Mamusie październikowe 2015, część 9 :) ! - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-10, 14:10   #211
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !

Amelie
Niud cyborgu Ty nasz
Olibar

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Amelie i Ada rzeczywiście obejrzalam foty tego trądziku i wygląda podobnie jak u nas - ponoć dotyczy 20% niemowląt, pojawia się głównie w 3-4 tygodniu życia i głównie u chłopców, więc pasuje
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 14:10   #212
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olibar Pokaż wiadomość
Haha niud, chyba ze stali jestes skoro scian nie gryziesz rozwalilo mnie to na lopatki

Pamietam swoj 1szy raz jak lezalam na patologii bo bylam po terminie i lekarz mi powiedzial rano ze o 19 dadza mi oksytocyne zeby wywolac porod. (Na patolce lezalam 7 dni) No i po tych slowach tak sie zestresowalam bo nie wiedzialam na czym polega wywolanie porodu tak wiec tak sie zestresowalam ze wstajac z lozka wody mi odeszly i sie zaczelo haha
Czyli wody Ci odeszły 14 dnie po terminie, czy kiedy Cię położyli?

Ja już się tak wyluzowałam, że w ogóle przestałam się stresować, że tu jestem i że jeszcze może z tydzień tu posiedzę. Widać tak ma być. Bardzo nie chciałam CC ale widzę że dobrze znosicie to i ja zniosę w ostateczności ) ale tym się zacznę stresować chwilę przed.
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 14:18   #213
ada32
Wtajemniczenie

Oli trądzik niemowlęcy to tak jakby pozostałość twoich hormonów u maluszka..my bujalismy sie z tym do 3miesiaca..najwiecej zmian krostkowopodobnych bylo w okolicy czoła ..brwi i policzki..

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

A jeśli chodzi o twoją dietę..do póki z brzuszkiem ok..i kupki piękne ..to bym nie zmieniala..jedz na zdrowie swoje bo maluch i tak dostanie pelen luksus w pokarmie twoim 😉 a szkoda by bylo jakbyś z braku nabialu na zdrowiu tracila😘

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 14:19   #214
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
W ogóle nic, a nic.
Piszą się jakieś pierdoły ala 40/60, ale nadal nic nie czuje
Jeszcze godzina i będzie żarełko.
Jedno jest pewne schudne w tym szpitalu niezle, więc akurat mogę jeszcze tydzień poleżeć
Kolejne wywołanie pewnie dopiero w poniedziałek.
Ale skoro skurcze się piszą, to są a że ciebie nie boli to tylko się cieszyć
Okaże się jeszcze, jak u Elve że zanim się połapiesz że to te skurcze już będzie finisz blisko
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 14:47   #215
Doorisska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
łot?!?!?!?!?!?!?!?

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

A na leżąco?
Nic. Kacper się wścieka.

Wgle mój pojechał kupić podgrzewacz do butelek.

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Dorisska, a pozycja footballowa, czyli spod pachy? Na SR położne ją polecały jako najwygodniejszą przy dużych piersiach
No i ta pozycja jest ok. Na 5minut

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Zależy od szpitala, teoretycznie jest darmowy wszędzie, ale w praktyce rzecz rozbija się o brak anestezjologów. Przez to np. u mnie w szpitalu nie ma zzo. Można liczyć na paracetamol, na gaz i na TENS.

No na dolargan to się w Polsce już w niewielu miejscach decydują, ma za duże skutki uboczne.
No u mnie też nie ma zzo. Dostałam dopiero na cc

Stary 2015-10-10, 14:47   #216
ada32
Wtajemniczenie

Doris..czy Twój problem tyczy sie tylko i wyłącznie obfitych piersi czy nie masz pokarmu jeszcze?.. Oczywiste ze po cc trzeba troche więcej popracować nad pokarmem ale z racji trudności Twoich z przystawianiem maluszka może mąż by Ci pomogl?..ścisnąć sutek i nakierować malca..mysle ze jesli masz tez duże brodawki mogłabyś skorygować sobie je kapturkami..spróbuj karmić narazie tak..potem jak juz nabierzesz sil i rana nie będzie doskwierać popracujesz nad pozycją ktora będzie Tobie i maluszkowi odpowiadać...przy dużych piersiach na leżąco podobno najlepiej😘

Powodzenia...

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 14:49   #217
Doorisska
Rozeznanie

Cytat:
No i widzisz Amelie super.
U mnie nic - nie reaguję w ogóle na oxy
Jeszcze 2h odepną mnie i dadzą coś zjeść ))
Położna mówi, że leci mi już tak wysoka dawka, że normlane kobiety przy niej jedzą ścianę.
Ale muszę Wam powiedzieć, że się totalnie wyluzowałam, wyjdzie grzdyl jak wyjdzie, a jak nie to mnie pewnie w piątek potną i tyle
To jaką masz dawkę?

Stary 2015-10-10, 14:51   #218
Malpka
Zakorzenienie

wrzuciłam wam do K. fotkę z sesji
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 14:52   #219
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Amelie
Niud cyborgu Ty nasz
Olibar

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Amelie i Ada rzeczywiście obejrzalam foty tego trądziku i wygląda podobnie jak u nas - ponoć dotyczy 20% niemowląt, pojawia się głównie w 3-4 tygodniu życia i głównie u chłopców, więc pasuje
Moja tez miala tradzik pozniej nawet takie smieszne dwie krochy na czole dojrzewaja dzieciaczki

Pojechalam do kolezanki na kawe sie wygadac do baby hahah zrobilam zakupy jak zwykle w koszyku to sie lekkie wydawalo gorzej w torbach ale daleko do samochodu nie bylo :P
Tz sie smieje ze tak sie wczulam w samochod ze chyba jak zaczne rodzic to ja bede prowadzi bo on nie da rady ze stresu

My mamy za tydzien wesele , mowilam ze jak do 7.10 nie urodze to nie idziemy a ona mowi ze musze przyjsc ze oni nawet w sali nie mowia ze nie i ze miejsca na nas beda czekac ze ona sobie bez nas nie wyobraza wesel ze jak sie hede dobrze czula to by mnie chciala na świadkowa !!!! Oni brali swoich swiadkow do pary jej narzeczony ma przyjaciela a ona jego zone i zawsze sie dogadywali ale ta dziewczyna jest jakas glupia i to dopiero teraz wychodzi ona nawet nie wie jak suknia wyglada niczym sie nie interesuje a ze ja jestem jej jedna z blizszych kolezanek to ja wiem wszystko i duzo jej pomoglam z organizacja i ona mi teraz wyskakuje ze ona ma to gdzies co sobie pomysli swiadek ona jej nie chce i bardzo by chciala mnie ale rozumie ze jak nie to nie ale nawet dzien przed slubem moze swiadkowa zmienic wiec mam dac znac jak nie to zmieni na siostre
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 14:52   #220
Doorisska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
Doris..czy Twój problem tyczy sie tylko i wyłącznie obfitych piersi czy nie masz pokarmu jeszcze?.. Oczywiste ze po cc trzeba troche więcej popracować nad pokarmem ale z racji trudności Twoich z przystawianiem maluszka może mąż by Ci pomogl?..ścisnąć sutek i nakierować malca..mysle ze jesli masz tez duże brodawki mogłabyś skorygować sobie je kapturkami..spróbuj karmić narazie tak..potem jak juz nabierzesz sil i rana nie będzie doskwierać popracujesz nad pozycją ktora będzie Tobie i maluszkowi odpowiadać...przy dużych piersiach na leżąco podobno najlepiej😘

Powodzenia...
W sumie nie wiem. Na koszule leci mi z prawej piersi. Ale jak chce ruszyć laktatorem to cisza

Stary 2015-10-10, 14:55   #221
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Tz jedzie na kawalerski dzis ciekawe czy Nel mu przerwie imprezowanie
Stary 2015-10-10, 14:56   #222
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Doorisska Pokaż wiadomość
To jaką masz dawkę?

9ml/h ostatnią. Jak pisałam to 7.
Właśnie mnie odpieli, teraz ktg bez oxy i będę jeść !!!

Edytowane przez niud
Czas edycji: 2015-10-10 o 14:59
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 14:59   #223
malinowa4
Zakorzenienie

helloł mamusie

melduję, że już w domku z malutkim jesteśmy
dziękuję za przekazanie info z fcb

tak więc Brian 5.10.2015 o 10:23 przyszedł na świat przez CC z wagą 3310g i długością 52cm więc jest idealny

dzisiaj w nocy ważył już 3620 więc ładnie przybiera

opis napiszę jak będę mieć chwilę czasu, narazie mały śpi a ja odciągam pokarm bo mam nawał nie sądziłam że po cc tak szybko i tak łatwo to osiągnę teraz czekam na moją mamę i siostrę bo zaraz będą lądować

jestem taka szczęśliwa i zakochana w moim synku tatuś tak samo

na dzień dzisiejszy , 5 dni po cc czuję się super i wgl nie czuję że miałam operację oprócz oczywiście zmęczenia bo mały jest bardzo zajmujący i bólu cycków

gratuluję wszystkim rozpakowanym mamom i za kolejne porody trzymam mocne kciuki
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 15:04   #224
olibar
Raczkowanie

Cytat:
Czyli wody Ci odeszły 14 dnie po terminie, czy kiedy Cię położyli?

Ja już się tak wyluzowałam, że w ogóle przestałam się stresować, że tu jestem i że jeszcze może z tydzień tu posiedzę. Widać tak ma być. Bardzo nie chciałam CC ale widzę że dobrze znosicie to i ja zniosę w ostateczności ) ale tym się zacznę stresować chwilę przed.
Tak, po 14 dniach mi wody odeszly ale pozniej cos mowili ze mialam zly termin podany (tydzien roznicy).

Malinowa. Swietnie ze czujesz sie super. Az jestem zazdrosna!
olibar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 15:05   #225
malinowa4
Zakorzenienie

a i szybkie pytanie :P

ile można trzymać w lodówce odciągnięty pokarm ? i czy to co mały nie zje mogę jeszcze raz podgrzać?
Stary 2015-10-10, 15:07   #226
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Amelie
Niud cyborgu Ty nasz
Olibar

Sporo pediatrow diagnozuje skaze bialkowa przy tradziku. Tak bylo u nas...

Dziewczyny prosze jeszcze o nie puszczanie kciukow!!! Po 17 lekarz kazal stawic sie na ktg i jeszcze raz mnie zbada. Kurcze moze jak mialam teraz sporo tych skurczow to przy porodzie bedzie mniej. I Maly faktycznie chyba sie obnizyl, bo dzis na ip bylam 5 razy w lazience i cudowalam w roznych pozycjach, bo chcialo mi sie a nie moglam hehe
Ale brzuch nadal mega wysoko.

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Malinowa ja bym nie trzymala dluzej niz dobe. Drugi raz podgrzac chyba nie bardzo
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 15:13   #227
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
My mamy za tydzien wesele , mowilam ze jak do 7.10 nie urodze to nie idziemy a ona mowi ze musze przyjsc ze oni nawet w sali nie mowia ze nie i ze miejsca na nas beda czekac ze ona sobie bez nas nie wyobraza wesel ze jak sie hede dobrze czula to by mnie chciala na świadkowa !!!! Oni brali swoich swiadkow do pary jej narzeczony ma przyjaciela a ona jego zone i zawsze sie dogadywali ale ta dziewczyna jest jakas glupia i to dopiero teraz wychodzi ona nawet nie wie jak suknia wyglada niczym sie nie interesuje a ze ja jestem jej jedna z blizszych kolezanek to ja wiem wszystko i duzo jej pomoglam z organizacja i ona mi teraz wyskakuje ze ona ma to gdzies co sobie pomysli swiadek ona jej nie chce i bardzo by chciala mnie ale rozumie ze jak nie to nie ale nawet dzien przed slubem moze swiadkowa zmienic wiec mam dac znac jak nie to zmieni na siostre
No to do roboty Agatka. Dzisiaj urodzisz, w poniedziałek-wtorek Cię wypuszczą i do soboty będziesz gotowa

Cytat:
9ml/h ostatnią. Jak pisałam to 7.
Właśnie mnie odpieli, teraz ktg bez oxy i będę jeść !!!
Smacznego
Ja obżarłam się plackami ziemniaczanymi aż wstyd na usprawiedliwienie swoje mam, że wszystko mama zrobiła a ja nawet z kanapy nie wstałam

Malinowa super, że już w domku i tak fajnie Wam idzie z karmieniem

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
a i szybkie pytanie :P

ile można trzymać w lodówce odciągnięty pokarm ? i czy to co mały nie zje mogę jeszcze raz podgrzać?
tu masz dokładne informacje jak przechowywać

http://www.rodzicpoludzku.pl/Po-poro...leka-mamy.html
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 15:16   #228
malinowa4
Zakorzenienie

dziękuję
Stary 2015-10-10, 15:21   #229
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Malinowa super, że już w domku

Czy mamy już jakieś wieści od Rity?? bo dziś trochę się za robotę wzięłam i nie kontroluję sytuacji

Od rana coś i już mi plecy siadają, więc podłogi zostawiłam dla Tż Jeszcze tylko muszę przebrać ciuchy, bo jesienno-zimowe trzeba wyciągnąć, a resztę pochować Generalnie brzuch się stawia, mała wierci Zajrzę jeszcze wieczorkiem zobaczyć co i jak I chyba do maca na lody bym pojechała ale to zobaczymy
Stary 2015-10-10, 15:22   #230
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
helloł mamusie

melduję, że już w domku z malutkim jesteśmy
dziękuję za przekazanie info z fcb

tak więc Brian 5.10.2015 o 10:23 przyszedł na świat przez CC z wagą 3310g i długością 52cm więc jest idealny

dzisiaj w nocy ważył już 3620 więc ładnie przybiera

opis napiszę jak będę mieć chwilę czasu, narazie mały śpi a ja odciągam pokarm bo mam nawał nie sądziłam że po cc tak szybko i tak łatwo to osiągnę teraz czekam na moją mamę i siostrę bo zaraz będą lądować

jestem taka szczęśliwa i zakochana w moim synku tatuś tak samo

na dzień dzisiejszy , 5 dni po cc czuję się super i wgl nie czuję że miałam operację oprócz oczywiście zmęczenia bo mały jest bardzo zajmujący i bólu cycków

gratuluję wszystkim rozpakowanym mamom i za kolejne porody trzymam mocne kciuki
Super ze tak szybko sie dobrze czujesz
Pokarm bym podgrzewala tylko raz i dobe w lodowce ale zawsze mozesz zamrozic

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
No to do roboty Agatka. Dzisiaj urodzisz, w poniedziałek-wtorek Cię wypuszczą i do soboty będziesz gotowa

Smacznego
Ja obżarłam się plackami ziemniaczanymi aż wstyd na usprawiedliwienie swoje mam, że wszystko mama zrobiła a ja nawet z kanapy nie wstałam

Malinowa super, że już w domku i tak fajnie Wam idzie z karmieniem

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

tu masz dokładne informacje jak przechowywać

http://www.rodzicpoludzku.pl/Po-poro...leka-mamy.html
No wlasnie jestem po rozmowie z Nel ale jeszcze zobacze co powie Tz , dla mnie to szaleństwo no ale zobaczymy co to bedzie
A i dowiedzialam sie ze tam gdzie bede rodzic trzymaja tylko 2 dni nak jest ok
Stary 2015-10-10, 15:47   #231
Amelie04
Zakorzenienie

My mamy wesele tez w nast sobote i mialam swiadkowac, ale juz w lutym odmowilam, ale to w Gdyni 300km :P
Stary 2015-10-10, 16:03   #232
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
My mamy wesele tez w nast sobote i mialam swiadkowac, ale juz w lutym odmowilam, ale to w Gdyni 300km :P
Te moje to pod domem kosciol sala 15minut drogi ja powiedzialam ze zwariowala ze sie nawet nie pisze na to nie bede miala sily aby tam siedziec cala noc pomagac trzeba itd poprawiny tez swiadkowa to wazna osoba a ja nie wiem ile bede wstanie tam byc. Z drugiej strony to ta dziewczyna i tak byla by gorsza ciekawe czy by sie nie spoznila hahah
Stary 2015-10-10, 16:05   #233
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Te moje to pod domem kosciol sala 15minut drogi ja powiedzialam ze zwariowala ze sie nawet nie pisze na to nie bede miala sily aby tam siedziec cala noc pomagac trzeba itd poprawiny tez swiadkowa to wazna osoba a ja nie wiem ile bede wstanie tam byc. Z drugiej strony to ta dziewczyna i tak byla by gorsza ciekawe czy by sie nie spoznila hahah
Agatko Ty nie dasz rady?? haha Ty ze szpitala pojedziesz

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

To nie wiedzieli wczesniej ze ona taka nie teges?
Stary 2015-10-10, 16:05   #234
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Jest mi strasznie duszno , siedze, stoje czy leze na boku nie moge oddychac ... i kłuje mnie cos raz w lewej raz w prawej pachwinie ...

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Ale tu dzisiaj cisza
Stary 2015-10-10, 16:12   #235
krolewna1986
Wtajemniczenie

Wszystkie zajmują się dzieciaczkami i nie mają czasu pisać

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 16:16   #236
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Moja młoda tak błogo śpi i tak marudziła przed zaśnięciem, że grzechem śmiertelnym wydaje się pomysł wybudzenia jej chyba jeszcze dam sobie z pół godzinki spokoju
Stary 2015-10-10, 16:18   #237
Amelie04
Zakorzenienie

Elve nie wybudzaj, ile spi?
Stary 2015-10-10, 16:18   #238
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Agatko Ty nie dasz rady?? haha Ty ze szpitala pojedziesz

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

To nie wiedzieli wczesniej ze ona taka nie teges?
Ja rade dam zawsze ale zastanawiam jak z Nel to pogodze bo bym wizela szwagierke na wesele aby w pokoju nelki pilnowala ale ona tez ma 17.10 wesele tesciowa zostanie z Inga wiec juz nie mam kogo zabrac :P
Ona normalna byla tylko chyba jej sie w glowie przewrocilo miala niedawno swoje wesele i wyszla kicha straszna ... i mi sie wydaje ze ona chce aby te wesele nie wyszlo ... nic kompletnie nie ogarnela na panienski jeszcze sie spoznila :/
A nie zebrala kase haha ale ja powiedzialam ile czego trzeba co kupic co kto ma zrobic i jakos poszlo.
Ja gdyby nie ciaza to bym jej zrobila panienski hahah

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Wszystkie zajmują się dzieciaczkami i nie mają czasu pisać
Stary 2015-10-10, 16:21   #239
Amelie04
Zakorzenienie

Ja juz od godziny skacze na pilce, niedlugo zbieramy sie na ktg
Dzis na ip przyjmowali dziewczyne po terminie, a ona polowy badan nie miala... Chyba na nfz chodzila...

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Agatko no jestes niesamowita
Stary 2015-10-10, 16:21   #240
olibar
Raczkowanie

Ja tam Mode na sukces ogladam
6969 odcinek. Tak mi sie nudzi ze przez 3 dni obejrzalam ponad 100 zaleglych odcinkow ;-)
olibar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości