Mamy marzec 2016. Część III - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-10, 12:51   #3061
malinka9191
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część III

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzięki za rady w sprawie prezentu dla małej. Widzę, że bardzo drogie te prezenty dajecie. 500 zł to my dajemy na wesele!
Na razie zamowilam taką Biblię z grawerem i cos jeszcze dokupię ale chyba nie jestem zwolenniczką dawania dzieciom pieniędzy w kopercie.
Też nie jestem za dawaniem pieniędzy na chrzest.
Tylko z drugiej strony zależy od rodziców, bo jeden odłoży dziecku na lokatę, coś kupi dziecku, a inny weźmie dla siebie. Więc no trzeba dobrze wszystko przemyśleć przed

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
a ja własne jestem zwolenniczką dawania kasy, bo to jak nic inne się przydaje Moja kuzynka założyła dzieciaka konta i maja tam kase z urodzin itp - beda miały jak podrosną albo jak bedzie tzreba cos kupić a bieżącej gotówki braknie.
Nie jestem fanem kupowania złotych smoczków, bibli - legenda głosi ze ktos z tego kiedyś skorzystał

ja w ogóle mam mega problem z chrzestnymi.. za cholere nie wiem kogo mam brac chyba zacznie mi to spedzać sen z powiek

dziś poczułam mróz, mój swetr nie dał rady i tak zmarzłam, że chyba sie załamie bo ja nie mam żadnej jesinnej większej kurtki. Krótkie obcisłe kurteczki wktorych sie nie dopinam na brzuchu

http://allegro.pl/elegancki-plaszcz-...695119331.html

myślicie, że jest to płaszcz do wykorzystania też po ciązy ?
My od początku wiedzieliśmy kogo weźmiemy za chrzestnych. Jeszcze przed ciążą U nas sprawa prosta była

Płaszczyk super Na po ciąży też się nada
Tylko właśnie czy ciepły będzie

Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość
ja wlasnie tez, chyba ze rodzice sobie akurat tak zycza, choc nie spotkalam sie z przypadkiem, zeby mowili wczesniej, ze chca kase na chrzciny zamiast prezentow
pamietam raz bedac na chrzcinach z moim mezem (to bylo w liceum i dopiero zaczelismy byc razem), on byl chrzestnym a ja chrzestna zastepcza, gdyz prawdziwa chrzestna byla za granica i nie mogla przyleciec. wtedy kupilam jakies ubranka, zabawki i moj prezent byl jedynym prezentem rzeczowym jakie dziecko wtedy dostalo nawet robili dziecku zdjecie z prezentami i lezalo tak wsrod samych kopert i jedna torebka moja smiesznie to dosc wygladalo no ale co kto woli zawsze milo do koperty, jesli dajemy jest dorzucic jakis prezent rzeczowy dla dzieciatka, tak uwazam

Abii84 tak to jest ze spoldzielniami ale dobrze, ze tz zaradzil i grzeja juz
Dla mnie to co najmniej dziwne brać kogoś na zastępczego chrzestnego. Jeśli ktoś jest za granicą upewniam się, że może przyjechać, w innym wypadku proszę kogoś innego. My nie akceptujemy czegoś takiego
Ale wiadomo, każdy robi jak uważa

Mieszkanie posprzątane Teraz czekam aż podłogi wyschną i chyba zrobię sobie coś do jedzonka
Stary 2015-10-10, 12:52   #3062
201704101323
Konto usunięte

Cytat:
Misia bardzo fajny plaszcz i na pewno do wykorzystania po ciąży, tylko czy na pewno będzie Ci w nim cieplo zimą? Jak tak, to moim zdaniem jest super.

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Misia , a co głosi ta legenda na temat kupowania Biblii? Bo przyznam szczerze, nie slyszalam nic.
a ja też myśle już nad zimowym ubiorem. Przejrzałam wszystkie swoje kurtki płaszce zimowe, i wszystko jest takie maciupkie...ja nie wiem..a mąż mnie jeszcze tymi kremówkami utuczyć chcę..
nie mam ochoty kupować zimowe kurtki dla ciężarnych, a musze mieć coś bo przecież na spacery codziennie -w czym? Do kogoś to nie problem, bo autem przeważnie i mam taki płaszczyk jesienny , właśnie ścięty pod biustem, to jego wykorzystam na święta jeśli nie będzie mega mrozów.
A kurtkę to pewnie pojde na sh polować jakąś do łażenia..
201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 12:54   #3063
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NADIA29 Pokaż wiadomość
Jesu..ja sobie nie wyobrażam mieć dziewczyny ( nigdy nie myślałam o jakichś kolczykach spineczkach, sukieneczkach..) a jak się okazę??? hmmm

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

A ja dziś taka niewyspana jestem , men wkurzył, wczoraj nie wrócił po pracy o normalnej porze, nie odezwal się, a jak ja dzwoniłam to nie odbierał tel. ..czekałam do 23.0 w końcu wkurzyłam się i wyniosłam się z sypialni d dziecka pokoju.
Nie wiem o której wrócił, gdzie był i dlaczego nie poinformował...
A dziś po pracy przyniósł mi tace ciastek( kremówki, ziemniaczki, napoleonki) i zabrał małego na basen..Mysli że tym załagodzi sytuacje..
Nie wybaczam takich rzeczy, mściwa jestem ;P
Chyba bym utłukła dziada i z tydzień się nie odzywała

misia niezadowolona Panna Młoda może popsuć humor każdemu. Szkoda, że mimo, że nie poszło coś po jej myśli nie umiała się cieszyć. U mnie na ślubie wiele rzeczy było nie tak jak powinno być, począwszy wszystko od rana, ale mimo wszystko uśmiech mi do końca z ust nie schodził
Stary 2015-10-10, 12:55   #3064
201704101323
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
Też nie jestem za dawaniem pieniędzy na chrzest.
Tylko z drugiej strony zależy od rodziców, bo jeden odłoży dziecku na lokatę, coś kupi dziecku, a inny weźmie dla siebie. Więc no trzeba dobrze wszystko przemyśleć przed

My od początku wiedzieliśmy kogo weźmiemy za chrzestnych. Jeszcze przed ciążą U nas sprawa prosta była

Płaszczyk super Na po ciąży też się nada
Tylko właśnie czy ciepły będzie

Dla mnie to co najmniej dziwne brać kogoś na zastępczego chrzestnego. Jeśli ktoś jest za granicą upewniam się, że może przyjechać, w innym wypadku proszę kogoś innego. My nie akceptujemy czegoś takiego
Ale wiadomo, każdy robi jak uważa

Mieszkanie posprzątane Teraz czekam aż podłogi wyschną i chyba zrobię sobie coś do jedzonka
misiaa ja też mam problem z chrzestnymi..dla pierwszego dziecka było wiadomo, a dla drugiego już jest problem, to znaczy z chrzesnym bo facetów w rodzinie brakuje. Nie wiem, mieliśmy jedną kandydature, ale brat męża nas wyprzedził- jemu teraz za 3 tyg. rodzi się 3-e dziecko i własnie tego naszego kandydata u nas przechwycili-duuu...aa!
201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 12:57   #3065
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
misiaa ja też mam problem z chrzestnymi..dla pierwszego dziecka było wiadomo, a dla drugiego już jest problem, to znaczy z chrzesnym bo facetów w rodzinie brakuje. Nie wiem, mieliśmy jedną kandydature, ale brat męża nas wyprzedził- jemu teraz za 3 tyg. rodzi się 3-e dziecko i własnie tego naszego kandydata u nas przechwycili-duuu...aa!
ale w czym problem?
Szwagier pewnie będą chrzcili znacznie wcześniej, Wam się dzieciątko w marcu urodzi, więc odstęp między chrzcinami będzie jakiś. Więc ja bym prosiła jeśli osoba się nadaje. Przecież co za problem, że będzie miał 2 chrześniaków?
Stary 2015-10-10, 12:59   #3066
Abii84
Rozeznanie

Cytat:

a co stoi na przeszkodzie, żeby wziąć tego samego chrzestnego co brat męża??
ja nie wiem czy drugi raz nie wezmę mojego brata bo normalnie nie mam kandydatów żadnych... aż dziwnie
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 13:01   #3067
misia880
Zakorzenienie

ja nie mam rodzeństwa. TŻ ma siostre ale jest krótko mówiąc... nie nadająca się zresztą kontakt znikomy.
wieć wybór jest między dwoma moimi kuzynami i moimi koleżankami.
Chciałabym kuzynke albo jej faceta (ale oni nie moga - oboje po rozwodzie) ja jestem chrzestna własnie do ich córeczki
lepiej trafić nie mogli - mała ma ze mną jak u Pana Boga za piecem haha nieskromnie mówiąc

no było mi jej żal, bo widziałam, że jest wewnętrzne zła np. na swojego męża, który ciągle zajmował się swoją 10 letnią bardzo absorbującą siostra ktora ogólnie jest okropnym dzieckiem rozpuszczonym itp.
Do każdego zdjęcia im sie pchała, ciągle wciskała mu sie na kolana, chciała z nim tańczyć... fajne fajne ale uciążliwe... tym bardziej jak dziecko sie wychuchane i wydmuchane przez wszystkich i traktowane jak kaleka życiowa.

ja jestem mega marudą ogólnie ale na swoim weselu nie umiałam się pozbyć uśmiechu z twarzy - nie wiem taka wewnętrzna radość
a wtopy są wszędzie no.. nie da sie tego wykluczyć moim zdaniem.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 13:06   #3068
Cady_89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
Mój się trochę naszukał ;-) i jestem w szoku że można tak mocno brzuch uciskać.:-\
Mi na usg genetycznym strasznie się irytował lekarz że nie może zobaczyć tego co chce (ostatecznie i tak musiałam powtarzać) i tak mi zmaltretował brzuch, że potem resztę dnia mnie bolał Niby powtarzał, że to wszystko bezpieczne dla Malucha ale po jednej stronie byłam bardzo wrażliwa i jak mi tam mocno przycisnął to mu zawyłam z bólu..

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
misia niezadowolona Panna Młoda może popsuć humor każdemu. Szkoda, że mimo, że nie poszło coś po jej myśli nie umiała się cieszyć. U mnie na ślubie wiele rzeczy było nie tak jak powinno być, począwszy wszystko od rana, ale mimo wszystko uśmiech mi do końca z ust nie schodził
Ja się obawiałam że na swoim ślubie taka będę (perfekcjonistka ze mnie okropna ) ale na szczęście mieliśmy totalny luz i świetnie się bawiliśmy mimo przeróżnych niedociągnięć

A jeszcze co do chrztu to ja dałam w prezencie złoty medalik z Matką Boską i łańcuszek - sama taki medalik dostałam od taty na komunię i noszę teraz cały czas chciałam, żeby miała pamiątkę a preferuję praktyczne prezenty - z kolei pieniądze wiedziałam, że dostaną od chrzestnego. Za to moja mama kupiła przyszłościowo śliczne, drobne kolczyki
Stary 2015-10-10, 13:08   #3069
monicca1989
Zakorzenienie

Dzieńdobry, posprzątałam cały dom, pomyłam podłogi, pochowałam zabawki z pola do pudeł, rozkręciłam domek synka ale czekam na Tż żeby wyniósł na strych. I mam dość teraz kawka

Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość
Melduje sie po wizycie Serduszko bije pieknie, dzidzi leniwie sie kreci i...
na 80% dziewczynka!
Gratuuję udanej wizyty i poznania płci
Faktycznie różowo na pierwszej stronie

Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
W końcu po wizycie :-D po pierwsze wszystko super. Z migrena mam iść do neurologa i okulisty zmierzyć cisnienie w dnie oka... po drugie kolorujemy się na różowo :-D
Często masz bóle głowy? Ja ostatnio miałam taki straszny ból który utrzymywał się pół dnia, całą noc, rano wstałam z równie mocnym bólem i w południe wzięłam paracetamol wtedy dopiero przeszło. Ale migrena była by chyba częściej.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 13:17   #3070
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie mam rodzeństwa. TŻ ma siostre ale jest krótko mówiąc... nie nadająca się zresztą kontakt znikomy.
wieć wybór jest między dwoma moimi kuzynami i moimi koleżankami.
Chciałabym kuzynke albo jej faceta (ale oni nie moga - oboje po rozwodzie) ja jestem chrzestna własnie do ich córeczki
lepiej trafić nie mogli - mała ma ze mną jak u Pana Boga za piecem haha nieskromnie mówiąc

no było mi jej żal, bo widziałam, że jest wewnętrzne zła np. na swojego męża, który ciągle zajmował się swoją 10 letnią bardzo absorbującą siostra ktora ogólnie jest okropnym dzieckiem rozpuszczonym itp.
Do każdego zdjęcia im sie pchała, ciągle wciskała mu sie na kolana, chciała z nim tańczyć... fajne fajne ale uciążliwe... tym bardziej jak dziecko sie wychuchane i wydmuchane przez wszystkich i traktowane jak kaleka życiowa.

ja jestem mega marudą ogólnie ale na swoim weselu nie umiałam się pozbyć uśmiechu z twarzy - nie wiem taka wewnętrzna radość
a wtopy są wszędzie no.. nie da sie tego wykluczyć moim zdaniem.
To faktycznie u Was ciężko będzie z chrzestnymi

A gdzie byli rodzice Młodego i tej dziewczynki żeby się nią zająć? Powinni to zrobić, a nie

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

Często masz bóle głowy? Ja ostatnio miałam taki straszny ból który utrzymywał się pół dnia, całą noc, rano wstałam z równie mocnym bólem i w południe wzięłam paracetamol wtedy dopiero przeszło. Ale migrena była by chyba częściej.
nie koniecznie
Wszystko zależy od organizmu. Ja np przed ciążą, miałam często migreny w czasie @ Ale też jak zjadłam dzień wcześniej ser pleśniowy, albo tak z nienacka. Czasem potrafiłam nie mieć 2-3 miesiące bólu, ale za to potem jak przyszedł to 3 dni z życia wyjęte.
Teraz w ciąży zdarzyły mi się migreny w końcu pierwszego i początkiem drugiego trymestru. Od ostatniej minęło już chwilę, ale w między czasie głowa pobolewała. Za każdym razem jak budzę się z bólem głowy albo jak zaczyna mnie ćmić, modlę się, żeby to znów nie była migrena..
Stary 2015-10-10, 13:19   #3071
misia880
Zakorzenienie

Aga no wlasnie oni cali happy ze ta dziewczyna tyle czasu z mlodymi. I ze tyle zdjec.. i tylko no zrob sobie z nimi zdjecie, no zatancz z bratem itp.. masakra.

Stary 2015-10-10, 13:29   #3072
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Aga no wlasnie oni cali happy ze ta dziewczyna tyle czasu z mlodymi. I ze tyle zdjec.. i tylko no zrob sobie z nimi zdjecie, no zatancz z bratem itp.. masakra.

Masakra, chyba bym też w sumie zła była na miejscu Młodej
Stary 2015-10-10, 13:43   #3073
Bonku
Wtajemniczenie

Malo sie udzielam bo wczoraj i dzisiaj jestem u teściowej od rana do wieczora... Budujemy niestety obok dom, rodzina robi ocieplenie i śniadanie obiad kawka gdzies skoczyć problem w tym ze teściowa do garów nie dopuści i siedzę tak :sciana: A pasowalo przyjechać bo to niby nasza budowa masakra, jak bym tylko mogla cofnąć czas to w zyciu bym sie tu nie budowala... I te porady szafa kolo schodów zamiast pod schodami, 2blaszaki na samochod sobie postawicie.. A ja mowie ze juz wolałabym żeby stal samochod na zewnątrz niz kolo nowego domu w takich blaszakach... Ale sąsiad ma 2 kolo siebie i patrz jak ladnie wyglądają a ja nie nie ladnie.. W nocy mnie brzuch z nerwow bolal... Ze musze tu siedziec bezczynnie i słuchać tych porad.. Niby sie tym nie przejmuje bo i tak zrobię swoje ale samo to tłumaczenie kazdej rzeczy mnie drażni.. I aż się boje tu przyjść mieszkać niby na swoim ale pod okiem mamusi ktora ma 6corek i jednego synusia i najchętniej by go w klatce złotej zamknela, raz na jakiś czas dobra babina ale codziennie to masakra wszystko musi wiedzieć po co dlaczego i mam wizje ze będzie latać do nas co chwile jak tu zamieszkamy... Tak marze żeby mieszkać sami w końcu ( po ślubie zamieszkalismy u moich rodzicow) robic co sie chce bez tłumaczenia i tych porad staroświeckich... moja mamuśka calkiem inna nie wtrąca sie i nie przychodzi na gore do nas w ogóle, kuchnia jedna na dole to sie widzimy ale jak juz pójdziemy na gore to juz nie lata co chwile za mną ehh cala radość z nowego domu mi teściowa przysłania i jakos mi sie nie śpieszy...
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 14:52   #3074
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny, widzę dzisiaj na forum spokojnie jak nigdy U mnie od rana zakupy, pranie, itp. i do tego od wczoraj opieka nad chorym TŻ.... niestety.... Całe szczęście ja się trzymam. Nie mogę doczekać się już poniedziałkowej wizyty!!

Wczoraj w sh kupiłam parę rzeczy. Najbardziej zadowolona jestem z dżinów h&m mama w super stanie, idealnym fasonie i rozmiarze za 20 zł oprócz tego kilka sztuk drobiazgów dla maluszka, może nic spektakularnego, ale zawsze to coś do wyprawki Kupiłam jeszcze 2pak body w biedronce za 19.90, takie na pół roczku już. Wyglądają bardzo solidnie później może wstawię zdjęcia.

Odwiedziłam też przyjaciółkę, która ma 1,5 miesięcznego synka jest taki cudowny, tak się pięknie uśmiecha aż nie mogę doczekać, kiedy mój królewicz będzie na świecie

Gratuluję poznania płci kolejnych 2 dziewczynek Czekam na kolejnych chłopaków, żeby wesprzeć naszą gwardię

miłej soboty!!
Stary 2015-10-10, 15:08   #3075
gosza82
Rozeznanie

Eeyesblue Kalina ja dałam 500zł na chrzest gdyż to moja pierwsza chrześnica w której się zakochałam do nieprzytomności i córeczka mojej siostry. Kiedy pytałam czy mają jakieś szczególne życzenia na prezent to oczywiście nic nie potrzebują żebym się nie wygłupiała. Ale wiem że akurat też potrzebowali dla małej kasy. Także zależy komu co i jak. Siostrze żałować nie będę

Nadia wcale nie trzeba dziewczynki ubierać kolczyków gumeczek moja chrześnica tego nienawidzi zaraz ściąga Dziś z nią byłam na placu zabaw 2 godz biegała i bawiła się z samymi chłopcami latając za piłką i po drabinkach a ja oczy do okoła głowa bo ma niecałe 2 latka
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 15:14   #3076
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Malo sie udzielam bo wczoraj i dzisiaj jestem u teściowej od rana do wieczora... Budujemy niestety obok dom, rodzina robi ocieplenie i śniadanie obiad kawka gdzies skoczyć problem w tym ze teściowa do garów nie dopuści i siedzę tak :sciana: A pasowalo przyjechać bo to niby nasza budowa masakra, jak bym tylko mogla cofnąć czas to w zyciu bym sie tu nie budowala... I te porady szafa kolo schodów zamiast pod schodami, 2blaszaki na samochod sobie postawicie.. A ja mowie ze juz wolałabym żeby stal samochod na zewnątrz niz kolo nowego domu w takich blaszakach... Ale sąsiad ma 2 kolo siebie i patrz jak ladnie wyglądają a ja nie nie ladnie.. W nocy mnie brzuch z nerwow bolal... Ze musze tu siedziec bezczynnie i słuchać tych porad.. Niby sie tym nie przejmuje bo i tak zrobię swoje ale samo to tłumaczenie kazdej rzeczy mnie drażni.. I aż się boje tu przyjść mieszkać niby na swoim ale pod okiem mamusi ktora ma 6corek i jednego synusia i najchętniej by go w klatce złotej zamknela, raz na jakiś czas dobra babina ale codziennie to masakra wszystko musi wiedzieć po co dlaczego i mam wizje ze będzie latać do nas co chwile jak tu zamieszkamy... Tak marze żeby mieszkać sami w końcu ( po ślubie zamieszkalismy u moich rodzicow) robic co sie chce bez tłumaczenia i tych porad staroświeckich... moja mamuśka calkiem inna nie wtrąca sie i nie przychodzi na gore do nas w ogóle, kuchnia jedna na dole to sie widzimy ale jak juz pójdziemy na gore to juz nie lata co chwile za mną ehh cala radość z nowego domu mi teściowa przysłania i jakos mi sie nie śpieszy...
Fajnie masz z tym że teściowa nie dopuszcza Cię do garów. Wiele bym dała jak by mi ktoś gotował na budowę ja robię najczęściej tylko obiad i kolację ale wymyślać codziennie coś innego masakra

Choć w przyszłości teściowej za sąsiadkę bym nie chciała tu podziwiam ale i rozumie bo działki drogie.
My też się budujemy ale obok mojej mamy. Gdyby nie ceny działek to wolałabym chociaż 1km dalej. Relację z mamą mamy bardzo dobre ale jednak lepiej choć troszkę dalej.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 15:23   #3077
gosza82
Rozeznanie

Bonku ja Cię rozumiem mój mąż akurat jest jedynakiem i także teściowa to jakby mogła to w klatce by zamknęła mieszkamy 300km od siebie ale będziemy się przeprowadzać do niego bo tam ma pracę i już się boję co to będzie z teściowa na bank co chwilę wizyta

Ja już też porządki porobiłam aż przyjemniej w domu się zrobiło 2 parania poszły z obiadu jestem zwolniona bo idziemy do siostry do bloku obok na parapetówkę także pojemy
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 15:31   #3078
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
My wlasnie idziemy przebic uszy Poli,mtruje nam o tym juz z pol roku. Objasnilam jeje wszystko i moze zrezygnuje w ostatniej chwili.. Zobaczymy, mnie to stresuje, ja wcale..
Potem idziemy na obiad i na Hotel Transylvania 2.
Odezwe sie pozniej i powiem co i jak
Natalka jak zdecydowała się na kolczyki to znalazłam na Youtube filmik jak kosmetyczka przebija ta droższa metodą. Nie ma pistoletu i jest higieniczniej. Na koniec dyplom. ;-) Natalka była zachwycona i dzięki temu gładko poszło. Chociaż płakała trochę.

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Dzieńdobry, posprzątałam cały dom, pomyłam podłogi, pochowałam zabawki z pola do pudeł, rozkręciłam domek synka ale czekam na Tż żeby wyniósł na strych. I mam dość teraz kawka

Gratuuję udanej wizyty i poznania płci
Faktycznie różowo na pierwszej stronie

Boli mnie głowa co kilka dni ale ból jest znośny. Takie ostre bóle miałam dwa. Ten ostatni był tak silny że myślałam kiepsko było. Myślałam że zeświruje. Mimo wszystko staram się nie brać apapu bo to nie ma sensu po prostu. Na lekkie bóle nie działa wcale wiec nie chcę łykac go skoro nic nie daje. Gin kazał zacząć od okulisty i ciśnienia. Zobaczymy. Nie zaszkodzi sprawdzić.
Stary 2015-10-10, 15:34   #3079
Bonku
Wtajemniczenie

Jak bym siedziala w domu to bym nie narzekała ale jak siedzę nie u siebie bo tak pasuje to chciałabym cos zrobić w końcu to nasza budowa, zrobila bym u siebie przywiozła i bylabym szczesliwszva bo tu nie chodzi o same gary tylko o całokształt, wtrącanie sie we wszystko nie tylko w obiad.. Ale za to upiekłam placka marchewkowego
Stary 2015-10-10, 16:34   #3080
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Jak bym siedziala w domu to bym nie narzekała ale jak siedzę nie u siebie bo tak pasuje to chciałabym cos zrobić w końcu to nasza budowa, zrobila bym u siebie przywiozła i bylabym szczesliwszva bo tu nie chodzi o same gary tylko o całokształt, wtrącanie sie we wszystko nie tylko w obiad.. Ale za to upiekłam placka marchewkowego
Może nie będzie tak źle? My mieszkaliśmy najpierw z moimi rodzicami i było ok. Później podzieliliśmy dom teściowej na pół i jesteśmy u siebie.Ale jak zaczęliśmy planować to straszna wizję miałam. Moja teściowa wscipska jest więc wiedziałam że będzie radzić. Tutaj taka firanke Ci kupiłam a tam byście tak zrobili...oczywiście ja się nie wtrącam w wasze życie ale tak było by lepiej. Czemu progów nie macie a czemu ty zasłon nie używasz, dywan wam przyniosłam...i tak w kółko. Na początku bałam wszystko. Aż kiedyś piklucilam się z mężem. Akurat przyszła jak był taki syf ( o to była kłótnia, że niby nic nie robię, więc przestałam) :-D. Wszędzie rzeczy łóżko w salonie nie pościelone ( jego było) gary i tym podobne. Szlag ja trafił jak tak można i zaczęliśmy się kłócić. Powiedziałam wszystko, oddałam te dywany zaslonki serwetki i firaneczki. Powiedziałam że mi tak pasuje i koniec. Nie chce takiego wtracania. Obrazila się. I 2 tyg jej nie widziałam. Od tamtej pory czasem Tylko zaczyna że tak czy inaczej było by lepiej.Ja mówię nie nie było by i koniec. Widze foch na twarzy ale nic już nie gada :-D

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Musisz wyznaczyć granice nawet jeśli się obrazi. Przejdzie jej prędzej czy później a Ty będziesz mieć spokój.
Stary 2015-10-10, 16:42   #3081
misia880
Zakorzenienie

TZ wrocil z testow i jedziemy do mojej kuzynki na kawe

Bylismy na zakupach i byla w realu mega kolejka a pani poprosila mnie i jeszcze jedna pania do innej kasy
A TZ sie smial ze podobaja mu sie zakupy ze mna i juz sie cieszy na swiateczne zakupy haha

Stary 2015-10-10, 16:46   #3082
verrerie
Rozeznanie

My juz po. Pola nie dala sie odwiezc od tematu. Poszlo gladko. Miala przebijane dwa uszka na raz to metoda bezbolesnego przekluwania uszu. Troche sie skrzywila ale po zejsciu z fotela skakala i sie zmiala. Uszka juz nie sa czerwone. Zdecydowalismy sie na tytanowe kolczyki. Ja sie niezle stresowalam.

Potem bylismy w kinie. Smieszny ten hotel transylvania no ale juz przywyklam, ze chodzimy na rozne takie. Pola uwielbia kino.

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 16:53   #3083
moooniaaaa
Zakorzenienie

W końcu chwila na wizaż
Czekam aż ziemniaki dojdą w piekarniku, do tego gołabki. Idę nadrabiać!
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 16:59   #3084
Bonku
Wtajemniczenie

Darolka podziwiam bo ja tak nie umiem to wszystko jest z dobrego serca ona chce dla nas dobrze.... Bleee rzygam tecza i jak tu nagle wygarnąć? Spokojne mowienie nic nie daje a jak jej siostry mówią cos to ona sie obraza i mowi ze ona pomaga to jej syn i ma prawo...wiesz jak się mieszka razem z kimś to trzeba sie z tym liczyć ale tu budujemy swoje każdy grosz w budowę a ktos Ci sie i tak wtrąca.. To mnie boli najbardziej
Stary 2015-10-10, 17:11   #3085
moooniaaaa
Zakorzenienie

Ja to w ogóle podziwiam pary mieszkające z rodzicami albo w pobliżu. Chociaż rodziców i teściów mam wspanialych to uważam, że bezpieczna odległosć to taka, że nie dojdą na piechotę do teściów mamy 50km, do moich rodziców jakieś 5km w obrębie miasta i jest w sam raz.

misia
fajny ten płaszcz, a i cena przyjemna ale obawiam się, że cieniutki bo to sam filc i że w brzuchu się rozepnie, ale w biuscie już nie.

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
My juz po. Pola nie dala sie odwiezc od tematu. Poszlo gladko. Miala przebijane dwa uszka na raz to metoda bezbolesnego przekluwania uszu. Troche sie skrzywila ale po zejsciu z fotela skakala i sie zmiala. Uszka juz nie sa czerwone. Zdecydowalismy sie na tytanowe kolczyki. Ja sie niezle stresowalam.

Potem bylismy w kinie. Smieszny ten hotel transylvania no ale juz przywyklam, ze chodzimy na rozne takie. Pola uwielbia kino.
Dzielna mloda dama ja jestem zwolenniczką przekłuwania uszu wtedy, kiedy dziecko samo o to poprosi. Przerażają mnie roczne dziewczynki z kolczykami i sama nie zrobię tego naszemu dziecku.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 17:18   #3086
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na urodzenie chrzesnicy kupilam szyta posciel wlasnie od tej dziewczyny ze sto powodow do szycia a na chrzest malenke zlote kolczyki z apartu i 300 zl do koperty
Moja mała dostała na chrzest złote maleńkie kolczyki i teraz się z nimi nie rozstaje.
Cytat:
Dziewczyny dzięki za rady w sprawie prezentu dla małej. Widzę, że bardzo drogie te prezenty dajecie. 500 zł to my dajemy na wesele!
Na razie zamowilam taką Biblię z grawerem i cos jeszcze dokupię ale chyba nie jestem zwolenniczką dawania dzieciom pieniędzy w kopercie.
Ja też wolę gdy mała dostaje prezenty, a nie pieniądze. Ona nie zna jeszcze wartości pieniędza i najzwyczajniej nie cieszy się z takich podarunków.
Cytat:
http://allegro.pl/elegancki-plaszcz-...695119331.html

myślicie, że jest to płaszcz do wykorzystania też po ciązy ?
Jest śliczny i myślę, że po ciąży jak najbardziej go ponosisz ale przy dużych mrozach może być Ci w nim zimno. Może oprócz tego znajdziesz coś grubszego w sh?
Cytat:
Malo sie udzielam bo wczoraj i dzisiaj jestem u teściowej od rana do wieczora...
Szkoda mi Ciebie.. co prawda moja jak i męża mama do niczego się nie wtrącają.. myślę, że powinnaś wyznaczyć granice. Może posłuchaj jej rady, a i tak zrobisz jak uważaszswoją drogą to blaszaki też mi się strasznie nie podobają! Moi teście w zeszłym roku wprowadzili się do swojego nowo wybudowanego domu, a obok postawili blaszak na samochód cóż są gusta i guściki
Stary 2015-10-10, 17:23   #3087
kallina_2014
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ja to w ogóle podziwiam pary mieszkające z rodzicami albo w pobliżu. Chociaż rodziców i teściów mam wspanialych to uważam, że bezpieczna odległosć to taka, że nie dojdą na piechotę do teściów mamy 50km, do moich rodziców jakieś 5km w obrębie miasta.
Ja tez podziwiam. Ja mam do rodziców daleko, kilkaset km, tesciowie w tym samym miescie ale w słusznej odleglosci i widzimy się tak, hmmm, raz na miesiąc-dwa.
W ogóle nie wyobrażam sobie, żeby mi ktoś mówił co mam gotowac albo jakie firanki zawiesic.
Jednak mieszkanie zbyt blisko rodziców to nie jest dobry pomysł.
Ale to moje zdanie oczywiście

Edytowane przez kallina_2014
Czas edycji: 2015-10-10 o 17:24
kallina_2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 17:25   #3088
_emma
Zakorzenienie

Agatka miała przekłuwane uszka rok temu(3l) była to jej decyzja ale trochę się stresowała i do dziś nie lubi ich zmieniać. Drugiej córeczce przebijemy chyba prędzej(ok 6 m-ca). Może i racja, że dziecko powinno samo o tym zadecydować ale myślę, że im później tym gorzej bo dziecko jest świadome bólu i mimo chęci posiadania kolczyków musi liczyć się z bólem.
Stary 2015-10-10, 17:32   #3089
verrerie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Agatka miała przekłuwane uszka rok temu(3l) była to jej decyzja ale trochę się stresowała i do dziś nie lubi ich zmieniać. Drugiej córeczce przebijemy chyba prędzej(ok 6 m-ca). Może i racja, że dziecko powinno samo o tym zadecydować ale myślę, że im później tym gorzej bo dziecko jest świadome bólu i mimo chęci posiadania kolczyków musi liczyć się z bólem.
Z tym bolem to bym nie przesadzala. Moje dziecko nie wygladalo na cierpiace. Natomiast nie znam dziewczynki, ktora nie chcialaby kolczykow. Nie wiem na 100% jak bym postapila z druga corka, ale chyba tez bym poczekala az sama powie, ze chce.

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 17:39   #3090
misia880
Zakorzenienie

Ja nie mam nic z SH bo ja sie tam nie umiem tam obsluzyc hehe

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości