|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Diety modelek.
|
|
|
|
|
#32 |
|
Konto usunięte
|
tak własnie..to jest spacjalna DIETA DLA MODELEK,
i niech cie ręka boska broni - jeśli nie jesteś MODELKĄ nie stosuj jej bo DIETY DLA MoDELEK to sa specjalne diety dostosowane do MODELEK, a tak w ogóle to jeśłi nie jesteście MODELKAMI to nie powinnyście sie wypowiadac w tym temacie ![]() to żadna dieta tylko głodówka..no dobra niech będzie dieta głodówkowa.. ale żeby głodówce nadawać nazwę i dobierac specjalne produkty..tak własciwie to nie wiadomo nawet na jakiej zasadzie.ja też mogę sobie ułozyć taka "dietę" i nazwać ja swoim imieniem...bez sensu
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
tia...
![]() czasami przeraża mnie fakt, że tak łatwo 'wkręcić' niektóre dziewczyny w te wszystkie bzdurne diety, łykną wszystko Dlatego zawsze mnie trafia jak widzę że udzielają rad niedoświadczone osoby, typu: "tydzień na samych owocach i warzywach to dobre oczyszczenie - polecam" albo 'tydzień na kaszy' . I to myślenie 'im mniej tym lepiej'... ech. |
|
|
|
|
#34 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Zwykłe paskudztwo pod fajną nazwą .
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Też tak pomyślałam, że skoro ja nie modelka - nie powinnam się tu w ogóle odzywać
|
|
|
|
|
#36 |
|
Konto usunięte
|
to może odzywajmy sie ale MODELKI jako patrycjuszki tego świata niech nie zwracają na nas uwagi, albo niech każdy zakłąda wątek - "diety dla wszystkich którzy nie sa modelkami", "diety dla naucyzcielek' "diety dla informatyków" "diety dla mistrzów rękodzieła"
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
diety dla biżuteryjek - jedz koraliki
diety dla manikiurzystek - jedz tipsy...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Wtajemniczenie
|
"Tygodniowa dieta plaż Malibu, dla modelek i nie tylko,ale za to tylko na Wizażu" śniadanie - malibu z mlekiem i 2 kostkami lodu II śniadanie - malibu z sokiem ananasowym i 1 kostką lodu obiad - malibu czyste + 3 kostki lodu podwieczorek - podwójne malibu z sokiem z limetki i 1 kostka lodu kolacja - malibu z mlekiem migdałowym BEZ LODU Hej dziewczyny, kiedy zaczynamy
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
przeczytalam ten watek i jestem w szoku ! mam 173 cm moze 174, waze 62 kg wymiary mam okolo 90 68, 90, nosze rozmiar glownie 36, mam kobiece ksztalty ale wszyscy mi mowia ze jestem szczupla!ze mam fajna figure.czytam tutaj ze dziewczyny mojego wzrostu maja ponad 10 kg mniej.nie moge sobie wyobrazic jak one wygladaja....gdybym ja tyle miala nie bylo by mnie....wiadomo kazdy ma inna budowe, ale taka waga jest niedowaga, to jest juz chorobliwe.co innego jesli dziewczyna jest naturalnie chuda, zajada sie wszytskim na co ma ochote a i tak wazy 49 kg przy ponad 170, a co innego jesli sie odchudza i jest na takiej diecie?! boshe...to jest chore...odchudzenie to proces podczas ktorego organizm wraca do normalnosci PODKRESLAM N-O-R-M-A-L-N-O-S-C-I, a przeciez zanizanie i tak bardzo niskiej wagi do naturalnych nie nalezy.Modelka byc powinna dziewczyna ktora ma warunki do tego, a nie stwarza ich na sile niszczac swoj organizm.Bardzo wspolczuje osobom ktore musza znosic takie diety i katusze.Modelka ktora ma prawidze warunki do bycia modelka, powinna byc naturalnie szczupla a nie wyglodzona i trzymana na takiej diecie?! ta dieta nie dostarcza podstawowej ilosci kalorii do normlanego funkcjonowania organizmu kobiety.Dodam jeszcze ze teraz wprowadzona pewna zasade ktora zakazuje modelkom posiadania bardzo niskiej wagi.Jestem w szoku....przperaszam bardzo modelki z tego watku ktore moglam urazic, ale takie jest moje zdanie.przepraszam rowniez ze pozwolilam sobie napisac cos w tym watku, bo przeciez jest on dla modelek jak tu ktos podkreslil.Ale dziewczyny opamietajcie sie, nie tylko chude jest piekne!a piekna figura to nie wystajace kosci!ehhh......
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
żeby schudnąć musisz mieć w diecie więcej malibu.. |
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaaaaaaa od jutra na nia przechodzę, tylko znajde sponsora z tm ie bedzie problemu bo ide jutro na impreze
) i zaczynam dietować!
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I jak tu nie słuchać porad eksperta 100% malibu w malibu i sesja dla Vogue'a gwarantowana |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dietę malibu mogę zacząć od zaraz
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Po pierwsze to niby jest niedowaga, ale chodzę na siłownie regularnie i trener mieżył moje BMI, mase ciała, wymiary, wage i stwierdził że mimo że waże tyle (A to jest naturalne, nigdy się nie odchudzałam, wręcz żyłam na słodyczach) to wszystko jest ok, moja masa ciała jest odpowiednia. A co do tej diety francuzkiej, to słowo dieta - to nie jest jedzenie żeby się odchudzić! każda z wasm ma jakąś diete! ja chcę zachować swoją wagę i stracić 4 cm z talii, a jeśli się nie uda to trudno, nie robie nic na siłe. Od dziecka mi mówiono że jestem chuda, ale ja zawsze normalnie jadłam. Poza tym dieta modelek ma na celu dbanie o skórę, włosy, paznokcie (czyli: owoce, białko). Nie widzę w tym nic złego. A ilość spożywanych produktów wystarcza mi. I skoro mówisz że dostarcza za mało kalori to może mi powiesz ile w tej diecie ich się mieści, bo sama nie wiem, ale ty pewnie wiesz bo obliczyłaś. Ps. Tak zakazuje się niskiej wagi na wybiegach... ale jeżeli się ma 175 - 178 lub 180 wzrostu i waży się np. 53, 55... a wież mi że są takie przypadki. Przy wzroście 173, ok 50 k to jest norma
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Nie podano gramatury większości produktów. Z gramaturą można policzyć dokładnie.
Aczkolwiek - możemy sobie wziąć pod uwagę czwartek/niedzielę (najłatwiej policzyć), kiedy zjadamy: 50 g twarożku (to będzie 50-85 kcal, zależnie od tego czy będzie chudy czy tłusty) talerz bulionu - no ile to może mieć? http://www.jedzdobrze.pl/tabele/inde...&search_query= To co prawda bulion mięsny, ale na pewno nie będzie miał więcej kalorii niż warzywny. Więc talerz... 300-400 ml? ok 35 kcal. Powiedzmy też, że dajemy do tego zalecaną przez dietę łyżeczkę tłuszczu, bierzemy zdrową oliwę z oliwek (5ml, 30 kcal) salaterkę owoców (nie wiadomo jakie to owoce, ale tak czy inaczej w takiej salaterce to zmieści się ich max 200g) - jakieś 150 kcal to szczyt możliwości, tak myślę... Czyli w ciągu tego dnia wychodzi ok 275-300 kcal. A ja zwykle zawyżam wartość kaloryczną, jak już się wezmę za liczenie i mam jakąś wątpliwość. To jest głodówka, niestety... 300 kcal to ja zjadam na jeden posiłek. I chudnę... I nie bardzo widzę jak ta dieta dba o paznokcie i włosy, skoro prawie niczego nie dostarcza organizmowi. |
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
dawaj! zaczynamy?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Kurde..wszystko spoko ale chyba jestes zbytnia chudzinka 76 w biuscie?![]() proponuje pic sama wode i zagryzac watą nasaczona sokiem:| wtedy bedziecie piekne i chude...cudowne sexy powabne:| dziewczyny opanujcie sie.. zbijanie wagi ok przy nadwadze..ale wy jestescie normalne a niektore za chude:| chcecie sie wykonczyc?? ;o przy takiej glodowce cera jest szara sucha robi sie cienka jak papier zapadaja sie policzki wlosy sa matowe brzydkie i wypadaja paznokcie sie lamia..czy naprawde warto? chcecie stracic cm cwicznie na hula-hop bo to co robicie to powolne samobojstwo...zalaczam fotki..ktora modelka jest ladniejsza hm?? cy Heidi czy naomi sa grube? nie!! a sa najlepsze na swiecie...Heidi ma 175 a wazy 58 kg!! |
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze do tego śniadanie takie samo jak codziennie, tj. • szklanka wody z rozpuszczoną tabletką multiwitaminy, lekka herbata lub kawa albo herbata ziołowa; • produkt mleczny: jogurt lub 50 gramów twarożku chudego, świeży owoc. czyli i tak nie więcej niż 500 kcal dziennie |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#50 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Pewnie!
![]() Cytat:
![]() No wiesz co... SOK? Sok zawiera za dużo cukru ![]() No właśnie... Wylądujecie z metabolizmem spowolnionym tak, że później utyjecie od kawałka pizzy ![]() Albo od zwykłego "normalnego" jedzenia. |
|
|
|
|
|
#51 |
|
Przyczajenie
|
Weźmy sobie taki poniedziałek:
Sniadanie: +Serek twarogowy ziarnisty 101kcal ( ja jem połowe rano) - 50,5 kcal +Brzoskwinia - 59kcal Obiad: +2 duże plastry mięsa zimnego - np. Piersi bez skóry z kurczaka ma 100 kcal a dwie 200 kcal. +surówka z marchewki - (jedna marchewka ma 41 kcal, zakładam że w sórówce są dwie) 82 kcal + łyżeczka oliwy to nie wiem jakoś 87 kcal... +50 g twarogu o 20% zawartości tłuszczu - około 30 kcal kolacja: +omlet z trzech jaj: (Jajo kurze, całe 150 kcal) czyli 3 jajka: 450 kcal +Plus zielona fasolka ( zielonej nie znalazłam w tabeli kalorycznej: Fasola biała, konserwa 87 kcal) 87 kcal. +Jogurt naturalny bez cukru - 60 kcal Do tego można zjeść jabłko i wypić herbatkę, ja jem 2 przekąski, a wchodzi w to: +Pierwsza przekąska winogrona: 74 kcal +Druga przekąska: brzoskwinia: 59 kcal Razem wychodzi: 1156 kcal dziennie... to tak w sam raz na modelke. Poza tym ja jem rano płatki z rodzynkami, płatki 90 kcal, garść rodzynek 35 kcal plus mleko 10 kcal. Do tego świeżo wyciśnięty nektar: 25 kcal. Obiad podobnie a do kolacji dodaje: do jogurtu zmielone maliny lub jagody, maliny: 50 kcal. Razem: 1366 Ps. jesteście śmieszne, nabijacie się z diety, z modelek, a jak idę ulicą to się za mną oglądaci... hm. |
|
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#53 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Nie przeceniasz tych jajek trochę?
Jajko nie ma 100g100g piersi ma ok 100 kcal, czyli ten plaster to 100g? ![]() Łyżeczka oliwy to 30 kcal. Fasolka szparagowa zielona to ok 30 kcal w 100g. Jogurt nat to ok 50 kcal w 100g, nie pamiętam ile ma kubek ![]() Myślę że rzeczywista wartość tego menu stoi spokojnie poniżej 1000 kcal. Bez sensu, rano nie je się prawie nic, a wtedy organizm potrzebuje "kopa", żeby dobrze funkcjonować --> metabolizm tego nie lubi. Za to wieczorem zjada się znacznie więcej, przy czym zjada się 3 żółtka z jajek, czyli sporo tłuszczu i chyba za dużo białka (dodając to z fasolki) na jeden posiłek, żeby organizm mógł je wykorzystać. Winogrona to straszna ilość cukru i jeśli chce się chudnąć, lepiej ich nie jeść. Owoce wieczorem (i w ogóle duża ilość owoców w ciągu dnia) mogą przeszkadzać w chudnięciu (dużo cukru), lepiej jeść więcej warzyw, a mniej owoców. Jogurt to głównie węglowodany, mało białka. ------------------------------------------------------------ Nie nabijamy się z modelek. Ale ta dieta jest po prostu głupia. Czy się oglądamy... Tego nie wiesz. A jeśli się oglądamy - nie wiesz też z jakiego powodu ![]() A zresztą... róbcie co chcecie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
#55 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie zazwyczaj oglądają się za pięknymi kobietami. Ale chuda nie równa się piękna. A piękna nie równa się chuda. Tak nawiasem mówiąc... Poza tym nie nabijamy się z diety tylko z pseudo-rozsądnych-głodówek-niszczących-organizm-a-mających-uczynic-piękną |
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A proponowane posiłki są... straszne. Głodówka, brak najważniejszych składników potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu, błędna interpretacja jakości/kaloryczności produktów. Ale co kto woli ![]() Szara Masa, która poddaje się trendom i szaleńczemu pędowi świata przedstawionego w mediach.
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to ja tylko dodam link do diety, jaki jest na stronie, gdzie jest ta dieta dla modelek: http://dieta.boo.pl/dieta-dla-feministek.php Bardzo rozsądna i zrównoważona. Prawidłowo zbilansowana i wyliczona. Dieta - wzór. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.

Dlatego zawsze mnie trafia jak widzę że udzielają rad niedoświadczone osoby, typu: "tydzień na samych owocach i warzywach to dobre oczyszczenie - polecam" albo 'tydzień na kaszy' .
. Zwykłe paskudztwo pod fajną nazwą
.

) i zaczynam dietować!