Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-09, 19:37   #2671
Majka232
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8

W smyku online -30% na maskotki
Stary 2015-10-09, 19:41   #2672
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość

A jak dugo piec i gortowac?pozniej zblendowc?bo ja to mlot.wczesniej dawalam sloiczki

Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka
gotowac do miekkosci, na papke, potem blender
a pieczone to ci KANA powie

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Czosnek i cebula mnie zmylily

Juliano zjadl caly kleik na 130ml mleka i chcial więcej. Pojadl inne rzeczy i musialam mleko odciągnąć bo piers bolała. Dzis tak duzo zjadl ze jestem mega zadowolona
brawo Julek!

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

bylam w Lidlu i kiupila sweterek, jest sliczny! i jaki gruby. BLACK dzieki za cynk
do Pepco tez zajrzalam, ale ja sie obrazam. dla chlopcow taka lipa ;/ kupilam bodziaka w gwiazdki, maly kocyk i szaliczek

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 19:46   #2673
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość

Na pewno jeszcze się rozkreci [COLOR="Silver"]😶 😜

Cytat:

Przekona się jeszcze do innych rzeczy
)
Dzięki dziewczyny mam taką nadzieję że niebawem to nastąpi

Cytat:
A ja sie nie chwalilam ze u nas marudzenie nie bylo bez powodu.a bylo z dwoch powodow.dolnych jedynkowych powodow

Super! I to dwa tak naraz? Gratki!

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Maciek chory, facet od domku nawet nie zadzwonił karwa, sloiki Maciek je kiepsko jak za karę zje pół tylko, do tego 38 stopni ma, ja przestałam chudnąć, boje się, że tępak jestem i nie dam rady na uczelni i do tego mgr prace napisać trzeba, pracy nie mam eh

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Maćka mam inhalowac 3xdziennie i paracetamol w razie goraczki podac

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Gratki zębów u nas nic nie ma
Maciuś wyzdrowieje szybko! Mówię Ci pewnie to jakaś wirusowka. A tego faceta od domku do sądu pozwijcie nie ma już na co czekać wg mnie.

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 19:46   #2674
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
W smyku online -30% na maskotki
taaaa, a kase najblizsza dostane 10, z ktorej musze zaplacic rachunki, wiec nic nie zostanie, no masakra, boszz

W ogole pani doktor stwierdzila, ze to nie azs, bo ma Maciek na polikach tylko no i w sumie caly czas diete trzymam, a i tak ma, dzis tz przyniosl mi bezy i inne ciasteczka, wiec zjadlam, zobaczymy czy jej teoria sie sprawdzi i mu sie nie zaostrzy jeszcze bardziej

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 19:52   #2675
Hanka20
Zakorzenienie

GOCZEK co te nasze dzieci takie niejadki? Kurcze dziś wymieszalam ziemniak z szpinakiem z marchewka. Jak dla mnie pyszna kombinacja a ten zjadł ledwie kilka łyżeczek i jeszcze mu wpychac musiałam. Nie wiem ja chyba nie umiem momentu wyczuć kiedy mu podać te warzywka. Na cyca zawsze chętny a jak mu chce dać warzywa tak ok 2-2.5 godz po cycku to tak właśnie zje i wola o cyca. Jak przetrzymam go dłużej ze jest bardziej głodny to wcale nie chce bo już tak zmęczony ze tylko cyc i spać. Ech trzeba mieć nadzieję! Tego się trzymajmy!

Stary 2015-10-09, 20:00   #2676
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
ostatnia faza się przedłużała, ona była duża, ponad pół kg większa niż usg pokazywało, ja drobna a w dodatku rodziła się nie na wprost a jakoś bokiem, mam wpisane w książeczkę "trudności w rodzeniu się barków" i ma odjęty punkt za zabarwienie skóry.
Ktg miałam podłączone cały czas i w pewnym momencie położna dała do zrozumienia, że nie ma już żartów, w sumie dwie położne ze mną rodziły a dwie stazystki mi nogi trzymały. Walczyłam jak lew, jak to mąż ujął, ja pamiętam jak przez mgłę a najważniejsza była myśl, żeby ją w końcu wypchnąć.. mąż stał z tyłu przez cały czas i urodziłam o 10:40 a on do końca dnia miał nogi z waty i przerażenie połączone z podziwem w oczach, mówił potem, że inne położne się zlatywały do naszej sali patrzeć na akcję, bo taka dzielna byłam i nie bez powodu mam dedykację na zegarku "Dziękuję. Jesteś naszą bohaterką. 27.04.2015r"
Nawet nie chce myśleć co by było jakbym nie dała rady na czas urodzić albo zemdlała w między czasie..

