Mamusie październikowe 2015, część 8 :) ! - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-09, 09:38   #4861
Malpka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 8 :) !

Cytat:
Napisane przez Doorisska Pokaż wiadomość
[/COLOR]OPIS PORODU

No wiec tak: o 10 podali mi oxy. Zaczęło działać o 11. O 12 odszedł czop, a o 13 wody. Koło 14:15 poszlismy na porodowke. Miałam piłkę, gaz rozweselajacy, i nawet spiewalam eneja "tak smakuje zycie". Potem mialam jakieś 5cm, poszlam do jacuzzi. Bąbelki lagodzily ból. Ale za wolno to szło. Musiaam np leżeć na lewym boku na skurczach. Darlam się niesamowicie. Koło 8cm umierałam. Zzo nie było. Kamil spisał się na medal. Był nieocenioy. Każdy skurcz przeżywał ze mną. Nawet się roplakal jak go błagalam by coś zrobil. Darlam się tak, że obobenie nie mam głosu. Cały czas doglądał mnie mój lekarz prowadzący. O 23 padła decyzja o CC. Bo rozwarcie pełne, brak partych i glowka nie weszla do kanału. Jak mi zakładał zzo miałam skurcz. Koszmar.☠
Ale jak zaczęło działać było super.☠
Polozne anioły. Naprawdę. A jakjuz byłam na sali wpadl lekarz przerazony że jedzijedziemy na rentgen. Bo im się nie zgadzały narzędzia. Że może mi zaszyli, choć to niemożliwe, bo zaginęło największe XD okazało się że zły zestaw wpisali w papierach. Więc skończyło się dobrze. Obecnie leże pod morfina i czymś wzmacniającym. Kacper jest na noworodkach.

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
masakra z tymi narzędziami jakby mieli jeszcze raz rozcinać bo coś zostawili ...

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Pytanie do Oliath i Ady czy da sie karmic piersia przy energicznym 2,5latku, ktorego spuszczenie z oka jest niemozliwe , bo wejdzie wszedzie gdzie sie da? Jak to pogodzic? Dlugie lezenie z dzieckiem przy piersi a jednoczesnie pilnowanie zeby te drugie sobie glowy nie rozbilo ? Ja widzac co Ala wyczynia w ciagu dnia juz zaopatrzylam sie w zapasy MM , bo watpie bym choc 15 min miala na KP nie mowiac juz o obowiazkach domowych... Nie wyobrazam sobie miec tyle czasu i sily psychicznie zeby utrzymac karmienie... Znajac mnie po kilku dniach dam sobie spokoj z karmieniem....
wszystko się da mój Karol też nie z tych co siedzą non stop, ale fakt że nie rusza rzeczy które nie są dla niego. Jak mówię żeby poczekał bo karmię Wojtusia to czeka, ale czasami karmię chodząc bo coś się dzieje więc z Wojtkiem przy cycku chodzę po mieszkaniu :P

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
No ja tez sie o moja boje. Szczegolnie jak tak kaszle mocno to mi sie wydaje ze Ona sie boi albo cos:/Pilnuj czy nie masz goraczki.
Kurcze jakies mi sie silne bole pojawiaja w dole brzucha i sie niepokoje. Rodzic raczej nie zaczne i nie wiem co jest grane:/

---------- Dopisano o 06:00 ---------- Poprzedni post napisano o 05:57 ----------

Boze plamienie z krwia!!!!!! Co jest grane?!!!!!!

---------- Dopisano o 06:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:00 ----------

Co robic? Maz wlasnie zjechal na dol o 6:/ mierzyc skurcze czy co robic?
jeju dla mnie plamienie to zawsze stres po moich przeżyciach, ale jeśli to nie żywa krew to uff. Kciuki za ciebie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
F **k ale mnie brzuch napierdziela :/ juz bóle są stopień 8 jak dla mnie :/
oby poleciało szybko

Cytat:
Napisane przez mijode Pokaż wiadomość
to i ja dołączam do marud coraz bardziej boli mnie, nieregularnie, ale zaczęło przechodzić na kręgosłup ..
no to niech i u ciebie się potoczy
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 09:43   #4862
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
tak po dwóch cc w krótkim okresie szczególnie to mus już 3 cc.

królewna chyba ma z rok odstępu
Mi 16.10 minie 21 msc od porodu stara dupa z mojej Ingi

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Tz dzisiaj tylko badania mial i juz wraca do domku trzeba szybko sexik , spacerek dlugi i czekac znowu na stresujace skurcze ale licze ze to byla taka mala zapowiedz dzisiejszego porodu
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 10:03   #4863
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Tz dzisiaj tylko badania mial i juz wraca do domku trzeba szybko sexik , spacerek dlugi i czekac znowu na stresujace skurcze ale licze ze to byla taka mala zapowiedz dzisiejszego porodu
Oby

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Widziałyście to może?
http://kobieta.onet.pl/dziecko/22-la...-osemce/62qcwx

22-latka ma szóstkę dzieci
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 10:05   #4864
Oliath
Zakorzenienie

Mała
Widzisz, jednak koza chce naturalnie
Kochana, daj znać, aż się spociłam przez Ciebie jak tu wlazłam.
Maggie, Ty też?
Zmówiły się
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 10:15   #4865
izabela596
Raczkowanie

witam się
Mnie też pobolewa wieczorami jak na okres i czuję główke jak wciska nisko, boli jak cholera ;/ wczoraj to już przesadził :P
nad ranem obudziły mnie skurcze no ale sobie poszły

ciekawe, co u dziewczyn
Stary 2015-10-09, 10:24   #4866
mijode
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Moje sutki też sa jakies nadwrazliwe teraz. Ale ta lanolina chyba lagodzi i mi pomaga
to może jednak popróbuję. łapie mnie w tym krzyżu, dość sporo razy dziś, do tego skurcze całego brzucha. dwa razy już na dwójeczce byłam posprzątałam kuchnie teraz chyba wezmę się za prasowanie
Stary 2015-10-09, 10:25   #4867
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Ciekawe co u dziewczyn Czyżby, któraś xzdąrzyła w tej części

Mi wczoraj twardniał ładnie jak seksik był, a potem cisza...dziś też na razie spokój
Stary 2015-10-09, 10:29   #4868
emylka86
Zakorzenienie

ja właśnie sprzątnełam łazienkę, teraz odkurzanie. a pozniej spacerkiem do miasta. dziś mam zamiar się zmęczyć

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 10:37   #4869
Oliath
Zakorzenienie

Mówiłam Wam niedawno, że boję się jak Pan Sówka przybiera, bo nadal taki malutki i szczuplak no więc na tej mojej łazienkowej wadze wraz z bodziakiem/ pajacykiem/ suchym pampkiem oraz miską na pranie użytą jako szala - Pan Sówka 3,7 kg czyli bez dodatków myślę około 3200-3500? co by oznaczało MINIMUM 500 g od najniższej wagi 2660 w dniu wypisu?
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 10:40   #4870
toskaKrk
Wtajemniczenie

Oliath a spróbuj zważyć się z Kubusiem na tej wadze i potem sama.
Da Ci to bardziej prawdopodobny wynik
Ja tak zawsze koty ważę

Mala Maggie odezwijcie się proszę
Stary 2015-10-09, 10:49   #4871
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Oliath a spróbuj zważyć się z Kubusiem na tej wadze i potem sama.
Da Ci to bardziej prawdopodobny wynik
Ja tak zawsze koty ważę

Mala Maggie odezwijcie się proszę
To prawda tak chyba było by najlepiej Ja tak psy zawsze ważyam Najpierw sama, potem z nimi i odejmowałam
Stary 2015-10-09, 10:51   #4872
emylka86
Zakorzenienie

uciekam.
jak wejdę po południu chcę tu widzieć chociaż jedną rozpakowaną po takim wieczorze i poranku ; p

ja dziś jak najbardziej aktywnie to może coś i mi się ruszy bo ciągle boli brzuch jak na okres... boli... znaczy się pobolewa, bo tak jak mnie kiedyś bolało w okresie to pikuś ; p

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 10:57   #4873
niud
Wtajemniczenie

a ja zaczynam znosić jajo... szkoda że w przenośni... Obchód się opóźnia wiec nawet jak się czegoś dziś dowiem to pewnie nie zaczniemy działać. Jak ja Wam strasznie zazdroszczę tych skurczy... Deprecha się pogłębia - cały weekend w szpitalu z dupu...

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 10:57   #4874
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Królewna nie wiem czy odpowiadalaś bo czasami posty mi uciekaja kiedy Ty mialaś CC bo teraz masz wskazanie bo za maly odstep tak?

Cytat:
Ja wiem , mòj po 6 msc juz pozwala rodzic dlatego zastanawiam sie nad krolewna kiedy rodzila bo jej lekarka chyba woli aby cc miala albo mi sie cos pomylilo wiem ze jak juz byly 2cc to trzecia tez cc musi byc.

Haha Tz dzwoni i opowiada mi sen ze obudzil sie w nocy patrzy a ja zaczelam rodzic i klusnely wody razem z Nel od razu wzielam ja do siebie przytulilam i poszlysmy spac

Cc miałam w czerwcu tamtego roku, lekarze mówili że półtora roku pozniej można spróbować rodzic naturalnie oczywiście przy stałej ocenie blizny..u mnie jeszcze doszedł fakt, że cc miałam w 30tyg i macica była nierozwiniętą i podobne takie dłużej do siebie dochodzą, więc moja gin nie chce ryzykować pęknięciem macicy, bo wie, że chce jeszcze jednego szkraba w przyszłości

Po 6 mscach to jeszcze nie słyszałam, przeciez to niewykonalne bo ciąża trwa 9

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 10:57   #4875
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
F **k ale mnie brzuch napierdziela :/ juz bóle są stopień 8 jak dla mnie :/

Maggie mialas czekac na mnie :P osz Ty daj znac jak tam

Cytat:
Napisane przez mijode Pokaż wiadomość
to i ja dołączam do marud coraz bardziej boli mnie, nieregularnie, ale zaczęło przechodzić na kręgosłup ..
Kciuki

No ja to chyba serio bede w ostatniej trojce :P wczoraj tak jak pisalam odeszla mi dalsza czesc czopa i dzisiaj cisza
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 10:58   #4876
niud
Wtajemniczenie

Wszystkie urodzicie i będziecie na mnie czekać z odchowalnia 😂

Stary 2015-10-09, 10:58   #4877
mariolaw_132
Zakorzenienie

Co Wy macie tu za emocje

Zazdroszcze tego wyczekiwania na ten wielki dzien

Tez z niecierpliwoscia czekam na wiesci a teraz ide przewinac mojego terroryste
mariolaw_132 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 11:03   #4878
Amelie04
Zakorzenienie

Niud przestan to na mnie bedziecie czekac haha bede pisac sama do siebie o swoich bolesciach :P
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 11:09   #4879
izabela596
Raczkowanie

Cytat:

No ja to chyba serio bede w ostatniej trojce :P wczoraj tak jak pisalam odeszla mi dalsza czesc czopa i dzisiaj cisza
A mi nawet czop nie odszedł
Stary 2015-10-09, 11:14   #4880
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
a ja zaczynam znosić jajo... szkoda że w przenośni... Obchód się opóźnia wiec nawet jak się czegoś dziś dowiem to pewnie nie zaczniemy działać. Jak ja Wam strasznie zazdroszczę tych skurczy... Deprecha się pogłębia - cały weekend w szpitalu z dupu...
W kulki lecą z tym obchodem :/
Jak ja leżałam na patologii to obchód na szczęście był zawsze zaraz po śniadaniu czyli plus/minus pół godziny.

Niud Amelie uprzejmie się uprasza o nielicytowanie, która będzie ostatnia. Jest nas kilka już po terminie i to nie pomaga dziewczyny, naprawdę
Wiem sama jak jest ciężko, bo już drugi raz w życiu mnie to spotyka, więc od teraz

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Napisane przez izabela596 Pokaż wiadomość
A mi nawet czop nie odszedł
Mi też nie
Skurczy brak, czop siedzi, wody siedzą. Gdyby się kluska od czasu do czasu nie ruszyła to mogłabym zapomnieć, że w ciąży jestem
Stary 2015-10-09, 11:18   #4881
amelia177
Rozeznanie

Cześć!

Witam się dzisiaj w lepszym humorze. Nadrobiłam Was..ehh ale kilka godzin to potrwało. Nie dam rady cytować więc z tego widzę....

DZIEJE SIĘ !!!

Pewnie do końca tygodnia to tu puchy będą. Dziewczyny 3mam kciuki, żeby wszystko się dobrze skończyło i kolejne lekkie porodziki były. Dawajcie znaki co tam z Wami.

Mi wszyscy wróżą niedzielę na rozpakowanie...zobaczymy, trochę też się niecierpliwię...ale poczekam do tej niedzieli i zobaczymy, pewnie wtedy jak nic się nie zadzieje dostanę skierowanie do szpitala. Dzisiaj idę na KTG, zobaczymy jak tam sytuacja, ale nie liczę na jakieś mega skurcze.
Wczoraj miałam 37 temperatury, na szczęście się nie rozwinęło, ale nadal katar i ból głowy mnie męczy......najgorsze, że Tżta też rozkłada. Jego rodzina też chora........nie wiem jakbym urodziła i będą chcieli mnie odwiedzić.............GRR R na samą myśl jestem zła.

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 11:19   #4882
ktosiula
Wtajemniczenie

Mała i Maggie bankowo rodzą Trzymam kciuki dziewczyny!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Mówiłam Wam niedawno, że boję się jak Pan Sówka przybiera, bo nadal taki malutki i szczuplak no więc na tej mojej łazienkowej wadze wraz z bodziakiem/ pajacykiem/ suchym pampkiem oraz miską na pranie użytą jako szala - Pan Sówka 3,7 kg czyli bez dodatków myślę około 3200-3500? co by oznaczało MINIMUM 500 g od najniższej wagi 2660 w dniu wypisu?
No i super! Przed kąpielą się zważ z nim na golaska i sama. I daj znać co wyszło?
Odciągasz jeszcze czy już tylko Cyc?

Ja też jestem strasznie ciekawa ile moja waży teraz. W poniedziałek mamy wizytę u lekarza to się dowiem
Wczoraj byłam z Mikim na szczepieniu i mała była z nami, mogłam ją zaważyć ale mi się nie chciało jej budzić i rozbierać.
Nie widzę żeby przybrała ale też nie chudnie, bo syn to mi marniał w oczach jak mleka miałam za mało. W 19 dniu życia odzyskał dopiero masę urodzeniową.

Cytat:

Bardzo, bardzo Ci współczuję bo wiem co czujesz tam leżąc. Życzę Ci z całego serca żeby Cię wzięło w weekend

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 11:21   #4883
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Wszystkie urodzicie i będziecie na mnie czekać z odchowalnia 😂

No wlasnie chyba ktos juz tak pisal. Ja mam nadzieje za chwile wejde nacto ktg. Tez nie mam skurczy. Ale weekendu na porodowce tak bezproduktywnie to ie chcialabym spedzic
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 11:23   #4884
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
W kulki lecą z tym obchodem :/
Jak ja leżałam na patologii to obchód na szczęście był zawsze zaraz po śniadaniu czyli plus/minus pół godziny.

Niud Amelie uprzejmie się uprasza o nielicytowanie, która będzie ostatnia. Jest nas kilka już po terminie i to nie pomaga dziewczyny, naprawdę rosi:
Wiem sama jak jest ciężko, bo już drugi raz w życiu mnie to spotyka, więc od teraz

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Mi też nie
Skurczy brak, czop siedzi, wody siedzą. Gdyby się kluska od czasu do czasu nie ruszyła to mogłabym zapomnieć, że w ciąży jestem :
Dobra ja się nie odzywam, chociaż i tak uważam że mam największe prawo marudzić. Nic się totalnie u mnienie dzieje w poniedziałek będę 11!!! dni po terminie i leże w szpitalu...
Stary 2015-10-09, 11:23   #4885
natalitka1988
wkręcona :)

Trzymam kciuki za wszystkie rodzące!!!

Tośka ma rację... nie ma się co licytować... wszytskie siedzimy tutaj do ostatniej ciężarnej, każda z nas już nie może się doczekać...

Kto prowadzi kolejną część?
Stary 2015-10-09, 11:41   #4886
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
Cześć!

Witam się dzisiaj w lepszym humorze. Nadrobiłam Was..ehh ale kilka godzin to potrwało. Nie dam rady cytować więc z tego widzę....

DZIEJE SIĘ !!!

Pewnie do końca tygodnia to tu puchy będą. Dziewczyny 3mam kciuki, żeby wszystko się dobrze skończyło i kolejne lekkie porodziki były. Dawajcie znaki co tam z Wami.

Mi wszyscy wróżą niedzielę na rozpakowanie...zobaczymy, trochę też się niecierpliwię...ale poczekam do tej niedzieli i zobaczymy, pewnie wtedy jak nic się nie zadzieje dostanę skierowanie do szpitala. Dzisiaj idę na KTG, zobaczymy jak tam sytuacja, ale nie liczę na jakieś mega skurcze.
Wczoraj miałam 37 temperatury, na szczęście się nie rozwinęło, ale nadal katar i ból głowy mnie męczy......najgorsze, że Tżta też rozkłada. Jego rodzina też chora........nie wiem jakbym urodziła i będą chcieli mnie odwiedzić.............GRR R na samą myśl jestem zła.
Myślałam dzisiaj o Tobie
Daj znać co po ktg i zdrowia życzę
A rodzinie zapowiedz, że kategorycznie nie mogą przychodzić do Was choćby z katarem!

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
No wlasnie chyba ktos juz tak pisal. Ja mam nadzieje za chwile wejde nacto ktg. Tez nie mam skurczy. Ale weekendu na porodowce tak bezproduktywnie to ie chcialabym spedzic
Daj znać co tam wyjdzie

Cytat:
Dobra ja się nie odzywam, chociaż i tak uważam że mam największe prawo marudzić. Nic się totalnie u mnienie dzieje w poniedziałek będę 11!!! dni po terminie i leże w szpitalu...
Był ten obchód w końcu???

Wiem Niud że w szpitalu nastrój siada jeszcze bardziej
Ale może Cię pocieszy, że ja zaczynam rozważać ewakuację do szpitala pod byle pretekstem, bo mój młody tak się już nudzi w domu, że dosłownie na głowę mi wchodzi, a ja już tylko chce leżeć i niech się do mnie nikt nie zbliża i nie odzywa
Stary 2015-10-09, 11:43   #4887
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Wszystkie urodzicie i będziecie na mnie czekać z odchowalnia

Cytat:
Niud przestan to na mnie bedziecie czekac haha bede pisac sama do siebie o swoich bolesciach :P

Czy Wy widzicie która ja jestem w kolejce? jeśli tak, to cicho siedzieć i nie biadolić, ja będę musiała sama ze sobą gadać

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 11:46   #4888
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Myślałam dzisiaj o Tobie
Daj znać co po ktg i zdrowia życzę
A rodzinie zapowiedz, że kategorycznie nie mogą przychodzić do Was choćby z katarem!

Daj znać co tam wyjdzie

Był ten obchód w końcu???

Wiem Niud że w szpitalu nastrój siada jeszcze bardziej
Ale może Cię pocieszy, że ja zaczynam rozważać ewakuację do szpitala pod byle pretekstem, bo mój młody tak się już nudzi w domu, że dosłownie na głowę mi wchodzi, a ja już tylko chce leżeć i niech się do mnie nikt nie zbliża i nie odzywa rosi:
Nie było i nic od rana nie jadłam, ale jak będzie obiad o 13 to już zjem.
Jestem tu ponad 24h i nadal nic nie wiem - jedyne co mam na pocieszenie to ktg no i fakt że wyjdę stąd chudsza - zaczynam zrzucać przed porodem

Stary 2015-10-09, 11:47   #4889
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie było i nic od rana nie jadłam, ale jak będzie obiad o 13 to już zjem.
Jestem tu ponad 24h i nadal nic nie wiem - jedyne co mam na pocieszenie to ktg no i fakt że wyjdę stąd chudsza - zaczynam zrzucać przed porodem
Grunt to widzieć pozytywy
Stary 2015-10-09, 11:47   #4890
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Czy Wy widzicie która ja jestem w kolejce? jeśli tak, to cicho siedzieć i nie biadolić, ja będę musiała sama ze sobą gadać
Umówiłyśmy się przecież, że na poczekalni siedzimy do momentu wyklucia ost pisklaczka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości