Mamusie grudniowe 2015 cz.7 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-10, 12:16   #4171
ogolnie
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Dorosea boja sie komentowac znaja moje poglady- a koty me to nie tak ze bez nadzoru niszcza dom :p trzy laza po dworze. Ale spia o jedza i miziaja sie w domu. A dwa domowe

Moja mama ma 4 rodzenstwa, tato tez. Mamy ogromna rodzine z ktora mama trzyma kontakt. Nihak bylo nie. Zaprosic. I wyszko nam proszonych 220 os. Przyszlo 170
To te domowe to te co wstawiłaś wcześniej? Bryt i rudy? Ten rudy jest przeboski
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 12:17   #4172
halwaya
Zakorzenienie

My zdecydowalismy się nie zenic w ogóle i nie mamy problemu

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 12:20   #4173
Ani_qa
Zakorzenienie

My mieliśmy mieć ok 100 osób, a przyszło niewiele ponad 70

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-10-10, 12:33   #4174
ogolnie
Zakorzenienie

Dziewczyny,tak sobie myślę,ze skoro mam dostać podwyżkę to ona i tak w tej chwili nie podniesie mi wynagrodzenia chorobowego,nie? Dopiero na macierzyńskim czy w ogóle jak wrócę do pracy?
Stary 2015-10-10, 12:56   #4175
Fionka_31
Zakorzenienie

Macierzyński sie wyplaca na podstawie 12 ost miesięcy o ile się nie mylę a w chorobowym podwyżki ci zus nie da wiec mysle ze dopiero po powrocie do pracy.

Tak na logikę wzięłam.

Ogarnelam chatę jako tako. Czekam na tz bo mnie blokuje z reszta sprzątania.

Wiecie cos o jakiś promocjach na proszki lub plyny dziecięce?

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 13:00   #4176
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Dziewczyny,tak sobie myślę,ze skoro mam dostać podwyżkę to ona i tak w tej chwili nie podniesie mi wynagrodzenia chorobowego,nie? Dopiero na macierzyńskim czy w ogóle jak wrócę do pracy?
Wydaje mi się, że dopiero jak wrócisz do pracy niestety

Co do ślubu - 2 tygodnie przed mieliśmy potwierdzone 150 osób. Na weselu było 90 (a na poprawinach jeszcze mniej, bo z mojej rodziny przyszedł tylko brat).
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 13:01   #4177
ogolnie
Zakorzenienie

Podwyżkę już mam,tylko jeszcze nie podpisałam tylko zastanawiam się kiedy ona będzie brana pod uwagę przy wypłacaniu. Chorobowe to też średnia z 12 ost miesięcy,ale to chyba liczą się przepracowane a już nie np te w których jestem na zwolnieniu.
Stary 2015-10-10, 13:03   #4178
sylwoha
Zakorzenienie

Domowe to bryt i ten syjamski
A mialam jeszcze ladniejszego rudzielca ale zginal

sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 13:15   #4179
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Morning. Ja dzis z Tz separacja. Spał na dole. Ale to dlatego, że u małej w pokoju okno bylo wymieniane i nieco wyziebione plus jeszcze wszystko "schlo" więc wzięliśmy ja do nas do łóżka.

Cień wiatru ładne imię i na pewno mniej popularne niż Aleksander. Moja mama pracuje w szkole i mówi, że te imiona teraz wszystko na jedno kopyto.
Ja wczoraj nic nie wymyśliłam.. gdzieś mi się ta Nina kołacze po głowie.. ale nie jestem do końca przekonana.

Co do ciśnienia to jest to o tyle niebezpieczne w połączeniu z białkiem w moczu. Wtedy grozi stan przedrzucawkowy.

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Sen miałam na miarę ciąży odpowiedni śniła mi się msza żałobna mojej niedawno zmarłej cioci i gdzieś z boku siedział jej (de facto tez niezyjacy) maz, ktory wygladal doslownie tak jak ona I mial kobiece ciuchy na sobie w kościele wszyscy tańczyli jakis układ taneczny.. a mnie rodzina obczajala, bo nie brałam udziału w tym cyrku
Śniło mi też, że umowilam się na trening kickboxingu z wokalistką Skunk Anansie - Skin. No i przy pierwszym podejściu ja pokonalam czym jej zaimponowalam i chciala się ze mna umowic. Dała mi swój tel i mnie podrywala.
Halwaya no msza żałobna w ciąży, niezły sen

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się Mi też się zdarza o tak głupie i oczywiste rzeczy pytać, że aż żal... a zawsze miałam głowę na karku

Moja też się wierci jak się położę później śpi razem ze mną raczej, chyba, że ją właśnie obudzę wstawaniem.
A nad ranem to już sama fika

Gratuluję wyboru imienia! Bardzo ładne

Jaki laktator kupiłaś?

Moja ciacho już w lodówce
Sylwuska dziś mi poszła cała masa krówkowa, więc nie wiem czy faktycznie ta puszka była mniejsza czy co... Edit: sprawdzila, tym razem kupiłam mniejszą puszkę 400g i dlatego poszła cała
Później ogarnę kilka drobiazgów. Teraz robię sobie przerwę na drożdżówkę

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Jasne, już wysyłam
Wrzucę jeszcze do klubu gdyby któraś z Was chciała później, żeby nie szukać

Też kupiłam z biedronki i jak spojrzałam ze ma 400 g to już wiedziałam, że mniejsze, no i puszka gabarytowe widać że mniejsza to dobrze, bo nie lubię wyrzucać

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Hej!
Sylwuska gratuluje wyboru wózka jeden z większych zakupów z głowy

halwaya ciekawy sen

sylwoha
cudne kociaki! zażartowałam do TŻ, że naszej 16-letniej suni przyda się taka odmładzająca i cudna kicia, ale stwierdził, że z nowych lokatorów będzie nam wystarczyć na razie Adaś

Wczoraj się z lekka podłamałam... robiliśmy listę gości weselnych na ślub kościelny, który mamy mieć za 2 lata i wyszło nam prawie 150 osób, jak wszyscy przyjadą...... mamy duże rodziny z TŻ i tak wyszło, choć myśleliśmy, że wyjdzie max 120 osób... podejrzewamy, że sporo osób odpadnie, ale tak czy siak będziemy szukać sali na około 140 osób... jeszcze nie wiemy kiedy ślub - czy sierpień, 2 połowa września czy październik... Mój kuzyn 9.09.2017 roku bierze ślub, a tak mi się podobała ta data
Dokładnie, dziękuję i wiecie co? Chyba dzisiaj dopiero do mnie dotarło, ze mamy to już za sobą i strasznie się cieszę

Halwaya ma dobry pomysł, będziecie mieli mniej gości ;P
Cytat:
Dorosea boja sie komentowac znaja moje poglady- a koty me to nie tak ze bez nadzoru niszcza dom trzy laza po dworze. Ale spia o jedza i miziaja sie w domu. A dwa domowe

Moja mama ma 4 rodzenstwa, tato tez. Mamy ogromna rodzine z ktora mama trzyma kontakt. Nihak bylo nie. Zaprosic. I wyszko nam proszonych 220 os. Przyszlo 170
Z wielkością rodziny u nas to samo po obu stronach, duże są, plus mój Tz jako pierwszy z rodziny się zenil, bo ma tylko siostrę jeszcze, to my zaprosiliśmy... 280 osób, a jakbym miała prosić taką rodzinę jak on, to 350 bite by było, no ale ostatecznie przyszło około 210, bo sporo przyjezdnych odmówiło, także tego...

Dopiero wróciłam z zakupów i mam zamiar wziąć się za sałatkę i sprzątanie, masakra jaki u nas dziś ruch w sklepach!! Nie było miejsca gdzie samochodu postawić ;/

Na 4 piętro ledwo wtargalam 4 torby zakupów, ciężkie były, ale jakoś musiałam dac radę i tak sobie myślę, że jednak i z Małą dam radę wejsc?

A i mam 2 drobnostki przy okazji

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-10-10 o 13:28
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 13:33   #4180
sylwoha
Zakorzenienie

Ja wzielam nospe i leze, jakos twardnieje mi brxuch

Ale kirde nad pepkiem i mam uczucie jakby byl caly napimpowany
Moze to kurde maly? Ajj
Ktoras tak ma?

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Sylwuska piekne zakupki, skad
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 13:35   #4181
acapella
Zadomowienie

Sylwoha śliczne kociaki, czemu mój TŻ jest uczulony

Co do wiesiołka to mnie zmartwiłyście, że nie działa, zamówiłam z gemini... I wczoraj też zakupiłam herbatę z liści malin. Ale to może zacznę stosować jak już wszystko kupimy dla małego w razie w
A i wczoraj zamówiłam sobie telefon w ramach nagrody za tytuł przed nazwiskiem. Tzn. i tak przedłużam umowę, no ale o Cieszę się, bo w nowych telefonach ładne zdjęcia wychodzą, więc będę mogła małemu pstrykać
SYlwuska ładne ubranka
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 13:42   #4182
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Dobra oglądam porody i sie poplakalam
Hm, mnie nadal jakoś... obrzydzają

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z was ma podwyższone ciśnienie? Ja mam ponad 140/90, podobno w ciąży podwyższone może być niebezpieczne ale da się teraz coś z tym zrobić przed ciążą miałam książkowe

Hmn a co Ty jadasz? <jestemnudna>

Ja akurat mam niskie, u lekarza ok 100/60, w domu niżej.

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość

Co do wiesiołka to mnie zmartwiłyście, że nie działa, zamówiłam z gemini... I wczoraj też zakupiłam herbatę z liści malin. Ale to może zacznę stosować jak już wszystko kupimy dla małego w razie w
A i wczoraj zamówiłam sobie telefon w ramach nagrody za tytuł przed nazwiskiem. Tzn. i tak przedłużam umowę, no ale o Cieszę się, bo w nowych telefonach ładne zdjęcia wychodzą, więc będę mogła małemu pstrykać
SYlwuska ładne ubranka
Hm ale niby może przyspieszyć poród, choć nie ma badań. I trochę coś tam zmiękczyć. Więc nie jest źle. Przynajmniej tyle ja wiem

sylwoha niezłe potwory

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
My zdecydowalismy się nie zenic w ogóle i nie mamy problemu
My weźmiemy na wiosnę i pewnie będzie jakaś bardzo luźna impreza w krzaczorach

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Fionka moi dwaj lekarze to się na ten wiesiołek tylko obśmiali. Sama żałuję że wydałam kasę na to teraz mi leży

Ogólnie mój w nocy tak się wyciągał i coraz częściej widzę. Po lewej stronie na dole czuję łokcie a po prawej nogi. Chyba im tam ciasno

Cieńwiatru jakie ładne imię fajnie że już niedługo odpoczniesz. A jaki masz laktator? A ja skurczy w ogóle nie potrafię rozpoznać. Czuję tylko ból jak na @

Witam się w sobotę. W końcu zasnęłam i idę robić śniadanko. Piękna pogoda dziś aż mi żal że tak długo spałam
Ale lekarz obśmiewają wiele metod, a to wcale nie znacz, że nie działają. Nie mówię, że wiesiołek działa, bo nie prześledziłam tematu jeszcze, ale akurat co lekarz, to opinia.
Mój gin szydzi z orgazmów podczas porodu. A to rzadkość, ale jednak występuje

Cytat:
Weszłam na wagę i kurde ponad kilogram w tydzień. Ja się pytam gdzie to? No masakra jakaś

Sie zdolowalam przy weekendzie
Maruda Przecież zrzucisz potem szybko, więc... no
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 13:56   #4183
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wzielam nospe i leze, jakos twardnieje mi brxuch

Ale kirde nad pepkiem i mam uczucie jakby byl caly napimpowany
Moze to kurde maly? Ajj
Ktoras tak ma?

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Sylwuska piekne zakupki, skad
Mi nad pepkiem też twardnieje, ale to chwilowe i wiem, że Mała wtedy gdzieś tam harcuje i się wypycha

A jadłam teraz? Ja czasem mam tak po jedzeniu i oddechu wtedy złapać nie mogę, jedyne co mi pomaga to leżenie na plasko na lewym boku.

A zakupy z Pepco, bluzka 7 zł a body 10 zl

Cytat:

SYlwuska ładne ubranka
Dzięki

To jaki teraz sprzęt będziesz miala?

Stary 2015-10-10, 14:01   #4184
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Halwaya no msza żałobna w ciąży, niezły sen

Też kupiłam z biedronki i jak spojrzałam ze ma 400 g to już wiedziałam, że mniejsze, no i puszka gabarytowe widać że mniejsza to dobrze, bo nie lubię wyrzucać

Dokładnie, dziękuję i wiecie co? Chyba dzisiaj dopiero do mnie dotarło, ze mamy to już za sobą i strasznie się cieszę

Halwaya ma dobry pomysł, będziecie mieli mniej gości ;P

Z wielkością rodziny u nas to samo po obu stronach, duże są, plus mój Tz jako pierwszy z rodziny się zenil, bo ma tylko siostrę jeszcze, to my zaprosiliśmy... 280 osób, a jakbym miała prosić taką rodzinę jak on, to 350 bite by było, no ale ostatecznie przyszło około 210, bo sporo przyjezdnych odmówiło, także tego...

Dopiero wróciłam z zakupów i mam zamiar wziąć się za sałatkę i sprzątanie, masakra jaki u nas dziś ruch w sklepach!! Nie było miejsca gdzie samochodu postawić ;/

Na 4 piętro ledwo wtargalam 4 torby zakupów, ciężkie były, ale jakoś musiałam dac radę i tak sobie myślę, że jednak i z Małą dam radę wejsc?

Nie lubicie krówki? Ja resztę wyjadam łyżeczką albo smaruję sobie nią wafle czy naleśniki
Cytat:

SYlwuska ładne ubranka
W sumie to, że lekarz nie potwierdza, nie znaczy, że nie działa. Myślę, że położne mogą wiedzieć więcej o tych metodach

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Nam się kończą umowy w grudniu a taaak mi się nie chce przedłużać. Jakbym była w pracy to na pewno bym sobie jakąś ofertę załatwiła a teraz musiałabym się kogoś prosić
Stary 2015-10-10, 14:11   #4185
ogolnie
Zakorzenienie

No dobrze ze mówicie,my nawet aparatu nie mamy bo się zepsuł i nie opłacało się naprawiać. Ja w telefonie mam taki średni może TŻ da się namówić na nowy sprzęt
Stary 2015-10-10, 14:11   #4186
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Nie lubicie krówki? Ja resztę wyjadam łyżeczką albo smaruję sobie nią wafle czy naleśniki

W sumie to, że lekarz nie potwierdza, nie znaczy, że nie działa. Myślę, że położne mogą wiedzieć więcej o tych metodach

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Nam się kończą umowy w grudniu a taaak mi się nie chce przedłużać. Jakbym była w pracy to na pewno bym sobie jakąś ofertę załatwiła a teraz musiałabym się kogoś prosić
Nie, ja nie to ze nie lubię, al w stwierdzam, że ciasto mi wystarczy? Tym bardziej że tłusta śmietana jeszcze tam jest a jak będzie leżało to co zostanie to właśnie albo bym musiała wyrzucić albo wyjeść, a niedługo to dup.a się w drzwiach nie zmieści ;/

Stary 2015-10-10, 14:22   #4187
adka_19
Wtajemniczenie

Ja dzisiaj pozostane w trybie podczytywacza Wybaczcie.
Jakis dol mnie zlapal.

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 14:34   #4188
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:

Jak zrobisz to napisz czy Wam smakowało

Śliczne ubranka!

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Jakis dol mnie zlapal.
Stary 2015-10-10, 14:37   #4189
rudaska
Zakorzenienie

Mujer ja po prostu po sobie widziałam że nie działa i jak zapytałam jednego czy drugiego, to mówili żeby się cudów nie spodziewać. Z kolei castangus to też niby lipa a dla nas być może był pomocny bo odkąd zaczęłam brać udało się zaciążyć a ja po długich latach anty hormony miałam rozwalone.

Co do wesel nasze pierwsze było planowane na 150 osób. Ostatecznie skończyło się na małym 50-osobowym weselu dla rodziny i imprezie dla znajomych dwa tygodnie później. Oba mogę określić jako legendarne. Było super
Stary 2015-10-10, 14:39   #4190
cienwiatru
Wtajemniczenie

Kupiłam a w zasadzie mąż mi kupił Avent Philips Naturals elektroniczny (mam nadzieję że nie przekrecilam nazwy)
ADKA przytulam mocno

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 14:45   #4191
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Kupiłam a w zasadzie mąż mi kupił Avent Philips Naturals elektroniczny (mam nadzieję że nie przekrecilam nazwy)
ADKA przytulam mocno
Widzę, że ma dobre opinie
W sklepie kupowaliście czy online?
Butelki też masz avent czy inne?
Stary 2015-10-10, 14:46   #4192
limonka_86
Zadomowienie

Nie wiem co mnie napadlo ale poogladalam sobie troche naturalnych porodow na youtubie i normalnie mi slabo !! :/
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 14:56   #4193
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Nie wiem co mnie napadlo ale poogladalam sobie troche naturalnych porodow na youtubie i normalnie mi slabo !! :/

Też tak miałam, ale po kilku razach już nie robi to na mnie takiego wrażenia

Adka biedactwo

Bardzo fajne rzeczy dziewczyny kupujecie. Na mnie czeka ogromna sterta ubranek do pobrania i do posegregowania, nie wiem gdzie ja to pochowam. Ale jest parę perełek czapeczek mam w choooj i trochę
Stary 2015-10-10, 15:14   #4194
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Hm, mnie nadal jakoś... obrzydzają

Hm ale niby może przyspieszyć poród, choć nie ma badań. I trochę coś tam zmiękczyć. Więc nie jest źle. Przynajmniej tyle ja wiem

Maruda Przecież zrzucisz potem szybko, więc... no

No wiem, ze zrzucę ale to bardziej chodzi o stan obecny a nie przyszly. Jeszcze 2 mce a ja ledwo chodzę

A ja się popłakałam ze współczucia i ten przerażony partner obok jakos tak mnie rozczulił

W sumie z tym wiesiolkiem to ciężko zbadać czy przyspieszyl poród bo niby jak to sprawdzić?

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Odkąd raz po Stwardnial mi brzuch nad pępkiem potrafię rozróżnić skurcz od wypychania

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:

Jakis dol mnie zlapal.

Oj nie dołuj się

Ja dzis cala sobotę aż do wieczora sama nie dość ze w tygodniu nie mamy dla siebie czasu to jeszcze dzis tak wyszlo a miał do południa skończyć

Stary 2015-10-10, 15:20   #4195
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Mujer ja po prostu po sobie widziałam że nie działa i jak zapytałam jednego czy drugiego, to mówili żeby się cudów nie spodziewać. Z kolei castangus to też niby lipa a dla nas być może był pomocny bo odkąd zaczęłam brać udało się zaciążyć a ja po długich latach anty hormony miałam rozwalone.

Co do wesel nasze pierwsze było planowane na 150 osób. Ostatecznie skończyło się na małym 50-osobowym weselu dla rodziny i imprezie dla znajomych dwa tygodnie później. Oba mogę określić jako legendarne. Było super
Lekarze to nie zielarze, przynajmniej w większości. Rzadko któryś stanie po stronie takich metod, a jeśli już, to są to specyfiki mocno przebadane. Wiesiołek chyba do nich nie należy. A wielu lekarzy nie śledzi też na bieżąco badań. Nie że wszystkie są cudowne, ale wiele z nich budzi zaciekawienie

A jak pisałam, już nie pamiętam szczegółów, ale wiesiołek przy konkretnych typach hormonalnych pomagał, mogłaś nim nie być. Chyba, że pod tym kątem dobierałaś wiesiołka.
Maca ma przewagę taką, że jest adaptogenem, więc dobranie do zaburzeń hormonalnych nie jest w zasadzie potrzebne.

Jestem w stanie sie założyć, że odpowiednia dieta + maca i większość osób z zaburzeniami hormonalnymi poczuje efekt (Taka jestem w macy zakochana ) Z tym, że też dawka musi być odpowiednia (jeśli pamiętam, to nieco większa niż zalecana na opakowaniach z suplementami, gdzie jedną tableteczkę trza wrzucić.)

Maca poza tym naprawde poprawia życie seksualne Nie wiem, jak pryz karmieniu piersią, możliwe, że nie wskazana, ale na późniejsze czasy to goraco polecam jako zajefajny afrodyzjak przede wszystkim
Stary 2015-10-10, 15:24   #4196
Fionka_31
Zakorzenienie

Mujer tym ostatnim zdaniem namowilas mnie na mace

Stary 2015-10-10, 15:28   #4197
mujer
Zadomowienie

Czy brzuch Wam bardziej twardnieje, jak jesteście zmęczone?
Bo dziś nie dospałam i tak mnie jakoś wszystko muliło od rana. I skurcze mi wyłaziły co chwilę cholera. Aż się zestresowałam, położyłam i po drzemce od razu lepiej. Z tym, że zeżarłam dziś miliony kalorii i to nie najlepszej jakości <wstydniś>

Któraś z Was planuje rodzić w wodzie? Wprawdzie wykluczyłam już tę opcję, ale TŻ mnie dziś zaczął trochę namawiać i w sumie nie wiem.

A z niusików (jeden już mówiłam) dla porodów sn: ponoć rozluźnianie szczęki pomaga przy rozwieraniu szyjki, a ogólniej: zwieraczy. Szyjka też zwieracz Można to sprawdzić, mając zaparcia tj. na wucecie rozluźnić szczenę, oddychać i taki miniporód jest

Pomaga też wydawanie dźwięku na wydechu, głównie niskie tony. Śpiewanie oraz śmiech. Więc jeśli szyjka Wam się nie zechce rozłazić, to polecam mongolski śpiew gardłowy

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Hehe Muszę przyznać, że najfajniej było po jakimś tygodniu czy dwóch brania. Libido mi gałki oczne wybijało
Właśnie muszę obadać jak przy kp, bo już mi tęskno za macą
Stary 2015-10-10, 15:47   #4198
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Jakis dol mnie zlapal.
Biedna, gdzie Tz? Nie pociesza? Trzymaj się ;*

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Jak zrobisz to napisz czy Wam smakowało

Śliczne ubranka!

Jasne, zdam relacje właśnie studzę budyń i z tego względu, ze pozno zaczęłam a to ma być 12 godzin w lodówce, to chyba dzis nie sprobujemy ;/ chyba że można wczesniej? ;>

Dzięki
Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
ADKA przytulam mocno
Sugerowalas się czymś przy wyborze? Ktoś Ci polecil?

Cytat:
Maca ma przewagę taką, że jest adaptogenem, więc dobranie do zaburzeń hormonalnych nie jest w zasadzie potrzebne.

Jestem w stanie sie założyć, że odpowiednia dieta + maca i większość osób z zaburzeniami hormonalnymi poczuje efekt (Taka jestem w macy zakochana ) Z tym, że też dawka musi być odpowiednia (jeśli pamiętam, to nieco większa niż zalecana na opakowaniach z suplementami, gdzie jedną tableteczkę trza wrzucić.)

Maca poza tym naprawde poprawia życie seksualne Nie wiem, jak pryz karmieniu piersią, możliwe, że nie wskazana, ale na późniejsze czasy to goraco polecam jako zajefajny afrodyzjak przede wszystkim
Jeju napiszcie mi co to jest ta maca i gdzie to kupić, jak podawać i czy oprócz unormowania niejako hormonów na coś jeszcze wplywa??
Cytat:
Dokładnie, mnie też, mnie też!!!

Cytat:
Czy brzuch Wam bardziej twardnieje, jak jesteście zmęczone?
Bo dziś nie dospałam i tak mnie jakoś wszystko muliło od rana. I skurcze mi wyłaziły co chwilę cholera. Aż się zestresowałam, położyłam i po drzemce od razu lepiej. Z tym, że zeżarłam dziś miliony kalorii i to nie najlepszej jakości <wstydniś>

Któraś z Was planuje rodzić w wodzie? Wprawdzie wykluczyłam już tę opcję, ale TŻ mnie dziś zaczął trochę namawiać i w sumie nie wiem.

A z niusików (jeden już mówiłam) dla porodów sn: ponoć rozluźnianie szczęki pomaga przy rozwieraniu szyjki, a ogólniej: zwieraczy. Szyjka też zwieracz Można to sprawdzić, mając zaparcia tj. na wucecie rozluźnić szczenę, oddychać i taki miniporód jest

Pomaga też wydawanie dźwięku na wydechu, głównie niskie tony. Śpiewanie oraz śmiech. Więc jeśli szyjka Wam się nie zechce rozłazić, to polecam mongolski śpiew gardłowy

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Hehe Muszę przyznać, że najfajniej było po jakimś tygodniu czy dwóch brania. Libido mi gałki oczne wybijało
Właśnie muszę obadać jak przy kp, bo już mi tęskno za macą
Z niewyspania nie wiem, ale z przemęczenia takiego, ze np za dużo robilam to jak najbardziej, w ogóle u mnie skurcze to praktycznie tylko wieczorem się pojawiają, więc pod koniec dnia.

Nie no kupuję mace! Tylko powiedzcie gdzie to kupić i jak przyjmować, bo się napalilam, jak szczerbaty na suchary! Po kp bede testować

Stary 2015-10-10, 15:51   #4199
benita84
Zadomowienie

Aniqa dzięki za przepis

Cienwiatru gratuluję wyboru imienia! Bardzo ładne u nas też jest wysoko na liscie

Halwaya Nina ładne imię i chyba mało spotykane. No i właśnie takie uniwersalne.
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 15:52   #4200
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne, zdam relacje właśnie studzę budyń i z tego względu, ze pozno zaczęłam a to ma być 12 godzin w lodówce, to chyba dzis nie sprobujemy ;/ chyba że można wczesniej? ;>

Jeju napiszcie mi co to jest ta maca i gdzie to kupić, jak podawać i czy oprócz unormowania niejako hormonów na coś jeszcze wplywa??

Nie no kupuję mace! Tylko powiedzcie gdzie to kupić i jak przyjmować, bo się napalilam, jak szczerbaty na suchary! Po kp bede testować
Można wcześniej To chodzi o to, żeby fajnie się zastygło, no i te herbatniki miękną

Macę można np.na allegro kupić, ale chyba są różne najlepiej niech się Mujer wypowie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
Aniqa dzięki za przepis

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości