|
|
#2941 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Dot.: Mamusie lutowe - część II
Cześć dziewczyny! Przepraszam, ze sie nie odzywam, juz nawet nie mam czasu Was czytać, a co dopiero pisac....
Ślub był cudowny (ciagle czekam na główna porcje zdjec od fotograf, napewno sie pochwale!) , mam wspaniałego męża i co wazne trafiłam do cudownej rodziny, bo same wiecie jakie to wazne by rodzina męża była w porzadku. Pod tym wzgledem jestem spokojna i przeszczęśliwa, ALE.... Niestety okazało sie, ze mimo, ze remont, tzn malowanie ścian, nowe podłogi itp, sie skonczyl to w mieszkaniu jest nadal kupa roboty. Dziewczyny noc poślubna spędziliśmy w hotelu, potem pożegnaliśmy rodzine, poszliśmy na obiad na miasto i od niedzieli codziennie od rana do pójścia spac zapierniczamy. Naprawdę budze sie rano, posiedzę na telefonie do śniadania i sie zabieram za robotę i tak do położenia sie spac. TZ biduś moj jeszcze gorzej, z rana do pracy a potem nosi całymi godzinami ciężary, skręca meble... Wczoraj juz nawet sie popłakałam ze zmęczenia i z tego, ze nawet nie ma siły i czasu sie nacieszyć małżeństwem. Nie mówiąc o ciazy.... Nawet nie mam siły uprawiać seksu ![]() Do tego wczoraj poszłam kontrolnie na badania. Znowu sa złe Mam "słaba krew" na szczęście jeszcze sa to nieduże przekroczenia w dół erytrocytów, hematokryt itd, pewnie to ze zmęczenia i braku czasu na gotowanie odżywiam sie duzo gorzej ale co najgorsze crp ciagle złe i znowu zakażenie układu moczowego ![]() Tak czy siak ciezko mi psychicznie i fizycznie.. Dzis gin mnie przyjmie miedzy pacjentami, zobaczymy co powie, ale musze chyba dac spokoj na chwile z mieszkaniem i skupić sie na dzidziusiu. Pozdrawiam Was bardzo serdecznie i cmokam, nie zapomnijcie o mnie!!!
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
Obiad gotowy (knedle z gulaszem), Tusia śpi...nie wiem co robić
|
#2943 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie martw się wszystko będzie dobrze tylko skupcie się na sobie troszkę , łatwo powiedzieć że robota nie ucieknie ale jest to dla was priorytet teraz skończyć jak najszybciej ale ty musisz zwolnić tempo a nie płakać ze zmęczenia głupolu ! Musisz myśleć o was teraz ! czas na radość z małżeństwa przyjdzie razem z mieszkaniem i dzidzią Niestety tż musi zostać sam na polu bitwy a ty odpocząć !! i ugotować coś dobrego i każdy na tym skorzysta Trzymaj się cieplutko i dbaj o całą rodzinkę wszystko w swoim czasie . Dużo zdrówka kochani !
Nasz aniołek 02.2015 25.01.2016 nasze słoneczko jest już z nami Ninka ![]() ![]() Edytowane przez Lola2828 Czas edycji: 2015-10-08 o 13:06 |
|
|
|
|
#2945 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A dali Ci w końcu jakiś antybiotyk na ten układ moczowy?zapytaj o ten Monural, mi w mig poprawił wyniki.A z wynikami krwi co zrobią? ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Dziewczyny a kombinezony na wyjście szpitala i ten pierwszy okres kupujecie puchowe?Mam po Tusi takie misiowie, wtedy na wrzesień były ok, ale początkiem lutego to pewnie słabo, w dodatku potem spacerki będą, pewnie warto zaopatrzyć się w taki puchowy? A misiowe będzie miała jak będzie cieplej.
|
|
#2946 |
|
perfumoholiczka
|
Ja właśnie po wizycie, wszystko w najlepszym porządku, jedynie "córka" pokazała siusiaka
|
|
#2947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() grunt ze zdrowe niespozianki co chwila na forum u nas. wiedzialam ze tak bedzie bo sama taka mialam w pierwszej ciazy, dlatego teraz do polowkowego nie ufalam na 100%![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
Dziekuje za zyczenia
|
||
|
|
|
#2948 |
|
Rozeznanie
|
Esor ty się kobietko trochę pooszczędzaj bo to się odbija na twoim zdrowiu
Motyl ja Michała urodziłam w połowie marca i na wyjście ze szpitala miałam gruby zimowy, więc myślę że na luty będzie tym bardziej potrzebny... ![]() Rudziutka super że wszystko ok. I gratuluję synka- piękna niespodzianka
|
|
|
|
#2949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie martw sie, jeszcze zdazysz naciesyc sie malzenstwem przez wiele pieknych lat Szkoda tylko ze macie tyle roboty ze nie masz keidy opoczac Mam nadzieje, ze szybko sie z tym uporacie..Co do krwi to nie martw sie, w ciazy wiele kobiet z tym walczy i ginekolog na pewno dobrze Cie poprowadzi w tej sytuacji. A pecherz niestey lubi wracac, ja nie mam za bardzo problemow wiec jdtne co moge doradzic to pij/jedz dużo żuraiwny i łykaj żurawit.. Trzymaj sie dzielnie kochana! |
|
|
|
|
#2950 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ej no nie gadaj! a kiedy ostatnio miałaś usg i mówili,że dziewczynka? Gratuluję,że zdrowiutki synek ![]() Cytat:
![]() A dla Poli miałaś misiowy? ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
|
|
#2951 |
|
perfumoholiczka
|
Ostatnio miałam usg miesiąc temu i miała być córka
No trudno:PLekarz mi powiedział też, że jak będę chciała to wypisze mi skierowanie na cesarkę, bo jak nie znam języka to będzie mi trudno się tam z nimi dogadać, mam do grudnia dać znać co postanowiłam..
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę Wam napisać jakimi tekstami nas ostatnio Tuśka rozpiernicza
![]() Po pierwsze: jak jej coś mówię lub tłumaczę to mówi mi "No co ty nie powiesz?" ![]() Po drugie: jak ją wołam lub proszę o zrobienie czegoś to mówi " Nie mam czasu" i to z takim wyrzutem ![]() Po trzecie: musiała w przedszkolu usłyszeć słowo kurde. I wczoraj się kąpała w wannie i śpiewała jakoś tam po swojemu " i kaczuszki tańcują kurde". Na to my z małżem w szoku, on uznał,że jej będzie mówić,że zamiast kurde mówi się kurczaczki, tak jej wytłumaczył a ona znowu śpiewa "kurczaczki tańcują kurde"
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
Ja siedzę na tarasie i pije herbatkę miętowa 😊 dzieci w piasku z M. Dzis jedzie wieczorem do ojca na mecz to jak dzieci zasną to Was pomęczę 😉
Koledze mojego brata niedawno urodził się syn...ponad 5 kilo...normalnie mi galy wyszly.... |
|
|
|
#2954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie maiala go ani razu na sobie Bo tam bylo za cieplo, byla ciepla zima po 20 stopni. Dostala w prezencie. A nie przepraszam - raz miala jak pojechalismy w gory
|
|
|
|
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl Tuska wymiata 😃
|
|
|
|
#2956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze mowi tak, ja np mowie, ooo jakie fajne kamyczki, a ona "co ty gadasz?! to sa kasztany przeciez!" I notorycznie mowi tyłek. TO musiala ode mnie zlapac Ja jej mowie sucha pupa, a ona to nie pupa to tyłek
|
|
|
|
|
#2957 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aty masz jakieś wskazania na cc? ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
![]() Oooo naturalnie? Cytat:
![]() ![]() U nas ostatnio ulubione jest "po prostu". Jak tłumaczy coś czy odpowiada to ciągle tylko po prostu![]()
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
No tego właśnie nie wiem ale biorąc pod uwagę jej budowę to myślę że raczej by nie dala rady...
|
|
|
|
#2959 |
|
perfumoholiczka
|
Polski lekarz w Niemczech. Nie mam wskazań, tak zaproponował bo nie znam dobrze niemieckiego , żebym się nie stresowała i miała łatwiej, bo nie będę musiała nic rozumieć.
No i od ostatniej wizyty plus 3 kg, czyli razem już 7 ... Tak to jest jak się leży i nic nie robi całe dnie...
http://www.fragrantica.pl/uzytkownicy/5756/Edytowane przez rudziutka1987 Czas edycji: 2015-10-08 o 14:05 |
|
|
|
#2960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naturalnie? wow!ja dzis wieczorem jestem na randce rocznicowej z TZ wiec nie bede Wam towarzyszyc
|
|
|
|
|
#2961 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jestem po prenatalnych - 430 gram dziewczyny ;-) I póki co wszystko ok. |
|||||
|
|
|
#2962 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamietaj ze CC to operacja i jesli SN jest szansa to warto spróbowac, bo jednak to jak sama nazwa wskazuje natura Chyba ze psychicznie nie ogarniasz i masz strach Tak czy siak przemysl sobie dokladnie bo to ważna sprawa ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
![]() Super, ze wizyta udana
|
||
|
|
|
#2963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluję!!
|
|
#2964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
konfitur nie oddam - sama robiłam pierwszy raz w życiu to sobie zjem ![]() Koleżanka rodziła w Irlandii z polską położną. Do czasu porodu myślała, że da rady z jej językiem, a do tego mąż biegle mówił, więc szła pewnie. Natomiast już przy akcji stwierdziła, że mąż nie jest pomocny a ona mało co rozumie co do niej mówią. Miała szczęście, że w szpitalu pracowała polska położna i miała jak do niej przyjść. Mówi, że dzięki temu udało się sn, bo tak to wpadała w panikę i nie umiała się z nimi dogadać.... |
|
|
|
|
#2965 |
|
Wtajemniczenie
|
Lamia sto lat
![]() Esor wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia ![]() Mnie gardło coś boli mąż podziębiony, kupiłam mu neozine, aspirynkę i się leczy. Ja tylko woda z solą na gardło i herbata z miodem i cytryną. Na obiad nasmażyłam naleśników z jabłkami i konfiturą z porzeczki czarnej pychotka Wybraliśmy tynk na przedpokój aj powiem Wam że uwielbiam tz. styl skandynawski Nasze mieszkanko to biel, szarość, brązy dużo drewna a dla ożywienia zielony groszek Zamontują nam szafę zabudowaną i mamy prawie dół zrobiony.Figa gratulujemy córy ![]() Jak robiłaś konfitury malinowe?? Bo mam dostać jakieś 20kg i planuję je po prostu z cukrem spasteryzować bo raz zrobiłam i mi sfermentowały Ponoć ciężko zrobić coś z malin bo mają w sobie jakieś gazy?!?
15.09.2013 24.09.2014 18.04.2015 Ślub ![]() 06.06.2015 06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała 14.12.2016 16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała Edytowane przez justynka333 Czas edycji: 2015-10-08 o 14:32 |
|
|
|
#2966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2967 |
|
MamaKarolci28
|
|
|
|
|
#2968 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
doczytałam że to z powodów ziół tz. niektóre są niezdrowe w ciąży....A taki domowy syrop z sosny mogę??? Tylko ona na alkoholu jest :/
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
Justynka ja miałam w poprzedniej ciąży tantum verde na gardło i pomagało 😊
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.

kupił owszem . Był po 12 h pracy potem przewoził z kolegą coś tam bo mamy kombi a że to jego przyjaciel pomógł mu po pracy potem na te zakupy pojechał no i kupił mi piwko , bylo juz po 21 a ja sie wkurzyłam na siebie że nie powiedziałam mu zeby kupił jakieś chipsy do piwka no i nie miałam na dzisiaj już nic słodkiego do kawki 
. Dużo zdrówka kochani !

ważne ze Twoja rodzina jest blisko! Jak teście fajni to super, ale jeśli nie najlepiej z nimi to trudno ich starta. Bardziej szkoda mi twojego tz bo to jednak jego rodzice 

A tak mi smakował 
Ślub
doczytałam że to z powodów ziół tz. niektóre są niezdrowe w ciąży....