Mamusie październikowe 2015, część 9 :) ! - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-10, 22:48   #331
88maggie88
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !

Cytat:
Napisane przez olibar Pokaż wiadomość
Jezu poplulam sie ze smiechu z tego okreslenia "wisze". Tez tak mam

Haha mnie to denerwuje jak sie ledwo przekrece i czuje ze musze. Ide i pare kropli leci a ja juz rozbudzona :/
Straszne to.. ale na szczęście zasypiam po kilku minutach no chyba ze synek się w międzyczasie tez przebudzi to wtedy kilkadziesiąt minut :
Stary 2015-10-10, 22:51   #332
olibar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Straszne to.. ale na szczęście zasypiam po kilku minutach no chyba ze synek się w międzyczasie tez przebudzi to wtedy kilkadziesiąt minut :
Chwala Ci za to ze potrafisz zasnac w kilka minut! mnie to zajmuje pozniej z pol godziny :/ a za kolejne pol znow sie budze i do toalety biegne... nad ranem jestem tak zmeczona bo wydaje mi sie ze wogole nie spie!
olibar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 22:53   #333
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Hehe nie wiadomo czy trafiasz w dziurkę toalety przez ten wielki brzuchol
No dokładnie. Nic nie widać a trzeba akrobacji dokonywać.

Zawsze się wkurzam, że faceci to mają lepiej. Jak tydzień temu w lesie na spacerze obaj moi Panowie podlali drzewka a ja biedna się całą trasę turlałam z pełnym pęcherzem uciskanym przez kluskę jeszcze mnie boli jak o tym pomyślę.
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 22:55   #334
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Chwala Ci za to ze potrafisz zasnac w kilka minut! mnie to zajmuje pozniej z pol godziny :/ a za kolejne pol znow sie budze i do toalety biegne... nad ranem jestem tak zmeczona bo wydaje mi sie ze wogole nie spie!
Wspolczuje Jak juz się robi jasno to biorę jaska na głowę i idę dalej spać :
Za to mam problem z zaśnięciem. Czasami pół godziny się wierce zanim odpowiednią pozycję przyniosę :

Uciekam spać. Dobranoc dziewczyny

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
No dokładnie. Nic nie widać a trzeba akrobacji dokonywać.

Zawsze się wkurzam, że faceci to mają lepiej. Jak tydzień temu w lesie na spacerze obaj moi Panowie podlali drzewka a ja biedna się całą trasę turlałam z pełnym pęcherzem uciskanym przez kluskę ala: jeszcze mnie boli jak o tym pomyślę.
No super mają :/ wystawia kawałek przyrodzenia i z głowy. A my ??
Masakra :
Stary 2015-10-10, 22:59   #335
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale w nocy tak często biegasz?
Ja ostatnie tygodnie nawet nie wstawałam, tzn przed snem szłam i potem ok 5 jak Tż szedł do pracy, a od tygodnia jeszcze się budzę ok 2-3 w nocy niestety.

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Zobaczyłam dzisiaj prognozę pogody na poniedziałek u mnie - ma być odczuwalne -5 stopni i śnieg padać
Kurde tenisówki raczej nie dadzą rady. Kiepsko widzę wizytę w szpitalu na ktg wrrr
Stary 2015-10-10, 22:59   #336
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Tak samo mam! W tamtej ciazy bylam spokojna bo nie wiedzialam co mnie czeka a teraz plecy bola, kulam sie jak pilka to tu mnie strzyknie to tam. Tz mowi ze to 30stka lol ;-)

Kurcze Wam to przynajmniej te szyjki sprawdzaja! Ja nie mialam ani jednego badania ginekologicznego od poczatku ciazy.

Ja w tamtej ciazy nie mialam badania na fotelu do 33tc.. Takiego mialam doktorka. Teraz go zmienilam na szczescie.

Klade sie zaraz, skurczyki dalej bolące ale nie robie sobie wielkich nadziei
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 23:02   #337
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Jestem jestem ale w weekend na ogół na telefonie, wiec bardziej podczytuje męża dziś chyba nie wykorzystam bo zgage mam i plecy bolą ale za to się na sprxatalam
Tez mam klucia w grazynie, a jak chodzę to nie wiem czy to skurcze czy mała mnie tak uwierz:/ na okres tez trochę boli...boje się ze coś przeocze serio:/
Stary 2015-10-10, 23:04   #338
olibar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Ale w nocy tak często biegasz?
Ja ostatnie tygodnie nawet nie wstawałam, tzn przed snem szłam i potem ok 5 jak Tż szedł do pracy, a od tygodnia jeszcze się budzę ok 2-3 w nocy niestety.

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Zobaczyłam dzisiaj prognozę pogody na poniedziałek u mnie - ma być odczuwalne -5 stopni i śnieg padać
Kurde tenisówki raczej nie dadzą rady. Kiepsko widzę wizytę w szpitalu na ktg wrrr
Wlasnie tylko w nocy tak biegam a co wazne nie pije nic przed spaniem. Za to w dzien ze 2 razy ide do toalety tylko mimo ze opijam sie jak szalona.

Wooow jak zimno szok!
Stary 2015-10-10, 23:14   #339
Amelie04
Zakorzenienie

Olibar na kiedy masz termin ?
Stary 2015-10-10, 23:15   #340
olibar
Raczkowanie

22/10 w moje urodziny
Stary 2015-10-10, 23:28   #341
Amelie04
Zakorzenienie

To taki sam jak Ewlina
Klade sie juz chyba, zadna nie rodzi?

Dobranoc
Stary 2015-10-10, 23:40   #342
amelia177
Rozeznanie

Ale moja mała sie wije normalnie widze każdą część jej ciałka, nie wiem, co ja tak wzieło, co prawda wsunelam troche czekolady i winogron, ale zeby tak 4 h sie mocno krecic, znowu mam schizy... jutro ktg i spotkanie z doktorkiem ale nie wiem, czy mnie bedzid badal

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 00:21   #343
olibar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
Ale moja mała sie wije normalnie widze każdą część jej ciałka, nie wiem, co ja tak wzieło, co prawda wsunelam troche czekolady i winogron, ale zeby tak 4 h sie mocno krecic, znowu mam schizy... jutro ktg i spotkanie z doktorkiem ale nie wiem, czy mnie bedzid badal
Wow dlugo 4h moj maly to tez daje czadu, doslownie czuje ze nie ma on miejsca. Cala obolala od srodka jestem.

Dobranoc bo chyba wszystkie spicie juz slodko ;-)
Stary 2015-10-11, 00:24   #344
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
W niedziele masz wizytę?
U mnie ostatnio ciężko skłonić kluskę do większej aktywności. Kilka ruchów i cichnie. Chyba że czkawkę ma, ale to też coraz rzadziej.

A ja tymczasem skróciłam paznokcie czego nie znoszę organicznie i skoro już się tak poświęciłam, to mogę iść rodzić

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

Ja czekam, aż Tż się wykąpie i też spać idę.
Dobranoc
Stary 2015-10-11, 03:00   #345
ktosiula
Wtajemniczenie

Nocne kamienie wita! Któreś dziecko jeszcze doi cycka???

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Ja dziś byłam na ściągnięciu szwów. Trochę mnie kurde rana szczypie.
Mala narazie grzeczna, tylko coś dziś wogole nie odbijala po jedzeniu, martwię się trochę czy przez to nie będzie ja brzuch bolał, bardzo boje się kolek Michał to odbijala po każdym karmieniu ze dwa razy nawet.
Moja bardzo rzadko odbija. Też zdziwiona jestem bo syn odbijał zawsze

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2015-10-11 o 03:17
ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 03:35   #346
mariolaw_132
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

My tez sie teraz karmimy

Witam na swiecie kolejne cudenka
mariolaw_132 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 03:47   #347
relate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mariolaw_132 Pokaż wiadomość
My tez sie teraz karmimy

Witam na swiecie kolejne cudenka

Cytat:

I my się witamy
relate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 04:13   #348
Doorisska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
OPIS

no więc zacznę od tego że w przeddzień wieczorem (niedzielę) strasznie się denerwowałam nawet jak teściowa dzwoniła to powiedziałam że nie chcę z nią gadać hehe ale w nocy po przytuleniu do męża wyluzowałam i usnęłam. nockę przespałam ze standardowym wstawaniem na siku. myślałam że z głodu umrę bez jedzenia od 18
rano wstałam, nerwy już zaczęły działać. ogarnęłam się, tż też. o 7:30 byliśmy w szpitalu. załatwiliśmy parking za free, zameldowaliśmy się i poszliśmy na porodówkę. tam przebrali mnie w piękną ( ) szpitalną koszulę ale dół narazie zostawili . podpięli ktg. założyli weflon bleee i założyli kroplówkę. pobrali też krew. zaraz drugi weflon. :/ pierwszy spoko bo z boku dłoni. drugi na zgięciu w drugiej ręce. no i tak leżałam.. gadaliśmy z mężem z położną trochę. potem lekarka mnie wzięła na usg żeby potwierdzić ułożenie pośladkowe. oczywiście dalej takie było potem z powrotem pod kroplówę . po jakimś czasie męża wysłali żeby się ubrał w seksi ciuszki takie jak dla chirurga hahaha jak wrócił to w pierwszej chwili pomyślałam "o jakiego mam przystojnego lekarza" a zaraz załapałam że to przecież mąż
ok wzięli mnie do anestezjologa - tam tż nie mogło być ze mną. podłączyli pod ktg żeby mieć tętno małego i jakaś maszyna mierzyła mi na ręce regularnie co jakiś czas ciśnienie. załączyli drugą kroplówkę właśnie w zgięciu ręki .. po chwili patrzę a ja mam wielką gulę tam!! okazało się że źle weflon założyli i musieli kolejny na nadgarstku założyć już mi niedobrze było (znacie moje nastawienie do weflonów i pobierania krwi..)
no ok gula zeszła. zaraz przyszedł facio i zaczął mi tłumaczyć co i jak. no i przekręcili mnie, zbadali kręgosłup - odrazu było "skolioze" hehe no i wymacali mnie po kręgach, później odkażanie. no i musiałam się zgiąć schylając głowę - no i czas na znieczulenie. razem z weflonem najmniej przyjemna część. wkłucie nie bolało. pierwsze, drugie bardziej, 3 już męczące.. eh nie mogli się dobrze wbić a mi się już na samą myśl rzygać chciało ;p no i mówią, żebym powiedziała jak poczuję gorąco w nogach. no i zrobiło mi się gorąco - tyle że jakby w klatce i głowie i słabo trochę. to powiedziałam i skończyli podawać dawkę. w nogach nadal nie czułam ciepła położyli mnie, słabość zaraz przeszła. co jakiś czas sprawdzali czy znieczulenie działa no i zaczęło się rozchodzić. tak leżałam chyba z 7min aż stracę całkowicie czucie ;p
ok wzięli mnie na sale, założyli cewnik. rozłożyli parawan, w między czasie zawołali męża. przyszedł i usiadł przy mojej głowie głaskając mnie przemyli brzuch i się zaczęło
nie wiem czy minęło 5 min i usłyszeliśmy słodkie kwilenie popłakaliśmy się obydwoje.. nigdy nie zapomnę tej chwili !!
mały poszedł na chwile do pediatry żeby sprawdzić czy wszystko ok i zaraz położna go nam przyniosła w folii , tż go wziął, położył do twarzy, ja głaskałam ręką... płakaliśmy cały czas.. taki malutki tak się patrzył tymi swoimi cudnymi oczkami najpiękniejsza chwila w naszym życiu ...
tż poszedł z nim na ważenie i mierzenie a mnie zszywali baaardzo długo.. ciągnęło się i ciągnęło a ja już chciałam do synka ! ale trzeba przyznać bliznę mam cieniutką ślicznie zszytą mama i tż pod wrażeniem , jak się zagoi praktycznie jej nie będzie widać.
ok skończyli, przełożyli na łóżko i zawieźli do sali poporodowej. tam mąż kangurował małego skóra do skóry jak przyjechałam położył mi go na gołych plecach i tak sobie leżeliśmy z 1,5h... zassał cyca odrazu wypieli mi kroplówki, odłączyli ciśnieniomierz.
potem przewieźli nas do normalnej sali. no i tak sobie leżeliśmy.. przynieśli obiad. NORMALNY, PEŁNOWARTOŚCIOWY - mięsko duszone, w sosie, ziemniaczki, gotowane warzywa i budyń na deser jadłam prawie wszystko taka głodna byłam
malutki taki grzeczniutki tak ślicznie leżał.. tż zazdrosny bo przy nim płakał na kangurowaniu hehe u mamusi najlepiej <3
tż siedział do wieczora, wziął mi małego zawiózł do położnych na noc żebym mogła wypocząć. trochę kiepsko się spało bo czułam jak mi wszystkie narządy wracają na swoje miejsce i krzyże trochę bolały. o 5 położna przyniosła mi małego bo mówiła że jeść nie chce, spać nie chce i płacze i nie wie o co chodzi i że pewnie chce być przy mnie. i faktycznie tak było bo jak go dostałam to odrazu spał jak aniołek po paru h zabrali go na badania kolejne, zmianę pampka i karmienie. dostałam śniadanie. mąż przyjechał, zakochany w synku nosił go , otulał wszystko ale później musiał jechać do pracy. po południu próbowałam wstać (na własne życzenie ) ahh ciężko było , wstałam i odrazu usiadłam spowrotem. i kolejna próba. udało się zrobić parę kroków ale więcej nie dałam rady i wróciłam do łóżka wyjęli mi cewnik i kazali dzwonić po położną jak będę musiała do WC, żebym nie szła sama pierwszy raz. wieczorem mi się zachciało, jakoś doszłam z położną, zrobiłam duuuużo siku nie bolało nic, ale dziwne uczucie ;p
w nocy już wstałam sama, poszłam do wc i nawet przebrałam małego no i synek był ze mną w sumie od tej 5 rano cały czas, cały pobyt w szpitalu miałam go przy sobie.
na dzień dzisiejszy- 5 dni po cc wcale się nie czuję jakbym miała operacje. jest super. na wadze - 6kg (jeszcze zostało 10 ale chciałabym żeby to już nie spadło rosi: ) KALAFIOR Z NÓG SPADŁ ODRAZU !! brzuch coraz mniejszy, krwawię już jak przy okresie. podpaski starczają spokojnie chodzę normalnie , oczywiście nie przeciążam się nie wiem czy zdecydowałabym się na poród drogami natury... wgl nie czuję się jakbym rodziła i wciąż nie mogę uwierzyć że naprawdę mam synka już przy sobie...

dodam tylko że jest dla mnie wszystkim, moim ukochanym wyczekiwanym przez tyle miesięcy synkiem ! jest cudny, śliczny i kocham go najbardziej na świecie
mój mąż też nie do poznania - zakochany po uszy !! cały czas by się nim zajmował, przytulał, całował, bawił... jestem dumna z moich mężczyzn ! i najszczęśliwsza na świecie.
Moja cesarka wyglądała bardzo podobnie (opis zabiegu).
Tylko że ja potem nie dostałam Kacpra, TŻ musiał jechać do domu (bo noc), też nie mógł kangurowac. Posiłku też nie dostałam. Czyli wszystko na czym nam zależało nie dostalam...
Ale Ty chyba rodzilas w Niemczech tak?

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-10-11, 04:58   #349
88maggie88
Wtajemniczenie

Dziewczyny jak się liczy skurcze porodowe ? Od godziny nie mogę usunąć tak mnie brzuch boli i nie przestaje ale za cholerę nie wiem.jaka pozycję przybrać i jak je się liczy? Na necie tez nic nie znalazłam help

---------- Dopisano o 04:57 ---------- Poprzedni post napisano o 04:29 ----------

Nic nie przechodzi.. mam nadzieje ze któraś w nocy się obudzi i pomoże :

---------- Dopisano o 04:58 ---------- Poprzedni post napisano o 04:57 ----------

Ja do godziny lub pół mi nie przejdzie idę po no spe
Stary 2015-10-11, 05:33   #350
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny jak się liczy skurcze porodowe ? Od godziny nie mogę usunąć tak mnie brzuch boli i nie przestaje ale za cholerę nie wiem.jaka pozycję przybrać i jak je się liczy? Na necie tez nic nie znalazłam help

---------- Dopisano o 04:57 ---------- Poprzedni post napisano o 04:29 ----------

---------- Dopisano o 04:58 ---------- Poprzedni post napisano o 04:57 ----------

Sciagnij sobie aplikacje na telefon pora na bobasa ona fajnie liczy.
A jak nie mozesz to musisz liczyc skurcz ile trwa i jaka jest przerwa miedzy kolejnymi
Jezeli sa regularne czyli skurcz trwa okolo 60 sekund i przerwa jest z 7 minut i tak przez chyba godzine bez przerwy to raczej to , chociaz ja mialam w czwartek takie i mi przeszly po 3h :P

---------- Dopisano o 05:27 ---------- Poprzedni post napisano o 05:25 ----------

Ja bym nospy nie brala tylko ciepla kapiel jak Ci nospa wyciszy ból a skurcze nadal beda ? ja bym sie bala ze nie poczuje ze rodze

---------- Dopisano o 05:33 ---------- Poprzedni post napisano o 05:27 ----------

Teraz przeczytalam ze niby skurcz liczy sie od poczatku skurczu do początku kolejnego
Jezeli odstep jest 10 minut lub mniej a skurcz trwa dluzej niz 30 sekund to sie zaczyna :P
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 05:53   #351
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:

Tak jak Agatka pisze, od początku skurczu do początku kolejnego to będzie czas między skurczami. Skurcz najpierw narasta, trzyma, trzyma i zaczyna odpuszczać.

Jak tam???

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 06:01   #352
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Wystraszyla nas i poszla spac

---------- Dopisano o 06:01 ---------- Poprzedni post napisano o 05:57 ----------

Ja sobie czekam na Tz czy to normalne ze jeszcze nie wrocil co te chlopy moga robic?
Oczywiscie ja juz panika ,ze cos sie stalo...wzieli ich gdzies na dolek za głupote jakąś albo jeszcze gorsze cos sie stalo bo to pijane chlopaki to gorsze nic dzieci...Tz nie pije wogole ale i tak zaraz osiwieje niech wraca bo stres zatrzymuje oksytocyne i nie moge rodzic :P
Stary 2015-10-11, 06:15   #353
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:

ja tez karmilam a teraz odciagam reszte bo zaraz cycki wybuchna ;p
i byla kupa 3 razy w ciagu 35min

moj tez rzadko odbija

Cytat:
Napisane przez Doorisska Pokaż wiadomość
Moja cesarka wyglądała bardzo podobnie (opis zabiegu).
Tylko że ja potem nie dostałam Kacpra, TŻ musiał jechać do domu (bo noc), też nie mógł kangurowac. Posiłku też nie dostałam. Czyli wszystko na czym nam zależało nie dostalam...
Ale Ty chyba rodzilas w Niemczech tak?

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
tak, w DE widać różnice ... szkoda ze w pl tak nie mialas
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 06:17   #354
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tez karmilam a teraz odciagam reszte bo zaraz cycki wybuchna ;p
i byla kupa 3 razy w ciagu 35min

moj tez rzadko odbija

tak, w DE widać różnice ... szkoda ze w pl tak nie mialas
Moja mala tez nie odbijała i mi tesciowa marudzila ,ze musi odbic zawsze i mam z nia chodzic az nie odbije haha
Lekarze mowia ze przy kp nie musi sie odbic jak ladnie chwyta to sie nie zapowietrzy. Z butli nawet jak ladnie to powietrze moze sie dostac.

Ale jestem glodna...chyba pora na śniadanie ale dziwne bo jeszcze ciemno jest
Stary 2015-10-11, 06:22   #355
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Moja mala tez nie odbijała i mi tesciowa marudzila ,ze musi odbic zawsze i mam z nia chodzic az nie odbije haha
Lekarze mowia ze przy kp nie musi sie odbic jak ladnie chwyta to sie nie zapowietrzy. Z butli nawet jak ladnie to powietrze moze sie dostac.

Ale jestem glodna...chyba pora na śniadanie ale dziwne bo jeszcze ciemno jest
aaa chyba ze tak

ja jestem caly czas glodna przy kp...
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 06:45   #356
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
aaa chyba ze tak

ja jestem caly czas glodna przy kp...
Ja pamietam ze jak tylko dostawialam to pic mi sie chcialo ale tak okropnie

---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ----------

MAGGIE i co tam?
Stary 2015-10-11, 06:50   #357
88maggie88
Wtajemniczenie

A jak mnie ciągle brzuch boli jak na @ i nie czuje żeby jego intensywność zmalała to co wtedy?. To nie skurcz? Dalej mnie boli.. nie potrafię tego liczyć jestem w tym zielona. Wzięłam właśnie no spe bo każda z położnych tak radziła nawet teraz jak na ktg byłam to mówiła ze jak.sa porodowe skurcze to.no.spa nie pomoże ...
Mam nadzieje ze nie urodze w domu :/

---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ----------

Może ciut czuje ze czasami są gorsze bóle ale to minimalne wiec nie wiem.czy te bóle właśnie liczyć :/
A ta aplikacje mam.
Stary 2015-10-11, 06:58   #358
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
A jak mnie ciągle brzuch boli jak na @ i nie czuje żeby jego intensywność zmalała to co wtedy?. To nie skurcz? Dalej mnie boli.. nie potrafię tego liczyć jestem w tym zielona. Wzięłam właśnie no spe bo każda z położnych tak radziła nawet teraz jak na ktg byłam to mówiła ze jak.sa porodowe skurcze to.no.spa nie pomoże ...
Mam nadzieje ze nie urodze w domu :/

---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ----------

Może ciut czuje ze czasami są gorsze bóle ale to minimalne wiec nie wiem.czy te bóle właśnie liczyć :/
A ta aplikacje mam.
Przy kazdym skurczu twardnieje brzuch. Nie boli caly czas z tego co wiem

---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ----------

Ale jak cos Cie niepokoi to nawet jak nie jestes pewna czy skurcze to bym jechala na IP.
Albo zadzwon na pogotowie i one Ci powiedza co masz robic.
Tez mam czasami bole jak na okres bez skurczy ale trwa chwilke tylko
Stary 2015-10-11, 07:13   #359
88maggie88
Wtajemniczenie

Dobra to teraz obserwuje brzuch jak długo jest twardy. Na IP nie chce jeszcze jechać z fałszywym alarmem bon juz pewnie tak zostane do tp jak będzie fałszywy alarm :/

---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

Gdzie najlepiej macac te brzuch? Czy nie ma to.znaczenia
? I jaka pozycję przybrać najlepiej?

---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

Idę tez pod prysznic..

---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ----------

Ja mam wiecznie twardy brzuch
Stary 2015-10-11, 07:25   #360
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobra to teraz obserwuje brzuch jak długo jest twardy. Na IP nie chce jeszcze jechać z fałszywym alarmem bon juz pewnie tak zostane do tp jak będzie fałszywy alarm :/

---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

Gdzie najlepiej macac te brzuch? Czy nie ma to.znaczenia
? I jaka pozycję przybrać najlepiej?

---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

Idę tez pod prysznic..

---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ----------

Ja mam wiecznie twardy brzuch
Kurcze nie wiem ja czuje różnice na dole brzucha w sumie caly mi sie tak spina jak dotykam normalnie to czuje miekkie miejsca i wyczuwam gdzie jest dziecko a jak sie spina to czuje jedna wielka twarda kule z brzucha
Nie wiem czy pomoglam

---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

A do TP masz tydzien jeszcze wiec mysle ze Cie nie zatrzymaja , zbadaja czy sa skurcze na ktg i jak nic to do domu

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

Ej wiecie co zauwazylam ze czasami jak pisze smsa do kogos to zamiast pisac imie mego męża to pisze Tz hahah ciekawe czy by kolezanki wiedzialy o co chodzi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości