Mamusie październikowe 2015, część 9 :) ! - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-12, 09:56   #661
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !

MAGGIE sto lat ! łatwego porodu

Nie mam sily poszlabym spac, jeszcze znowu mnie grazyna swedzi ale niebw stodku tylko przy wargach doktorek dal mi masc ale nic nie daje bakteri zadnej nie mam wiec nie wiem skad to bielizna tylko bawelniana , wkladki zmienilam na inne i dalej to samo ... moze od tej wilgoci...niech mi cos przepisze bo sie zadrapie :P
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 09:59   #662
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Moj tz zaczal sie dopierac ale troche za mocno mnie scisnal za udo no to mowie kochanie delikatniej bo boli , pozniej za cycka no i znowu mu zwrocilam uwage to strzelil focha i nie mogl zrozumiec ze moze by tak delikatniej troche ...
faceci

Próbowałam sfocić jakie warunki za oknem, ale śnieg się nie chce przez szybę na zdjęcie załapać. Naprawdę potężnie sypie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20151012_002.jpg (82,6 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20151012_001.jpg (102,9 KB, 21 załadowań)
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 10:02   #663
vikicullen
Zadomowienie

Dziewczyny trzymam kciuki s szybkie porody.
A powiedzcie mi co u Elve??? Bo ja nie na bieżąco na forum.
U was śnieg???? A u mnie słońce za oknem i pogoda nawet spoko.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 10:02   #664
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie mam sily poszlabym spac, jeszcze znowu mnie grazyna swedzi ale niebw stodku tylko przy wargach doktorek dal mi masc ale nic nie daje bakteri zadnej nie mam wiec nie wiem skad to bielizna tylko bawelniana , wkladki zmienilam na inne i dalej to samo ... moze od tej wilgoci...niech mi cos przepisze bo sie zadrapie :P
Też mam ciągle podrażnione tam i wścieka łapię.

Udało mi się załatwić L4 przez telefon i odwołać jednocześnie wizytę, więc 100zł w kieszeni zostanie tylko trzeba jeszcze to L4 odebrać jakoś.
Stary 2015-10-12, 10:15   #665
krolewna1986
Wtajemniczenie

U mnie też mega sypie!!!!

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 10:31   #666
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
U mnie też mega sypie!!!!
A gdzie mieszkasz? Bo nie pamiętam

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Niud Blindness jak tam u Was dziewczyny?
Stary 2015-10-12, 10:41   #667
sabonka123
Rozeznanie

Maggie wszystkiego najlepszego

Amelie... juz jest bliżej niż dalej. Poród tuż tuż. Daj kruszynce jeszcze czas a wszystko pójdzie niezapowiedzianie tak jak u mnie

Musze wam powiedzieć ze juz mogę w pełni cieszyć się z macierzyństwa. Wszystko potrafię już sprawnie ogarnąć przy małej, w nocy budzi się 2 razy na karmienie a potem śpimy do 9 :p jestem wypoczęta i szczęśliwa a łóżko juz dziele tylko z mężem :p no i juz wiem czego mój Bąbel ode mnie oczekuje a co robiłam wcześniej źle.

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 10:51   #668
natalitka1988
wkręcona :)

Sabonka super, ze w tak krótkim czasie rozumiecie się z malutką i możecie tylko cieszyć się sobą!! Oby tak dalej....

MaggieWszytskiego naj naj naj... spełnienia marzeń!!!
Jesteś tak samo stara jak ja
Stary 2015-10-12, 10:51   #669
gosiek0388
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a samrujesz czymś ? co do laktatora to możesz spróbować , albo spórbuj z innej pozycji karmić? na leżąco próbowałaś?
ona strasznie się złości bo odkąd wyszłyśmy ze szpitala to jest na mm a jak dam jej pierś to wrzask bo siara ją nie zadowala a zje już 70 ml
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Gosia:
- podawaj profilaktycznie kropelki na kolki, espumisan albo sab simplex
- ściągaj laktatorem tak jak Ci najlepiej, byle do pusta - może być 3-5-7 albo każda do oporu i zmiana i znowu dopóki leci) i odstaw pierś - odciągnięte podawaj z butli jeśli nie możesz z bólu wytrzymać, smaruj, wietrz, zwilżaj mlekiem swoim, jak się podgoi to już będą piersi niezniszczalne
- nie poddawaj się z karmieniem, musisz to przetrwać, ja gryzłam z bólu poduszkę i ręce, niedługo będzie z górki
- wieczorem malutką ciasno zawijaj, w taki kokonik, może to ją ukoi troszkę
- nosek do góry, początki zawsze ciężkie kochana!
mąż jakiś Delicol kupił podobno dobry 5 kropelek że się daje
zawijanie małej ciasno i ciepło(tak zaleciły połozne bo niska waga urodzeniowa to skończyło się caluśką buźką w potówkach

Edytowane przez gosiek0388
Czas edycji: 2015-10-12 o 10:53
gosiek0388 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 10:51   #670
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Moje skurcze do samego finału trwały ok 1 minuty. Nie ma reguły. Dajesz, dajesz!

No to kciuki!

Wychodzisz dziś? U nas śnieg sypie i 0 stopni... Brrrr....

Tak wychodzimy ze mna ok. Kazdy zdziwiony ze tak smigam jakby mi nic nie bylo heheh a rana wyglada jak ponad tygodniowa. Lekarz przed chwila powiedzial ze nadaje sie do ciecia hehe łoś jeden. Ja sie tam nie ciesze ze tak wyszlo:/ bedzie blizna i musze dluzej czekac na drugiego bobasa. Zreszta juz tak blisko bylam. A dobra nie jecze
Wazne ze Gabrysiulek zdrowy jak rybka. Jak lekarka robila ten test co male jakby stawia a to kroczy to Gabrysia chcial wiać heheh o 13 bedzie wypis albo wczesniej troche

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
dziewczyny mimo szczerych chęci nie ogarniam wątku, musicie mi wybaczyć , musimy trochę się dostroić do siebie , jak narazie jest nieźle tylko pod wieczór mała dostaje chyba kolek kurde hardcore jest wtedy 2-3 h płaczu marudzenia, wyprężania ....
była susza w cycach a nocy mnie tak napierd. i siara leci jak nacisne delikatnie ale twarde i bolą okropnie , są w strupach , pomóżcie co mam robić, mała jak przystawie to nie zabardzo łapie złości się i kończy się jej histerią czy urochomić laktator? jak ? metodą 7-5-3 ?? Boże przerasta mnie to wszystko
wszystkim które urodziły moje gratulacje , zaglądam tylko na 1 strone i wtedy wiem bo nie mam czasu nadrabiać

Kurvze przydalo by sie zeby ktos Ci pokazal jak krowie na rowie jak przystawic jak mi pokazaly polozne fajnie. Ja to doslownie otweiaram jej vzasem dzioba i wpycham cycka jak najglabiej. Czasem pare razy zanjm sie uda i zeby nie bolalo zaczela przybierac od wczoraj wiec sie najada a niczym nie dokarmiona jak przy mnie caly czas

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Waga jak na dziewczynkę fajna Moja kluska wyszła ostatnio 4kg +/- 575g
U mnie przeziębienie w pełnym rozkwicie :/

Trzymam mocno kciuki za rozkręcenie i łatwy poród

Super, że jesteście razem podleczą małego i do domku pójdziecie

No pięknie się za ten poniedziałek wzięłaś

Ostrożnie jedźcie koniecznie.

Będzie dobrze w końcu doczekasz się maleństwa

Szkoda, że o mnie i klusce upartej nie pomyślałaś
Jak tak czytam wszystkie dziewczyny rodzące, to cieszę się bardzo ale jednocześnie płakać mi się chce, że u mnie nadal nic. Tzn brzuch i krzyż boli, ale nie rodzę.
W dodatku za oknem mam dosłownie zamieć śnieżną, a jedyne w co się wcisnę to polar Tżta, więc nie wiem jak dotrę na przystanek na autobus, a z autobusu mam jeszcze 10min do szpitala będę wyglądać jak bałwan z wielkim brzuchem :/

A po co heparynę Ci podają?

No uparciuch z kluski:/ moze dzis w nocy rodz. Co tak bedziesz czekac. KLUSKA WYLAZ Z MAMUSI!!! TWOJA KEZANKA KLUSKA WYLAZLA!!! SZYBCIUTKO. przekaz kluseczce ochrzan

Heparyna przeciwzakrzepowo po operacji

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Ciesze sie, ze chociaz jedna osoba sie o mnie martwi
Ja juz od tygodnia mam takie bolesci jak na porod i nic z tego, juz nie pije malin ani wiesolka nie biore, chyba bede lezec do konca , bo to i tak bez roznicy. Moglabym skoczyc na bungee a i tak nie urodze, hehe. Nie chce wprowadzac depresyjnej atmosfery jak tu takie radosci... Wybaczcie.
Idz Ty łosiu. Wcale nie jedna sie o Ciebie martwi. No szkoda ze masz tak z opieka nad Ala. Wspolczuje tego ale to chore ze dajesz tak sie zaszczuć przez ta swoja rodzinke grrrrr zamiast najpiekniejsze dni Twojego zycia to bedzie jazda bo Ala:/ kopnij w tylki ode mnie ta swoja rodzinke upierdliwa eh trzymaj sie bjedo
Stary 2015-10-12, 10:59   #671
gosiek0388
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Tak wychodzimy ze mna ok. Kazdy zdziwiony ze tak smigam jakby mi nic nie bylo heheh a rana wyglada jak ponad tygodniowa. Lekarz przed chwila powiedzial ze nadaje sie do ciecia hehe łoś jeden. Ja sie tam nie ciesze ze tak wyszlo:/ bedzie blizna i musze dluzej czekac na drugiego bobasa. Zreszta juz tak blisko bylam. A dobra nie jecze
Wazne ze Gabrysiulek zdrowy jak rybka. Jak lekarka robila ten test co male jakby stawia a to kroczy to Gabrysia chcial wiać heheh o 13 bedzie wypis albo wczesniej troche

Kurvze przydalo by sie zeby ktos Ci pokazal jak krowie na rowie jak przystawic jak mi pokazaly polozne fajnie. Ja to doslownie otweiaram jej vzasem dzioba i wpycham cycka jak najglabiej. Czasem pare razy zanjm sie uda i zeby nie bolalo zaczela przybierac od wczoraj wiec sie najada a niczym nie dokarmiona jak przy mnie caly czas

No uparciuch z kluski:/ moze dzis w nocy rodz. Co tak bedziesz czekac. KLUSKA WYLAZ Z MAMUSI!!! TWOJA KEZANKA KLUSKA WYLAZLA!!! SZYBCIUTKO. przekaz kluseczce ochrzan

Idz Ty łosiu. Wcale nie jedna sie o Ciebie martwi. No szkoda ze masz tak z opieka nad Ala. Wspolczuje tego ale to chore ze dajesz tak sie zaszczuć przez ta swoja rodzinke grrrrr zamiast najpiekniejsze dni Twojego zycia to bedzie jazda bo Ala:/ kopnij w tylki ode mnie ta swoja rodzinke upierdliwa eh trzymaj sie bjedo

mała laktatorki spoko były dzwoniłam w szpitalu co chwile po nie , przyszły wepchały , mała chwyciła, chwile possała, no to one poszły do nastepnej a w tym czasie Lenka wypuściła cyca i już za cholere chwycić nie mogła, i na siedząco i leżąco próbowałam z fasolką i bez i dupa wrzask , wściekłość, wymachiwanie rączkami , drapanie mnie po cycach ehhh
mała a czemu cc u ciebie wkońcu bo nie doczytałam?
Stary 2015-10-12, 11:01   #672
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
A gdzie mieszkasz? Bo nie pamiętam [COLOR="Silver"]
łódź

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2015-10-12, 11:04   #673
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
łódź
A myślałam że to tylko na południu tak pogoda oszalała
Stary 2015-10-12, 11:22   #674
kasia_aa
Zadomowienie

Maggie Stówka!! spełnienia marzeń

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
odeszły mi wody!!!! Jedziemy do szpitala!!! Dam znać jak cos się wydarzy
.trzymać kciuki
Kciuki wielkie czekamy na następne maleństwo!

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Oglądałam
Niestety sama, bo mój mąż nie cierpi piłki nożnej
o matko to tacy faceci istnieją???? jesteś szczęściarą normalnie bo mój to ogląda wszystko co tylko może! Może inaczej powiem, oglądałby wszystkie mecze jakie BY tylko mógł.reprezentacja, liga: polska zagraniczna ehhh 7 światów z nim mam

Cytat:

Udało mi się załatwić L4 przez telefon i odwołać jednocześnie wizytę, więc 100zł w kieszeni zostanie tylko trzeba jeszcze to L4 odebrać jakoś.
no właśnie rano jak jechałam z młodym w śnieżyce myślałam Toska w co sie ubrałaś! dobrze że udało Ci sie tak załatwić sprawe. Ja wczoraj odnalazłam kurtke z poprzedniej ciąży (bo w grudniu młodego urodziłam) i jeszcze się w nią mieszczę tak na styk ale zawsze to ciepło.
Strasznie mi sie dziś nic nie chce:/ rano byłam na badaniach, koło 12 wybiorę sie do lidla i na mieszkanie uskuteczniać sprzatanie, a o 14 mają przywieść sprzęty do kuchni, potem do przedszkola po młodego...dobrze że mam auto bo bym chyba ducha wyzioneła:/
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 11:35   #675
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
o matko to tacy faceci istnieją???? jesteś szczęściarą normalnie bo mój to ogląda wszystko co tylko może! Może inaczej powiem, oglądałby wszystkie mecze jakie BY tylko mógł.reprezentacja, liga: polska zagraniczna ehhh 7 światów z nim mam
/
też jestem w szoku, bo mój mógłby całymi dniami sport oglądać

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2015-10-12, 11:49   #676
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
łódź
ojoj, to moja córeńka najstarsza będzie marzła w śniegu ona w Łodzi na Uni Medycznym pojechała właśnie dzisiaj raniutko po weekendzie we Wro
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 11:53   #677
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie mam sily poszlabym spac, jeszcze znowu mnie grazyna swedzi ale niebw stodku tylko przy wargach doktorek dal mi masc ale nic nie daje bakteri zadnej nie mam wiec nie wiem skad to bielizna tylko bawelniana , wkladki zmienilam na inne i dalej to samo ... moze od tej wilgoci...niech mi cos przepisze bo sie zadrapie
Dzięki oby ziscilo się to życzenie niczego nie pragnę teraz więcej

Ja mc temu miałam infekcje i liczę ze do porodu juz nie wróci :niee:

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:

No i super. Stowa w kieszeni

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Maggie wszystkiego najlepszego

Amelie... juz jest bliżej niż dalej. Poród tuż tuż. Daj kruszynce jeszcze czas a wszystko pójdzie niezapowiedzianie tak jak u mnie

Musze wam powiedzieć ze juz mogę w pełni cieszyć się z macierzyństwa. Wszystko potrafię już sprawnie ogarnąć przy małej, w nocy budzi się 2 razy na karmienie a potem śpimy do 9 jestem wypoczęta i szczęśliwa a łóżko juz dziele tylko z mężem no i juz wiem czego mój Bąbel ode mnie oczekuje a co robiłam wcześniej źle.
Dziękuję

Super ze w końcu się cieszysz macierzynstwa Oby tak każda z Nas miała

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Sabonka super, ze w tak krótkim czasie rozumiecie się z malutką i możecie tylko cieszyć się sobą!! Oby tak dalej....

MaggieWszytskiego naj naj naj... spełnienia marzeń!!!
Jesteś tak samo stara jak ja
Dzięki
Stary 2015-10-12, 11:57   #678
Oliath
Zakorzenienie

Maggie ja już falstartowo wczoraj Twoje urodzinki chciałam świętować hahahhahaah - NAJLEPSZEGO (...porodu na wątku) CI ŻYCZĘ!!!
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 12:00   #679
olibar
Raczkowanie

Cytat:
odeszły mi wody!!!! Jedziemy do szpitala!!! Dam znać jak cos się wydarzy
.trzymać kciuki
Gratulacje i zycze latwego porodu!!

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Podobno mam 3-4 cm i wysyłają mnie na porodowke - pakuje się ). Dopiero na porodowce uwierzę ze to prawda

3mam kciuki!

Cytat:
Waga jak na dziewczynkę fajna Moja kluska wyszła ostatnio 4kg +/- 575g
U mnie przeziębienie w pełnym rozkwicie
Wow ja bym chyba padla wypychajac 4kg i tak mega mega popekalam a potem krwiaki i nienoznosc siedzenia brak seksu przez rok itp wiec uhhh...

Bierzesz jakies witaminy albo cos specjalnie robosz zeby z przeziebieniem walczyc? Ja herbaty z imbirem pije i pomaga generalnie no ale czasami mam dosc picia tego samego heh.

Kurde jak ja Wam zazdroszcze sniegu!! Nie widzialam bialego puchu juz tyle lat

Ja dzis mam plan:
1. Sprzatnac lazienke
2. Ubrac lozeczko
3. Poprasowac ubranka
4. Pojsc do sklepu poszukac czegos na usta bo mam mega MEGA problem. W nocy mi pekaja tak bardzo ze krew mi leci i sa suche i nic nie pomaga. W Pl uzywalam Tisane i Blistex med ale pomagaly w 50%. Tutaj uzywalam podobnych tzeczy ale wogole nie pomagaja. Wcieralam oleje no nic ulgi nie przynosi.
5. Spakowac sie do szpitala
6. Poszukac malej butelki Brown's bo mam tylko duze
7. Niemozliwe do zrobienia: poszukanie przescieradla na przewijak. Nigdzie stacjonarnie nie widzialam bo tu chyba to popularne nie jest. Jak nie znajde to bede tetre kladla.
olibar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 12:03   #680
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość

Super że już będziecie w domku )
I mała je mleczko bo często po cc ciężko o to
Stary 2015-10-12, 12:10   #681
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Maggie, wszystkiego najlepszego

Cytat:
Dzięki Dziewczynki oby tak bylo skurcze CzęstsZe, czopki dostałam
.Zobaczymy
Czekamyyyyy

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Dzisiaj ciecie
Owocny poniedziałek

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość

Leżę już w sali na porodowce i boli mnie a skurcze się nie piszą. Teraz mam schize że to fałszywy alarm ))
Nie kracz!

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
dziewczyny mimo szczerych chęci nie ogarniam wątku, musicie mi wybaczyć , musimy trochę się dostroić do siebie (...)
Spokojnie, dajcie sobie czas My też się jeszcze z młodą dostrajamy (i rozstrajamy ), czasem po prostu trzeba więcej czasu

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
wybaczcie ale nie bede juz sie udzielac dopoki nie urodze
Jeśli lżej Ci będzie jak się odetniesz to pewnie, Twoje zdrowie psychiczne jest ważniejsze niż wątek Tylko pytanie czy na pewno to Ci lepiej zrobi, przemyśl
Ja też się gorzej czuję jak czytam o bezproblemowym ogarnianiu nowego trybu życia dziewczyn, ale cieszę się bardzo że im się udało

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi co u Elve??? Bo ja nie na bieżąco na forum.
Jestem, wszystko ok, poza laktacją (Oliath, dzięki za przypomnienie o 7-5-3, mam straszny problem ze zorientowaniem się kiedy mogę odłączyć laktator i chyba lepiej mi będzie ściągać w tym systemie, niż kombinować do pustej piersi) i problemami ze snem w nocy (młoda mi czasem robi akcję "wrzask" i nie wiadomo jak ją uspokoić - brzuszek ma miękki,więc to nie kolka, ale krzyczy, rozbudzona totalnie, spać na mnie w pozycji leżącej nie chce, cyc pomaga na chwilę, smoczek też, łóżeczko nie, wózek nie, butla nie, za to noszenie jej w pionie jak najbardziej...).

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Musze wam powiedzieć ze juz mogę w pełni cieszyć się z macierzyństwa. Wszystko potrafię już sprawnie ogarnąć przy małej, w nocy budzi się 2 razy na karmienie a potem śpimy do 9 :p jestem wypoczęta i szczęśliwa a łóżko juz dziele tylko z mężem :p no i juz wiem czego mój Bąbel ode mnie oczekuje a co robiłam wcześniej źle.
Zazdroszczę
Stary 2015-10-12, 12:11   #682
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Przyszła na świat o 9.43. Teraz zabrali ja na szczepienie. Nie znam jeszcze wymiarów, ale jest cudna.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2015-10-12, 12:12   #683
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
Maggie Stówka!! spełnienia marzeń

Kciuki wielkie czekamy na następne maleństwo!

no właśnie rano jak jechałam z młodym w śnieżyce myślałam Toska w co sie ubrałaś! dobrze że udało Ci sie tak załatwić sprawe. Ja wczoraj odnalazłam kurtke z poprzedniej ciąży (bo w grudniu młodego urodziłam) i jeszcze się w nią mieszczę tak na styk ale zawsze to ciepło.
Strasznie mi sie dziś nic nie chce:/ rano byłam na badaniach, koło 12 wybiorę sie do lidla i na mieszkanie uskuteczniać sprzatanie, a o 14 mają przywieść sprzęty do kuchni, potem do przedszkola po młodego...dobrze że mam auto bo bym chyba ducha wyzioneła:/

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Maggie, wszystkiego najlepszego

Czekamyyyyy

Owocny poniedziałek

Nie kracz!

Spokojnie, dajcie sobie czas My też się jeszcze z młodą dostrajamy (i rozstrajamy ), czasem po prostu trzeba więcej czasu

Jeśli lżej Ci będzie jak się odetniesz to pewnie, Twoje zdrowie psychiczne jest ważniejsze niż wątek Tylko pytanie czy na pewno to Ci lepiej zrobi, przemyśl
Ja też się gorzej czuję jak czytam o bezproblemowym ogarnianiu nowego trybu życia dziewczyn, ale cieszę się bardzo że im się udało

Jestem, wszystko ok, poza laktacją (Oliath, dzięki za przypomnienie o 7-5-3, mam straszny problem ze zorientowaniem się kiedy mogę odłączyć laktator i chyba lepiej mi będzie ściągać w tym systemie, niż kombinować do pustej piersi) i problemami ze snem w nocy (młoda mi czasem robi akcję "wrzask" i nie wiadomo jak ją uspokoić - brzuszek ma miękki,więc to nie kolka, ale krzyczy, rozbudzona totalnie, spać na mnie w pozycji leżącej nie chce, cyc pomaga na chwilę, smoczek też, łóżeczko nie, wózek nie, butla nie, za to noszenie jej w pionie jak najbardziej...).

Zazdroszczę
Dane
Stary 2015-10-12, 12:13   #684
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Przyszła na świat o 9.43. Teraz zabrali ja na szczepienie. Nie znam jeszcze wymiarów, ale jest cudna.
Gratulacje
Stary 2015-10-12, 12:14   #685
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Jak przyszlam do lekarza to 20 osob przede mna bylo , poszlam na miasto zrobilam zakupy male , odebralam papiery z banku i przyszlam akurat jedna przede mna tylko mam nadzieje ze zadna nie dojdzie oczywiscie jedna do ktg a co bedzie dalej pod gabinetem lekarza to ciekawe , moze idzie wmiare i akurat z ktg wyjde i pojde na fotel :P
Stary 2015-10-12, 12:15   #686
olibar
Raczkowanie

Cytat:

Gratulacje!!
olibar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 12:16   #687
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Wogole dla mnie to glupie bo kazdy ciazowy musi do rejestracji to mogly by przyjmowac obok a jak ktos lezy pod ktg to one nikogo nie przyjmuja :/i tak teraz jedna lezy pod ktg wiec 30minut z glowy... ta przede mna akurat chyba jeszcze mala ciaza to moze tylko na wazenie
Stary 2015-10-12, 12:18   #688
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
ojoj, to moja córeńka najstarsza będzie marzła w śniegu ona w Łodzi na Uni Medycznym pojechała właśnie dzisiaj raniutko po weekendzie we Wro
aaaaa no tak, Twoje dziecię w Łodzi no zimno dziś i wietrznie, rano byłam w labie na badaniach i żałowałam, że czapy nie naciągnęłam

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:

gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2015-10-12, 12:36   #689
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Dobra weszla ostania do rejestracji a w gabinecie nr 16 ja mam 26 :P

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Jak dobrze ze to juz koniec i ostatnie wizyty... tak bym chciala aby powiedzial ze cos rysza ze mini rozwarcie mam albo skurcze aby sie pisaly no nie wiem ni chu nie chce juz chodzic w ciazy :P koniec starczy
Stary 2015-10-12, 12:38   #690
natalitka1988
wkręcona :)

[QUOTE=olibar;53077890

Ja dzis mam plan:
1. Sprzatnac lazienke
2. Ubrac lozeczko
3. Poprasowac ubranka
4. Pojsc do sklepu poszukac czegos na usta bo mam mega MEGA problem. W nocy mi pekaja tak bardzo ze krew mi leci i sa suche i nic nie pomaga. W Pl uzywalam Tisane i Blistex med ale pomagaly w 50%. Tutaj uzywalam podobnych tzeczy ale wogole nie pomagaja. Wcieralam oleje no nic ulgi nie przynosi.
5. Spakowac sie do szpitala
6. Poszukac malej butelki Brown's bo mam tylko duze
7. Niemozliwe do zrobienia: poszukanie przescieradla na przewijak. Nigdzie stacjonarnie nie widzialam bo tu chyba to popularne nie jest. Jak nie znajde to bede tetre kladla.[/QUOTE]
Ambitne plany Moje plany to dziś sprzątanie, sprzątanie i jeszcze raz sprzątanie
Cytat:
Gratulacje!!!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości