|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Casaa mozesz polecić tu jakiegoś smacznego chińczyka z dowozem ? :p
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
U nas do porodu koszule daje szpital, tak jak i majtki i podkłady i wszystko dla dziecka. Trzeba wziąść tylko sobie ubranie i jak się chce to zwykle majtki. I z tego co się ostatnio dowiedziałam to mogą być spodnie.
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-10-12 o 13:31 |
|
|
|
#3273 |
|
Zadomowienie
|
Proszę o kciuki za mnie na wizycie
Łóżeczko jednak okazało się tańsze o 90 zł Szkoda, że będzie dopiero za 5 tygodni.
|
|
|
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
Candy kciku zaciśnięte.
90 zł mniej to super
|
|
|
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
nam na szkole rodzenia polecała podpaski hartman
|
|
|
|
#3276 |
|
Rozeznanie
|
Dotka to aukcja http://allegro.pl/baby-design-husky-...481856247.html
U nas w sklepach stacjonarnych foteliki maxi cosi cabriofix są za 450 zł ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Widzę, że beżowy im tylko został. Zastanawialiśmy się też nad tym kolorem ale ostatecznie granat wybraliśmy
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
90 zł to dużo! Super Ja znalazłam takie coś: KliK myślicie że ma sens? ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Nagrałam dzidziola 2 dni siedział cichutko, coś tam puknął, ale nadmiar chyba odgłosów na uczelni go trochę straszył To teraz mi odbija i tłucze się jak głupi
|
|
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
Magda czytałam, że te termometry w smoczkach się nie sprawdzają, bo jak maleństwo ma faktycznie gorączkę to nawet smoczka nie chce ssać i wypluwa , a on chwile musi być w buzi żeby zmierzyć. Ale jak jest w rzeczywistości to nie wiem.
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-10-12 o 13:52 |
|
|
|
#3279 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w mieście jeden szpital mnie totalnie rozwalił, bo było x pozycji na liści do przyniesienia (dość sporo) i dopisek żeby nie brać za dużej torby bo nie ma miejsca na oddziale Musze się wybrać w końcu żeby pooglądać porodówki , bo jeszcze tego nie zrobiłam.... swoją drogą do dentysty też muszę ![]() Cytat:
ale tez sie zastanawiam czy to ma sens zwłaszcza że mam założenie że nie będę dawać smoka...
|
|
#3280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zostanę przy bezdotykowym Cytat:
![]() Nie dasz smoka, do pierwszego nieprzerwanego płaczu przez parę godzin Ja mam zamiar dać smoka.
|
||
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam od dentysty i niestety, ale mam 3 duże ubytki
)I się troche zdziwiłam bo babeczka powiedziała, że najlepszym momentem na robienie zębów jest drugi trymestr. Nie wiem czemu nie trzeci? Wiecie cos na ten temat? Zostały mi jeszcze dwie plomby do nałożenia (zwykłe plomby, nie żadne leczenie kanałowe itp.) i na bank nie wyrobię się do końca 6 miesiaca. A dziur tych na pewno nie zostawię bo po porodzie chyba bym już nie miała co leczyć...
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
Może dlatego, że nie mamy jeszcze tak wielkiego brzucha i nam jest łatwiej i wygodniej, w przypadku krwawienia chyba mniejsze będzie niż w 3 trymestrze no i nasze nerwy też mają znaczenie. Nie wiem tak rozumuję
|
|
|
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz na razie to założenie co do smoczka (to moje pierwsze dziecko) zobaczę jak wyjdzie ale tak szczerze nie wydaje mis ie że dziecko moze płakac przez kilka godzin tylko dlatego że chce smoczka zwłaszcza jeśli np.nigdy go nie dostawało
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
candy
![]() Odnośnie termometru w smoczku, to też się nimi już wcześniej zainteresowałam, ale w wielu miejscach przeczytałam, że przy chorym dziecku taki termometr nie da rady, bo dziecko będzie go wypluwało, a on bodajże 2 minuty musi być nieprzerwanie w buzi. |
|
|
|
#3285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olka np. uspokaja się przy smoczku, idzie z nim spać, ale do zabawy i w ogóle to zabieram jej. I wtedy ma do dyspozycji tylko pieluchę - no chyba, że wyrąbie tak strasznie, że się zachodzi to lecę od razu po monia. To jest mega pomoc
|
|
|
|
|
#3286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zamierzam dawać tylko pierś jak się da, nie chce żeby odruch ssania się zaburzył - sama byłam dzieckiem które jak już dostało smoczek i butle to się skończyło karmienie piersią i nie chcę doprowadzić do takiej sytuacji, chyba że na prawdę dziecko będzie miało bardzo dużą potrzebą ssania, ale to taka "opcja ostateczna"
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
Viki dokładnie jak Magda pisze, ja z DE. Ale w Polsce co w niektórych szpitalach też czytałam, że nie trzeba mieć wszystkiego.
Ja mam nadzieje, że moje dziecko smoczka nie polubi i będę mięć problem z głowy Ale też nie zamierzam, przy każdym płaczu wciskać mu smoczka, mnie przeraża jak widzę już dzieci 3 letnie ze smoczkami jak dla mnie to stanowczo za długo.
|
|
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w sumie prawie nic nie chcą żeby przynieść.
Tak w sumie to koszulę, wkładki laktacyjne, wiadomo -gacie jednorazowe itp. A dla dziecka tylko mokre chusteczki i pampersy, ciuchy to dopiero na wyjście do domu. |
|
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moim zdaniem 2,5 to maksymalny wiek do bycia ze smokiem. A jak uda się wcześniej go pozbyć to też super ![]() Znalazłam ładny ochraniacz -
|
|
|
|
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak skomentowałam, to usłyszałam "no bo jak jest chory to tylko to go uspokaja"
|
|
|
|
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ej ja się nie śmieję z dzieci uzaleznionych od smoczka bo sama nie rozstawałam sie z moim przez długi czas, a w dodatku do spania nie wystarczał jeden tylko miałam trzy
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zabieram cały czas Olce jak tylko wstanie. Nie ma zabawy ze smoczkiem i tyle
popłacze, powymusza 5 min i jest spokój Ale jak jest śpiąca to dla własnego zdrowia psychicznego i jej spokoju, jej go daję. Ale i tak go wypluwa jakieś 5 min po zaśnięciu i śpi bez niego
|
|
|
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
O mamo zupełny brak kondycji w moim przypadku. Postanowiłam poćwiczyć po obiedzie, mówię tak z 15 min jakieś lekkie ćwiczenia. 10 min i skończyłam juz mi gorąco, powietrza brak i jak ją mam urodzić.
|
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka, znam jednego chinczyka ale jest w srodmiesciu i watpie by dowozil tak daleko :-( a w tamtej okolicy osobiscie nic nie sprawdzalam.
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3296 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie po lekarzu
dziewczynka dalej dziewczynka siusiaka nie ma takze Ewusia jakbys miala chwile to mozesz juz dopisac w koncu pierwsza strone![]() Ze mna i z mala wszystko w porzadku. To trwadnienie brzucha i bol prawdopodobnie z przemeczenia i stresu bo na USG wszystko jak najbardziej w porzadku. Szyjka ok. Mala wazy juz 870g. Co do wynikow sa na granicy wg norm ktorymi ona sie kieruje jedynie na czczo przekroczone. W kazdym razie nie ma zalecen zeby isc do diabetologa. No ale kazala odstawic wszystkie slodycze, zero gazowanego i kolorowego. Razowe chleby, makarony, kasze. Gotowane i duszone rzeczy duzo warzyw itd... duzo wody. Takze odzywianie jak przed ciaza ![]() Nastepna wizyta 05.11 Kinga prosila bym bardzo o dopisanie ------ A teraz ide Was nadrabiac...
|
#3297 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
Magdusia super ze wsio ok
![]() U mnie tez gin mowil ze bole brzucha to z przemeczenia. I ze bardzo spoko ze jak cos nie tak to sie klade na lewym boku i odpoczywam ale mam dazyc do tego zeby w ogole ten bol sie nie pojawial. |
|
|
|
#3299 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaszlam od razu do piekarni i jest specjalny chleb dla cukrzykow. Tylko ze bochenek 0.5kg kosztuje 4.50 zl. Troszeczke sporo.
|
#3300 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
8700 gramów, a w ktorym jesteś tygodniu?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.

Szkoda, że będzie dopiero za 5 tygodni.
90 zł mniej to super

21.06.2014r.

a jak skomentowałam, to usłyszałam "no bo jak jest chory to tylko to go uspokaja"