Mamusie styczniowe 2016, cz. IV - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-10, 09:51   #3061
86ewula
Rozeznanie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV

Medeline śliczny ochraniacz, ostatnio kupiłam pieluszkę flanelowa w smyku w ten wzór.
Ja ochraniacz kupiłam na allegro. Uniwersalny do kołyski i łóżeczka. Ma poprostu dodatkowe troczki. Z jednej strony białe w szare gwiazdki, z drugiej szary w białe. Mogę
Zaraz mogę pokazać fotke bo stoi już wszystko w pokoiku, nie wyprane jeszcze ale cieszy oko.
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 09:53   #3062
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja wczoraj w rossie widziałam pieluchy flanelowe 2szt za 10 zl.. Trochę drogo ale jakie miały piękne sowki
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 10:16   #3063
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Ja caly czas sie zastanawiam co kupic malej do noska. Frida jakos tak nie bardzo mi lezy nie wiem
Może Katarek?

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Ja byłam ostatnio w tesco i nie było ciepłej czapeczki w ogóle mam problem znaleźć ciepła taką malutką.
A zamawiasz kombinezon na allegro? Bo ja widziałam z zestawem w kombinezonie.

Uch, wymarzłam wczoraj na tym pogrzebie jak nie wiem...
Ale wszyscy mi mówili, że mi ciąża służy, że ładnie wygladam, że brzuszek pasuje

Sukienkę udało mi się kupić w końcu
Dla Krakowianek: na Tandecie jest sklep z ciuchami ciążowymi i mają ciuchy Branco. Niestety nie jest tanio, ja za tę sukienkę dałam 170zł, no ale nie miałam wyjścia, bo mogłam iść w dżinsach

A sukienka zapas w brzuchu ma spory, więc może nawet na święta będzie dobra
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 10:55   #3064
baby montana
Zakorzenienie

Jak was czytam to trace nadzieje na to ze bede miala wszystko na czas gotowe,wszystko przez ten remont. 20 dni musimy na panele podlogowe czekac bo tyle czasu z kontynentu plyna,dopiero 30.10 beda,a gdzie reszta remontu...chyba mam depresje :-(

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 11:18   #3065
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Medeline śliczny ochraniacz, ostatnio kupiłam pieluszkę flanelowa w smyku w ten wzór.
Ja ochraniacz kupiłam na allegro. Uniwersalny do kołyski i łóżeczka. Ma poprostu dodatkowe troczki. Z jednej strony białe w szare gwiazdki, z drugiej szary w białe. Mogę
Zaraz mogę pokazać fotke bo stoi już wszystko w pokoiku, nie wyprane jeszcze ale cieszy oko.
Pokaż zdjęcie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Jak was czytam to trace nadzieje na to ze bede miala wszystko na czas gotowe,wszystko przez ten remont. 20 dni musimy na panele podlogowe czekac bo tyle czasu z kontynentu plyna,dopiero 30.10 beda,a gdzie reszta remontu...chyba mam depresje :-(
Spokojnie zdążysz, w dodatku masz termin na koniec stycznia
Ja też nie kupuję na razie bo remont trwa i nie ma sensu, żeby się to kurzyło. Nie załamuj się.

Glukoza zaliczona w sumie nic mi nie było, jedynie jak wypiłam to strasznie gorąco mi się zrobiło ale tak po za tym to ok Pozostało czekać na wyniki.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 11:27   #3066
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Ja byłam ostatnio w tesco i nie było ciepłej czapeczki w ogóle mam problem znaleźć ciepła taką malutką.
ta którą ja kupiłam nie jest jakaś super ciepła, no ale może się nada jak się jeszcze kaptur dołoży myślę ze może bliżej zimy będzie większy wybór
Ja kupiłam rozmiar Newborn czyli prawie najmniejszy
Cytat:
Mam na imię Ewa, termin wg OM 21.01 z USG 17.01.
W brzuszku synek Marcel. Pierwszy i wyczekany po roku starań.
Pomału kompletujemy wyprawkę. Pokoik mamy dla młodego grafitowo-żółty. Po dwie ściany. Meble i dodatki białe. choć na początku będzie z nami spał w kołysce w sypialni.
W środę miałam test glukozy, 2,5h siedzenia w labie i 3 kłucia w rękę... Ale na szczęście wynik ok

Witam się serdecznie
witaj
Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
O taki, bardzo spokojny kolorystycznie
bardzo ładny
Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość

A co do fotelika? Kupujecie taki dodatkowy śpiworek?
ja mam mój śpiworek z H&M i zamierzam go używać i do fotelika i do wózka
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Sukienkę udało mi się kupić w końcu
Dla Krakowianek: na Tandecie jest sklep z ciuchami ciążowymi i mają ciuchy Branco. Niestety nie jest tanio, ja za tę sukienkę dałam 170zł, no ale nie miałam wyjścia, bo mogłam iść w dżinsach

A sukienka zapas w brzuchu ma spory, więc może nawet na święta będzie dobra
super ze udało się kupić sukienkę
Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Glukoza zaliczona w sumie nic mi nie było, jedynie jak wypiłam to strasznie gorąco mi się zrobiło ale tak po za tym to ok Pozostało czekać na wyniki.

kiedy wyniki?

Ja wczoraj byłam w kinie (na Marsjaninie, polecam ) i Maluch znowu mnie z tej okazji skopał ile wlezie, chyba nie lubi kina No i oczywiście ledwo wysiedziałam, mój kręgosłup mie nie pozwala juz w jednej pozycji siedzieć tyle czasu

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 11:33   #3067
Casaa
Zakorzenienie

Zuza, Ty przynajmniej zaczelas remont, a moj TZ bierze co chwila nowe zlecenia, a remont zaczyna od sierpnia i zaczac nie moze.... A sporo mamy do zrobienia bo trzeba u mlodego w pokoju sciany wyrownac i pomalowac, zrobic szafe i umeblowac, w kuchni trzeba szafek dorobic i zamontowac szklo na fronty i sciany, przedpokoj do odmalowania i trzeba polozyc fototapete na sciany no i jeszcze pralka do zabudowy.... Oczywiscie TZ absolutnie nie chce widziec fachowcow tylko wszystko sam.... Juz tez mam nerwy na niego.

Aaaa TZ jeszcze wymyslil, ze do konca roku kalendarzowego obroni doktorat, a jeszcze nic nie napisal.... ( to mnie rozbawilo akurat :P)

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 12:03   #3068
86ewula
Rozeznanie

Próbowałam wrzucić zdjęcie ale co je wybieram to mnie wyrzuca do pierwszej strony.
Stary 2015-10-10, 12:16   #3069
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Witamy sie w 26tc dzisiaj glupia mamuska by dziecku krzywde zrobila. Wybrazcie sobie ze oparlam sie o stol w kuchni a ten sie centralnie zlozyl. Noga mu odpadla a ani sie nie kiwal ani nic. Jak rabnelam razem z nim to tylko zahuczalo. Dobrze ze upadlam na pupe. Ake pierwsze co to zlapalam za brzuch. Mam nadzieje ze maluchowi nic sie nie stalo:-/ brzuch mnie delikatnie pobolewa...

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 12:16   #3070
86ewula
Rozeznanie

zainstalowałam wersje mobilną mam nadzieję że już nie będę miała problemu z pisaniem i dodawaniem zdjęć.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1444472154434.jpg (66,6 KB, 37 załadowań)
Stary 2015-10-10, 12:27   #3071
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Baby spokojnie masz jeszcze trochę czasu, na pewno z tym co najważniejsze to zdążycie, nie przejmuj się.

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Dobrze, że glukoza już i za Tobą.

Cytat:
Witamy sie w 26tc dzisiaj glupia mamuska by dziecku krzywde zrobila. Wybrazcie sobie ze oparlam sie o stol w kuchni a ten sie centralnie zlozyl. Noga mu odpadla a ani sie nie kiwal ani nic. Jak rabnelam razem z nim to tylko zahuczalo. Dobrze ze upadlam na pupe. Ake pierwsze co to zlapalam za brzuch. Mam nadzieje ze maluchowi nic sie nie stalo:-/ brzuch mnie delikatnie pobolewa...
O matko, to dobrze że do przodu nie poleciałaś i nic po drodze nie uderzyłaś, leż teraz i odpoczywaj.

Cytat:
zainstalowałam wersje mobilną mam nadzieję że już nie będę miała problemu z pisaniem i dodawaniem zdjęć.
Śliczny ten ochraniacz, pasowałaby mi do pościeli
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 12:28   #3072
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
ta którą ja kupiłam nie jest jakaś super ciepła, no ale może się nada jak się jeszcze kaptur dołoży myślę ze może bliżej zimy będzie większy wybór
Ja kupiłam rozmiar Newborn czyli prawie najmniejszy

witaj

bardzo ładny

ja mam mój śpiworek z H&M i zamierzam go używać i do fotelika i do wózka

super ze udało się kupić sukienkę

kiedy wyniki?

Ja wczoraj byłam w kinie (na Marsjaninie, polecam ) i Maluch znowu mnie z tej okazji skopał ile wlezie, chyba nie lubi kina No i oczywiście ledwo wysiedziałam, mój kręgosłup mie nie pozwala juz w jednej pozycji siedzieć tyle czasu
Wyniki chyba pod koniec tygodnia. Zapomniałam zapytać ale mąż też pobierał krew i jemu powiedziała, że w czwartek więc myślę, że też w czwartek.

Cytat:
Śliczne Gdzie kupowałaś poduszkę i kołdrę?
Stary 2015-10-10, 12:29   #3073
Casaa
Zakorzenienie

Magdusia.... Dobrze, ze na pupe klapnelas. Wydaje mi sie, ze wszystko powinno byc ok, stres i upadek moze powodowac bole ale gdyby nie przechodzilo albo cis sie zaczelo dziac to biegiem na ip.

Ewula, piekna posciel

Wyslane z Lumia920.

Edytowane przez Casaa
Czas edycji: 2015-10-10 o 12:31
Stary 2015-10-10, 12:42   #3074
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Leze i nawet sie nie ruszam. Przestraszylam sie nie na zarty. Chyba pierwszy raz tak sie balam o mala...

Ewula piekna kolyska i posciel.

Serduszko malutkie

Stary 2015-10-10, 12:43   #3075
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Leze i nawet sie nie ruszam. Przestraszylam sie nie na zarty. Chyba pierwszy raz tak sie balam o mala...

Ewula piekna kolyska i posciel.

Lez i sprobuj sie rozluznic. Dalej bol odczuwasz?
Stary 2015-10-10, 12:45   #3076
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

No takie dziwne uczucie mam. Niby nie boli caly czas ale tak sciska i jest napiety

Serduszko malutkie

Stary 2015-10-10, 12:47   #3077
86ewula
Rozeznanie

Kupowałam wszystko na allegro. Dwie pościele, jedna ta na zdjęciu, druga szara z beżowymi misiami. Kosztowały 19zł za sztukę plus wypełnienie.
Ochraniacz też na allegro, za bodajże 35zł ,wzory się wybierało. Wzięłam też od tej pani 0,5m materiału w gwiazdki i uszylam worek na pranie do starego kosza wiklinowego i na klapę zamykającą. Planuje jeszcze kupić koszyczki na półkę i też uszyć wstążeczki z tego materiału do nich. Będzie wyglądać na komplet

Edytowane przez 86ewula
Czas edycji: 2015-10-10 o 12:52
Stary 2015-10-10, 12:52   #3078
Casaa
Zakorzenienie

Magdusia, rob dzis dzien lenia

Ewula, zazdroszcze umiejetnosci szycia na pewno pieknie bedzie taki komplet wygladal

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-10-10, 12:53   #3079
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

W sumie pomysl z workiem do kosza na pranie bardzo mi sie spodobal. I tak mysle ze do malych koszykow wiklinowych na przybory malej takie wklady tez by fajnie wygladaly...

Serduszko malutkie

Stary 2015-10-10, 12:54   #3080
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
No takie dziwne uczucie mam. Niby nie boli caly czas ale tak sciska i jest napiety
Może to ze strachu i z nerwów. W razie gdyby Ci nie przeszło to jedz na ip, lepiej skontrolować.

Cytat:
Kupowałam wszystko na allegro. Dwie pościele, jedna ta na zdjęciu, druga szara z beżowymi misiami. Kosztowały 19zł za sztukę plus wypełnienie.
Ochraniacz też na allegro, za bodajże 35zł ,wzory się wybierało. Wzięłam też od tej pani 0,5m materiału w gwiazdki i uszylam worek na pranie do starego kosza wiklinowego i na klapę zamykającą. Planuje jeszcze kupić koszyczki na półkę i też uszyć wstążeczki z tego materiału do niego. Będzie wyglądać na komplet
Oj zaciekawiłaś mnie efektem końcowym. Ja jeszcze nie mam doprecyzowanej wizji kącika dla małego.
Stary 2015-10-10, 12:58   #3081
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Może to ze strachu i z nerwów. W razie gdyby Ci nie przeszło to jedz na ip, lepiej skontrolować.

Oj zaciekawiłaś mnie efektem końcowym. Ja jeszcze nie mam doprecyzowanej wizji kącika dla małego.
Mam nadzieje ze to tylko ze stresu. Jak do wieczora nie przejdzie to pojade na izbe...:-/

Ewula a mozesz wrzucic zdjecie tego kosza jak to mniej wiecej wyglada?

Serduszko malutkie

Stary 2015-10-10, 13:05   #3082
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Wróciłam!! będę Was nadrabiać później, bo mam chyba z 10 stron do przeczytania, a tż pojechał na mecz i jak to określił (tv nam coś się rozsypało, tzn programów nie ma) Tobie tv nie jest potrzebne w końcu masz wizaz tooo taaaaak!

Nie wiem czy się chwaliłam, ale zostałam babcią!! Moja szynszylowa para doczekała się potomstwa Małe są śliczne, ruchliwe i baaaardzo urocze, chociaż oglądane tylko z daleka.

Remont już mi się skończył, jest ślicznie, tak po mojemu Firanki w kuchni już wiszą, szafki posprzątane, poukładane na nowo. Akwarium, które było w kuchni w końcu doczekało się swojego honorowego miejsca w salonie a kuchnie mam tylko dla siebie i tyyyyyle przestrzeni. Można się gonić
Na chwilę obecną wychodzimy z kurzu i pyłu. Jednak codzienne sprzątanie po remoncie, to konieczność
Pocieszam się jednak tym, że na święta już nie będę sprzątać w szafkach (mam taką cichą nadzieję, że październikowe sprzątanie wystarczy), w grudniu umyje się tylko okna, zmieni firanki i powinno wystarczyć.

Odkąd jest tż to Młody nie chce dać spokoju, taaaaaaaaaaka jest imprezka jak słyszy ojca czasami to już mam dość, ale wolę jak kopie niż jak się nie rusza i nie wiem co się dzieje.

Tygrysku tylko gdzieś mi mignęło, że w szpitalu byłaś, już wszystko w porządku?

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 13:07   #3083
86ewula
Rozeznanie

Mam nadzieję że nic się w brzuszku nie stało, niby macica amortyzuje ale jak będzie boleć to jedź na IP.
Zdolności szycia nie mam, jak kupiliśmy mieszkanie to stała stara maszyna Łucznik i postanowiłam że sprawdzę czy działa i się nauczę. I coś się już naumiałam z pomocą you tube. Do tej pory w takiej kolejności uszylam : worek na jedzenie do pracy, zasłonki do pokoiku młodego, worek do kosza na pranie. Więc na razie doświadczenie marne ;-D
W środku jest zrobione z białego prześcieradła, tylko brzegi są w gwiazdki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1444475195136.jpg (65,4 KB, 30 załadowań)
Stary 2015-10-10, 13:12   #3084
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Tez mam taka nadzieje w kazdym razie kurcze oczy to chyba trzeba miec nawet na plecach a juz w ciazy szczegolnie...

Super to wyglada. Dalas inspiracje chyba poprosze mame zeby mi uszyla

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-10-10 o 13:13
Stary 2015-10-10, 13:37   #3085
kinga1701
Zakorzenienie

malwi czyli już koniec remontu teraz tylko ostatnie porządki i można dekorować
Stary 2015-10-10, 13:51   #3086
kamilka
Zadomowienie

Magdusia rany nie strasz takimi przygodami...

Malwi wrednie zazdroszczę skończonego remontu u mnie nawet poczatku nie widać

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 13:57   #3087
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Magdusia rany nie strasz takimi przygodami...

Malwi wrednie zazdroszczę skończonego remontu u mnie nawet poczatku nie widać

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Piąteczka zatem jesli o remont chodzi :P
Stary 2015-10-10, 14:30   #3088
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Ochraniacz też na allegro, za bodajże 35zł ,wzory się wybierało. Wzięłam też od tej pani 0,5m materiału w gwiazdki i uszylam worek na pranie do starego kosza wiklinowego i na klapę zamykającą. Planuje jeszcze kupić koszyczki na półkę i też uszyć wstążeczki z tego materiału do nich. Będzie wyglądać na komplet
Dasz linka albo pamiętasz nazwę sprzedawcy od tej pościeli z wypełnieniem? Wolę coś sprawdzonego niż tak w ciemno brać. No i super, że potrafisz sobie sama coś uszyć

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Wróciłam!! będę Was nadrabiać później, bo mam chyba z 10 stron do przeczytania, a tż pojechał na mecz i jak to określił (tv nam coś się rozsypało, tzn programów nie ma) Tobie tv nie jest potrzebne w końcu masz wizaz tooo taaaaak!

Nie wiem czy się chwaliłam, ale zostałam babcią!! Moja szynszylowa para doczekała się potomstwa Małe są śliczne, ruchliwe i baaaardzo urocze, chociaż oglądane tylko z daleka.

Remont już mi się skończył, jest ślicznie, tak po mojemu Firanki w kuchni już wiszą, szafki posprzątane, poukładane na nowo. Akwarium, które było w kuchni w końcu doczekało się swojego honorowego miejsca w salonie a kuchnie mam tylko dla siebie i tyyyyyle przestrzeni. Można się gonić
Na chwilę obecną wychodzimy z kurzu i pyłu. Jednak codzienne sprzątanie po remoncie, to konieczność
Pocieszam się jednak tym, że na święta już nie będę sprzątać w szafkach (mam taką cichą nadzieję, że październikowe sprzątanie wystarczy), w grudniu umyje się tylko okna, zmieni firanki i powinno wystarczyć.

Odkąd jest tż to Młody nie chce dać spokoju, taaaaaaaaaaka jest imprezka jak słyszy ojca czasami to już mam dość, ale wolę jak kopie niż jak się nie rusza i nie wiem co się dzieje.

Tygrysku tylko gdzieś mi mignęło, że w szpitalu byłaś, już wszystko w porządku?
Super Zazdroszczę końca remontu U nas wygląda wszystko jakby śniegiem posypało bo tż gładź szlifuje i ciągle poprawia.
Stary 2015-10-10, 14:37   #3089
Casaa
Zakorzenienie

Zbieram sie powoli do powrotu do TZta juz sie doczekac nie moge

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-10-10, 14:44   #3090
kinga1701
Zakorzenienie

Ja złożyłam wózek, ale gondoli już nie dałam rady złożyć na płasko, ile to siły do tego trzeba to sobie nie wyobrażacie, ale na szczęście zmieściła mi się do szafy bez składania, stelaż złożyłam, kółka odpięłam i tak myślę, że sam stelaż to można do piwnicy wynieść, nie mam tam wilgoci to chyba nie powinno mu się nic tam stać.

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Nie mam pomysłu na obiad, chyba zjem kanapkę.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości