![]() |
#4471 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Aniqa z ubraniami męskimi i damskimi dla dorosłych też tak jest. Ja ja idę na targ to kupię dżinsy za 60 zł, mój mąż za 100 zł... Jak jest wyprzedaż to za parę złotych kupię coś, a mój mąż min. 50 zł musi wydać na 1 rzecz nawet na wyprzedaży... Dyskryminacja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Tz przed chwila wyslala mi zdjecie z placu pracy. U nich spadl snieg ![]() Czuc juz zime, czuc juz porod ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4473 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja wogle nie wiem, że był i jaki był mecz, ha ![]() Ble, ziiiimnooooo... nie chce mi się nicccc :/// |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53075858]Aniqa z ubraniami męskimi i damskimi dla dorosłych też tak jest. Ja ja idę na targ to kupię dżinsy za 60 zł, mój mąż za 100 zł... Jak jest wyprzedaż to za parę złotych kupię coś, a mój mąż min. 50 zł musi wydać na 1 rzecz nawet na wyprzedaży... Dyskryminacja
![]() Wiesz, że nigdy nie zwróciłam na to uwagi? ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
#4475 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kciuki za wizytujące ![]() Ja kupiłam sobie płaszcz zimowy, ale nie mam butów. Wyszłam z psem dziś na ten śnieg w tenisówkach, a gardło mnie boli i zaczynam smarkać ![]() ![]() W ogóle... Wczoraj byłam wieczorem w biedronce. Po bułki, których w końcu nie było. Więc kupiłam jabłka a TŻ kupił sobie na mecz 1 piwo. Otwarte były 2 kasy przy których było po około 10-12 osób. Podeszłam do ochrony, czy mogę iść jako pierwsza do kasy, a on powiedział, że "oczywiście, nie ma problemu." Zaprowadził mnie pod kasę i do gościa, który miał być zaraz kasowany zapytał, czy przepuści ciężarną więc on powiedział, że tak. A młoda laska, która z nim stała tak się oburzyła, że miałam ochotę wyjść z tego sklepu.. Ku*** facet zrozumie, a dziewczyna na oko 25 lat się oburzyła, że szok. Powiedziałam do TŻ że jak jest taki problem to ja wychodzę. ale powiedział, że skoro mi się należy pierwszeństwo to takim gadaniem mam się nie przejmować. Więcej z tego przywileju nie skorzystam, żeby poprosić o pierwszeństwo. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4476 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja po wizycie- bobslej leży główką w dół i waży ok 2kg ![]() A zdziwiona była, że ma jeszcze tyle miejsca, bo mam mały brzuszek jak na 33 tydzien. No.. brzuszek mały, a na wadze +16,5kg... 4 kg od ostatniej wizyty... Pobrali mi krew. Cos położna tłumaczyła, że badają teraz hematotyt i jak mam aktualne badania, to po porodzie lekarz widzi czy mogę karmić piersią czy nie.. ale co ma piernik do wiatraka, to nie wiem.. Podwozia mi nie badała. Następna wizyta za 3 tygodnie, potem już chyba częściej, bo to będzie 5 listopada, a poród planowo 7 grudnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4477 |
Zakorzenienie
|
Mój TŻ wczoraj wyciągnął nuty do akordeonu i ma zamiar nauczyć się grać, ciekawe, co mu z tego wyjdzie
![]() ![]()
![]() |
#4478 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ze brzydko pachnie pozniej to juz inna sprawa... najczesciej szorujr zabki kilka razy dziennie ![]() Cytat:
Mam wyniki moczu i mam widoczne krwinki czerwone w polu widzenia ![]() Miala tak ktoras ? ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Kciukii za wizytujace :! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | |
Zakorzenienie
|
O tak, kciuki za wizytujące
![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Facet majace muzyczne zdolnosci... mmmm marzenie. Mialam chlopaka ktory gral na gitarze elektrycznej, klasycznej... ogolnie w kapeli rockowej ![]() Szwagier gra na akordeonie, saksofonie i pianinie. Kazda impreza rodzinna jest mega glosna ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
Ja mam norme na papierku 3-5 wpw A zapisane mam ze kilka wiec nie wiem ile. Wizyte mam.w nastepny poniedzialek chyba jutro tz mi zawiezie znow probke do labo i jak znow wyjda to pojde do lekarza wczesniej |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Wtajemniczenie
|
Hej kochane
![]() ![]() Mierze ten cukier i to jest normalne że po jedzeniu nadal mam niskie wyniki? Przy cukrzycy to nie powinien być wysoki cukier? ? ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Aaaaa zapomniałam -kciuki za dzisiejsze wizytujace ![]()
#4482 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wstałam z rano, bo trzeba było iść do labo oddać mocz i krew. U nas w sypialni rolety opuszczone. Poszłam do łazienki, załatwiłam co trzeba, ogarnęłam się i poszłam do kuchni zobaczyć jaka temperatura. A tu śnieg i cały czas sypie. Wróciłam z laboratorium jak bałwanek. Wyciągnęłam szybko kozaki zimowe i miałam spory problem zapiąć się w łydce ![]() Kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Zakorzenienie
|
Oenedue wydaje mi sie ze w takim pakiecie wozkowyn dziecko sie ugotuje
![]() Aniqua i co Ci lekarz na to? Kurde mowie Ci ze rozpakujemy sie w coagu mca. Karmazynowa watpie ze to siku ![]() Co do biedry- to oststnio stalam w kolejce a kazdy w sufit patrzyl a mi bylo naprawde ciezko wystsc w tej kolejce.. Dolinka witaj w kluboe 2 kilogramowcow ![]() Czubasek a co lekarz na to? |
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Zakorzenienie
|
Dolinka gratuluję dużego synka
![]() ![]() Karmazynova nie zwracaj uwagi na takie teksty. Laska sama będzie w ciąży to się dowie co to znaczy ludzka "życzliwość"
#4485 |
Zakorzenienie
|
sylwoha nie dzwonilam do niego jeszcze. Powtorze badanie jutro i zobaczymy co wyjdzie.
Ale podejrzewam ze bede miala akcje jak w poprzedniej ciazy. Czyli bedzie mi schodzil piasek z nerek, bo mam jeszcze bardzo liczne szczawiany wapnia. Nawet badania powyciagalam z teczki Hani i mialam.podobne wyniki. Plus bol calego odcinka dolnego plecow i brzucha. ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- karmazynova jak slysze o takich sytuacjach to mi sie wlos na glowie jezy. Zero zrozumienia. Ale karma wraca... |
![]() ![]() |
![]() |
#4486 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() To u nas ochrona i Panie w kasie wołają ciężarne jak pierwsze, więc wczoraj nauczona doświadczeniem skorzystałam z tego przywileju ![]()
![]() |
#4487 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do przepuszczania przy kasie... ja w ciąży jeszcze nie dostąpiłam takiego zaszczytu ![]() No, jeden raz mnie pani jakaś przepuściła, bo miała pełny kosz, a ja tylko nektarynki trzymałam... A ostatnio w Tesco kupując wędlinę staliśmy w kolejce i przyszedł koleś długo po nas. Widziałam, że chce się wepchać i powiedziałam to do męża... Ale pani za ladą była uczciwa i nas pierwszych poprosiła... A on z chamskim tekstem, że chyba jest niewidzialny przy ladzie ![]() Nie miałam ochoty na przepychanki słowne, więc odpuściłam, ale zagotowało się we mnie. Bo nie dość, że stałam i cierpliwie czekałam, to jeszcze cham się chciał wepchnąć przed ciężarną ![]() Ludzie są straszni, naprawdę... Jeszcze na początku ciąży jak się dobrze czułam to starsze osoby przepuszczałam przy kasie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() I też bym chciała na początku grudnia urodzić ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja kiedyś grałam na pianinie i syntezatorze, ale młoda byłam i szybko mi się znudziło ![]() Pomijając, że to nie był mój pomysł tylko dziadka ![]() Cytat:
![]() Ja ostatnio miałam erytrocyty świeże pojedyncze w preparacie. I dodatkowo leukocyty pojedyncze w polu widzenia. Wtedy dostałam jednorazową dawkę antybiotyku- chyba ze względu na te leukocyty i na moją wcześniejszą bakterię w moczu ![]()
![]() |
#4488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też muszę sobie kupić jakieś buty na zimę bo mam na dość sporym obcasie
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli świeże, to mogłaś po prostu sobie "podetrzeć" coś za mocno. Jesli wyługowane, bo mogą być "ze środka". Ale nie wiem, jak interpretują niestety teraz ilości Cytat:
![]() Owszem, w busie jak mi 2 razy młodzi panowie ustąpili, to byłam zadowolona i skorzystałam, bo było duszno i ciasno. Ale dojechałabym bez tego. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze jak pytam to każe mi się nie martwić. Ja czytałam w internecie, że bóle jak na @ to mogą do porodu prowadzić, ale ja te bóle już ok.20tc miałam (chyba nawet ciut wcześniej) a jeszcze nie urodziłam... Najlepiej to leż tak jak Ci lekarz kazał, a jakby się coś nasilało to dzwoń do niego ![]() Przypomnij, Ty w powodu szyjki masz leżeć?
![]() |
#4491 |
Zadomowienie
|
Boshe, no i klops cholerny. Już prawie wybrałam Ujastek i zaczęłam czytać opinie...
No i wychodzi na to, że Ujastek ma fajne warunki, ale niemiły personel (w to wierzę, widziałam kilka położnych ![]() W Rydygierze za to można rodzić bardziej naturalnie i ogólnie nie robią nacisków a ludzie sobie chwalą personel. Za to sale porodowe są beznadziejne... Chyba, że się trafi na tę do porodów rodzinnych. I co tu wybrać, cholera... :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w Rossmannie to akurat z chęcią bym poszła pierwsza do kasy to te wszystkie zapachy tam wywołują u mnie uderzenia gorąca i zawroty głowy ![]() A w Rossmannie mnie jeszcze żadna nie poprosiła pierwszej do kasy ![]()
![]() |
#4493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4494 |
Zadomowienie
|
Hm, zaczynam 31 tc.
Ale naprawdę tak bardzo ciężko się czujecie? Znacz, ja miewam fatalne momenty, owszem, ale jakoś ekstremalnie jeszcze mnie nie przybiło w glebę, więc kolejki nie są mi jakoś bardzo straszne... A teraz to mi coś nos zapchało i nie mogę zwalczyć. Nie, że katar, jakieś dziwne coś. Zabieram się za płukanie. No i mi ciągle niedobrze, bo wyraźnie jak młody wciska się w żołądek, to mnie zaczyna mdlić... |
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sama robię się chora na samą myśl o leżeniu w szpitalu po porodzie i dzieleniu z kimś sali... na dodatek spacerowania przez korytarz do łazienki ![]() Na dodatek całymi dniami pewnie będę sama z Małą, bo nikt do mnie nie będzie mógł wejść na salę, a ja nie wysiedzę pewnie długo na tej dla odwiedzających ![]() Jedynie mamie się uda do mnie wejść... no i cioci jak będzie w pracy.
![]() |
#4496 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4497 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas też się pchają i rzadko sprzedawczynie zwracają na to uwagę, ale akurat ostatnio była ok babka ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4498 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapięłam się w zimową kurtkę ![]()
![]() |
#4500 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.