|
|
#3061 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część III
Cytat:
Tylko z drugiej strony zależy od rodziców, bo jeden odłoży dziecku na lokatę, coś kupi dziecku, a inny weźmie dla siebie. Więc no trzeba dobrze wszystko przemyśleć przed Cytat:
![]() Płaszczyk super Na po ciąży też się nadaTylko właśnie czy ciepły będzie ![]() Cytat:
Ale wiadomo, każdy robi jak uważa ![]() Mieszkanie posprzątane Teraz czekam aż podłogi wyschną i chyba zrobię sobie coś do jedzonka
|
|
#3062 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie mam ochoty kupować zimowe kurtki dla ciężarnych, a musze mieć coś bo przecież na spacery codziennie -w czym? Do kogoś to nie problem, bo autem przeważnie i mam taki płaszczyk jesienny , właśnie ścięty pod biustem, to jego wykorzystam na święta jeśli nie będzie mega mrozów. A kurtkę to pewnie pojde na sh polować jakąś do łażenia.. |
|
|
|
|
#3063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() misia niezadowolona Panna Młoda może popsuć humor każdemu. Szkoda, że mimo, że nie poszło coś po jej myśli nie umiała się cieszyć. U mnie na ślubie wiele rzeczy było nie tak jak powinno być, począwszy wszystko od rana, ale mimo wszystko uśmiech mi do końca z ust nie schodził
|
|
#3064 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szwagier pewnie będą chrzcili znacznie wcześniej, Wam się dzieciątko w marcu urodzi, więc odstęp między chrzcinami będzie jakiś. Więc ja bym prosiła jeśli osoba się nadaje. Przecież co za problem, że będzie miał 2 chrześniaków?
|
|
#3066 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co stoi na przeszkodzie, żeby wziąć tego samego chrzestnego co brat męża?? ja nie wiem czy drugi raz nie wezmę mojego brata bo normalnie nie mam kandydatów żadnych... aż dziwnie
|
|
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie mam rodzeństwa. TŻ ma siostre ale jest krótko mówiąc... nie nadająca się
zresztą kontakt znikomy.wieć wybór jest między dwoma moimi kuzynami i moimi koleżankami. Chciałabym kuzynke albo jej faceta (ale oni nie moga - oboje po rozwodzie) ja jestem chrzestna własnie do ich córeczki lepiej trafić nie mogli - mała ma ze mną jak u Pana Boga za piecem haha nieskromnie mówiąc ![]() no było mi jej żal, bo widziałam, że jest wewnętrzne zła np. na swojego męża, który ciągle zajmował się swoją 10 letnią bardzo absorbującą siostra ktora ogólnie jest okropnym dzieckiem rozpuszczonym itp. Do każdego zdjęcia im sie pchała, ciągle wciskała mu sie na kolana, chciała z nim tańczyć... fajne fajne ale uciążliwe... tym bardziej jak dziecko sie wychuchane i wydmuchane przez wszystkich i traktowane jak kaleka życiowa. ja jestem mega marudą ogólnie ale na swoim weselu nie umiałam się pozbyć uśmiechu z twarzy - nie wiem taka wewnętrzna radość a wtopy są wszędzie no.. nie da sie tego wykluczyć moim zdaniem. |
|
|
|
#3068 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
(perfekcjonistka ze mnie okropna ![]() A jeszcze co do chrztu to ja dałam w prezencie złoty medalik z Matką Boską i łańcuszek - sama taki medalik dostałam od taty na komunię i noszę teraz cały czas chciałam, żeby miała pamiątkę a preferuję praktyczne prezenty - z kolei pieniądze wiedziałam, że dostaną od chrzestnego. Za to moja mama kupiła przyszłościowo śliczne, drobne kolczyki
|
|
#3069 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry, posprzątałam cały dom, pomyłam podłogi, pochowałam zabawki z pola do pudeł, rozkręciłam domek synka ale czekam na Tż żeby wyniósł na strych. I mam dość teraz kawka
Cytat:
Faktycznie różowo na pierwszej stronie ![]() Często masz bóle głowy? Ja ostatnio miałam taki straszny ból który utrzymywał się pół dnia, całą noc, rano wstałam z równie mocnym bólem i w południe wzięłam paracetamol wtedy dopiero przeszło. Ale migrena była by chyba częściej. |
|
|
|
|
#3070 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A gdzie byli rodzice Młodego i tej dziewczynki żeby się nią zająć? Powinni to zrobić, a nie ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
Wszystko zależy od organizmu. Ja np przed ciążą, miałam często migreny w czasie @ Ale też jak zjadłam dzień wcześniej ser pleśniowy, albo tak z nienacka. Czasem potrafiłam nie mieć 2-3 miesiące bólu, ale za to potem jak przyszedł to 3 dni z życia wyjęte.Teraz w ciąży zdarzyły mi się migreny w końcu pierwszego i początkiem drugiego trymestru. Od ostatniej minęło już chwilę, ale w między czasie głowa pobolewała. Za każdym razem jak budzę się z bólem głowy albo jak zaczyna mnie ćmić, modlę się, żeby to znów nie była migrena..
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
Aga no wlasnie oni cali happy ze ta dziewczyna tyle czasu z mlodymi. I ze tyle zdjec.. i tylko no zrob sobie z nimi zdjecie, no zatancz z bratem itp.. masakra.
|
|
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masakra, chyba bym też w sumie zła była na miejscu Młodej
|
|
#3073 |
|
Wtajemniczenie
|
Malo sie udzielam bo wczoraj i dzisiaj jestem u teściowej od rana do wieczora... Budujemy niestety obok dom, rodzina robi ocieplenie i śniadanie obiad kawka gdzies skoczyć problem w tym ze teściowa do garów nie dopuści i siedzę tak :sciana: A pasowalo przyjechać bo to niby nasza budowa masakra, jak bym tylko mogla cofnąć czas to w zyciu bym sie tu nie budowala... I te porady szafa kolo schodów zamiast pod schodami, 2blaszaki na samochod sobie postawicie.. A ja mowie ze juz wolałabym żeby stal samochod na zewnątrz niz kolo nowego domu w takich blaszakach... Ale sąsiad ma 2 kolo siebie i patrz jak ladnie wyglądają a ja nie nie ladnie.. W nocy mnie brzuch z nerwow bolal... Ze musze tu siedziec bezczynnie i słuchać tych porad.. Niby sie tym nie przejmuje bo i tak zrobię swoje ale samo to tłumaczenie kazdej rzeczy mnie drażni.. I aż się boje tu przyjść mieszkać niby na swoim ale pod okiem mamusi ktora ma 6corek i jednego synusia i najchętniej by go w klatce złotej zamknela, raz na jakiś czas dobra babina ale codziennie to masakra wszystko musi wiedzieć po co dlaczego i mam wizje ze będzie latać do nas co chwile jak tu zamieszkamy... Tak marze żeby mieszkać sami w końcu ( po ślubie zamieszkalismy u moich rodzicow) robic co sie chce bez tłumaczenia i tych porad staroświeckich... moja mamuśka calkiem inna nie wtrąca sie i nie przychodzi na gore do nas w ogóle, kuchnia jedna na dole to sie widzimy ale jak juz pójdziemy na gore to juz nie lata co chwile za mną ehh cala radość z nowego domu mi teściowa przysłania i jakos mi sie nie śpieszy...
|
|
|
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, widzę dzisiaj na forum spokojnie jak nigdy
U mnie od rana zakupy, pranie, itp. i do tego od wczoraj opieka nad chorym TŻ.... niestety.... Całe szczęście ja się trzymam. Nie mogę doczekać się już poniedziałkowej wizyty!!Wczoraj w sh kupiłam parę rzeczy. Najbardziej zadowolona jestem z dżinów h&m mama w super stanie, idealnym fasonie i rozmiarze za 20 zł oprócz tego kilka sztuk drobiazgów dla maluszka, może nic spektakularnego, ale zawsze to coś do wyprawki Kupiłam jeszcze 2pak body w biedronce za 19.90, takie na pół roczku już. Wyglądają bardzo solidnie później może wstawię zdjęcia.Odwiedziłam też przyjaciółkę, która ma 1,5 miesięcznego synka ![]() ![]() ![]() Gratuluję poznania płci kolejnych 2 dziewczynek ![]() miłej soboty!!
|
#3075 |
|
Rozeznanie
|
Eeyesblue Kalina ja dałam 500zł na chrzest gdyż to moja pierwsza chrześnica w której się zakochałam do nieprzytomności i córeczka mojej siostry. Kiedy pytałam czy mają jakieś szczególne życzenia na prezent to oczywiście nic nie potrzebują żebym się nie wygłupiała. Ale wiem że akurat też potrzebowali dla małej kasy. Także zależy komu co i jak. Siostrze żałować nie będę
![]() Nadia wcale nie trzeba dziewczynki ubierać kolczyków gumeczek moja chrześnica tego nienawidzi zaraz ściąga Dziś z nią byłam na placu zabaw 2 godz biegała i bawiła się z samymi chłopcami latając za piłką i po drabinkach a ja oczy do okoła głowa bo ma niecałe 2 latka
|
|
|
|
#3076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja robię najczęściej tylko obiad i kolację ale wymyślać codziennie coś innego masakra![]() Choć w przyszłości teściowej za sąsiadkę bym nie chciała tu podziwiam ale i rozumie bo działki drogie. My też się budujemy ale obok mojej mamy. Gdyby nie ceny działek to wolałabym chociaż 1km dalej. Relację z mamą mamy bardzo dobre ale jednak lepiej choć troszkę dalej. |
|
|
|
|
#3077 |
|
Rozeznanie
|
Bonku ja Cię rozumiem mój mąż akurat jest jedynakiem i także teściowa to jakby mogła to w klatce by zamknęła mieszkamy 300km od siebie ale będziemy się przeprowadzać do niego bo tam ma pracę i już się boję co to będzie z teściowa na bank co chwilę wizyta
Ja już też porządki porobiłam aż przyjemniej w domu się zrobiło 2 parania poszły z obiadu jestem zwolniona bo idziemy do siostry do bloku obok na parapetówkę także pojemy |
|
|
|
#3078 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3079 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak bym siedziala w domu to bym nie narzekała ale jak siedzę nie u siebie bo tak pasuje to chciałabym cos zrobić w końcu to nasza budowa, zrobila bym u siebie przywiozła i bylabym szczesliwszva bo tu nie chodzi o same gary tylko o całokształt, wtrącanie sie we wszystko nie tylko w obiad.. Ale za to upiekłam placka marchewkowego
|
|
|
|
#3080 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Musisz wyznaczyć granice nawet jeśli się obrazi. Przejdzie jej prędzej czy później a Ty będziesz mieć spokój.
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
TZ wrocil z testow i jedziemy do mojej kuzynki na kawe
Bylismy na zakupach i byla w realu mega kolejka a pani poprosila mnie i jeszcze jedna pania do innej kasy ![]() A TZ sie smial ze podobaja mu sie zakupy ze mna i juz sie cieszy na swiateczne zakupy haha |
|
|
|
#3082 |
|
Rozeznanie
|
My juz po. Pola nie dala sie odwiezc od tematu. Poszlo gladko. Miala przebijane dwa uszka na raz to metoda bezbolesnego przekluwania uszu. Troche sie skrzywila ale po zejsciu z fotela skakala i sie zmiala. Uszka juz nie sa czerwone. Zdecydowalismy sie na tytanowe kolczyki. Ja sie niezle stresowalam.
Potem bylismy w kinie. Smieszny ten hotel transylvania no ale juz przywyklam, ze chodzimy na rozne takie. Pola uwielbia kino.
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu chwila na wizaż
![]() Czekam aż ziemniaki dojdą w piekarniku, do tego gołabki. Idę nadrabiać! |
|
|
|
#3084 |
|
Wtajemniczenie
|
Darolka podziwiam bo ja tak nie umiem to wszystko jest z dobrego serca ona chce dla nas dobrze.... Bleee rzygam tecza i jak tu nagle wygarnąć? Spokojne mowienie nic nie daje a jak jej siostry mówią cos to ona sie obraza i mowi ze ona pomaga to jej syn i ma prawo...wiesz jak się mieszka razem z kimś to trzeba sie z tym liczyć ale tu budujemy swoje każdy grosz w budowę a ktos Ci sie i tak wtrąca.. To mnie boli najbardziej
|
|
|
|
#3085 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja to w ogóle podziwiam pary mieszkające z rodzicami albo w pobliżu. Chociaż rodziców i teściów mam wspanialych to uważam, że bezpieczna odległosć to taka, że nie dojdą na piechotę
do teściów mamy 50km, do moich rodziców jakieś 5km w obrębie miasta i jest w sam raz.misia fajny ten płaszcz, a i cena przyjemna ale obawiam się, że cieniutki bo to sam filc i że w brzuchu się rozepnie, ale w biuscie już nie. Cytat:
ja jestem zwolenniczką przekłuwania uszu wtedy, kiedy dziecko samo o to poprosi. Przerażają mnie roczne dziewczynki z kolczykami i sama nie zrobię tego naszemu dziecku.
|
|
|
|
|
#3086 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
swoją drogą to blaszaki też mi się strasznie nie podobają! Moi teście w zeszłym roku wprowadzili się do swojego nowo wybudowanego domu, a obok postawili blaszak na samochód
|
|
#3087 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ogóle nie wyobrażam sobie, żeby mi ktoś mówił co mam gotowac albo jakie firanki zawiesic. Jednak mieszkanie zbyt blisko rodziców to nie jest dobry pomysł. Ale to moje zdanie oczywiście
Edytowane przez kallina_2014 Czas edycji: 2015-10-10 o 17:24 |
|
|
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
Agatka miała przekłuwane uszka rok temu(3l) była to jej decyzja ale trochę się stresowała i do dziś nie lubi ich zmieniać. Drugiej córeczce przebijemy chyba prędzej(ok 6 m-ca). Może i racja, że dziecko powinno samo o tym zadecydować ale myślę, że im później tym gorzej bo dziecko jest świadome bólu i mimo chęci posiadania kolczyków musi liczyć się z bólem.
|
#3089 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam nic z SH
bo ja sie tam nie umiem tam obsluzyc hehe
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.

Moja kuzynka założyła dzieciaka konta i maja tam kase z urodzin itp - beda miały jak podrosną albo jak bedzie tzreba cos kupić a bieżącej gotówki braknie.

nawet robili dziecku zdjecie z prezentami i lezalo tak wsrod samych kopert i jedna torebka moja
zawsze milo do koperty, jesli dajemy jest dorzucic jakis prezent rzeczowy dla dzieciatka, tak uwazam
ale dobrze, ze tz zaradzil i grzeja juz