Mamy marzec 2016. Część III - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-09, 18:59   #3001
201704101323
Konto usunięte

Dot.: Mamy marzec 2016. Część III

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
A ja się nie zabieram za sprzątanie dopóki TŻ nie wróci. bo ma mi przywieźć urządzenie parowe do czyszczenia. mam zamiar umyć płytki w kuchni, okna i płytki na balkonie:P
polly a co to za urządzenie, jaka marka, i daj znać czy sprawdziło się, bo ja od dawna marze o czymś co by za mnie okna co 2 tygodnie myło

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Dla mnie farbowanie włosów to jak depilacja czy malowanie paznokci. Nigdy nie postrzegałam tego jako przykrego obowiązku tylko chwilę dla siebie ale ja w ogóle jak mam czas to mogłabym nie wyłazić z łazienki, pilingi, maseczki, depilacje, pedi itp. Teraz poluję na gotowy piling, gruboziarnisty, o owocowym świezym zapachu. Do tej pory zawsze robiłam kawowy, ale w ciąży zapach mnie drażni i chcę coś kupnego. Ktoś coś poleci
Ja z całego serdca nienawidzę chodzić do fryzjera, jest jeszcze jakaś taka dziwaczka wsród nas? i dla tego włosów nie farbuje u fryzjera , a podcinam raz na ruski rok..

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
Ale zazdroszcze! A ja chora z chora corka w domu. Siedzimy w balaganie zeby nie powiedziec syfie
Staram sie leczyc czosnkiem,mcytryna, miodem i sokiem malinowym. Corce daje syrop i zbijam goraczke bo ma tak do 38,7 :/
verrie no i zdrówka oczywiście dla Was, trzymaj się cieplutko
201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 19:00   #3002
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Gdyby mi do pacy obiady nosili to też byłoby mi smutno ale zobaczysz, przyjdzie III trymestr i będziesz wdzięczna za ten wolny czas. Bolące krocze, plecy i zmęczenie nie sprzyjają pracy
Wieeem i tłumaczę sobie, że będę miała więcej czasu dla siebie, dla Tośki żeby jej pokój itp. ogarnąć, dla męża i kota. Muszę się po prostu przestawić na takie myślenie bo na razie na myśl o spakowaniu szafki jest mi przykro poza tym poczułam, że kurde, to już, dzieje się, heloł jestem w ciąży

Cytat:
Napisane przez NADIA29 Pokaż wiadomość
mooonia a co to za praca, w której z garnka zupę chlipać można ? :P żartuje..
fajna koleżanka, opiekuńcza taka
No dbają o nas muszę przyznać o nas bo koleżanka druga też w ciąży A pracuję w aptece.

Cytat:

Chłopiec czy dziewczynka?

kallina nie było pytania

Ej nie wiem czy nie czuję dzisiaj ruchów, takich lekkich kopniaczków. Ale chyba trochę za wysoko bo macica jest pod pępkiem nadal nie? a mnie raz coś kopnie niżej, a raz wyżej.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 19:04   #3003
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Ej nie wiem czy nie czuję dzisiaj ruchów, takich lekkich kopniaczków. Ale chyba trochę za wysoko bo macica jest pod pępkiem nadal nie? a mnie raz coś kopnie niżej, a raz wyżej.
Macica kończy się teraz w okolicach pępka może mała dziś bardziej leniwa moja też nie kopie jakoś regularnie ale dziś czułam ją naprawdę mocno.
Stary 2015-10-09, 19:06   #3004
darolka
Rozeznanie

Cytat:
polly a co to za urządzenie, jaka marka, i daj znać czy sprawdziło się, bo ja od dawna marze o czymś co by za mnie okna co 2 tygodnie myło

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Ja z całego serdca nienawidzę chodzić do fryzjera, jest jeszcze jakaś taka dziwaczka wsród nas? i dla tego włosów nie farbuje u fryzjera , a podcinam raz na ruski rok..

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

verrie no i zdrówka oczywiście dla Was, trzymaj się cieplutko
Ja też nie przepadam :-D idę kiedy muszę grzywke i końcówki podciac :-D
Póki co siedzę w gigantycznej kolejce :-\
Stary 2015-10-09, 19:07   #3005
nessea
Raczkowanie

Melduje sie po wizycie Serduszko bije pieknie, dzidzi leniwie sie kreci i...
na 80% dziewczynka!
Pani dwa razy pochodzila do podejrzenia jaka plec, ale dzidzi siedzi w okolicy prawej pachwiny wygodnie na pecherzu i nie zamierza sie stamtad ruszyc . Mimo ze po przerwie zjadlam dwa gryzy marsa, wypilam cztery kubkli wody i troche pepsi - pozycji nie zmienila. Ale pani doktor powiedziala ze dla niej to na 100% dziewczynka, ale dla mnie nie moze powiedziec tego, bo to nie jest pozycja z ktorej ja bym to zobaczyla, wiec dala mi biala torbe ze zdjatkami dzidzi i powiedziala ze mam sie umowic na nastepna wizyte, tym razem darmowa i ze jej zdaniem wyjde z rozowa torebeczka ze zdjeciami
Dziekuje dziewczyny za kciuki! Kamien z serca bo widzialam serduszko. No a jak zobaczylismy dzidzie, to wyprostowala nozki, a lekarka powiedziala ze ojej jakie dluuugie nogi , potem dzidzi probowala siegnac stopek raczkami, az w koncu pomachala nam Tz zachwycony, siostra tez, a ja mimo ze plec mi obojetna byla bardzo sie ciesze. Po usg Tz poszedl do pracy, a my z siostra skoczylysmy na chinczyka, a potem poszlysmy polazic po sh. Kupilaysmy wiec kilka rzeczy, rety jakie fajne to zakupowe szalenstwo , a potem do domku i teraz zrobilam synkowi obiadek i siedze padnieta ale zadowolona Ech... rozpisalam sie, ale bardzo przezywalam wszystko po ostatniej wizycie z polozna
Takze nastepne usg mam we wtorek i znow zobacze dzidzi i bedzie wiecej zdjatek

Edytowane przez nessea
Czas edycji: 2015-10-09 o 19:36
nessea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 19:07   #3006
201704101323
Konto usunięte

Cytat:
Miejcie litość, dzisiaj też będzie o kremówkach?

Wczoraj zadzwoniłam do męża, żeby wracając kupił kremówki jak będą. Nie było, ale wziął mini eklerki. Wciągnęłam 4 i dzisiaj też za mną chodza eklerki/kremówki

Ja też nie wiem co robić Tym bardziej, że tp na początek marca, więc może być różnie. Na razie mam plan kupić taki normalny cieplejszy kombinezon (62,68cm. chyba 62cm., nie?), a na mega ciepły misiowy polować w sh.
Ale w sumie jak będzie -25 to nie będę się szwędać z wózkiem. A przy takich max -15 to może wystarczy body, spodenki, skarpetki, bluzka, bluza, kombinezon, rożek/kocyk i do wózka?
mooonia to chyba ja zapoczątkowałam smaki na kremówki już mi przeszło, ale teraz mam smaka na tiramisu, mam dostać właśnie prawdziwe z Italy
eyesblue - ja jeszcze płci nie znam, o ciuszkach nawet nie myśle, jak na razie myślę nad płcią ale są fajne kombinezony, na zamek, szybko ubierasz, szybko ściągasz i ciepłe i całościowe
Stary 2015-10-09, 19:10   #3007
nessea
Raczkowanie

A oto moja kruszynka

Edytowane przez nessea
Czas edycji: 2015-10-09 o 19:13
nessea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 19:15   #3008
201704101323
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
Ten telefon z pracy tak mnie wyprowadził z równowagi, że wciągnęłam cała czekoladę wedla i zaraz mnie zemdli bo nie toleruję czekolady w ciąży Do tego koleżanka z pracy się już przeniosła do nowej pracy, ja też miałam tam załatwiony etat od marca2016' ale teraz się wszystko poprzesuwa przez macierzyński.

Dzisiaj mam dodatkowo gości, trzeba wysprzątać całą hacjendę. Z noclegiem.

Wszyscy będą radośnie piwkowali , a ja będę piła sok . Dzisiaj pierwszy raz żałuję, że nie mogę się napić. Chyba hormony ciążowe u mnie spadły bo mi euforia przeszła i chcę wrócić do swojego spotykania się ze znajomymi, pracy i wcięcia w talii musiałam się trochę pożalić.

A teraz lecę do Tesco po zakupy na leczo, przystawki i serwetki.
odezwę się później.
fasolka a ja zaprzestalam goscić znajomych, po kilku takich imprach gdzie wszyscy miały wesołe miny po % i gadali o ,moim zdaniem, dupie maryli, a ja tylko ziewałam i czekałam az pójdą. Ciężko być czarną owcą w stadzie
Stary 2015-10-09, 19:20   #3009
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Macica kończy się teraz w okolicach pępka może mała dziś bardziej leniwa moja też nie kopie jakoś regularnie ale dziś czułam ją naprawdę mocno.
w tym rzecz, że ja jeszcze w ogóle żadnych ruchów nie czuję i teraz nie wiem czy to to ale chyba nie bo to trochę nad pępkiem było :P

Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość
na 80% dziewczynka!
Super, będzie parka
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 19:23   #3010
201704101323
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość
ja sie pakuje ..jedziemy z tz na weekeend w gory odoczac
zazdroszczę, ja też tak chce w góry. Mieszkam w górzystych terenach i dziś łaziłam 2, 5 godz. po tych pagurkach, ale ciągnie mnie w tatry
Stary 2015-10-09, 19:26   #3011
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
na 80% dziewczynka!
super, że po wizycie wszystko ok i jak fajnie, że będziesz mieć darmową wizytę na potwierdzenie płci

Widzę, że różowo się u nas zaczyna robić
Stary 2015-10-09, 19:31   #3012
201704101323
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez karolciakarola Pokaż wiadomość
Musze się WAm przyznać ze ja tez mam takie czarne myśli. Bardzo boje się ze bede zle wyglądać. Wcześnie 4razy w tyg byłam na silowni i naprawde dawalam sobie mega wycisk a teraz 1-2razy w tyg i to taki light. Ale mam nadzieje ze będzie dobrze. Narazie 2kg na +,wiec nie ma tragedii.
Mieszkanie posprzątane tylko łazienkę zostawiłam mężowi żeby się nie nudzil.
A teraz biorę sie za porządek ze sobą bo wieczorem wychodzę z mężem na randke a co może wina sie napije ale zawsze milo wyjść gdzies razem na kolacje...
Ale niema czego się bac że się zapuścicie! Jeśli same nie dopuścicie do tego z własnej woli, to będziecie wyglądać jak i przed ciąża. Tutaj liczą się tylko chęci .
Ja naromiast boję się obowiązków, bo jedno odchowane dziecko, -nie jest łatwizna, a co dopiero dwójka jedno z których niemowle.. Mój mąż średnio zaangażowany w każdy czyn przy dziecku

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
Coś bym sobie zjadła, a nie wiem co..stawiam raczej na coś niezdrowego ale muszę się obejść smakiem bo na razie +2,5 w zupełności wystarczy
Co do randek z mężem to my też czasami zostawiamy córcię u babci i kierunek kino, a później restauracja. Czasami wybieramy się się do pewnego hotelu, w tygodniu nie ma tam nikogo na basenie, tak więc sauna, jacuzzi i cały basem jest dla nas , a po relaksie pyszna kolacja w hotelowej restauracji..
eeej super!! zawsze zazdrościłam takich relacji
Stary 2015-10-09, 19:34   #3013
malinka9191
Zakorzenienie

Czas już na mnie, znikam na dziś
Tak więc miłego wieczorku życzę wszystkim
Stary 2015-10-09, 19:45   #3014
201704101323
Konto usunięte

Cytat:
Po porodzie mój brzuch w ogóle nie był sflaczały, owszem był trochę rozciągnięty ale sprężysty. Byłam zaskoczona wyglądem ciała i do poprawki był tylko tyłek i brzuch. Po porodzie spojrzałam pod kołdrę, a moje nogi jak patyki Fakt, że duże znaczenie ma wiek, miałam wtedy 20 lat. Tym razem będę miała 25 i jestem ciekawa czy równie szybko ciało się wstąpi.
ja po porodzie miałam wrażenie że waże 45 kilo, co prawda ważyłam trochę więcej ale szybko bardzo zrzuciłam do tych 45. A co lepsze,- otrzymałam bardziej sexy figure, taką kobieca, a nie nastolatkową, jak do porodu Urodziłam mając 25, teraz mam pewne obawy bo to już 30 latek
Ale myślę że praca nad sobą podwójne obowiązki przy dzieciach szybko doprowadzą mnie do formy, na razie mam coś ok 2 kilo na +

Edytowane przez 201704101323
Czas edycji: 2015-10-09 o 19:47 Powód: błędy w pisowni
Stary 2015-10-09, 19:48   #3015
_emma
Zakorzenienie

Dobranoc malinka
My dziś jak zwykle w piątek posiedzimy do późna. Agatka pewnie pójdzie spać grubo po 22mąż ściąga film i zapowiada się miły wieczór zachwalał dziś śledzia, którego mu zaserwowałam na obiad. Teraz miałczał coś o kawie mrożonej no i co ja mu pożałuję? Zaraz będzie gotowa!
Stary 2015-10-09, 19:54   #3016
201704101323
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Jeju jaką jestem śpiąca.

Ja w pierwszej ciąży przytylam 20 kg,bez problemu zrzucilam 15 kg a resztę z Chodakowska.

Ja się ciesze z drugiej ciąży ale też czasem mam głupie myśli jak to będzie z dwójką, najbardziej jednak nie chciałabym by Zuzia odczuła że poswiecam jej mniej czasu.
A ja mam naodwrót, boję się że mniej będę drugie kochać, bo Igorka kocham nad życie, zawsze bałam się że na drugie nie starczy mi miłości..- no taka głupia :P
Ale jedyne czego ja się najbardziej boje, że nie znajdę sobie dobrej pracy, bo przed ciążą jakieś 6 mieś. pech, straciłam, i za ten czas nie znalazłam nowej ;(
za to dorobilam się ciąży(o którą staraliśmy się już od 1,5 roku)
Stary 2015-10-09, 20:27   #3017
darolka
Rozeznanie

Cytat:
A ja mam naodwrót, boję się że mniej będę drugie kochać, bo Igorka kocham nad życie, zawsze bałam się że na drugie nie starczy mi miłości..- no taka głupia :P
Ale jedyne czego ja się najbardziej boje, że nie znajdę sobie dobrej pracy, bo przed ciążą jakieś 6 mieś. pech, straciłam, i za ten czas nie znalazłam nowej ;(
za to dorobilam się ciąży(o którą staraliśmy się już od 1,5 roku)
A ja poszlam do pracy w lipcu w sieppniu dostalam umowe i 2tyg poznniek okazalo sie.ze jestem.w ciąży. Wiec spoko sama sie boje jak to bedzie. Jesli chodzi o milosc to jeszcze w ciazy nie bylam a juz plakalam ze nie da się tej milosci na pół podzielic...no cóż spróbujemy :-D

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Byłam zapisana na 16 jak się okazuje....Co za baby przecież na kartce zapisały mi 19 bo jako dodatkowo :-\ super.Dalej czekam :-[
Stary 2015-10-09, 20:50   #3018
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ja będę miała w okolicach 23t.
To prawda, że w ciąży ciało się zmienia i niestety niektóre z nas nie będą miały wiele do zrzucenia ale część może mieć z tym problem. Trzeba to wziąć na klatę i po połogu zabrać się za siebie. Wszystko jest do zrobienia! Nie jestem fanką Chodakowskiej ale jak na fb widzę metamorfozy dziewczyn to
Sama ćwiczyłam z nią po poprzednim porodzie. Synka w leżaczek wkladałam patrzył i smiał się teraz też mam taki zamiar, choć przy dwójce pewnie będzie trudniej.

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Ja się ciesze z drugiej ciąży ale też czasem mam głupie myśli jak to będzie z dwójką, najbardziej jednak nie chciałabym by Zuzia odczuła że poswiecam jej mniej czasu.
Też się martwie jak to będzie z dwójką...
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 21:21   #3019
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Fasolka ja też mam czasem takie myśli. U mnie to przede wszystkim odnośnie przytycia i ogólnie wyglądu. Boję się, że nie będę miała czasu na nic, zapuszczę się, zrobię się brzydka, gruba i zaniedbana. Mąż mnie zacznie zdradzać, a później mnie zostawi dla młodszej Ale to chwilowe, później widzę na mieście mamy z wózkami, ładne kobiety, szczupłe, w żadnych dresach i sobie myślę, że przecież jak też tak będę, bo niby czemu nie. I wtedy mi trochę mija. Wiem, głupie to i próżne, no ale co zrobić.
Heh, mam te same odczucia..

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
Dziewczyny doradzcie! Za 2 tygodnie będę chrzestną. Co kupić w prezencie dla chrzesniaczki?
Ja kupiłam komplet pościeli razem z kołderka, poduszka i ochraniaczem.
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 21:25   #3020
darolka
Rozeznanie

W końcu po wizycie :-D po pierwsze wszystko super. Z migrena mam iść do neurologa i okulisty zmierzyć cisnienie w dnie oka... po drugie kolorujemy się na różowo :-D
Stary 2015-10-09, 21:27   #3021
Darkanddark
Zakorzenienie

No laski weźcie no, wyczerpiecie różowy limit :-P
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 21:34   #3022
darolka
Rozeznanie

Cóż zrobić :-D jeszcze może coś wyrosnąć :-P
Stary 2015-10-09, 22:06   #3023
Cady_89
Raczkowanie

Wy takie pełne energii a u mnie nie dość że energii w ogóle nie ma to od kilku dni chodzę jak odbezpieczony granat - byle co i wściekam się okrutnie dziś to już sama nie mogłam ze sobą wytrzymać...

Z ciekawości spojrzałam na pierwszą stronę i faktycznie mocno różowa jest muszę zagadać przy najbliższej okazji z lekarzem żeby zalecił kolejne usg to może tym razem Maleństwo zechce się pokazać od strony innej niż plecy
Stary 2015-10-09, 22:15   #3024
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Miejcie litość, dzisiaj też będzie o kremówkach?

Wczoraj zadzwoniłam do męża, żeby wracając kupił kremówki jak będą. Nie było, ale wziął mini eklerki. Wciągnęłam 4 i dzisiaj też za mną chodza eklerki/kremówki

Ja też nie wiem co robić Tym bardziej, że tp na początek marca, więc może być różnie. Na razie mam plan kupić taki normalny cieplejszy kombinezon (62,68cm. chyba 62cm., nie?), a na mega ciepły misiowy polować w sh.
Ale w sumie jak będzie -25 to nie będę się szwędać z wózkiem. A przy takich max -15 to może wystarczy body, spodenki, skarpetki, bluzka, bluza, kombinezon, rożek/kocyk i do wózka?

Jak jest ponad -10 stopi nie zaleca się spacerów z noworodkami i niemowlakami także jakiś super gruby kombinezon nie będzie Ci potrzebny.
Może kup misiowy kombinezon (w h&m są bardzo fajne), do tego koc i śpiworek do wózka? Bo śpiworek nie jest na konkretny rozmiar tylko tak długo jak dziecko jeździ w wózku więc starczy na dwie zimy pewnie

Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość
ja sie pakuje ..jedziemy z tz na weekeend w gory odoczac
Super! Miłego odpoczynku
Cytat:
Szczeperka a Stasiu w jakim wieku? Nie chodzi do żłobka/przedszkola?
Staś jutro kończy 9 miesięcy, nie chcę go oddawać do żłobka na 8h dziennie. Wystarczy mi kilka razy w tygodniu pomoc na kilka godzin, stąd niania.
Było super, niania się spisała a Staś zadowolony

Cytat:
na 80% dziewczynka!
Pani dwa razy pochodzila do podejrzenia jaka plec, ale dzidzi siedzi w okolicy prawej pachwiny wygodnie na pecherzu i nie zamierza sie stamtad ruszyc . Mimo ze po przerwie zjadlam dwa gryzy marsa, wypilam cztery kubkli wody i troche pepsi - pozycji nie zmienila. Ale pani doktor powiedziala ze dla niej to na 100% dziewczynka, ale dla mnie nie moze powiedziec tego, bo to nie jest pozycja z ktorej ja bym to zobaczyla, wiec dala mi biala torbe ze zdjatkami dzidzi i powiedziala ze mam sie umowic na nastepna wizyte, tym razem darmowa i ze jej zdaniem wyjde z rozowa torebeczka ze zdjeciami
Dziekuje dziewczyny za kciuki! Kamien z serca bo widzialam serduszko. No a jak zobaczylismy dzidzie, to wyprostowala nozki, a lekarka powiedziala ze ojej jakie dluuugie nogi , potem dzidzi probowala siegnac stopek raczkami, az w koncu pomachala nam Tz zachwycony, siostra tez, a ja mimo ze plec mi obojetna byla bardzo sie ciesze. Po usg Tz poszedl do pracy, a my z siostra skoczylysmy na chinczyka, a potem poszlysmy polazic po sh. Kupilaysmy wiec kilka rzeczy, rety jakie fajne to zakupowe szalenstwo , a potem do domku i teraz zrobilam synkowi obiadek i siedze padnieta ale zadowolona Ech... rozpisalam sie, ale bardzo przezywalam wszystko po ostatniej wizycie z polozna
Takze nastepne usg mam we wtorek i znow zobacze dzidzi i bedzie wiecej zdjatek
Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
W końcu po wizycie :-D po pierwsze wszystko super. Z migrena mam iść do neurologa i okulisty zmierzyć cisnienie w dnie oka... po drugie kolorujemy się na różowo :-D
Gratulacje wizyt i poznania płci. Różowo

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 22:29   #3025
darolka
Rozeznanie

To jest tak na 99% aje ja tak czułam. Jeszcze nie wspomniał o połowkowym a nastepna wizyta 6.11 więc jeśli któraś będzie tak miła to była bym wdzięczna za dodanie do kalendarza :-D

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Zresztą jak okaże się jednak chłopcem to płakać nie będę ;-)
Stary 2015-10-09, 23:10   #3026
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

hej Wam, gratuluje udanych wizyt
Wróciłam dziś późno do domu i jestem wykończona Byliśmy z TŻem w kinie na hotel transylwania 2 Zbieram się spać, dobranoc
Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 01:05   #3027
kallina_2014
Wtajemniczenie

Emma , mala ma 4 m-ce ale może rzeczywiście pomyślę o kolczykach tak na przyszłość.
Stary 2015-10-10, 07:29   #3028
magda16262
Zadomowienie

Witajcie

faktycznie rozowo sie zrobiło ! Urodzaj w kobietkí. Ja wczoraj o 21;20 zostałam ciocia Laurki u brata ciotecznego porod trwał zaledwie 4 godz ,tego bym sobie zyczyła i ja Laurka mieszka we wroclawiu to pewnie zobaczymy sie w swieta moj maz ma podawac do chrztu krolewne

Jak to na zwolnieniu pobudka po 6 ,tragedia. Dzis dalej sprzatanie i wypad do znajomych w styczniu bd u nich malenstwo .

Milego dnia uciekam na sniadanko .
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 07:46   #3029
201704101323
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
Emma , mala ma 4 m-ce ale może rzeczywiście pomyślę o kolczykach tak na przyszłość.
Hejo, w naszym regionie kolczyki na roczek daruje się, a na chrzest zazwyczaj kasę, + jakąś pamiatkę chrztu- złote smoczki, buciki, i t.d. z grawerem

---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ----------

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
Witajcie

faktycznie rozowo sie zrobiło ! Urodzaj w kobietkí. Ja wczoraj o 21;20 zostałam ciocia Laurki u brata ciotecznego porod trwał zaledwie 4 godz ,tego bym sobie zyczyła i ja Laurka mieszka we wroclawiu to pewnie zobaczymy sie w swieta moj maz ma podawac do chrztu krolewne

Jak to na zwolnieniu pobudka po 6 ,tragedia. Dzis dalej sprzatanie i wypad do znajomych w styczniu bd u nich malenstwo .

Milego dnia uciekam na sniadanko .
Gratuluje cioci, moja ...nie wiem szwagierka? ( męża brata czyli szwagra żona) rodzi 30 .10. Będzie Liliana, już ich 3- cie dziecko Tak że znów wydatki szykują się

---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ----------

Cytat:
To jest tak na 99% aje ja tak czułam. Jeszcze nie wspomniał o połowkowym a nastepna wizyta 6.11 więc jeśli któraś będzie tak miła to była bym wdzięczna za dodanie do kalendarza :-D

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Darolka gratuluje , a migrena to jest maasakra może spróbuj na początek naturalnych sposobów na nią, ale do lekarza idź koniecznie.

---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Jak jest ponad -10 stopi nie zaleca się spacerów z noworodkami i niemowlakami także jakiś super gruby kombinezon nie będzie Ci potrzebny.
Może kup misiowy kombinezon (w h&m są bardzo fajne), do tego koc i śpiworek do wózka? Bo śpiworek nie jest na konkretny rozmiar tylko tak długo jak dziecko jeździ w wózku więc starczy na dwie zimy pewnie

Super! Miłego odpoczynku

Staś jutro kończy 9 miesięcy, nie chcę go oddawać do żłobka na 8h dziennie. Wystarczy mi kilka razy w tygodniu pomoc na kilka godzin, stąd niania.
Było super, niania się spisała a Staś zadowolony

Gratulacje wizyt i poznania płci. Różowo
Szczeperka aaa! to będzie jedno po drugim pewnie przezywasz trochę? jakie masz nastawienie do dwóch maluszków? Ale skoro będzie niania to już troszeczke łatwiej
nessea- z takim entuzjazmem opisujesz wizytę, aż łezka w oku się zakręciła Gratuluje dziewuszki!

---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ----------

Cytat:
A oto moja kruszynka

Gratuluje

Edytowane przez 201704101323
Czas edycji: 2015-10-10 o 07:44 Powód: błędy w pisowni
Stary 2015-10-10, 08:30   #3030
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
super, że wszystko ok
I gratuluję dziewczynki
Chyba różowy marzec się szykuje

Cytat:

wpisane

Dzień dobry
Pranie już się robi, a ja zaraz biorę się za śniadanie i sprzątanie, bo po pracy mąż mnie na zakupy zabiera

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości