|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Cytat:
Często leżę na podłodze, ona się bawi, przeczytam jej trochę, później ona idzie spać na 3h, daję obiad i jest luzik To tak jakbym miała własne dziecko w domu ![]() Ja wiem i tym się pocieszam.. Chodzi o to, że niby nie moja, ale jak ja widzę jak się rozwija, jak mówi i w ogóle to mi szkoda tak bardzo. No kocham jak własne.. Cytat:
Zacznę płakać pewnie dopiero jak wyjdę chlip.. Nie podnoszę - jedynie do łóżeczka. Nie schylam, bo nauczyłam się kucać. No odpowiedzialności na pewno by nie ponieśli bo nas nie łączy żadna umowa więc po prostu by się wyparli, ale pewnie chodzi o to że widzi jak sapię jak wchodzę po schodach i że wolniej się ruszam troszku I pewnie ma niemiłe doświadczenia przy końcówce ciąży i dlatego tak ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem chyba jestem dziwna ale zaczynam się martwić, bo: cały dzień dzidziuś się nie ruszał no może z raz tak gdzieś jakby w oddali, a teraz od godziny juz gdzieś będzie z 1,5 szaleje i juz sama nie wiem co o tym myśleć. W dzień praktycznie nic nie robiłam trochę chodziłam siedziałam leżałam normalnie wiec powinnam czuć, a nie czułam. A teraz znowu nie wiem co się dzieje, że aż tyle. Czytam że jak się nie rusza to źle ale jak i nagle zaczyna się dużo ruszać to tez źle. No i nie wiem co robić?
|
|
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga nie wiem... Ja bym się mega zmartwiła no ale rusza się nie? Moje miało 2 dni spokojne, a dziś jakby chciało mnie rozerwać..
|
|
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
Tak rusza ale strasznie intensywnie, kurde cały dzień się martwią bo się nie rusza a teraz się martwię, że aż tak długo. Znowu nie chcę wyjść na panikare.
|
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
Tak wszystkiego próbowałam i raz tylko gdzieś głęboko się ruszył.
---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- A też jakby za tydzień nadrabial |
|
|
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
No nie wiem co Ci doradzić. Wszędzie piszą, żeby reagować jak jest cisza i nagle się bardzo rusza.. Może lepiej pojechać, narobić paniki i sprawdzić?
|
|
|
|
#3338 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
Moj ostatnio mnie tak wystraszyl ale zmusilam go do ruchu. Kinga, nie wiem co Ci doradzic, na pewno nie zaryzykuje i nie powiem Ci, ze jest wszystko ok i zlej temat....
Nie masz tel do lekarza? Moze udaloby sie na dyzur wbic Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
Mój nie ma dyżurów w szpitalu. Musiałabym normalnie na IP jechać. Poczekam z pół godziny i zobaczę, znowu jak mam się cała noc martwić to wolę pojechać i usłyszeć ze jest dobrze
|
|
|
|
#3341 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez jestem takiego zdania. Lepiej dmuchac na zimne i zrobic z siebie panikare na izbie niz nie zareagowac. Jak ma Cie to uspokoic to bierz meza i jedz.
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
Ehhhh, cale 9 miesiecy stres.... A pozniej jeszcze przez cale zycie :-/
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga nie umiem Ci doradzić.. ja bym się raczej cieszyla, że Maluch zaczął fikać. Trudno powiedzieć bo niby jesteśmy na etapie, że znamy mniej wiecej rytm dobowy naszych dzieciaków, ale każdy ma dzień lenia. Mój też teraz jest spokojny bardzo, a zawsze wieczorami szaleje...
|
#3344 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53072584]Nie, ból nie jest długi ani intensywny jednak niemal identyczny jakie odczuwałam przy nadchodzącym okresie. I faktycznie skurcze Braxona czy jak one się nazywają są do nich bardzo podobne. Znalazłam pewną skale tych skurczów, przedział 10-20 jest w porządku więc myślę że to jakieś początkowe etapy, w koncu to nie 5 tydzień ;D póki co będę rejestrować ich ilość w ciągu dnia, jeśli coś się zmieni albo będą trwać jeszcze dłużej zgłoszę się na IP, nawet gdyby mieliby mi powiedzieć to samo co teraz już sama wiem ;p A "TŻ", hm.. Długo próbował mnie przekonać że się zmienił itp, jakoś sceptycznie do tego podeszłam i nie chciałam znów przerabiać tego samego że znów się wprowadza potem wyprowadza, alee... Rzeczy swoje ma u siebie jednak po pracy przyjeżdża cały czas, bardzo pomaga i się stara. Powiedział, że jeśli się zgodzę na przeprowadzkę jego to zostawia laptopa u rodziców i przeniesie się nez niego czas pokaże, ale cieszę się w głębi serca mimo wszystko [/QUOTE]Super, w końcu zaczął się starać. U mnie również było ale zdążyło do stopnieć A mnie tak ucieszył widok śniegu.. nawet mnie to 0 stopni cieszyło ciąża zmienia strasznie poglądy.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie dzisiaj pojawiły się dziwne bóle/kopnięcia/czkawka ?? Takie uczucie bardzo nie przyjemne jakby dziecko chciało dosłownie wyjść. Nie wiem co to było takie jakby "uderzanie" co sekundę w szyjkę macicy. Miałyście coś takiego? Teraz raczej już nie, wyciszyło się ale nie było żadnych kopniaków u góry więc może pozycje zmieniło.
|
||||
|
|
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
Jak co sek to moze rzeczywiscie czkawka, a bylo tak ulozone, ze stukalo w okolice szyjki
![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie sie to sprawdza , swoja droga tak na logiczkę - skoro się rusza to co moze być źle ? ![]() Cytat:
Zlicytowałam właśnie na alle kombinezon dla dziecia
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
Viki, jezeli wystepowal bezruch, a pozniej ruchy bardzo gwaltowne, szarpane to zachodzi ryzyko, ze dziecko jest niedotlenione przez np zapetlona pepowine, uciski.
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3348 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie chcę myśleć o tych ruchach, bo bym osiwiała. W razie czego staram się pomacać brzuch i gdy czuje choćby lekkie przesuwania się w środku pod dłonią, to sie uspokajam...
KOKTAJLOWA, też tak czasem mam. I jeszcze chyba w tyłek dostaję, bo czuję jak mi w odbytnicę kopy daje od środka Masakra ale zła jestem. Przyszła mi paczka z fotelikiem, bazą i śpiworkiem. Rzeczy są jak najbardziej OK, jednak do sklepu będę dzwonić i nawet, jeśli nic nie wskóram, to wyrażę niezadowolenie. Ok, przy 1300zł to niby 20zł nabitej nadwyżki cenowej nie robi różnicy, ale czuję się oszukana, bo mnie o tym nie uprzedzili. Bardzo żałuję, że paczkę od kuriera odbierała i oplaciła babcia a nie ja osobiście, ale nie byłam w stanie dotrzeć bo mi auto zabrał mąż ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- MAGDA, tak to zawsze jest, że ciężko rozstać się z osobą, która siła rzeczy stała się bliska. Ale dopóki się nie wyprowadzą możesz ich czasem odwiedzić, mała będzie zachwycona
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-10-12 o 23:43 |
|
|
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
Med, zlozone zamowienie jest zawarciem umowy i nie moga ot tak sobie od tego odstapic i doliczac jakas kase...
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Tylko nie wiem czy coś ugram skoro kurier dostał pobranie
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy z IP jednak pojechaliśmy, bo doszedł jeszcze ból brzucha tak wysoko i czasowe napięcie. Najpierw wywiad, podpieli mnie pod ktg i ctg i przyszła lekarka i jak dotknęła mi brzucha to aż mnie przestraszył bo zaczęła mówić że jest twardy czy ta pielęgniarka to widziała itd. Normalnie aż mi i dzidziusiowi akcja serca i tętno przyspieszyło momentami. Później badanie od dołu, ile oni wymazow wzieli to szok później znowu od dołu i od góry. W rezultacie z dzidziusiem wszystko dobrze, tyle co on pomiarów dziś miał to jeszcze nigdy tyle nie było. Z szyjka też ok, a ból najprawdopodobniej od jedzenia coś. Chcieli mnie zostawić na dobę, ale, że praktycznie na przeciwko mieszkam to mogłam wyjść. 2 godziny nam zeszło na tych badaniach.
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-10-13 o 00:30 |
|
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
Med wydaje mi sie, ze mozesz ugrac ale przez kontakt ze sklepem.
Kinga, przynajmniej nocke masz spokojna a co z tym twardnieniem? Stres? Kiedy wyniki wymazow dostaniesz?W PL na ip spedzilabys pewnie do rana... Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
Twardnienie niby od jedzenia bo naciskał na brzuch i mówi że po środku jest najbardziejdziej i po bokach jak naciskała to nie bolało. Ale sama nie dokonca wiedziała. Mówiła że mogę zostać na obserwacje, ale bardziej bym się tam stresowala, że muszę leżeć niż w domu. Wyniki mają dojść do mojego gin.
---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ---------- A dzidziuś waży 1281g ---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ---------- Med powinni Ci wyjaśnić i zwróci pieniądz. I to ze zapłaciła kurierowi to nic, choćby nawet masz czas na zwrot gdyby coś było nie tak. Jest nie tak, więc oczekujesz wyjaśnienia i zwrotu. Koniecznie jutro do nich zadzwoń. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-10-13 o 06:42 |
|
|
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
Noo to juz konkretna waga
ktory tc masz?Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
27t 2d
---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ---------- Ale wiem ze brzuszek jest w normie bo się bałam, że będzie za duży i ilość wód w normie bo też czasami przy cukrzycy jest ich za wiele. A do mojego gin dopiero w przyszły czwartek idę. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-10-13 o 06:43 |
|
|
|
#3356 |
|
Wtajemniczenie
|
Kinga dobrze ze jednak wszystko z Wami w porzadku. Waga malego naprawde imponujaca
a teraz jak sie czujesz???
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
Widze Magdusia, ze spac nie mozesz ;-)
Mnie chyba przeziebienie dopada :-/ Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3358 |
|
Wtajemniczenie
|
No dokladnie budze sie co pol godziny. Juz wykonczona jestem... tez jakis nos mam zawalony. Zaczyna sie sezon chorowania. Chociaz mnie rzadko cos dopada i oby tak zostalo. Casaa kuruj sie poki jeszcze Cie na dobre nie rozlozylo:-*
|
#3359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:05 ---------- Dziewczyny chorobie się nie dawać. |
|
|
|
|
#3360 |
|
Zadomowienie
|
Kinga dobrze że pojechałaś i wszystko sprawdzili. Lepiej byc kilka razy za duzo niz ten jeden raz za mało.
Casaa to pozostaje tylko babcine metody na przeziębienie zacząć stosować żeby Cie na dobre nie wzięło. Magda, podziwiam Cie ze az do końca listopada bedziesz z mała siedzieć. Ja po weekendzie w domu z Kinga jestem tak padnięta ze nie wiem jak sie pozbierać i cieszę sie ze bedzie pod opieka teściów w tygodniu. No i bedziesz miała wiecej czasu zeby studia ogarnąć. Ja dzis dzien wolnego wzięłam. Wczoraj ledwo żyłam w pracy i stwierdziłam że musze sie choć chwile zregenerować. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:15.

podziwiam i zazdroszczę energii
To tak jakbym miała własne dziecko w domu
Zacznę płakać pewnie dopiero jak wyjdę chlip..
I pewnie ma niemiłe doświadczenia przy końcówce ciąży i dlatego tak 

ciąża zmienia strasznie poglądy.
mam nadzieje, że tutaj nie prędko zobaczę takie widoki 
hahaha
Takie uczucie bardzo nie przyjemne jakby dziecko chciało dosłownie wyjść. Nie wiem co to było takie jakby "uderzanie" co sekundę w szyjkę macicy. Miałyście coś takiego? Teraz raczej już nie, wyciszyło się ale nie było żadnych kopniaków u góry więc może pozycje zmieniło.
21.06.2014r.