|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: W ironię i sarkazm uzbrojone, niebezpieczne i zdziwione Aniołki Czarliego - mis
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;53072781]To jedenn z moich lęków. Wyglądam przez okno, a po drugiej stronie ktoś/coś się patrzy na mnie. Albo wyglądam przez judasza i widzę czyjeś oko. Zawał na miejscu[/QUOTE]
Nie dziwię się. BTW dzięki babci mam wiele podobnych lęków. Cytat:
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;53072833]Albo stary, skrzypiący dom. ![]() Jak dom ciebie polubi to jest ok. Ba, ja nadal przed snem zamykam wszystkie szafy i zamykam drzwi. A jak się da to i okna, poza oknem w sypialni, które często jest uchylone. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1172 | |
Konto usunięte
|
Dot.: W ironię i sarkazm uzbrojone, niebezpieczne i zdziwione Aniołki Czarliego - mis
Cytat:
ja przez sen wlazłam do pokoju mojego kolegi i stałam nad jego łóżkiem. też miałam wymyślonych przyjaciół ;d |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1173 |
Konto usunięte
|
Mam koleżankę, która przez 2 lata mieszkała sama w wielkiej, starej willi pod lasem, w oddaleniu od innych domów. Miała psy, które w nocy były w ogrodzie i jak zaczynały ujadać, to miała pełne portki. Podziwiałam ją i nigdy nie zdecydowałam się u niej spać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1174 |
Konto usunięte
|
Kiedyś czytalam książkę, gdzie dziewczyna była tak samotna, ze noca kladla sie przy lodowce i skuchala jej pracy, bo to bylo jedyne, co ktos do niej 'mówił'. (Yoshimoto Banana, kuchnia)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1175 |
zawsze mam racje
|
mjos: juz myslalam, ze kogos w ostatnim odcinku 3 z 12 sezonu znowu kogos usmierconi
![]()
#1176 |
Konto usunięte
|
wolałabym mieszkać przy cmentarzu niż na odludziu w lesie. A psy nie są obroną, w horrorach zawsze giną pierwsze, czo te ludzie to ja nie :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1177 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1178 |
Zakorzenienie
|
Najlepsze że siedzę sama
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1179 |
Konto usunięte
|
Nie znoszę opiekowania się domem rodziców, jak gdzieś wyjadą na dłużej, a jest wietrzną pogoda. Odzwyczaiłam się od odgłosów domu i od wycia w kominie i muszę zasypać przy włączonym TV, nawet jak chłop śpi obok mnie. A odgłosy dochodzące z piętra niżej to już w ogóle masakra.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1180 | |
zawsze mam racje
|
Cytat:
Widocznie uznawalam, ze nikt nie jest na tyle dobry, zeby zastapic doszczytu poznania moich sekretow ![]()
![]() |
#1181 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
jak się skończą seriale to pewnie przejdę na M jak miłość proszę nie zdradzać wątków!!!!!!!!!1 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1182 |
Zakorzenienie
|
Też mieszkałam przy cmentarzu, takim starym, poniemieckim nieczynnym. Zawsze czułam respekt i nie chodziłam po cmentarzu bez sensu, ale nie czułam i nie wykształciłam w sobie takiego lęku przed cmentarzem jak przed lasem w nocy.
Korci mnie żeby coś napisać, z horrorowo śmiesznych historii, tyle że tam dużo faktów. |
![]() ![]() |
![]() |
#1183 |
Konto usunięte
|
mój mieszkał w dziurze w ścianie przy kiblu, tam gdzie jest wodomierz XD
|
![]() ![]() |
![]() |
#1184 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1185 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1186 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
w nocy bym nie przeszła, ale za dnia są moją świątynią w Jaworzynce jest taki cmentarz, który kończy się na zboczu góry, są malutkie schodki w dół(symboliczne) i z tych cmentarnych schodków widać panoramę miasta....naprawdę doskonałe miejsce do medytacji, samotności, szczęśliwości z obcowaniem swoim z sobą |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1187 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1188 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1189 |
Konto usunięte
|
Dacn, to pozmieniaj strategiczne kwestie.
Nie lubię będąc sama w łazience myć twarzy pod wodą, tak że mam wtedy pochyloną głowę i zamknięte oczy. Zawsze mi się wkręca, że ktoś wtedy za mną stoi i mnie obserwuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#1190 |
Zakorzenienie
|
ja też gadałam przez sen i lunatykowałam jak byłam mała
![]()
#1191 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Ja lasu nocą też się nie boję, tym bardziej jak ksieżyc świeci - bo ładnie oświetla.
Ale za to boję się mgły, takiej gęstej i mlecznej, moja trauma jak szłam w liceum na przystanek. |
![]() ![]() |
![]() |
#1192 |
Konto usunięte
|
moja szkoła była przy cmentarzu, było super, bałam się nawet w dzień XD
|
![]() ![]() |
![]() |
#1193 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jest naprzeciwko drzwi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1194 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() śmieję się, ale współczuję (cmentarze i tak kocham, czuję melancholię, buduję się-swoją moralność szacunkiem wobec tych ludzi, którzy już nie doświadczają, na cmentarzu nauczyłam się czytać, ale i tak widzę długowłose i długoszponiaste zwłoki wyłażące z ziemi) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1195 |
Konto usunięte
|
boże, wracamy kiedyś z TŻ z imprezy i ona do mnie, że choooodź, demi, przejdziem se przez cmentarz, będzie szybciej
moje "PO☠☠☠AŁO CIĘ???" pewnie było słychać w zaświatach |
![]() ![]() |
![]() |
#1196 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Sama w nocy przez cmentarz może nie szłabym spokojnym krokiem, ale z kimś to mogłabym przesiedzieć i całą noc.
Lubię wiatr jak szumi w drzewach, murach czy górach. Zawsze mam wrażenie że chce mi coś opowiedzieć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1197 |
Konto usunięte
|
Mamy swoją ulubioną miejscówkę w Kazimierzu Dolnym, jest szybki skrót na rynek, ale właśnie przez stary cmentarz. Powrót po północy jest bardzo szybki, nawet po drinku i mimo tego, że idzie się pod górę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1198 |
Konto usunięte
|
W sumie to raz się bałam. Nocowałam przez kilka dni w dużym, trzypiętrowym domu (trzy piętra plus piwnica na poziomie parteru, plus mały stryszek). Dom długo stał pusty, wymagał remontu, tylko jedno piętro nadawało się do jako takiej egzystencji, pozostałe były niewykończone, zamiast podłóg i ścian były drewniane konstrukcje. Ja spałam w dużym salonie, ok. 40m2, druga osoba z którą byłam w domu spała w pokoiku obok. W salonie nie było mebli tylko kominek, brudny, stary dywan i leżanka z Ikei na której miałam spać. Wieczorem zamknęłam sobie drzwi do pokoju na klucz, sprawdziłam zasuwki w drzwiach na taras i się położyłam. Gdy jestem w nowym miejscu mam płytki sen, budzę się od byle hałasu. Obudziłam się w środku nocy i wydawało mi się, że coś słyszę. Nie wstałam, tylko leżałam i słuchałam jak ktoś chodzi po całym piętrze wyżej. Było słychać wyraźne, ciężkie kroki. Wiecie jak to jest w pustym domu, gdy nie ma mebli i miliona rzeczy, które wytłumiają dźwięki. Myślałam, że to ta druga osoba, z którą byłam chodzi i planuje jak zagospodaruje przestrzeń. Poleżałam tak jeszcze z 15-20 minut i zasnęłam. Rano zapytałam się tej osoby, dlaczego nie spała w nocy tylko chodziła po piętrze, a w odpowiedzi usłyszałam, że przespała całą noc w pokoju obok mnie i z niego w ogóle nie wychodziła. Przyznaję, że mnie to trochę zmroziło. To nie jest osoba skora do głupich żartów, nie miała też powodu, żeby kłamać. Jak powiedziałam, że słyszałam w nocy jak ktoś chodzi po domu, to usłyszałam, że to niemożliwe, bo w domu byliśmy tylko we dwoje.
Jeżeli ja przez całą noc byłam w salonie, a ta druga osoba w pokoju obok, oznacza to, że ktoś obcy był w domu gdy spaliśmy. Bałam się po fakcie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1199 |
Zakorzenienie
|
Na studiach część zajęć odbywa się na tak zwanych wyjazdówkach, czyli jedzie się do szpitala gdzieś do zapomnianego przez wszystkich miasteczka na tydzień, dwa lub trzy. Pojechaliśmy na takie zajęcia z psychiatrii. Grupa koedukacyjna. Fajni ludzie, pełen luzik. Po zajęciach poszliśmy na miasto, a później obejrzeliśmy jakiś film ( nie horror) i się zaczęło,bo stwierdziliśmy że skoro nocujemy w szopie to i nastrój jest odpowiedni i zaczęły się głupie historie o duchach, psychopatach i mordercach.
Wszystko było śmieszne do momentu w którym ja nie zauważyłam, że w rozklekotanych drzwiach do naszego pokoju jest WYRWANY !!! zamek i wstawiony zamek antywłamaniowy taki konkret. Od tego czasu szliśmy się kąpać wspólnie, jedliśmy razem i nigdzie nie ruszaliśmy się w pojedynkę. Ba jak się ktoś zbudził na siusiu to grzecznie czekał do świtu w pokoju. Wkręciliśmy sobie że w tamtym mieście nie lubią obcych i to studentów i że COŚ się stało. Paranoja udzielona. Po prostu, ale wtedy baliśmy się dość mocno. |
![]() ![]() |
![]() |
#1200 |
Konto usunięte
|
Ja uwielbiam swoj cmentarz noca 1szego, setki tysiecy zniczy, ciemny las i rzezbione nagrobki i rozne, tematyczne pomniki.
Co jakis czas tam sa koncerty upamiętniające, zawsze sobie obiecuje, ze pojde, ale cos mi nigdy nie wychodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.