![]() |
#4351 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4352 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4353 | |||||
Rozeznanie
|
To mi za duży wyszło 139 plus wysyłka :/ coś dużo za dużo
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() My dzisiaj po pierwszych zajęciach na basenie ![]() ![]()
![]() |
#4354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja pracuje uczciwie, staram się pomagać tym ludziom do których chodzę, nie spóźniam się, niczego nie olewam, dotrzymuję terminów, wszystko za psie pieniądze, a jakby mnie zwolnili to nawet zasiłku nie dostane, bo pomimo 3 lat pracy nie zarabiam najniższej krajowej. Poza tym wiadomo, że jak są sukcesy w takiej pracy to niewielkie, wiec każdy widzi tylko to co złe. Np teraz mówią ze to moja wina ze zabrali dzieci takiej rodzinie, bo "tak ich pilnowałam" jak ja bym była od pilnowania a po drugie od 5 miesięcy juz nie pracuje. Jak tak pomyślę to mam jeszcze wiele innych powodów do narzekań (niezbyt optymalne godziny pracy, brak miejsca w biurze i konieczność pracy w domu itd) ale jak już pracuję i wpadam w taki ciąg, to muszę przyznać, że kocham swoją pracę ![]() Nie wiem jak będzie teraz po powrocie, bo stawiam pewne warunki które chce żeby szefostwo spełniło bo jak nie to nie wracam - oni tak myślą, ale i tak wrócę bo nie będę miała z czego żyć ;-) Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też narzekam na pracę a ją lubię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Zakorzenienie
|
Lena usunęła o 18 i śpi nadal. .. o której ona w nocy wstanie...
#4358 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
byliśmy u teścia na urodzinach- mała była masakrycznie marudna i płaczliwa. nie ryczała tylko u mnie na rękach, nie chciała spać..... wróciliśmy do domu- i zupełnie inne dziecko- zadowolona, uśmiechnięta, rozgadna- nie wiem o co chodzi- ewidentnie nie lubi tamtego domu- ciekawe dlaczegoo.... ![]()
![]() |
#4360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam wrazenie ze moje nogi zrobily sie bardziej niewymiarowe niz byly ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4361 | |||||||
Zakorzenienie
|
No! Nadrobiłam was
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4362 |
Zakorzenienie
|
laski , macie jakieś specjalne kosze na zużyte pieluchy?
kurde. pieluchy z kupą zawijam w te pachnące woreczki, codziennie wywalam śmieci, ale ☠☠☠ie kupą. jak rano wejde do kuchni a przez noc leży jakaś zużyta pieluszka to jest smród z kosza.... nie wyobrażam sobie jak bedzie dupić kiedy młoda zacznie jeść pokarmy stałe i zacznie robić normalne batony.... ![]() dlatego zastanawiam sie nad koszem na pieluchy. tylko chyba te wkłady bardzo drogo wychodzą prawda? bo sam kosz to nie jest jakiś wielki wydatek.... co myślicie? ma któraś? możecie coś polecić?
#4363 |
Zakorzenienie
|
My wywalamy normalnie do kosza i to nie owinięte w nic. Po calym dniu faktycznie ☠☠☠ią ale nie jest tak źle
![]() Ej czy zakładacie maluchom jakies rękawiczki? Ten mój szogun ma takie zimne łapcie na spacerach, ze masakra ![]()
#4364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak dziewczyny pisały jak wracasz z macierzyńskiego i redukujesz etat to przez rok jesteś chroniona ![]() Mi sie 8 maja kończy macierzyński do połowy lipca pociągnę wypoczynkowy no ale potem już muszę do roboty, Mama weźmie trochę urlopu, trochę teściowa, trochę Tz żeby Młody poszedł do żłobka od września. Żłobek bierzemy jakiś prywatny muszę sie zacząć rozglądać jak to wyglada przed publicznym mam jakieś opory... Mam jakaś taka wizje publicznego żłobka ze cała sala wrzeszczących dzieci leży cały dzień w zasranych pieluchach i opiekunki które je olewaja. Złe mam doświadczenia z publicznymi placówkami w tym kraju.... Jestem zła na Tz popił wódkę z moja mama na urodzinach prababci i ja prowadziłam do domu traktował mnie jak upośledzona, za każdym razem jak robiłam jakiś manewr to wzdychał jakbym miała ciężkiego downa. Zachowuje sie jakbym była jakaś skretyniała idiotka która nie potrafi wcisnąć hamulca jak widzi nadjeżdżający samochód tylko drze sie na cała furę "hamuj hamuj" bo ja ☠☠☠☠a ślepa jestem i dla funu wymuszam wypadki bo to taki zastrzyk adrenaliny nie???? Tak mi sie chujowo z nim jeździ... Jadę sama to robię jak uważam a jak jadę z nim to złe sie czuje bo mi bez przerwy gada co mam robić następnym razem zjadę i go ☠☠☠☠a wysadzę ☠☠☠any instruktorek sie znalazł w dupę niech sie zahamuje nie gadam z nim. W ogóle czasem mnie naprawdę traktuje jakbym miała iloraz inteligencji 0 z jednej strony mnie to w☠☠☠☠ia a z drugiej nie za fajnie oddziaływuje na moje poczucie własnej wartości... Julek ma mega problem z zaśnięciem jak jesteśmy gdzieś w gościach wczoraj na pokerze i dzisiaj u Babci wpadł w taki ryk ze az sie zastanawiałam czy to nie NOP po tym czwartkowym szczepieniu... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. ![]() 26 lipca - kolejny rok razem! ![]() Julek - 10.05.2015r. 21:40 ![]() pierogowamama.com |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4365 | |
celebriti
|
indu sangenic mam toomy tipie czy jak to sie pisze i to jest za☠☠☠ista sprawa, stoi se w sypialni, nikomu nie zawadza i nawet nikt nie wie co za cukiereczki chowa
![]() no i oczywiscie nie bylabym soba jakbym nie obejszła systiemu - na all jest koles co sprzedaje folie! bodaj 16m za 9 zeta co daje okolo 4 wklady bo on sugeruje ciac 4 metrowki do uzupelnienia. na poczatku denerwuje to nawijanie ale po 3 razie zajmuje mi to 1,5 minuty i za 23 zyla mam folii na yyyy no 2 raz kupilam. a wklad tommy to 24 zeta jeden chyba.
![]() ![]() |
![]() |
#4366 |
Zakorzenienie
|
Mamy zwykly metalowy kosz z Ikea. Mały, zamykany.
Dziewczyny czy to możliwe, żeby po szczepieniu małemu coś się stało? Wcześniej przewracal się z brzuszka na plecy i gaworzyl używając różnych sylab. Po szczepieniu się nie przewraca, a gaworzenie to tyko "yyy y yyyyy yyy eeeee". Nic skomplikowanego. Myślałam, że to tymczasowo, ale już ponad miesiąc i nadal nie mówi tak ładnie. I mogłabym być panikara, ale tz też to zauważył. Iść po skierowanie do neurologa czy co?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#4368 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
industria zastanawialam się pod koniec ciąży ale nie kupiłam. Później problem mniejszy bo kupa raczej raz dziennie i bardziej zwarta. Jeżeli o wkłady chodzi to rzeczywiście lepiej ta folie kupować bo się interesowałam tym tematem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4369 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
mam, bo dostalam, ale wkładów nie mam i na to samo wychodzi ![]() Cytat:
Nienawidze jezdzic z TZtem, a jak jest po glebszym to juz w ogole!!!! Kiedys cala droge mi mowil...jedynka sprzeglo i dwojka...teraz hamuj teraz to i sramto! no ☠☠☠☠a mac! Cytat:
![]() Ale mnie ten mecz kosztowal stresu, ja uwielbiam pilke nożna i ze doczekalam do tej godziny to cud ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4370 |
Zakorzenienie
|
Mam postawiony zwykly kosz obok przewijaka co by nie latac z kazda pielucha do kuchni. Nie czuc go. Nawet moja mama ktora jest wyczulona na zapachy w domu nie poczula. Jak zacznie jesc normalnie to sie pewnie zmieni
|
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie zakładam jeszcze, zacznę wtedy gdy i ja będę nosić. Mam dwie pary - na jesień cieńsze i na zimę grubsze. Laura ma ciągle lodowate dłonie i stopy ale ja mam tak samo wiec teraz już nikt w rodzinie się tym nie przejmuje, tylko ktoś kto rzadko u nas bywa zwraca na to uwagę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Zakorzenienie
|
Marei idź sprawdz. Lepiej być przeczulonym... ale oby nic nie było.
Ja nie wiem co się z Lena stało. Jak usunęła o 18 tak budziła się tylko na jedzenie i wstała teraz ![]() ![]() W ogóle to tz mi chciał mecz wczoraj wyłączyć bo Krychowiak strzelił bramkę i komentator non stop mówił jego nazwisko. A tz biedny zazdrosny się denerwował a ja go jes z cze podjudzalam ![]()
#4373 |
Zakorzenienie
|
Weszlam na fejsa a tam jakies szalenstwo....czy tylko ja nie oglądalam meczu i nie wiem o co chodzi???
Moje dziecko przed chwilą zobaczylo pierwszy śnieg w swoim zyciu. Znaczy sie zimabdo nas przyszla. Zimno jest a ha dzis chcialam wpakowac ją w chuste i isc na miasto...nie moge jechac autem. Bize, jestem taka za☠☠☠ista, ostatnio jezdzilam 2 tyg bez przeglądu a wczoraj zobaczylam ze oc skonczylo sie w czwartek.... ..tak ze dzis zostawie troche kasy w pzu : wmur: ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Aa i dzieki za odp o koszach ![]()
![]() |
#4374 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Zakorzenienie
|
Marei ja bym to skonsultowala.
Ile u mnie sniegu ja pier....!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4377 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już dwa razy przejechałam się na pracodawcach.. Raz uprzedzilam pracodawce ze za miesiąc odchodze. Nagle codziennie miałam kontrolę, non stop musiałam jeździć do wawy :/ A teraz..?! Pracowałam u siostry żony brata mojej mamy, więc w sumie "rodzina" przyszłam bo ona w ciąży itd po dwóch miechach urodziła, przez prawie rok ogarniałam wszystko sama, rozliczenia,nie bralam wolnego bo byłam sama, a w lato wzięłam tylko dwa dni urlopu. Zgadzałam się na lewe umowy żeby stażystow jej dawali, w ciąży pracowalam do 33 tyg. I co? Tak mnie zrobiła że do macierzynskiego dała mi najniższą krajową!! Cytat:
Nie lubi teścia ![]() Też zaczęłam się zastanawiać nad tym koszem bo mam wrażenie że w sypialni wali pampersem ![]() Wczoraj przyszedł do nas kumpel na mecz. Zrobiłam pizzę ale dobra wyszła! I dziś Blanka ma wagary bo mój brat pożyczył auto. Ma egzamin na ciężarówke i mam nadzieję że zda bo wisi mi hajsy ![]() Cytat:
Cytat:
Ale tak czy siak jestem za żłobkiem (sprawdzonym) niż np za babcią :p Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marei ja bym sprawdziła u lekarza. Ale sypie śnieg a w dodatku wieje. Na szybkiego szukałam kozaków dla Wiki. Dobrze, że tata ma drugie zmiany to zawiózł mnie z Wiktorią do przedszkola. Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Zakorzenienie
|
Hej
Nocka w miarę, KP o 3 i 6. Ale o 6 mleko jej się cofalo że dostała takiego kataru że o spaniu nie moglo być mowy. Nie dało jej się tego odciągnąć a ledwo oddychać mogla. Ogladalyscie meczyk? ![]() Marei wino rodzynkowe, wyrób własny ![]() Mamy jeszcze wino trusawkowe, porzeczkowe, daktylowe, sliwkowe, żytnie, jabłkowe, wiśniowe. Patola jak nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.