Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-10, 22:54   #1321
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

M. zaklada bluzke/spodnie/kurtke - bawi sie klockami/autkami/puzzlami i zawsze sie chwali, ze to od pana DHL
maz juz patrzy podejrzliwie

[/COLOR]Demeter nie, nie czekam, ale zimno kojarzy mi sie jakos z mikolajem

Nie dziwię się, znam już jedną historię znajomych znajomych - babka miała romans z kurierem DHL. Także może coś w sobie mają
Mnie podobnie. Lubie jesień, naprawde ale taką słoneczną

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
a ja leceee z koksem. nie ma litości. (choć trochę) kieckowo być musi

no dziś musiał zostać pojechałam. kupiłam dwie pary za dużego obuwia i jest gites (ale czuje się jak kot w butach ). kupiłam też kurtkę, ale Konkubent orzekł, że trzeba mniejszy rozmiar (sic ) i pojechałam z Michałem wymienić. ale mi sajgon odstawił grzecznie, grzecznie, grzecznie, grzecznie a końcóweczka po całości krakowiankom nadmienię, że w GKr bił rekordy prędkości na odcinku Empik - Saturn... boso. ten dzieć mnie wykończy
Haha to tak jak ja. W niedziele na obiadek u rodziców obowiązkowo kiecka

Wow, to super, że został z dwójką.
Z ma chyba lęk separacyjny Dziś pojechałam sama z K do Biedronki na pół h a ona strasznie płakała...Jak przyjechałam wzięłam na ręce i dopiero się uspokoiła. Nie mogłam jej nawet odłozyć, tak szlochała jak ją nosiłam i się uspakajała.

Ale w Galerii bez butów czy jak?

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
u nas jak tylko ktoś dzwoni to Filip z uśmiechem: ooo pan pizza!
Pizze zamawiamy może raz na 3m-ce jeśli nie rzadziej...

Oglądałam zdjęcia na klubie i nie mogłam przestać się uśmiechać oglądając fociszcze Demeter. Wrzucam swoje a raczej Fi jako kontrkolor
U nas też czasem jak dzwonek to K woła pizza

A kompleciki są super, ja nie mogłam sie zdecydować na kolor, bo taki wybór Dla Z też zamówiłam teraz, ale pudrowy róz.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 23:52   #1322
BYou
MBZ♥

Pani jak sądzę to długi dystans pokonałaś za Torresem?
Też ubierałam sukienki i maleńkie balerinkia potem tycie conversiki

Moderna
Zosia na pytanie kto Ci to kupił mówi: pan kujej albo Tatuś
Co do Przyjaciółek to mnie wkurza jeszcze czasem infantylność Ingi. I żal m, że tak wyszło z opieką nad jej córcią

Demeter ucałuj Zuuu

Scarlett ja widziałam ale zapomniałam komentnąćprzemądra jest
A przewijak bym zabrała tłumacząc, że teraz jest potrzebny małemu dzidziusiowi-sąsiadki, cioci, pani na ulicyjuż pomijam wielki szacun za przewijanie na nim do tej poryno i pampa bym w domu nie zakładała. Ona jest czyścioszkiem to mokro i brudno skutecznie by podziałało.

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2015-10-11 o 00:59
BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 00:10   #1323
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Scarlett, Zosia wymiata. A jakby ja przekonac tymi pkanetami, ze jak przestanie sikac do pileluch to zrobicie pokoj obserwatorium. Ze teraz nie mozecie bo.pieluchy i przewijak zajmuja mnostwo miejsca.

Na moje dziecko prosby i grozby i nagrody nie dzialaja, ulubiony smoczek musial zginac, butelki trzeba bylo wyrxucic- tym sposobem dziecko wybitnie smoczkowe przestalo nim byc, mm pije o ile pije to ze zwyklego kubka a kupione bidony , niekapki i inne moge se w zad wsadzic.

Scarlett mona Emila tyz ma mala stopke- 14 cm.
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 01:00   #1324
BYou
MBZ♥

Despa dobry plan z tym obserwatorium
Co Ty nie śpisz?

Stary 2015-10-11, 07:54   #1325
Moderna
Zakorzenienie

Alez noc (jestem sama, maz u mamy)
o 12 dziecie plakalo, o 2 psa bolal brzuch i musial wyjsc, o 4 dziecie znowu plakalo, od 4 do 5 plakal pies, o 5 pies znowu musial wyjsc na dwor - wstalismy o 7

Cytat:
no dziś musiał zostać pojechałam. kupiłam dwie pary za dużego obuwia i jest gites (ale czuje się jak kot w butach ). kupiłam też kurtkę, ale Konkubent orzekł, że trzeba mniejszy rozmiar (sic ) i pojechałam z Michałem wymienić. ale mi sajgon odstawił grzecznie, grzecznie, grzecznie, grzecznie a końcóweczka po całości krakowiankom nadmienię, że w GKr bił rekordy prędkości na odcinku Empik - Saturn... boso. ten dzieć mnie wykończy

u na scała spozywka jest od "pana Teska", a książeczki i gry od Pana Listonosza.

moze buty mu sie jednak nie podobaly?

Jak ja M. kupie autko, to ono nie jest od mamy, ale od pani ze sklepu

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
U nas też czasem jak dzwonek to K woła pizza

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Zosia na pytanie kto Ci to kupił mówi: pan kujej albo Tatuś .
no wlasnie
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 08:58   #1326
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale w Galerii bez butów czy jak?
Cytat:
Pani jak sądzę to długi dystans pokonałaś za Torresem?
była jakaś wystawo-bawialnia Lego.
odstawił mannnnianę.
BYou, całą długość Galerii (sporej) przebiegł. Skarpety czarne, jak święta ziemia...

Cytat:
Też ubierałam sukienki i maleńkie balerinkia potem tycie conversiki
Olcia ma 4 sekundy do zdjęcia skarpet. buty miała raz. kiedyś deszcz leje, zimnica, z T. suniemy ze żłoba a tu gołe stopy Olki wydzierają przez to okienko w folii wózkowej
teraz chyba będę jej ubierać rajstopy pod getry/spodnie, bo jak żyć?

Cytat:
Alez noc
noooo, miałaś. a z czeredką już OK????

Cytat:
moze buty mu sie jednak nie podobaly?
, nie podobał mu się koncept powrotu do domu.

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2015-10-11 o 09:00
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 09:30   #1327
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Skarpety czarne, jak święta ziemia...

noooo, miałaś. a z czeredką już OK????

, nie podobał mu się koncept powrotu do domu.

M. wczoraj przez galerie szedl na kolanach

tak, wszystko ok, M. byl glodny, bo kolacje zjadl marniutka
a pies od czasu do czasu ma jakas niestrawnosc i szuka w nocy trawska (ale nie zostawilam dziecka samego w domu, wypuscilam psa i czekalam, az sam wroci )

skads to znam, powroty sa najgorsze

mhmmm zaszalalam - mam polska krakowska i kabanosy z sokolowa, ser bialy w kostce ( milujcie, bo Niemcy nie znaja) - mega wypas sniadanie

A my juz po kilkukilometrowym spacerze - szron na trawie, zimnoooo.... M. pedzi na tym swoim rowerku

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2015-10-11 o 13:00
Stary 2015-10-11, 11:12   #1328
Moderna
Zakorzenienie

M. buduje juz takie dlugie trakcje kolejowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12063948_10205163821351013_208972512_n.jpg (45,1 KB, 32 załadowań)
Stary 2015-10-11, 12:26   #1329
despa
Zakorzenienie

GG do despa

BYou, no nie spalam bo Oli leciak cukier, musialam poczekac az wreszcie zacznie sie podnosic.

Moderna ale noc, padlabym rano...

Panika, po pierwszej takiej akcji u nas z gonitwa w Outlecie, teraz sie smieje jak cos takiego widze, bo pamietam siebie zzsapana upocona jak dzikus i smiejace sie dziecko .
Buty kupilas?
Stary 2015-10-11, 12:33   #1330
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
bo kolacje zjadl marnuitka
przez dobrą chwilę zastanawiałam się co Marsel zjadł

Cytat:
M. buduje juz takie dlugie trakcje kolejowe

T. oszalałby - wiadukt

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Buty kupilas?
(wcześniej, jak sama byłam)

leciałam za nim i już na finiszu też się śmiałam. bo co miałam robić? ale walka pod Saturnem nie była już śmieszna :/

Stary 2015-10-11, 19:35   #1331
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

Małpko nagraj Julę jak ćwiczy
jak zacznie się czegoś uczyć to wam nagram

Cytat:

spał całą sesję?
jak Julka i Karolek reagują na braciszka?

.
Sesja 2h trwała w sumie , nakarmiłam przed i później raz w trakcie jak się zaczął wiercić a tak to spał i przed i w trakcie i po też jeszcze malutki taki tylko jje i śpi chociaż dziś leżał już z pół godziny z otwartmi oczkami

a dzieci dobrze reagują. Jak tylko zapłącze to Karol przybiega mnie informować o tym, pokazuje mi którego cyca mam teraz dać, wyrzuca mi pieluchy, głaszcze, całuje i przytula Julka za to mu śpiewa i lubi z nim rano poleżeć u nas na łóżku
Narazie Wojtuś bardzo cierpliwy mimo wrzaskuna KArola nad sobą śpi i nie reaguje

Cytat:

M. zaklada bluzke/spodnie/kurtke - bawi sie klockami/autkami/puzzlami i zawsze sie chwali, ze to od pana DHL
maz juz patrzy podejrzliwie [COLOR="Silver"]
:
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png

Edytowane przez Malpka
Czas edycji: 2015-10-11 o 19:36
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 21:43   #1332
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Alez noc (jestem sama, maz u mamy)
o 12 dziecie plakalo, o 2 psa bolal brzuch i musial wyjsc, o 4 dziecie znowu plakalo, od 4 do 5 plakal pies, o 5 pies znowu musial wyjsc na dwor - wstalismy o 7
nieźle

moje noce też kiepskie. Dominika ostatnio potrzebuje ciszy i spokoju do jedzenia, więc w dzień mało je, nadrabia w nocy. cisza, spokój, nie ma biegającego Jakuba i je.. co 2 godz je, wisi na mnie, chce spać z cycem. rano jak tż poszedł z J. na spacer przez 1,5 godz nie mogłam oderwać od siebie D.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 22:06   #1333
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Alliiiiiwwww,
pokażesz na jakim jesteście etapie czy chcesz zrobić efekt WOW?
a J. nie poszedł do przedszkola, bo nie chciałaś, nie było, czy co?
Co z tym nastrojem?
na razie nie ma co pokazywać, bo w środku wciąż demolka a na zewnątrz zrobione do połowy i wciąż rusztowania stoją, niebawem skonczą elewację, to moze uda się coś pokazać.

J. nie poszedł do przedszkola bo stwierdziłam ze nie podoła (ani on ani ja). Myslałam ze moze ruszy z mową czy pieluchą przez wakacje, tak ze na wrzesien bedzie gotowy, nic z tego nie wyszło, dodatkowo zaczął znowu bac się dzieci, teraz juz jest lepiej, ale był moment ze uciekał z placu zabaw jak tylko pojawiło się jakieś dziecko w pobliżu. Zobaczymy, moze na wiosne go dam (bo do prywatnych przez cały rok przyjmują), na razie nie mam do tego głowy.

Cytat:
Alliw wracaj pokaż co wybierasz a co z nastrojem?
a co ja moge wybierać: płytki, kaloryfery, kocioł

Cytat:
U nas beznadzieja..TZ się czymś zatruł, dziś już lepiej. A do tego piec sie popsuł :/ także jestesmy bez ogrzewania
o masakra

Cytat:
no hej!

tesknie za wpisami o Janku

robicie cos z diagnostyki dlaczego nie mowi?

na malutka poprawe nastroju
a co tu pisać, on w porównaniu do waszych maluchów wciąż jest niemowlaczkiem
na razie nic nie bede robić, chce dac mu jeszcze czas, on wszystko robi w swoim (wolniejszym niż średnia) tempie.

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Jak czytam jakie rozmiary juz Wasze dzieciaki maja to Z to Calineczka ))

Dzis zebraliśmy kolejny kosz kasztanów, zachwyca to Z niezmiernie...
24 to i tak dużo, J. awansował na 23 (choć wciąz są luźne).
Wpis zauwazyłam, niezły z Z. Kopernik Ja ostatnio dzięki Jankowi obudziłam się o 4 rano na czerwony księzyc, udało się pofocić.
Co do kasztanow, to okazało się ze w nowym ogrodzie mamy swoje prywatne kasztanowe drzewo , więc za rok juz nie bede musiała łazić i szukać w parkach

Cytat:

Nie dziwię się, znam już jedną historię znajomych znajomych - babka miała romans z kurierem DHL. Także może coś w sobie mają
no coś ty! u mnie ten z dhl straszny niemiły dziad

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

a dzieci dobrze reagują. Jak tylko zapłącze to Karol przybiega mnie informować o tym, pokazuje mi którego cyca mam teraz dać, wyrzuca mi pieluchy, głaszcze, całuje i przytula Julka za to mu śpiewa i lubi z nim rano poleżeć u nas na łóżku
Narazie Wojtuś bardzo cierpliwy mimo wrzaskuna KArola nad sobą śpi i nie reaguje
niezły agent z Karola

Dzięki dziewczyny za dobre słowa Nastroj kiepawy, bo ciezko jest na kazdej linii. Jednak ten remont to duze przedsiewziecie (podobnie jak budowa) i pochłania duzo energii, emocji, sił, jednoczesnie generujac mase stresu. Ja jeszcze naleze do takich osób ktore się mocno wszystkim przejmują i nie potrafie odpuscic, a tu niestety czasem trzeba. Poza tym brak doswiadczenia tez robi swoje, przy nastepnym bedzie łatwiej Chociaż jak tam chodze i patrze na tą rozpierduche to juz widzę ze warto się troche pomęczyć, bo wydaje mi się ze efekt koncowy będzie super. Takze jeszcze 2-3 m-ce i bedzie dobrze
Stary 2015-10-12, 13:15   #1334
Sorceresss
Wtajemniczenie

hej!
Zasypało Was? U nas biało dość i ciągle prószy. Zima zaskoczyła tym razem i mnie i muszę po powrocie tż z pracy jechać kupić Fi buty A nie dalej jak kilka dni temu mówiłam, że w swoich półbucikach niedługo będzie wyglądał głupio Zresztą wczoraj sama pożegnałam moją parkę jesienną - nie dopinam się w brzuchu. Zostaje mi wyciągnąć płaszczyk zwany plandeką i jechać coś od mamy pożyczyć

Alliw

Pani uwielbiam czytać o Twoich perypetiach - zrywam boki. I łączę się w bólu Jakieś 3 lata temu powiedziałabym, że matka sobie z własnym dzieckiem nie może dać rady. Teraz to pewnie bym próbowała pomóc. Miewam chwile zwątpienia kiedy Filip szaleje - szczególnie teraz kiedy zaczynam być kulą i ciężko mi przyjmować inne pozycje niż stojąca i leżąca. Ale przekupstwa czasami dają radę - ostatnio uparł się na truskawki na targu - kupiłam całe 5 sztuk. I kiedy w drodze powrotnej chciał iść w krzaki, w kamienie, na rączki to włączałam tryb gaduły i mu nawijałam jak to musimy umyć te truskawki spryskane strasznymi pestycydami

Moderna, skąd macie do torów kładkę dla pieszych? Fi (aż wstyd bo matka inż. od mostów) usilnie most zwodzony nazywa dźwigiem

Byou na dniach będę do Cię pisać PW o bommbki - buszuję za dziewczynką/aniołkiem z loczkami

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2015-10-12 o 13:22
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 13:15   #1335
Malpka
Zakorzenienie

Wrzuciłam wam jeszcze moją trójcę z sesji do klubu
Stary 2015-10-12, 14:08   #1336
Moderna
Zakorzenienie

Jestesmy przygotowani do jutrzejszej podrozy - oby bez niespodzianek 3 pociagi/prom/i kolejka lub autobus

Cytat:
Panika, po pierwszej takiej akcji u nas z gonitwa w Outlecie, teraz sie smieje jak cos takiego widze, bo pamietam siebie zzsapana upocona jak dzikus i smiejace sie dziecko .

po czasie nawet najgorsze akcje staja sie smieszne

Cytat:
leciałam za nim i już na finiszu też się śmiałam. bo co miałam robić? ale walka pod Saturnem nie była już śmieszna :/

ja najgorzej wspominam akcje, kiedy nie mam wolnych rak, a M. ucieka, wyrywa sie
Cytat:

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
hej!
Zasypało Was? U nas biało dość i ciągle prószy. Zima zaskoczyła tym razem i mnie i muszę po powrocie tż z pracy jechać kupić Fi buty

