|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część III
fasolka, gratuluję.
|
|
#3332 |
|
Zadomowienie
|
monikmi śliczny kocyk ze zdjęcia
malinka9191 daj zdjęcia ![]() darolka Amelka bardzo ładnie, mojemu mężowi podoba się też Emilia. Bonku wrzuć zdjęcia kosza Mojżesza jak mąż złoży umówiłam się na połówkowe na 16.11 na 10.00. Szczeperka padłam hehe , że Stasiu zna ginekologa monica1989 też bym zjadła takie placuszki
|
|
#3333 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluje fasolka!
|
|
#3334 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję wszystkim
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
Fasolka
No to wysyp dziewczyn nadal trwa gratulacje A wiecie, że do tej pory gdzie nie spojrzałam to sami chłopcy się rodzili? aż zaraz popatrzę jak wyglądają płciowe statystyki na innych wątkach
|
|
|
|
#3336 |
|
Wtajemniczenie
|
Fasolka , gratuluję!
![]() Same dziewczynki ostatnio
|
#3337 |
|
Wtajemniczenie
|
Monica zapisalam sie do szpejnakowskiego polecany przez wszystkie koleżanki i siostrę
|
|
|
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
Fasolka
|
|
|
|
#3339 |
|
Zadomowienie
|
zmeczona jestem jak nie wiem
|
#3340 | |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się czy Olgietka znów zaginęła??
![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
|
|
#3341 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje udanych wizyt i poznanania lokatorów. Już nie mogę się doczekać usg a to dopiero pod koniec października akurat 21 tydzień będzie. miałam się zapisać na początek listopada, ale stwierdziliśmy że nie wytrzymamy tak długo😜 chcemy już wiedzieć czy to na pewno Jadwiga i czy wszystko z nią w porządku.
Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
http://olx.pl/oferta/kombinezon-next...tml#b7258368c6 dla poszukiwaczek kombinezonu dla księżniczki
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
Moja ciąża mija pod znakiem popcornu i jabłek.
Zastanawiam się teraz co zjeść pierwsze.
|
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie wciagnelam loda z polewa tofi z maka
Bylismy w tesco na duzych zakupach, wydalam 300 zl ale jakie tam byly kolejki.. jakby za darmo dawali po 20 ludzi przy kasach pelne koszyki.. powariowali! |
|
|
|
#3345 |
|
Zadomowienie
|
Fasolka gratuluję córeczki;d
ja się troszkę obawiam bo zaczął mi się 20 tydzień ciąży a ja wciąż nie czuje ruchów dziecka.. wiem że jutro mam wizytę ale boję się czy wszystko będzie ok.. Byłam dziś na pobieraniu krwi i zastanawiam się jak to jest z przywilejami kobiet w ciąży bo stała za mną dziewczyna z ogromnym brzuszkiem nie wiem może z 8 miesiąc ciąży i nikt nie przepuścił jej w kolejce ja ją wpuściłam bo po mnie aż tak nie widać ciąży.. ale ludzie się tak na mnie wydarli że ją w kolejkę wpuściłam że aż mężowi puściły nerwy.. no ludzie chyba nikogo nie zbawi 5 min dłużej postać w kolejce.. jak to jest z tymi przywilejami?? bo może tylko ja za dużo oczekuje?? |
|
|
|
#3346 |
|
Wtajemniczenie
|
Rzeczywiście olgietka zaginela.. A jabłka tez mi smakują twarde białe w środku
|
|
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie nie spotkałam jeszcze z tym żeby mnie ktoś w kolejke nie wpuścił. W przychodni akurat u mnie nie ma kolejek, ale jak byłam w szpitalu na pobraniu to było duz starszych osób a Pani laborantka wyszła popatrzała i mówi zapraszam pania w ciązy teraz i poszłam.
dziś w sklepie tak samo... kolejki szał poprostu... Pani z kasy sie wychyliła i mówi zapraszam Panią i mój mąż z tym pełnym koszykiem przez tych ludzi, a ta kasjerka kazala sie ludzia odsunąć zakupy im z taśmy do tyłu przeciepała i kazała si wykładać mojej ciązy tez nie widac na kilometr ale widać mały bębenek i widocnie maja takie przykazanie, że muszą co jakiś czas zerkać na kolejke czy nie podeszła ciążarna. osttani byłam w realu i już nas kasowała Pani ale za nami było jakies 3 osoby i podeszła kobitk w wysokiej ciązy i moze min mineła i juz kasjerka dodatkowa przyszła i kase obok otwarła i ją poprosila
______________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca Edytowane przez misia880 Czas edycji: 2015-10-12 o 20:15 |
|
|
|
#3348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawsze przepuszczałam ciężarne w kolejce.
Ale sama jeszcze tego nie doświadczyłam, może mój brzuch jest jeszcze za mały. ![]() A w laboratorium u mnie wszystkie ciężarne czekają grzecznie. Raz przepuściłam jedną, bo szła na krzywą, to stare baby się rzucały.
|
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym przepuszczaniem ciężarnych w przychodni to mam mieszane uczucia. Z założenia każdy tam jest 'z czymś' i każdy jest potencjalnie chory i to, że nie po każdym widać tak jak po ciężarnej, nie znaczy, że powinien on czekać dłużej. Równie dobrze powinno się przepuścić każdą starszą panią czy pana, bo najprawdopodobniej też jest bardziej chory niż ja, a jednak badania trzeba zrobić i w tej kolejce i tak sporo odstać.
---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Fasolka, gratuluję
|
|
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba masz rację ;-)
|
#3354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nagłe przypływy sił miała.
|
|
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
Ale co to zmienia, że ktoś tam, kiedyś tam Ci się wepchał w kolejkę? Mało to wrednych starych bab? Nic nowego. Mówię o tym, że potencjalnie każdy tam jest chory i trzeba by pytać każdego o przypadłość, żeby ustalić kolejkę. Bo sam fakt ciąży dla mnie nie znaczy, że jest to najbardziej potrzebująca osoba w kolejce. Nie w kolejce w przychodni. W sklepie ok, w autobusie ok, ale przychodnia to co innego. Według mnie.
|
|
|
|
#3356 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratuluje! Cytat:
![]() Za kolejny tydzien Cytat:
Cytat:
Cytat:
i sie najadlam, ale wiem ze wkrotce powtorka ![]() U mnie dzisiaj na wizycie fajnie choc nie obylo sie bez przebojow. Nie bylo poloznej bo ona jest we wtorki a mnie umowili z lekarzem rodzinnym, ktory tu jest od wszystkiego. Ale ku mojemu zdziwieniu pani doktor byla bardziej poinformowana i zorganizowana niz polozna u ktorej bylam ostatnio. Zmierzyla mi dlugosc macicy i poweidziala ze super. Bez problemu znalazla serduszko dzidzi (wciaz siedzi po prawej stronie u dolu ) i sprawdzila puls i powiedziala tez ze super. Powiedziala ze na polowkowym mam zapytac lekarza co ile tygodni mam miec wizyty, bo mozga byc czesciej ze wzgledu na moje cisnienie. Mocz idealny, cisnienie tez, wiec zadowolona z przychodni poszlam na "kawke" z kolezanka Wrocilam do domu, zjadlam, zrobilam prace domowa z synkiem i padam. Jutro znow wielki dzien bo idziemy na to nieplanowane usg i mam nadzieje ze dzidzi jednak postanowi choc na chwile zmienic polozenie Nie wiem czy dam rade napisac cos jutro przed wizyta takze trzymajcie kciuki Ja tez trzymam za udane wizyty i zeby dzieciatka sie nie chowaly bo brzuszek pysznie pelny
|
|
#3357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a na badaniach w laboratorium jest oddzielna Pani do pobierania krwi od kobietek w ciązy, więc nie ma problemu bo wszystkie jesteśmy w podobnym stanie ![]() fasolka gratulacje zdrowej córeczki ![]() verrerie ja już dziś kupiłam siemie lniane, siostra Tż jest farmaceutką i też mi poleciła pić z miodem -zobaczymy co z tego będzie ![]() emma jeśli Cię to pcieszy to ja dzisiaj zapłaciłam 570zł za podstawowe ubezpieczenie auta bo nie skończyłam 25 lat, brak słów
|
|
|
|
|
#3358 | |||
|
Zakorzenienie
|
Bonku, rzutem na taśmę, wszystkiego najlepszego!
Super! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Gosiaczek gratuluję zamążpójścia, wszystkiego dobrego Wam życzę
|
|||
|
|
|
#3359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz jestem zdania, że co jak co ale ze wszystkich kosmetyków najbardziej będę zwracała uwagę na to żeby pasta nie zawierała niebezpiecznych składników. Cytat:
Moja koleżanka też mnie pocieszyła, ma o kilka lat starsze auto, a czeka ją dużo droższa naprawa..
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba tylko u mnie jest wysokie stężenie wrednych bab w przychodniach.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.

gratulacje 

Zastanawiam się teraz co zjeść pierwsze.

Nagłe przypływy sił miała.
za udane wizyty i zeby dzieciatka sie nie chowaly