o kurcze to nie miałaś łatwego porodu 😖 w sumie nigdy nic nie pisałaś o nim.. Dzielna kobietka jesteś a gest os męża ekstra, szacun 👏😊

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Jezuuu czy Wy oszalalysvie? Ja chce iść spać a te piszą jak najete i nie nadrobie no!!

GOSIAK to jedziem do Ciebie na spacerek wozeczkiem

Weszłam na ten profil - smutno mi ale nie płacze.

Byłam u tego ortopedy - mam zapalenie mięśnia kciuka i mam orteze zamówiona. Będę miała lekko unieruchomiona rękę :/ poza tym żel fatum do smarowania

współczuję, oby kciuk szybko soe zregenerowal ✊😚

Cytat:
Maciek chory, facet od domku nawet nie zadzwonił karwa, sloiki Maciek je kiepsko jak za karę zje pół tylko, do tego 38 stopni ma, ja przestałam chudnąć, boje się, że tępak jestem i nie dam rady na uczelni i do tego mgr prace napisać trzeba, pracy nie mam eh

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Maćka mam inhalowac 3xdziennie i paracetamol w razie goraczki podac

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Gratki zębów u nas nic nie ma
O masz, babooo co to za dół! Jesteś ekstra laska, super mama, Maciek szybko wyzdrowieje, z tym domkiem to trafiliście na k.utasa i tyle, co to w ogóle znaczy że on Waszych pieniędzy nie chce oddać? Nic tylko rozstrzalac 😡 poczekaj aż ja wrócę na osiedle 😁 pójdziemy sobie na piwo się pozalic co Ty na to? 😉

Witam się wieczornie 😚 Dziś mieliśmy zakręcony dzień, jutro jedziemy do Wawy bo w niedziele kilka osób się umówilo oglądać wózek, być może się sprzeda, byłoby fajnie bo tylko miejsce zabiera 😒
Stary 2015-10-09, 20:05   #2677
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Czosnek i cebula mnie zmylily

Juliano zjadl caly kleik na 130ml mleka i chcial więcej. Pojadl inne rzeczy i musialam mleko odciągnąć bo piers bolała. Dzis tak duzo zjadl ze jestem mega zadowolona
Nie dziwie się żeś zadowolona to bardzo cieszy
jak dziecko ma apetyt

Cytat:
taaaa, a kase najblizsza dostane 10, z ktorej musze zaplacic rachunki, wiec nic nie zostanie, no masakra, boszz

W ogole pani doktor stwierdzila, ze to nie azs, bo ma Maciek na polikach tylko no i w sumie caly czas diete trzymam, a i tak ma, dzis tz przyniosl mi bezy i inne ciasteczka, wiec zjadlam, zobaczymy czy jej teoria sie sprawdzi i mu sie nie zaostrzy jeszcze bardziej
No ale po czekoladzie się zaostrzalo?

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

KAMILOVE

Stary 2015-10-09, 20:07   #2678
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:

A co to jest wg.niej? Jakie leki dostal Maciek?

Cytat:
GOCZEK co te nasze dzieci takie niejadki? Kurcze dziś wymieszalam ziemniak z szpinakiem z marchewka. Jak dla mnie pyszna kombinacja a ten zjadł ledwie kilka łyżeczek i jeszcze mu wpychac musiałam. Nie wiem ja chyba nie umiem momentu wyczuć kiedy mu podać te warzywka. Na cyca zawsze chętny a jak mu chce dać warzywa tak ok 2-2.5 godz po cycku to tak właśnie zje i wola o cyca. Jak przetrzymam go dłużej ze jest bardziej głodny to wcale nie chce bo już tak zmęczony ze tylko cyc i spać. Ech trzeba mieć nadzieję! Tego się trzymajmy!
A jakby mu dać troszkę wcześniej niż te 2-2.5h? Moze się rozsmakuje jak mu głód w oczy nie będzie zagladal?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 20:08   #2679
kamilove
Zakorzenienie

Majka brawo dla Julka za apetyt 👏 ciekawe czy ta wysypka to faktycznie po nabiale jak zjesz 😖 idę przez Ciebie popatrzeć na smyku na maskotki 😁
Stary 2015-10-09, 20:11   #2680
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:

A jakby mu dać troszkę wcześniej niż te 2-2.5h? Moze się rozsmakuje jak mu głód w oczy nie będzie zagladal?
Hmm nie wiem czy wtedy w ogóle będzie chciał, ale spróbować mogę - nie zaszkodzi. A Ty jak robisz z Szymkiem?

Stary 2015-10-09, 20:17   #2681
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm nie wiem czy wtedy w ogóle będzie chciał, ale spróbować mogę - nie zaszkodzi. A Ty jak robisz z Szymkiem?
Teraz zupke dostaje jakieś +/- 2.5h po piersi, zależy jak nam się pouklada ze spaniem. Kaszke podobnie.
Sproboj. Na początek przeciez nie musi się najesc warzywami, niech pozna i polubi ich smak

jestem mamą
Stary 2015-10-09, 20:25   #2682
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

brawo Julek!

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

bylam w Lidlu i kiupila sweterek, jest sliczny! i jaki gruby. BLACK dzieki za cynk
do Pepco tez zajrzalam, ale ja sie obrazam. dla chlopcow taka lipa ;/ kupilam bodziaka w gwiazdki, maly kocyk i szaliczek
Pokaz zakupy

Cytat:

Maciuś wyzdrowieje szybko! Mówię Ci pewnie to jakaś wirusowka. A tego faceta od domku do sądu pozwijcie nie ma już na co czekać wg mnie.

Nastapi na pewno i jeszcze nie raz będą wzloty i upadki. Tylko tak juz jest ze w trakcie upadku trudno uwierzyc że zaraz ten wzlot nastąpi

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
o kurcze to nie miałaś łatwego porodu 😖 w sumie nigdy nic nie pisałaś o nim.. Dzielna kobietka jesteś a gest os męża ekstra, szacun 👏😊

współczuję, oby kciuk szybko soe zregenerowal ✊😚

O masz, babooo co to za dół! Jesteś ekstra laska, super mama, Maciek szybko wyzdrowieje, z tym domkiem to trafiliście na k.utasa i tyle, co to w ogóle znaczy że on Waszych pieniędzy nie chce oddać? Nic tylko rozstrzalac 😡 poczekaj aż ja wrócę na osiedle 😁 pójdziemy sobie na piwo się pozalic co Ty na to? 😉

Witam się wieczornie 😚 Dziś mieliśmy zakręcony dzień, jutro jedziemy do Wawy bo w niedziele kilka osób się umówilo oglądać wózek, być może się sprzeda, byłoby fajnie bo tylko miejsce zabiera 😒
Za ile w koncu wystawilas? O ile to nie tajemnica

Ciekawe kiedy bedzie kasa z becika. złożone bylo 28.09.

Piję Żywca, nie wodę

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Hanka - ja kp ok.8 i czasem tylko chwilke pociumka nawet jak w nocy jadl o 2. Obiadek dostaje po spaniu ok.11.

Julo znów dziś nie usnal orzy piersi. Odłożylam jak wczoraj ale sue wiercil to wróciłam-dalam smoka i konika włączyłam i w mig usnal. Wczoraj usnal nawet bez smoka.
Stary 2015-10-09, 20:28   #2683
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem pod wrazeniem porodu.i fajny maz ze wmysliltaka dedykacje

Hahadobre!

Wczesnie sie budzicie

Dobra ta nivea na kazda pogode bo musze cos kupic mlodej

Biedny.kciuki za zdrowko

Fajna kurteczka

Lala emilia?

A czy onasie nada dla 8 miesiecznego dziecka?czy juz sie nie nabawi nia.?bo bym zazyczyla na swieta ja dla mlodej

Pisze, ze jest do 24 miesięcy. Myślę, że pobawi się nią spokojnie. Jest kolorowa i wesoła, dla mnie super.

Cytat:
A ja sie nie chwalilam ze u nas marudzenie nie bylo bez powodu.a bylo z dwoch powodow.dolnych jedynkowych powodow

Gratulacje! 😗
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 20:33   #2684
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
180!
Mama przypomina podlac wody do rękawa i z 15-20 minut przed końcem rozciac, by mięso się zarumienilo

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

AGNES gratuluje 2 zeboli! Pięknie!

Dzięki kochanieńka się robi się właśnie

Jejku godzina usypiania, masakra, Tż stwierdził że jej za gorąco, może ma rację. Była spocona, ale niewiem czy już nie od płaczu, ale przewietrzylismy wszędzie i poprzykrecalismy grzejniku i przy cycu usnęła uff
Stary 2015-10-09, 20:33   #2685
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:

No ale po czekoladzie się zaostrzalo?

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

KAMILOVE

wg mnie tak, ale to mógł być zbieg okoliczności czy coś, sama nie wiem, teraz zobaczymy

Cytat:

Wg niej to lojotokowe zapalenie skóry, leków Maciek nie dostał tylko Inhalacje i w przypadku goraczki paracetamol

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 20:35   #2686
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
nie wie co sobie wyobraza, masakra jakas, sadownie trzeba bedzie, bo ani kasy nie chce oddac ani postawic domku...
dzieki osluchowo czysto

ja tak licencjata napsalam z 2 tyg., dobrze, ze teraz juz wiem o czzym mgr chce pisac, bo po czesci pisalam prace dyplomowa z tego

hehe dzieki :x

Chyba za dlugo w domu siedze i juz glupieje, najlepiej miec prace i dom i do ludzi wychodzic
Tez glupieje jak siedze dlugo w domu
Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
AGNES wedlug mnie tak bo to dobra przytulanka.
Dzieki
Cytat:

brawo Julek!

Dzieki
Cytat:

Dwa dwa
Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Pisze, ze jest do 24 miesięcy. Myślę, że pobawi się nią spokojnie. Jest kolorowa i wesoła, dla mnie super.

Gratulacje! 😗
Dzieki

Powiedz kochana jak zrobic pieczone jablko mlodej

Z dawnych czasow pamietam kordelke no i sonie gdzie one sa

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 20:37   #2687
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Dzięki kochanieńka się robi się właśnie

Jejku godzina usypiania, masakra, Tż stwierdził że jej za gorąco, może ma rację. Była spocona, ale niewiem czy już nie od płaczu, ale przewietrzylismy wszędzie i poprzykrecalismy grzejniku i przy cycu usnęła uff
Czekam w napięciu na info czy smakuje

jestem mamą
Stary 2015-10-09, 20:44   #2688
kana158
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53053755]super apetyt ma, zazdroszczę. Taka radośc, jak dziecku cos smakuje i bużke otwiera

Ty chyba jedna mnie tu rozumiesz w kwesti jedzenia dziecka. No i KANA zapisałam sobie przepis na pomidorówke, super, dzięki Kana, że sie dzielisz.

dzis nie dawalałam żadnych warzywek, tylko po spacerze długim dalam na tacce malej paseczki banana i jabłuszka, troszke musu jabłkowego. pobawila sie i owszem, ale nie zjadła prawie nic. za to ubrudzila cala
No ale ja sie w CH odstresowalam fajnie, obiad zjadłam pyszny z rybką, kupilam wieszaczek na ubranka małej, sweterek w smyku a sobie radical na włosy. troche te półki w smyku mnie irytują- wszystko różwe, białe i szare dla dziewczynek. dla chłopców niebieskie i szare. zoltego, zielonego, pomaranczowego, bordowego, czerwonego, brązowego tam nie znają. i kupon dostalam 20 zł mniej na zabawki przy zakupie za 100zł. Kusi mnie pianinko i jakaś lala np.

Gratulacje ! i to podwojne! chyba mało kumu dwa zeby an raz wychodzą, masz o jedno marudzneie mniej króliczkowy uśmiech juz masz, taki słitasny

jutro wstaniesz bez doła, ja Ci to wrozę i ze dwa razy mądrzejsza do tego! [/QUOTE]

Goczek, Hania, nie ma się co dawać tym naszym Wybredusom. Ja kombinuje jak mogę i jakoś dajemy radę 😃 teraz w sumie gotuję juz bardziej intuicyjnie, sama przepisy na zupki wymyślam i widzę, że nawet w miarę Zosi to podchodzi. Zjada min.150ml zupki, a i raz zdarzyło się, że wszamala 260 😀 oh, jaką dumna byłam!
Jutro zaimprowizuje z barszczykiem i zobaczymy co to będzie. Jeszcze dyniowa mi po głowie chodzi, tylko dynie najpierw upieklabym w piekarniku, wtedy wydaje się mi smaczniejsza... Zobaczymy, myślę zresztą, że niedługo (może po 7 miesiącu) będę gotowała zupy dla nas bez kostek rosolowych, mało doprawione i będę Małej dawała do spróbowania jak będziemy jeść obiad, delikatnie, parę łyżeczek, może wtedy uda mi się trafić na coś co jej podejdzie i będę gotowała juz wtedy wersje dla niej 😃 zresztą już teraz jemy razem śniadanie, tzn. my swoje, a Zosia siedzi przy stole i dostaje pietke od chleba do mamlania. Dziś jadlysmy na wspole banana, gryza ja, parę ciumkow Zosia, tylko trzeba strasznie uważać.. A wczoraj jajko (Zosia dostała żółtko) i widzę, że takie wspólne jedzenie jej się bardzo podoba.

Cytat:
na fb w poscie o rozszerzaniu wklejalam sporo przepisow na desery i obiadki dla maluchow

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

no prosze, hurtowo! brawo

Wiem, przeglądałam i mam parę typów do wypróbowania 😃

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Kisiel domowy
I to właśnie mój typ na ten weekend! 😃
Stary 2015-10-09, 20:46   #2689
gossip_girl21
Zakorzenienie

Nie nadrabiam. Dzien mega intensywny, od rana do 15 sprzatanie, potem jazzda po nowy wypoczynek do sklepu, potem przywóz tego i w miedzyczasie karmienie wdomu zas jazda po reszte wypoczynku, montaz go w salonie, padam na ryjek a tu dopiero poczatek. Wypoczynek piekny wymarzony 😊

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 20:47   #2690
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz zupke dostaje jakieś +/- 2.5h po piersi, zależy jak nam się pouklada ze spaniem. Kaszke podobnie.
Sproboj. Na początek przeciez nie musi się najesc warzywami, niech pozna i polubi ich smak
Ok jutro spróbujemy.

Cytat:
Pokaz zakupy

Nastapi na pewno i jeszcze nie raz będą wzloty i upadki. Tylko tak juz jest ze w trakcie upadku trudno uwierzyc że zaraz ten wzlot nastąpi

Za ile w koncu wystawilas? O ile to nie tajemnica

Ciekawe kiedy bedzie kasa z becika. złożone bylo 28.09.

Piję Żywca, nie wodę

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Hanka - ja kp ok.8 i czasem tylko chwilke pociumka nawet jak w nocy jadl o 2. Obiadek dostaje po spaniu ok.11.

Julo znów dziś nie usnal orzy piersi. Odłożylam jak wczoraj ale sue wiercil to wróciłam-dalam smoka i konika włączyłam i w mig usnal. Wczoraj usnal nawet bez smoka.
No właśnie trudno uwierzyć ale musze być dobrej myśli. Na butle juz straciłam nadzieje. Będę na diecie wiecznie. ...

Stary 2015-10-09, 20:50   #2691
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Tez glupieje jak siedze dlugo w domu

Dzieki

Dzieki

Dwa dwa

Dzieki

Powiedz kochana jak zrobic pieczone jablko mlodej

Żadna filozofia, wrzucasz jabłko do piekarnika, najpierw dziurawisz widelcem skórkę, jakieś 15-20min w 180stopniach i gotowe! Później tylko łyżką oddzielasz od skórki i ogryzka. Jak jest dobrze upieczone to nawet blendowac nie trzeba, wystarczy tylko rozmemlac widelcem.
Stary 2015-10-09, 20:52   #2692
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Żadna filozofia, wrzucasz jabłko do piekarnika, najpierw dziurawisz widelcem skórkę, jakieś 15-20min w 180stopniach i gotowe! Później tylko łyżką oddzielasz od skórki i ogryzka. Jak jest dobrze upieczone to nawet blendowac nie trzeba, wystarczy tylko rozmemlac widelcem.
Dzieki w zyciu bym nie pomyslala ze w skorce piec

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 20:55   #2693
cashmere
Zakorzenienie

Wiecie jak się cieszę? Znalazłam u mnie w miescie sklep, gdzie stacjonarne maja ten fotelik o którym myślę. Będziemy mogli go bez problemu przymierzyć do auta Tylko ceny przez telefon nie chcieli podać. Jeśli będzie drozej, to kupie przez Neta a u nich "pomacam"

jestem mamą
Stary 2015-10-09, 20:55   #2694
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Sama w domu dzis jestem z Hania i poszla spac w 20 minut bez slowa skargi no, ze 30sekund lekkiego marudkowania bylo,jak sie jej znudzilo lezenie,pidpielam na chwile do cycka i odleciala, chociaz nie tak na gleboki sen,ale po przelozeniu do lozeczka chwilke przekrecila glowe,nogami koldre skopala i zasnela. A takie afery jeszcze niedawno robiła przed snem samodzielne usypianie to nie jest,ale i tak jestem happy. Idę się kapac
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 20:55   #2695
Hanka20
Zakorzenienie

VIOLKA no mnie w 26 stopniach tez by było za ciepło

KANA 260 ml zupy? O ja Cię kręcę! A jak Ty to wszystko odmierzasz?

Stary 2015-10-09, 20:55   #2696
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:

brawo Julek!

A nie ma sprawy. W ramach wdziecznosci mozesz kupic i dla pawelka (zarcik) 😉

Gratuluje zabkow dzieciaczkowych 😉

Ja lece sie kapac. Jutro na obiad idziemy firmowy do restauracji juz sie doczekac nie moge!
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 20:59   #2697
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie jak się cieszę? Znalazłam u mnie w miescie sklep, gdzie stacjonarne maja ten fotelik o którym myślę. Będziemy mogli go bez problemu przymierzyć do auta Tylko ceny przez telefon nie chcieli podać. Jeśli będzie drozej, to kupie przez Neta a u nich "pomacam"
Super

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53055682]Sama w domu dzis jestem z Hania i poszla spac w 20 minut bez slowa skargi no, ze 30sekund lekkiego marudkowania bylo,jak sie jej znudzilo lezenie,pidpielam na chwile do cycka i odleciala, chociaz nie tak na gleboki sen,ale po przelozeniu do lozeczka chwilke przekrecila glowe,nogami koldre skopala i zasnela. A takie afery jeszcze niedawno robiła przed snem samodzielne usypianie to nie jest,ale i tak jestem happy. Idę się kapac [/QUOTE]
No to pięknie tylko się cieszyć.

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

GOSSIP jeszcze trochę i będziecie na nowym - dasz rade!

Stary 2015-10-09, 20:59   #2698
gosiak0512
Zakorzenienie

CASH ja bym fotela przez net nie kupila bo firmy kurierskie nie patrza a rzucaja tym..

HANKA ja karmie z butli w sensie butla jako talerz i wiem ile ubylo

Wychodzi drugi zab! Do rana pewnie juz bedzie!

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 21:07   #2699
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

Piję Żywca, nie wodę
aleee bym sie napila normalnego piwska!

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:

kordelka dostala BANA
Soni maz nie pozwala siedziec na wizazu,

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 21:07   #2700
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
CASH ja bym fotela przez net nie kupila bo firmy kurierskie nie patrza a rzucaja tym..

HANKA ja karmie z butli w sensie butla jako talerz i wiem ile ubylo

Wychodzi drugi zab! Do rana pewnie juz bedzie!
No ale z butli mleko tylko? A zupka czy kaszka to jak mierzysz?
No to ładnie jedzie Martynka - oby noc była spokojna.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości