|
|
#2821 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8
Hej.
Siedze u fryzjera z folia na glowie. MAJKA zobaczymy co z tego wyjdzie. Wstepnie mamy jechac na troche. GOCZEK najlepiej zmierzyc bo wejsc moze ale pasy moga byc za krotkie.
|
#2822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chce kupić te Nominal. Też Silnacu więcej nie kupie :/
|
|
#2823 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Sztuczne witaminy,olwj, maltodekstryna i te siarczny, fosforany, jodek to sa w kazdym mm ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Jaglana. |
|
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki!
|
#2825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
Alicja pospała 2h15 min, odespala brakującą drzemkę poranną
teraz sie bawi na brzuszku i ok 12 dam pasternak
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
CASH ja daje soku 100ml dziennie i 120ml herbaty. Po jedzeniu popija.
MADZIX tak nam idzie ja sie dostaktam do testow nowego vizira czekam na pake bo w poniedzialek ma byc ![]() KATT moja cieple pije tylko sinlacu nie jemy
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
ja slyuszalam o 3 i 5kach
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jaki stosujecie/będziecie stosowały olej do zupek?
Rzepakowy tłoczony na zimno jest dobry, dobrze kojarze? Myślę czy nie kupić tego dla dzieci z Holle.
|
#2831 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Ponoc lniany jest niezly ale nie mam. ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Nominal akurat nigdy nie mialam |
|
|
|
|
#2832 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
moja tez niedawno miala znów zastój kupowy i dwa czopki wypchneła, ale ja jakos odkorkowało w kńcu. Tyle z emoja malo warzywek je, wiecje podczas obiadu wody wychłepcze wiec i kupki spoko. a dzis nowego pampersa przesrala, co jzu daaaawno sie jej nie zdarzylo - rossmanowski babydream, strasznie cieniutki. i wcale nie podczas zabawy,żeby jej sie rozluźnic mial jak tylko we śnie.Cytat:
![]() Cytat:
a ten fotelik CASHMERE fajny się wydaje, bardzo.bylam na krotkim spacerze z małą, 6 stopni i przepiękna pogoda, slonce wielkie, drzewa kolorowe, powietrze rześkie ![]() Ciekawe czy mala nabrała apetytu... |
|||
|
|
|
#2833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po malu sie ogarniam na ten firmowy obiad. Za jakies poltorej godzinki ma tz byc bo sie urywa godzinke z pracy zebym zdazyla 😊 ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Wkurzam sie ostatnio bo zadna zabawka tak dziecka mi nie zajmie jak paczka chusteczek nawilzanych. Tak mi skotlowal w srodku ze wyciagnac nie moge teraz 😉
|
|
#2834 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53059921]Biedna Amelka, ale opisy to Ty masz plastyczne
moja tez niedawno miala znów zastój kupowy i dwa czopki wypchneła, ale ja jakos odkorkowało w kńcu. Tyle z emoja malo warzywek je, wiecje podczas obiadu wody wychłepcze wiec i kupki spoko. a dzis nowego pampersa przesrala, co jzu daaaawno sie jej nie zdarzylo - rossmanowski babydream, strasznie cieniutki. i wcale nie podczas zabawy,żeby jej sie rozluźnic mial jak tylko we śnie.ojjj, cos sie musi dziac, doczytalam ze ząbek- to oby szybciorem wyszedł! ![]() no wiem,ze najlepiej przymierzyc, ale w moim miescie to kiepsko z dostepnością moze być. więc szukam kogos z podobnym autem, niech za mnie przymierzy a ten fotelik CASHMERE fajny się wydaje, bardzo.bylam na krotkim spacerze z małą, 6 stopni i przepiękna pogoda, slonce wielkie, drzewa kolorowe, powietrze rześkie ![]() Ciekawe czy mala nabrała apetytu...[/QUOTE] A jaki Ty masz samochod? Jesli kupie to moge zmierzyc jaka dlugosc pasow potrzebna, albo cykne fote ile u mnie zajmuje miejsca. Na przymiarke pojedziemy chyba za tydzien. Cytat:
![]() Mój uwielbia opakowanie z płatkami kosmetycznymi. Najlepsza zabawka
|
|
#2835 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja zwykły kujawski bede dodawać. Lniany jest zdrowy ale go chyba sie nie gotuje a na koniec dodaje juz fo gotowej zupki. Kaszke mam jaglana holle ake chce spróbować z tymi co koperco pisala Cytat:
Ty pidahesz mm hipp to I kaszki tej firmy Ci pasują a raczej Pawelkowi Każda kaszka niemowlęca i tak jak Ewulka napisała mm mają średni skład (holle maja ok). Do tego drogie. Lepiej zwykka jaglana ugotowac i zmiksować ale na wszystko czasu brak
|
|
#2836 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53059921]Biedna Amelka, ale opisy to Ty masz plastyczne moja tez niedawno miala znów zastój kupowy i dwa czopki wypchneła, ale ja jakos odkorkowało w kńcu. Tyle z emoja malo warzywek je, wiecje podczas obiadu wody wychłepcze wiec i kupki spoko. a dzis nowego pampersa przesrala, co jzu daaaawno sie jej nie zdarzylo - rossmanowski babydream, strasznie cieniutki. i wcale nie podczas zabawy,żeby jej sie rozluźnic mial jak tylko we śnie.ojjj, cos sie musi dziac, doczytalam ze ząbek- to oby szybciorem wyszedł! ![]() no wiem,ze najlepiej przymierzyc, ale w moim miescie to kiepsko z dostepnością moze być. więc szukam kogos z podobnym autem, niech za mnie przymierzy a ten fotelik CASHMERE fajny się wydaje, bardzo.bylam na krotkim spacerze z małą, 6 stopni i przepiękna pogoda, slonce wielkie, drzewa kolorowe, powietrze rześkie ![]() Ciekawe czy mala nabrała apetytu...[/QUOTE] A ja sie boje na spacer wyjsc Cytat:
Mala dwie godziny plakala chyba dziasla.i zeby jej tak daja popalic sopiero zasnela Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#2837 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pochwal się efektem też ym w sumie poszła, ale nie mam pomysłu na siebie w tej chwili![]() ![]() Dzień Dobry Mamusie ![]() Filip ciągnie drzemkę już godzine ![]() A ja mu dzisiaj pierwszy raz coś ugotowałam od siebie...a mianowicie... cielencinkę marchewkę troszke ziemniaczka natka, korzeń pietruszki do tego wrzuciłam kaszę manne , jak wstanie to będzie jadł , pierwszy raz mięsko ![]() Tż ma jutro urodziny , myślę co by mu kupić
|
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
No wątpię ze wtedy jest smaczne i pełnowartościowe
![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Bidulka
|
#2840 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
moja uwielbia memłać ulotki sklepowe, o dziwo nie pakuje ich do ust, bo zawsze sie patrze co porabia, tylko strasznie gniecie, obraca, wydziera. Cytat:
żadnych tajemniczych immunoskładników (??) sa kultury bakterii Bifidobacterium lactis. " Siarczan miedzi, jodek potasu, dwufosforan żelazowy, siarczan cynku to substancje wzbogacające żywność w składniki mineralne, stosowane w Unii Europejskiej, jak i wielu innych krajach. Choć czytając skład produktu możemy czasem natrafić na nieznane nam składniki, nie należy się ich obawiać – wszystkie związki, które zgodnie Rozporządzeniem Ministra Zdrowia zostały dopuszczone do stosowania w żywności dla niemowląt i małych dzieci zostały dokładnie przebadane, a ich stosowanie jest w pełni bezpieczne dla tej grupy wiekowej." http://www.1000dni.pl/jak-wybrac-zyw...o-pod-kontrola lubią niektórzy siać panikę bez powodu Hanka brokuła zjadła nawet nawet, przypomniał mi się widok dziecka buzie otwierającego ![]() jak nie będzie chciała jeść to ja będę na balkon chyba wystawiac na chwile ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
moja uwielbia memłać ulotki sklepowe, o dziwo nie pakuje ich do ust, bo zawsze sie patrze co porabia, tylko strasznie gniecie, obraca, wydziera. Cytat:
żadnych tajemniczych immunoskładników (??) sa kultury bakterii Bifidobacterium lactis. " Siarczan miedzi, jodek potasu, dwufosforan żelazowy, siarczan cynku to substancje wzbogacające żywność w składniki mineralne, stosowane w Unii Europejskiej, jak i wielu innych krajach. Choć czytając skład produktu możemy czasem natrafić na nieznane nam składniki, nie należy się ich obawiać – wszystkie związki, które zgodnie Rozporządzeniem Ministra Zdrowia zostały dopuszczone do stosowania w żywności dla niemowląt i małych dzieci zostały dokładnie przebadane, a ich stosowanie jest w pełni bezpieczne dla tej grupy wiekowej." http://www.1000dni.pl/jak-wybrac-zyw...o-pod-kontrola a z olejów roslinnych jest oleina palmowa, niskoerukowy rzepakowy, kokosowy, slonecznikowy lubią niektórzy siać panikę bez powodu Hanka brokuła zjadła nawet nawet, przypomniał mi się widok dziecka buzie otwierającego ![]() jak nie będzie chciała jeść to ja będę na balkon chyba wystawiac na chwile |
||||
|
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
Pocytowalam iwcielo mi, pamiętam tylko, że słownik mój glutki na glupotki przetłumaczył oraz, że będę dawać oliwę na przemian z olejem rzepakowym . Właśnie, może dziś ugotuje Mackowi coś.
I w ogóle tz dziś to gh, wkurza mnie, bo jest chory |
|
|
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
dziś moje dziecko pogardziło obiadkiem, dałam najpierw pasternak, bo wczoraj się zajadała to miny krzywe, mrużenie oczu jakby cytryne jadla. Kilka łyzeczek zjadła i koniec. No to spróbowałam zupkę jarzynową, którą jadła wcześniej i też smakowała, jednak to samo-kilka łyżeczek jakby na siłę jadła, krzywienie się i koniec. Nawet takie odgłosy jakby bleee mówiła
![]() Z piersi też chwilę zjadła i pojedzone. Moze nie ma apetytu przez te ząbki..
|
#2843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:banghead: Cytat:
Goczek- karmiłas po spacerku? Super że zjadła ![]() Julek zjadl 125g dyni z indykiem.
|
|
#2844 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Najzdrowsza opcja to zwykla kasza. |
|
|
|
|
#2845 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
O no to super 😃 Cytat:
Hehe skąd ja to znam, dla Nadii najlepsza zabawa paczka husteczek, lubi też pieluchy brać do buzi 😄 czyste, nowe ofc 😉 Czemu się boisz wyjść na spacer? 😮
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
Majka co do wartosci to nie wiem bo sie nie znam. A co do smaku to np nestle 8zboz zdrowy brzuszek mi na wodzie smakowala i nia wprowadzalam gluten. Rozrabialam wlasnie na samej wodzie 😊
Poprostu wtedy nie jest to mleczny posilek wg mnie. Tak jak zupka 😉 No ja za pol godzinki ruszam. Tz juz jest i rozpala w piecu. Zaczelo sie z tym paleniem. Nie lubie tego a jeszcze przy synku schodzic to tragedia. Ehh. Gdyby tak miec gazowe albo piec z podajnikiem :marzyciel:
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2848 |
|
Konto usunięte
|
Majka, karmiłam po spacerku, drzemce ok 40 minutowej (bo w sklepie mi zasneła) i ok 30 min zabawy. No i może brokuł jej smakuje, nie to co ziemniaki, pasternaki, marchwiaki
i na zimno jej podałam, tzn. w temp. pokojowej. kurcze, u mnie tego braku apatytu nie moge usprawiedliwić katarem, ząbkowaniem czy inszym czyms... |
|
|
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
Napiszecie jakie te kaszki mozna dawac juz te ktore sa naturalne i trzeba miksowac?
|
#2850 |
|
Konto usunięte
|
moj TZ w ramach "pomocy' w zdrowieniu mojej reki mnie chciał wywieźc do swojej mamusi w takie własnie okolice- gdzie same pola wkoło. i 2 km drogi gruntowej do ulicy przelotowej. jak popada to auta grzęzną. co dopiero wózek.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.

już czuć pod palcem ostre ale chyba jeszcze nie dokońca się wyrżnął

czekam na pake bo w poniedzialek ma byc