|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8
Cytat:
|
|
#2522 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale z proszę
![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
chcesz BANa?
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
Dawaj. Przynajmniej będę chodzić spać przed 22 :P
|
#2524 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8
Cytat:
Ja też wolę bobasa kontaktowego, ale kocham też dzidziusie noworodkowe ) hi Te zwolnione ruchy... ten gabarycik, trzymasz na rękach i nie czujesz że trzymasz
|
|
#2525 | |
|
Zakorzenienie
|
Mozna zwyklym nivea lub bambino ?
Cytat:
![]() Parę rozdziałów przeczyralam idę spać Dobranoc
|
|
|
|
|
#2526 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2527 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny opis i wzruszająca dedykacja jak to super, ze ktoś Cie docenia! Tez bym czasem tak chciała ... ;/ chyba musze zmienić TXeta. Ogółem musze spisać sobie wrażenia porodowe i z czasów, kiedy bubka była maleńka, bo to dopiero 5 miesięcy a ja juz słabo pamietam. Moja tez urodziła sie jakas fioletowa jakby, ale pytałam i mówili, ze to normalny kolor hehe ![]() ---------- Dopisano o 05:45 ---------- Poprzedni post napisano o 05:45 ---------- Około 3 dni ... ---------- Dopisano o 05:48 ---------- Poprzedni post napisano o 05:45 ---------- Cytat:
Tez tez fajowe nie? Ogółem żałuje, ze w takim kierunku nigdy nie poszłam, teraz po studiach bez aplikacji to sobie moge. Jakos nie przewidziałam, ze nie bedzie nnie na to stać ;p tak lubiłam, jak nas do laboratorium prowadzali ;D najlepsze, ze stała tam aparatura do pędzenia bimbru ;D---------- Dopisano o 05:49 ---------- Poprzedni post napisano o 05:48 ---------- Cytat:
A to z kolei jest przerażajace hehe ![]() ---------- Dopisano o 05:49 ---------- Poprzedni post napisano o 05:49 ---------- Cytat:
Hehehe ![]() ---------- Dopisano o 05:53 ---------- Poprzedni post napisano o 05:49 ---------- Cytat:
Ojej, współczuje! A jak to sie stało? Wiecej nadrobię o ludzkiej porze, czy ktoś moze powiedziec mojej córce, coby zaprzestała pobudek o 5?;/ juz spi słodko i mruczy, a takiego rabanu narobiła, ze głodna... Chciałam jej smoka wciskać do rana, ale pomyslałam, ze to nieludzkie, jak dziecko głodne ... Ide i ja podrzemac, dobranoc ;D |
|||||
|
|
|
#2528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję akcji, dobrze, że nie wypadła biedna, mój kiedyś też kozioł zrobił jak wyleciał z łóżka do swojego łóżeczka, przestraszył się biedny o płakał, ale też się bałam o niego |
|
|
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Ja już na kawce, córcia zaraz powinna spać, ma pierwszą drzemkę. Pobudek ze 4 miałyśmy.
Jak fajnie ze tak rano teraz nie muszę z domu wychodzić, omija mnie skrobanie i zimna nie muszę czuć- u nas z grzejników bucha ciepło - u mdłej w pokoiku 26 stopni. W salonie tylko chłodno mamy bo spory jest i mało żeberek.
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie z jakiegoś powodu w sypialni normalnie jakby wiało, ale okno szczelne, to chyba z kratki, bo prowadzi na strych i do komina. Za to w kuchniopokoju gorac, bo kaloryfery, podłoga a w łazience to sie ugotowac idzie |
|
|
|
|
#2531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Chyba tak
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2532 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
A my dziś dwie pobudki -na pierwszą sama wyciągnęłam Filipa bo cyca mi rozsadzalo. Wypił i spał do piątej. Potem znów cycus i dziś pospalismy do siódmej także jest bosko
![]() Pije inke robie śniadanko a potem się wybieramy na zakupy spożywcze.
|
#2534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzień dobry. Mlody przebudzal sie między 5 a 6. Dopiero po dentinoxie usnal. Juz nie śpimy.
|
|
#2535 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie od 2-3 dni troche mniej boli, ale też smarowałam żelem z ketoprofenem (pod inną nazwą,a le ten sam skladnik co w Fastum). Tyle że ja mama to w prawej ręce,a to ze wszystko w domu i przy małej robie jakoś w leczeniu nie pomaga ![]() z weselszych rzeczy- ogladam ulotke Pepeco i jakie ładne rzeczy tam mają chyba coraz lepiej Pepco sobie radzi, reklame tv nawet widzialam i coraz fajniejsze te rzeczy mają, przynajmniej wzornictwo. a w sumie ciuszki i dzicięce i często nasze to i tak na kilka razy do założenia, więc chyba sobie kupie ichni sweterek, nie mam pepcowego ciucha jeszcze. w C&A a czy H&M to tez nie raz takie szmatki widzę na wieszakach, ze żal.moja niunia jeszcze śpi, mnie kot rzucający się do klamki obudził. Hania cos częściej ostatnio przez sen zapłacze tak na kilak sekund,ale dalej śpi, koszmary się chyab śnią bidusi |
|
|
|
|
#2536 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hania to super doczekałas sie lepszych czasów ![]() Zdrowia dla kciuka ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
To gdzieś na środku urzedujcie, miedzy tym a tym pomieszczeniem i będzie w miarę temperatura Albo właśnie zatkaj ta kratkę jak Majka mówi.
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() u nas jak zwykle pobudka przed 6, zaobserwowałam taki rytm -pobudka Alicji o 5:40 albo 5:50, przebieranko pampersa, trochę zabawy w naszym łózku i podłączam do cyca, tak sobie leżymy, dość długo je, czasem chwilę przyśnie ale rzadko na dłużej, poźniej leży pod karuzelką i po 7 idzie na pierwszą drzemkę i śpi ok 1,5h ostatnio 3 dni pod rząd usypiała o 7:10 dziś dokładnie 7:12 i jeszcze śpi.Przeraża mnie trochę zmiana czasu, trzeba będzie jakoś córę przestawić bo pobudka dla mnie przed 6 to spoko ale przed 5 niekoniecznie hehe Oglądam PnS i pije laktosan ![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- o już słyszę, że ziewa zawsze jak napiszę na wizazu, ze spi to sie za chwile budzi
|
#2539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my też na zimę zakrywa kratki wentylacyjne choć to niebezpieczne i nie wiem czy w tym roku tak zrobimy. [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53047253]o dzieki ze napisalas co tam ortopeda orzekł. a jak on wybadał,że to zapalenie mięsnia kciuka? tak z macania i opisu objawów? mówił,że od czego to sie zrobiło? Mnie od 2-3 dni troche mniej boli, ale też smarowałam żelem z ketoprofenem (pod inną nazwą,a le ten sam skladnik co w Fastum). Tyle że ja mama to w prawej ręce,a to ze wszystko w domu i przy małej robie jakoś w leczeniu nie pomaga ![]() z weselszych rzeczy- ogladam ulotke Pepeco i jakie ładne rzeczy tam mają chyba coraz lepiej Pepco sobie radzi, reklame tv nawet widzialam i coraz fajniejsze te rzeczy mają, przynajmniej wzornictwo. a w sumie ciuszki i dzicięce i często nasze to i tak na kilka razy do założenia, więc chyba sobie kupie ichni sweterek, nie mam pepcowego ciucha jeszcze. w C&A a czy H&M to tez nie raz takie szmatki widzę na wieszakach, ze żal.moja niunia jeszcze śpi, mnie kot rzucający się do klamki obudził. Hania cos częściej ostatnio przez sen zapłacze tak na kilak sekund,ale dalej śpi, koszmary się chyab śnią bidusi[/QUOTE] pani dr badała mi ta rękę i pytała jak boli w jakiej sytuacji. Kazała zgiac kciuk i do środka dłoni go schować. To w prawej bez problemu a w lewej nie umiem tego zrobić. Stwierdziła że to nie od kości a właśnie mięsień jest zapalony. Ty może też powinnaś mieć unieruchomienie tej ręki. Mi kazała 2 tyg to nosić. Tylko teraz trochę poczekam na ta orteze bo załatwianie refundacji z NFZ trochę trwa. A bez refundacji koszt ok 350zl Cytat:
![]() U Was też będzie lepiej lada dzień
|
|
#2540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie z jakiegoś powodu w sypialni normalnie jakby wiało, ale okno szczelne, to chyba z kratki, bo prowadzi na strych i do komina. Za to w kuchniopokoju gorac, bo kaloryfery, podłoga a w łazience to sie ugotowac idzie |
|
|
|
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żaluje, że siebie nie nagrałam jak zdawałam relacje tuż po porodzie, "na świeżo"a co do doceniania to różnie bywa, czasem też usłysze, że siedze w domu i nic nie robie, no poza siedzeniem na wizazu ale jeśli chodzi o poród to szacun u męża będę mieć do końca życia, rodzinie też z dumą opowiadał ![]() ej, my nie byliśmy w laboratorium :/ ale chodziliśmy do prosektorium za to ![]() trochę się udzielałam nawet w Kole Kryminalistyków , bo mnie to jarało żałujesz braku aplikacji?
|
|
#2542 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Nocka fajna wstalysmy o 7 odstawilam chlopakow do szkoly i ogarnelam kuchnie i lazienke teraz klade mala i albo z nia poleze albo ogarne do konca dom..MALA nie ale i poki co nie szukalam :/ na wozku sie skupilam.. moze dzis popatrze. A ty masz cos? ROSI ja mam nivea na kazda pogode dla dzieci. Jak nie masz nic innego to smaruj.
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie zmiana czasu to niewypał.
Starszy pojechal do przedszkola bez rękawiczek i nic mu pod spodnie nie dalam. Mam nadz.ze jak wyjdą na podwórko to po obiedzie i będzie min.8st Ja muszę jechać po zaproszenia na urodziny synka, odebrac spodnie Tz z pralni bo od poniedziałku czekają i nie wiem czy się wybiorę
|
#2544 | ||
|
Konto usunięte
|
moje atez sie obudzila kilka sekund po tym jak posta na wizazu napisalam
![]() i tez od klku dni ma pobudke między 5 a 5:30. z tym że plus pobudki inne lub imprezy nocne :P oraz o 7:50 jak tatus wychodzi do pracy. zwykle po tym juz nie zasypia, dziś przysnęła. Pepco teraz czyta i mowi że chce isc na zakupy ![]() Cytat:
![]() ja to czesto po 22giej dopiero nadrabiam,a i tak przed 23 spac mi sie nie chce nigdy. nawet i przed 24tą Cytat:
mniej płaczliwa jest zdecydowanie. chociaz ja chyaba teraz bardziej na nią narzekam, że imprezy, ze niejadek, że ryczy przy zasypianiu itp. ale to pewnie cierpliwośc mi się wyczerpuje szybciej ![]() zwyklym nivea to nie, wodyw nim duzo i moze odparzenia zrobic, bo woda zamarza. czymś tłustym, dawniej masłem smarowano... albo wazeliną kosmetyczną. Nivea na kazda pogode teraz ponoc fajny Edytowane przez 71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 Czas edycji: 2015-10-09 o 08:50 |
||
|
|
|
#2545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my w dużym pokoju też mamy chłodniej,bo jest połączony z kuchnią więc jakby przestrzeń z dwóch pomieszczeń a kaloryfer z kuchni został wywalony i jest jeden z dużego pokoju
|
|
#2546 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
profesor był świetny i przystojny wykłady i zajęcia ekstra nawet prace magisterską pisałam z kryminologii. a Ty?tak w ogóle to dzień dobry w końcu nocka ok, dzieć uśmiechnięty 'wrócił' mój synek 💚💚💚
|
|
|
|
|
#2547 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() My dziś troszkę dłużej pospaliśmy niż do 6 bo Filip wstał o 7;40 przed 5 się obudził i coś mruczał ale dałam dentinox i przytulił się do mnie i od razu usnął ![]() Naprodukowałyście od wczoraj wieczora jak szalone, muszę nadrobić ![]() A takie mam szybkie pytanie, widziałyście gdzieś promocje na pampersy? bo dzisiaj muszę kupić i nie wiem do którego sklepu się udać
|
#2548 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
O widzę ze juz kilka prawniczek na naszym forum się ujawniło. Jakby coś to będziemy do Was szły z porada
![]() Ja karmie znów Filipa i mam nadzieje ze po jedzonku pójdzie na drzemkę min pół godz, co by powtórki z wczoraj nie było. Wy też przed każdą drzemka zwykle karmicie? U mnie ta poranna pierwsza to zawsze po cycu. Później na spacerze w wózku i popołudniu jak się uda to znów cycem usypiam. Ech co ja zrobię potem bez tego cyca?
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i lece mieszkanie sprzatac 😑
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.

Ślubujemy: 21.10.2017 

oby szybko wrócił do formy