Diety modelek. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-09-17, 22:15   #31
Miu_Miu
Raczkowanie

Dot.: Diety modelek.

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Ale to taka specjalna dla modelek jest
A w dodatku mogli dać bardzo zachęcający tytuł: "Stosuj tę dietę, zostaniesz modelką".
Miu_Miu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-17, 22:20   #32
201801220933
Konto usunięte

tak własnie..to jest spacjalna DIETA DLA MODELEK,
i niech cie ręka boska broni - jeśli nie jesteś MODELKĄ nie stosuj jej
bo DIETY DLA MoDELEK to sa specjalne diety dostosowane do MODELEK,

a tak w ogóle to jeśłi nie jesteście MODELKAMI to nie powinnyście sie wypowiadac w tym temacie

to żadna dieta tylko głodówka..no dobra niech będzie dieta głodówkowa..
ale żeby głodówce nadawać nazwę i dobierac specjalne produkty..tak własciwie to nie wiadomo nawet na jakiej zasadzie.ja też mogę sobie ułozyć taka "dietę" i nazwać ja swoim imieniem...bez sensu
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-17, 22:31   #33
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to taka specjalna dla modelek jest
tia...

czasami przeraża mnie fakt, że tak łatwo 'wkręcić' niektóre dziewczyny w te wszystkie bzdurne diety, łykną wszystko Dlatego zawsze mnie trafia jak widzę że udzielają rad niedoświadczone osoby, typu: "tydzień na samych owocach i warzywach to dobre oczyszczenie - polecam" albo 'tydzień na kaszy' .
I to myślenie 'im mniej tym lepiej'... ech.
Ather jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-17, 22:33   #34
Miu_Miu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
tak własnie..to jest spacjalna DIETA DLA MODELEK,
i niech cie ręka boska broni - jeśli nie jesteś MODELKĄ nie stosuj jej
bo DIETY DLA MoDELEK to sa specjalne diety dostosowane do MODELEK,

a tak w ogóle to jeśłi nie jesteście MODELKAMI to nie powinnyście sie wypowiadac w tym temacie

to żadna dieta tylko głodówka..no dobra niech będzie dieta głodówkowa..
ale żeby głodówce nadawać nazwę i dobierac specjalne produkty..tak własciwie to nie wiadomo nawet na jakiej zasadzie.ja też mogę sobie ułozyć taka "dietę" i nazwać ja swoim imieniem...bez sensu
Po prostu wilk w owczej skórze . Zwykłe paskudztwo pod fajną nazwą .
Miu_Miu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-17, 22:38   #35
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Też tak pomyślałam, że skoro ja nie modelka - nie powinnam się tu w ogóle odzywać
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-17, 22:45   #36
201801220933
Konto usunięte

to może odzywajmy sie ale MODELKI jako patrycjuszki tego świata niech nie zwracają na nas uwagi, albo niech każdy zakłąda wątek - "diety dla wszystkich którzy nie sa modelkami", "diety dla naucyzcielek' "diety dla informatyków" "diety dla mistrzów rękodzieła"
Stary 2007-09-17, 22:50   #37
lawenda99
Zakorzenienie

Cytat:
"diety dla mistrzów rękodzieła"
diety dla biżuteryjek - jedz koraliki
diety dla manikiurzystek - jedz tipsy...

I've nothing but you on my mind

http://www.youtube.com/watch?v=ui2mKtzsY0o

lawenda99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-17, 23:06   #38
agatka-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ather Pokaż wiadomość
tia...

czasami przeraża mnie fakt, że tak łatwo 'wkręcić' niektóre dziewczyny w te wszystkie bzdurne diety, łykną wszystko Dlatego zawsze mnie trafia jak widzę że udzielają rad niedoświadczone osoby, typu: "tydzień na samych owocach i warzywach to dobre oczyszczenie - polecam" albo 'tydzień na kaszy' .
I to myślenie 'im mniej tym lepiej'... ech.
ja tam bym mogła: "tydzień na malibu" - byłabym w 7 niebie
agatka-a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-17, 23:25   #39
Aramintha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatka-a Pokaż wiadomość
ja tam bym mogła: "tydzień na malibu" - byłabym w 7 niebie

"Tygodniowa dieta plaż Malibu, dla modelek i nie tylko,ale za to tylko na Wizażu"

śniadanie - malibu z mlekiem i 2 kostkami lodu
II śniadanie - malibu z sokiem ananasowym i 1 kostką lodu
obiad - malibu czyste + 3 kostki lodu
podwieczorek - podwójne malibu z sokiem z limetki i 1 kostka lodu
kolacja - malibu z mlekiem migdałowym BEZ LODU

Hej dziewczyny, kiedy zaczynamy
Aramintha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-17, 23:32   #40
anulka262
Zadomowienie

przeczytalam ten watek i jestem w szoku ! mam 173 cm moze 174, waze 62 kg wymiary mam okolo 90 68, 90, nosze rozmiar glownie 36, mam kobiece ksztalty ale wszyscy mi mowia ze jestem szczupla!ze mam fajna figure.czytam tutaj ze dziewczyny mojego wzrostu maja ponad 10 kg mniej.nie moge sobie wyobrazic jak one wygladaja....gdybym ja tyle miala nie bylo by mnie....wiadomo kazdy ma inna budowe, ale taka waga jest niedowaga, to jest juz chorobliwe.co innego jesli dziewczyna jest naturalnie chuda, zajada sie wszytskim na co ma ochote a i tak wazy 49 kg przy ponad 170, a co innego jesli sie odchudza i jest na takiej diecie?! boshe...to jest chore...odchudzenie to proces podczas ktorego organizm wraca do normalnosci PODKRESLAM N-O-R-M-A-L-N-O-S-C-I, a przeciez zanizanie i tak bardzo niskiej wagi do naturalnych nie nalezy.Modelka byc powinna dziewczyna ktora ma warunki do tego, a nie stwarza ich na sile niszczac swoj organizm.Bardzo wspolczuje osobom ktore musza znosic takie diety i katusze.Modelka ktora ma prawidze warunki do bycia modelka, powinna byc naturalnie szczupla a nie wyglodzona i trzymana na takiej diecie?! ta dieta nie dostarcza podstawowej ilosci kalorii do normlanego funkcjonowania organizmu kobiety.Dodam jeszcze ze teraz wprowadzona pewna zasade ktora zakazuje modelkom posiadania bardzo niskiej wagi.Jestem w szoku....przperaszam bardzo modelki z tego watku ktore moglam urazic, ale takie jest moje zdanie.przepraszam rowniez ze pozwolilam sobie napisac cos w tym watku, bo przeciez jest on dla modelek jak tu ktos podkreslil.Ale dziewczyny opamietajcie sie, nie tylko chude jest piekne!a piekna figura to nie wystajace kosci!ehhh......
anulka262 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-17, 23:37   #41
201801220933
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aramintha Pokaż wiadomość
"Tygodniowa dieta plaż Malibu, dla modelek i nie tylko,ale za to tylko na Wizażu"

śniadanie - malibu z mlekiem i 2 kostkami lodu
myśle że to mleko jest niepotrzebne, dodaj więcej malibu.

II śniadanie - malibu z sokiem ananasowym i 1 kostką lodu
ładnie

obiad - malibu czyste + 3 kostki lodu
zmieniłabym obiad, może dodaj jeszcze troche malibu? ale nie za dużo

podwieczorek - podwójne malibu z sokiem z limetki i 1 kostka lodu
moim zdaniem troche za dużo jak na podwieczorek, proponuje samo malibu, ale też nie podwójne

kolacja - malibu z mlekiem migdałowym BEZ LODU
proponowałabym ci zostawić same kostki lodu

Hej dziewczyny, kiedy zaczynamy
proponowałabym zwiększyć ilosci malibu bo po tak znacznej redukcji ilości malibu w diecie mozesz mieć w organiźmie jego niedobór...
żeby schudnąć musisz mieć w diecie więcej malibu..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-17, 23:46   #42
agatka-a
Zakorzenienie

aaaaaaaaaaaaaaa od jutra na nia przechodzę, tylko znajde sponsora z tm ie bedzie problemu bo ide jutro na impreze ) i zaczynam dietować!
Stary 2007-09-17, 23:48   #43
Aramintha
Wtajemniczenie

Cytat:
proponowałabym zwiększyć ilosci malibu bo po tak znacznej redukcji ilości malibu w diecie mozesz mieć w organiźmie jego niedobór...
żeby schudnąć musisz mieć w diecie więcej malibu..

I jak tu nie słuchać porad eksperta
100% malibu w malibu i sesja dla Vogue'a gwarantowana
Aramintha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-18, 00:17   #44
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Dietę malibu mogę zacząć od zaraz
Stary 2007-09-18, 09:15   #45
BiałaCzekolada
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez anulka262 Pokaż wiadomość
przeczytalam ten watek i jestem w szoku ! mam 173 cm moze 174, waze 62 kg wymiary mam okolo 90 68, 90, nosze rozmiar glownie 36, mam kobiece ksztalty ale wszyscy mi mowia ze jestem szczupla!ze mam fajna figure.czytam tutaj ze dziewczyny mojego wzrostu maja ponad 10 kg mniej.nie moge sobie wyobrazic jak one wygladaja....gdybym ja tyle miala nie bylo by mnie....wiadomo kazdy ma inna budowe, ale taka waga jest niedowaga, to jest juz chorobliwe.co innego jesli dziewczyna jest naturalnie chuda, zajada sie wszytskim na co ma ochote a i tak wazy 49 kg przy ponad 170, a co innego jesli sie odchudza i jest na takiej diecie?! boshe...to jest chore...odchudzenie to proces podczas ktorego organizm wraca do normalnosci PODKRESLAM N-O-R-M-A-L-N-O-S-C-I, a przeciez zanizanie i tak bardzo niskiej wagi do naturalnych nie nalezy.Modelka byc powinna dziewczyna ktora ma warunki do tego, a nie stwarza ich na sile niszczac swoj organizm.Bardzo wspolczuje osobom ktore musza znosic takie diety i katusze.Modelka ktora ma prawidze warunki do bycia modelka, powinna byc naturalnie szczupla a nie wyglodzona i trzymana na takiej diecie?! ta dieta nie dostarcza podstawowej ilosci kalorii do normlanego funkcjonowania organizmu kobiety.Dodam jeszcze ze teraz wprowadzona pewna zasade ktora zakazuje modelkom posiadania bardzo niskiej wagi.Jestem w szoku....przperaszam bardzo modelki z tego watku ktore moglam urazic, ale takie jest moje zdanie.przepraszam rowniez ze pozwolilam sobie napisac cos w tym watku, bo przeciez jest on dla modelek jak tu ktos podkreslil.Ale dziewczyny opamietajcie sie, nie tylko chude jest piekne!a piekna figura to nie wystajace kosci!ehhh......

Po pierwsze to niby jest niedowaga, ale chodzę na siłownie regularnie i trener mieżył moje BMI, mase ciała, wymiary, wage i stwierdził że mimo że waże tyle (A to jest naturalne, nigdy się nie odchudzałam, wręcz żyłam na słodyczach) to wszystko jest ok, moja masa ciała jest odpowiednia.
A co do tej diety francuzkiej, to słowo dieta - to nie jest jedzenie żeby się odchudzić! każda z wasm ma jakąś diete! ja chcę zachować swoją wagę i stracić 4 cm z talii, a jeśli się nie uda to trudno, nie robie nic na siłe.
Od dziecka mi mówiono że jestem chuda, ale ja zawsze normalnie jadłam. Poza tym dieta modelek ma na celu dbanie o skórę, włosy, paznokcie (czyli: owoce, białko). Nie widzę w tym nic złego. A ilość spożywanych produktów wystarcza mi.
I skoro mówisz że dostarcza za mało kalori to może mi powiesz ile w tej diecie ich się mieści, bo sama nie wiem, ale ty pewnie wiesz bo obliczyłaś.

Ps. Tak zakazuje się niskiej wagi na wybiegach... ale jeżeli się ma 175 - 178 lub 180 wzrostu i waży się np. 53, 55... a wież mi że są takie przypadki.
Przy wzroście 173, ok 50 k to jest norma
BiałaCzekolada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-18, 09:32   #46
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Nie podano gramatury większości produktów. Z gramaturą można policzyć dokładnie.

Aczkolwiek - możemy sobie wziąć pod uwagę czwartek/niedzielę (najłatwiej policzyć), kiedy zjadamy:

50 g twarożku (to będzie 50-85 kcal, zależnie od tego czy będzie chudy czy tłusty)

talerz bulionu - no ile to może mieć?
http://www.jedzdobrze.pl/tabele/inde...&search_query=
To co prawda bulion mięsny, ale na pewno nie będzie miał więcej kalorii niż warzywny.
Więc talerz... 300-400 ml? ok 35 kcal. Powiedzmy też, że dajemy do tego zalecaną przez dietę łyżeczkę tłuszczu, bierzemy zdrową oliwę z oliwek (5ml, 30 kcal)

salaterkę owoców (nie wiadomo jakie to owoce, ale tak czy inaczej w takiej salaterce to zmieści się ich max 200g) - jakieś 150 kcal to szczyt możliwości, tak myślę...

Czyli w ciągu tego dnia wychodzi ok 275-300 kcal.
A ja zwykle zawyżam wartość kaloryczną, jak już się wezmę za liczenie i mam jakąś wątpliwość.
To jest głodówka, niestety... 300 kcal to ja zjadam na jeden posiłek. I chudnę...

I nie bardzo widzę jak ta dieta dba o paznokcie i włosy, skoro prawie niczego nie dostarcza organizmowi.
Stary 2007-09-18, 11:38   #47
agatka-a
Zakorzenienie

Cytat:
Dietę malibu mogę zacząć od zaraz
dawaj! zaczynamy?

Cytat:
Nie podano gramatury większości produktów. Z gramaturą można policzyć dokładnie.

Aczkolwiek - możemy sobie wziąć pod uwagę czwartek/niedzielę (najłatwiej policzyć), kiedy zjadamy:

50 g twarożku (to będzie 50-85 kcal, zależnie od tego czy będzie chudy czy tłusty)

talerz bulionu - no ile to może mieć?
http://www.jedzdobrze.pl/tabele/inde...&search_query=
To co prawda bulion mięsny, ale na pewno nie będzie miał więcej kalorii niż warzywny.
Więc talerz... 300-400 ml? ok 35 kcal. Powiedzmy też, że dajemy do tego zalecaną przez dietę łyżeczkę tłuszczu, bierzemy zdrową oliwę z oliwek (5ml, 30 kcal)

salaterkę owoców (nie wiadomo jakie to owoce, ale tak czy inaczej w takiej salaterce to zmieści się ich max 200g) - jakieś 150 kcal to szczyt możliwości, tak myślę...

A ja zwykle zawyżam wartość kaloryczną, jak już się wezmę za liczenie i mam jakąś wątpliwość.
To jest głodówka, niestety... 300 kcal to ja zjadam na jeden posiłek. I chudnę...

I nie bardzo widzę jak ta dieta dba o paznokcie i włosy, skoro prawie niczego nie dostarcza organizmowi.
i tak duzo wyszło, może by to ejszcze zredkować i szybszy efekt, np. jeśc sama pietruszkę, toż to same witaminy i mało kalorii
Stary 2007-09-18, 11:55   #48
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

Cytat:
Napisane przez czekoladka18 Pokaż wiadomość
Oooo widze ze znalazlam wkoncu topik dla mnie ja tez jestem modelka- niecaly miesiac temu podpisalam umowe z agnecja Mam 173,5cm i wymiary 76/58/89 . Waze obecnie 51,5kg ale chce wrocic do mojej wagi 50kg -p przytylam troszke w Chorwacji bo nie odmawaialm sobie zarcia od jutra przechodze na diete 3 dniowadzieki ktorej bede wazyc ok49-50kg Pozdrawiam

Kurde..wszystko spoko ale chyba jestes zbytnia chudzinka 76 w biuscie?

proponuje pic sama wode i zagryzac watą nasaczona sokiem:| wtedy bedziecie piekne i chude...cudowne sexy powabne:| dziewczyny opanujcie sie..zbijanie wagi ok przy nadwadze..ale wy jestescie normalne a niektore za chude:| chcecie sie wykonczyc?? ;o przy takiej glodowce cera jest szara sucha robi sie cienka jak papier zapadaja sie policzki wlosy sa matowe brzydkie i wypadaja paznokcie sie lamia..czy naprawde warto? chcecie stracic cm cwicznie na hula-hop bo to co robicie to powolne samobojstwo...

zalaczam fotki..ktora modelka jest ladniejsza hm?? cy Heidi czy naomi sa grube? nie!! a sa najlepsze na swiecie...Heidi ma 175 a wazy 58 kg!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ano22.jpg (33,3 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg heidiklum.jpg (23,5 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nao.jpg (37,1 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg NaomiCambell.jpg (55,9 KB, 40 załadowań)
Stary 2007-09-18, 12:00   #49
aaricia8
Zakorzenienie

Cytat:

Jeszcze do tego śniadanie takie samo jak codziennie, tj.

• szklanka wody z rozpuszczoną tabletką multiwitaminy, lekka herbata lub kawa albo herbata ziołowa;
• produkt mleczny: jogurt lub 50 gramów twarożku chudego, świeży owoc.

czyli i tak nie więcej niż 500 kcal dziennie
aaricia8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-18, 13:18   #50
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez agatka-a Pokaż wiadomość
dawaj! zaczynamy?
Pewnie!

Cytat:
i tak duzo wyszło, może by to ejszcze zredkować i szybszy efekt, np. jeśc sama pietruszkę, toż to same witaminy i mało kalorii
Że też ja o tym nie pomyślałam... Mam w lodówce pietruszkę

Cytat:
Napisane przez guantanamera Pokaż wiadomość
proponuje pic sama wode i zagryzac watą nasaczona sokiem:|
No wiesz co... SOK? Sok zawiera za dużo cukru

Cytat:
Napisane przez aaricia8 Pokaż wiadomość
czyli i tak nie więcej niż 500 kcal dziennie
No właśnie... Wylądujecie z metabolizmem spowolnionym tak, że później utyjecie od kawałka pizzy
Albo od zwykłego "normalnego" jedzenia.
Stary 2007-09-18, 15:02   #51
BiałaCzekolada
Przyczajenie

Weźmy sobie taki poniedziałek:

Sniadanie:

+Serek twarogowy ziarnisty 101kcal ( ja jem połowe rano) - 50,5 kcal
+Brzoskwinia - 59kcal

Obiad:

+2 duże plastry mięsa zimnego - np. Piersi bez skóry z kurczaka ma 100 kcal a dwie 200 kcal.
+surówka z marchewki - (jedna marchewka ma 41 kcal, zakładam że w sórówce są dwie) 82 kcal + łyżeczka oliwy to nie wiem jakoś 87 kcal...
+50 g twarogu o 20% zawartości tłuszczu - około 30 kcal

kolacja:

+omlet z trzech jaj: (Jajo kurze, całe 150 kcal) czyli 3 jajka: 450 kcal
+Plus zielona fasolka ( zielonej nie znalazłam w tabeli kalorycznej: Fasola biała, konserwa 87 kcal) 87 kcal.
+Jogurt naturalny bez cukru - 60 kcal

Do tego można zjeść jabłko i wypić herbatkę, ja jem 2 przekąski, a wchodzi w to:

+Pierwsza przekąska winogrona: 74 kcal
+Druga przekąska: brzoskwinia: 59 kcal

Razem wychodzi:

1156 kcal dziennie... to tak w sam raz na modelke.

Poza tym ja jem rano płatki z rodzynkami, płatki 90 kcal, garść rodzynek 35 kcal plus mleko 10 kcal. Do tego świeżo wyciśnięty nektar: 25 kcal.

Obiad podobnie a do kolacji dodaje: do jogurtu zmielone maliny lub jagody, maliny: 50 kcal.

Razem: 1366

Ps. jesteście śmieszne, nabijacie się z diety, z modelek, a jak idę ulicą to się za mną oglądaci... hm.
BiałaCzekolada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-18, 15:13   #52
lawenda99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BiałaCzekolada Pokaż wiadomość
Ps. jesteście śmieszne, nabijacie się z diety, z modelek, a jak idę ulicą to się za mną oglądaci... hm.
brak mi słów
I've nothing but you on my mind

http://www.youtube.com/watch?v=ui2mKtzsY0o

lawenda99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-18, 15:16   #53
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Nie przeceniasz tych jajek trochę? Jajko nie ma 100g

100g piersi ma ok 100 kcal, czyli ten plaster to 100g?

Łyżeczka oliwy to 30 kcal.

Fasolka szparagowa zielona to ok 30 kcal w 100g.

Jogurt nat to ok 50 kcal w 100g, nie pamiętam ile ma kubek

Myślę że rzeczywista wartość tego menu stoi spokojnie poniżej 1000 kcal.
Bez sensu, rano nie je się prawie nic, a wtedy organizm potrzebuje "kopa", żeby dobrze funkcjonować --> metabolizm tego nie lubi. Za to wieczorem zjada się znacznie więcej, przy czym zjada się 3 żółtka z jajek, czyli sporo tłuszczu i chyba za dużo białka (dodając to z fasolki) na jeden posiłek, żeby organizm mógł je wykorzystać.

Winogrona to straszna ilość cukru i jeśli chce się chudnąć, lepiej ich nie jeść.
Owoce wieczorem (i w ogóle duża ilość owoców w ciągu dnia) mogą przeszkadzać w chudnięciu (dużo cukru), lepiej jeść więcej warzyw, a mniej owoców.

Jogurt to głównie węglowodany, mało białka.

------------------------------------------------------------
Nie nabijamy się z modelek.
Ale ta dieta jest po prostu głupia.

Czy się oglądamy... Tego nie wiesz. A jeśli się oglądamy - nie wiesz też z jakiego powodu

A zresztą... róbcie co chcecie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-09-18, 15:17   #54
natasha23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lawenda99 Pokaż wiadomość
brak mi słów
mi tez

14.09.2007. obrona pracy mgr --> pani magister

1.10.2007. początek półrocznego stażu ----> pani
stażystka

1.04.2008. zaczynam wymarzoną pracę
natasha23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-18, 15:24   #55
anulka262
Zadomowienie

Cytat:
Po pierwsze to niby jest niedowaga, ale chodzę na siłownie regularnie i trener mieżył moje BMI, mase ciała, wymiary, wage i stwierdził że mimo że waże tyle (A to jest naturalne, nigdy się nie odchudzałam, wręcz żyłam na słodyczach) to wszystko jest ok, moja masa ciała jest odpowiednia.
A co do tej diety francuzkiej, to słowo dieta - to nie jest jedzenie żeby się odchudzić! każda z wasm ma jakąś diete! ja chcę zachować swoją wagę i stracić 4 cm z talii, a jeśli się nie uda to trudno, nie robie nic na siłe.
Od dziecka mi mówiono że jestem chuda, ale ja zawsze normalnie jadłam. Poza tym dieta modelek ma na celu dbanie o skórę, włosy, paznokcie (czyli: owoce, białko). Nie widzę w tym nic złego. A ilość spożywanych produktów wystarcza mi.
I skoro mówisz że dostarcza za mało kalori to może mi powiesz ile w tej diecie ich się mieści, bo sama nie wiem, ale ty pewnie wiesz bo obliczyłaś.

Ps. Tak zakazuje się niskiej wagi na wybiegach... ale jeżeli się ma 175 - 178 lub 180 wzrostu i waży się np. 53, 55... a wież mi że są takie przypadki.
Przy wzroście 173, ok 50 k to jest norma
wiem co znaczy slowo dieta, ale dieta, ta dla modelek nie jest dieta normalna, zywieniowa nie odchudzajaca poniewaz nie dostarcza tyle kalorii ile powinna dostraczac noramlna dieta przeznaczona dla kobiety, ja na takie diecie w krotkim czasie wykonczylabym sie, a nie mowiac juz o tym co by sie dzialo gdybym do tego chdzila na silownie, podziwiam. nprawde organizm masz dobrze przystosowany do trudnych warunkow...obozowych wrecz.
Stary 2007-09-18, 15:25   #56
aaricia8
Zakorzenienie

Cytat:

Ludzie zazwyczaj oglądają się za pięknymi kobietami. Ale chuda nie równa się piękna. A piękna nie równa się chuda. Tak nawiasem mówiąc...

Poza tym nie nabijamy się z diety tylko z pseudo-rozsądnych-głodówek-niszczących-organizm-a-mających-uczynic-piękną
Stary 2007-09-18, 15:26   #57
anulka262
Zadomowienie

Cytat:
Nie przeceniasz tych jajek trochę? Jajko nie ma 100g

100g piersi ma ok 100 kcal, czyli ten plaster to 100g?

Łyżeczka oliwy to 30 kcal.

Fasolka szparagowa zielona to ok 30 kcal w 100g.

Jogurt nat to ok 50 kcal w 100g, nie pamiętam ile ma kubek

Myślę że rzeczywista wartość tego menu stoi spokojnie poniżej 1000 kcal.
Bez sensu, rano nie je się prawie nic, a wtedy organizm potrzebuje "kopa", żeby dobrze funkcjonować --> metabolizm tego nie lubi. Za to wieczorem zjada się znacznie więcej, przy czym zjada się 3 żółtka z jajek, czyli sporo tłuszczu i chyba za dużo białka (dodając to z fasolki) na jeden posiłek, żeby organizm mógł je wykorzystać.

Winogrona to straszna ilość cukru i jeśli chce się chudnąć, lepiej ich nie jeść.
Owoce wieczorem (i w ogóle duża ilość owoców w ciągu dnia) mogą przeszkadzać w chudnięciu (dużo cukru), lepiej jeść więcej warzyw, a mniej owoców.

Jogurt to głównie węglowodany, mało białka.

------------------------------------------------------------
Nie nabijamy się z modelek.
Ale ta dieta jest po prostu głupia.

Czy się oglądamy... Tego nie wiesz. A jeśli się oglądamy - nie wiesz też z jakiego powodu

A zresztą... róbcie co chcecie
ja sie ogaldam za kims w przypadku kiedy mi sie ktos bardzo podoba albo wrecz przeciwnie
Stary 2007-09-18, 15:34   #58
piotrek-1983
Zadomowienie

Cytat:
Facet nie pies - na kości nie leci.

A proponowane posiłki są... straszne. Głodówka, brak najważniejszych składników potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu, błędna interpretacja jakości/kaloryczności produktów.
Ale co kto woli

Szara Masa, która poddaje się trendom i szaleńczemu pędowi świata przedstawionego w mediach.

piotrek-1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-18, 15:34   #59
lullaby22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ludowa Pokaż wiadomość
To już przeszłość
W weekend robię halawę, wiesz? Najwyższy czas, bo czuję się taka... opóźniona Tyle osób zna dzięki Tobie to danko, a ja jeszcze nie
O to dobrze, że już po diecie, bo odchudzać się to Ty pchełko nie masz z czego
A halawę próbuj, próbuj i daj znać
lullaby22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-18, 15:47   #60
aaricia8
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czy 3 posiłki dziennie są dobre, teraz jest modne jeść 5 - 6 posiłków dziennie... więc nie wiem.
Jak już o modzie mówimy:

No to ja tylko dodam link do diety, jaki jest na stronie, gdzie jest ta dieta dla modelek:

http://dieta.boo.pl/dieta-dla-feministek.php

Bardzo rozsądna i zrównoważona. Prawidłowo zbilansowana i wyliczona. Dieta - wzór.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości