|
|
#451 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
Czy w dzien w ktorym rodzilyscie mialyscie przeczucie ze to dzis? Cos czulyscie ? Jakos inaczej wam bylo?
Ja sie czuje dzisiaj mega dziwnie... mdli mnie, juz z 3 razy bylam w toalecie , nie jadlam nic co moglo mi zaszkodzic twardnieje mi brzuch ale nie jakos specjalnie. No i ta wydzielina gesta i zmienila kolor... a przeczucie mi mówi ze to dziś
|
#452 |
|
Zadomowienie
|
uścisk bociana się mówi (bocian niosący noworodka w dziobie)ale to też naczyniak tylko że dużo ciemniejszy wysoko na szyjce i pod włosami (nie powinno być go widać bo włosami zarośnie ale prawdobnie nie zblednie
)ten na powiece powiedziała że przyblednie ale to będzie trwać nawet do roku czasu
|
#453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hmm, chyba mam w końcu pierwszy raz skurcze, hmm... Taki ból jak na okres ale lekki z jednoczesnym spięciem brzucha i jakby prądami w grażynie... I tak trzyma kilkadziesiat sekund a mały sie przy tym wierzga hmm... Ale to nie boli mocno, raczej takie upierdliwe dziwne uczucie I tak mi dziwnie jakby qpę mi się wypchnąć chcialo... chyba nie urodzę na kanapie
|
|
#454 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
|
|
|
#455 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie dzisiaj muli chwilami jak podbrzusze się spina i krzyż boli mocniej. A kolor wydzieliny na jaki się zmienił? ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
Ale położna powiedziała, że za jakiś czas zniknie i nie ma śladu teraz
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
Można przy kp ibuprom albo nurofen??
|
|
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie raczej... |
|
|
|
|
#459 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnio skrecalam przewijak. Tz wrocil z pracy i sie wsciekl ze to zrobilam bo wg niego powinnam lezec, jesc i "dojrzewac" jak owoc na sloncu. Ale nie potrafie tak. Wlasnir nie wiem czemu zakazane. Ale tak samo jak nie mozna tu zrywac dziko rosnacych kwiatow. Mialam taka sytuacje wracalam kiedys z pracy i mijalam taki skwerek z narcyzami. Wiec pomyslalam ze sobie kilka zerwe i zachodzilam w glowe czemu ludzie nie zrywaja hahaha ;-) a to nie ze jakis skwerek zadbany itp taki dziki jak polanka jakas. No wiec zerwalam te narcyzy i ide do domu zadowolona nagle mijaja mnie policjanci i jeden z nich pyta sie czy mam paragon na kwiaty a ja z duma moeie no nie man zerwalam na polance ;-) a oni do mnie ze to zakazane i nie mozna. Dali mi ostrzezenie tylko haha. |
|
|
|
|
#460 |
|
Zadomowienie
|
ten Tardyferon trzeba 30 min przed śniadaniem wziąść?? bo mam anemię
|
#461 |
|
Zadomowienie
|
A ja przed ciaza spodnie 34 albo 36. W coazy niewiele mi sie biodra rozsunely wiec obalam mit ze waskie biodra mie dadza rady. Mialam naciecie.myslalam ze bedzie gorzej po. Wiele osob mi o kolkach do siadania mowilo. A ja spoko siadam
|
|
|
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#463 |
|
Wtajemniczenie
|
Rita cieszę sie ogromnie😘 super ze taki luz w Tobie ..ja tez zawsze mowie ze wąskie biodra nie mają znaczenia przy sn..no nie aż tak😉...moja rozmiarowka spodni taka jak twoja ..do dzis zresztą..
A jesli mogę zapytać..jak radziłaś sobie z bólami??jakas aktywność??..znieczulenie ..??..panowałaś nad sytuacją? |
|
|
|
#464 | |
|
Zakorzenienie
|
Taki wybroczynek purpurowy od ucisku przy porodzie
znika z czasem, Pan Sówka ma na obu powieczkach i z boku noska, ale najczęściej właśnie na karczku jest u nas się mówi DZIOBNIĘCIE bociana ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
|
|
#465 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiek mnie lekarz kazal godzine po jedzeniu brac.
Oliath to u mnie Ala miala takie zaczerwienienie na powiece. |
|
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
hmm a mi w szpitalu dawali coś z ibuprofenem
już sama nie wiem
|
|
|
|
#468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
SZOK i SZACUN ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- PARACETAMOL
|
|
#469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w necie znalazłam : 1.Podsumowując â ibuprofen, paracetamol oraz większość antybiotyków to środki bezpieczne dla dziecka karmionego piersią. Natomiast popularny lek zawierający kwas acetylosalicylowy oraz leki zawierające pochodne pirazolonu to środki, które mogą wywoływać niepożądane działanie u maleństwa. 2.Ze względu na bardzo mały stopień przenikania leku do mleka matki, krótki okres półtrwania oraz znacznie wyższe dawki leku podawane bezpośrednio niemowlętom, ibuprofen jest odpowiednim lekiem przeciwbólowym oraz przeciwzapalnym dla matek karmiących piersią. 3.Leki z ibuprofenem (Ibufen, Ibuprofen, Nurofen) są także bezpieczne i np. przy zapaleniu piersi stosuje się je w pierwszej kolejności, bo poza działaniem przeciwbólowym mają też działanie przeciwzapalne. |
|
|
|
|
#470 | |||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=izabela596;53067788]u mnie dalej skurcze ale nie regularne, czasami co 8 min[\QUOTE]
No to czekaj dalej. Możesz spróbować rozkręcić akcję. Cytat:
teraz już wiesz co robićCytat:
![]() Cytat:
![]() Czuje że będzie dużo porodów lada chwila... Teraz jeszcze za wcześnie. Tylko paracetamol. A co jest?
|
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
Ale nudna niedziela... Czuje jak mi sie biodra rozchodza :P
|
|
|
|
#472 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak opowiedzialam o tym poloznej to stwierdzila ze to jakis trzeci swiat lol ![]() I powiedziala ze teraz to jak mi wygodnie bedzie i malo tego w tym szpitalu nie maja nawet takich lozek ginek. do porodu! Wiec ja sie ciesze bardzo. Nie moge sie doczekac lol pokaze Wam porodowke z pl w ktorej rodzilam i ta w ktorej bede teraz. Niebo a ziemia! Czasami ciezko mi uwierzyc jaka jest przepasc miedzy rzeczami.
|
|
|
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#474 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mi cos dawali w szpitalu przy kp jakies czerwone tabletki Cytat:
nie maja czyms sie zajomowac moze wpadlas im w oko i chcielo zagadac ![]() Ja tam w rzadne ciazowe zabobony nie wierze ostatnio szylam suwak kolezance bo sie zerwal a wszystkie pijane byly a jedna do mnie zebym nie szyla bo w ciazy nie mozna ![]() Cytat:
mi nic nigdy nie mówil kiedy brac :/ Cytat:
moja miala na karku pod wlosami mimo cc :P Nudna rano wieczorem nadrobimy
|
|
#475 | |||
|
po drugiej stronie szafy
|
Maggie, sto lat
Tak, w ciągu doby. Palce u rąk jeszcze dochodzą do równowagi, obrączkę 14 już zakładam, mojej ślubnej 13 jeszcze nie. Cytat:
Śliczna kruszynka ![]() Cytat:
No zdecydowanie NIE ![]() Cytat:
Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2015-10-11 o 14:07 Powód: Literówka |
|||
|
|
|
#476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak w Sofitelu ![]() Łykaj apap, po co się męczyć masz
|
|
#477 |
|
Raczkowanie
|
Rany ale nuda. Chyba sie przekrece. Niech ktoras z Was zacznie rodzic coby podkrecic atmosfere ;-)
|
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
No ja na porodówkę w której byłam nie mam co narzekać - nowy szpital, osobne pokoiki do rodzenia, super nowoczesne łóżka na pilota, wielgachne i wygodne, parawany takie a'la wschodnie, z mlecznego szkła, wszystko cudne
na noworodkach też, w pokojach specjalne umywalki wielkości wanienki do kąpania, umywalki normalne, łazienka na każde 2 łóżka osobna, łóżka cudo i też na pilota, szafeczki meblowe, nie żadne metalowe na kółkach no i się płaci za TV
|
#479 | |||
|
Rozeznanie
|
Wyszłam na spacerek wokół domku...w końcu komfortowo ubrana, wielki polar męża i ...jego buty (jeszcze chwila i będą pasować?!?!)
Cytat:
Cytat:
)Cytat:
Ale wypas....a wcześniej w PL kilka rodzących na raz? Koszmar, nie wyobrażam sobie.
|
|
|
#480 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na oddziale jak to na oddziale, remontują po kolei różne oddziały, ale gin-poł jeszcze remontu nie widział...za to środków higienicznych i pudełek z próbkami kosmetyków do pielęgnacji było pod dostatkiem I pycha żarcie!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:42.

twardnieje mi brzuch ale nie jakos specjalnie. No i ta wydzielina gesta i zmienila kolor... a przeczucie mi mówi ze to dziś

)ten na powiece powiedziała że przyblednie ale to będzie trwać nawet do roku czasu

!!! Maggie, jak się sprężysz to zdążysz Małą i Gabi uściskać ode mnie i Wikinga
już sama nie wiem
SZOK i SZACUN