Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-08, 15:06   #2311
blackberry89
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Moja kima juz 2h i 10min.. szkoda mi jej budzic a zaraz musze do szkoly jechac po orly moje..

ROSI ale akcja :/

BLACK u nas zeby bez objawowo jak widac w sensie bez jojczenia
No u nas nie mowie
o jojczeniu tylko o slinotoku i gryzieniu. Bierze pieluche tetrowa i zaciska na niej zeby mocno i inne takie.

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Uświadomcie mnie co jest potrzebne do chrztu oprócz rodziców, dziecka, chrzestnych i świecy Dziś sobie o świecy przypomniałam :P
aaaa no i oprócz bukietu dla dziecka i chrzestnej
Szatka. Bukieciki pierwsze slysze...

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Oswieccie mnie ocb z tymi serduszkami na fb???
No wlasnie tez nie wiem.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-08, 15:07   #2312
katt
Raczkowanie

BLACK - tak
ROSARIO - współczuję nerwów :/ może faktycznie o zimno chodzi? a może za szybko po karmieniu wychodzicie? może mu się trochę cofa? a nie masz kogo poprosić, żeby Ci zakupy zrobił?
GOSIAK - gratuluję zęba
katt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-08, 15:08   #2313
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Uświadomcie mnie co jest potrzebne do chrztu oprócz rodziców, dziecka, chrzestnych i świecy Dziś sobie o świecy przypomniałam :P
szatka. u nas bukiet niekoniecznie, przeszkadzal tlyko a dla chrzestnej wcale.

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Oswieccie mnie ocb z tymi serduszkami na fb???
tez nie czajee

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-08, 15:22   #2314
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Bukiecik dla dziecka? Hę??? Ja wiem o szatce
No z tego co wiem to bukiet trzyma chrzestna i matka dziecka, czy się mylę ooo właśnie szatka, nie wiedziałam jak to się nazywa

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Mama mi dała pomysł na obiad Poskarżyłam się, że mam tylko jajko i ziemniaki to powiedziała, że mam sobie zrobić placki ziemniaczane ha czemu ja na to nie wpadłam

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-08, 15:27   #2315
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Ale mam nerwa na GH !!! Miał przed wyjściem do pracy srzatnąć kuwetę i co ? Wyszedł i kuwety nie sprzatnął ;/ Więc musze ja sprzątnąć. ZNOWU !!! zostawię mu dzis naczynia do zmywania !!
oj biedulka, od rana znów nerwy Cie szarpią no i to wyjscie na spacer z rykami, wspolczuje Ci bardzo! daleko masz do tego sklepu? moze faktycznie za grubo go ubierasz, to cieniej i kocyk do owiniecia. A moze mu wiatr sie nie podoba, pieluche na bude zarzuc? a jakbys miała niedaleko to mzoe go zostaw w domu w łóżeczku jak uśnie i na te 5 minut wyskocz do osiedlowego sklepiku jakiegos? sąsiadke poproś o zakupy?

ja to sama wszystko przy kocie robie, czyszcze kuwete, karmie, głaskam itp. bo kot jest tylko moj, TZ gada,ze on go nie chcial a jak byl kotek malutki to tak go lubil,a nawet mowil czasem ze go kocha... biedny mój Enterek, taka półsierotka, dobrze,ze Hania go też zaczyna lubić, moja kochana

Cytat:
Bry.
Mloda wstala przed 5 ale 30min pogugala i dalej w kime.. na 8 odstawilysmy chlopakow do szkoly i do przychodni z wynikami moczu. Pediatra je obejrzala i jest wsio ok potem odbilysmy do miasta i kupilysmy rydwan dla Tyski kupilam tez piersi z kaczki.. jakis przepis? Ktos cos?

MADZIX moja uwielbia jak jest chlodno w sypialni.. mi zimno a jej goraco! Kolor wozka ocean/turkus

Co do ubioru to u nas 2st i mala miala grube skarpety, ogrodniczki, body dl rekaw i gruba bluze. Na to kocyk. I bylo ok

BLACK 3 razy dziennie spokojnie tak mi sie wydaje.

KOPERCO buziaki dla Ali na pol roczku

Mala zasnela nad butla wiec ide ogarniac pranie i obiad

I najwazniejsze!
MAMY ZABEK! prawa dolna jedynka nam wyszla przez noc

HANKA tez zielona po szpinaku byla u nas
gratki ząbka! i gratki wózke, piękny kolorek też tak samo dzis ubralam Hanie na spacer, bluza średniogruba, ale u mnie 14 stopni jest i słoneczko przebija.

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Juz wczoraj nie mial gorączki. On chyba wymusza rączki plus lek separacyjny i ząbkowanie. O tak o
nie wiem jak Tobie (Wam) ale jak sobie jakoś wytłumacze płacz czy ryko-krzyki dziecka to mi jakoś lepiej Ktos mi wytłumaczy, czemu moje córa jeść nic nie chce?
no przez to sie popłakałam, ot tak, pomyslałam ze na litość ją wezmę (a tak na serio to nerwy, chyba za mało magnezu w organizmie, zmęczona jestem) - dalam jej to samo danie co wczoraj je zjadła jak na nia sporo (20-3
0 ml) a ona po drugiej łyżeczce szczękościsk. do wody dzioba otwiera to jej podstępem kilka razy wcisnęłam jedzenie, to wypluła. napoiłam ja wodą, tyle ile chciała i znów próbowałam i pupa. a jak sobie ja płakalam to ona się uśmiechała (!!?!) 10 minut poźniej wolała o cyca.

Cytat:
Sprobuj dzis jeszcze raz na spokojnie. Nie stresuj się. Będzie ok
w tym ambaras,żeby sie nie stresować chyba, chyba jakiegos mozarta załacze i dzbanek melisy sobie wypije.

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Moj sie pyta z czego sie smieje 😉
Czasem mu czytam nasze wywody szczegolnie jak piszecie ile posprzatal wasz tz albo obiad zrobil hehe 😉
a cos komentuje? że takich leni mamy za TZtów?
a propos obiadów to Moj TZ dwa obiady zrobił w weekend- sobota- ugotowal ryż i usmażyl mięso mielone (żadnych warzyw do tego) plus sos ze słoiczka. w niedziele wsadził i wyjął z piekarnika gotowca z lidla.
No i bedzie sie tym puszył, że przecież robi obiady czasem. tego typu razy 2 na miesiąc.

Cytat:
szatka. i koperta dla ksiedza u mnie zadnych bukietów nie było.
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-08, 15:32   #2316
gossip_girl21
Zakorzenienie

Black moja to samo robi z pielucha 😁
Jutro mazma urodziny

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-08, 15:35   #2317
blackberry89
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53040161]oj biedulka, od rana znów nerwy Cie szarpią no i to wyjscie na spacer z rykami, wspolczuje Ci bardzo! daleko masz do tego sklepu? moze faktycznie za grubo go ubierasz, to cieniej i kocyk do owiniecia. A moze mu wiatr sie nie podoba, pieluche na bude zarzuc? a jakbys miała niedaleko to mzoe go zostaw w domu w łóżeczku jak uśnie i na te 5 minut wyskocz do osiedlowego sklepiku jakiegos? sąsiadke poproś o zakupy?

ja to sama wszystko przy kocie robie, czyszcze kuwete, karmie, głaskam itp. bo kot jest tylko moj, TZ gada,ze on go nie chcial a jak byl kotek malutki to tak go lubil,a nawet mowil czasem ze go kocha... biedny mój Enterek, taka półsierotka, dobrze,ze Hania go też zaczyna lubić, moja kochana

gratki ząbka! i gratki wózke, piękny kolorek też tak samo dzis ubralam Hanie na spacer, bluza średniogruba, ale u mnie 14 stopni jest i słoneczko przebija.

nie wiem jak Tobie (Wam) ale jak sobie jakoś wytłumacze płacz czy ryko-krzyki dziecka to mi jakoś lepiej Ktos mi wytłumaczy, czemu moje córa jeść nic nie chce?
no przez to sie popłakałam, ot tak, pomyslałam ze na litość ją wezmę (a tak na serio to nerwy, chyba za mało magnezu w organizmie, zmęczona jestem) - dalam jej to samo danie co wczoraj je zjadła jak na nia sporo (20-3
0 ml) a ona po drugiej łyżeczce szczękościsk. do wody dzioba otwiera to jej podstępem kilka razy wcisnęłam jedzenie, to wypluła. napoiłam ja wodą, tyle ile chciała i znów próbowałam i pupa. a jak sobie ja płakalam to ona się uśmiechała (!!?!) 10 minut poźniej wolała o cyca.

w tym ambaras,żeby sie nie stresować chyba, chyba jakiegos mozarta załacze i dzbanek melisy sobie wypije.

a propos obiadów to Moj TZ dwa obiady zrobił w weekend- sobota- ugotowal ryż i usmażyl mięso mielone (żadnych warzyw do tego) plus sos ze słoiczka. w niedziele wsadził i wyjął z piekarnika gotowca z lidla.
No i bedzie sie tym puszył, że przecież robi obiady czasem. tego typu razy 2 na miesiąc.

szatka. i koperta dla ksiedza u mnie zadnych bukietów nie było.[/QUOTE]

No ja mu czytam o tych wyjatkach ktore sprzataja zeby bral przyklad 😉

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Rosi o bukiecie to slyszalam ew dla dziecka ale zeby dla mamy? Ze slubem ci sie nie pomerdalo?
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-10-08, 15:38   #2318
rosarioV
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53040161]oj biedulka, od rana znów nerwy Cie szarpią no i to wyjscie na spacer z rykami, wspolczuje Ci bardzo! daleko masz do tego sklepu? moze faktycznie za grubo go ubierasz, to cieniej i kocyk do owiniecia. A moze mu wiatr sie nie podoba, pieluche na bude zarzuc? a jakbys miała niedaleko to mzoe go zostaw w domu w łóżeczku jak uśnie i na te 5 minut wyskocz do osiedlowego sklepiku jakiegos? sąsiadke poproś o zakupy?

szatka. i koperta dla ksiedza u mnie zadnych bukietów nie było.[/QUOTE]
Boję się go zostawić. Jakoś dam radę do przyjazdu tż
a koperta została już dana księdzu
Cytat:
No ja mu czytam o tych wyjatkach ktore sprzataja zeby bral przyklad 😉

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Rosi o bukiecie to slyszalam ew dla dziecka ale zeby dla mamy? Ze slubem ci sie nie pomerdalo?
Tyy a może ? wiem, ze dla chrzestnje na 100 % bukiet bo byłam dwa razy chrzestną i miałam bukiecik wręczony Ale nie byłam pewna jak z matką. Ok to czyli tylko zamówię bukiet dla chrzestnej

Stary 2015-10-08, 15:50   #2319
Majka232
Zakorzenienie

Ja tez nie słyszałam o bukiecikach.

Rosi - kopertę zawsze kepiej wreczyc po robicie
Stary 2015-10-08, 15:50   #2320
siempre
Wtajemniczenie

U mnie pobudka o 5.30 przez ostatni tydzień mi się tak budzi

Cytat:
Mij zazwyczaj sam wypluwa ale czasem muszę mu pomóc

U mnie tez często wypluwa sam ale wole mu zabrać wcześniej krócej schodzi mi leżenie przy nim.

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
U nas też rzadko i biorę tabletki wiec szansa jest mała. Ale mimo wszystko mam niewielki procent niepewności hehe
Ja tez tak robię ze na raty karmie czasem po kąpieli. Najpierw possie kilka minut i jak widzę ze nie odpływa przy tym cycu to odbijamy i wkładam do łóżeczka. Pobawi się, popatrzy na karuzelke i za jakieś 20-30 min znów cyc i wtedy juz usypia.[COLOR="Silver"]

U mnie też na raty pocyca jak widze, ze zamiast spać to sie śmieje to zostawiam go samego bez zabawk. A za chwilę mnie wola to juz wiadomo ze zaraz usnie.

Cytat:
Dobre 😉
Tż ostatnio stwierdził że jak ma za co to niech się obraża. To teraz mi nie przeszkadzają fochy teściowej.
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-08, 15:51   #2321
Majka232
Zakorzenienie

Goczek - nic nie zrobisz z niejedzeniem. Chyba trzeba próbować różne smaki. Ty sama gotujesz?
Stary 2015-10-08, 15:56   #2322
niezawsze
Zakorzenienie

Kurcze Maciek ma wodnisty katar, ściągam mu, a i tak leci do gardła i kaszle, w ogóle marudzi dziś cały dzień, biedny meczy się, dałam mu paracetamol, bo i może od zębów go bolą dziasla, nie wiem, ale chyba na chorego wygląda, gorączki nie ma, zobaczymy czy mu się polepszy.
Wy Wit c dajecie dzieciom? Cebion czy co, nie chce by był chory biedus

Inhalacje to takich 3 razy,bo sól może podrażnia skórę wokół noska, właśnie też mam inhalator chyba odpaleniu go

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-08, 15:57   #2323
rosarioV
Zakorzenienie

Położyłam małego na brzuchu, odwracam sie na chwilę a ten przy macie Jeaaa jakiś postęp odsunęłam go a ten do maty i nagrałam filmik

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Ja tez nie słyszałam o bukiecikach.

Rosi - kopertę zawsze kepiej wreczyc po robicie
U nas chcieli już przy załatwianiu formalności...

Stary 2015-10-08, 16:06   #2324
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Kurcze Maciek ma wodnisty katar, ściągam mu, a i tak leci do gardła i kaszle, w ogóle marudzi dziś cały dzień, biedny meczy się, dałam mu paracetamol, bo i może od zębów go bolą dziasla, nie wiem, ale chyba na chorego wygląda, gorączki nie ma, zobaczymy czy mu się polepszy.

Inhalacje to takich 3 razy,bo sól może podrażnia skórę wokół noska, właśnie też mam inhalator chyba odpaleniu go
Ja mqm juvit c.
Po inhalacji super nosek sie oczyszcza. Ja jeszcze disnemar psikam i nasivin.
Zdrówka!

Cytat:
Położyłam małego na brzuchu, odwracam sie na chwilę a ten przy macie Jeaaa jakiś postęp odsunęłam go a ten do maty i nagrałam filmik

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

U nas chcieli już przy załatwianiu formalności...
O jacy!
Stary 2015-10-08, 16:12   #2325
cashmere
Zakorzenienie

GOSIAK gratuluje zęba!
Idą jak grzyby po deszczu

MAJKA Szymik ma mój kształt oczu, więc liczylam też na mój kolor

ROSI dziwną sprawa z tym rykiem na podwórku :/ Może on tak reaguje na zimno/wiatr?
O bukietach do chrztu pierwsze słyszę.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-08, 16:26   #2326
kamilove
Zakorzenienie

Cześć 😃

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
My po szczepieniu. Ryk był straszny Nawet lekarka powiedziała że załosnie płacze. I ciągle mówił "bu, bu, bu". Moje serce było miękkie... Teraz bidulek śpi. Mam nadzieję że dobrze się będzie czuł

Biedaczek 😞

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
zdrówka!!

ja Ci powiem tak. Ala ma szafirowe wręcz i synek w jej wieku już dawno miał brązowe. Więc ja liczę że takie już zostaną

no ja też sobie nie wyobrażam nie myć;/

ALICJA KOŃCZY DZIŚ 6MIESIĘCY-jak to szybko zleciało!!
już połowa macierza za mną

brawo wszystkiego najlepszego 😊🎈🎉🎁

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki.
Czytam Was na raty bo niestety nie mam jak się wbic. Juz bym chciała żeby to się unormowalo jakoś...:-( - a tak to spać nie, huśtawka nie... najchętniej to nosić i pokazywać wszystko. Na macie nie polezy bo zaraz fik na brzuch i pelzanie .. eh.. w domu też robie wszystko na raty. Wczoraj ćwiczyłam w konsekwencji ponad 2 h bo cały czas musiałam się odrywać . Dziś godzinkę ale siedział w huśtawce i mnie obserwował... musze ogarnąć podłogi a nocka była znowu słaba... praktycznie to nie wiem ile spal - może łącznie ze 4 godziny :-( ... skad wziąć sile Laski? :-(

ZDRÓWKA życzę Chorowitym - Cashmere :-* - Boleczka :-* - jeśli ktoś jeszcze to również - przepraszam ze nie wiem ale tak jak mówię na raty wszystko :-***

ZDRÓWKA również dla Malusinskich:-*

Madzixx - Hania - Wielka Buzka i gratulacje ząbków :-*- sama się nie mogę ich doczekać -aha Olaf tez bezzebny :-(

KOPERCO - wszystkiego najlepszego dla Alci za pół-urodziny; -) - to już nie przelewki he he

Wszystkie Was pozdrawiam i ściskam... buziaki. Miłego dnia...

😘

Cytat:
Bry.
Mloda wstala przed 5 ale 30min pogugala i dalej w kime.. na 8 odstawilysmy chlopakow do szkoly i do przychodni z wynikami moczu. Pediatra je obejrzala i jest wsio ok potem odbilysmy do miasta i kupilysmy rydwan dla Tyski kupilam tez piersi z kaczki.. jakis przepis? Ktos cos?

MADZIX moja uwielbia jak jest chlodno w sypialni.. mi zimno a jej goraco! Kolor wozka ocean/turkus

Co do ubioru to u nas 2st i mala miala grube skarpety, ogrodniczki, body dl rekaw i gruba bluze. Na to kocyk. I bylo ok

BLACK 3 razy dziennie spokojnie tak mi sie wydaje.

KOPERCO buziaki dla Ali na pol roczku

Mala zasnela nad butla wiec ide ogarniac pranie i obiad

I najwazniejsze!
MAMY ZABEK! prawa dolna jedynka nam wyszla przez noc

HANKA tez zielona po szpinaku byla u nas

Gratki zabka 😃

Cytat:
Ale mam nerwa, aż się poryczałam ubrałam małego idziemy na dwór, wszytsko ok, wychodzimy z klatki, ryk wieki ryk, to na ręce, nadal ryczy i znowu zaczyna sie krztusić, uspokajam go nic nie daje ryczy jak szalony, to do domu wracamy, wyszłam może dwa metry od klatki. Ja nie wiem co temu dzieciakowi odbija, wczoraj to samo i dziś, w lodówce pustka, chciałam iśc do sklepu sobie coś do jedzenia kupić i nawet do cholernego sklepu nie mogę pójść !!! I będę siedzieć głodna do 18 jak nie dłużej bo tż dziś na 12 pojechał. Na śniadanie wypiłam tylko kawę i to wszystko. Głodna jestem w lodówce jajka a po nich mam wzdęcia. No becze mam dość.

może o ten wiatr chodzi hmm?

Cytat:

Zdrówka dla Maćka 😚✊

Pączek śpi już 2h a ja przez ten czas nic nie zrobiłam 😁 idę jeść pizze 😉
Stary 2015-10-08, 16:54   #2327
gosiak0512
Zakorzenienie

MAJKA no ja nie mialam pewnosci i wiem ze wtedy po prostu marudzila

ROSI bukietu? Pierwsze slysze.. swieca i biala szatka. A na obiad ziemniaki i na to jajo sadzone

BLACK to slinotok i lapki w buzi to juz dawno dawno ma

NIEZAWSZE tak wit c i nasivin mozesz dac

Dziekujemy za gratki

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

A na obiad byl rosolek z kurczaka z kasza manna zjadla z ogromna radoscia 80ml

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-08, 17:08   #2328
blackberry89
Zakorzenienie

Ja mam dosc dzisiejszego dnia. A raczej mego dziecka ktore jest caly dzien na rekach...
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-10-08, 17:13   #2329
ewullka87
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
A jak te dziecko ubrać ? Jutro 8 stopni, jade pociągiem, body, bluza kurtka? Czy moze body krotki bluza kurtka? Czy body długi, gruby swetr, gruby bezrękawnik? Cholera wie ...
Ja na takie temperatury daje tylko body, tajstopy i na to kombinezonl

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
Miałam juz przy starszym. Nie używałam za często. Jakas taka zniewolona z nia sie czułam hehe. Wolalam rękawiczki bo w nich mozna wszystko robić a nie jak z mufka. Wyjmiesz rece i zimno
Teraz spróbuję. Może bardziej mi podpasuje
Ja mam i nigdy nie uzylam.
ewullka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-08, 17:20   #2330
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam dosc dzisiejszego dnia. A raczej mego dziecka ktore jest caly dzien na rekach...
Mialam podobnie wczoraj

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-08, 17:22   #2331
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:

Biedny Maciek ja daje cebion 5 kropelek do nocnego mleka.

DOMIMA trzymaj sie kobieto

GOSIAK gratulacke zabka

ROSI O bukietach pierwsze slysze. Swieca i szatka.

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-08, 17:27   #2332
ewullka87
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
U nas też rzadko i biorę tabletki wiec szansa jest mała. Ale mimo wszystko mam niewielki procent niepewności hehe

Ja tez tak robię ze na raty karmie czasem po kąpieli. Najpierw possie kilka minut i jak widzę ze nie odpływa przy tym cycu to odbijamy i wkładam do łóżeczka. Pobawi się, popatrzy na karuzelke i za jakieś 20-30 min znów cyc i wtedy juz usypia.

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

ROSARIO tez się doczekasz zabka, nawet nie będziesz wiedzieć kiedy i hop siup ząbek jest

NIEZAWSZE

My jak zwykle od 6.15 nie spimy. W nocy pobudki dwie. Kurcze musze się przestawić i kłaść się o 22 z wyłączonym internetem, albo jakis limit se ustawić do 22 i koniec heh, bo ciężko mi potem dotrzymać swojego postanowienia o wczesniejszym pojęciu spać
O 22? Ja chodze spac o 21 i ledwo o 8 mej wstaje, oczywiscie gdyby nie budzik spalabym dalej.

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
zdrówka!!

ja Ci powiem tak. Ala ma szafirowe wręcz i synek w jej wieku już dawno miał brązowe. Więc ja liczę że takie już zostaną

no ja też sobie nie wyobrażam nie myć;/

ALICJA KOŃCZY DZIŚ 6MIESIĘCY-jak to szybko zleciało!!
już połowa macierza za mną
Gratki.
Stary 2015-10-08, 17:29   #2333
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego że chory. Jak on się czuje?
Stary 2015-10-08, 17:32   #2334
ewullka87
BAN stały

Cytat:
Biala szatka
Stary 2015-10-08, 17:32   #2335
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

co ja przeżyłam... wychodziłam z pociągu, koła zaczepiły mi się między peronem a pociągiem i wózek mi zawisł, dziecko wywinęło w środku koziolka.... Myślałam, że zawału dostanę, to było straszne, jeszcze pełno ludzi a nikt nawet nie pomoże, jak już postawiłam wózek to babka jakaś coś jeszcze gada, że nie umiem z pociągu wychodzić. Myślałam, że jej ☠☠☠nę

Zuzę to myślałam, że na rękach do domu zaniosę, tak się bałam, że coś jej się stało... W domu na szczęście już się chichrała do Tżeta, zjadła szpinak, zdrzemnęła się i teraz ciąga kocyk po kanapie obok mnie.

Oglądam te wcześniaki, chyba jestem bez serca, bo mnie jakoś do łez nie wzrusza ten program

dziś TZet poszedł na mecz a potem na browar i oglądać mecz, więz z Zuzą urzędujemy we dwie.
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-08, 17:35   #2336
ewullka87
BAN stały

ROSI moja pinczy przy kazdym wyjsciu z domu, a mamy do tego cholernego przedszkola chodzic. Az mnie brzuch boli jak o tym mysle.

U nas dzisiaj rosolek z makaronem tylko bez przypraw.
Stary 2015-10-08, 17:36   #2337
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:

Biduś, zdrówka mu...a Wit C profilaktycznie?

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez ewullka87 Pokaż wiadomość
ROSI moja pinczy przy kazdym wyjsciu z domu, a mamy do tego cholernego przedszkola chodzic. Az mnie brzuch boli jak o tym mysle.

U nas dzisiaj rosolek z makaronem tylko bez przypraw.
ale cały czas, później po drodze też? Moja jojczy po ubraniu, bo teraz nie lubi się ubierać, ale po kilku metrach w wózku jest ok
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-08, 17:37   #2338
gosiak0512
Zakorzenienie

My na dworku. Mala spi w wozku. Wozek przeszedl chrzest bojowy i idzie jak czolg po tych wsiowych wertepach

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-08, 17:38   #2339
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
co ja przeżyłam... wychodziłam z pociągu, koła zaczepiły mi się między peronem a pociągiem i wózek mi zawisł, dziecko wywinęło w środku koziolka.... Myślałam, że zawału dostanę, to było straszne, jeszcze pełno ludzi a nikt nawet nie pomoże, jak już postawiłam wózek to babka jakaś coś jeszcze gada, że nie umiem z pociągu wychodzić. Myślałam, że jej ☠☠☠nę

Zuzę to myślałam, że na rękach do domu zaniosę, tak się bałam, że coś jej się stało... W domu na szczęście już się chichrała do Tżeta, zjadła szpinak, zdrzemnęła się i teraz ciąga kocyk po kanapie obok mnie.

Oglądam te wcześniaki, chyba jestem bez serca, bo mnie jakoś do łez nie wzrusza ten program

dziś TZet poszedł na mecz a potem na browar i oglądać mecz, więz z Zuzą urzędujemy we dwie.
Współczuję sytuacji a bqbie przydałoby sie ☠☠☠..ac.
Mi ostatnio tez wózek dęba stanął na krawężniku jak z orzejscia schodzilam. Odbil mi sie o piszczel i mam mega guza.

Julek dzis miał 3 drzemki - 30min, 2h20min, 40min. Mam wrażenie ze tylko spał. Madzixx Ty chyba mało widzisz córcie niespiąca, nie ma kiedy się nią nacieszyć
Teraz syn mi steka i jeczy
Stary 2015-10-08, 17:39   #2340
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Goczek - nic nie zrobisz z niejedzeniem. Chyba trzeba próbować różne smaki. Ty sama gotujesz?
sama tez gotuje, ziemniaczka, marchewke, ciut pietruszki, razem i osobno podawałam, jabłuszko pieczone.

Cebion małej podjemy jak chora jest i ostatnio tez na apetyt co 2-3 dni.

GOSIAK, jak ten rosołek dla Martynki zrobilas? osobno mięsko- nózke?skrzydelko? gotowalas, a osobno warzywka?
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości