|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Cytat:
I jak już coś się podzieje, to człek nie wie od czego. A tak szczepiąc pojedynczo można obserwować na spokojnie. Oczywiście, to jedno ze stanowisk Ale jeden z lekarzy też mi mówił, żeby się jakoś strasznie na te 6w1 szczepionki nie napalać Tak czy inaczej, warto wziąć też taki argument pod uwagę przed podjęciem decyzji.---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Ok, o szpitalach wiem już wszystko z grubsza Teraz pozostaje przygotować swój plan działania
|
|
|
|
|
#3842 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska nie bylam, tez mi dzien uciekl
ja chodzic pewnie bede. Sama labo z tz ale tylko posluchac.Aa snuze kupuje. W sumie 200 to niezle. A planuje jeszcze 20 zl zbic :p Co do szczepien ja narazie odraczam. Na bank. |
|
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
Morning
Zaczęłam właśnie weekend.. za 2 tyg juz kończę pracę Cieszę się, bo juz sie powoli zaczyna dociekania śruby przed świętami. My zawaleni kostiumami na Halloween.. a jeszcze świąteczne ciuchy zaczynają przychodzić. Dobra.. nie będę tu smecic o pracy Rano mam fachowcow - będą mi okno u córki w pokoju wymieniać. Robimy te wymiany stopniowo, bo nie chcemy z całych oszczędności wyskakiwac. A Tz jeszcze się napalil na zmianę samochodu na większy skoro rodzina się powiększa.. mi to wisi - jak chce to niech sobie szuka sam. Ja tam z naszego auta jestem zadowolona.
|
#3844 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Halwaya, super ze w końcu odpoczniesz od tych nocek i pracy. I tak dzielna z Ciebie kobitka ze tak dajesz radę w ciąży.
Życzę żebyś była zadowolona z pracy fachowców. Ja coś nie moge spać od 3, gram na telefonie bo wariacji można dostać. Zaraz wstaje zrobie tz sniadanie, przynajmniej jakis pożytek z mojej bezsenności bedzie |
|
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w wannie leze
a powinnam spac, bo rano będę nieprzytomna.. Tz juz sobie kanapki zrobił do pracy, więc moge spokojnie isc spac ty też powinnaś.. chyba, że juz trenujesz nocne życie
|
#3846 |
|
Zadomowienie
|
Nie trenuje, coś nie moge zasnąć od przerwy na sikunde od 3. Wstalam, wlaczylam kompa, coś popracuje może. Brr ale szron na dworze za oknem, gdzies to lato mi szybko uciekło;/
Odpoczywaj
|
|
|
|
#3847 |
|
Zadomowienie
|
Niusik, jeśli ktoś jeszcze nie spotkał się z tym:
przysiady są dobre na mięśnie dna miednicy, przydadzą się przed i po porodzie ![]() http://mamawienajlepiej.pl/2015/01/n...-dna-miednicy/ ---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:21 ---------- Proste ćwiczonka m.in. by pomóc dziecku się dobrz ułożyć https://www.youtube.com/watch?v=qsV70xXivH8 (nic nowego w sumie, ale... )
|
|
|
|
#3848 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Miałam zamiar pospać, ale rano Mąż jak robił sobie kanapki, to się uciął nożem w palucha, no i wstałam, zrobiłam mu te kanapki. Ale chyba trzeba się kłaść jeszcze. Zwłaszcza, że na termometrze -3, a jeszcze niedawno było -4 A ja nawet nie mam kurtki ani płaszcza, bo ten co mam, to nie dość, że się nie dopina, to jest cieniuteńki. Eh...
|
#3849 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam 21 teraz wizytę to zobaczę czy moja dalej siedzi głową do dołu. Tak kopie ostatnio mnie w okolicy żeber i się wypycha jakoś mi do góry, że oddychać nie mogę, więc nie wiem jak teraz siedzi. Nota bene, moją bardzo pobudza zjedzenie kilku orzechów włoskich, także jakby ktoś chciał obudzić malucha, to polecam, u mnie się sprawdza, bo mleko i słodkie nie działa. A przysiady, dobrze wiedzieć, dzięki od razu wrócimy szybciej do formy na narty, choć w tym roku to już chyba marne nadzieje że sobie pojeździmy ![]() ---------- Dopisano o 06:00 ---------- Poprzedni post napisano o 05:57 ---------- Cytat:
Biedny, mocno pociął tego palucha? ;/ Na dworze szronisko, brrrr Z kurtką masz rację, coraz chłodniej i trzeba się opatulać. Chociaz jak wczoraj szłam na miasto i się poubierałam w kurtkę i szal wziełam jeszcze cieply, to było mi raz zimno, a raz gorąco. Mam skoki temperatur w tej ciąży ;/ trzeba się na cebulę ubierać. |
||
|
|
|
#3850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tzn. nie jestem pewna, bo póki co to chyba się strasznie kręci. I nabrał sił, bo od kilku dni wali jak w histerii ![]() Chciałam, żeby się do USG odkręcił do przyszłego tygodnia, ale coś nie bardzo to widzę, choć w teorii nie powinien siedzieć z nogami w dół Ale jakiś złośliwy chyba (po matce ). Mój się budzi na dźwięki najchętniej. Ostatnio skrzypce zerwały go natychmiast Więc polecam. I woli jak zjem coś z fasolą niż słodkie
|
|
|
|
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
Mujer- mi sie wydawalo ze tez siedzi glowa do gory- a siedzi do dolu :p
|
|
|
|
#3852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hehe, noo z tym nabraniem sił to też mam takie wrażenie, czasami moja też tak łomotnie, to aż podziwu nabieram. Aplikacja mi krzyczy, że charakter dziecka się ukształtował już i że jego aktywność w brzuchu przełoży się na późniejszą aktywność po porodzie. To moja szaleje w dzień i w nocy, więc nie ma co liczyć na spokojnego malucha hehe Skrzypce...mmmm, zapragnęłam pójść na jakiś koncert. Na przykład starego dobrego SDM bym znowu posłuchała na żywo, albo U studni relaksacjahttps://www.youtube.com/watch?v=_KxPMhL3Ijw słucham ![]() https://www.youtube.com/watch?v=vtopljs5FQw kocham tę piosenkę czar wspomnień ---------- Dopisano o 06:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:19 ---------- https://www.youtube.com/watch?v=Sjc_F1o50ns https://www.youtube.com/watch?v=t0sMOuR-hUw o to bardzo lubię jesiennie mi się kojarzy ![]() Ooo i zbudziłam dziecko tą muzyką heheh ale zaczęła się wiercić
Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-10-09 o 07:37 |
|
|
|
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
Obudziłam się w nocy i czuje ze mam mokro, ale się kuzwa przestraszyłam - wody mi sie sączą ppmacalam ręką no mokro ale czuje jak zasycha. Pobiegłam do łazienki a to globulka zaczela wypływać, ale jaki stres masakra.Wstaje do pracy. Dobrze ze zaraz weekend bo tak juz mi sie nie chce, no ale jeszcze tylko pana miesiąc Co do szczepień to ja na skojarzone sie nie zdecyduje
|
#3854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Andriuszka to jest nadzieja dla mnie bo mój mały rzadko w nocy się kręci i budzi się chwile po tym jak ja się budze. Dziś nawet się zareagował jak siku w nocy szłam a teraz już fika i kule robi
|
|
|
|
#3856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cc budzi we mnie rozpacz Przeżyłabym już nawet cc, bo wykaraskałabym młodego z tego, ale też bardzo chcę być na nogach możliwie najszybciej, a nie utknąć w łóżku, czy szpitalu. To są moje 2 egoistyczne strachy dotyczące mej osoby - latanie z gołą doopą oraz uziemienie w łóżku. A ostatnio położna znalazła mu serce w takim miejscu, że chyba gość tam niezłą jogę odwala ![]() ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- W skrócie o odwracaniu dzieciów ![]() http://mamanatural.com/pdf/Is-Baby-B...ma-Natural.pdf |
|
|
|
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
Moja się odwrócila w 30tc dopiero. Mujer. U Ciebie ktory tydzień?
|
#3858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba ani razu nie czułam w nocy żeby mala sie wiercila za to rano jak słyszy mnie i tzta to od razu brzuch mi jezdzi
|
|
#3859 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
No to jeszcze teoretycznie ma czas.. Ja mam teraz 32+3 i mimo łożyska na przedniej ścianie bardzo wyraźnie czuje kopy. To sobie wyobrażam jak normalnie musi byc mocno.
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2015-10-09 o 08:42 |
|
|
|
#3861 |
|
Zadomowienie
|
Uff wracam wreszcie do swiata zywych ponad dwa dni ciezkiej migreny wczorajszego dnia i srody to praktycznie nie pamietam ciagle bralam cieple prysznice lezalam z glowa do gory bo tylko tak nie krecilo mi sie w glowie po czym wczoraj wieczorem TZ jak wychodzil z pracy to dzwonil ze moze na ip pojedziemy a mnie to jeszcze bardziej zestresowalo doslownie jakby mi mieli tam krzywde zrobic
ale bylam tak zmeczona ze zasnelam jak TZ wrocil do domu to znowu mialam schize ze mala sie nie rusza zaczelam brzuchem ruszac zjadlam kawalek ciasta cisza !! mialam go wyslac go sklepu po Cole ale wypilam sobie taka musujaca witamine i wreszcie mala dala znak zycia bo juz sie martwilam ze ja wykonczylam tymi apapami :/A swoja droga gdyby ktos potrzebowal to lekarz w razie migren kazal mi grac 2 tabletki 3 razy dziennie bo pojedynczo apap ma inne dzialanie a jak sie lyka 2 na raz to ma dzialanie i przeciwbolowe i przeciwzapalne u mnie w kazdym razie zadzialalo Swoja droga dziewczyny kosmetyki do szpitala to planujecie cos z tego bialego jelenia? ja niestety uwielbiam wszelkie zapachowe zele pod prysznic ale podobno dzieci wtedy nawet do piersi glowy zblizyc nie chca :/ |
|
|
|
#3862 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A też mam z przodu łożysko, od kilku dni znacznie mocniej czuć, więc wierzę, że inne baby mogą cierpieć. Kilka razy to się zdziwiłam, że ma taką moc
|
|
|
|
|
#3863 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie czułam kiedy się obrocila. Po prostu na jednym USG byla glowa w dół, na kolejnym glowa do góry a ostatnio znow glowa w dół. Na prawdę nie czułam tego odwracania.
|
#3864 |
|
Zadomowienie
|
Mujer są chyba porody domowe, nie wiem jak to się dokładnie odbywa, ale jak czujesz taką potrzebę i będzie to dla Ciebie lepszy komfort psychiczny, to może rozważ taką opcję zaplanowania porodu w domu. Można też opłacić sobie 1 osobowy pokój na przed i po porodzie, więc większa intymność i komfort.
http://forum.gazeta.pl/forum/f,45447,porod_domowy.html Tutaj jakiś film widziałam, że dziewczyna urodziła w domu dziecko. Tylko że ona mieszka za granicą, w Angli chyba. Ale opowiada jak to przeżyła, bo nie zdażyla do szpitala. https://www.youtube.com/watch?v=ILPBOWUZNlo |
|
|
|
#3865 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę mi będzie smutno bo pewnie nie posiedzę długo z mężem ![]() Ale z drugiej strony obcy faceci nie będą mi się kręcić pod nosem podczas karmienia. A, że ciocia i mama pracują w szpitalu, więc jak przyjdą do mnie na salę to je wykorzystam ![]() Cytat:
Jestem ciekawa ile nasza Inula już waży ![]() Cytat:
Dzień dobry! Witam się w 8 miesiącu ![]() Wczoraj odebraliśmy zdjęcia- są śliczne No i zamiast 25-30 zdjęć dostaliśmy 51 w tej cenie na którą się umawialiśmy! ![]() Jeszcze u znajomej, która robiła nam zdjęcia wygłaskaliśmy wczoraj szynszyle- jakie kochane maleństwa Później zrobię album to wkleję Wam link w klubie z wybranymi zdjęciami
|
|
#3866 |
|
Zakorzenienie
|
Ahh, wg daty porodu ktorej mam sie trzymac, czyli 30 listopada jesten w 33 tc
I sama nie wien, kierowac sie tym czy nie? |
|
|
|
#3867 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Magdę oglądam czasem ![]() I z racji jednoosobowych sal zapewne wybiorę Ujastek, choć oni tam niestety, często zmuszają do rodzenia na półsiedząco (nie, to nie jest ok, bo uciska od tyłu, bardziej boli i mniej przestrzeni dla dziecka). Cytat:
Ale chyba wszędzie liczą wg OM. |
||
|
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
Ale naly wyprzedza ciagle te 2,5 tyg. Zasadniczo wiem kiedy zaszlam. Wiec sie liczy od tego 38 tyg.
I sama nie wiem co myslec :p Z 1 genetycznego wychodzi 5 grudnia Ja tez magde igladam, mujer a ile masz do szpitala? I ile kosztuje porod domowy? |
|
|
|
#3869 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3870 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Wstałam o 9:20, zero pobudek nocnych, a czuję się jakby przejechał po mnie czołg... Cytat:
Biedny TZ- on zawsze po prysznicu pachnie tak intensywnie (butelka żelu starcza mu na tydzień), że aż mi się nie chce zbliżać głowy do jego piersi, a co dopiero taki maluch... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.

Dopiero usiadlam na spokojnie po całym dniu.

I jak już coś się podzieje, to człek nie wie od czego. A tak szczepiąc pojedynczo można obserwować na spokojnie.

A ja nawet nie mam kurtki ani płaszcza, bo ten co mam, to nie dość, że się nie dopina, to jest cieniuteńki. Eh...

i to na pewno nie koniec