Mamusie grudniowe 2015 cz.7 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-11, 12:41   #4321
Fionka_31
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Fionka - pogadaj z Tz o tym wspólnym porodzie. Moj twierdzi, że to jego obowiązek, bo to jego dziecko. Zreszta on nie ma się czym za bardzo przejmować i stresować. Jego to nie będzie boleć chyba, ze ma bóle wspolczulne Moj i tak zasnął podczas porodu... A mąż koleżanki (jak nam się zwierzyla) w jakas gierkę na tel grał )..

No właśnie gadałam. On sie boi najbardziej tego, że. " co zostalo zobaczone juz się nie odzobaczy"

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 12:42   #4322
rudaska
Zakorzenienie

Halwaya no i bądź tu mądra, każdy co innego mówi. Ja apap brałam z kawą bo mnie to ratowało, tylko że ja kawy w ogóle nie odstawiałam w ciąży.

Fionka mój też nie chce być ale będę miała położną dodatkowo więc spoko. On sobie poczeka pod salą.

Aniqa co do tych wyjazdów to ja najbardziej boję się tego ostatniego chociaż tego nie okazuję. Tż kombinuje jak może kogo mi tu sprowadzić: Teściową, moją mamę, albo pielęgniarkę - no dla mnie to już przegina z tą pielęgniarką, w każdy razie zostaję na te ostatnie tygodnie sama, cieszę się tylko że mnie zdrowie nie opuszcza, nic nie boli i mogę normalnie funkcjonować bo inaczej to nie wiem jakby to było.

Dopiero wstałam. Przegięłam zdecydowanie
Stary 2015-10-11, 12:44   #4323
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
Koritsi - a czemu nie chcesz Tz na sali podczas cesarki?
w szpitalu gdzie rodziłam córkę to kazali sobie za to dodatkowo płacić jakieś 250 czy 300 zł za "ubranie ochronne". Wtedy nawet nie zastanawialiśmy się bo cesarka była z przyczyn nagłych, więc mąż czekał. A w tym szpitalu gdzie teraz będzie poród to nawet nie dopuszczają osoby towarzyszącej na salę tata może kangurować dziecko zanim mama wyjedzie z sali operacyjnej, więc nawet pasuje mi ta opcja

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
No właśnie gadałam. On sie boi najbardziej tego, że. " co zostalo zobaczone juz się nie odzobaczy"
to niech nie zagląda tam gdzie nie powinien :P mój mi w wagine nie patrzył jak mnie badali :P, stał przy mojej głowie
no chyba że się boi np że zobaczy kupę :x
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 12:49   #4324
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość

ja mam teraz s5 co do baterii u mnie net cały czas włączony więc do ładowania przywykłam ..;p bardziej niz s6 ciągnie mnie do nota 4 edge .. s6 edge dla mnie była nieporęczna, źle leżała mi w dłoni - nie wygodnie mi było
mój telefon mam od grudnia tamtego roku dostałam od tż na świeta .. więc o kolejny zaczne się uśmiechać w połowie przyszłego roku :

też tak sobie wyobrażałam ostatnie miesiące ciąży .. tak jak mówisz oby jak najdłużej tak zostało

pochwal się potem zakupami ! miłego

kurcze.. wszystkie majtki mi sie skurczyły chyba źle piore

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

ja też nie przepadam za grzanym winem ani piwem - piwo owszem na stoku : love: znów sobie uświadomiłam , że sezon mnie ominie
Ja żadnego w dłoni nie trzymałam i w ogole nie myślałam za bardzo o zmianie, jedynie ta pamięć mała mi przeszkadza w moim, ale jak już Wy zaczelyscie temat o zmianie to i mi się zachciało

Ja swój telefon mam od lipca 2014, czyli na następne urodziny też teoretycznie mogłabym poprosić o nowy

Ja też mam ze 3-4 pary ok, reszta skurczona

Cytat:
Z kombinezonem to u mnie nieporeczne bylo do fotelika. W wózku jakos wyglądało.. a jak dziecko lekko zgiete w fotelik wsadzilam to mi się w nim utopilo. Teraz do samochodu wkładam sweterek a nóżki kocykiem przykrywam.

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

A w ogóle to dzien dobry.. 40 dni do porodu! Aaaaaaaaaaaaaaaaa
Aaa już niedługo będziesz miala swoją Kruszynke przy sobie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Ja bym swojego już zmieniła Chociaż na s5, który nadal jest drogi i marzy mi się biały, bo teraz mam granatowy
Aaa no i ja mam już bardzo pamięć zapełnioną i ostatnio mi się zawiesza trochę. Muszę kupić pamięć przenośną i część zdjęć zrzucić i w końcu wywołać

Ja mojemu dziś pokazałam tą aplikację na telefonie i się uśmiechał jak czytał

Powiem, lepiej żeby powiedziała, że to normalne niż, żeby później się okazało, że trzeba to było sprawdzić już dawno.

Ja to jednak głupia jestem. Zwalałam na to, że mi dupa rośnie, a to może faktycznie zły sposób prania i majtki się kurczą
Ja mam właśnie biały i kolejny też będzie biały albo zloty, też są ładne
No ja z pamięcią to właśnie największy problem mam, mogłabym spokojnie jeszcze tego używać, bo sprawdza mi się, jedynie gdyby pamięć można było rozszerzyć. ;/

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Kojarzycie, żeby w jakimś sieciowym markiecie występowały płatki mydlane Dzidziuś? W Anszuanie spotkałyście? Bo mam nie po drodze, ale jak są, to się udam na hurtowy zakup
W Rossie nie widziałam płatków, chyba, ze w moim najbliższym ich nie ma.

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

No masakra, mi się pizamki też skurczyły Badziew
Mujer wydaje mi się, tak na 90% w sumie, ze płatki mydlane Dzidziusia widziałam w Carrefourze:ehem;
Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Zakupy dla małej, kombinezon i sukienka z botkami na święta
Ojejj jakie super!! Gdzie to wszystko kupilas?? Ta sukienka z butkami zeyebista! :Love: taki Mały Skrzacik będzie:Love:

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość

Wczoraj się uśpiłam z córką w ciągu dnia i moja mama poprasowała resztę ciuszków pod tym względem jesteśmy gotowi
Super, ze mama Ci pomogła, czyli ciuszki masz z głowy

Ja wczoraj kupiłam w rossmannie w końcu te chusteczki wylapujace kolor i w tygodniu rzeczy z lumpa chce też już odplamic co trzeba i wyprać, bo chcę potem drugi raz

Wróciłam z kościoła, kurczę!! Niespodziewalam się, ze dzisiaj tak zimno! U nas niby 3 stopnie, ale wiatr taki jest, ze zmarzlam w stopy jak wracałam, a mam tylko z 7 min drogi, leżę pod kocem i nie mogę ich zagrzac ;/;/ oby tylko się nie rozchorowac, bo od nóg można szybko ;/

Siedzę dzisiaj w domu i nosa na dwór nie wychylam, zrobię paznokcie i potem 3 sezon Chirurgów na mnie czeka 2 skończył się tak smutno, wczoraj oglądałam ostatni odcinek, Tz powiedział, że blokuje mi tą stronę, bo cała zaryczana byłam i w sumie aż głowa zaczęła mnie boleć w nocy, aż zła na siebie byłam ;/

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 12:53   #4325
hope_35
Raczkowanie

Część Dziewczyny Staram się podczytywać, ale kiepsko mi idzie. A z komentowaniem, to już w ogóle ;( Miałam już III usg w tym tygodniu (29 t 5 c) i Mała waży 1200 gram (jest o tydzien do tyłu). Dalej są przeboje, już 2 razy wylądowałam na ip z powodu krwawienia, leki dalej biorę. Wizyty mam co około 2 tygodnie. Dalej walczę z bakteriami w moczu, na zmianę urofuraginum i antybiotyk. Dodatkowo teraz jest czas, gdzie bardzo latwo się przeziębiałam i dodatkowo uważam (już dwa razy mnie chwyciło). Niby na zwolnieniu jestem, ale ciągle w nerwach - dodatkowo sytuacja finansowa nam się pokomplikowała mocno.
Moja Apka ma telefonie mówi mi, że do porodu 67 dni Z tych większych rzeczy brakuje jeszcze materaca,komody, laktatora i parę kosmetyków. A tak więszokść na szczęcie już mam. A i snuzę udało mi się dorwać na olx, czekam na przesyłkę.

Trzymam za Was wszystkie kciuki, gratuluję zdrowych Maluszków jeszcze w brzuszkach i przepięknej Córeczki żanety_b.
Stary 2015-10-11, 12:59   #4326
halwaya
Zakorzenienie

Mnie przy kleszczowym też przewieźli na sale operacyjną i wtedy tż dostał wdzianko - bez jakiejkolwiek opłaty - siedział i mnie za rękę trzymał, głaskał.. zabroniłam mu patrzeć, ale był sam ciekawy jak to wygląda.. powiem wam, że poród kleszczowy to wcale nie jest takie piękne, ale jakoś mojego to do mnie nie zniechęciło.. inaczej drugiego dziecka byśmy nie mieli

właśnie rzucił mi się w oczy ten news: http://lodz.tvp.pl/22071657/na-dyzur...przepracowania

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Hope! fajnie, że się odezwałaś, bo się martwiłam.. życzę, by wszystko przebiegło bezstresowo teraz i bez przygód! Dużo zdrowia i jasnej dobrej sytuacji finansowej

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 13:01   #4327
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Ja żadnego w dłoni nie trzymałam i w ogole nie myślałam za bardzo o zmianie, jedynie ta pamięć mała mi przeszkadza w moim, ale jak już Wy zaczelyscie temat o zmianie to i mi się zachciało

Ja swój telefon mam od lipca 2014, czyli na następne urodziny też teoretycznie mogłabym poprosić o nowy

Ja też mam ze 3-4 pary ok, reszta skurczona

Aaa już niedługo będziesz miala swoją Kruszynke przy sobie

Ja mam właśnie biały i kolejny też będzie biały albo zloty, też są ładne
No ja z pamięcią to właśnie największy problem mam, mogłabym spokojnie jeszcze tego używać, bo sprawdza mi się, jedynie gdyby pamięć można było rozszerzyć. ;/

Mujer wydaje mi się, tak na 90% w sumie, ze płatki mydlane Dzidziusia widziałam w Carrefourze:ehem;

Ojejj jakie super!! Gdzie to wszystko kupilas?? Ta sukienka z butkami zeyebista! :Love: taki Mały Skrzacik będzie:Love:

Super, ze mama Ci pomogła, czyli ciuszki masz z głowy

Ja wczoraj kupiłam w rossmannie w końcu te chusteczki wylapujace kolor i w tygodniu rzeczy z lumpa chce też już odplamic co trzeba i wyprać, bo chcę potem drugi raz

Wróciłam z kościoła, kurczę!! Niespodziewalam się, ze dzisiaj tak zimno! U nas niby 3 stopnie, ale wiatr taki jest, ze zmarzlam w stopy jak wracałam, a mam tylko z 7 min drogi, leżę pod kocem i nie mogę ich zagrzac ;/;/ oby tylko się nie rozchorowac, bo od nóg można szybko ;/

Siedzę dzisiaj w domu i nosa na dwór nie wychylam, zrobię paznokcie i potem 3 sezon Chirurgów na mnie czeka 2 skończył się tak smutno, wczoraj oglądałam ostatni odcinek, Tz powiedział, że blokuje mi tą stronę, bo cała zaryczana byłam i w sumie aż głowa zaczęła mnie boleć w nocy, aż zła na siebie byłam ;/

Chirurdzy the best wciagajace

Kombinezon kupiłam w sklepie z ciuszkami dla dzieci w moim sklepie, nowy, zaczarowal mnie więc kupiłam od ręki.

Sukienkę i botki dostałam od mamy, kupiła w sklepie z używanym rzeczami dla dzieci. Ale jest w stanie idealnym, botki też, i w środku taki kozuszek mają, więc na święta idealne

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Coś mi zzarlo pół posta, przez telefon tak robi ;/
Napisałam ze w moim mieście w sklepie z ciuszkami dla dzieci ten kombinezon kupiłam. 0-3 msca jest. Ciepły, fajny
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 13:06   #4328
hope_35
Raczkowanie

Cytat:
Mnie przy kleszczowym też przewieźli na sale operacyjną i wtedy tż dostał wdzianko - bez jakiejkolwiek opłaty - siedział i mnie za rękę trzymał, głaskał.. zabroniłam mu patrzeć, ale był sam ciekawy jak to wygląda.. powiem wam, że poród kleszczowy to wcale nie jest takie piękne, ale jakoś mojego to do mnie nie zniechęciło.. inaczej drugiego dziecka byśmy nie mieli

właśnie rzucił mi się w oczy ten news: http://lodz.tvp.pl/22071657/na-dyzur...przepracowania

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Hope! fajnie, że się odezwałaś, bo się martwiłam.. życzę, by wszystko przebiegło bezstresowo teraz i bez przygód! Dużo zdrowia i jasnej dobrej sytuacji finansowej
Dziękuję i wzajemnie Choć u Ciebie magiczna data juz blisssssko
Stary 2015-10-11, 13:14   #4329
czubasek20
Zakorzenienie

hopesuper ze sie odezwalas
Mialam pisac ze milczysz ale akurat podgladalas forum to ponyslalam ze wszystko pewnie ok

Ja nie potrafie juz rozroznic gdzie moje dziecko co ma. Po lewej stronie czyje ogolnie malego konczyny i nisko na dole mnie czesto wali.

My juz po obiedzie. Wlasbie z tz gramy w tysiaca a mala czyta nam ksiazeczki

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 13:15   #4330
andriuszka77
Zadomowienie

A tutaj drugi mam na 3-6 mscy kupiony przez internet drogi był ale musialam go mieć

A ja u mamy jestem, segreguje ciuszki do prania w płynie dla niemowląt. Potem bede prasowac i pakować torbę do szpitala.

Mój mąż pojechał na mecz dziś do Wawy na narodowy bede kibicować wieczorem żeby tam miał super emocje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1444562104709.jpg (67,7 KB, 15 załadowań)
Stary 2015-10-11, 13:15   #4331
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope_35 Pokaż wiadomość
Część Dziewczyny Staram się podczytywać, ale kiepsko mi idzie. A z komentowaniem, to już w ogóle ;( Miałam już III usg w tym tygodniu (29 t 5 c) i Mała waży 1200 gram (jest o tydzien do tyłu). Dalej są przeboje, już 2 razy wylądowałam na ip z powodu krwawienia, leki dalej biorę. Wizyty mam co około 2 tygodnie. Dalej walczę z bakteriami w moczu, na zmianę urofuraginum i antybiotyk. Dodatkowo teraz jest czas, gdzie bardzo latwo się przeziębiałam i dodatkowo uważam (już dwa razy mnie chwyciło). Niby na zwolnieniu jestem, ale ciągle w nerwach - dodatkowo sytuacja finansowa nam się pokomplikowała mocno.
Moja Apka ma telefonie mówi mi, że do porodu 67 dni Z tych większych rzeczy brakuje jeszcze materaca,komody, laktatora i parę kosmetyków. A tak więszokść na szczęcie już mam. A i snuzę udało mi się dorwać na olx, czekam na przesyłkę.

Trzymam za Was wszystkie kciuki, gratuluję zdrowych Maluszków jeszcze w brzuszkach i przepięknej Córeczki żanety_b.
Hope!! Fajnie, ze piszesz ;* a Mała na pewno nadrobi, nie martw sie ;* mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej i ze Twoje wyniki się poprawia ;* trzymam za Was kciuki!
Fajnie, ze z wyprawka nie masz problemu i mało Ci już zostalo do dokupienia
Cytat:
Chirurdzy the best wciagajace

Kombinezon kupiłam w sklepie z ciuszkami dla dzieci w moim sklepie, nowy, zaczarowal mnie więc kupiłam od ręki.

Sukienkę i botki dostałam od mamy, kupiła w sklepie z używanym rzeczami dla dzieci. Ale jest w stanie idealnym, botki też, i w środku taki kozuszek mają, więc na święta idealne

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Coś mi zzarlo pół posta, przez telefon tak robi ;/
Napisałam ze w moim mieście w sklepie z ciuszkami dla dzieci ten kombinezon kupiłam. 0-3 msca jest. Ciepły, fajny
Tak jest!

Bardzo ładne te ubranka, Malutka będzie ślicznie w święta wyglądała

Stary 2015-10-11, 13:17   #4332
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:

U Was to w ogóle ta opieka okołoporodowa chyba inaczej trochę wygląda. Z tego co czytałam to w Polsce raczej sie nie praktykuje żeby ktoś "z zewnątrz" był na sali w czasie cięcia.

Hope współczuję Ci tych problemów obu Ci szybko odpuściły i już nie wracały.
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 13:17   #4333
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
A tutaj drugi mam na 3-6 mscy kupiony przez internet drogi był ale musialam go mieć

A ja u mamy jestem, segreguje ciuszki do prania w płynie dla niemowląt. Potem bede prasowac i pakować torbę do szpitala.

Mój mąż pojechał na mecz dziś do Wawy na narodowy bede kibicować wieczorem żeby tam miał super emocje
Też fajny, motyw bardzo podobny do poprzedniego

Stary 2015-10-11, 13:18   #4334
andriuszka77
Zadomowienie

Hope trzymaj sie, duuuuzo zdrowia życzę Tobie i małej
Stary 2015-10-11, 13:18   #4335
hope_35
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
hopesuper ze sie odezwalas
Mialam pisac ze milczysz ale akurat podgladalas forum to ponyslalam ze wszystko pewnie ok

Ja nie potrafie juz rozroznic gdzie moje dziecko co ma. Po lewej stronie czyje ogolnie malego konczyny i nisko na dole mnie czesto wali.

My juz po obiedzie. Wlasbie z tz gramy w tysiaca a mala czyta nam ksiazeczki
Ja mam forum w zakładce, i ciagle zalogowana U mnie Mała dalej poprzecznie ułóżona, i gmyra mi na dole nóżkami ;/ (stąd być może są te krwawienia)

andriuszka77, Koritsi_a, syylwuska - dziękuję ;*

Edytowane przez hope_35
Czas edycji: 2015-10-11 o 13:21
hope_35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 13:20   #4336
rudaska
Zakorzenienie

Adnriuszka śliczne rzeczy
Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

to niech nie zagląda tam gdzie nie powinien :P mój mi w wagine nie patrzył jak mnie badali :P, stał przy mojej głowie
no chyba że się boi np że zobaczy kupę :x
To chyba jest tak że czasem się coś zobaczy mimo woli, ale coraz bardziej mam wrażenie, że faceci ci którzy nie chcą (patrz mój) za dużo sobie wyobrażają i się spodziewają nie wiadomo czego. A pewnie jak dochodzą emocje, jak się chce pomóc tej swojej jedynej ukochanej to inaczej to wygląda.
Nie mogę się doczekać szkoły rodzenia. Tż pewnie załapie się na jakieś zajęcia

Cytat:
Napisane przez hope_35 Pokaż wiadomość

Hope trzymaj się cieplutko, ściskam kciuki, żeby u was wszystko było dobrze
Stary 2015-10-11, 13:22   #4337
hope_35
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Adnriuszka śliczne rzeczy

To chyba jest tak że czasem się coś zobaczy mimo woli, ale coraz bardziej mam wrażenie, że faceci ci którzy nie chcą (patrz mój) za dużo sobie wyobrażają i się spodziewają nie wiadomo czego. A pewnie jak dochodzą emocje, jak się chce pomóc tej swojej jedynej ukochanej to inaczej to wygląda.
Nie mogę się doczekać szkoły rodzenia. Tż pewnie załapie się na jakieś zajęcia

Hope trzymaj się cieplutko, ściskam kciuki, żeby u was wszystko było dobrze

Dziękuję ;*
Stary 2015-10-11, 15:02   #4338
ogolnie
Zakorzenienie

Jakbym miała jadać obiady u teściowej to bym z głodu umarła. Na 7 ludzi zaledwie kilka małych ziemniaków a o mięso to można się bić. Tłumaczy "żeby nie zostało i nie wyrzucać".
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 15:41   #4339
andriuszka77
Zadomowienie

A ja byłam chwilę na spacerze w lesie, pół kosza grzybów z tata przynieslismy, 20 prawdziwkow i babki oraz podgrzybkow sporo
Zimno ale w lesie pachnie cudownie ale bosko tak polazic tylko schylac mi sie ciężko przesyłam Wam trochę zapachów z lasu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1444570584804.jpg (76,5 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1444570619275.jpg (109,3 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1444570649862.jpg (106,2 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1444570680308.jpg (76,7 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1444570713251.jpg (87,9 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1444570796256.jpg (70,1 KB, 4 załadowań)
Stary 2015-10-11, 15:44   #4340
0enedue
Zadomowienie

Andriuszka nie widzę zdjęc na tel

Rudaska fajne spanie

Hope miło Cię widzieć dużo zdrówka życzę i wpadaj częściej

Ja też nie jestem w stanie rozróżnić co gdzie mała mi wypycha

Ogolnie to po co zaprasza na obiad tyle osób :/ ? Ehh

My też u mojej mamy teraz siedzimy na dworze jest tak zimno ze nie mam ochoty stąd wychodzić

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 15:47   #4341
halwaya
Zakorzenienie

andriuszka - super! zazdroszczę wypadu do lasu!
ogólnie

ja kupiłam własnie chustę elastyczną do noszenia dziecka.. tak wahałam się i główkowałam jaką kupić.. w końcu postanowiłam, że kupię właśnie elastyczną i używaną (bo nie wiem jak często będę używać - na pewno przyda się do podróży samolotem) chociaż tż chce samochodem jechać w kwietniu.. ze starszą córką nie miałam takich wynalazków, ale przy drugm dziecku myślę, że to może być przydane - np przy wyjściu na plac zabaw? no nie wiem - zobaczymy

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 15:56   #4342
andriuszka77
Zadomowienie

Ogólnie - jak bede na kompie to dodam też innym sposobem , teraz też z telefonu pisze

Halwaya gratuluję zakupu, bede podpytywac, jak Wam sie sprawdzi chusta to też kupię przy porodzie
Stary 2015-10-11, 16:00   #4343
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość

Ojejku... ludzie są niepoważni! przecież zdają sobie sprawę, że Wy za to musieliście zapłacić my na poprawiny się nie decydujemy. Zazwyczaj wszyscy są wtedy na kacu i nie mają ochoty na imprezowanie...
Poprawiny były super, tylko szkoda ze musiałam sie ciągle tłumaczyć przed rodzina tż dlaczego nie ma nikogo ode mnie, nawet rodziców
Ale przyjaciele mi wynagrodzili wszystko swoja obecnoscia

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Hejka!
U mnie nadszedł czas, kiedy nie mogę znaleźć sobie dobrej pozycji do spania.. od leżenia tylko na lewym boku bolą mnie już plecy z prawej strony...

Dziewczyny, w kołysce, którą kupiłam od kuzynki jest taki materac (niby pianka-kokos). Wg mnie wygląda na do wymiany, a Wy co sądzicie?
Ja bym wymieniła

Cytat:
A moj tz nie chce być przy porodzie. Tzn chce być przy mnie i mi pomagać ale widzę jak się boi i wiem, ze robi to tylko dla mnie
Mój ciągle się zastanawia. Z reszta, znając go sama nie jestem pewna czy chcę, żeby był przy porodzie
Cytat:

Adka ja biorę dwa paracetamole - ponoć można 8 na dobę. Apap extra nie jest polecany w ciąży właśnie ze względu na zawartość kofeiny. Ja mam przepisane jeszcze codeine - to gdy mi plecy siadly. Od biedy więc można tym się ratować..
Któraś z dziewczyn pisała przy okazji dyskusji o solpadeinie, że kodeina może być szkodliwa (ja brałam kilka razy w ciąży i mam nadzieję, że nie zaszkodziłam małej)

Tż wczoraj wrócił wcześniej do domu, dzisiaj nie poszedł do pracy - zdycha i wszystko wskazuje na to, że mnie zaraził :/ Więc mamy dzisiaj łóżkowy dzień
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 16:41   #4344
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Poprawiny były super, tylko szkoda ze musiałam sie ciągle tłumaczyć przed rodzina tż dlaczego nie ma nikogo ode mnie, nawet rodziców

Ja bym wymieniła

Mój ciągle się zastanawia. Z reszta, znając go sama nie jestem pewna czy chcę, żeby był przy porodzie

Któraś z dziewczyn pisała przy okazji dyskusji o solpadeinie, że kodeina może być szkodliwa (ja brałam kilka razy w ciąży i mam nadzieję, że nie zaszkodziłam małej)

Tż wczoraj wrócił wcześniej do domu, dzisiaj nie poszedł do pracy - zdycha i wszystko wskazuje na to, że mnie zaraził :/ Więc mamy dzisiaj łóżkowy dzień
Współczuję ;/ w takie zimno łatwo o chorobsko ;/
Zdrowka życzę Wam obojgu!
Stary 2015-10-11, 16:43   #4345
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
W ogóle ze smutkiem muszę stwierdzić, że dołączam do dziewczyn, którym dokucza ból spojenia...
Od dwóch dni bolały mnie pachwiny i myślałam, że jakieś zakwasy mi się zrobiły. Ale wczoraj doszedł ból spojenia i ciężko mi się chodzi :/
Jestem ciekawa czy to już tak do końca zostanie...
Myślicie, że powinnam jutro gin o tym powiedzieć?

Ps. Właśnie napisałam swój szczęśliwy post- same siódemki. Chyba w totka zagram
Mnie tez od paru dni zaczęło boleć spojenie, szczególnie jak więcej pospaceruje :/
Skork masz jutro wizytę to przecież nie zaszkodzi powiedzieć o tym lekarce.

Cytat:

Wczoraj byli u nas znajomi i robiłam koleżance grzańca takiego z miodem, goździkami i pomarańczą. Jeny jak jej zazdroscilam
ale mi narobiłaś smaka na takiego grzańca mniam

Dolinka nie widze na tel zdjęcia tego materaca ale chyba takie coś to warto wymienić żeby było świeżutkie dla maluszka
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 16:43   #4346
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Jakbym miała jadać obiady u teściowej to bym z głodu umarła. Na 7 ludzi zaledwie kilka małych ziemniaków a o mięso to można się bić. Tłumaczy "żeby nie zostało i nie wyrzucać".
Hahaha to co, dojadalas w domu?
Cytat:
A ja byłam chwilę na spacerze w lesie, pół kosza grzybów z tata przynieslismy, 20 prawdziwkow i babki oraz podgrzybkow sporo
Zimno ale w lesie pachnie cudownie ale bosko tak polazic tylko schylac mi sie ciężko przesyłam Wam trochę zapachów z lasu
Ale fajnie ją na grzybach się w ogóle nie znam, ale uwielbiam klimat leśny i ten zapach niezłe zbiory, tym bardziej, że w tym roku to chyba cienko z grzybami ;/
Cytat:
andriuszka - super! zazdroszczę wypadu do lasu!
ogólnie

ja kupiłam własnie chustę elastyczną do noszenia dziecka.. tak wahałam się i główkowałam jaką kupić.. w końcu postanowiłam, że kupię właśnie elastyczną i używaną (bo nie wiem jak często będę używać - na pewno przyda się do podróży samolotem) chociaż tż chce samochodem jechać w kwietniu.. ze starszą córką nie miałam takich wynalazków, ale przy drugm dziecku myślę, że to może być przydane - np przy wyjściu na plac zabaw? no nie wiem - zobaczymy
O gratulacje zakupu
Jakiej firmy kupilas?

Ja może po porodzie, jak będziecie chwalimy i stwierdze, że przyda mi się cos takiego, to tez kupie
Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość

Ja bym wymieniła

Ojej, to wygrzewajcie sie w łóżku jak tak, nie daj się chorobie! ;*

A ja zrobiłam paznokcie i zaczynam pierwszy odcinek 3 sezonu

Stary 2015-10-11, 16:47   #4347
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Hahaha to co, dojadalas w domu?

Ale fajnie ją na grzybach się w ogóle nie znam, ale uwielbiam klimat leśny i ten zapach niezłe zbiory, tym bardziej, że w tym roku to chyba cienko z grzybami ;/

O gratulacje zakupu
Jakiej firmy kupilas?

Ja może po porodzie, jak będziecie chwalimy i stwierdze, że przyda mi się cos takiego, to tez kupie

Ojej, to wygrzewajcie sie w łóżku jak tak, nie daj się chorobie! ;*

A ja zrobiłam paznokcie i zaczynam pierwszy odcinek 3 sezonu

Tak gorszy rok, a zbiory słabe bo krótko byliśmy ja kocham zbierać grzyby, kilometrami potrafię lazic za nimi, nawet cały dzień pół kosza to takie nic potrafiliśmy przynosić z tata dziennie po 300 samych prawdziwkow jak był wysyp
A najlepsze ze ja nie przepadam potem za.ich jedzeniem chyba ze w sosie albo w krokietach z miesem i grzybami większość rozdaje po rodzinie, samo zbieranie mnie cieszy a psy dziś ze mną szalaly
Stary 2015-10-11, 16:53   #4348
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
fuck jak tak Was czytam to my jak robiliśmy liste to nasza rodzina + znajomi wyszło nie całe 40 osob a na większości ładnych sal minium to 60 osob
Nam sie takiej już najbliższej na chrzciny uzbierało ponad 40osób a i tak wielkie boje były z rodzicami jednymi i drugimi bo oni oczywiście mieli dwa razy dłuższą liste tych co to nie wypada nie zaprosić

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Tez nie martwie sie waga, bo jest orientacyjna mam nadzieje ze moj nie bedzie gigantem :p

A ze spiworkien to chodzi mi o to.
Ubieram malego, jest zima. Chce jechac do miasta- 22 km.
Nakladam mu body z dlugim, spodnie, na gore jaka bluze? I wkladam go do fotelika z tym spiworkien co moge odsunac jak juz zie nagrzeje samochod. A i czapka.
Albo opcja dwa, jade w tenp 17 st, szczekam zebami. Acmalego uboeram w to samo ale kombinezon zamiast spiworka

Dobrze kombinuje? Wypowiedzta sie
ja miałam na zime tylko kombinezon i uzywałam do wózka i samochodu, w samochodzie jak dalej jechaliśmy to po prostu rozsuwałam kombinezon najdalej jak sie dało i zdejmowałam czapeczkę, ale tez nie nastawiałam ogrzewania na full
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 16:54   #4349
ogolnie
Zakorzenienie

0enedue tylko my z TŻ dojezdni bo ich tam w domu jest 5, ale od początku jak ich znam nie mogę się nadziwić tym obiadom
Zawsze wracam głodna stamtąd. TŻ chyba też bo razem w domu dojadamy hehe

A ten ból spojenia to taki klujacy jest? bo mnie boli przy chodzeniu ale myślałam ze to mały na pęcherz ciśnie

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Sylwuska no,zaraz będę przygotowywać ziemniaki na domowe frytki
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 16:56   #4350
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
0enedue tylko my z TŻ dojezdni bo ich tam w domu jest 5, ale od początku jak ich znam nie mogę się nadziwić tym obiadom
Zawsze wracam głodna stamtąd. TŻ chyba też bo razem w domu dojadamy hehe

A ten ból spojenia to taki klujacy jest? bo mnie boli przy chodzeniu ale myślałam ze to mały na pęcherz ciśnie

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Sylwuska no,zaraz będę przygotowywać ziemniaki na domowe frytki
Hehe, to oni pewnie trzymają linie skoro takie glodowe obiady
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości