|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Znalazłam w domu u rodziców staaarą książkę
,,Zdrowie kobiety" pod redakcją Ireneusza Roszkowskiego. Tak przeglądam, staaaaary poradnik, niektóre rzeczy niezmienne, wciąż ciekawe i przydatne ćwiczenia, oddychanie a niektóre to takie brednie że szok. I tu jest napisane m.in. ,, Ciężarna musi uświadomić sobie, że przez prawidłowo odczuwającą kobietę poród jest zupełnie dobrze znoszony, że może ona go jeszcze lepiej znieść po odpowiednim przygotowaniu (wykonywanie ćwiczeń, stosowanie się do zaleceń). " ,,Większość kobiet rodzi bez większego wysiłku, traktując poród jako zjawisko normalne, tylko niektóre wyolbrzymiają swoje przeżycia, zwłaszcza przed mężem czy przyjaciółkami, czyniąc z siebie bohaterki." str. 251 No ok, może tak jest. A teraz uwaga Mujer będziesz zachwycona tymi hasłami rodem z PRLu co tu wypisują: ,, Przekroczywszy próg izby przyjęć ciężarna jest pod opieką szpitala. Od tego momentu musi się poddać rygorom i zasadom szpitalnym i przestrzegać regulaminu, którego ostatecznym celem jest dobro jej i dziecka.... Do personelu, który pracuje z dużym poświęceniem, powinna ustosunkować sie życzliwie i z całym zaufaniem wykonywać jego polecenia. Kapryśna i niezdyscyplinowana pacjentka nie tylko utrudnia pracę personelowi, ale swoim zachowaniem może zaszkodzić sobie i dziecku." strona 253. To brzmi jakbyśmy szły na taśmociąg do fabryki, najlepiej nas zakneblować jeszcze żeby nie stresować personelu szpitala
Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-10-09 o 14:26 |
|
|
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
U nas chatka ma 260m2 wiec ja do szprztania mam 130, bo tylko pietro.
U nas tez grzeje sie weglem i drewnem. Drewno mamy swoje a za wegiel terqz jak ocieplilismy dwa lata temu to nam wychodzi ok 3-4 tys na rok wiec nie jest zle. Ide nadrabiac
|
|
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie wózków to ja też szukałam,chciałam najpierw sto różnych zobaczyć a jak zobaczyłam to wszystkie wydały mi się takie same...a ja nie mam wymagań zbyt dużych więc stwierdziłam ze pierwsza myśl się liczy czyli bebetto holland.
riko nano jednak mniejszy niż holland i droższy,a w sklepie mówili ze dużych różnic nie ma. No ale zależy co kto chce gdzie mieszka jakie są ulice chodniki. u nas akurat wszędzie równe chodniki albo asfalt,schodów do domu kilka tylko,stać ma gdzie etc..
|
|
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
ARISAH super, w takim razie też gratuluję podjęcia poważnych decyzji i poczynienia zakupów
![]() CZUBASEK dzisiaj już może sobie polez, ja też cały dzień potem dziwnie się czulam ;/ OGOLNIE fajnie, ze tato cos odpowiedział jakie ciasto? Co masz na obiad? Ja coś bym zjadła, a dzisiaj nie chce mi się gotować ;/Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
I w pepco sa kombinezony niemowlece za 49,99. Nic specjalnego ale cena nie za wysoka w porownaniu do 5-10-15 czy hm, gdzie rzucaja 120-130zl.
|
|
|
|
#3996 |
|
Rozeznanie
|
Moje dziecko już zaczyna wspominać o urodzinach. Ja zawsze kreatywnie je.organizowałam w temacie bajki. Na 3 urodzinach był bob budowniczy na 4 scooby doo a teraz pingwiny zazyczyl sobie. Musze poszukać inspiracji i pomyśleć chociaż jeszcze sporo czasu ale... Później z dzieckiem ciężko będzie pochodzić za.tym. Gadżety z pingwina, torebki na upominki dla gości w tamtym roku sama przygotowywała. Nawet w przekąskach w miseczkach figurki z bajki były.
|
|
|
|
#3997 |
|
Raczkowanie
|
ja na zalando fajny mam upatrzony
https://www.zalando.pl/carter-s-komb...3d00j-j11.html |
|
|
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3999 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To będzie piekła takie torciki : ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4000 |
|
Zadomowienie
|
Zdycham dziś cały dzień, jeszcze synek marudny bo nie doszedł do siebie a tżt pisze że nadgodziny go czekają. Co za fatum :/
Ogólnie szok że po tym co powiedziałaś ten znajomy nie zareagował. Ale to tym bardziej świadczy jaki to człowiek jak takie słowa po nim spływają! Dolinka brawo dla Twojego taty za taką reakcje na wuja! Tego właśnie bym oczekiwała od ojca ![]() Ten pierwszy fotelik tyłem do kierunku jazdy to najbezpieczniejsza opcja dla dziecka wiec warto używać go jak najdłuzej. Generalnie zasada jest taka że fotelik sie nie nadaje jak główka zrówna sie z oparciem tudzież wystaje. W praktyce zwykle ok 9-12 miesiąca trzeba kupić nowy. Niestety dużo osób przesiada się wcześniej na następny fotelik bo no nóżki juz wystają (co przy wypadku jest najmniejszym problemem) lub dlatego żeby dziecko miało lepszy widok :/ |
|
|
|
#4001 |
|
Zadomowienie
|
Rany dziewczyny podziwiam za sprzątanie ja jeszcze w tamtym tyg sama sprzatalam a teraz już nie dam rady i szczerze to trochę się boje bo przy odkurzaniu i myciu podłogi to jednak się trzeba trochę na szarpać boje się ze przez moją manie sprzatania jeszcze do przedwczesnego porodu doprowadze dlatego Tzta planuje trochę zagonic do tego roboty;-)
|
|
|
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po porodzie każda kobieta podpisuje po prostu umowę, że od tej pory będzie straszyć inne pierworódki tym, że podród jest straszny a tak naprawdę jest jeden wielki ORGAZM uff.. zdradziłam największą tajemnicę - ulżyło mi
|
|
#4003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ala:
|
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska ziemniaki z koperkiem, brokuł i jajko sadzone
a piecze się ciasto marchewkowe bo dawno nie robiłam chciałam upiec piernik ale się boję bo nigdy nie wyszedł mi ładny miękki tylko twardy i nie wiem co źle robie. Muszę opracować jakąś metodę tak jak do biszkoptu Ja też ostatnio chodzę i coś bym zjadła ale nie wiem co. Teraz wszamałam parówke
|
|
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
To o robieniu z siebie bohaterki też dobre. Ciekawe, że pisał to facet
|
|
#4006 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe Halwaya i zdradziłaś tajemnicę tej porodowej Atlantydy :P hehe No bo to fizjologia, natura nas na to przygotowuje żeby urodzić i przedłużyć gatunek
|
|
|
|
|
#4007 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4008 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja rano jadłam jajka gotowane a teraz zostają mi chyba kanapki ;/ po zamówieniu wózka nie miałam czasu pójść do sklepu a teraz mi się nie chcę, Tz pojechał do rodziców, to może przywiezione jakiś obiad, ale to raczej na kolację juz będzie ![]() Cytat:
mi on na zdjęciu od razu wydał się taki dresowy, miękki ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#4009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ponoć bywają takie kobiety co ro w czasie porodu orgazmu dostają
|
|
|
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska z masłem i bułka tarta
klasyka
|
|
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam stare przepisy, z nich wychodzą najlepsze pierniki. No i piernik ma to do siebie, ze jest lepszy jeśli trochę poleży
|
|
#4012 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawet słyszałam kilka takich opowieści na żywca. Tylko, że trzeba do tego spełnić kilka warunków, co większości się nie uda ![]() Prawdę mówiąc, to ja im w te orgazmy wierzę. Nie dlatego, że ogólnie wierzę w dużo rzeczy, ale dlatego, że niewiele mnie zdziwi po tym, co widywałam ostatnimi laty ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4013 |
|
Zadomowienie
|
Hehe też mi przeszła ta myśl przez głowę ostatnio
![]() Syylwuska to gratulacje wyboru wózka! Macie to już za sobą i nie ma co wiecej o tym rozmyślać. I tak wszystko wyjdzie w praniu Tako ogólnie to dobra firma więc powinniście być zadowoleni
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4014 |
|
Zadomowienie
|
Żreć mi się chce cały dzień. Wrrr...
|
|
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem o tym orgazmie
dlatego o tym wspomniałam dodatkowo wierzę, że i ja go miałam tylko przez znieczulenie nie czułam
|
#4016 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wlasnie mamy dwojki szczepicir mlodsze dzieciaki na pneumo albo rota w zwiazku z obecnoscia starszego przedszkolaka w domu? Cytat:
Na fb jest stronka ciaza - pytania i dopowiedzi . Powiem Wam ze czasem jak jakas matka dowali tekstem drugiej matki to az wlos sie jezy... Np ostatnio pocisk byl o koszty utrzymania dziecka. Jak ktoras napisala ze na dziecko wydaje 300 zl. To druga dowalila teksten ze ona tyle na psa wydaje ![]() Cytat:
Orgazmowa forumowiczka nasza ![]() Cytat:
My tez zkienialismy fotelik jak mala miala ok roku. Cytat:
Ja wypralam.wszystko wlasnie w plynie dzidzius. Dopralo ladnie ![]() Cytat:
![]() Jutro pierwszy zjazd
|
||||||
|
|
|
#4017 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja wychodzę z założenia, że jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie. Myślę, że jak wjechałabym tam z mordą i pretensjami, to nikt nie byłby dla mnie miły :p Ja ogólnie zazwyczaj w sprawach "urzędowych" (czyli wszystkich, które nie dotyczą rodziny i znajomych) zachowuję się pt."przepraszam, że żyję". Popsioczę ewentualnie po wyjściu:p Może dzięki temu ludzie są dla mnie zawsze pomocni i życzliwi ![]() Cytat:
No Anna Mucha podobno miała orgazm:p Cytat:
2w1- hartowanie sutków i środek uspokajający dla dziecka![]() Też tak macie, że odkąd jesteście w ciąży, to jesteście dusigroszami? Kurde.. wczesniej od razu wydawałam to co zostało po opłaceniu wszystkiego, a teraz mam tylko w głowie, że mało odłożę:p |
|||
|
|
|
#4018 |
|
Zadomowienie
|
hahaha, kto tu najgłośniej krzyczy że niedolamowany
dziewczyny mówią, że poród nas dolamuje hehe
|
|
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli będzie mi brakowało do darmowej wysyłki na Gemini to dobiję Dzidziusiami
|
|
#4020 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla mojego teraz tylko swinka pepa się liczy ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

,,Zdrowie kobiety" pod redakcją Ireneusza Roszkowskiego. Tak przeglądam, staaaaary poradnik, niektóre rzeczy niezmienne, wciąż ciekawe i przydatne 

po porodzie każda kobieta podpisuje po prostu umowę, że od tej pory będzie straszyć inne pierworódki tym, że podród jest straszny
ala:
i nie wiem co źle robie. Muszę opracować jakąś metodę tak jak do biszkoptu