|
|
#1321 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Cytat:
Nie dziwię się, znam już jedną historię znajomych znajomych - babka miała romans z kurierem DHL. Także może coś w sobie mają ![]() ![]() Mnie podobnie. Lubie jesień, naprawde ale taką słoneczną ![]() Cytat:
![]() Wow, to super, że został z dwójką. Z ma chyba lęk separacyjny Dziś pojechałam sama z K do Biedronki na pół h a ona strasznie płakała...Jak przyjechałam wzięłam na ręce i dopiero się uspokoiła. Nie mogłam jej nawet odłozyć, tak szlochała jak ją nosiłam i się uspakajała. Ale w Galerii bez butów czy jak? ![]() Cytat:
![]() A kompleciki są super, ja nie mogłam sie zdecydować na kolor, bo taki wybór Dla Z też zamówiłam teraz, ale pudrowy róz.
|
|||
|
|
|
#1322 |
|
MBZ♥
|
Pani jak sądzę to długi dystans pokonałaś za Torresem?
![]() Też ubierałam sukienki a potem tycie conversiki![]() Moderna Zosia na pytanie kto Ci to kupił mówi: pan kujej albo Tatuś ![]() Co do Przyjaciółek to mnie wkurza jeszcze czasem infantylność Ingi. I żal m, że tak wyszło z opieką nad jej córcią ![]() Demeter ![]() Scarlett ja widziałam ale zapomniałam komentnąć przemądra jest A przewijak bym zabrała tłumacząc, że teraz jest potrzebny małemu dzidziusiowi-sąsiadki, cioci, pani na ulicy już pomijam wielki szacun za przewijanie na nim do tej pory no i pampa bym w domu nie zakładała. Ona jest czyścioszkiem to mokro i brudno skutecznie by podziałało.
Edytowane przez BYou Czas edycji: 2015-10-11 o 00:59 |
|
|
|
#1323 |
|
Zakorzenienie
|
Scarlett, Zosia wymiata. A jakby ja przekonac tymi pkanetami, ze jak przestanie sikac do pileluch to zrobicie pokoj obserwatorium. Ze teraz nie mozecie bo.pieluchy i przewijak zajmuja mnostwo miejsca.
Na moje dziecko prosby i grozby i nagrody nie dzialaja, ulubiony smoczek musial zginac, butelki trzeba bylo wyrxucic- tym sposobem dziecko wybitnie smoczkowe przestalo nim byc, mm pije o ile pije to ze zwyklego kubka a kupione bidony , niekapki i inne moge se w zad wsadzic. Scarlett mona Emila tyz ma mala stopke- 14 cm.
|
#1325 | |
|
Zakorzenienie
|
Alez noc
(jestem sama, maz u mamy)o 12 dziecie plakalo, o 2 psa bolal brzuch i musial wyjsc, o 4 dziecie znowu plakalo, od 4 do 5 plakal pies, o 5 pies znowu musial wyjsc na dwor - wstalismy o 7 ![]() Cytat:
moze buty mu sie jednak nie podobaly? ![]() Jak ja M. kupie autko, to ono nie jest od mamy, ale od pani ze sklepu ![]() ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- no wlasnie |
|
|
|
|
#1326 |
|
Zakorzenienie
|
była jakaś wystawo-bawialnia Lego.
odstawił mannnnianę. BYou, całą długość Galerii (sporej) przebiegł. Skarpety czarne, jak święta ziemia... Olcia ma 4 sekundy do zdjęcia skarpet. buty miała raz. kiedyś deszcz leje, zimnica, z T. suniemy ze żłoba a tu gołe stopy Olki wydzierają przez to okienko w folii wózkowej ![]() teraz chyba będę jej ubierać rajstopy pod getry/spodnie, bo jak żyć? noooo, miałaś. a z czeredką już OK????
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2015-10-11 o 09:00 |
|
|
|
#1327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
M. wczoraj przez galerie szedl na kolanach ![]() tak, wszystko ok, M. byl glodny, bo kolacje zjadl marniutka ![]() a pies od czasu do czasu ma jakas niestrawnosc i szuka w nocy trawska (ale nie zostawilam dziecka samego w domu, wypuscilam psa i czekalam, az sam wroci )![]() ____________ mhmmm zaszalalam - mam polska krakowska i kabanosy z sokolowa, ser bialy w kostce ( ![]() A my juz po kilkukilometrowym spacerze - szron na trawie, zimnoooo.... M. pedzi na tym swoim rowerku
Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-10-11 o 13:00 |
|
|
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
M. buduje juz takie dlugie trakcje kolejowe
|
|
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
BYou, no nie spalam bo Oli leciak cukier, musialam poczekac az wreszcie zacznie sie podnosic.
Moderna ale noc, padlabym rano... Panika, po pierwszej takiej akcji u nas z gonitwa w Outlecie, teraz sie smieje jak cos takiego widze, bo pamietam siebie zzsapana upocona jak dzikus i smiejace sie dziecko . Buty kupilas?
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
przez dobrą chwilę zastanawiałam się co Marsel zjadł
![]() ![]() ![]() T. oszalałby - wiadukt leciałam za nim i już na finiszu też się śmiałam. bo co miałam robić? ale walka pod Saturnem nie była już śmieszna :/
|
|
#1331 | |
|
Zakorzenienie
|
jak zacznie się czegoś uczyć to wam nagram
![]() Sesja 2h trwała w sumie , nakarmiłam przed i później raz w trakcie jak się zaczął wiercić a tak to spał i przed i w trakcie i po też jeszcze malutki taki tylko jje i śpi chociaż dziś leżał już z pół godziny z otwartmi oczkami a dzieci dobrze reagują. Jak tylko zapłącze to Karol przybiega mnie informować o tym, pokazuje mi którego cyca mam teraz dać, wyrzuca mi pieluchy, głaszcze, całuje i przytula Julka za to mu śpiewa i lubi z nim rano poleżeć u nas na łóżku ![]() Narazie Wojtuś bardzo cierpliwy mimo wrzaskuna KArola nad sobą śpi i nie reaguje ![]() Cytat:
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka 05.07.2008 ![]() K W Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2015-10-11 o 19:36 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moje noce też kiepskie. Dominika ostatnio potrzebuje ciszy i spokoju do jedzenia, więc w dzień mało je, nadrabia w nocy. cisza, spokój, nie ma biegającego Jakuba i je.. co 2 godz je, wisi na mnie, chce spać z cycem. rano jak tż poszedł z J. na spacer przez 1,5 godz nie mogłam oderwać od siebie D. |
|
|
|
|
#1333 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
J. nie poszedł do przedszkola bo stwierdziłam ze nie podoła (ani on ani ja). Myslałam ze moze ruszy z mową czy pieluchą przez wakacje, tak ze na wrzesien bedzie gotowy, nic z tego nie wyszło, dodatkowo zaczął znowu bac się dzieci, teraz juz jest lepiej, ale był moment ze uciekał z placu zabaw jak tylko pojawiło się jakieś dziecko w pobliżu. Zobaczymy, moze na wiosne go dam (bo do prywatnych przez cały rok przyjmują), na razie nie mam do tego głowy. a co ja moge wybierać: płytki, kaloryfery, kocioł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() na razie nic nie bede robić, chce dac mu jeszcze czas, on wszystko robi w swoim (wolniejszym niż średnia) tempie. Cytat:
Wpis zauwazyłam, niezły z Z. Kopernik Ja ostatnio dzięki Jankowi obudziłam się o 4 rano na czerwony księzyc, udało się pofocić.Co do kasztanow, to okazało się ze w nowym ogrodzie mamy swoje prywatne kasztanowe drzewo , więc za rok juz nie bede musiała łazić i szukać w parkach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki dziewczyny za dobre słowa Chociaż jak tam chodze i patrze na tą rozpierduche to juz widzę ze warto się troche pomęczyć, bo wydaje mi się ze efekt koncowy będzie super. Takze jeszcze 2-3 m-ce i bedzie dobrze
|
||||||
|
|
|
#1334 |
|
Wtajemniczenie
|
hej!
Zasypało Was? U nas biało dość i ciągle prószy. Zima zaskoczyła tym razem i mnie i muszę po powrocie tż z pracy jechać kupić Fi buty A nie dalej jak kilka dni temu mówiłam, że w swoich półbucikach niedługo będzie wyglądał głupio Zresztą wczoraj sama pożegnałam moją parkę jesienną - nie dopinam się w brzuchu. Zostaje mi wyciągnąć płaszczyk zwany plandeką i jechać coś od mamy pożyczyć Alliw Pani uwielbiam czytać o Twoich perypetiach - zrywam boki. I łączę się w bólu Jakieś 3 lata temu powiedziałabym, że matka sobie z własnym dzieckiem nie może dać rady. Teraz to pewnie bym próbowała pomóc. Miewam chwile zwątpienia kiedy Filip szaleje - szczególnie teraz kiedy zaczynam być kulą i ciężko mi przyjmować inne pozycje niż stojąca i leżąca. Ale przekupstwa czasami dają radę - ostatnio uparł się na truskawki na targu - kupiłam całe 5 sztuk. I kiedy w drodze powrotnej chciał iść w krzaki, w kamienie, na rączki to włączałam tryb gaduły i mu nawijałam jak to musimy umyć te truskawki spryskane strasznymi pestycydami ![]() Moderna, skąd macie do torów kładkę dla pieszych? Fi (aż wstyd bo matka inż. od mostów) usilnie most zwodzony nazywa dźwigiem ![]() Byou na dniach będę do Cię pisać PW o bommbki - buszuję za dziewczynką/aniołkiem z loczkami
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2015-10-12 o 13:22 |
|
|
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzuciłam wam jeszcze moją trójcę z sesji do klubu
|
#1336 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Jestesmy przygotowani do jutrzejszej podrozy - oby bez niespodzianek
3 pociagi/prom/i kolejka lub autobus ![]() Cytat:
po czasie nawet najgorsze akcje staja sie smieszne ![]() Cytat:
![]() ja najgorzej wspominam akcje, kiedy nie mam wolnych rak, a M. ucieka, wyrywa sie ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
![]() zagadac dziecko! ![]() (o ja tez gadam i gadam, ale nie zawsze da sie skusic, chyba ma czasami dosc "mojego gadania" )kladka z brio, ale nie mam pojecia z jakiego zestawu ![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki za remont, oby dobrnac do punktu B
|
|||||
|
|
|
#1337 |
|
MBZ♥
|
Alliw dawaj tutaj linki będziemy pomagać wybierać
zrobimy Ci mentlik w głowiePani to miałaś maraton Z Oli niezła Agentka ![]() Demeter jak awaria? ![]() Sorce ja też zagaduję Oki, to czekam ![]() Moderna ależ Ci inżynier rośnie I współczuję nocki Despa co te cukry tak szaleją Mnie Zosiek zaskakuje na każdym kroku, dziś ubierałam Jej szaliko-komin i chciałam dać czapkę nie od kompletu. Usłyszałam: to nie pasuje, zobacz jak wyglądam źle
|
|
|
|
#1338 |
|
Wtajemniczenie
|
Zima, zima Moderna
![]() Byou, spoko oko-mam upatrzone, tylko muszę fizycznie je mieć. Fi jak czegoś ubrac nie chce zawsze mowi, że coś jest za duże bądź za małe ![]() Mam dylematy przed kupnem butów- piękne sznurowane tylko, czy na zasuwak/rzep rok temu miał fajne wysokie sznurowane zimowe i jakoś daliśmy radę (z naciskiem na JAKOŚ).
|
|
#1339 |
|
Wtajemniczenie
|
O taka zimka.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1340 |
|
MBZ♥
|
Mam dla Zosi sznurowane z zamkiem z boku i rzepem na górze x2 brąz i puder róż. No i te lidlowe na rzepy
|
|
|
|
#1341 |
|
Wtajemniczenie
|
Idealne byłyby właśnie sznurowane (bo ładne) i z zamkiem (bo praktyczne). Chcę uderzyć w jakiś ladny brąz, camel... unisexy raczej. Ale muszę się przestać nastawiac bo potem będę nie do zniesienia jak nie kupię tego co chciałam.
|
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorce Photoshop i zima )) u nas piekne słońce, jakieś 10 stopni. BYou juz szalikokominy nosicie? Ja wczoraj odnalazłam te co kupiłam dopiero, bo wreszcie zrobiłam porządki w garderobie i pochowałam letnie rzeczy. Poparłam kardigany i od 3 dni chodzę w kurtce (a gorąco mi jak cholera). Moj chorobowy dylemat - czy chodzić jak miś jogi jak wszyscy ludzie wokół i pot po d kapie, czy chodzić zgodnie z własnym komfortem cieplnym i łapać infekcję raz na kwartał i słuchać wtedy biadolen teściowej itp ze to dlatego, ze chodzę za cienko ubrana ![]() Zaliczyłam z dzieciem karmienie lamy, piekarnie i wegesklep, zajechałam pod kerfura i śpi i teraz mam dylemat czy film w komorze oglądać czy budzić.... Sporo mam dzis roboty....
|
|
#1343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie Julka też tak miała a teraz to już wogóle stoi przed lustrem dopytuje mnie czy pasuje i jak wygląda![]()
|
|
#1344 |
|
MBZ♥
|
Sorce, popatrz w ccc na kolekcję lasockiego
![]() Scarlett u mnie dziś 5-6 stopnie, deszcz i wiatr.:/ Ja jestem z zimnego chowu, teraz noszę parkę albo ramoneskę plus do tego kocyk zarowy-wielki jest i milutki. Nie przejmuję się tym co mówią bo bym musiała zimową kurtkę z puchem już nosić. Ale jeśli Ona mi mówi, że chce coś innego pod szyję niż apaszka bo Jej wieje i chłodno to mimo, że 2,5 latka to wierzę. Co zaplanowałaś na dziś?
|
|
|
|
#1345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Czty przedszkola w środe sa otwarte? Zapomniałam spytać dziś... |
||
|
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
Sniegu mnostwo na osiedku, pokanane drzewa, bo to mokre i galezie nie wytrzymuja. W miescie ciut lepiej, bo deszcz ze sniegiem a nie sam snieg... no w kazdm razie piekna mamy zime tej jesieni.
Moderna udanego wypoczynku. BYou dojrzewanie plus cukrzyca-> koszmarek ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Klementyna Dzien Nauczyciela nie jest ustawowo wolny. Pracuja.
|
|
#1348 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko inne przyjdzie szybciej niż myślisz ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() dałam się ostatnio naciągnąć na pół kg truskawek. zjadł jedną i było: "fuj"... członki opadają. Cytat:
EDIT: masz psa ![]() 1:1 ![]() Odezwij się koniecznie z podróży i jak dojedziecie szczęśliwej drogi!Cytat:
ale ona jest lachonkiem. Mojemu Narcyzowi, podczas ostatniego kataru, wkładałam wieczorem skarpety. wzięłam pierwsze lepsze. i foch. bo on ma żółto-czarną (z batmanem) piżamę i muszą być żółte ![]() musi być gruuuubo...
|
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki despa- własnie robimy laurki dla pań. U nas dzieci maja wolne, świetlica dyżuruje, a my mamy radę pedagogiczną...taki dzien nauczyciela;p
no nie straszcie tym śniegiem....brrr mój chłop wymyślił sobie, że zmienia pracę- jeszcze dalej niż ja i nie wiem jak damy rade z autem... moderna pisz relacje z podrózy małpka cudne fotki alliw tęskniłam... Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2015-10-12 o 18:18 |
|
|
|
#1350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:59.

Dziś pojechałam sama z K do Biedronki na pół h a ona strasznie płakała...Jak przyjechałam wzięłam na ręce i dopiero się uspokoiła. Nie mogłam jej nawet odłozyć, tak szlochała jak ją nosiłam i się uspakajała. 

(jestem sama, maz u mamy)

05.07.2008