Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-12, 08:47   #4381
Marei
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Marei ja bym to skonsultowala.

Ile u mnie sniegu ja pier....!!!!!
W poniedziałek mamy wizytę u pediatry.

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Hej

Nocka w miarę, KP o 3 i 6. Ale o 6 mleko jej się cofalo że dostała takiego kataru że o spaniu nie moglo być mowy. Nie dało jej się tego odciągnąć a ledwo oddychać mogla.

Ogladalyscie meczyk? jupi

Marei wino rodzynkowe, wyrób własny

Mamy jeszcze wino trusawkowe, porzeczkowe, daktylowe, sliwkowe, żytnie, jabłkowe, wiśniowe.

Patola jak nic ale wypilismy tylko po 2 lampki
O bozzz.... wino w baniaku robicie? Polowe tych win bym wam chyba naraz wytrabila myślałam, żeby w tym roku zrobić nalewkę, ale by mnie tylko kusiła
Stary 2015-10-12, 08:48   #4382
country111
Zakorzenienie

Jak u was z rozmiarem biustu, pytam te co nie kp? Ja licze na to ze bedzie mniejszy niz przed ciaza a chociaz taki sam
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 08:49   #4383
kejtiCe
Zakorzenienie

Cześć

Pierozkowa, uwielbiam Twoje posty jak jesteś zdenerwowana. ale współczuję takich sytuacji z jazda. Akurat z moim Tzem lubię jeździć, on mi nigdy nic złego nie mówi tylko chwali, ale z moim tatą się jeździło tak jak z Pierogiem. Trauma

Industria, ja koło przewijaka mam kosz zwykły na śmieci i tam wrzucam pampersy, nawet takie z kupa i ich wcale nie czuje. Ten kosz jest mały, więc często go opróżniam.
A co do Małej niespokojnej w tamtym domu, to ewidentnie jej coś nie pasuje. Jak u mojej T była siostrzenica Tza i chodziłam tam z Wojtkiem, to on też był marudny bardzo. Ta mała dużo piszczala i mojemu to bardzo przeszkadzało, mimo że przyzwyczajony jest do różnych odgłosow.

Marei, mam nadzieję, że to nic poważnego. A może jest w trakcie skoku? Przecież wtedy ma się wrażenie, że dziecko cofnelo się w rozwoju.
My na szczepienie idziemy w tym tygodniu, to dopiero drugie

Nie oglądałam meczu wczoraj. Tz oglądał harrego pottera. Mieliśmy mieć wczoraj randkę i lezelismy razem na kanapie, już się zaczęłam przytulać... i zasnelam! A o 22 Mały się już kręcił i tyle było z naszych seksow.
A propos małego- weszłam do pokoju jak płakał, a tam DWIE nogi wystają między szczebelkami..
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 08:50   #4384
mehja
Zakorzenienie

U mnie tez zasypali śniegiem! Nie pamiętam kiedy ostatnio był tak wcześnie śnieg

Industria teraz pampersy normalnie do kosza wrzucamy bo ona robi kupy bez zapachowe. Ale jak zacznie jeść zupki i inne to będziemy robić jak z synkiem. Na balkonie mieliśmy mały zwykły kosz i tam wrzucalismy a że była zimą to szybko zamarzaly
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 08:51   #4385
kejtiCe
Zakorzenienie

Jestem w szoku, że jest śnieg... Zaraz musze szybko wejść na allegro i szukać butów i kurtki
22.06.2015
Stary 2015-10-12, 08:53   #4386
201710041131
Konto usunięte

Hej

Konrad drze paszcze od rana, a musze iść dzis na pocztę z nim, poczekam do południa bo mróz.

