|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część III
Witam się w 20 tc
|
|
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
Nie tylko rozowy, chlopy tez sa pamietajcie o nas mamusiach mezczyzn :p
Ja melduje sie po weselu. Z takimi zakwasami na lydkach ze chodzic nie umiem ;( ale bylo super, na prawde. Wytanczylam sie jak nie wiem co
|
|
|
|
#3033 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Wiec prezent z chrztu się przydał bo zmieniany sobie bo została takie delikatne śliczne
|
|
#3034 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Jeszcze może być tak, że bardziej niebiesko do końca będzie ![]() Super, że wesele udane i że się wybawiłaś Teraz odpoczywaj ![]() Cytat:
|
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na urodzenie chrzesnicy kupilam szyta posciel wlasnie od tej dziewczyny ze sto powodow do szycia a na chrzest malenke zlote kolczyki z apartu
Ale to byla moja pierwsza, prawdopodobnie jedyna wyczekiwana chrzesnica wiec ogolmie ja zglupialam na jej punkcie i nieba bym jej uchylila :p |
|
|
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja się w ogóle nie wstydziła, rozkraczyla się na dzień dobry. ![]() Mnie po genetycznym, co miałam aż 3 usg w jednym dniu, brzuch bolał.:/ :brawo: Ja właśnie pije kawę, wstawiłam pranie i powoli ogarniam łazienkę. TŻ mam do zostawić tylko prysznic do umycia.
|
|
|
#3037 |
|
Rozeznanie
|
Nessea Dorolka gratulacje dziewczynki
![]() Kalina najlepiej zapytaj czy mają jakieś specjalne życzenia na prezent. Ja 2 lata temu byłam chrzestną i dałam w kopertę 500zl ![]() Misia zazwyczaj tak jest że jak się nie chce gdzieś iść to się okazuję że jes fajnie ![]() Moniaaa gratulacje 2o tyg!!! ![]() Ja dziś pracowity dzień od 10 pilnuję moją 2letnią chrześnicę Kaje gdyż siostra robi dziś parapetówę także super będzie cała rodzinka i pyszne jedzonko bo gotuje rewelacyjnie. Idę ogarnąć mieszkanie i wstawić pranie ![]() Miłego dnia dziewczynki |
|
|
|
#3038 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3039 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Kobietki w ten mroźny poranek
![]() U mnie sobota wolna od pracy, czeka mnie sterta prasowania ale mój Kawaler w brzuszku od rana daje o sobie znać więc i siły do działania są ![]() Na obiadek zapiekanka ziemniaczana z mięskiem i sosem beszamelowym a na deser szarlotka bo chodzi za mną już od tygodnia ![]() Faktycznie, różowo się robi gratulacje wszystkim Mamusiom udanych wizyt i zdrowych Maluszków kalina ja w lipcu kupiłam Chrześnicy złoty medalik z Matką Boską i 300zł w kopertę, teraz w grudniu znów będę chrzestną i kupię złote kolczyki i też kasiora do koperty dziewczynce to jednak zawsze chyba łatwiej coś wybrać
|
|
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już skończyłam sprzątać łazienkę, muszę powoli się ogarniac:P ale mi się nie chce:P Jak wrócę zostanie mi salon do ogarnięcia i płacze jak patrzę na okna, Tz mi nie pozwala ich myć, a sam się za nie nie weźmie.
chyba będę musiała w tygodniu pomalutku je umyć.
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
Ja u rodzicow jestem juz, TZ pojechal na testy wiec do 14 kibluje u rodzicow w domku sama.
|
|
|
|
#3042 |
|
Rozeznanie
|
czesc
![]() my od rana walczymy z kaloryferem, który jest zapowietrzony a w weekend ze spoldzielni nikt się nie pofatyguje... oprócz tego zarezerwowalam bilety na hotel transylwania 2 na jutro i za jakąś godzinę wezmę się za obiad gratuluję wszystkich wizyt i z niecierpliwością czekam na swoją w poniedziałek, choć bez usg to przynajmniej wreszcie u mojego lekarza, którego nie widziałam już prawie 2,5 miesiąca ![]() spokojnej soboty |
|
|
|
#3043 | ||
|
Zadomowienie
|
nessea, darolka gratuluje coreczek
![]() Cytat:
w kazdym razie darlam sie w nieboglosy ![]() co do prezentow na chrzest ja jestem zwolenniczka kupowania praktycznych prezentow typu lezaczek, krzeselko do karmienia, mata, posciele itp jesli jestes chrzestna dorzucilabym kase i jakas pamiatke, moze Biblie dla dzieci? ![]() dzisiaj wizyta mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok po tych moich bolach brzucha ostatnich.. no i ze nasz lokator sie ujawni juz z rana zapowiedzialam, zeby ladnie sie zaprezentowal/a a maz na to: "ono sobie teraz robi z toba co chce, dopoki nie wezme je na szkole" wczoraj ogladalismy baaaardzo fajna komedie "W nowym zwierciadle: Wakacje" dawno sie tak nie usmialam polecam ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
takze moze i do was jednak ktos przyjdzie zglaszaliscie?
|
||
|
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
A u moich rodzicow jest tak zimno ;( oni lubia takie mrozne arktyczne powietrze w mieszkaniu wrrr
|
|
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
eeyesblue trzymam kciuki za wizytę
|
#3046 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3047 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dzięki za rady w sprawie prezentu dla małej. Widzę, że bardzo drogie te prezenty dajecie. 500 zł to my dajemy na wesele!
![]() Na razie zamowilam taką Biblię z grawerem i cos jeszcze dokupię ale chyba nie jestem zwolenniczką dawania dzieciom pieniędzy w kopercie.
|
#3048 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez dalam jako chrzestna 500zl i na wesele do kogoś tez
ale na 'zwykle' chrzciny to mniej
|
|
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
a ja własne jestem zwolenniczką dawania kasy, bo to jak nic inne się przydaje
Moja kuzynka założyła dzieciaka konta i maja tam kase z urodzin itp - beda miały jak podrosną albo jak bedzie tzreba cos kupić a bieżącej gotówki braknie.Nie jestem fanem kupowania złotych smoczków, bibli - legenda głosi ze ktos z tego kiedyś skorzystał ![]() ja w ogóle mam mega problem z chrzestnymi.. za cholere nie wiem kogo mam brac ![]() dziś poczułam mróz, mój swetr nie dał rady i tak zmarzłam, że chyba sie załamie bo ja nie mam żadnej jesinnej większej kurtki. Krótkie obcisłe kurteczki wktorych sie nie dopinam na brzuchu ![]() http://allegro.pl/elegancki-plaszcz-...695119331.html myślicie, że jest to płaszcz do wykorzystania też po ciązy ?
|
|
|
|
#3050 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pamietam raz bedac na chrzcinach z moim mezem (to bylo w liceum i dopiero zaczelismy byc razem), on byl chrzestnym a ja chrzestna zastepcza, gdyz prawdziwa chrzestna byla za granica i nie mogla przyleciec. wtedy kupilam jakies ubranka, zabawki i moj prezent byl jedynym prezentem rzeczowym jakie dziecko wtedy dostalo nawet robili dziecku zdjecie z prezentami i lezalo tak wsrod samych kopert i jedna torebka moja no ale co kto woli zawsze milo do koperty, jesli dajemy jest dorzucic jakis prezent rzeczowy dla dzieciatka, tak uwazam ![]() Abii84 tak to jest ze spoldzielniami ale dobrze, ze tz zaradzil i grzeja juz
Edytowane przez eeyesblue Czas edycji: 2015-10-10 o 11:41 |
|
|
|
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 17 tygodniu.
Ale zmarzlam ,Byłam na targu i w sklepie,strasznie zimno. Na obiad krokiety z pieczarkami. Ja na chrzest dawalam pieniazki i zawsze kupowalam jakąś pamiątkę do tego. Zuzi przebilismy uszy niedawno,sama chciała.
|
#3052 |
|
Wtajemniczenie
|
Roodzice dziecka to dosc zamozni ludzie, więc na pewno nie zalezy im, zeby mala dostala pieniadze.
Chyba rzeczywiście dokupie te kolczyki.
|
#3053 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Potem idziemy na obiad i na Hotel Transylvania 2. Odezwe sie pozniej i powiem co i jak
|
|
#3054 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Misia , a co głosi ta legenda na temat kupowania Biblii? Bo przyznam szczerze, nie slyszalam nic.
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
pisze jesienno zimowy więc... najwyżej ubrałabym grubszy swetr pod ten płaszcz. Bo kurte zimowa mam pikowana długą do kolan ale z wcięciem w tali
zawsze lubiłam rzeczy dopasowane no i mam teraz klops bo niby dobrze lezy a jak zapne to czuje że dusze dziecko i mnie uciska wściekle na brzuchu ![]() zawsze można liczyć że nie bedzie mrozów minus 20 ![]() kallina_2014 jesli rodzina jest kościelna to pewnie wykorzysta taka biblie nie wiem żeby pokazać dziecku, coś opowiedzieć... ale jak nie no to myśle, że szanse są małe że dziecko samo do niej sięgnie. U mnie w rodiznie nie sprawdziłoby sie to... bo pomimo że wierzymy, nie praktuje sie takiej religijności.. no nie wiem jak to powiedzieć, żeby dobrze brzmiało hehe ![]() ja miałam taką biblie nie wiem skad.. ale zajrzałam do nie tylko raz jak musiałam na religie nauczyć sie o Kainie i Ablu w podstawoce, mam ją do dziś... bo głupio wyrzucić ale nie była użyteczna wiecej razy kurcze teraz tak przemyślałam, że taki złoty smoczek to mozna potem przetopić na obrączki albo kolczyki
______________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca Edytowane przez misia880 Czas edycji: 2015-10-10 o 12:08 |
|
|
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam śliczną, ilustrowaną biblię i czytałam ja bardzo chętnie
|
|
|
|
#3057 |
|
Zadomowienie
|
hej
za dzisiejsze wizyty ! Do później
|
|
|
|
#3058 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ahaaa rozumiem. No tutaj akurat ta rodzina jest katolicka i praktykująca, więc Biblia na pewno się przyda. Ja sama gdybym taką miała, to na pewno bylaby to dla mnie najlepsza pamiątka.
|
|
#3059 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
Nie wiem o której wrócił, gdzie był i dlaczego nie poinformował... A dziś po pracy przyniósł mi tace ciastek( kremówki, ziemniaczki, napoleonki) i zabrał małego na basen..Mysli że tym załagodzi sytuacje.. Nie wybaczam takich rzeczy, mściwa jestem ;P |
||
|
|
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
ogólnie mam dzis sporo czasu, nie wiem kiedy TŻ wróci z tych testów... napisał, że dojechal i ślad po nim zaginał
![]() to opowiem Wam troche o weselu ![]() w kościele mi wypiździało jak szlag - a miałam i tak pożyczony od koleżanki płaszczyk. ogólnie Pani Młoda wyglądała bardzo ładnie. Jak patrzyłam na to z boku.. to widziałam, że nie do końca jest tak jak ona chciała. Mine miała ciągle skwaszoną, choć to moja dobra koleżanka ciągle jej pokazywałam żeby sie uśmiechała bo sprawiała wrażenie niezadowolonej.. podziękownia dla rodziców im sie w ogóle nie udały DJ grał fajnie i duuużo tańczyłam ale jakbym nie była w ciązy to bym narzekała, że robił za długie przerwy bo fakt były długie... Była też inna kobitka w ciąży w 8 miesiącu... jezuuu jak ona wywijała na parkiecie!! aż mój TŻ się śmiał, że ma ruchy lepsze od niejednej młodej na tej sali
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.

chyba będę musiała w tygodniu pomalutku je umyć. 

takze moze i do was jednak ktos przyjdzie

zawsze lubiłam rzeczy dopasowane no i mam teraz klops