|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Cytat:
|
|
|
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
My zdecydowalismy się nie zenic w ogóle i nie mamy problemu
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,tak sobie myślę,ze skoro mam dostać podwyżkę to ona i tak w tej chwili nie podniesie mi wynagrodzenia chorobowego,nie? Dopiero na macierzyńskim czy w ogóle jak wrócę do pracy?
|
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
Macierzyński sie wyplaca na podstawie 12 ost miesięcy o ile się nie mylę a w chorobowym podwyżki ci zus nie da wiec mysle ze dopiero po powrocie do pracy.
Tak na logikę wzięłam. Ogarnelam chatę jako tako. Czekam na tz bo mnie blokuje z reszta sprzątania. Wiecie cos o jakiś promocjach na proszki lub plyny dziecięce?
|
#4176 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do ślubu - 2 tygodnie przed mieliśmy potwierdzone 150 osób. Na weselu było 90 (a na poprawinach jeszcze mniej, bo z mojej rodziny przyszedł tylko brat). |
|
|
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
Podwyżkę już mam,tylko jeszcze nie podpisałam tylko zastanawiam się kiedy ona będzie brana pod uwagę przy wypłacaniu. Chorobowe to też średnia z 12 ost miesięcy,ale to chyba liczą się przepracowane a już nie np te w których jestem na zwolnieniu.
|
|
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
Domowe to bryt i ten syjamski
A mialam jeszcze ladniejszego rudzielca ale zginal ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#4179 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też kupiłam z biedronki i jak spojrzałam ze ma 400 g to już wiedziałam, że mniejsze, no i puszka gabarytowe widać że mniejsza to dobrze, bo nie lubię wyrzucać ![]() Cytat:
![]() Halwaya ma dobry pomysł, będziecie mieli mniej gości ;P Cytat:
![]() Dopiero wróciłam z zakupów i mam zamiar wziąć się za sałatkę i sprzątanie, masakra jaki u nas dziś ruch w sklepach!! Nie było miejsca gdzie samochodu postawić ;/ Na 4 piętro ledwo wtargalam 4 torby zakupów, ciężkie były, ale jakoś musiałam dac radę i tak sobie myślę, że jednak i z Małą dam radę wejsc? ![]() A i mam 2 drobnostki przy okazji ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez syylwuska Czas edycji: 2015-10-10 o 13:28 |
||||
|
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wzielam nospe i leze, jakos twardnieje mi brxuch
Ale kirde nad pepkiem i mam uczucie jakby byl caly napimpowany Moze to kurde maly? Ajj Ktoras tak ma? ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Sylwuska piekne zakupki, skad |
|
|
|
#4181 |
|
Zadomowienie
|
Sylwoha śliczne kociaki, czemu mój TŻ jest uczulony
![]() Co do wiesiołka to mnie zmartwiłyście, że nie działa, zamówiłam z gemini... I wczoraj też zakupiłam herbatę z liści malin. Ale to może zacznę stosować jak już wszystko kupimy dla małego w razie w ![]() A i wczoraj zamówiłam sobie telefon w ramach nagrody za tytuł przed nazwiskiem. Tzn. i tak przedłużam umowę, no ale o Cieszę się, bo w nowych telefonach ładne zdjęcia wychodzą, więc będę mogła małemu pstrykać ![]() SYlwuska ładne ubranka
|
|
|
|
#4182 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hm, mnie nadal jakoś... obrzydzają
![]() Cytat:
Hmn a co Ty jadasz? <jestemnudna> Ja akurat mam niskie, u lekarza ok 100/60, w domu niżej. ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
sylwoha niezłe potwory My weźmiemy na wiosnę i pewnie będzie jakaś bardzo luźna impreza w krzaczorach ![]() Cytat:
Mój gin szydzi z orgazmów podczas porodu. A to rzadkość, ale jednak występuje ![]() Cytat:
Przecież zrzucisz potem szybko, więc... no
|
||||
|
|
|
#4183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jadłam teraz? Ja czasem mam tak po jedzeniu i oddechu wtedy złapać nie mogę, jedyne co mi pomaga to leżenie na plasko na lewym boku. A zakupy z Pepco, bluzka 7 zł a body 10 zl ![]() Cytat:
![]() To jaki teraz sprzęt będziesz miala? ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Nam się kończą umowy w grudniu a taaak mi się nie chce przedłużać. Jakbym była w pracy to na pewno bym sobie jakąś ofertę załatwiła a teraz musiałabym się kogoś prosić
|
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
No dobrze ze mówicie,my nawet aparatu nie mamy bo się zepsuł i nie opłacało się naprawiać. Ja w telefonie mam taki średni
może TŻ da się namówić na nowy sprzęt
|
|
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak będzie leżało to co zostanie to właśnie albo bym musiała wyrzucić albo wyjeść, a niedługo to dup.a się w drzwiach nie zmieści ;/Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4187 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj pozostane w trybie podczytywacza
Wybaczcie.Jakis dol mnie zlapal.
|
#4188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śliczne ubranka! ![]() Cytat:
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
Mujer ja po prostu po sobie widziałam że nie działa i jak zapytałam jednego czy drugiego, to mówili żeby się cudów nie spodziewać. Z kolei castangus to też niby lipa a dla nas być może był pomocny bo odkąd zaczęłam brać udało się zaciążyć a ja po długich latach anty hormony miałam rozwalone.
Co do wesel nasze pierwsze było planowane na 150 osób. Ostatecznie skończyło się na małym 50-osobowym weselu dla rodziny i imprezie dla znajomych dwa tygodnie później. Oba mogę określić jako legendarne. Było super
|
#4190 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupiłam a w zasadzie mąż mi kupił Avent Philips Naturals elektroniczny (mam nadzieję że nie przekrecilam nazwy)
![]() ADKA przytulam mocno
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sklepie kupowaliście czy online? Butelki też masz avent czy inne?
|
|
#4192 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem co mnie napadlo ale poogladalam sobie troche naturalnych porodow na youtubie i normalnie mi slabo !! :/
|
|
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też tak miałam, ale po kilku razach już nie robi to na mnie takiego wrażenia Adka biedactwo Bardzo fajne rzeczy dziewczyny kupujecie. Na mnie czeka ogromna sterta ubranek do pobrania i do posegregowania, nie wiem gdzie ja to pochowam. Ale jest parę perełek czapeczek mam w choooj i trochę
|
|
#4194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wiem, ze zrzucę ale to bardziej chodzi o stan obecny a nie przyszly. Jeszcze 2 mce a ja ledwo chodzę A ja się popłakałam ze współczucia i ten przerażony partner obok jakos tak mnie rozczulił ![]() W sumie z tym wiesiolkiem to ciężko zbadać czy przyspieszyl poród bo niby jak to sprawdzić? ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Odkąd raz po ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
Oj nie dołuj się ![]() Ja dzis cala sobotę aż do wieczora sama nie dość ze w tygodniu nie mamy dla siebie czasu to jeszcze dzis tak wyszlo a miał do południa skończyć
|
|
#4195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jak pisałam, już nie pamiętam szczegółów, ale wiesiołek przy konkretnych typach hormonalnych pomagał, mogłaś nim nie być. Chyba, że pod tym kątem dobierałaś wiesiołka. Maca ma przewagę taką, że jest adaptogenem, więc dobranie do zaburzeń hormonalnych nie jest w zasadzie potrzebne. Jestem w stanie sie założyć, że odpowiednia dieta + maca i większość osób z zaburzeniami hormonalnymi poczuje efekt (Taka jestem w macy zakochana ) Z tym, że też dawka musi być odpowiednia (jeśli pamiętam, to nieco większa niż zalecana na opakowaniach z suplementami, gdzie jedną tableteczkę trza wrzucić.)Maca poza tym naprawde poprawia życie seksualne Nie wiem, jak pryz karmieniu piersią, możliwe, że nie wskazana, ale na późniejsze czasy to goraco polecam jako zajefajny afrodyzjak przede wszystkim
|
|
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Mujer tym ostatnim zdaniem namowilas mnie na mace
|
#4197 |
|
Zadomowienie
|
Czy brzuch Wam bardziej twardnieje, jak jesteście zmęczone?
Bo dziś nie dospałam i tak mnie jakoś wszystko muliło od rana. I skurcze mi wyłaziły co chwilę cholera. Aż się zestresowałam, położyłam i po drzemce od razu lepiej. Z tym, że zeżarłam dziś miliony kalorii i to nie najlepszej jakości <wstydniś> Któraś z Was planuje rodzić w wodzie? Wprawdzie wykluczyłam już tę opcję, ale TŻ mnie dziś zaczął trochę namawiać i w sumie nie wiem. A z niusików (jeden już mówiłam) dla porodów sn: ponoć rozluźnianie szczęki pomaga przy rozwieraniu szyjki, a ogólniej: zwieraczy. Szyjka też zwieracz Można to sprawdzić, mając zaparcia tj. na wucecie rozluźnić szczenę, oddychać i taki miniporód jest ![]() Pomaga też wydawanie dźwięku na wydechu, głównie niskie tony. Śpiewanie oraz śmiech. Więc jeśli szyjka Wam się nie zechce rozłazić, to polecam mongolski śpiew gardłowy ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Hehe Muszę przyznać, że najfajniej było po jakimś tygodniu czy dwóch brania. Libido mi gałki oczne wybijało Właśnie muszę obadać jak przy kp, bo już mi tęskno za macą
|
|
|
|
#4198 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne, zdam relacje właśnie studzę budyń i z tego względu, ze pozno zaczęłam a to ma być 12 godzin w lodówce, to chyba dzis nie sprobujemy ;/ chyba że można wczesniej? ;>Dzięki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dokładnie, mnie też, mnie też!!! Cytat:
Nie no kupuję mace! Tylko powiedzcie gdzie to kupić i jak przyjmować, bo się napalilam, jak szczerbaty na suchary! Po kp bede testować ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#4199 |
|
Zadomowienie
|
Aniqa dzięki za przepis
![]() Cienwiatru gratuluję wyboru imienia! Bardzo ładne u nas też jest wysoko na liscie ![]() Halwaya Nina ładne imię i chyba mało spotykane. No i właśnie takie uniwersalne. |
|
|
|
#4200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chodzi o to, żeby fajnie się zastygło, no i te herbatniki miękną ![]() Macę można np.na allegro kupić, ale chyba są różne najlepiej niech się Mujer wypowie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:46.

znaja moje poglady- a koty me to nie tak ze bez nadzoru niszcza dom :p trzy laza po dworze. Ale spia o jedza i miziaja sie w domu. A dwa domowe 

Bardzo ładne
Edit: sprawdzila, tym razem kupiłam mniejszą puszkę 400g i dlatego poszła cała
mamy duże rodziny z TŻ i tak wyszło, choć myśleliśmy, że wyjdzie max 120 osób...
trzy laza po dworze. Ale spia o jedza i miziaja sie w domu. A dwa domowe 

przed ciążą miałam książkowe
Wybaczcie.