tego co widze to skurczy brak jakich kolwiek :/
---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Łiiii skurczyk taki na setke wyszedł
|
#4418 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeden ale jaki ładny
|
#4419 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
muszę to sobie zapisać, a przy kp to tez bedzie mozna? Cytat:
gratuluję! Cytat:
Cytat:
oby więcej takich ; ) |
||||||
|
|
|
#4420 |
|
Wtajemniczenie
|
Też wczoraj miałam jeden taki ładny i trochę dłużej trzymał niż u Ciebie, ale jeden taki samotny nie poszaleje
|
#4421 |
|
Zadomowienie
|
Jutro kroplówki nie dostanę
. A ze w weekend z reguły nie dają, to będę czekać do poniedziałku aż zaczną cos robić . Kolejne dni przelezane na marne . Ehh, mogliby mnie pociąć i miałabym z głowy. I tak z ta szyjka sie cuda nie staną skoro jestem tydzien po terminie i dalej jest tak samo, jak było 35 tygodni temu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4422 | |
|
Zadomowienie
|
Dziś był mój termin porodu
tak sobie pomyślałam, że wsumie nie napisałam dokładnie jak to było u mnie, nie wiem czy pamiętacie miałam tą jelitówke, dwa dni przed takie miałam rozwolnienie i wymioty ze szok, pół miski, i nocą tez, w środę odeszło mi trochę czopa, ale to był przezroczysty śluz o nie było go za wiele. Jeszcze w nocy w środę raz wstałam do kibelka (rozwolnienie) rano wstałam o 8.00 przygotowałam synka do przedszkola i położyłam się jeszcze, ok 10.00 coś mokrego poczułam, pomyslalm ze to śluz, a tu czuje coraz bardziej mokro, lecę do kibelka a tu chlust skurczy nie miałam jeszcze, lekkie twatdnienie brzucha, zadzwoniłam po teścia żeby mnie zawiozl do szpitala, czekałam na niego i zaczęły juz pojawiać się skurcze, wody mi się saczyly cały czas, w szpitalu ktg, podpisalam zgodę na cc, zabrali mnie do pokoju tam gdzie się rodzi, i czekałam na salę operacyjną czekałam z 40min I już wtedy pojawiły się takie mocne skurcze co 5min, powiem wam że nie wiem czy dałabym rade kilka godzin tak z bólami chodzić, naprawdę były bolesne :/ wzięli mnie na stół, o 13.10 wyciągnęli małą ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- No i jednak wybraliśmy inne imię, czy mogę prosić o zmianę na 1 stronie? Wybraliśmy imię Paulinka ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
|
|
#4423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja jeszcze raz gratuluję córci. a imię zmienione na bardzo ładne i w sumie chyba aktualnie nawet rzadsze : ) |
||
|
|
|
#4424 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
słodziak
Cytat:
![]() Cytat:
zjada ładnie i idzie spać, czasami troszkę poleży i popatrzy. Julka i Karol go głaskają, zabawiają i śpiewają mu ![]() Cytat:
czy dlatego że był już główką nisko w kanale czy moze to nie zawsze widać![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4425 |
|
Rozeznanie
|
Hej, niestety na razie nie mam siły zeby Was nadrobic, wiec nawet nie wiem, kto urodzil.
Dzisiaj u mnie mega rozwalenie emocjonalne i fizyczne. Rycze bo jak chodze wszystko mnie boli, jak sie poloze boli, do tego bol glowy i mega katar...po prostu mam dosc... jeszcze te pytania czy o juz mnie do szalu doprowadzaja...
|
|
#4426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też się zastanawiam jak tu rodzić, jak ja ledwo chodzę tak spojenie i miednica boli
|
|
#4428 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wiatam się w dniu TP i benadziejnym samopoczucie fizycznym i psychicznym
Cytat:
Możesz sobie jeszce Rutinoscorbin brać. Ja biorę 3x3 dziennie Cytat:
Sabonka no to miło czytać że ten laktator jest fajny MAłpka jednak matczynej intuicji trzeba słuchać. Wszytsko skończyło sie dobrze na szczęście. Mąż musiał być w niezłym szoku po takim Smsie hehhe
|
|
#4429 |
|
Wtajemniczenie
|
Behehehe jest z 10 dziewczyn przede mną na przyjęcie
Czuję, że TŻ zdąży z pracy wrócić zanim mnie przyjmną także która mi dziś ze mną siedzi ? Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4430 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co to za szpital? Duży jakiś pewnie?
|
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
Dorisska jeszcze raz gratulacje!! Duży dzieciaczek, taki klusio naprawdę
![]() Małpka dobrze, że wszystko się tak skończyło Mała może stres, bo coś się dzieje?? ![]() Ja miałam w nocy seksy i co..zero skurczy, nic się nie działo :/ Więc chyba u mnie jeszcze nic nie gotowe..dowiem się we wtorek Ale za to spało mi się potem jak suseł Zjadłam śniadanko, wypiję malinki i wiesiołek
|
#4432 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Moja szyjka też pewnie się nie ruszyła - mam jeszcze odrobinę nadzieji - mam nadzieję że chociaż tyle się dziś dowiem.---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
)) Każą przyjechać 10-12 do rejestracji a wszyscy walą wcześniej ale spoko - nie spieszy mi się do szpitalnych pieleszy, mam wałówkę, książkę, a dziec się rusza więc poczekam - jak zacznę znosić jajo dam Wam znać ![]() Cytat:
))) 5s nie dało u mnie żadnych efektów...Mała wiem co czujesz z tym, że u mnie jest chustawka nastrojów. Płacz, nerw, zoobojętnienie ( stan który odczuwam w tej chwili). Juz bliżej niż dalej, damy radę ! |
||||
|
|
|
#4433 | ||
|
Zadomowienie
|
Ładny... ale jestes pewna, że nie kichnęłaś w tym momencie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chyba ze mi kity wciska I dlatego tez martwię sie, ze nie mialam jeszcze ktg, to by bylo wszystko jasne, a mam pierwszy raz przyjść dopiero 12.10. i to dlatego że wyprosiłam ![]() Wróciłam z Lidla i mam sweterek Ale ziiiimnoo dzisiaj, az wyciągnęłam plaszcz w ktorym przechodzilam ubiegła zime Tylko para z ust buchała w drodze, a jak sobie pomysle ze niedlugo trzeba bedzie z dzidziolem na spacerki wychodzic w taki klimat, to chce poczekac z porodem do wiosny
|
|
#4434 |
|
Zakorzenienie
|
Małpka wydaje mi się że lekarz nie przyuważył tej pępowiny. mi np. teraz lekarz pokazywał jak młody sobie trzyma w rączkach pępowinę i się nią bawi...
|
|
|
|
#4435 |
|
Zadomowienie
|
Która tu ma dobry przepis na placuszki z dyni, przyznac się!
![]() Kupilam wczoraj kawal dyni i zamierzam z niej ukręcić placki na słono, ale przepisy są rozne a juz ostatnio załatwilam sie przepisem na szare kluski biorac pierwszy z brzegu
|
#4436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się ta pikowana bluza podoba, ale nie chce mi się dziś isć do lidla, a z drugiej strony zakupy by się przydały... może poźniej całą falilią podjedziemy |
|
|
|
|
#4437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Taaa akurat. NAwet się nie nakręcam, bo wieczorem będę w jeszcze gorszym stanie psychicznym. Na pewno na KTG skurcze będą ok 10 do 30 % jak zwykle albo mniejsze i doopa w ogóle. Już się boję usłyszec ile kozunia wazy
|
|
#4438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę kolegę o dynię poprosić bo bym krem z dyni zjadła |
|
|
|
|
#4439 | |
|
wkręcona :)
|
Siema obręczone kluchy!!!!
U mnie kiepska noc... łeb mnie bolała jak szalona... czekam teraz na koleżankę, więc na szybko tak was nadrobiłam po łebkach ![]() MalpkaGratki!!!! śliczna ta Twoja maleńka zdecydowana większość naszych dzieciaczków jest kłaczata ![]() Cytat:
Gratulacje!!!
|
|
#4440 | |
|
Zadomowienie
|
Mamusie październikowe 2015, część 8 :) !
Cytat:
Mam to samo. Plecy mi chcą odpaść, odkąd w tym szpitalu jestem z dnia na dzień coraz większego dola mam... Głupio sie czuje, bo nawet o córce tak nie myśle, jak o tym, żeby ta ciąża sie skończyła . Niud, do domu mnie nie puszcza, bo jest tydzien po terminie i nie chcą ryzykować. Myślałam nad zmiana szpitala, ale nic mi to nie da, bo i tak by sie mną pewnie po weekendzie zajęli, wiec na to samo wychodzi. A teraz to sama wole być pod stała obserwacja, wiec tez nie chciałabym siedzieć przez weekend w domu i sie tylko zastanawiać, czy wszystko jest ok. Po prostu to siedzenie w szpitalu mnie dołuje i jak codziennie słyszę ten sam tekst ('czekamy') to mam ochotę walnąc tych lekarzy w łeb. Z jednej strony ufam, ze nie chcą dla nas źle i w razie jakby sie cos działo reakcja bedzie natychmiastowa, ale z drugiej siedzenie tutaj wykańcza mnie trochę psychicznie. Szczególnie, ze tak naprawdę nie wiem, kiedy zaczną cokolwiek robić. Co obchód sie dopytuje i co obchód słyszę co innego. Albo każą czekać aż szyjka dojrzeje, albo tydzien po terminie albo sami dokładnie nie wiedza kiedy :/. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
12.10.2015 Edytowane przez blindness_94 Czas edycji: 2015-10-08 o 10:40 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.

Jest jakaś szansa że dziś się dowiem
a że jadę dziś do szpitala po Wiktora, to będę z Wami pewnie siedzieć o wiele więcej niż zwykle
Jeszcze raz gratulacje !

później przyszedł lekarz i mówił że jakbym czuła jakikolwiek niepokój to mam dzwonić po nich. Nocy prawie wcale nie przespałam z tego stresu, ale mały ładnie się ruszał brzuch przestał boleć więc nikogo nie wołałam.
Zaczeli mi wymyślać imiona dla syna tymu Ziemowit, Dobromir itp i ogólnie było bardzo wesoło. No i okazało się że maluch był okręcony pępowiną dlatego to tętno tak leciało 

Miałam isc na otwarcie o 8:00, TŻ mial dzis wyjsc do pracy na 7:50 to stwierdzilam ze z nim wstane, tymczasem budzik dzwoni a tam juz 7:45 bo mu sie pomylilo i ma isc jednak na 8:50 

czy dlatego że był już główką nisko w kanale czy moze to nie zawsze widać
05.07.2008 

:
Tylko para z ust buchała w drodze, a jak sobie pomysle ze niedlugo trzeba bedzie z dzidziolem na spacerki wychodzic w taki klimat, to chce poczekac z porodem do wiosny