- ostatnio uparł się na truskawki na targu - kupiłam całe 5 sztuk. I kiedy w drodze powrotnej chciał iść w krzaki, w kamienie, na rączki to włączałam tryb gaduły i mu nawijałam jak to musimy umyć te truskawki spryskane strasznymi pestycydami

Moderna, skąd macie do torów kładkę dla pieszych? Fi (aż wstyd bo matka inż. od mostów) usilnie most zwodzony nazywa dźwigiem
jak to zima?

zagadac dziecko!
(o ja tez gadam i gadam, ale nie zawsze da sie skusic, chyba ma czasami dosc "mojego gadania" )

kladka z brio, ale nie mam pojecia z jakiego zestawu

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
na razie nie ma co pokazywać, bo w środku wciąż demolka a na zewnątrz zrobione do połowy i wciąż rusztowania stoją, niebawem skonczą elewację, to moze uda się coś pokazać.

J. nie poszedł do przedszkola bo stwierdziłam ze nie podoła (ani on ani ja). Myslałam ze moze ruszy z mową czy pieluchą przez wakacje, tak ze na wrzesien bedzie gotowy, nic z tego nie wyszło, dodatkowo zaczął znowu bac się dzieci, teraz juz jest lepiej, ale był moment ze uciekał z placu zabaw jak tylko pojawiło się jakieś dziecko w pobliżu. Zobaczymy, moze na wiosne go dam (bo do prywatnych przez cały rok przyjmują), na razie nie mam do tego głowy.

a co ja moge wybierać: płytki, kaloryfery, kocioł

na razie nic nie bede robić, chce dac mu jeszcze czas, on wszystko robi w swoim (wolniejszym niż średnia) tempie.

Dzięki dziewczyny za dobre słowa Nastroj kiepawy, bo ciezko jest na kazdej linii. Jednak ten remont to duze przedsiewziecie (podobnie jak budowa) i pochłania duzo energii, emocji, sił, jednoczesnie generujac mase stresu. Ja jeszcze naleze do takich osób ktore się mocno wszystkim przejmują i nie potrafie odpuscic, a tu niestety czasem trzeba. Poza tym brak doswiadczenia tez robi swoje, przy nastepnym bedzie łatwiej Chociaż jak tam chodze i patrze na tą rozpierduche to juz widzę ze warto się troche pomęczyć, bo wydaje mi się ze efekt koncowy będzie super. Takze jeszcze 2-3 m-ce i bedzie dobrze
jednak nie tak malo sie dzieje
trzymam kciuki za remont, oby dobrnac do punktu B
Stary 2015-10-12, 14:41   #1337
BYou
MBZ♥

Alliw dawaj tutaj linki będziemy pomagać wybieraćzrobimy Ci mentlik w głowie

Pani to miałaś maraton
Z Oli niezła Agentka wyobraziłam sobię bosą stópkę i zgorszone miny przechodniów

Demeter jak awaria?

Sorce ja też zagaduję
Oki, to czekam jak nie znajdziesz to nic się nie stanie

Moderna ależ Ci inżynier rośnie
I współczuję nocki

Despa co te cukry tak szaleją

Mnie Zosiek zaskakuje na każdym kroku, dziś ubierałam Jej szaliko-komin i chciałam dać czapkę nie od kompletu. Usłyszałam: to nie pasuje, zobacz jak wyglądam źle

Stary 2015-10-12, 14:48   #1338
Sorceresss
Wtajemniczenie

Zima, zima Moderna

Byou, spoko oko-mam upatrzone, tylko muszę fizycznie je mieć.
Fi jak czegoś ubrac nie chce zawsze mowi, że coś jest za duże bądź za małe

Mam dylematy przed kupnem butów- piękne sznurowane tylko, czy na zasuwak/rzep rok temu miał fajne wysokie sznurowane zimowe i jakoś daliśmy radę (z naciskiem na JAKOŚ).

Terry Pratchett
Stary 2015-10-12, 14:50   #1339
Sorceresss
Wtajemniczenie

O taka zimka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1444654218802.jpg (85,9 KB, 15 załadowań)

Terry Pratchett
Stary 2015-10-12, 14:52   #1340
BYou
MBZ♥

Mam dla Zosi sznurowane z zamkiem z boku i rzepem na górze x2 brąz i puder róż. No i te lidlowe na rzepy

Stary 2015-10-12, 14:58   #1341
Sorceresss
Wtajemniczenie

Idealne byłyby właśnie sznurowane (bo ładne) i z zamkiem (bo praktyczne). Chcę uderzyć w jakiś ladny brąz, camel... unisexy raczej. Ale muszę się przestać nastawiac bo potem będę nie do zniesienia jak nie kupię tego co chciałam.

Terry Pratchett
Stary 2015-10-12, 15:04   #1342
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Zima, zima Moderna

Mam dylematy przed kupnem butów- piękne sznurowane tylko, czy na zasuwak/rzep rok temu miał fajne wysokie sznurowane zimowe i jakoś daliśmy radę (z naciskiem na JAKOŚ).
Kupiłam piękne sznurowane elefanteny - cos w typie starych pionierek - zastanawiam sie jak to bedzie, Z strasznie chce sama sie ubierać, chyba trzeba bedzie ja uczyć wiązania.

Sorce Photoshop i zima )) u nas piekne słońce, jakieś 10 stopni.

BYou juz szalikokominy nosicie? Ja wczoraj odnalazłam te co kupiłam dopiero, bo wreszcie zrobiłam porządki w garderobie i pochowałam letnie rzeczy. Poparłam kardigany i od 3 dni chodzę w kurtce (a gorąco mi jak cholera). Moj chorobowy dylemat - czy chodzić jak miś jogi jak wszyscy ludzie wokół i pot po d kapie, czy chodzić zgodnie z własnym komfortem cieplnym i łapać infekcję raz na kwartał i słuchać wtedy biadolen teściowej itp ze to dlatego, ze chodzę za cienko ubrana

Zaliczyłam z dzieciem karmienie lamy, piekarnie i wegesklep, zajechałam pod kerfura i śpi i teraz mam dylemat czy film w komorze oglądać czy budzić.... Sporo mam dzis roboty....

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 16:58   #1343
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Jestesmy przygotowani do jutrzejszej podrozy - oby bez niespodzianek 3 pociagi/prom/i kolejka lub autobus
powodzenia jutro i bezpiecznej spokojnej podróży

Cytat:

Mnie Zosiek zaskakuje na każdym kroku, dziś ubierałam Jej szaliko-komin i chciałam dać czapkę nie od kompletu. Usłyszałam: to nie pasuje, zobacz jak wyglądam źle
to chyba domena dzieczynek u mnie Julka też tak miała a teraz to już wogóle stoi przed lustrem dopytuje mnie czy pasuje i jak wygląda

Cytat:
O taka zimka.
Stary 2015-10-12, 16:59   #1344
BYou
MBZ♥

Sorce, popatrz w ccc na kolekcję lasockiego

Scarlett u mnie dziś 5-6 stopnie, deszcz i wiatr.:/
Ja jestem z zimnego chowu, teraz noszę parkę albo ramoneskę plus do tego kocyk zarowy-wielki jest i milutki. Nie przejmuję się tym co mówią bo bym musiała zimową kurtkę z puchem już nosić. Ale jeśli Ona mi mówi, że chce coś innego pod szyję niż apaszka bo Jej wieje i chłodno to mimo, że 2,5 latka to wierzę.
Co zaplanowałaś na dziś?

Stary 2015-10-12, 17:03   #1345
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Zima, zima Moderna

Ja z litości dla pań w przedszkolu kupiłam na rzepy.... tzrewiki miał wiązane z boku na zamek i wkładały sie fatalnie...zakupiłam więc mu na rzepy i chyba długo w nich nie pochodzi;p
Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Kupiłam piękne sznurowane elefanteny - cos w typie starych pionierek - zastanawiam sie jak to bedzie, Z strasznie chce sama sie ubierać, chyba trzeba bedzie ja uczyć wiązania.

Sorce Photoshop i zima )) u nas piekne słońce, jakieś 10 stopni.

BYou juz szalikokominy nosicie? Ja wczoraj odnalazłam te co kupiłam dopiero, bo wreszcie zrobiłam porządki w garderobie i pochowałam letnie rzeczy. Poparłam kardigany i od 3 dni chodzę w kurtce (a gorąco mi jak cholera). Moj chorobowy dylemat - czy chodzić jak miś jogi jak wszyscy ludzie wokół i pot po d kapie, czy chodzić zgodnie z własnym komfortem cieplnym i łapać infekcję raz na kwartał i słuchać wtedy biadolen teściowej itp ze to dlatego, ze chodzę za cienko ubrana

Zaliczyłam z dzieciem karmienie lamy, piekarnie i wegesklep, zajechałam pod kerfura i śpi i teraz mam dylemat czy film w komorze oglądać czy budzić.... Sporo mam dzis roboty....
U mnie takich dylematów nie ma, jak tylko zaśnie to radośc, ze chwila dla siebie

Czty przedszkola w środe sa otwarte? Zapomniałam spytać dziś...
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 17:55   #1346
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Sniegu mnostwo na osiedku, pokanane drzewa, bo to mokre i galezie nie wytrzymuja. W miescie ciut lepiej, bo deszcz ze sniegiem a nie sam snieg... no w kazdm razie piekna mamy zime tej jesieni.

Moderna udanego wypoczynku.

BYou dojrzewanie plus cukrzyca-> koszmarek

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Klementyna Dzien Nauczyciela nie jest ustawowo wolny. Pracuja.
Stary 2015-10-12, 18:00   #1347
BYou
MBZ♥

Despa rozumiem:/

Moderna bezpiecznej podróży i melduj się

Małpko, jak tam Wojtuś i Reszta?
No Zosiek się pyta:jak wyglądam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-12, 18:15   #1348
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
chociaż dziś leżał już z pół godziny z otwartmi oczkami

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
komunikujeCIE sie? to jest najważniejsze wszystko inne przyjdzie szybciej niż myślisz

Cytat:

Pani uwielbiam czytać o Twoich perypetiach - zrywam boki. I łączę się w bólu Jakieś 3 lata temu powiedziałabym, że matka sobie z własnym dzieckiem nie może dać rady. Teraz to pewnie bym próbowała pomóc.
no ja zarywam boki.

dałam się ostatnio naciągnąć na pół kg truskawek. zjadł jedną i było: "fuj"... członki opadają.

Cytat:
najgorzej wspominam akcje, kiedy nie mam wolnych rak, a M. ucieka, wyrywa sie
to sobie pomyśl w takiej sytuacji, że ja najczęściej nie mam rąk, Torres ucieka, a Olka wyje na rękach.
EDIT: masz psa
1:1

Odezwij się koniecznie z podróży i jak dojedziecie szczęśliwej drogi!

Cytat:
dziś ubierałam Jej szaliko-komin i chciałam dać czapkę nie od kompletu. Usłyszałam: to nie pasuje, zobacz jak wyglądam źle

ale ona jest lachonkiem. Mojemu Narcyzowi, podczas ostatniego kataru, wkładałam wieczorem skarpety. wzięłam pierwsze lepsze. i foch. bo on ma żółto-czarną (z batmanem) piżamę i muszą być żółte

Cytat:

BYou dojrzewanie plus cukrzyca-> koszmarek
musi być gruuuubo...

Stary 2015-10-12, 18:17   #1349
klementyna1
Zakorzenienie

dzięki despa- własnie robimy laurki dla pań. U nas dzieci maja wolne, świetlica dyżuruje, a my mamy radę pedagogiczną...taki dzien nauczyciela;p

no nie straszcie tym śniegiem....brrr mój chłop wymyślił sobie, że zmienia pracę- jeszcze dalej niż ja i nie wiem jak damy rade z autem...

moderna pisz relacje z podrózy

małpka cudne fotki
alliw tęskniłam...

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2015-10-12 o 18:18
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 21:07   #1350
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Zima, zima Moderna

Rok temu J. też miał sznurowane. Teraz już tylko rzepy.

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Ja z litości dla pań w przedszkolu kupiłam na rzepy.... tzrewiki miał wiązane z boku na zamek i wkładały sie fatalnie...zakupiłam więc mu na rzepy i chyba długo w nich nie pochodzi;p

U mnie takich dylematów nie ma, jak tylko zaśnie to radośc, ze chwila dla siebie

Czty przedszkola w środe sa otwarte? Zapomniałam spytać dziś...
Nic nie słyszałam o wolnym. My na środę mamy przynieść kalosze więc zakładam że czynne
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości