![]() |
#4411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Dzięki dziewczyny za życzenia
![]()
![]() |
#4412 |
Zakorzenienie
|
ADKA ja Tz właśnie kupiłam kilka lat temu na urodziny dysk z firmy WD
![]() Jeszcze Ci siostra kiedyś podziękuj, zobaczysz ![]() Też bym chciala, żebyśmy byli dla dziecka atorytetem. KALUSIA ja kupie taki kombinezon bo nie mam jeszcze ciepłego, więc od razu wezmę taki, zeby były dziurki na pasy ![]() WOJNIANN jeszcze nie Ty jedna masz trochę rzeczy do zrobienia, mało która ma już wszystko na tip top, nie przejmuj się ;* OGOLNIE wywołuje Cię!! Potrzebna mi Twoją pomoc, kiedyś pisałaś, że robisz golonki, mój Tz bardzo chciałby ze mną zrobić, mogłabyś podesłać mi jeszcze raz, jak robiłaś swoje? Chodzi mi o dokładny przepis, bo nigdy nie robilam. ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4413 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Która mecz ogląda ? ![]()
![]() |
#4414 |
Zadomowienie
|
2:1 wygryaamy !
|
![]() ![]() |
![]() |
#4415 | ||
Zadomowienie
|
Umarłam. Nie wiem, czemu tak się dziś zmęczyłam... I jeszcze skusiłam się na pizzę i potem mnie zemdliło po niej. Blah. Czuję się przewalcowana. Źle spałam i ogólnie nie wiem - wszystko mi źle. To ciąża, czy świr?
![]() Obadałam Rydygiera i tak myślę, że... 2wc i 1 prysznic na 4 boksy porodowe to nie jest chyba za wiele ![]() ![]() Może powinnam "przypadkiem" urodzić w domu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A gdzie to boli konkretnie? Bo nie wiem, czy mnie boli, czy nie. Ale to zawsze się puchnie pod koniec? Moja madre się na mnie napluła, że biegłam na pociąg ![]() ![]() Poza tym... wszyscy wokoło tylko straszą. Chwilami mam już tego dość. Pomijając ból (o którym akurat wiele nie myślałam), przede wszystkim słyszałam z milion razy, że na pewno przez dobę to ledwo wstanę, lepiej dzieciora dać położnym, żeby dokarmiły dziecko, bo kp jest trudne i pewnie się nie uda i żebym juz kupiła koper, bo na pewno będzie mieć kolki. I żebym wzięła kasę do szpitala, bo trza dawać w łapę, by się położne dzieckiem zajmowały. A na dniach otwartych kobity biadoliły, że "jak to, dziecko na noc zostaje, nie można się spokojnie wyspać???" Pewnie faktycznie jestem fantastą i będę lizać stopy położnym, żeby tylko wzięło dziecko ode mnie... Ale póki co mam inne nastawienie i wmawianie mi, że na pewno zostanę zwłoką strasznie mnie wkurza wr ;/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4416 |
Zakorzenienie
|
Tez ogladamy, bo tz podoba sie ich gra dzisiaj. Jak ogladal Polska-Szkocja to po pierwszej polowie poszedl spac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4417 |
Zadomowienie
|
Adka jakie kosmiczne urządzenie hehe pokazałam tżtowi w szoku był jakie są gadżety dla dzieci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4418 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maly aż kopa mi zasadzil jak tz się wydarl na drugim golu. No mama rozmawiała z młodą podobno zrozumialo dziecko i powiedziała że z nią jak z nią na udaru jak chxe iść to niech idzie ale ze mną by nie ryzykowala bo jak powiedziałam że zadzwonię na policję i będą jej szukać i załatwię psychologa to załatwię ![]() 15 lat a ona nie zdaje sobie sprawy z konsekwencji tego że za rok będzie traktowana jako dorosła w uk a wtedy jak sobie nagrali to pójdzie na 24 na odsiadke. Ciekawe jak wtedy będzie śpiewać. A za dobrze ze mną ma żeby zadzierac ![]()
![]() |
#4419 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie golonka to wyższa szkoła jazdy ale zrobiłam TŻowi wczoraj pieczone żeberka i był bardzo zadowolony ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4420 |
Zakorzenienie
|
Ja oglądam mecz z Igorem. Obowiązkowo.
Mujer jak czytam to co piszesz o złotych radach to jakbym słyszała swoją matkę i jej pomysł na poród. I mam ochotę ją zabić. Z jednej strony chciałabym żeby była z nami ale jej fatalistyczne nastawienie do świata, jedyna i słuszna racja doprowadzą mnie chyba do furii a nie chcę tego przy porodzie. Nie zostaniemy zwłokami i same się będziemy fantastycznie ogarniać. Tak myślę ja, kulając się po kanapie bo już nie potrafię inaczej wstać
#4421 |
Zakorzenienie
|
Z tym spiworem to chodzi mi o wygode.
Bo ja nie chce jezdzic w zimnym aucie. Nie lubie. A maly bedzie w kombinezonie np to sie zagotuje zanim ja dojade. Ale macie racje- narazie sie wstrzymam a jak bedzie potrzeba to kupie |
![]() ![]() |
![]() |
#4422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4423 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurna, ale że co... serio się teraz daje łapówy w szpitalach? Ja jeszcze nigdy nikomu nie dałam i czuję się zielona w temacie ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
Widzę, że wsparcie rodzinne rządzi ![]() Moja też cały czas chce mi fundować położną, bo inaczej to "nie mam szans"... (bałam się pytać na co nie mam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4424 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przyznaje że jak zabrali młodego do mycia to myślałam że wróci przynajmnien po 1-2h i jak wrócił po 20min to myślałam że się rozpłaczę, bynajmniej nie ze szczęścia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4425 |
Zakorzenienie
|
Mujer dla mojej mamy nie ma w ogóle innej opcji jak łapówka. To jest w ogóle na samym starcie bez względu na to czy jest dobrze czy źle czy jeszcze inaczej. A potem jest siadanie z ryjem na personel że ich zasranym obowiązkiem jest to to i tamto. Ja mam trochę inne podejście. Wolę podchodzić do ludzi życzliwie, a jak nie działa to też potrafię się odezwać. A jak bedzie ok to się pewnie udam do położnych z kawą i bombonierką. Moja mama jest kochana ale żyje w przekonaniu że tylko ona jest ogarnięta, tylko ona potrafi wszystko załatwić a cała reszta to są ciapy. Z resztą ona łapówką zmieniła nam godzinę ślubu no to co ja tu jeszcze mogę dodać
#4427 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No właśnie ja pamiętam jak kiedyś OGOLNIE mówiła, że robi. A żeberka też lubię, pieczone robilas? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4428 |
Zakorzenienie
|
No jestem już
![]() Sylwuska golonki wrzucam do osolonej wody,dodaje marchew całą surowa,ziele angielskie,liście laurowe,seler zielony i por. Na wolnym ogniu gotuje do miękkości,przy zwykłej golonce nie w siatce to ok 2-3 godz. Potem odcedzam i układam na blasze takiej dużej i obkladam kapusta kiszona wcześniej ugotowana lekko z odrobina piwa i przyprawami. W piekarniku siedzi niedługo,tyle żeby się nie zrobiła golonka twarda i sucha. I nie za dużo stopni,tak ze 160. |
![]() ![]() |
![]() |
#4429 |
Zakorzenienie
|
Ale ze za co dać łapówkę położnej? Żeby sie dzieckiem zajęła czy co?
![]() |
#4430 | |
Zakorzenienie
|
Jeju,ale bym chciała moja położna przy porodzie
![]() Trochę dużo gada jedynie ![]() Mujer widzę ze też masz taka awersję do szpitala jak ja ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Żeby jeszcze czasem pod moja nieobecność dali małemu jakiś badziew do jedzenia,o nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4431 |
Zakorzenienie
|
A jeszcze odnośnie czego oczy tz nie widza przy porodzie. On sie nasluchal od kolegów, którzy byli przy porodach (i nie żałują) ze wszystko widać, mimo ze każdy mówi ze będą tak stali ze nic nie widac to i tak widzieli i tak sobie zakodował i sie boi
![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Ja tez mam awersję do szpitali, a jedna z moich koleżanek polecala sie położyć wczesniej na patologii ![]() ![]() nie rozumiem jak można wybrać pobyt w szpitalu zamiast w domu to swierdzila ze dobrze się stało bo miala skurcze których nie czuła i takie tam inne bajki
#4432 |
Wtajemniczenie
|
Mój też! !!!
#4433 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Loo matko ![]() W sumie mi kazdy zazdrosci ze mam miec cc i slysze tylko ,, jak to sobie zalatwilas " ![]() Cytat:
I przez takie podejscie przyzywyczajamy sluzbe zdrowia do tego ze zapominaja co znaczy slowo sluzba. Ja wyczulona na te tematy, Zacznijmy tenat oplatbu ksiedza to az sie zagotuje ![]() Cytat:
U mnie propozycja Twojej kolezanki by nie wypalila. Patologia na parterze, blok porodowy i oddzial poporodowy na 2 pietrze. Calkiem inny personel. Jedynie lekarze Ci sami. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4434 |
Zadomowienie
|
Wygraliśmy mecz, fajnie, nawet ja oglądałam hehe
Mój mąż nie chce być przy porodzie, ja chyba też nie chce żeby mnie tam.oglądał. Chociaż mówią ze jak facet zobaczy jak kobieta cierpi to potem bardziej ja docenia. Faceci to mają ZA JE BI STE życie i tyle, co oni tam.wiedzą o bólu i ciąży i urokach ciąży i dzieciach. Nawet dla takich ginow facetow to tylko teoria, takie trochę fantasty - to co przechodzimy przez te 9 mscy. Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-10-11 o 22:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4435 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
W każdym razie, jestem mało lekarzowa i szpitale też mi jakoś nie pasują. Nie ufam personelowi, niby czemu mam wogle ufać, nie znam ich, nie wiem, czy są rzetelni ![]() Cytat:
![]() Hmn czyli wszystko i tak widać... TŻ mówi, że będzie zamykać oczy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4436 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To u Was chłopcy, a ja też ogladalam z Tz i moja Lila też kibicowala, bo brzuch na wszystkie strony skakał ![]() Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4438 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4439 |
Zakorzenienie
|
Biedna... Mój na początku listopada jedzie na koncert z naszymi znajomymi (same pary jadą). Mam doła odkąd ma bilet. Chciał mnie zabrać ale za 3 tygodnie to ja już sie nie będę nadawać
#4440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Najadlam soe kanapek z pomidorem i cebulka i mam zgage ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:41.