|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
rita urodziła!!!!
info z FB: Syncio urodzil sie o 13.58. Niezla klucha 4265 g na razie jestesmy na neonatologii bo cos sie pani dr nie podobalo
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2015-10-10 o 19:16 |
|
|
|
#272 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W poniedziałek powtórka z oxy - plus taki że teraz się już w ogóle nie boje ![]() Muszę dokulać do tego 42 tygodnia i tyle ;D Na szczęście położyli mi na sali przeterminowaną dziewczynę to jest szansa, że jutro nie wyjdzie i nie będę się frustrować
|
|
|
|
|
#273 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje: ) duży synuś
już tyle rozpakowanych. ...
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dajesz dzisiaj Wow, gratki Rita !!! |
|
|
|
|
#275 |
|
Wtajemniczenie
|
A Ty ze mna?
ostatnio tez nas skurcze razem chwycily Ciekawe czy mój stary pojedzie na imprezke do warszawy czy wroci do domu
|
#276 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
GRATULACJE!!! No ładna waga
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
OPIS
no więc zacznę od tego że w przeddzień wieczorem (niedzielę) strasznie się denerwowałam nawet jak teściowa dzwoniła to powiedziałam że nie chcę z nią gadać hehe ale w nocy po przytuleniu do męża wyluzowałam i usnęłam. nockę przespałam ze standardowym wstawaniem na siku. myślałam że z głodu umrę bez jedzenia od 18 ![]() rano wstałam, nerwy już zaczęły działać. ogarnęłam się, tż też. o 7:30 byliśmy w szpitalu. załatwiliśmy parking za free, zameldowaliśmy się i poszliśmy na porodówkę. tam przebrali mnie w piękną ( ) szpitalną koszulę ale dół narazie zostawili . podpięli ktg. założyli weflon bleee i założyli kroplówkę. pobrali też krew. zaraz drugi weflon. :/ pierwszy spoko bo z boku dłoni. drugi na zgięciu w drugiej ręce. no i tak leżałam.. gadaliśmy z mężem z położną trochę. potem lekarka mnie wzięła na usg żeby potwierdzić ułożenie pośladkowe. oczywiście dalej takie było potem z powrotem pod kroplówę . po jakimś czasie męża wysłali żeby się ubrał w seksi ciuszki takie jak dla chirurga hahaha jak wrócił to w pierwszej chwili pomyślałam "o jakiego mam przystojnego lekarza" a zaraz załapałam że to przecież mąż ok wzięli mnie do anestezjologa - tam tż nie mogło być ze mną. podłączyli pod ktg żeby mieć tętno małego i jakaś maszyna mierzyła mi na ręce regularnie co jakiś czas ciśnienie. załączyli drugą kroplówkę właśnie w zgięciu ręki .. po chwili patrzę a ja mam wielką gulę tam!! okazało się że źle weflon założyli i musieli kolejny na nadgarstku założyć już mi niedobrze było (znacie moje nastawienie do weflonów i pobierania krwi..) no ok gula zeszła. zaraz przyszedł facio i zaczął mi tłumaczyć co i jak. no i przekręcili mnie, zbadali kręgosłup - odrazu było "skolioze" hehe no i wymacali mnie po kręgach, później odkażanie. no i musiałam się zgiąć schylając głowę - no i czas na znieczulenie. razem z weflonem najmniej przyjemna część. wkłucie nie bolało. pierwsze, drugie bardziej, 3 już męczące.. eh nie mogli się dobrze wbić a mi się już na samą myśl rzygać chciało ;p no i mówią, żebym powiedziała jak poczuję gorąco w nogach. no i zrobiło mi się gorąco - tyle że jakby w klatce i głowie i słabo trochę. to powiedziałam i skończyli podawać dawkę. w nogach nadal nie czułam ciepła położyli mnie, słabość zaraz przeszła. co jakiś czas sprawdzali czy znieczulenie działa no i zaczęło się rozchodzić. tak leżałam chyba z 7min aż stracę całkowicie czucie ;p ok wzięli mnie na sale, założyli cewnik. rozłożyli parawan, w między czasie zawołali męża. przyszedł i usiadł przy mojej głowie głaskając mnie przemyli brzuch i się zaczęło nie wiem czy minęło 5 min i usłyszeliśmy słodkie kwilenie mały poszedł na chwile do pediatry żeby sprawdzić czy wszystko ok i zaraz położna go nam przyniosła w folii , tż go wziął, położył do twarzy, ja głaskałam ręką... płakaliśmy cały czas.. taki malutki tak się patrzył tymi swoimi cudnymi oczkami tż poszedł z nim na ważenie i mierzenie a mnie zszywali baaardzo długo.. ciągnęło się i ciągnęło a ja już chciałam do synka ! ale trzeba przyznać bliznę mam cieniutką ślicznie zszytą mama i tż pod wrażeniem , jak się zagoi praktycznie jej nie będzie widać. ok skończyli, przełożyli na łóżko i zawieźli do sali poporodowej. tam mąż kangurował małego skóra do skóry wypieli mi kroplówki, odłączyli ciśnieniomierz. potem przewieźli nas do normalnej sali. no i tak sobie leżeliśmy.. przynieśli obiad. NORMALNY, PEŁNOWARTOŚCIOWY - mięsko duszone, w sosie, ziemniaczki, gotowane warzywa i budyń na deser jadłam prawie wszystko taka głodna byłam ![]() malutki taki grzeczniutki tak ślicznie leżał.. tż zazdrosny bo przy nim płakał na kangurowaniu hehe u mamusi najlepiej <3 tż siedział do wieczora, wziął mi małego zawiózł do położnych na noc żebym mogła wypocząć. trochę kiepsko się spało bo czułam jak mi wszystkie narządy wracają na swoje miejsce :P i krzyże trochę bolały. o 5 położna przyniosła mi małego bo mówiła że jeść nie chce, spać nie chce i płacze i nie wie o co chodzi i że pewnie chce być przy mnie. i faktycznie tak było bo jak go dostałam to odrazu spał jak aniołek ) ahh ciężko było , wstałam i odrazu usiadłam spowrotem. i kolejna próba. udało się zrobić parę kroków ale więcej nie dałam rady i wróciłam do łóżka wyjęli mi cewnik i kazali dzwonić po położną jak będę musiała do WC, żebym nie szła sama pierwszy raz. wieczorem mi się zachciało, jakoś doszłam z położną, zrobiłam duuuużo siku nie bolało nic, ale dziwne uczucie ;pw nocy już wstałam sama, poszłam do wc i nawet przebrałam małego no i synek był ze mną w sumie od tej 5 rano cały czas, cały pobyt w szpitalu miałam go przy sobie. ![]() na dzień dzisiejszy- 5 dni po cc wcale się nie czuję jakbym miała operacje. jest super. na wadze - 6kg (jeszcze zostało 10 ale chciałabym żeby to już nie spadło ) KALAFIOR Z NÓG SPADŁ ODRAZU !! brzuch coraz mniejszy, krwawię już jak przy okresie. podpaski starczają spokojnie chodzę normalnie , oczywiście nie przeciążam się nie wiem czy zdecydowałabym się na poród drogami natury... wgl nie czuję się jakbym rodziła i wciąż nie mogę uwierzyć że naprawdę mam synka już przy sobie... dodam tylko że jest dla mnie wszystkim, moim ukochanym wyczekiwanym przez tyle miesięcy synkiem ! mój mąż też nie do poznania - zakochany po uszy !! cały czas by się nim zajmował, przytulał, całował, bawił... jestem dumna z moich mężczyzn ! i najszczęśliwsza na świecie. |
|
|
|
#279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w czwartek trzymaly 3h i co nic wiec teraz tez pewnie bede miala wątpliwosci czy jechac hahah a te dzieci szybko wychodza wiec moge nie zdazyc , tym bardziej ze Tz na imprezie to przeciez nie bede mu paniki robila jak sie nic nie wydarzy i tak jest biedny bo nic pic nie może wolalabym chyba aby wody odeszly mialabym pewność.
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
rita gratki !!
|
|
|
|
#281 |
|
Wtajemniczenie
|
Któraś pytała o serial jaki nas wciagnął ostatnio to LIMITLESS ale ale chyba sa tylko 3 odcinki :/ a do 3 w nocy ogladalismy AMERICAN horror story
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko tez bym wolala, zeby wody odeszly...
Kurcze ja tak dziwnie sie czuje, jak Ala miala sie urodzic to takie wyczekiwanie bylo, kazdy skurcz bolesny (te pierwsze) sprawialy radosc, ze to juz i taka ekscytacja. A teraz tak nie ma... W ogole nie moge sobie uswadomic, ze juz niedlugo bede miala synka. No jakos to do mnie nie dochodzi .... |
|
|
|
#283 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja za to mecze Last Man on earth no i mode na sukces lol
|
||
|
|
|
#284 |
|
Rozeznanie
|
Malinowa miło się czyta takie opisy
Fajnie, że masz już z głowy ![]() Amelie, Agatka ..a Wy gdzie tu się przed szereg wybijacie Proszę ładnie czekać w kolejeczce
|
|
#285 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a pierwsze dziecko to takie emocje bo nie wiadomo co i jak , taki maluszek sie pojawi ![]() Cytat:
Obliczylam z kolezanka ze jutro urodze w poniedzialek mialam skurcze wtorek ,sroda cisza .... w czwartek skurcze , piatek , sobota cisza i za trzecim razem czyli niedziela juz nie bedzie ciszy do trzech razy sztuka
|
|
#287 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurcze tak sobie siedze i mysle (bo co tu robic lol) i sie zastanawiam czy bede miec mleko. Za 1 szym razem nie mialam mleka mimo ze piersi 3 rozmiary misek wieksze. Mimo ze obolale i sterczace jak silikony. Teraz znow piersi ogromne ale moze byc powtorka wiec nie kupowalam wkladek ani stanika. Tzn stanik kupilam taki bardzo miekkie jakby sportowy (opisany byl jako do spania i latwo cycka wyciagnac). Pamietam, ze pare lat temu polozne kazaly mi karmic ale nic nie lecialo a zamiast mleka krew i sutki mialam jakby rozdwojone na koncach bo takie mialam rozcharatane. Teraz kupilam butelki dr Browns wczesniej mialam TT i bylam zadowolona ale chcialam zmiany. |
|
|
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
Malinowa super opis
dobrze, ze szybko doszlas do siebie |
|
|
|
#289 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po co zmieniac jak były ok ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Biedna ta moja Nel tak mi czasami Inga brzuch nacisnie ze az mnie ze strachu ciarki przechodza... wspina sie i reka sie opiera o brzuch czasami nawet nie zdaze zlapac... wlasnie teraz walne z glowki prosto bo leciala sie przytulic
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
Super wieczor Tz spi, co tu robic ? :p czas rodzic hahaha
|
|
|
|
#291 |
|
Wtajemniczenie
|
No nic innego nie pozostaje bo zaraz zostaniemy same i nikt tu pisac nie bedzie bo sie zajmą bobaskami
|
#292 |
|
Raczkowanie
|
Aa Limitless
w polowie drugiego odcinka zasnelam :/
|
|
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
No niedlugo beda tu pustki niesamowite
|
|
|
|
#294 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
![]() Super
|
|
|
#295 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś byłam na ściągnięciu szwów. Trochę mnie kurde rana szczypie.
Mala narazie grzeczna, tylko coś dziś wogole nie odbijala po jedzeniu, martwię się trochę czy przez to nie będzie ja brzuch bolał, bardzo boje się kolek Michał to odbijala po każdym karmieniu ze dwa razy nawet.
|
#296 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
))---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
Też oglądamy
|
|
|
#297 |
|
Wtajemniczenie
|
Rita gratulacje!!!!
![]() Malinka siedzę i ryczę czytając Twój opis...
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze u mnie nic sie nie dzieje, szkoda :P chcialabym juz byc po wszystkim.
Gdzie Toska ? |
|
|
|
#299 |
|
Wtajemniczenie
|
Rita gratulacje! !!!
---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Juz chyba każda w tej części urodzi bo nie postów dużo nie ma do czytania ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- A ostatnia która urodzi będzie pisać sama do siebie
|
|
#300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

. Oxy może tez zadziałać dopiero, jak cię odepna. U jednej dziewczyny, co kilka dni temu rodziła tak było. Od 7 do 13 na oxy. Wróciła o 13 na pokój, a o 19 znowu na porodówkę. Jakoś koło 3 urodziła. Wiec akcja sie jeszcze może rozkręcić
. Z 5 wypisów było, urodziła dziewczyna z terminem na 3.10. Z jednej strony sie cieszę, a z drugiej zazdroszczę 
już tyle rozpakowanych. ...

i założyli kroplówkę. pobrali też krew. zaraz drugi weflon. :/ pierwszy spoko bo z boku dłoni. drugi na zgięciu w drugiej ręce. no i tak leżałam.. gadaliśmy z mężem z położną trochę. potem lekarka mnie wzięła na usg żeby potwierdzić ułożenie pośladkowe. oczywiście dalej takie było
jadłam prawie wszystko taka głodna byłam
) KALAFIOR Z NÓG SPADŁ ODRAZU !! 

) i nabiałem póki co. Bosz