|
|
#2311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8
Cytat:
o jojczeniu tylko o slinotoku i gryzieniu. Bierze pieluche tetrowa i zaciska na niej zeby mocno i inne takie. Cytat:
No wlasnie tez nie wiem.
|
|
#2312 |
|
Raczkowanie
|
BLACK - tak
![]() ROSARIO - współczuję nerwów :/ może faktycznie o zimno chodzi? a może za szybko po karmieniu wychodzicie? może mu się trochę cofa? a nie masz kogo poprosić, żeby Ci zakupy zrobił? GOSIAK - gratuluję zęba
|
|
|
|
#2313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- tez nie czajee
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
No z tego co wiem to bukiet trzyma chrzestna i matka dziecka, czy się mylę
ooo właśnie szatka, nie wiedziałam jak to się nazywa ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Mama mi dała pomysł na obiad Poskarżyłam się, że mam tylko jajko i ziemniaki to powiedziała, że mam sobie zrobić placki ziemniaczane ha czemu ja na to nie wpadłam
|
|
|
|
#2315 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja to sama wszystko przy kocie robie, czyszcze kuwete, karmie, głaskam itp. bo kot jest tylko moj, TZ gada,ze on go nie chcial a jak byl kotek malutki to tak go lubil,a nawet mowil czasem ze go kocha... biedny mój Enterek, taka półsierotka, dobrze,ze Hania go też zaczyna lubić, moja kochana Cytat:
też tak samo dzis ubralam Hanie na spacer, bluza średniogruba, ale u mnie 14 stopni jest i słoneczko przebija.Cytat:
Ktos mi wytłumaczy, czemu moje córa jeść nic nie chce?no przez to sie popłakałam, ot tak, pomyslałam ze na litość ją wezmę (a tak na serio to nerwy, chyba za mało magnezu w organizmie, zmęczona jestem) - dalam jej to samo danie co wczoraj je zjadła jak na nia sporo (20-30 ml) a ona po drugiej łyżeczce szczękościsk. do wody dzioba otwiera to jej podstępem kilka razy wcisnęłam jedzenie, to wypluła. napoiłam ja wodą, tyle ile chciała i znów próbowałam i pupa. a jak sobie ja płakalam to ona się uśmiechała (!!?!) 10 minut poźniej wolała o cyca. w tym ambaras,żeby sie nie stresować chyba, chyba jakiegos mozarta załacze i dzbanek melisy sobie wypije. Cytat:
![]() a propos obiadów to Moj TZ dwa obiady zrobił w weekend- sobota- ugotowal ryż i usmażyl mięso mielone (żadnych warzyw do tego) plus sos ze słoiczka. w niedziele wsadził i wyjął z piekarnika gotowca z lidla. No i bedzie sie tym puszył, że przecież robi obiady czasem. tego typu razy 2 na miesiąc. Cytat:
u mnie zadnych bukietów nie było.
|
|||||
|
|
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
Black moja to samo robi z pielucha 😁
Jutro mazma urodziny
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53040161]oj biedulka, od rana znów nerwy Cie szarpią no i to wyjscie na spacer z rykami, wspolczuje Ci bardzo! daleko masz do tego sklepu? moze faktycznie za grubo go ubierasz, to cieniej i kocyk do owiniecia. A moze mu wiatr sie nie podoba, pieluche na bude zarzuc? a jakbys miała niedaleko to mzoe go zostaw w domu w łóżeczku jak uśnie i na te 5 minut wyskocz do osiedlowego sklepiku jakiegos? sąsiadke poproś o zakupy?
ja to sama wszystko przy kocie robie, czyszcze kuwete, karmie, głaskam itp. bo kot jest tylko moj, TZ gada,ze on go nie chcial a jak byl kotek malutki to tak go lubil,a nawet mowil czasem ze go kocha... biedny mój Enterek, taka półsierotka, dobrze,ze Hania go też zaczyna lubić, moja kochana gratki ząbka! i gratki wózke, piękny kolorek też tak samo dzis ubralam Hanie na spacer, bluza średniogruba, ale u mnie 14 stopni jest i słoneczko przebija.nie wiem jak Tobie (Wam) ale jak sobie jakoś wytłumacze płacz czy ryko-krzyki dziecka to mi jakoś lepiej Ktos mi wytłumaczy, czemu moje córa jeść nic nie chce?no przez to sie popłakałam, ot tak, pomyslałam ze na litość ją wezmę (a tak na serio to nerwy, chyba za mało magnezu w organizmie, zmęczona jestem) - dalam jej to samo danie co wczoraj je zjadła jak na nia sporo (20-30 ml) a ona po drugiej łyżeczce szczękościsk. do wody dzioba otwiera to jej podstępem kilka razy wcisnęłam jedzenie, to wypluła. napoiłam ja wodą, tyle ile chciała i znów próbowałam i pupa. a jak sobie ja płakalam to ona się uśmiechała (!!?!) 10 minut poźniej wolała o cyca. w tym ambaras,żeby sie nie stresować chyba, chyba jakiegos mozarta załacze i dzbanek melisy sobie wypije. a cos komentuje? że takich leni mamy za TZtów? ![]() a propos obiadów to Moj TZ dwa obiady zrobił w weekend- sobota- ugotowal ryż i usmażyl mięso mielone (żadnych warzyw do tego) plus sos ze słoiczka. w niedziele wsadził i wyjął z piekarnika gotowca z lidla. No i bedzie sie tym puszył, że przecież robi obiady czasem. tego typu razy 2 na miesiąc. szatka. i koperta dla ksiedza u mnie zadnych bukietów nie było.[/QUOTE]No ja mu czytam o tych wyjatkach ktore sprzataja zeby bral przyklad 😉 ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Rosi o bukiecie to slyszalam ew dla dziecka ale zeby dla mamy? Ze slubem ci sie nie pomerdalo?
|
#2318 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53040161]oj biedulka, od rana znów nerwy Cie szarpią no i to wyjscie na spacer z rykami, wspolczuje Ci bardzo! daleko masz do tego sklepu? moze faktycznie za grubo go ubierasz, to cieniej i kocyk do owiniecia. A moze mu wiatr sie nie podoba, pieluche na bude zarzuc? a jakbys miała niedaleko to mzoe go zostaw w domu w łóżeczku jak uśnie i na te 5 minut wyskocz do osiedlowego sklepiku jakiegos? sąsiadke poproś o zakupy?
ja to sama wszystko przy kocie robie, czyszcze kuwete, karmie, głaskam itp. bo kot jest tylko moj, TZ gada,ze on go nie chcial a jak byl kotek malutki to tak go lubil,a nawet mowil czasem ze go kocha... biedny mój Enterek, taka półsierotka, dobrze,ze Hania go też zaczyna lubić, moja kochana gratki ząbka! i gratki wózke, piękny kolorek też tak samo dzis ubralam Hanie na spacer, bluza średniogruba, ale u mnie 14 stopni jest i słoneczko przebija.nie wiem jak Tobie (Wam) ale jak sobie jakoś wytłumacze płacz czy ryko-krzyki dziecka to mi jakoś lepiej Ktos mi wytłumaczy, czemu moje córa jeść nic nie chce?no przez to sie popłakałam, ot tak, pomyslałam ze na litość ją wezmę (a tak na serio to nerwy, chyba za mało magnezu w organizmie, zmęczona jestem) - dalam jej to samo danie co wczoraj je zjadła jak na nia sporo (20-30 ml) a ona po drugiej łyżeczce szczękościsk. do wody dzioba otwiera to jej podstępem kilka razy wcisnęłam jedzenie, to wypluła. napoiłam ja wodą, tyle ile chciała i znów próbowałam i pupa. a jak sobie ja płakalam to ona się uśmiechała (!!?!) 10 minut poźniej wolała o cyca. w tym ambaras,żeby sie nie stresować chyba, chyba jakiegos mozarta załacze i dzbanek melisy sobie wypije. a cos komentuje? że takich leni mamy za TZtów? ![]() a propos obiadów to Moj TZ dwa obiady zrobił w weekend- sobota- ugotowal ryż i usmażyl mięso mielone (żadnych warzyw do tego) plus sos ze słoiczka. w niedziele wsadził i wyjął z piekarnika gotowca z lidla. No i bedzie sie tym puszył, że przecież robi obiady czasem. tego typu razy 2 na miesiąc. szatka. i koperta dla ksiedza u mnie zadnych bukietów nie było.[/QUOTE]Boję się go zostawić. Jakoś dam radę do przyjazdu tż ![]() a koperta została już dana księdzu ![]() Cytat:
Ale nie byłam pewna jak z matką. Ok to czyli tylko zamówię bukiet dla chrzestnej
|
|
|
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie słyszałam o bukiecikach.
Rosi - kopertę zawsze kepiej wreczyc po robicie
|
#2320 | |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie pobudka o 5.30 przez ostatni tydzień mi się tak budzi
![]() U mnie tez często wypluwa sam ale wole mu zabrać wcześniej krócej schodzi mi leżenie przy nim. Cytat:
U mnie też na raty pocyca jak widze, ze zamiast spać to sie śmieje to zostawiam go samego bez zabawk. A za chwilę mnie wola to juz wiadomo ze zaraz usnie. Tż ostatnio stwierdził że jak ma za co to niech się obraża. To teraz mi nie przeszkadzają fochy teściowej. |
|
|
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
Goczek - nic nie zrobisz z niejedzeniem. Chyba trzeba próbować różne smaki. Ty sama gotujesz?
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze Maciek ma wodnisty katar, ściągam mu, a i tak leci do gardła i kaszle, w ogóle marudzi dziś cały dzień, biedny meczy się, dałam mu paracetamol, bo i może od zębów go bolą dziasla, nie wiem, ale chyba na chorego wygląda, gorączki nie ma, zobaczymy czy mu się polepszy.
Wy Wit c dajecie dzieciom? Cebion czy co, nie chce by był chory biedus ![]() Inhalacje to takich 3 razy,bo sól może podrażnia skórę wokół noska, właśnie też mam inhalator chyba odpaleniu go |
|
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
Położyłam małego na brzuchu, odwracam sie na chwilę a ten przy macie
Jeaaa jakiś postęp odsunęłam go a ten do maty i nagrałam filmik ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- U nas chcieli już przy załatwianiu formalności... |
|
|
|
#2324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po inhalacji super nosek sie oczyszcza. Ja jeszcze disnemar psikam i nasivin. Zdrówka! O jacy!
|
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
GOSIAK gratuluje zęba!
Idą jak grzyby po deszczu ![]() MAJKA Szymik ma mój kształt oczu, więc liczylam też na mój kolor ROSI dziwną sprawa z tym rykiem na podwórku :/ Może on tak reaguje na zimno/wiatr? O bukietach do chrztu pierwsze słyszę.
|
#2326 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć 😃
Cytat:
Biedaczek 😞 Cytat:
brawo wszystkiego najlepszego 😊🎈🎉🎁 Cytat:
😘 Cytat:
Gratki zabka 😃 Cytat:
może o ten wiatr chodzi hmm? Cytat:
Pączek śpi już 2h a ja przez ten czas nic nie zrobiłam 😁 idę jeść pizze 😉
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
MAJKA no ja nie mialam pewnosci i wiem ze wtedy po prostu marudzila
![]() ROSI bukietu? Pierwsze slysze.. swieca i biala szatka. A na obiad ziemniaki i na to jajo sadzone ![]() BLACK to slinotok i lapki w buzi to juz dawno dawno ma ![]() NIEZAWSZE tak wit c i nasivin mozesz dac Dziekujemy za gratki ![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- A na obiad byl rosolek z kurczaka z kasza manna zjadla z ogromna radoscia 80ml
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dosc dzisiejszego dnia. A raczej mego dziecka ktore jest caly dzien na rekach...
|
#2329 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Ja mam i nigdy nie uzylam. |
|
|
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
Mialam podobnie wczoraj
|
|
#2331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DOMIMA trzymaj sie kobieto ![]() GOSIAK gratulacke zabka ROSI O bukietach pierwsze slysze. Swieca i szatka.
|
|
|
#2332 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Gratki. |
|
|
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego że chory. Jak on się czuje?
|
#2334 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
co ja przeżyłam... wychodziłam z pociągu, koła zaczepiły mi się między peronem a pociągiem i wózek mi zawisł, dziecko wywinęło w środku koziolka.... Myślałam, że zawału dostanę, to było straszne, jeszcze pełno ludzi a nikt nawet nie pomoże, jak już postawiłam wózek to babka jakaś coś jeszcze gada, że nie umiem z pociągu wychodzić. Myślałam, że jej ☠☠☠nę
![]() Zuzę to myślałam, że na rękach do domu zaniosę, tak się bałam, że coś jej się stało... W domu na szczęście już się chichrała do Tżeta, zjadła szpinak, zdrzemnęła się i teraz ciąga kocyk po kanapie obok mnie. Oglądam te wcześniaki, chyba jestem bez serca, bo mnie jakoś do łez nie wzrusza ten program ![]() dziś TZet poszedł na mecz a potem na browar i oglądać mecz, więz z Zuzą urzędujemy we dwie. |
|
|
|
#2336 |
|
BAN stały
|
ROSI moja pinczy przy kazdym wyjsciu z domu, a mamy do tego cholernego przedszkola chodzic. Az mnie brzuch boli jak o tym mysle.
U nas dzisiaj rosolek z makaronem tylko bez przypraw. |
|
|
|
#2337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- ale cały czas, później po drodze też? Moja jojczy po ubraniu, bo teraz nie lubi się ubierać, ale po kilku metrach w wózku jest ok |
|
|
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
My na dworku. Mala spi w wozku. Wozek przeszedl chrzest bojowy i idzie jak czolg po tych wsiowych wertepach
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi ostatnio tez wózek dęba stanął na krawężniku jak z orzejscia schodzilam. Odbil mi sie o piszczel i mam mega guza. Julek dzis miał 3 drzemki - 30min, 2h20min, 40min. Mam wrażenie ze tylko spał. Madzixx Ty chyba mało widzisz córcie niespiąca, nie ma kiedy się nią nacieszyć ![]() Teraz syn mi steka i jeczy
|
|
#2340 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cebion małej podjemy jak chora jest i ostatnio tez na apetyt co 2-3 dni. GOSIAK, jak ten rosołek dla Martynki zrobilas? osobno mięsko- nózke?skrzydelko? gotowalas, a osobno warzywka? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

Dziś sobie o świecy przypomniałam :P 

Ślubujemy: 21.10.2017
a jak byl kotek malutki to tak go lubil,a nawet mowil czasem ze go kocha... biedny mój Enterek, taka półsierotka, dobrze,ze Hania go też zaczyna lubić, moja kochana 

(a tak na serio to nerwy, chyba za mało magnezu w organizmie, zmęczona jestem) - dalam jej to samo danie co wczoraj je zjadła jak na nia sporo (20-3
u mnie zadnych bukietów nie było.