|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
Cytat:
|
|
|
|
|
#182 | ||
|
wkręcona :)
|
Cytat:
Cytat:
pokazuje do kogo mamcia należy
|
|
#183 |
|
Zadomowienie
|
Dorisska, a pozycja footballowa, czyli spod pachy? Na SR położne ją polecały jako najwygodniejszą przy dużych piersiach
|
#184 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#185 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- kciuki olbrzymie ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- jak tak Was czytam, to już chcę mojego malucha, a tu tak daleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eko! we wt mam wizytę, mam nadzieję, że pchełka porządnie przybrała, bo ostatnio tylko 2 kg ważył
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ważniejsza pozycja niż samo podłoże, a jeśli nawet byś chciała podłoże analizować, to jest ok wózkowy materacyk, bo nie jest gruby = nie jest zbyt miękki, a to chyba najważniejsze - choć powiem Ci że ja w ogóle się nie przejmuję, bo dzieci wszystkie lepiej mi spały na miękkim, częściowo pozapadane w poduchę/ kłderkę, takie wtulone - byle tylko część szyjną i kark miały niepowyginany...Tak, nie trzeba go grzać, chyba że wyjęte z lodówki. U nas położne nie kazały grzać i ja też jeśli podawałam, to w temp. pokojowej, nic z nim nie robiłam.
|
|
#187 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki dziewczyny za kciuki ale ściskajcie mocniej ****Ja już leżę 1.5h i nic ! Także jakby Ci blindness w weekend nie poszło nic się nie bój ;D Zdrzemnę się trochę bo tu łóżko wygodniejsze na przedporodówce )))
Edytowane przez niud Czas edycji: 2015-10-10 o 10:41 |
|
|
|
|
#188 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tak jest!
|
|
|
#189 |
|
Raczkowanie
|
Rita to juz pewnie po ;-) oby poszlo gladko!
Dziewczyny jak jest teraz z epiduralem (zewnatrzoponowy zasyrzyk) w Pl? Darmowy? Ja sie nie zdecyduje na to bo sie boje, tu niby jest norma podawanie go. 1szym razem jakos przezylam rodzac w Pl mimo ze chcialam wtedy epidural to mowili ze nie ma szans lol i ze to nielegalne czy cos ale jak dam 2500zl to bez problemu szok. Teraz polozna mi mowila ze moge wybraz gaz albo morfine ale nic nie chce no moze gaz coby smieszniej bylo ;-) Jak mi polozna mowila co maja do zaoferowania jako relaksacje to zaniemowilam. Totalnie inny swiat. |
|
|
|
#190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie nie czułam. Ale grunt, ze cos tam sie zapisało. Kiedyś urodzić musimy. Juz jesteśmy bliżej niż dalej tak naprawdę . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#191 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
No na dolargan to się w Polsce już w niewielu miejscach decydują, ma za duże skutki uboczne.
|
|
|
#192 |
|
Raczkowanie
|
Wlasnie bylam w szoku ze ta morfine podaja bo jak sobie myslalam ze podaja ja umierajacym to mi sie slabo zrobilo ;-)
Kurcze no to swietnie ze w koncu darmowy i dostepny! Eh ja sie dzis czuje polamana. Ciagle mam problem z tj bolem kosci. Wiem ze to niedorzeczne ale w stawach mnie boli nadgarstki palce i kostki u nog. Masakra. Wczoraj czulam sie wysmienicie i wydawalo mi sie ze to cisza przed burza haha no ale wszystko jest ok poki co. Do terminu jeszcze kawalek drogi. |
|
|
|
#193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My pół godziny z Tż dzisiaj kombinowaliśmy jak obudzić kluskę. W końcu Tż na youtube znalazł zapis tętna z ktg i przyłożył telefon do brzucha i zaczęła wierzgać A w ogóle to odpadłam i chyba z 1,5godziny spałam i to mocno. Normalnie mi się w dzień nie zdarza, ale pewnie to przeziębienie tak działa. Niestety młody obudził mnie waląc w głowę i krzycząc: Mama jest dzień
|
|
#194 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
mieliśmy dziś z rana sesję noworodkową Wojtusia Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie odczytałam jeszcze może już jesteś po a jak nie to
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Szybkie pytanie - CO NAJCZĘŚCIEJ UCZULA w diecie matki MALUSZKI karmione piersią?
![]() Pan Sówka ma buźkę wysypaną, nie jakoś mocno, ale takie nieładne powychodziły "cosie" ![]() masakra teraz dojść do tego, co było alergenem, bo jem wszystko (tzn. jadłam), i mnie pokarało ![]() Brzuszek go nie boli ani nic, tylko paszczę ma wysypaną
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
Ale sie wyczekalam na IP.. Lekarz mnie zbadal dzis leciutko i bezbolesnie. I jest progress!! Od srody duzoo sie zmienilo, glowka niziutko na ok 5cm, wstawiony w kanal ( Alicja do samego konca nie byla wstawiona), szyjka praktycznie zgladzona, tylko jeszcze rozwarcie trzyma od wewnatrz. Powiedzial, ze jak sie zacznie to pojdzie bardzo szybko
jednak te skurcze co mialam glowke znizyly. Oczywiscie na sile nic nie robimy. Dzis mam podjechac 17-18 znowu i zrobi ktg i zbada. Jesli do piatku nie urodze to w piatek bedziemy probowac. Ale powiedzial, ze nawet bez niego dam rade ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Oliath to moze byc tradzik niemowlęcy, Alicja tez tak miala |
|
|
|
#197 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak często z Karolem miałam że pół imprezy spędzałam na karmieniu ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
Aha i dziewczyny dziekuje za wszystkie kciuki
|
|
|
|
#199 |
|
Wtajemniczenie
|
No i widzisz Amelie super.
U mnie nic - nie reaguję w ogóle na oxy Jeszcze 2h odepną mnie i dadzą coś zjeść ))Położna mówi, że leci mi już tak wysoka dawka, że normlane kobiety przy niej jedzą ścianę. Ale muszę Wam powiedzieć, że się totalnie wyluzowałam, wyjdzie grzdyl jak wyjdzie, a jak nie to mnie pewnie w piątek potną i tyle
|
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Niud to twarda sztuka z Ciebie
dobrze, ze nie boli.
|
|
|
|
#201 |
|
Raczkowanie
|
Amelie a widzisz!
dobrze że wszystko ok!
|
|
#202 | |||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#203 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja pod kroplówką miałam skurcze, nawet się pisały, ale nic się nie rozwierało
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe, no ja tak zawsze. Ale jest w tym cos dobrego - jak negatywnie sie nastawie, a wychodzi calkiem odwrotnie to chodze szczesliwa caly dzien - az do nastepnego zmartwienia
dobrze, ze ze mna wytrzymujecie
|
|
|
|
#205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Piszą się jakieś pierdoły ala 40/60, ale nadal nic nie czuje Jeszcze godzina i będzie żarełko. Jedno jest pewne schudne w tym szpitalu niezle, więc akurat mogę jeszcze tydzień poleżeć Kolejne wywołanie pewnie dopiero w poniedziałek. |
|
|
|
|
#207 |
|
Raczkowanie
|
Haha niud, chyba ze stali jestes skoro scian nie gryziesz
rozwalilo mnie to na lopatki Pamietam swoj 1szy raz jak lezalam na patologii bo bylam po terminie i lekarz mi powiedzial rano ze o 19 dadza mi oksytocyne zeby wywolac porod. (Na patolce lezalam 7 dni) No i po tych slowach tak sie zestresowalam bo nie wiedzialam na czym polega wywolanie porodu tak wiec tak sie zestresowalam ze wstajac z lozka wody mi odeszly i sie zaczelo haha
|
|
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
A skąd on?
![]() Cytat:
![]() Też za dużo nie jadłam - jedynie żółty serek, czasem mleko do musli.... no i mleko do kawy raz dziennie... Czytam, że najczęściej białko mleka/ jaja, kakao, orzechy, truskawki. No to koniec ze słodyczami (czekolada ) i nabiałem póki co. Bosz
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath to chyba calkiem naturalne u maluchow, tak jak pisze Ada moze to byc adaptacja delikatnej skorki. Jesli nie boli go brzuszek a ma tylko krosteczki to mysle, ze to moze byc to
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

pokazuje do kogo mamcia należy

05.07.2008 

) i nabiałem póki co. Bosz