|
|
#2731 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część III
Dziewczyny a planujecie isc na warsztaty Mamo to ja? Są w różnych miastach w Polsce.
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z grzędy!
![]() Ujawnijcie się! My nie gryziemy... zbyt mocno ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
|
|
#2733 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie z mężem nie chcieliśmy znać płci, ale teściowa doczekać się nie może ;-) a jak Was poczytuję to nabieram ochoty na poznanie dzieciaczka. To moje pranie już na biurku i krzesłach się nie mieściło, więc musiałam to zrobić. A nie wkładam do szafy niepoprasowanego prania. Męczy mnie to, ale nie mogę inaczej. Nie trzeba później prasować na bieżąco tylko wyciągamy i jest. Ewentualnie do małej poprawki.
|
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
To śpiewamy razem.
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że tam się dowiem tych podstaw o których teraz nie mam pojęcia
|
|
|
|
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie lubię tego robić.. Zbieram się zwykle miesiąc ![]() A z drugiej strony nie wyobrażam sobie tego nie uprasować. Prasuję wszystko od ciuchów, po bieliznę, ręczniki i pościel ![]() Po prostu pranie nabiera mocy w koszach
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
nieocenione wprost źródło wiedzy
i to na każdy temat
|
|
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z łowów, lipa dzisiaj w sh, mało ubranek na 1-3 m-ca. Potem pokażę co kupiłam
Dzisiaj u nas kuchnia wydaje makaron ze szpinakiem i łososiem. Czekam tylko na męża, aż wróci z siłowni i jemy ale kremówki mi się chce na deser
|
|
|
|
#2739 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za grzybami w sumie nie przepadam, ale sam ich zapach uwielbiam Tylko ja na czerwono robię bigosik tzn z przecierem pomidorowymJa uwielbiam Kraków, jakąś taką fajną energię ma to miasto Cytat:
![]() Cytat:
![]() I też prasuję przed włozeniem do szafy rzeczy Cytat:
|
|
#2740 |
|
Wtajemniczenie
|
Osz Ty! moooniaaaa nie kuś deserem, bo skończy się tym, że skończę w cukierni. Jestem podatna na Wasze propozycje kulinarne ;-)
|
|
|
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie prasuje bo to poźeracz czasu a potem przed wyjsciem i tak trzeba drugi raz
|
|
|
|
#2742 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja liczę po cichu na wygraną wózka
|
|
|
#2743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lecę po wyniki, oby były w porządku
|
|
#2744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
Będzie dobrze
|
|
#2745 |
|
Wtajemniczenie
|
Pewnie masz rację, ale trudno jest się przestawić, kiedy ileś lat już się tak robi. Męczyłyby mnie wyrzuty sumienia i nie mogłabym normalnie funkcjonować, śniłoby mi się niepoprasowane pranie po nocach hi hi
|
|
|
|
#2746 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
na szczęście dla moich bioder nie zeżrę dzisiaj bo już nie mam gdzie kupić
|
||||
|
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
Tak
prasuje za kazdym razem, ja tez bo ja nie lubie nawet jak mam slad od zgiecia koszulki mamy deske w garderobie wiec nie wyciagam jej za kazdym razem
|
|
|
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
moniaaaa wczoraj z sąsiadką jadłyśmy pyszne kremówki, nie dałyśmy rady zjeść do końca, a dziś nie pogardziłabym następną
![]() Najadłam się bigosu, wyszedł super! Teraz jak co dzień pora na drzemkę
|
#2749 |
|
Zadomowienie
|
Olgietka USG nie jest szkodliwe dla płodu w żaden sposób, ale jeśli nie ma komplikacji to USG 3x jest chyba wystarczające, tak naprawdę wystarczą te 3x i słuchanie regularne u położnej czy serce bije.
Któraś pytała o kopniaczki, ja tam nic nie czuję może ze 3 razy mnie kopnęło i dalej cisza a już 17t.c.malinka9191 daj znać jak wyniki OK, zbieram się na spotkanie z Mamusiami hehe, będzie pełno brzuszków w ciąży Nie mogę się doczekać. i dostaniemy kawę i ciastka 3majcie kciuki żebym wygrała wózek do później, nie piszcie dużo ![]() O jaką grzędę chodzi? Są jakieś dziewczyny , które Nas czytają i nic nie piszą??
|
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo, wróciłam z wizyty
Nie wiem do jakich wy lekarzy chodzicie, ale mój powiedział, że 18 tydzień to za wcześnie na poznanie płci. (drugi lekarz też mi tak powiedział )Zrobił USG, badanie ginekologiczne.. Dziecko rośnie prawidłowo Dostałam skierowanie na krew, mocz i przeciwciała żółtaczki.. Drugi raz mi powiedział, że na połówkowe nie dostanę skierowania, ale przecież powinnam sobie zrobić prywatnie.. bo 200zł to nie jest dużo.. no sory, ale dla mnie jest dużo, jak nie mam teraz pracy A jak zapytałam, czy to obowiązkowe, to powiedział, że w Polsce nic nie jest obowiązkowe, ale warto to zrobić.. i co ja mam z tym zrobić, skąd te kasę wyczarować Ogólnie dzidziuś się ruszał i hasał, łożysko umiejscowione z tyłu, ruchów jeszcze nie czuję. To była chyba ostatnia wizyta u tego lekarza, drugi wydaje się bardziej kompetentny. Sama nie wiem.. ah te ciążowe dylematy Zrobiłam zakupy i jestem styrana jak stary wół na polu.
|
#2751 |
|
Zadomowienie
|
o to! to! chyba zadne warsztaty nie przygotuja nas lepiej niz my same
tyle nas tu jest a tematow co nie miara ![]() no to super bede trzymac kciuki ![]() ja zaraz musze ogarnac sypialnie i pozbierac pranie, ktore wyschlo w koncu dzis zaczynam funkcjonowac jak czlowiek na jutro zaplanowalam zapiekane nalesniki z serem
|
|
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
Co on nienormalny? Jak sie obroci tak ze nie widac to ok, jak moj wczoraj, ale tak normalnie w 18 tyg juz widac.
|
|
|
|
#2753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sensie, że nie jest szkodliwe? Bo ja czytałam wielkokrotnie, że nie ma miarodajnych badań, które stanowczo mówią, że USG jest w 100% bezpieczne
|
|
#2754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może po prostu nie chciało mu się ![]() ja byłam w tyg 16+4 dni jak lekarz wynalazł siusiaka, chociaż w sumie i bez szukania chyba widział tylko chciał mi uświadomić ale lekarz to tylko człowiek, a ludzie jak wiadomo -są różni nie masz mozliwości pójść gdzieś prywatnie, ale taniej? 200zł za usg to chyba troche dużo?
|
|
|
|
|
#2755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zaraz mąż przyjedzie bo się wcześniej zwolnił z pracy żeby ze mną wygrać wózek do później Dziewczyny
|
|
|
#2756 |
|
Zadomowienie
|
darkanddark ale nie rozumiem? czyli teraz kiedy mialabys kolejna wizyte u niego? to nie jest tak ze np jak masz za 3-4 tyg kolejna to robi znow usg i jest to polowkowe?
bo tak by wychodzilo wlasnie..
|
|
|
|
#2757 |
|
Rozeznanie
|
Buraczków mi się chce ??? Dobrze że ślubny przywiezie :-D wolałabym takie gotowane ale i nie pogardzę słoikowymi ;-)
Przypomniało mi się pisałyście o termometrach. Na miałam taki elektroniczny za 20 zł i nigdy nie mierzyłam w pupie temperatury. Nasza pediatra mówiła że pod paszka wystarczy i nic nie trzeba odejmować jak w pupie czy ustach. Tak samo nie rozumiem wywolywania qupy dzidziusiowi termometrem. No sorry ale naprawdę :-\
|
#2758 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
we dwoje wieksze szanse wlasciwie to we troje ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarz śmiał się tylko ze mnie, że mam takie ciśnienie na poznanie płci, bo powiedziałam, ze choćbym miała na głowie stanąć, to muszę poznać płeć. ![]() No i płeć poznałam, a za wizytę nie musiałam nawet zapłacić. 200zł za połówkowe? Może u innego lekarza będzie taniej? Ja będę płacić 150zł, w tym jeszcze płytę z nagraniem dzidzi dostanę.
|
|
|
#2760 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja! i wcale mi się to nie podoba! w poniedziałek mam wizytę i mam nadzieję, że usłyszę serducho bo zwariuję. Podsłuchuję co prawda stetoskopem co tam się w brzuchu wyprawia ale nie do końca wiem czy to dzieć czy płyny w jelitach czy wody czy co jeszcze. Czekam... nie miałam internetu od wczoraj i przyznaję się bez bicia, że nadrobiłam jakieś 8 stron, ale kolejne 4 czekają a ja już muszę się położyć bo mnie siedzenie w kuchni zmęczyło. Doczytam później. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.

Ja mam stertę sięgającą mi do biodra
Myślę, że tam się dowiem tych podstaw o których teraz nie mam pojęcia 
i to na każdy temat 

Będzie dobrze
Dam jeszcze komuś do powąchania czy nie przesadzam bo mój węch bywa ostatnio zwodniczy
może ze 3 razy mnie kopnęło i dalej cisza a już 17t.c.
W sensie, że nie jest szkodliwe? Bo ja czytałam wielkokrotnie, że nie ma miarodajnych badań, które stanowczo mówią, że USG jest w 100% bezpieczne