Mam rękawiczki dla małego z pepco ale na razie nie zakładam bo mam taki polarowy kombinezon dość cienki i tam sa te rączki wywijane (na fejsie wczoraj udostępniałam zdjęcie mojego taty i mały ma wlasnie ten kombinezonik)

Nie pisałam wczoraj wieczorem bo 1) oglądałam mecz 2) potem próbowaliśmy (to dobre słowo) . Zepsulam sie, jestem beznadziejna, nic mnie nie rusza, wszystko mnie boli, rozprasza i w efekcie z tego wychodzi Jest w ogole jedno takie miejsce i to nie tam gdzie szyte ale po drugiej stronie gdzie jak tz wchodzi to mam wrażenie ze sie popłacze. Spinam sie jak baranie jaja i chj... Przez to moja samoocena jest poniżej 0.
Jeszcze przyjechała do miasta siostra tz i cos miesza, tz wściekły na nia, bo rozsiewa plotki (ale nie na nasz temat tylko kogos z rodziny).
A wczoraj jak wracaliśmy 30 km to w połowie drogi mały urządził koncert z zanoszeniem sie i ja powiedziałam ze nie chce jechac do teściów 300 km na jeden weekend bo mi szkoda małego, on lubi jeździć ale na krótkie trasy, potem wyje. I tz beztrosko stwierdził ze jak mały bedzie płakał to bedziemy stawać

Aaaa a przez weekend byłam chora, przebilam sama siebie w ilości posiedzeń w wc To chyba po szczepieniu małego na rota

To se pomarudzilam

Z pozytywnych rzeczy - tz pomalował korytarz na szaro i nie mieszkamy juz w norze (była ciemna wiśnia) i tesciowie chcieli nam zasponsorowac większa lodówkę ale podziękowałam pieknie bo przy pierwszej możliwej okazji spierdalamy z tego mieszkania max za 2 lata (no chyba ze nie znajdę pracy do tej pory to do śmierci bedziemy słuchać bąków sąsiadów przez za☠☠☠iscie grube ściany)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Aaaaaaa i widziałam kosz na śmieci z tych takich nirpepuszxzajacyh zapachów ale nie na te drogie wkłady tylko na normalne worki 60 L tylko nie pamietam nazwy no i nie wiem czy jest tak skuteczny, zaraz poszukam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 09:04   #4387
mehja
Zakorzenienie

Country mi po pierwszej ciąży zrobił się trochę mniejszy

Szuuu taka podróż 300km to słabo widzę. Nam Lilka urządziła histerię jak mieliśmy 100km do domu. Stawalismy kilka razy, wyjmowalam ją z fotelika i uspakajala się od razu ale jak tylko wsadzalismy ją z powrotem to histeria od nowa

A z serduszkowaniem w końcu będzie lepiej. Moze więcej czasu potrzebujesz. Przy KP hormony powodują że jest w środku b.sucho. Bardzo polecany jest pro vag niebieski. No i blokada często w głowie jest.
Stary 2015-10-12, 09:09   #4388
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Cześć

Pierozkowa, uwielbiam Twoje posty jak jesteś zdenerwowana. ale współczuję takich sytuacji z jazda. Akurat z moim Tzem lubię jeździć, on mi nigdy nic złego nie mówi tylko chwali, ale z moim tatą się jeździło tak jak z Pierogiem. Trauma

Industria, ja koło przewijaka mam kosz zwykły na śmieci i tam wrzucam pampersy, nawet takie z kupa i ich wcale nie czuje. Ten kosz jest mały, więc często go opróżniam.
A co do Małej niespokojnej w tamtym domu, to ewidentnie jej coś nie pasuje. Jak u mojej T była siostrzenica Tza i chodziłam tam z Wojtkiem, to on też był marudny bardzo. Ta mała dużo piszczala i mojemu to bardzo przeszkadzało, mimo że przyzwyczajony jest do różnych odgłosow.

Marei, mam nadzieję, że to nic poważnego. A może jest w trakcie skoku? Przecież wtedy ma się wrażenie, że dziecko cofnelo się w rozwoju.
My na szczepienie idziemy w tym tygodniu, to dopiero drugie

Nie oglądałam meczu wczoraj. Tz oglądał harrego pottera. Mieliśmy mieć wczoraj randkę i lezelismy razem na kanapie, już się zaczęłam przytulać... i zasnelam! A o 22 Mały się już kręcił i tyle było z naszych seksow.
A propos małego- weszłam do pokoju jak płakał, a tam DWIE nogi wystają między szczebelkami..
Juz chyba powinien minąć...
Cytat:
U mnie tez zasypali śniegiem! Nie pamiętam kiedy ostatnio był tak wcześnie śnieg

Industria teraz pampersy normalnie do kosza wrzucamy bo ona robi kupy bez zapachowe. Ale jak zacznie jeść zupki i inne to będziemy robić jak z synkiem. Na balkonie mieliśmy mały zwykły kosz i tam wrzucalismy a że była zimą to szybko zamarzaly
Nie martw się, po 24.10 ma być nawet 15 stopni (sprawdzałam pogodę na Śląsku ).

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
Country mi po pierwszej ciąży zrobił się trochę mniejszy

Szuuu taka podróż 300km to słabo widzę. Nam Lilka urządziła histerię jak mieliśmy 100km do domu. Stawalismy kilka razy, wyjmowalam ją z fotelika i uspakajala się od razu ale jak tylko wsadzalismy ją z powrotem to histeria od nowa

A z serduszkowaniem w końcu będzie lepiej. Moze więcej czasu potrzebujesz. Przy KP hormony powodują że jest w środku b.sucho. Bardzo polecany jest pro vag niebieski. No i blokada często w głowie jest.
U mnie też sucho, teraz jasne Dlaczego. Poza tym jak tam coś mam, to od razu w głowie pojawia się że to cewnik (jak to k...wa bolało, rozsadzalo szyjkę ) albo łapy tych wszystkich co mnie badali.
Stary 2015-10-12, 09:11   #4389
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Nocka w miarę, KP o 3 i 6. Ale o 6 mleko jej się cofalo że dostała takiego kataru że o spaniu nie moglo być mowy. Nie dało jej się tego odciągnąć a ledwo oddychać mogla.

Ogladalyscie meczyk? jupi

Mamy jeszcze wino trusawkowe, porzeczkowe, daktylowe, sliwkowe, żytnie, jabłkowe, wiśniowe.

Patola jak nic ale wypilismy tylko po 2 lampki
Ja ogladalam. Na początku dla towarzystwa Tz a potem się wciągnęłam siostra wyslala mi zdjęcia i u nich śnieg
Stary 2015-10-12, 09:11   #4390
mehja
Zakorzenienie

Kaja ale cię urządziła, bratowa tak?

Marei tak, w baniakach robi. Zapraszam na degustacje
Stary 2015-10-12, 09:14   #4391
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Jak u was z rozmiarem biustu, pytam te co nie kp? Ja licze na to ze bedzie mniejszy niz przed ciaza a chociaz taki sam
Dzizas ja tez liczę. Mam takie balony, ze masakra. Miekkie co prawda ale duże. Noszę 70H

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Cześć

Moje dziecko sie w ogóle nie wierci. Nie przwraca ani nie obraca ani nic

Ide dzis na te warsztaty Mama i ja
Stary 2015-10-12, 09:16   #4392
mehja
Zakorzenienie

A ja bym chciała żeby mi biust został taki jak teraz podczas KP. Jest idealny. A tu niestety :/
Stary 2015-10-12, 09:18   #4393
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Juz chyba powinien minąć...

Nie martw się, po 24.10 ma być nawet 15 stopni (sprawdzałam pogodę na Śląsku ).

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

U mnie też sucho, teraz jasne Dlaczego. Poza tym jak tam coś mam, to od razu w głowie pojawia się że to cewnik (jak to k...wa bolało, rozsadzalo szyjkę ) albo łapy tych wszystkich co mnie badali.
Też mam takie odczucia, ciągle mi się coś przypomina... Straszne to jest! Okropne...

Zimno! Szkoda, że ta prawdziwa polska jesień trwała tak krótko!

Od 19 października kombinezony w Lidlu dla maluchów, za 55zł.
Widzialyscie gdzieś ładne czapki zimowe dla naszych dzieci?

Ja mam pachnące woreczki na pieluchy Po każdej zmianie wyrzucam do dużego kosza i nic nie czuć, nawet kupy. Wynosimy kubeł dwa razy dziennie.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 09:23   #4394
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Kaja ale cię urządziła, bratowa tak?

Marei tak, w baniakach robi. Zapraszam na degustacje
Nie, nie bratowa.. Mojej mamy brata żony siostra.. Blanki chrzestnej siostra.

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Też mam takie odczucia, ciągle mi się coś przypomina... Straszne to jest! Okropne...

Zimno! Szkoda, że ta prawdziwa polska jesień trwała tak krótko!

Od 19 października kombinezony w Lidlu dla maluchów, za 55zł.
Widzialyscie gdzieś ładne czapki zimowe dla naszych dzieci?

Ja mam pachnące woreczki na pieluchy Po każdej zmianie wyrzucam do dużego kosza i nic nie czuć, nawet kupy. Wynosimy kubeł dwa razy dziennie.
Nie,widzialam

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 09:24   #4395
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Nie, nie bratowa.. Mojej mamy brata żony siostra.. Blanki chrzestnej siostra.

Nie,widzialam
Mamy brata żony siostra
22.06.2015
Stary 2015-10-12, 09:25   #4396
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość

Haha to tak jak mój z lewandowskim ;D

mi tam się Lewy nie podoba.. baaa, drażni mnie niemiłosiernie
Cytat:
Hej

jadę do Ciebie!!!
Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość

O bozzz.... wino w baniaku robicie? Polowe tych win bym wam chyba naraz wytrabila myślałam, żeby w tym roku zrobić nalewkę, ale by mnie tylko kusiła
Ja mam nalewek do pierona z tamtego roku
Cytat:
U mnie o dziwo jest taki jak na początku/w połowie ciąży-70f. Chociaż wcale nie widać a wręcz wydaje się mniejszy.

Ale jest strasznie sflaczały:/

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość

Moja też. Miała paraę dni że sama się przewróciła z brzucha na plecy ale teraz? W ogóle..

U mnie też śnieg;/

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 09:40   #4397
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

U mnie nie ma śniegu. Zakopalam się z córką pod kołdra,ona ma cyca, ja wizaż w telefonie i dobrze nam tak
Ale... Od jakichś 2 tyg domaga się ciszy i spokoju podczas jedzenia, a normalnie ciężko o to w ciągu dnia więc bardzo mało je w dzień.. Za to w nocy.. pobudka co 2 godz i je, je, i jeszcze raz je.. Jak tylko zostajemy same w domu nie mogę jej oderwać od cyca, je, tuli się, ciamka..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 10:03   #4398
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Dzizas ja tez liczę. Mam takie balony, ze masakra. Miekkie co prawda ale duże. Noszę 70H

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Jeszcze przyjdzie na to czas. Mie stresuj sie

Po kombinezony sie nie wybieram. Chce zyc a nie walczyc jak o karpia

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Jedziemy na szczepienie do szpitala, slabo mi
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 10:09   #4399
mehja
Zakorzenienie

Rybka widziałam te kombinezony w ulotce. Dla chłopców będzie sliczny granatowy a dla dziewczynek takie srednie
Stary 2015-10-12, 10:16   #4400
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy brata żony siostra
Haha śmiałam sie jak to pisałam

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość

mi tam się Lewy nie podoba.. baaa, drażni mnie niemiłosiernie

jadę do Ciebie!!!

Ja mam nalewek do pierona z tamtego roku
U mnie o dziwo jest taki jak na początku/w połowie ciąży-70f. Chociaż wcale nie widać a wręcz wydaje się mniejszy.

Ale jest strasznie sflaczały:/

Moja też. Miała paraę dni że sama się przewróciła z brzucha na plecy ale teraz? W ogóle..

U mnie też śnieg;/
Mnie już też, ale na euro 2012 bardzo go lubiłam a tz dalej jęczy :p

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 10:19   #4401
mehja
Zakorzenienie

Masija a ja do ciebie na nalewkę jadę!

Country kciuki!
Stary 2015-10-12, 10:26   #4402
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Rybka widziałam te kombinezony w ulotce. Dla chłopców będzie sliczny granatowy a dla dziewczynek takie srednie
Ten granatowy jest ekstra. Ale to pewnie trzeba będzie od 4 koczowac pod lidlem. Ja mam trzy kombinezony kupowałam jeszcze w zeszłym roku tylko czapkę muszę kupić.

06.09.2014
Stary 2015-10-12, 10:27   #4403
Selis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
U mnie nie ma śniegu. Zakopalam się z córką pod kołdra,ona ma cyca, ja wizaż w telefonie i dobrze nam tak
Ale... Od jakichś 2 tyg domaga się ciszy i spokoju podczas jedzenia, a normalnie ciężko o to w ciągu dnia więc bardzo mało je w dzień.. Za to w nocy.. pobudka co 2 godz i je, je, i jeszcze raz je.. Jak tylko zostajemy same w domu nie mogę jej oderwać od cyca, je, tuli się, ciamka..
Może juz wszystko ja interesuje i rozprasza. Franek tez tsk ma, jak jesteśmy sami to sie naje i koniec a jak sa goście to jr na raty i głową wierci we wszystkie strony. Tez czasami lubie leżeć w łóżku jak Młody ciumka wtedy a ja staran sie odpoczywać, takich dni zima będzie jeszcze więcej

Cytat:

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Powodzenia, oby było lepiej niz poprzednio

Ale się wkutzylam. Tydzien temu w pon kupilam z olx plaszczyk na chrzciny dla Franka. Laska mi napisala ze wyslala priorytetem we wtorek paczkę. Do dzis nie doszla. Tz byl na poczcie i powierzieli mu ze to nie priorytetem bylo tylko zwyklym i czekac na listonosza. Nosz za☠☠☠iście!
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 10:27   #4404
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:

Dokładnie, na wszystko przyjdzie czas.
Trzymam kciuki!

06.09.2014
Stary 2015-10-12, 10:38   #4405
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość

No ja tez mam te woreczki ale dla mnie i tak to dupi....
Stary 2015-10-12, 10:43   #4406
kejtiCe
Zakorzenienie

Industria, w tym bujaczku bright stars da się powiększyc pasy? Bo chyba jestem głupia i nie wiem jak
22.06.2015
Stary 2015-10-12, 10:46   #4407
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Industria, w tym bujaczku bright stars da się powiększyc pasy? Bo chyba jestem głupia i nie wiem jak
Popuszczasz z tyłu na tych klamerkach, tambod spodu. Chyba tylko tak. Ja nie zapinam pasow jeszcze
Stary 2015-10-12, 10:48   #4408
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
Popuszczasz z tyłu na tych klamerkach, tambod spodu. Chyba tylko tak. Ja nie zapinam pasow jeszcze
Ja też dotąd nie zapinalam... Dopóki dziś nie wyskoczył z tego..

Tu są niby 3 miejsca na pasy, ale nie da się ściągnąć paska żeby przyłożyć :/ a z tyłu już maksymalnie popuszczone :/
22.06.2015
Stary 2015-10-12, 10:54   #4409
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
No ja tez mam te woreczki ale dla mnie i tak to dupi....
może moje też walą, a mój plebejski nos tego nie czuję???

06.09.2014
Stary 2015-10-12, 10:57   #4410
201710041131
Konto usunięte

Mi sie ten szary podoba ale za drogi, moja mama kupiła czerwony w lumpie, nie jest piękny bo ma fokę ale obleci na zimę, najwyżej dziecko mnie znienawidzi za pare lat jak będzie oglądało zdjęcia

Mehja tez słabo widze... Nie chce męczyć dziecka tylko dlatego ze T chcą sie rodzinie pochwalić małym :/

Ja w ogóle zimna jak lód jestem przez to, jak kłoda jakaś... A Tz myśli ze przestał mi sie podobać

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

☠☠☠☠a trzeci raz muszę przebrać Konrada, obrzygać mnie siebie i kanapę,..

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości