|
|
#691 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
Cytat:
Czekam na męża i razem pojedziemy popołudniu. Jakby się okazało, że nie zdążę (poradnia do 18 czynna) to podjadę jutro. Może już tak nie będzie sypać. No dobrze, że fajne mam te ginki prywatne Cytat:
Córka zapowiada się większa, no i zagraża mi krwotok, więc się tym bardziej stresuję. Ja jem czosnek z miodem, psikam Tantum Verde i pije dużo herbaty z cytryną. Cytat:
![]() Dochodź szybko do siebie
|
|
#692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie tylko o tyle lepiej, że Pan Sówka ryczy z jednego jedynego powodu - do cyca. Gdzie się natychmiast uspokaja, najada i zasypia. Gorzej, że każda próba odłożenia go 20 cm dalej kończy się tak samo -- wrzaskiem i rozpaczą
|
|
#693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A zapis ktg już miałaś?
|
|
#694 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2015-10-12 o 12:57 |
|
|
|
|
#695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#696 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#697 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Jak pomyślę, że dojdą do tego jeszcze kolki, to mam ochotę się katapultować na księżyc
Zresztą gdyby nie ten jej miękki brzuszek, to bym ją właśnie o kolki podejrzewała...Ech. Jest cudna i kochana i cieplutka i ach i och i wszystkie zachwyty świata, ale na litość boską co jej się ubzdurało z tą najwygodniejszą pozycją do spania w nocy, przecież w nocy pion wcale nie jest fajny!!!![]() Cytat:
|
|
|
#698 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moj za to w nocy często się budzi na jedzenie ale jak zje przed 5 to śpi do 9 albo i jak dziś do 10 , a w nocy to co 2-3h się budzi na szczęście zjada i śpimy dalejCytat:
|
|
#699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mamy elve takie same odczucia,jest cudna i kochana ale jak rozedrze paszczę to mam ochotę wyjść i nie wracaćblindness gratki:brawo:
nasze 2620 gram szczęścia Edytowane przez gosiek0388 Czas edycji: 2015-10-12 o 13:15 |
|
|
|
|
#700 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czosnku nie przelkne i miodu :/ Tantum tutaj nie ma wiec zostaja herbaty ![]() Ja juz po sprzataniu. Teraz lozeczko skladac! Tzn ubierac.. Sent from my SM-N910F using Tapatalk |
|
|
|
|
#701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przejdzie jej albo coś innego jej zacznie niepasować ![]() My kiedyś w desperacji jak nic nie pomagało na wycie wsadziliśmy gnoma do fotelika samochodowego i Tż bujał ten fotelik postawiony obok łóżka, a sam przysypiał w tym czasie i tak nam minęła jedna z najdłuższych nocy w życiu ![]() A geny to my pod wieloma względami mamy wadliwe, co widać np. po cholernym uporze moich dzieci nie chcących wyjść na świat poza brzuchem
|
|
#702 | |||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
macierzyństwa ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Wiem, ale moje dziecię się głównie mm żywi, więc ciężko mi liczyć że to będzie obojętne dla układu pokarmowego... Cytat:
|
|
|
#703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#704 |
|
Wtajemniczenie
|
Wlasnie wyszlam jakis maly skurczyk na 50 byl i cisza...
Zasypialam tam a tak bylo mi nie wygodnie krzyz boli a jak wstawalam to myslalam ze mi gosci w grazynie popekaja tragedia jakas. Coraz bardziej mysle o CC
|
#705 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Swoją drogą położna która u mnie była, była bardzo niezadowolona że wybrałam Bebilon, bo ponoć jest silnie alergizujący Okaże się wszystko w praniu.
|
|
|
#706 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mnie dopadł głód
w poblizu jedynie kebab! I jak wyjde to go zjem hahah
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
Bebilon zwykły jest bardzo ciężkostrawny. Moja mała miała po nim straszne problemy brzuszkowe. Zamieniliśmy na enfamil a potem na hippa jakoś ok 6 miesiąca, bo taniej nam wychodził. Do tamtych dodawaliśmy taki środek ułatwiający trawienie a hipp ma go już w składzie. Hipp jest najbardziej lekko strawny spróbuj.
|
|
|
|
#708 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Szczególnie, że te co jeszcze nie urodziły (jak ja) po dotychczasowych opisach walki o KP i ogólnie różnych problemach z dzidziolami byly lekko przerazone Także tymbardziejmiód na nasze uszy ![]() Cytat:
No widzicie, mój ma sport totalnie gdzieś, za to gryyyy.... Ale ten temat mamy już za sobą zamknięty Pech, bo akurat trafiła mu się laska, która moze nie jest jakąś zagorzałą fanką ale z chęcią oglądam jakieś większe mecze piłki nożnej, siatki, czy skoki narciarskie ![]() Cytat:
Cytat:
Udało mi się dostać na to ktg ![]() No i ogólnie tętno dziecka super, średnio 140-150, ze dwa razy w ciągu 20min skoczyło do 180 ale to przy ruchach. Za to skurcze praktycznie ZERO Tylko raz na chwilę wzrosły do 20. Wiec ja już nie wiem co to za bóle jak na okres co jakiś czas odczuwam. Chyba że te ktg serio są lipne i istnieją jakieś skurcze, które mogą sie na nich nie zapisać Bo podczas zapisu przez moment je odczuwałam a na wydruku nic.No ale najważniejsze, że z Maksem wszystko ok. Teraz w czwartek mam wizytę i jak nic nie ruszy to za tydzien kolejne ktg i zadecydujemy co dalej. No chyba, że urodzę do tego czasu ale gin po dzisiejszym badaniu tego nie wróży
|
|
#709 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
#710 |
|
Zadomowienie
|
Kinga wazy 3460g 56cm
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Gratulacje
|
|
|
|
|
#712 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
![]() Ja wczoraj w nocy łapałam jakieś smutki i strachy, że teraz po terminie i już tak blisko i tak trzeba uważać, żeby jakiegoś niedotlenienia nie było, tych zielonych wód, żeby uważać na te ruchy :/ ale na szczęście do rana mi przeszło trochę i staram się już o tym nie myśleć. Jutro kolejne KTG i USG... No i wiedziałam, że w poniedziałek się ruszy, dobrze, że chociaż dziewczyny z początku listy kolejkę zwolniły ![]() BLINDNESS - Gratulacje!! Dobrze, że w końcu podjęli jakąś decyzję, ważne, że próbowałaś SN, jak nie wyszło to cesarka najlepsza dla dzidzi, tyle dziewczyn u nas dało radę i ładnie się goją, życzę Ci tego samego ![]() NIUD - kciuki! fajnie, że się dzieje, pewnie już niedługo będziesz tulić dziecia ![]() EWLINA - żeś wystrzeliła Kochana Kciuki! U nas na SR też mówili, żeby jechać jak wody odejdą a można niby czekać 6h?? Dziwne...byś później przyjechała to pewnie by Ci gadali co tak późno.Toska..moja terminowa współtowarzyszko u mnie też dalej cisza :/ Ty chociaż czujesz jakieś bóle... ehh ciekawe kiedy nasze córy się zdecydują na ewakuację, ja z Tżtem uparci i się śmiejemy, że tą cechę odziedziczyła na pewno po nas. Kuruj się Kochana, może zrób tą miksturę co Oliath pisała (Naturalny antybiotyk), myślę, że mi i Tżtowi trochę pomogła, chociaż pali żywym ogniem, ale pewnie te bakterie i wirusy też wypala Poczekaj na męża i jedźcie razem na IP, sama się nie wybieraj już, zwłaszcza w tą zamieć. Jak u nas będzie tak zimno to też chyba będę musiała zakosić mężowi jakąś kurcinę, a buty?? nie mam pojęcia...w żadne kozaki ani jesienne buty nie włażę...Mijode też już blisko porodu.... JA SIĘ TAK NIE BAWIĘ.... ;( Amelie i Natalitka...grzecznie czekać do terminów! Bo teraz to się czuję, że ja tu zostanę sama...no może z królewną... Amelie a nie możesz kazać Tżtowi pogadać w pracy, że się zerwie jak będziesz rodzić? Tosz to chyba jest do ugadania :/ A babka z Alą nie może zostać? I nie smutaj widzisz, że jeszcze masz czas, jak dobrze Tomusiowi, niech jeszcze siedzi, co my mamy powiedzieć
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
Normalnie ideał
|
#714 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sabonka zazdroszcze wypracowania sobie już relacji z dzieckiem. Mamusie a jak tam wizyty rodzinki w szpitalu wyszły w końcu? Widzę, że żadna się nie skarży, nikt zakatarzony nie wchodził, nie było filmowania itp? ))
|
|
|
#715 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Maggie wszystkiego najj
![]() Mam takie pytanie czy do ZZO musze miec swiezy wynik morfologii??? Bo ostatnio robilam 21.09 a lekarz nie wspominal, zeby robic, a jak nie dostane zzo to chyba umre.... Cytat:
Cytat:
Ty to bedziesz miec CC na koniec pazdziernika a ja moze 1.11 urodze ... Cytat:
Cytat:
Przyjedz Cytat:
Dzis juz mi tak rodzinka dala popalic, ze odechcialo mi sie zyc. Zero wsparcia. Tylko dogadywanie. Siedze sama w domu, chyba sie poloze i bede spala caly dzien, bo co mi zostalo?? Nawet skurcze zniknely... Cytat:
Ja tez. Cytat:
3tydzien jestem chora. Dzis dopadl mnie straszny katar i zatoki zatkane.. 3tydzien jade na kroplach zwyklych. Po prostu cudownie. Mam juz wszystko gdzies ... ;( ;( ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Amelia babka zostanie juz w ostatecznosci ale ma 75lat i ona jej nie wykąpie, tego nie zrobi, tego tez nie, a Tztowi nie da sie zajac nawet na wieczor. Szkoda gadac. Tz by wzial wolne na porod, ale nie wiadomo czy w piatek bede rodzic... A on pracuje 6-19 i nie zerwie sie, bo jezdza busem firmowym na robote i nie ma jak sie zerwac. I tak pewnie wszystkie papiery i formalnosci po porodzie bede musiala zalatwiac sama, bo on duzo wolnego nie dostanie. W ogole beznadzieja. Moglabym juz miec CC i by bylo z glowy |
|||||||
|
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
hello
![]() u nas brak czasu na cokolwiek , choc dzis jest zdecydowanie lepiej niz wczoraj takze nawet tatus sie wyspal no i mi sie tez udalo ogarnac i nawet sie wszedzie wydepilowalam wymalowałam i ogarnełam pare rzeczy dziewczynki co na czkawke? moge wode przegotowana podac?? i od kiedy jakies herbatki?:p gratki dla rozpakowanych i kciuki za kolejne
|
|
|
|
#717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
Malinowa zdania sa podzielone, ja dawalam troszke wody przegotowanej jak Ala miala problemy z zalatwianiem. Mozna herbatke koperkowa tez tylko nie wiem od ktorego tyg.
|
|
|
|
#720 |
|
Zadomowienie
|
Amelie mi przed znieczuleniem pobrali krew . Polozna powiedziala wlasnie ze to do znieczulenia badania. A ja mialam swoje jakos z poczatku wrzesnia.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.

tak na styk ale zawsze to ciepło.
i tak mega mega popekalam a potem krwiaki i nienoznosc siedzenia brak seksu przez rok itp wiec uhhh...

:
05.07.2008 

faceci
Tylko raz na chwilę wzrosły do 20. Wiec ja już nie wiem co to za bóle jak na okres co jakiś czas odczuwam. Chyba że te ktg serio są lipne i istnieją jakieś skurcze, które mogą sie na nich nie zapisać 

przypomnieć Ci kto zostaje w wątku do konca?