|
|
#241 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
3 godziny.
---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
Ja bym nie dała rady pochłonąć tego w takich ilościach
|
|
|
#242 |
|
Rozeznanie
|
Idę na spacer, może coś się ruszy ...
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#244 |
|
Wtajemniczenie
|
Dorisko..skoro pojawia sie mokra koszula to jest nadzieja na rozhulanie..wierz mi ze gdybym była teraz kolo Ciebie sama wzielabym Twoją pierś i wcisla Kacperkowi w dzióbek 😉 (żarcik) a poważnie..wiem ze jest trudno karmić piersią ktora tak jakby "przysłania" nam dzieciątko..duza piersią to nie lada sztuka nakarmić dziecko..ale jest to możliwe..i jesli tylko chcesz kp..proponuję poprosic o pomoc osobę trzecią w przy dostawianiu i póki co..pilnowaniu malca by np.miał czym oddychac😉...przynajmniej po to byś Ty sama nie musiala sie gimnastykować..denerwowac ..tylko na luzie karmić malca...tym bardziej ze rana na pewno jeszcze boli i tu tez jest hamulec do praktykowania niektórych fajnych pozycji przy dużych piersiach😘
|
|
|
|
#245 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Tylko żeby mi potem się nie obudziła sama
![]() Tylko że Doriska pisze, że jej synek się bulwersuje że za mało/wolno leci - da się tak ustawić potomka, żeby chciał być nieco bardziej cierpliwy?
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Elve no glodna bedzie na pewno
ja jestem przeciwna ciąglemu wybudzaniu, moja Ala majac dwa msc potrafila cala noc przespac...No chyba ze noworodek spi pol dnia to znaczy, ze cos nie tak. |
|
|
|
#247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesteś ze stali :P. Oxy może tez zadziałać dopiero, jak cię odepna. U jednej dziewczyny, co kilka dni temu rodziła tak było. Od 7 do 13 na oxy. Wróciła o 13 na pokój, a o 19 znowu na porodówkę. Jakoś koło 3 urodziła. Wiec akcja sie jeszcze może rozkręcić :P. A ja jakaś zdołowana pół dnia chodziłam . Z 5 wypisów było, urodziła dziewczyna z terminem na 3.10. Z jednej strony sie cieszę, a z drugiej zazdroszczę . I nie moge sie poniedziałku doczekać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#248 |
|
Wtajemniczenie
|
Elve..moim zdaniem na poczatku każdy malec grymasi..przeważnie właśnie dlatego ze laktacja jeszcze mało aktywna..jednak przez pierwsze chwile od urodzin karmimy tylko siarą..i to w maleńkich kroplach..zazwyczaj tez to trwa okolo dwóch dób..by zaczęła sie produkcja..to wszystko oczywiście wiecie..😉 niepotrzebnie sie rozpisuje😉..
Niecierpliwią sie tez czasem bąble bo nie mogą np z racji dużych piersi(sutków) zassać odpowiednio i z tego tez tytułu mleko nie leci..albo zlapie i nerwy bo chce od razu strumień mleczka a tu trzeba najpierw rozdrażnić gruczoły (trwa to okolo 1min)...przy denerwowaniu sie maluszka trzeba niestety miec duże pokłady cierpliwości 😊 jesli maluch zaczyna kombinować ..poplakiwac..prezyc sie..należałoby na chwilkę ukoić..potulic..zmienic może pozycję i ponownie próbować..ssaki od urodzenia mają instynkty..wierzcie mi😉 doskonale wiedzą jak mogą ..glosno wrzeszcząc..dostac szybko co chcą 😊 Doriski synuś być może ma problem z sutkiem..no i pewnie mama mocno spięta i obolała..no i jak już mm dostał to wie ze może być najedzony łatwiej..😉 |
|
|
|
#249 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak mnie rozbolało w krzyżu i podbrzuszu, że poszłam do wanny żeby się trochę rozluźnić
![]() Przeszło za to kluska się rozruszała
|
#250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
skacze , biegam , wszystko co tylko mozliwe i nic nie rusza... Na panienskim to biedne sie baly ze cos mi sie stanie bo chcialy zdjecie jak wszystkie skaczemy no i skakalam :P Tz pojechal wlasnie na imprezke niestety myslelismy ze jakis sexik bedzie ale w domu wszyscy i sie nie dalo :/ sama musze dzialać haha
|
|
#251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jak się wysuszę planujemy spacer. Ciekawe po jakim czasie zacznę jęczeć, że muszę siku
|
|
#252 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
jak się budzi głodna, to jest tak zła, że lepiej ją wyrwać ze snu jednak W nocy budzi się sama, ale w dzień ją wyrywam.Cytat:
A to też jest teoria, która nie znalazła u mnie potwierdzenia.
|
|
|
#253 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas się nie sprawdziło, że dziecko poznawszy butlę i MM wybiera ją zamiast piersi. Mimo podawania MM każdorazowo po piersi młody nigdy nie wybrał łatwiejszej drogi i chętnie cycał.
Jak przez 4 dni brałam leki, około 4 tygodniowy młody dostawał tylko MM i też z dnia na dzień bezbłędnie wrócił do piersi bez marudzenia. Po prostu każde dziecko jest inne i nie ma jednego przepisu na karmienie.
|
#254 |
|
Wtajemniczenie
|
Elve dobrze prawisz..w sumie teoria kazda i tak inna i każdy malec inaczej wymagający..są mniej i więcej placzliwe dzieci to fakt..ale próbując na wszelkie sposoby szybciej trafimy na ten właściwy powód placzu..tak czy siak gdybać można i mimo wszystko chyba warto próbować..
Elve ja absolutnie nie mam żadnych teorii popartych jakimiś konkretnymi argumentami naukowymi..nie śmiałabym podważać jakiejkolwiek nauki..wszystko co pisze ..probuje pomoc...to tylko i wyłącznie moje doświadczenia ..moze ktos chce skorzystać z rad innych mam 😊 |
|
|
|
#255 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
|
|
#256 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mnie grazyna boli chodzic nie moge
|
#257 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie nadrabiam, bo wpadłam na chwilę, zobaczyłam, że Mala rozpakowana
a więcMALA GRATULUJĘ POJAWIENIA SIĘ WASZEGO WIELKIEGO CUDU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#258 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Zobaczymy co będzie dalej, ale już teraz wiadomo, że jednak dzidziol się nie oducza piersi tak szybko. A przynajmniej nie każdy. Cytat:
Tylko że jak widać, nauka nauką, a życie życiem A ja dziś siedzę i czytam o kolkach i przerażenie mnie ogarnia... Przegwizdane być rodzicem :P
|
|
|
#259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Elve, ja też wybudzam jak za długo śpi wciąż się boję, że zbyt długie przerwy = mniejsza produkcja.... ale on rzadko, może raz dziennie, w ogóle dłużej śpi dwie godziny to już szał ciał i nie wiem, co z wolnym czasem robić (--> tj. w co ręce włożyć korzystając z okazji hahahahahh).W nocy nie wybudzam, bo śpi przy piersi i nie ma potrzeby ![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
|
|
#260 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny musialam odstawic wiesiolka mialam tyle sluzu ze wczoraj na miescie myslalam ze wody mi odeszly tak chlupnelo nie wzielam wczoraj wieczorem i dzis rano i chyba troche lepiej :P
|
#261 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Moja śpi 3-4 godziny w standardzie pojedzeniowym, chyba że akurat ma fazę na niespanie
![]() Spać z dzieckiem nie umiem, zdarzyło mi się mieć noc z nią na brzuchu i nie, nie ma szans na normalny sen. ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Nie, nastawiam się już psychicznie
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po ktg. Maly szalal i tetno skakalo nawet 170-180 ale lekarz stwierdzil, ze ok. Drugi raz zbadal i sytuacja sie nie zmienila, glowka pieknie wstawiona i powiedzial, ze mozemy sie dzisiaj w nocy jeszcze spotkac ...
|
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
co do MM to mojego też na początku trzeba było dokarmiać MM oprócz piersi a odkąd mam nawał dostaje tylko cycka i ciągnie jak szalony wcale butli się nie domaga
tż "żałuje" bo tak bardzo spodobało mu się karmienie synka ale odciągnęłam dziś więc w nocy będzie mógł się nacieszyć może w końcu jakoś lepiej pośpię bo w szpitalu ciężko samej było :P ale teraz już z dnia na dzień młody uczy się życia i ładnie po odłożeniu do łóżeczka śpi nawet się zdarza 3-4 godziny zaraz wam skrobnę opis tylko musiałam coś zjeść bo mały wisiał na cycku długo i zgłodniałam :P ale teraz już słodziutko śpi i się uśmiecha przez sen Amelie no to trzymam kciuki !!
|
|
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
Niby sie ciesze, ale teraz jak wiem, ze moze sie zaczac w kazdej chwili to odrobinka strachu jest
|
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#266 | ||
|
Rozeznanie
|
Spacerek krótki był, bo zimno a my poprzeziębiani, poza tym wchodzę tylko w jedną cienką dresową taką kurteczkę reszta jesienno-zimowych kurtek się nie dopina, chciałam nawet kozaki wyciągnąć które zawsze były luźne a tu ni w ząb!!! masakraaaaaaaaa...dobrze, że to końcówka, łatwiej się jednak w lato ubrać.
Cytat:
Cytat:
No moja też wczoraj miała takie tętno i się ruszała. Dzisiaj też widzę, że nie straszy mamusi i ładnie skacze w brzuszku.Mamusie co do tego karmienia to na SR mówili, żeby tak co 3 h karmić i jak śpi to wybudzać.
|
|
|
#267 |
|
Wtajemniczenie
|
Amelię kciuki, zeby się rozkręciło!!!!
|
|
#268 |
|
Rozeznanie
|
Z tego co widzę na FB relate urodziła
)) GRATULACJE!
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() *** A JA JUŻ MAM PEWNOŚĆ - sKUBAniutki SIĘ UŚMIECHA!!! oczywiście nie do mnie, i nie świadomie (jeszcze), ale uśmiecha sę gdy mu dobrze, po jedzonku, w pionie na rączkach
|
|
#270 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ale zabawne w tym wszystkim jest moj Tz naprawde panika straszna w jego oczach wczoraj w serialu byl porod to przestal ogladac
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

. Z 5 wypisów było, urodziła dziewczyna z terminem na 3.10. Z jednej strony sie cieszę, a z drugiej zazdroszczę