|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Próbki,mini zamówienia,promocje,kody - gdzie co można tanio dostać+OT cz.X
Cytat:
Rzeczywiście identyczna! Lubię klasyczne biżu i ta do wszystkiego pasuje.
|
|
|
#3572 |
|
only smart shopping
|
Dot.: Próbki,mini zamówienia,promocje,kody - gdzie co można tanio dostać+OT cz.X
Usiłowałam wczoraj przetestować Remarcable, ale mam zbyt jasny kolor - 32. Nałożyłam, by przetestować właściwości, ale szybko zmyłam, bo nie mogłam patrzeć na siebie w tej żółtej masce
Czeka mnie kolejna wycieczka do S.
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z jakimi kosmetykami uzywacie tego podkładu? na jaki krem/bazę? jaki puder na to?
kosmetyki + różności okazjonalnie : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=835212 madzialenn bloguje o kosmetykach i modzie ![]() Kosmetyki i codzienne stylizacje ![]() http://madzialennx.blogspot.com/2014...ine-shawl.html |
|
|
|
|
#3574 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie też wtopiłam z odcieniem więc może przy okazji capnę jeszcze jaśniejszy ![]() Cytat:
Zdrowia potrzebującym i fajnych kodów ![]()
"Biorąc pod uwagę ile kosmetyków YR przewinęło się przez moje ręce, to powinnam już biegle mówić po francusku."Junebug Edytowane przez Rapsodia Czas edycji: 2015-10-11 o 12:38 |
||
|
|
|
#3575 | |
|
Pani Pech
|
Cytat:
![]() Byłam w rossmanie wykotzystalam zniżki z tic tac i wszystko sprawnie poszło ![]() Brałam duże tic tacki po 4 zł, teraz wezmę kilka małych jeszcze bo często jestem w rossmanie a zniżki aż do grudnia
|
|
|
|
|
#3577 |
|
Pani Pech
|
|
|
|
|
#3578 |
|
Naczelna wampirzyca
|
|
|
|
|
#3579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brrrr... ale dziś zimno. Słyszałam, że w nocy ma spaść śnieg m.in. na Śląsku i w Małopolsce... |
|
|
|
|
#3580 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3581 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też lubię klasyczne biżu Cytat:
![]() Cytat:
Kładę go na krem nawilżający Dior Hydra Life lub Estee Lauder Revitalizing Supreme, bazę Diora zmniejszającą pory ( niezbyt ją lubię ) potem podkład i na to puder Estee Lauder Perfecting Loose Powder lub Guerlain Les voilettes powder Chciałabym bardzo, bardzo przetestować Born this way
|
||||
|
|
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawią mnie kosmetyki Too Faced, wiecie jak z jakością? Bronzer bym przytuliła.
kosmetyki + różności okazjonalnie : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=835212 madzialenn bloguje o kosmetykach i modzie ![]() Kosmetyki i codzienne stylizacje ![]() http://madzialennx.blogspot.com/2014...ine-shawl.html |
|
|
|
|
#3583 |
|
Naczelna wampirzyca
|
Mnie z kolei po 4h MJ uczulił - twarz aż piekła i to tak - 4h nic, a potem 2 minuty i twarz czerwona
I na początku też super krycie, a potem mnie TŻ pyta, czy to przez grypę jestem taka poszarzała i zmęczona, czy to ten nowy testowany podkład. No i mi po 4h wyciągnął wszystkie niedoskonałości i pierwsze zmarszczki jak nigdy widoczne, a skórę musiałam jeszcze lepiej nawilżać, bo nie dość, że uczulił, to jeszcze strasznie mnie wysuszył, dobrze że nie musiałam z domu wychodzić przez chorobę, bo 3 dni doprowadzałam twarz do względnego porządku i nic prócz nawilżającego kremu i żelu do twarzy nie mogłam nałożyć. Żal mi tylko koloru, bo trafiłam z nr 26 idealnie i lepiej w całym swoim życiu nie dobrałam koloru z żadnej firmy.
Edytowane przez Xandrine_Marie Czas edycji: 2015-10-11 o 17:25 |
|
|
|
#3584 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Born podobno ( i cąła szafa too faced ) ma się pojawić w renomie już w listopadzie ( info od konsultanki ), natomiast online Born ma być już pod koniec tygodnia ( info z BOKU Sephory ) |
|
|
|
|
#3586 |
|
only smart shopping
|
Polecicie jakieś korektory podoczne
?
|
#3587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3588 | ||
|
Lady Dior
|
cześć dziewczyny,
ja też byłam dzisiaj w S. i dostałam próbkę tego podkładu remarcable MJ, konsultantka wybrała dla mnie odcień 14, jutro będę testować. Dzisiaj tylko na dłoni nie wiem czy nie za bardzo wpada ten kolor w różowy. Konsultantka mówiła, że najlepiej nakładać go na bazę. Chciałam zlukać nowe zapachy, ale nie było testerów, albo się pokończyły ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
ja chciałam przetestować kredkę podnoszącą brwi, ale akurat tej jednej rzeczy nie było
|
||
|
|
|
#3589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ten guerlain, którego planuję kupić, jest o przedłużonej trwałości i fajnie się trzymał przez cały dzień. Kosmetyki too faced mają piękne opakowania i fajne ceny także jakiś bronzer kupię. Oby podkład też mi podszedł.właśnie oglądam filmii na yt z udziałem podkładu Born, fajnie się zapowiada
kosmetyki + różności okazjonalnie : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=835212 madzialenn bloguje o kosmetykach i modzie ![]() Kosmetyki i codzienne stylizacje ![]() http://madzialennx.blogspot.com/2014...ine-shawl.html Edytowane przez madzialenn Czas edycji: 2015-10-11 o 18:06 |
|
|
|
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro będzie lepiej
Ja to teraz ciągle mam złe dni, zaczęły się studia, nie umiem zdać egzaminu na prawo jazdy Podziwiam wszystkich, którym udało się zdać i zazdroszczę, że mają to już za sobą.Przez ten stres cera ostatnio mi wariuje i zastanawiam się, czy nie wypróbować maski z Sephory, tej podobnej do GlamGlow... Albo zestaw Clinique Anti Blemish... Chyba też kiedyś chwaliłyście. Co jeszcze może pomóc w walce z wypryskami?
|
|
#3591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi na wypryski pomaga Detromecyna 2%, niestety jest na recepte, smaruje pryszcza i znika dość szybko. Mi już jak coś się pojawi to pryszcz na pół twarzy, ostatnio pomaga mi patyczek do ucha nasączony w spirytusie, przykładam do syfka, potem detromecyna i za 2 dni nie ma śladu.
kosmetyki + różności okazjonalnie : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=835212 madzialenn bloguje o kosmetykach i modzie ![]() Kosmetyki i codzienne stylizacje ![]() http://madzialennx.blogspot.com/2014...ine-shawl.html Edytowane przez madzialenn Czas edycji: 2015-10-11 o 18:35 |
|
|
|
|
#3592 | |
|
Pani Pech
|
Cytat:
Używam teraz na twarz bb ślimaka Cera jak nowa i te małe ra dwa się wygoily Wcześniej brałam coś z kwasem salicylowym. No i duuuzo wody i odstawić tłuszcz i słodycze na trochę wtedy jest lepiej
|
|
|
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
Jak na pojedyncze wypryski polecam ten roller https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...wa-wersja.html , u mnie działa ekspresowo i nie wysusza skóry wokół syfka jak spirytus
|
|
|
|
#3594 |
|
Lady Dior
|
Moim zdaniem najlepiej działa zmiana diety - mocno ograniczyć cukier, ograniczyć ostre rzeczy i z octem, pić dużo pokrzywy i czystka. Ja mam super cerę odkąd stosuje te rzeczy, nawet szkoda mi podkładu używać. A czystka piję z miodem i cytryną i jest pyszny
Wiem, że to jest trudna droga, ale moim zdaniem najbardziej skuteczna (przynajmniej w wielu przypadkach, bo oczywiście różne są przyczyny).Mam pytanie jeszcze do dziewczyn, które kupiły kolagen 100% z Bingospa. Jak go używacie? On jest taki lejny, że jak próbuję go na dłonie wziąć to połowa mi się wylewa na podłogę
|
|
|
|
#3595 | |
|
Chanel Lady
|
Cytat:
dodatkowo pokrzywa świetnie usuwa nadmiarową wodę z organizmu - ja mam problem z takim "puchnięciem" przed okresem a pokrzywa świetnie mi to reguluje żeby mieć dobrą cerę najważniejsze jest działanie "od środka"
|
|
|
|
|
#3596 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za rady
|
|
#3597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
|
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj w klubie
Ja położyłam się spać o 19, żeby już nie uczestniczyć w dzisiejszym dniu, ale spać nie mogę. Mogłabym iść spać i obudzić się za miesiąc.
|
#3599 |
|
Wieczne Kutango
|
Melduje się trzecia ze złym humorem. Wczoraj całą noc przeryczałam i usnęłam ze zmęczenia na podłodze.
|
|
#3600 |
|
Naczelna wampirzyca
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.

Też przez środek idzie grawerowana linia i jest jeden diamencik 

: 
widzę, że z znowu wraca moda na miniaturowe obcasiki

a za k.k. też nie przepadam, ładna kobieta ale tyłek koszmar.

Też lubię klasyczne biżu 

ja chciałam przetestować kredkę podnoszącą brwi, ale akurat tej jednej rzeczy nie było
Podziwiam wszystkich, którym udało się zdać i zazdroszczę, że mają to już za sobą.