|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3
Na blankowych majówkach była laska z knurowa.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyjadę i idziemy na browara, serio serio
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
Princesika idziemy też jutro. Niech ją lekarka oslucha przed weekendem
Szuu niezla cena ale pewnie warto. U nas za tyle dom można postawić Kejti ją nie jestem za FB, kolejne miejsce do ogarnięcia. Zabraknie mi czasu :/ Blizny po cieciu nie wyczuwam, wiem w którym miejscu byłam nacieta ale nie widać tego. Gin powiedział że pięknie zszyte bo nie ma śladu, myślał, że nie byłam nacinana. Myślę że i u was Z czasem tak będzie TŻ już w pracy, ma nocke. Ja też już ide spać bo nie wiem co mnie czeka w nocy... |
|
|
|
#3904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie zerknęłam na fb skąd jesteś. Ja zanim wyjechałam do UK pracowałam i mieszkałam w Chrzanowie. I mnie dopadło po tym spacerze. Zmarzłam podczas i teraz leżę w łożku z temp, wszystko mnie boli. Może racja z ta grupa na fb, w klubie to większości zdjeć nie widać. |
|
|
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo Groszko się ujawnila? muszę iść do klubu obczaić ale to już jutro. W końcu Wegrowska czy Ślotała?
pralka w głowie |
|
|
|
#3906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Do mnie godzina. Tzn do mnie do pl. ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Mój tata jest z Chrzanowa, właściwie z Balina |
||
|
|
|
#3907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Balin, cos mi to mówi. Juz trochę zapomniałam bo to 10 lat temu było. To może zna mojego ex ;-) i jego rodzine bo oni wszyscy weterynarze Do Jaworzna tez jeździłam. Trzebinia, Olkusz - te okolice |
|
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
Balin to część Chrzanowa, graniczy z Jaworznem
|
|
|
|
#3909 |
|
Zadomowienie
|
Widziałam że powstała gr na fb. Dzięki za zaproszenie. Resztę nadrobię później jeśli dam rade. Dziś koszmarny dzień miałyśmy. Wylądowałiśmy z Laurą na pogotowiu :-( Po 5 dniach zaczęła robić kupę, od 7 rano się prężyła i nie mogła się wypróżnić. O 13 wyszła strasznie twarda kupa i stanęła w połowie. W żadną stronę nie chciała ruszyć ani wyjść ani się cofnąć. Laura nawet nie krzyczała, tak płakała prawdziwymi łzami ze aż tchu jej brakowało. Na twarzy wychodziły jej naczynka a odbyt był ogromny, czerwono siny... Masakra! Płakałam razem z nią. Nie potrafiłam jej pomóc. Próbowałam herbatki, masażu, ciepłej pieluchy, czopka glicerynowego, sposobu z termometrem i oliwka. Nic nie pomagało. Dzwoniłam do rodzinnego ale go nie było. Inna lekarka zabroniła mi pomagać jej w wydostaniu się kupy bo mogę poważnie uszkodzić odbyt. Byłam przerażona. Kupa tkwiła w pupce juz 1,5 godziny i była twardsza niż kamień. Musieliśmy jechać na pogotowie. Tam oczywiście nie chcieli nas za bardzo przyjąć bo od tego jest rodzinny ale gdy lakarka z oddziału usłyszała o problemie to od razu chciała wziąć Laurę na oddział i konsultować z chirurgiem. Wybłagałam żeby tylko doraźnie jej pomogli i udało się, wróciłyśmy do domu. Ale pediatra powiedziała, że lekarz prowadzący jest niepoważny, bo z takimi problemami juz dawno powinniśmy trafić ze skierowaniem do szpitala. Kazała też jak najszybciej rozszerzać dietę i nie dopuszczać do takich sytuacji, bo to bardzo niebezpieczne dla zdrowia dziecka. Ale niestety ja nie potrafię temu zapobiec i boję się że sytuacja się powtórzy :-(
|
|
|
|
#3910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ooooo matko !!!!! Ale sie musiała nacierpieć bidulka Co zrobili w szpitalu z ta kupa? |
|
|
|
|
#3911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedna Laurka, dobrze, że pohechaliście.Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
O jezu! Mucha... Biedna Laurka...a może trzeba jej regularnie dawać czopki? Ci mówi pediatra na te zaparcia? Współczuję ci stresu...
|
#3913 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rozszerzaj dietę i już, kurczę jak czytałam to aż ciarki mnie przeszły, biedna Laurka
|
|
|
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
Mycha, biedne malenstwo
oby to sie nigdybnie powtorzylo....dobrzevze udalo sie pomóc
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3916 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do środka, podali czopek i już. Niby proste ale wiedzieli jak się za to zabrać żeby jej krzywdy nie zrobić. Całe jelita miała już tą kupą zaczopwane :-( Cytat:
Rozszerzam. Ona już od 3 dni dostaje marchewkę ale nie za bardzo ją lubi. Chyba jej nie smakuje bo krzywi się i pluje. Normalnie stwierdziłabym, że dziecko nie jest jeszcze gotowe na rozszerzanie, ale co mam zrobić w takiej sytuacji? Im więcej produktów bezmlecznych tym lepiej. |
||
|
|
|
#3917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może jakaś jej zasmakuje??
|
|
|
|
|
#3918 |
|
Zadomowienie
|
Gotuję sama bo mam swoje marchewki. To wg mnie jest dla niej najlepsze rozwiązanie bo mam 100% pewności co je. Przemęczymy się jeszcze do końca tygodnia i jeśli nadal nie będzie chciała jeść to podam jakoś słoiczek może. W końcu inne dzieci jedzą i żyją, ;-)
|
|
|
|
#3919 | |
|
celebriti
|
Jejku mycha jakie przeżycia . Trzymajcie sie i oby to sie nie powtórzyło
️A próbowałaś jabłko ? Ja przy Dalii miałam problemu z zaparciami i kupiłam szybko słoiczek deser śliwki i dosłownie pół łyżeczki pomagało !
|
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
Mycha - ale gotowana marchewka zatwardza.. Przy takich problemach to raczej jabłko albo soki. Albo w ogóle co innego ale jak piszesz ze juz wiele przerobilas, i zmiany mleka i różne specyfiki i nic..
|
|
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy po szczepieniu...
Mam doła, jestem chujową matką i w ogóle do dupy. Idę spać.
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
#3922 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
Napiszę w klubie
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
#3925 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ojeju ![]() straszne, ale się musiała nacierpieć Ty też z resztą, bo patrzeć a nie móc pomóc to najgorsze Cytat:
|
||
|
|
|
#3926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też tak myślałam ale lekarz powiedział ze nieprawda. Kejti też mi to sugerowała. Wróciłam do domu, poczytalam w necie piszą różnie. To komu zaufać? Wiadomo, że pediatrze. Nosz ☠☠☠☠a żeby lekarz takie rzeczy podpowiadał... Do tej pory były problemy ale nie było konsystencji kamienia. Jeśli to przez marchewkę mieliśmy takie przejścia to za☠☠☠ię gościa gołymi rękoma!!! |
|
|
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
Mycha, Kochana, ja uważam, że powinnaś dać jabłko..
---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 05:17 ---------- Hej laski! Ja za godzinę obstawiam Wojtka do teściowej i jedziemy z Tzem do Poznania.
|
#3928 |
|
Konto usunięte
|
Tam można dostać mieszkanie juz od 5000 za metr, to jest troche droższe bo wychodzi troche ponad 6.
Groszko, latem wylegiwalybysmy sie na lezaczkach A nie, latem bedziemy gonić uciekające dzieci pewnie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---------- Mycha o matko jakie przeżycia straszne az mi łzy w oczach stanęły Pierożku Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Konrad tez od niedzieli nie robił kupy i czekam... Ale ja kp wiec to chyba norma, choć u hafiji czytałam ze nie do konca Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ---------- Dziewczyny a co do czopków... To ja juz dwa razy (jak sie okazało potem niepotrzebnie) dałam Konradowi. No i darł sie przy tym, wypychał, musiałam mu na sile wkładać, no tragedia, po pierwszym razie obiecałam sobie ze nigdy więcej (bo jak sie okazało nie miał zaparcia) ale za drugim uległam mamie. Konrad zrobił kupę na drugi dzien a czopek nierozpuszczalny był w tym. Oczywiście przez ten cały czas darł sie niemiłosiernie jakby ten czopek mu krzywdę zrobił. No i wiecie jakie ja mam problemy od zawsze... Postanowiłam ze spróbuje tego czopka co mi szkodzi. Ja ☠☠☠☠☠☠☠e dziewczyny... Chuj tam ze nic nie zadziałał bo nie miał jak bo z bólu leciałam do kibla zeby szybko go wypchnąć, jaki bol, myślałam ze skonam tak szczypało... I od tej pory nawet moja mama nie nalega (to było jak byłam u nich na weekend). Ona mówi, ze te czopki sa jakies do dupy skoro sie nie rozpuszczają i tak szczypią. Od razu wy☠☠☠alam całe pudełko. I nie polecam takich czerwono-białych, moze inne sa lepsze... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedna malutka i Ty![]()
|
|
#3930 |
|
Konto usunięte
|
Industria dopiero doczytałam... Wiem, ze mam chałupę za to, nawet działkę mam pod ta chałupę ale tz nie chce poza Gd mieszkać
My mamy 5 km do centrum, 4 do jego pracy, no jest mu wygodnie... Dom to moje marzenie ale moge je sobie wsadzić w buty ![]() A tz twierdzi ze to nie jest duzo za mieszkanie bo nasze warte jest ponad 300 tys. Ale jemu jest tu wygodnie. Dzisiaj bedzie malował korytarz tak mu tu wygodnie... Kaja ja tam chodzę na spacery bo moje mini osiedle jest tak beznadziejne ze moge sobie w kółko wokół bloku co najwyżej pojeździć ![]() Fartuch Ty mieszkasz w Oliwie??? Jak z Konradem bedzie mozna wyjsć do ludzi to ja jestem za spotkaniem i obrabianiem tyłków dziewczynom ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.

przyjadę i idziemy na browara, serio serio

Biedna Laurka, dobrze, że pohechaliście.

️